.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Haziran 2012 Perşembe

Beşiktaş ??? Basketbol Takımı

Basketbol şimdilik sponsorsuz kaldı. Ergin Hoca GS'ye imza attı. Geçmiş olsun. Bunun üzerine hızlı ve kesin yorum yapmak zor, çünkü tek aşamalı bir iş değil, aklıma gelenleri yazayım:

1. Öncelikle yönetim bu süreci yönetemedi. Acemilik dönemindeler hala, çok acayip bir zamanda işi devraldılar ve muhtemelen seksen tane dava süreciyle uğraşıyorlar bir yandan, hepsine tamam. Ancak bu yönetim öncelik belirleme konusunda sıkıntı yaşıyor, gözüken bu. Elde gerçekten gelir kapısı olabilecek bir Beşiktaş takımı varken, gündemi "futbol takımının başına geçecek hoca" bu kadar kaplamamalıydı. Eğer bu sene zaten başarı beklentisi olmayacak ise, gerçekten ilk amaç dar bütçe ile savaşacak takım yaratmak ise, taraftar beklentisi bu yönde şekilleniyorken son iki haftada boşuna işleri karıştırmanın alemi yoktu. Avrupa'da daha hocasını belirlememiş bir sürü takım var, hiçbirinin etekleri tutuşmuş değil.

2. Elde bu sene 3 adet kupa kazanmış bir takım, çok yük olmayacak bir bütçe ile devam etmeye razı bir hoca varken, bu takıma sponsor bulunmalı ve bu iş sürüncemede kalmamalıydı. Gerçekten 3-5 milyon Euro yatırım yapacak iki şirket bulunamıyorsa yazık bize.

3. Bu konuda Milangaz'ı suçlayamayız. Adamların sözleşmesi bitti, bıraktılar. Yapacak bir şey yok. Eğer ki sözleşmeyi fesh etselerdi, hah, o zaman küfür edebilirdiniz. Ha, bunun üzerine hala daha "Ama Demirören ailesi süper Beşiktaşlı, yüreğinde taşla ayrıldı Demirören" diye güzelleme duyarsam da üzülürüm. Demirören profesyonel bir kötü adamdı, ve bunu da artık biliyorduk.

4. Ergin Hoca profesyoneldir, önce kendisini düşünür, tamam. Galatasaray muhtemelen daha iyi bir teklif yapmıştır, o da tamam. Ama Milangaz sponsorluk duyurusunu yapar yapmaz Galatasaray'a imza atması hoş değil, hiç değil. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüyor ister istemez. Karpuzun rengini, cinsini anlamışsınızdır.

5. Ha, yönetim belki de sponsorluk görüşmeleri yapıyordur, belki de bilmediğimiz farklı gelişmeler vardır. Neticede iş anlaşması çat diye yapılan bir şey değil. Bu konuda kesin kanıya varmak için de erken hala.

Aklıma gelenler bunlar.

115 Yorum:

can dedi ki...

Perde arkasinda her ne olursa olsun gelen 3 kupanin ardindan yonetimin basket takimini daha iyi idare etmesi gerekirdi. Bu yonetimin hangi kosullarda goreve geldigi acik. Ustune bir de UEFA'dan men edilmisiz kemiroren sagolsun. Ama gene de yonetim kendi yaratmadigi sansi da buldu. Camianin ihtiyaci olan cosku ve kenetlenme feda ve basketbol basarilariyla geldi. Ama hemen ardinda eski yonetim artiklarinin mevcut yonetim icinde artan agirliklari, Altinsay'in istifasi, Egemen krizi, teknik direktor secimi surecinde yasanan sacmaliklar, Aybaba'nin gelisi ve celiskili demecleri, Brezilya'da ucuz futbolcu izlemeler vs. derken umutlar daha sezon baslamasina aylar varken zedelenmeye basladi. Simdi de basketbolda tamamen yeni yonetimin beceriksizligi sonucu gerceklestigi goruntusu veren kaos. Bu yonetime olan zayif inancim giderek yerini karamsarliga birakiyor. Gidip kongre uyesi olacagim onumuzdeki haftalarda. Baska niyetli arkadaslar varsa orgutlenelin, belki orda ciliz da olsa bir ses cikarabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Bugun ikinci defa (ilki sike surecine bulastigimiz gun) Besiktas'li oldugum icin uzuldum.
Besiktas'a buyuk takim diyoruz, canimiz diyoruz, ancak 3 kupa kazanmis bir takim sponsor bulamiyor, hoca'sini kaptiriyor. Bir dusunun bakalim, bizim yasadigimizi Fenerbahce yasarmiydi, veya yasasa taraftarin tepkisi ne olurdu?
3 kupa kazanmis takimina 8 milyon euro'luk sponsor bulamazken aksam haberlerinde FB'nin Topal ile anlastigini ve Nihat Ozdemir'in parayi cebinden odeyecegini gordum.
Koskoca Besiktas camiasindan bu takima sponsor olacak 1 kisi cikamadi mi? Hadi cikamasin, eyvallah, ama yonetim bunun onlemini alamadi mi? Gerekirse Fernandes'i satarsin, futbol takimindan kisarsin ancak bu zor gunlerde camia'ya isik olmus 3 kupali bir takimi bu kadar kolay harcayamazsin.
Uzuldum acikcasi, koskoca camia 3 kupa kazanmis bir hoca'ya ve takima sahip cikamiyor taraftarindan tut yonetimine kadar. Ancak GS gidiyor senin sampiyon olmus kocunu 2 saatte getiriyor, ustelik Oktay Mahmuti'yi gozunun yasina bakmadan kovarak.
GS'nin yaptigi akbaba'ligi ayiriyorum, ama Ergin Ataman'in sucu yok bence, o bekleyecegi kadar bekledi. Gerci 2 saatte apar topar GS'ye imza atmasi hos degil, o ayri konu.
Su anda yapacagimiz tek bir sey var. Iyi bir sponsor bulacagiz, bu kadro'yu koruyacagiz ve takimin basina Erman Kunter veya Yagizer Ulug'u (Mahmuti'ye bile raziyim) getirip devam edecegiz. Ancak bu BJK kadrosunda Mehmet Yagmur dahil 1 kisi bile GS'ye giderse twitter uzerinden helal edilmesini istedigi hakkimi Ergin Ataman'a haram ederim, BJK yonetimine ayni sekilde.

Adsız dedi ki...

Bence ergin ataman başında beri milangaz ın sponsor olmayacağını biliyordu. milangaz başından beri bu olayı sürüncemede bırakarak sanki 1 sene daha devam edecekmiş gibi bir politika izledi.. hatta son görüşmeninde olumlu geçtiği söyleniyordu.. ama ne hikmetse çorapören yönetim kurulu sponsorluğa devam etmek istemedi. bu süreçte her nedense mahmuti gönderildi ve başından beri devamlı milangaz milangaz diye direten ergin ataman apar topar gs ye imza attı. Böylece hem yeni yönetim zor durumda kaldı, çorapörenler kazandı, hem de ergin ataman bol sıfırlı bir kontrat imzaladı.. Yönetimin tek hatası çorapörenlerin tıyneti bildiği halde hala peşinde gezmeleridir. Sağlık olsun.
-----
Yaşar ustadan çorapörenlere gelsin
inciswf.com/1286220611.swf

ozzy dedi ki...

hala sansimiz var ulan diyorum, iyi koc bulunur, bu takima iyi takviyeler yapilir, biseyler basaririz diyorum.

ama ergin atamandan ayni kazigi yemek...goruruz bikac gune, hawkins, ersin, bonsu gsnin yolunu tutar ergin atamanin pesinden...

cok koyuyo be abi, ellerimizden kayip gitmesi gozumuz gibi baktigimiz takimin.

BJK4EVER dedi ki...

Ergin Ataman'i bir yere kadar kaldiririm. Ancak 1 oyuncumuz bile GS'ye giderse bu yonetime, akbaba GS'ye ve Ergin Ataman'a cok cok buyuk beddualar okurum....

Mete dedi ki...

E.Ataman Milangaz yoksa ben yokum dedi en başında. Kimse de çıkıp '' koç; iyisin, hoşsun da o iş seni aşar, biz sponsora karar veririz sen de kalmak istersen kalırsın'' demedi. Niye? 37 yıl sonra takımı şampiyon yaptığı için mi? Belki bu söylem şimdi ütopik gelebilir bazılarımıza ama bu kulüp zamanında kendi yetiştirdiği evladı Sergen'i bile belki de en verimli çağında sadece bir yönetici ile girdiği polemik yüzünden kapı dışına koydu. Nereden, nereye pehh...
Bu yönetim Demirörenden hesap mesap soramaz arkadaş. İbra edilirken salonu terkeden başkandan hesap sormasını beklemek saflık olur.

strwind dedi ki...

Bu yönetim bu işi beceremedi orası ayrı ama Ergin ataman başından beri gidecekti zaten yok 'milangaz isterim başka sponsor istemem' yok "gs bonus" bilmemne. Kendısı kalmak istese bal gibi kalır. Zaten az biraz kariyerine bakarsanız anlarsınız. Adam gs ile görusmedım dıyor 2 gün önce sonra daha milangaz kararı açıklayalı 2 saat olmadan çakıyor imzayı yangından mal kaçırır gibi. Ben de kendisine suç bulmuyorum ama karakterı bu adamın.

strwind dedi ki...

Ha bir de bu oyuncu götürme işi kolay değıl öyle oyuncunun sözleşmesı bitse de özel bir madde yoksa kontratında yazan kadar bonservis isteyebiliyoruz ki hawkins erceg falan iyi para alıyor bizde, o iş zor yani. Yabancılar ve yurtiçi transferde geçerli bu dedigim.

Wruce Bills dedi ki...

Yahu neyin acemiliği artık. Bu adamlar kendi şirketlerini nasıl yönetiyorlar. Bu yapılanın kulübün mali durumuyla, davalarla, futbol kulübündeki belirsizlikle falan zerre ilgisi yok.

Başka sponsor aranmış mı, hayır. Ergin Ataman giderse ne yaparız, takımı nasıl bi arada tutarız diye düşünülmüş mü o da hayır. O zaman çok normal bu durum arkadaşlar.

Niye koskoca kulüp birilerinde iyilik bekler ki? Milangazdan başka sponsor bulamıyorsak yazıklar olsun bize. Ama o durumda bile çıkıp "bu takım dağılmayacak gerekli yatırımı yapıp EL'de mücadelemizi vericez" denmesi gerekirdi.

Olan oldu, hala hiçbir şey bitmiş değil. Yağızer Uluğ bence en mantıklı seçim olur şu aşamada. Bir iki takviyeyle de yine mücadelemizi veririz.

Adsız dedi ki...

Kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını dilerim. Bizler "Büyük Beşiktaş Taraftarı" yız. Ki asla unutmayın, ben dahil büyük çoğunluğun eleştirdiği theotheo dahil bu böyle. Aslında iyi ki var. Bu sayede karşıt fikirlerle münazara yapıyoruz daha ne.

Yaşar ustadan paylaşım için teşekkürler. Bu da benden, Demirören'in sponsorluğu için gelsin:

http://www.youtube.com/watch?v=QUJpGqQly2Q

Yanlışları olsa da yönetimden doğruyu bekleyelim. Bulamazsak isteyelim.

Mustafa

theotheo dedi ki...

valla burda yine yanlış düşünceler oluşmuş. ben size bu basketbol takımının dağılacağını zaten söylemiştim. alttaki postlara bakabilirsiniz. buradaki hocalarda, oyuncularda aynen döner ustası gibi. 10 tl fazla versen en büyük rakibine gider. yani bu basket piyasası çok dandik, o sebepten benim umudum yoktu. açıkcası baskette çokta önceliğim değil, beşiktaşta. şu anda şubeyi kapatsalar sesimi çıkarmam. 37 senedir ilk kez şampiyon olmuşuz, zaten beşiktaşın büyüklüğüne yakışmayan bir şube basketbol şubesi.

onun dışında yeni yönetimin icraatları zaten saçma olduğu tayfuru gönderip sameti falan getirmesinden belli. bi de oyuncularla birebir basın önünde muabbette yanlış. nihat gibi bir şeref yoksununun parası için falan muabbet yapmak çok doğru şeyler değil.

benim savunduğum şey bu yeni dünyada olan düzen, yani haklının değil güçlünün yanında ol anlayışı. her ne kadar bu görüşün bireysel olarak karşısında dursam da. bu düzende bunu uygulamazsanız kaybedersiniz. beşiktaş demirören'e yeter diyerek kaybetti. artık bu derece kaşarlanmış futbolda, rusların arapların milyar dolar döktükleri oyunda sen 500 bin euronun hesabını yaparak takımı bir yere getiremezsin, ancak klasmanını düşürürsün. hani beşiktaş sebanın son dönemiyle birlikte 3.büyük konumuna geldi, fenerbahçe de aziz yıldırımla birlikte en büyük oldu ya. bu o durum.

artık güç elindeyse, başında aysal gibi bir para babası varsa takımı 15 ken şampiyonda yaparsın sadece 1 yılda.

o altınsay fantezileri futbolda bitti. bu sene bakıyosunuz arsenal bile artık o defteri kapattı gidiyo podolskiyle sözleşme imzalıo. diğer türlü yarışamıcağını anladı çünkü wenger bile bu manyaklarla.

bu mike tysonla theotheonun kavgasına benziyo. istediğin modern sizin dediğiniz sistemleri uygulayarak çalışayım tyson karşısında ne kadar şansım var tahmin edersiniz.

o sebepten futbolda seba, altınsay vs tarzı adamların dönemleri bitmiş. aysal, aziz gibi adamların dönemi başlamıştır. bu doğrudur veya yanlıştır ayrı bir tartışma konusudur.

Adsız dedi ki...

Theotheo. Açıklamaların ve güçlü düşüncelerini içtenlikle paylaştığın için teşekkürler. Aslında bunu söylemem sen dahil hepimizin yani Beşiktaşlıların ayıbı. Çünkü bir Beşiktaşlı olmanla bile "öteki" olmaman gerekir.

Her zaman yazman dileğiyle. Ben ve benim gibiler sana kafa atarak, sen ve senin gibiler de bize kafa atarak yazarız be güzel kardeşim. Kafa atmak ironi tabii.

Beşiktaş uçarsa eğer, o zaman hep beraber kafa atarız.

Sağlıcakla

Mustafa

theotheo dedi ki...

eyvallah mustafa.

Ya ayni seyler tekar tekra yazmaktan sikildim ama, su futboldaki "donem" isini de almis degilim.

Abi daha Borussia Dortmund, Montpellier yeni sampiyon olmadi mi? "Para babasi" formatini birakan Newcastle surpriz yapmadi mi? Para babasi Fulham ne isler yapar?

Futbolda Chelsea, Manchester City vs. de, yukaridaki takimlar da. Bir gun biri olur, bir gun biri. "O donem bitti, bu donem basladi" geyigine gerek yok.

Lan Bursaspor iki sene once sampiyon oldu yahu, yapmayin su donem geyigini artik.

metin dedi ki...

Theo,

Aysal cebinden ne kadar para harcamis? Ne kadar vermis bu para babasi?

theotheo dedi ki...

montpellier bu sene şampiyon olabilicek mi shelbyl ölmezsek burdayız. ama fenerin son 10 senesine bi bak bakalım kaç kez şampiyon kaç kez 2. olmuş ha?

tesadüflerden bahsediyorsun sen. dortmund şampiyon oldu da. babalar liginde nasıl tokatladılar. babalar liginde kim önde? para babası munich dimi.

bursanın olayının da büyük bir tesadüf eseri gerçekleştiği şu durumdan anlaşılıyor heralde.

ben beşiktaş'ın seba+bilgili+demirören ile geldiği 3.büyük çizgisinden kurtulmasını istiyorum. sen ne istiyorsun?

theotheo dedi ki...

@metin

aysal zaten kulübe daha önce de 20 milyona yakın bir para verip kulübü büyük bir sıkıntıdan kurtarmıştı. daha düne kadar dışarda dilenen polat varken. aysal zamanında borçların 120 milyona inecek olması. bütün oyuncuların paralarının tıkır tıkır ödeniyo olması. ne kadar para koyduğunun veya koydurttuğunun resmidir dimi kardeşim.

BJK4EVER dedi ki...

Seni dedigini bir nebze anliyorum, ama biz oyle bir kulup degiliz. FB taraftari baskani hapise atildigi gun 1 gunde 1 milyon TL ciro yaptiriyorken biz 1 ayda ikina sikina 60.000 t-shirt satiyoruz kulup batmak uzereyken. GS krizden cikti ancak stad yaparak cikti, gayrimenkullerini kullanarak cikti. Bizde stat projesi imkansiz, taraftarin katkisi yok, gayrimenkul Fulya disinda sifir, o da senede 10 milyon dolar getiriyor, bir boka yaramiyor.
Zengin is adami dersen o da yok, Demiroren var ama o verdiginden fazla zarar ettiriyor ustelik verdigini geri almak istiyor.
Ha, senin istedigin modele dogru 2 secenek var; ya Rus/Arap bir milyardere kulubu satacagiz ya da Inonu arazisi icin devletle anlasip yepyeni muthis bir stat+bizi aninda buyutecek miktarda nakit para karsiliginda yerimizi satacagiz. Baska turlu oluru yok cunku, Besiktas'a maalesef ne zenginlerinden ne de taraftarindan gram fayda yok.

QuaresmA dedi ki...

Yönetimi sponsor bulamadığı için eleştirmek bana çok saçma geliyor. Sezon biteli birkaç gün olmuş, Milangaz'dan haber bekliyoruz bu konuda. Bence kişisel sebeplerle sponsor olmadılar ama neyse, olmak gibi bi zorunlulukları da yok. Ama bu mevzudan birkaç saat sonra Galatasaray'a imza atmak nedir yani ? 2 hafta daha bekleyemedin mi ? Beşiktaş antrenörü müsün, Milangaz antrenörü mü ? Milangaz hayır demeden yeni sponsor arayışına girmek mantıklı mı ? Elbette sponsor bulacak bu takım. Bu sürede sadece Demirören ile görüşülmesinin sebebi onların devam edip etmeyeceğini bilmememizdi.

Ergin Ataman'a bu efsane sezon için teşekkürler. Bizden önce de Türkiye'nin en iyisiydi, bizde de, bizden sonra da öyle olacak. Ama benim bu mevzuda burnuma çok çirkin bi tezgahın pis kokuları geliyor. Baksana şimdiden yönetimin ne kadar beceriksiz olduğu konuşuluyor sadece. Ulan sezon Ekim'de başlıyor, sponsoru Haziran'ın ortasında, sezon bittikten birkaç gün sonra bulmak zorunda mısın ? Bulacaksın işte eninde sonunda. Kim sponsor olmak istemez bu takıma ? Biz de onların koçunu alırız artık veya Kunter gelir, ne değişecek ?

Bence yeni yönetimin şimdiye kadar net bi falsosu yok. Samet Aybaba kararını yanlış bulmuyorum, Altınsay'ın yetkisiz gelmesi sıkıntıydı ve mızmızlık etti. Ergin Ataman konusunda da bence çok çirkin bi tezgah var. Esas sıkıntı verici nokta, aşırı yüksek bi baskı yaratılmış olması yönetime karşı. İnsanlar oyuna gelmeye çok meraklı.

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncular teker teker giderse o zaman falso var diyebilirmiyiz?

QuaresmA dedi ki...

@BJK4EVER

Birkaç oyuncunun gitmesi çok olası zaten bence. Bizim sponsordan önce bir an önce yeni, sağlam bi koç bulmamız gerekiyor bence, oyuncuları takımda bu tutar.

Ergin Ataman'ın da koçluğuna kimse laf edemez ama başka takım mı yoktu gidecek be ? Bize gelmeden önce Fener kapıları da, Efes kapıları da, milli takım kapıları da ona kapalıydı. Piyasasını hangi takım yükseltti ? Avrupa'ya git, Messina gibi NBA'e git yardımcı antrenör olarak, hatta Efes'e git aq ama GS'ye gitme be adam.

BJK4EVER dedi ki...

Bu yonetim sampiyon koc ve oyunculari tutamayacaksa yd yonetiminden ne farki var o zaman?

QuaresmA dedi ki...

Abi koçun zaten gideceği vardı bence.

Senin sponsorluk anlaşman 1 yıllık ve o sponsorunla büyük başarılar yakalamışsın, o sponsorun devam edip etmemesi konusundaki kararını beklersin değil mi başka arayışlara girmeden önce ? Erdoğan Demirören demedi mi "Lig kupasını getirin, gerisine karışmayın" diye ? Ama bence zaten çekilmeye çok uzun zaman önce karar vermişti ve yeni yönetime zarar vermek adına oyaladı. Oyaladı dediğim de sezon bittikten 10 gün sonrasına kadar. YENİ SEZONUN BAŞLAMASINA KOCA 3.5 AY VAR. Eğer yönetim bu 3.5 ayda yeni sponsor, koç vs bulamazsa anlarım beceriksiz eleştirilerini ama Bismillah yahu. Milangaz yoksa yok, başka sponsor mu yok bize ? Gitmeyi günler, haftalar öncesinden kafasına koyanlara eyvallah diyecekler tabi, ayaklarına mı kapansınlar ? Biz yine yolumuza bakarız, koçumuz da Ataman olmaz ama atıyorum Mahmuti olur veya Kunter olur. Ataman gerçekten mükemmel bi koç ama bu olay ruh meselesi. Efes'in kadrosu bizimkinden daha iyiydi ama biz kazandık. Seneye de taraftar, sponsor, yönetim bu takımın arkasında olsun; yine başarılı oluruz. Basketbolda zaten takım değişimleri çok oluyor, 12 tane adam değişir ama takımın arkasında durulursa yine başarılı oluruz.

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@Quaresma

Abi 5. maddeyi o yuzden ekledim zaten yaziya:

"Ha, yönetim belki de sponsorluk görüşmeleri yapıyordur, belki de bilmediğimiz farklı gelişmeler vardır. Neticede iş anlaşması çat diye yapılan bir şey değil. Bu konuda kesin kanıya varmak için de erken hala."

1. maddede de ozellikle bu surec yonetimini elestirdim zaten. Yoksa sponsor bulamamak degil dert oncelikle. Ama eldekine tutunamamak, hele boyle bir hikayeyle, basari hanesine de yazilamaz.

@theotheo

Bayern Munih, Manchester United para babasi basinda oldugu gibi mi dominant, yoksa saglam bir gecmisleri olduklari icin mi?

Bak benim dedigim sana net, anlamazliktan gelme: Sadece para babasiyla bu isler olsa, Fulham, Leeds, Newcastle, bir zamanlarin Borussia falan hala daha canavar olmaliydi. Degiller. Neden? Chelsea Abramovich'ten sonra kac defa sampiyon oldu?

Bak anlamazliktan gelme gene, tikaniyoruz. Para babasi tek sart degil. Para babasi, saglam bir yapi olman bir ise de yaramiyor. Sonra Portsmouth gibi kucaktan kucaga dusup 2. ligde bulmak da var kendini.

Hadi degilim her sey para babasi. Ne yaptik olm Demiroren doneminde para babasiyla? Ne oldu 8 yilda?

Uzun vadede basari ya Rus/Arap zenginiyle gelir, ya da saglam bir kulup kulturuyle uzun vadeli plan yaparak. Ha, sartlar uygun olur, ikisini birden bulursun, mis olur.

Ama sen kendi gelir kaynagini yaratacaksin once, bu artik sart. UEFA kurallari geliyor, bir affoluruz, iki affoluruz, ucuncude hic olur. Miyopluk edecek bir donemde degiliz.

BJK4EVER dedi ki...

Biz daha hala oyalanalim. GS Hawkins'le anlasmak uzere ve anlasilan o ki, Pops'u da istiyorlar. Bu adamlari bu kadar kolay mi birakacagiz? Yonetim hic mi birsey yapmaz birader? Adamlar pisligini goz gore gore izleyecekmiyiz?

http://twitter.com//DGHawkDC

Maxim Tsigalko dedi ki...

@BJK4EVER

Abi açıkçası Hawkins'in gitmesi çok uzak bi ihtimal değil. Adam yıllar önce Ataman Siena'dayken bile koçla çalışmak çok isterim tarzı açıklamalar yapmış. Her röportajında da bunu vurguluyor. Gitmezse efsane olur bu takımda, hoş benim gözümde şuan da efsane ama giderse de yapacak bişey yok. Basketbol piyasası maaleef böyle. Bunu en iyi Beşiktaşlılar biliyordur heralde.

Dün twitter'da İsmail Şenol Erceg'in CSKA ile görüştüğünü yazmıştı. Onu da tutmak neredeyse imkansız. Erceg gibi match-up problemi yaratan oyuncu çok az Avrupa'da. CSKA almazsa başka bi büyük takım alır zaten.

Arroyo ve Bonsu'nun da özellikle Hawkins giderse kalacağını sanmam. Hepsi zaten kariyerlerinin en parlak sezonlarından birini geçirdiler. Çok iyi teklifler vardır muhakkak.

Daha 3,5 ay var neyin telaşındasınız denmiş. Basketbol piyasası monopoly oyunu gibi erkenden kadronuzu kurmazsanız size hiçbir şey kalmıyor. Geçen sene çok büyük bir tesadüf eseri olarak bu takım yaratıldı. Bir kez daha aynısı olmaz. Ve en kötüsü 3 kupa alınan bi sezonun arkasından gelen çöküş olur.

BJK4EVER dedi ki...

Erceg'e birsey demem, Arroyo NBA'ye donse de birsey demem, ancak diger oyunculardan biri GS'ye kaptirilirsa bu dupeduz beceriksizliktir. Bu takim sampiyon olmus, 3 kupa almis, seneye Euroleague'de oynayacak. Daha 2 ay evvel ezdigimiz Eurocup takimina (seyirci farkini da gordu oyuncular seri'de) giderlerse bu bizim acizligimizdir. Hoca falan hikaye, sen oyuncularla konusursun, iyi bir koc gelecek dersin, sozlesmeni yaparsin, istedikleri parayi verirsin ve tutarsin. Hadi en kotu ihtimalle Yagizer Ulug'u takim basina gecir ve oyunculari tut, ama ben eminim ki yonetim su an basketcilerimizle temas bile kurmuyordur. Goz gore gore dagitacagiz sampiyon takimi....

kkkam dedi ki...

Şampiyon takım dağılırsa ki 1 oyuncu dahil giderse nah sana baklava Fikret Orman.

kkkam dedi ki...

Ayrıca ver istediği parayı tut 3 kupa almış takımdan kısıldığını görmek beni Beşiktaşlı olmaktan utandırır. Sivok Ernst Hilbert portekiz çetesi Egemen gönder kardeşim bu adamlar kupa kazandırdı da biz görmedik? paralel evrede UEFA kupasını mı aldı? ne halta yaradılar?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Benim anlamadığım bir şey daha var; yönetim hiç bir konuda adam akıllı çıkıp açıklama yapmıyor.

Altınsay ve Cem Bilge'nin istifası, teknik direktör seçimi ve dün olanlar.. Doğru düzgün bi açıklama ben görmedim. Sebepleri nedir, bundan sonra ne yapmayı planlıyorlar, vs.. Anca yazılı açıklama yapılıyor ya da twitterdan birilerinden bişeyler öğreniyoruz.

Sürekli yönetimi eleştirmek de istemiyorum, adamlar yeni geldi, hem de zor bi dönemde ama bunları yapmaları gerekiyor.

Adsız dedi ki...

yönetimime helal olsun. geldiklerinden beri ilk defa doğru bir iş yaptılar. ergin ataman da gittiği yerde mum diksin. daha maçlar devam ederken, milangaz sponsor olmazsa bırakırım tehdidi savuruyordu. beşiktaş demirörenlerin çiftliğiydi ya. kimbilir ne pazarlıklar, it oyunları döndü.

Arkadaş nasıl açıklama yaparsan yap komik oluyor.

Ne demek Demirören'in kararını bekliyoruz sadakat filan.Koskoca Beşiktaş hem de 3 kupa kazanmış gelecek sezon Avrupa'nın en büyük organizasyonunda yer alacak gelip bize teklif vermek için sıraya girmesi gerekirken 2 hafta adamın kapısında yatıyoruz.Nasıl başka sponsorlar ile görüşülmez bunu anlamak mümkün değil ? Buna hiç birşey bahane olamaz.

Oktay Mahmuti'yi gönderdiğinde , Galatasaray'ın , Ergin Ataman ile anlaştığı belliydi zaten , 100 defa görüşmüş Erdoğan Demirören ile bu işin olmayacağını çoktan anlamıştır zaten Ergin Hoca , hem profesyonel , hem tuttuğu takım GS hem de 700 bin € boru değil .Gitmesi son derece normal.Normal olmayan takımın iskeletini 2. defa kendisi ile birlikte götürmesi olur.Efes'e giderken bir kazık attın Ergin Hoca ikincisi fazla gelir bize.

Herşeye rağmen Shelbyl'in dediği gibi hala geç değil.Toplama takım ile neler yapılabildiğini gayet gösterdik.7-8 m € civarında bir paraya rahat top 16 yapacak bir takım kurulabilir.

İş inançta , savaşmada.

Beşiktaş'ın olayı budur zaten bu takım savaşsın elinden geleni yapsın , bu taraftar zaten hep mutlu olur.

kkkam dedi ki...

çok güzel hayaller bunlar ama Fikret Orman ve ekibi hakkında çok iyimsersiniz ama sonuç hayalkırıklığı olacak.

theotheo dedi ki...

tabi yani dediğimiz gibi ergin 700 bin euroyu bulunca kaçar. takımla falan ilşkisi yok bunun. erginin eline çok dandik takım ver eline 1 kağıt para ver yine gider. bugüne kadar kaç kulüp değiştirdi farkındasınız dimi.

biraz olaylara mantıklı bakalım, ergin giderse erman kunter var ak. o gelir. önemli olan bir sponsor bulup bu işi kotarmak. eğer yönetim güçlüyse bunu bulur. güçlü değilse bunu bulamaz haklı olsa bile. dediğimiz gibi bu iş güç işidir ne kadar taşak o kadar iş.

ünal aysal'a selam olsun. milyar dolarlık adam ergini de alır, arroyoyu da alır.

Adsız dedi ki...

Açıkcası ben ne Demirören grubunu (sadece bu hadise için) ne de Ergin Ataman'ı suçlu buluyorum. Burada suçlu, iş bilmez yönetimdir!

1) Hepimizin saydırdığı, seninde ikide bir hesap soracağım dediğin Demirören neden sponsorluğa devam etsin? Aynı şekilde Beşiktaş'ı bitiren bir adamla neden devam etmeyi düşündün?

2) Şampiyonluk bağıra bağıra geliyordu, daha çeyrek final oynarken kıçını yırtsan oluşturamayacağın sinerji ve ilgi oluşmuştu. 31 Mayıs itibari ile her koşulda Eurolig oynayacağımız kesinleşti. Neden bir sponsor arayışı olmadı?

3) Bütün yumurtalar neden aynı sepete kondu? Neden başka bir alternatif bulunamadı? Demek ki yönetimin bu alanda becerisi yok!

4) Ergin Hoca çok çok iyi yaptı. Bize böyle tokatlar müstehak! O hepimizden iyi içeriyi görüyor. Işığı görseydi zaten kalırdı. Bence yönetimin bu işi eline yüzüne bulaştıracağını görüp ilk exitten çıkış yaptı. Kendisine herşey için teşekkürler.

5) Futbol takımları 2 şekilde başarılı olur. Ya parayı bastırırsın, iyi yatırım yaparsın ve gelirlerini de ona göre kazanırsın ya da daha düşük bütçeler ile akıllı transferler yaparsın (Juve, Dortmund, Montpellier) birbirine bağlı bir takım yaratısın (Basket takımımız). Ben bizim yönetimin 2durumu da yaratamıyacağını düşünüyorum.

Beşiktaş'ın borcu harcı, zor durumu olabilir. Şu an tek ihtiyacı olan iyi yönetilmek.
1)Bu kadar zaman sponsor bulamamak, takımı emniyete alamamak
2)Carvalhal'i gönderip Tayfur'u getirmek, onu gönderip ara ara ara kimseyle anlaşamayıp liste sonundaki Samet'i getirmek
3)Ücretini inmezsen seni gönderirim diye tehtid ettiğin sporcun ile şartları değiştirmeden sözleşme yenilemek
4)Gel bir sistem oturt diyerek dışarıdan aldığın yöneticiyi 2 ayda saf dışı bırakmak
bunların hiçbiri iyi yöneticilk örnekleri değil.

Bu yöneticilik anlayışı ile Beşiktaş zor durumundan kurtulamaz.

Başar

~Poseidon~ dedi ki...

Vay arkadaş hala yönetime giydiren adamlar var.

Ergin Ataman bilmiyor muydu Milangaz'ın sponsor olmayacağını Demirören ailesini dilinden düşürmeyen, onlar yoksa ben de yokum diyen adam zaten bu bilgiyi almıştır haftalar öncesinden. Yok almamıştır abi toplantıyı bekliyordu hep öyle demeçler verdi bize diyen taraftar zaten safın önde gidenidir.

Gelelim GS tarafına. Bu sene başarıdan başarıya koşmuş, mükemmel bir takım yaratan Oktay Mahmudi bir küfür yüzünden imzalanan ön sözleşmesi yırtılarak gönderildi.. Ardından GS bonus kart sahibi Ergin Ataman ile imzalandı. Bak sen şu işe! Akıllı, okuduğunu anlayan tarftaradır sözüm bu mide bulandırmıyor mu? Bu hesaplar sizce 1 günde mi yapıldı.

Gelelim Demirören cephesine. Milangaz olarak efsane kulüp tarihinde yakınına bile gelinmemiş başarı yaşadıktan sonra, 10 M yatırıp belki bunun kat kat fazlasını alacağın bir ortam doğmuşken profesyonel yöneticilerin ama taraftar bize kötü tezahürat ediyor diyerek çekilmesi aklına yattı mı? Aynı Demirören senelerce başkanı olduğu kulübün evinde oynadığı maçlara gelemeyen bir adamdı. O zaman neden çekilmedi başkanlıktan? Hiç sordunuz mu bu soruyu kendinize.
Dur ben söyleyeyim bunun sebebi kardır. Hem de kısa vade değil oldukça uzun vadeli, planlanmış kardır.

Şimdi bir de dönelim yönetim cephesine bakalım. Sponsorun görüşmelerde diyor ki sorun yok sıcak bakıyoruz Milangaz olarak yeniden birlikte olacağız. İspat olması açısından Basket Şube sorumlumuzun röportajlarını okuyabilirsiniz. Ergin Ataman diyor ki öncelik kulübümün ama tek şartım Milangaz o olmazsa ben giderim. Sen de zaten sıcak bakan %90 sponsorluğunu devam ettirecek bir şirketi beklemek zorunda kalıyorsun. Çünkü başka sponsorlar ile görüşmen durumunda zaten kıçı başı ayrı oynayan şirket diyecek ki vay efendim ben varken nasıl böyle bir hareket yaparsın. Ben artık sponsor olmuyorum! Suçlu ben oldum şimdi AMK.
Ayıkla pirincin taşını o zaman sen bunu yarım akıllı taraftara nasıl açıklayacaksın ki şimdi olan olaylarda bile yönetim suçlu diyen tipler çıkıyor.

Ayrıca en son masaya oturulduğunda geçmiş dönem incelemesi ile ilgili en ufak bir bahis açılmamış ise ben bu işten hiç bir şey anlamıyrum demektir. Yönetim parayı değil, hesap sormayı seçmiştir. Ben bunu 10 şampiyonluk kupasına değişmem. Önce eski pislikler temizlenip, sonr başarı kovalanmalıdır ki sadece sponsoru bulup (medicana diyolla) bir de isim bir coach getirebilirsek ki (Erman Kunter, Oktay Mahmudi) hem başarılı olup hem hesap sorabiliriz.

Özet geç diyecekler için :
Bu senaryo tamamen Demirören ailesinin Ergin Ataman ile ortak hazırladığı bir tiyatronun sahnesidir. Tüpçü efendilerin mevcut durumda tek amaçları yönetimi beceriksiz göstererek taraftar nezdinde itibarını sıfırlamak, önümüzdeki seçimlerde tekrardan koltuk peşine düşmektir.

katılırsınız, katılmazsınız benim görüşüm budur.

Adsız dedi ki...

@Poseidon

Ergin Ataman ile Demirorenlerin nasil bir iliskisi var? Kankardesleri mi, yoksa manevi evlatlari mi?

Yahu yazdiginiz sey az biraz mantikli olsun.

Benim merak ettigim blogdan basketcilerin ve hocanin resmi cikarilacak mi? Hawkins ve Pops Galatasaray'la anlasmis deniyor.


Necmi

Mete dedi ki...

Arkadaşlar benim gördüğüm çok net ve basit bir resim var karşımda.
- E.Ataman, Milangaz yoksa ben yokum demiş, kimsenin gıkı çıkmamış.
- Kulübün imajını iki paralık eden bir kurumun kapısında yatıp, onun önümüzdeki yıl da sponsor olmasını beklemişsin.

Kusura bakmayın ama önümüzdeki yıl aman bu takım dağılmasın vs demek mi bizim öncelikle sorgulamamız gereken.
37 yılda bir kez şampiyon olduk diye herşey mübah mı olmalı? 3 Kupa kazandırdığı için E.Ataman sana her türlü gideri yapma hakkına sahip midir?
Ya da Milangazın kapısında mı yatmalıyız Basketbolda 3 kupa kazandığımız için.
Mesele sponsor bulmak veya bulamamakt an ziyade ya da takımın dağılıp-dağılmamasından başka burada yönetimin göstermiş olduğu yaklaşımdır acı olan.

BJK4EVER dedi ki...

Vay anasini, hocanin bile sponsorun devam etmeyeceginden haberi olacak ama yonetim bil(e)meyecek ve tedbir almayacak ve biz sucu yonetimde bulmayacagiz ha?
Ergin hoca gitmek istemistir gider, bahane uydur vs tamam. Yonetim ne zaman iyi is yapardi biliyormusun? Su Demiroren'lere guvenmeyip (ki senin belirttigin gibi sicak bakiyoruz kadar kufur yuzunden belirsizlik haberleri de vardi ayrica) gizlice sponsorluk anlasmasi yapsalardi, oyunculari takimda tutsalardi, Ergin hoca dun gittinin aksaminda sponsoru aciklayip takimi koruyacaklarini soyleselerdi, heh iste o zaman adam derdim. Gizlice olmaz vs demesin kimse, nasil ki FB ile Ulker birlesmesini sabah kalkinca sok bir haberle aldiysak bu da gizlice yurutulebilirdi. Ayrica Euroleague takiminin tek sponsorla gorusmesi kadar sacma birsey olmaz. Madem ki arada sogukluk var 1 haziran'da siktiri cekip Euroleague takimina daha iyi bir sponsor bulabilip takimi korurdun, Ergin de nereye gidiyorsa defolup giderdi. Yoneticilik budur.
Ayrica hesap sorma isi falan hikaye. Adam kulubu kotu yonetti ve bunun kanunen cezasi yok zaten, istedigin kadar didik didik et, Demiroren herseyin ustunu kapatir, birsey yapamazsin. Boyle sacma bir sey ugruna BJK spor tarihinin en basarili takimini hic ettik, ona yaniyorum....

Adsız dedi ki...

@Mete

Valla ben sampiyon oldugumuz gun Ergin Ataman'in demecini izledim, net dedigi sey Milangaz olur baskasi olur ama yonetimin bir an once net bir projeyle gelmesi gerektigiydi.

Adam illa Milangaz olsun diye nerde dedi, niye laflar carpitiliyor ki? Daha mi iyi hissedecegiz... Niye kendimizi kandiriyoruz?

Necmi

Mete dedi ki...

@Poseidon

Hesap soracak yonetim Milangazin kapisinda beklemez. Beklemeyi birak onumuzdeki yil icin gorusme dahi yapmaz.
Ama bizim gorusmemiz lazimdi yoksa diger sponsor adaylari bu kulubun kici-basi baska oynuyor derlerdi o da hic olmazdi.
Kusura bakma ama sen hem hesap soracam, hem de Milangazla devam edecen dersen esas simdi bi taraflarin baska baska oynuyor demektir. O yuzden sana tavsiyem pek umutlanma bu yonetim hesap falan soramaz. Ben de basinda umutlanmistim. Yarin cikip diyecekler hersey aile icinde kalmali, birlik-beraberlik yeniden temiz bir sayfa vs vs ondan sonra iyi uykular....

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle, Fikret Orman zaten Demiroren soruldugu zaman benim dostumdur, 100 milyon dolarlik senet vs zirvalayip duruyor. Aciz beceriksizin teki maalesef. Feci sekilde umutluydum, konusmalarini begeniyordum, ancak su ana kadar tum konusmalarina ters bir yonetim sergiliyor ve basketboldaki skandal son damla oldu.

Adsız dedi ki...

Fikret Orman, Demirorenlerin yakin akrabasi. Hesap soramazlar. Sorarsa Demirorenler buyuk bir mali guc, yani Orman o riske girecek kadar buyuk bir aile degil, bir Koc, Sabanci degiller. Is hayati tehlikeye girer.

Digeri de Levent Erdogan, Demirorenlerin aile avukati.

Ya bizim taraftar niye boyle saf o garibime gidiyor.

Necmi

Mete dedi ki...

@Necmi

Ben bircok yerde rastladim. Kendisinin 28 mayisli tarihli tweetinde de var zaten. Yok yeni bir sponsor zaman kaybiymis, yok demiroren her mac sonunda ariyormus falan filan. Sponsoru yonetime dayatmak kocun haddine degildir.

Adsız dedi ki...

@Mete

o tweetinde milangaz ve yonetim destegiyle EL takimi yaratmak hedefim diyor, yanlis olan ne. Ne demeliydi ki? Mustakbel sponsor destegimizle mi demeliydi? Bu noktayi aciklarsan sevinirim.

13 haziranda da transfer dedikodularina kulak asmayin demis, yani adam hakkaten beklemis.

Necmi

Adsız dedi ki...

Öncelikle demirören ve şirketlerinden kurtulduğumuz için olan ve olacak hiçbir şey beni üzmez.İsterse takım küme düşsün.Ancak bu yönetim çok yalnış işler yapıyor.Bir kere çok konuşuyorlar ve gizlilik felan yok.BEŞİKTAŞIMIZIN çok borcu olabilir durum içler acısıda olabilir fakat böyle her yerde maddi gücümüz yok zor durumdayız felan demek hatadır.Hiç bir firma basında bu şekilde yer alan bir klübe sponsor olmaz.Taraftara ve camiaya biz güçlüyüz mesajı vermek hatta bu yönde adım atmak şarttır.Mesela basketbola yatırımı arttırmak ve daha da güçlendirmek gibi.Taraftarda her başarıda şu oyuncu beşiktaşın çocuğu bu hoca çocuğu gibi şeyler demesin.Görüyoruz işte ne olduklarını....

Adsız dedi ki...

Ergin Ataman onumuzdeki sene gsyi calistirmak istemistir ve gitmistir cok net..ister para icin deyin ister gsli oldugu icin ama durum budur.euroleuge takimi calistirmak varken bir alt lig takimi calistirmak istemeside kendi tercihidir ve bunun maddi manevi sebepleri vardir mutlaka..olay sponsorluk falan degildir..yoksa besiktasin, milangazdan baska sponsor bulamayacagini dusunmek gidisine kilif uydurmaktan baska birsey degildir..iyi hocadir buyuk taktisyendir ama bizimle calismak istemeyen adami da zorla tutamayiz..calismak isteyen adam daha ilk sponsorluk gorusmesi olumsuz sonuclandiktan saatler sonra gidip gyse imza atmaz ki bu anlasmanin cok onceden yapildigini dusunuyorum..hatta oyuncularimizdan birkacini da yaninda goturecektir emin olabilirsiniz..yapmamiz gereken vakit kaybetmeden sponsorluk sorununu halletmektir..daha sonra iyi bir hoca bulup yeni bir takim kurmamiz gerekiyor..bu surec uzarsa o zaman yonetimin basiretsizliginden bahsedebiliriz..

Mehmet

Mete dedi ki...

@Necmi

Tum bu surecte olanlardan sonra eger baska bir sponsor olsaydi kalirdi diyecek kadar saf degilim. Herneyse benim mevzum E.Ataman degil zaten. Pek de umursamiyorum gidip gitmemesini. Yonetime sponsor dayatan kisilere karsi acziyet....

Adsız dedi ki...

Valla ben de neden milletin Ergin Ataman'i komplocu, pis, kotu satici, hain yerine koydugunu anlamiyorum.

Ya adam hakliysa, hakketten ilgisizlikten gittiyse? Canimi sikan bu, icimiz cok kotu, icimiz. Yonetim cikip derdi ki biz Ergin Ataman'a soz vermistik istedigi butceyi ayarlayacagimiza dair, ama o kabul etmedi, o zaman kimse yonetime laf diyemezdi.

Adsız dedi ki...

@adsiz

ilgisizlik fln isin demogojik kismi..ataman milangaz da milangaz diye diretmese yonetim onlarla masaya bile oturmazdi belki ki dogrusu da buydu bence..ataman daha ne ilgisi bekliyor onu da anlamadim; milangaz olmadi diye aninda gs ye imza atmak midir ilgi bekleyen adamin yapacagi is ?

Mehmet

BJK4EVER dedi ki...

@Mehmet

Ataman zaten gitmek istemistir istememistir, bunlari birakalim. Bunlar varsayim. Varsayimlari degil, gercekleri konusalim.

Gercek sudur ki, bu takim 31 mayis'ta lig finalindeydi, bu ulkeye 2. Avrupa kupasini getirmisti, BJK tarhinin ilk Avrupa kupasi, Turkiye kupasini kazanmisti, Euroleague'e kesin olarak katilacakti. Ve ligde en kotu ikinci olacakti, hos havamizdan 1. olacagimiz belliydi ya, neyse. Ve bu takim 18.000 taraftar topluyordu ve 18.000 bileti yarim saatte tukettiriyordu.

Bir diger gercek sudur ki, Ergin Ataman sampiyon oldugumuz gun Lig TV'ye, ertesi gun NTV Spor'a net konustu: "Gecen sene ve ilk donemde buyuk belirsizlikler, maddi sikintilar yasadim. Seneye EL oynayacagiz, bu sikintilari kaldiramayiz. Sponsor belli olursa ben varim, yoksa giderim. Benim icin 9-10 milyon dolar'lik butce yeterli. Pazartesi'ye kadar teklifleri bekletecegim, ondan sonra degerlendiririm."

Yonetim pazartesi'ye kadar beklerim diyen Ataman'a karsi sali-carsamba gorusme var dedi, persembe gunu gorusme oldu ve sonuc negatif'ti. Yani Ataman en azindan kagit uzerinde sozunde fazlasiyla durdu.

Yonetimin yapacagi sey basitti. 1 haziran gunu gorurursun Demiroren ile; Bu takim 2 kupa kazandi, ucuncusu yolda. Seneye Euroleague garanti su anda. Sponsorlugumuz 1 yillik, onumuze bakmamiz lazim. 1 hafta icerisinde kararinizi verin, kararnizi negatif ise biz onumuze bakacagiz derdin. O donem icerisinde baska bir sponsor bulurdun, Ataman'in onune 3 yillik sozlesme+istedigi butceyi koyardin, gerisi ona kalmis. Imzalamazsa da biz elimizden geleni yaptik kendisi gitmek istedi, sponsorumuz hazir, takimi koruyacagiz ve iyi, yeni bir hoca ile bu atilim devam edecek derdin. Ama su an hersey muamma.

Ben realist bir taraftarim. Fernandes'i satarsaniz hakkimi helal etmem demedim. Quaresma'yi gonderme gerekirse maasini cebinden ode demedim. 20 milyon euro'luk butce bul, git Obradovic'i Efes'ten kap demedim. Tek istegim rakipler 20 milyon euro'luk butceler hazirlarken 10 milyon dolar ile yetinen hoca'nin ve uc kupa getirmis, karanlik gunlerde isik olmus, seneye tutunacagimiz tek dal olacak bu basketbol takimi korunmasiydi. Ancak bunu bile yapamiyorsan sana yaziklar olsun derim.

Birde su acidan bakalim. FB bizim durumumuzda olsa, 3 kupa alsa ve sponsorlugu bitecek olsa ne olurdu? Sponsor isini son gune birakirlarmiydi? Biraksalar ve koc kacip oyuncular dagilsa taraftar bizimkisi gibi hala Samet Aybaba'nin boktan Brezilya'lilarini mi konusurdu? Yonetimin anasini bellerlerdi. Hem yonetim olarak hem taraftar olarak sinifta kaldik maalesef. Kusura bakmayin uzun yazdim, ama uzgunum, sinirliyim, moralim bozuk. Dunden beri yaziyorum ama icimdeki uzuntuyu atamadim. Ne Samet Aybaba, ne futbol takiminin hali, ne maddi sikintilar beni uzmedi, ama bu olay beni derinden uzdu ve Besiktas'in gucunu sorgulatti.

tearkan dedi ki...

her şeyden önce bu konuda yönetimin suçu var. geçen sene sponsor bulunamadığı için kulübün çektiği sıkıntılar, son dakikada kurulan takım vs. hepsi ortada. eh sponsorluk görüşmeleri sezon sonunda yapılır diye bir kural da yok bildiğim kadarıyla. takım avrupada kupa almışken, el'ye direk katılım hakkını kazanmışken; yani albenisi yüksekken milangazla seneye devam edip etmeyecekleri konusunda görüş. kesin bir cevap al. devam ederlerse uzat sözleşmeyi kafan rahat olsun. sezon sonu derlerse de önüne bak diğer alternatifleri değerlendir. hem bu belirsizlik ortamını yaşama, hem de ergin atamanın eline koz verme. ben şahsen milangazın ergin ataman için bahane olduğunu düşünüyorum; ancak bunun için elinde somut bir delil yok. somut bir b planı olsa ortada ergin ataman sponsorluğu bahane edemezdi; sen de neyin ne olduğunu görürdün. (ha geçen sene sponsorsuz, her şeyin belirsiz olduğu, oyuncularına ayrılsınlar diye ceza idmanı yaptıran takıma imza atan hocanın bu sene sponsoru, belirsizliği bahane etmesi benim için yeterli ya neyse) ergin ataman bunu daha önce de yaptı, şimdi de yapıyor. kimse kendisini istemezken beşiktaş'a geldi, sonra efese kaçtı. geçen sene de yine piyasası yokken kalktı geldi, bu sene tutarsız bahanelerle kaçtı. oyuncu götürme konusuna gelince; fırsatını bulursa istediği oyuncuları götürmeyeceğini düşünmek aptallık olur. (bkz. efese kaçışı, shumpert, sinan)

hocanın amacı (bence) farklı olsa da serzenişleri çok haksız değil. onun belirttiği kadar olmasa da acele edilmesi gerekir. sonuçta geçen sene eğrisi doğrusuna geldi diye ağustosta da takım kurulabilir demek mantıklı bir yaklaşım değildir. ha oyuncu bulunamaz mı tabiki bulunur (en kötü ahmet kandemir'e söylersin onun illaki ncaa'de takip ettiği birileri vardır) ancak bu kimya yakalanamaz. misal bonsu'nun euro basket'i kaçırmasına, caja laboral'in kendisinde vazgeçmesine neden olan sakatlığı nüksedebilirdi. arroyo'nun nba performansları düşünülünce bu takımı böylesi sahipleneceği kimin aklına gelirdi? hadi bunları geçelim; anlaşılan fakat belirsizlik yüzünden elden kaçan yerlileri unutmamak lazım.

sonuçta bu takım büyük ihtimalle dağılır. geçen sene beşiktaşlı olduğu bilinen nedim yücel2i bile beklemeye ikna edemediysek, bu kadar gözde yabancıları nasıl ikna edeceksin? her sene olduğu gibi yeniden başlar beşiktaş; ancak yönetimin de artık bir öncelik belirlemesi, en azından planı programı olduğu ortaya koyması lazım. aklı başında açıklamalar yapılması lazım. 15 gün boyunca saf gibi cevap bekleyip sonra da milangaz bizi oyaladı demekle olmaz bu iş.

Adsız dedi ki...

@bjk4ever

atamanin gsyi calistirmak istemesi varsayim degil gerceklerdir ve bunun sponsorluk zirvalariyla alakasi yoktur..adam gitti calistirmak istedigi takima iste; bu kadar basit..bunun icin de zaten onu suclamiyorum sadece gidis sekli duzgun degil..cikip ben gs ile calismak istiyorum dese eyvallah yolun acik olsun derdim..ama bu takimin milangazdan baska sponsor bulamayacagini dusunecek kadar aptal bir adam olmadigini da biliyorum..ha bu saatten sonra yonetim sponsorluk konusunu cozemez ise o zaman sonuna kadar elestirilmeyi hak eder..onceligi sirf ataman icin milangaza verdiler mecburen..milangaz yoksa ben de yokum diyen adama da mutluluklar dilerim..

Mehmet

ozzy dedi ki...

erman kunter söylentileri dolaşıyor, twitterda da görüşmelerin yapıldığı doğrulandı.

acaba? diyesi geliyor insanın.

Adsız dedi ki...

@ozzy

2 yillik anlasilmis..hayirli olsun..

Mehmet

kkkam dedi ki...

Bir sezonda 3 kupa kazanan, euroleage bileti alan takım nasıl yüksek bütçeli sponsor bulamıyor bana biri anlatsın?

Mayor dedi ki...

Erman Kunter. Walla 4 ayak ustune dustuk.
Sponsor bulup oyuncularida kacirmazlarsa super.

BJK4EVER dedi ki...

Gerisi onemli. Iyi bir sponsor ile kadronun buyuk bolumu korunursa bu sikintiyi minimum hasarla atlatmis oluruz....

Erman Kunter bence Ataman'dan kat kat iyi koctur, ama Kunter plan program ile is yapar, kaosta değil.

Bu sene inanılmaz derin bir Draft sınıfı var NBA'de, mutlaka kırık kalpler, geçen seneden maceraperestler vs. olacaktır. Kadro kurulur. Sponsor da bulunursa tamam.

Hadi hayırlısı. Gene de sürece dair eleştiriler baki kalacak.

Yalnız iki gün önce "Kunter Gs'de" haberi çıkmıştı. İlginç işler.

QuaresmA dedi ki...

Şenollar Birollar gider, Yusuflar Sanlılar gelir. Bence Ataman daha iyi bi koç ama demek ki neymiş ? Bizi bazı oyunların içine çekenlerin arkasından ağlamaya, dövünmeye gerek yokmuş. Koskoca Beşiktaş'a koç mu yok ?

QuaresmA dedi ki...

Bir de bu anlaşma dünden beri 2 dakikada gerçekleşmedi herhalde, yönetim yedekte bekletiyordu muhtemelen Kunter'i. Sponsor konusunda yönetimin B planı olmamasını eleştirenler (ki bence haklı bi eleştiri değil), bu mevzuda da yönetimin hakkını teslim etmeli.

Sakin olun biraz, adamlar birşeyler yapmaya çalışıyorlar işte. Böyle her olumsuz gelişmede verilen ani reaksiyonlar tüpçü zamanlarından kalma herhalde.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Aynen katılıyorum..

Süreç konusunda hiçbir sıkıntı yok..Ataman milangaz dedi;bizimkiler görüştü,olmadı ki bence iyi de oldu..Ataman gitti yeni koç geldi; yakın zamanda sponsor da açıklanır büyük ihtimalle..
benim için Atamanın gidişinden sonraki süreç önemliydi ilk adım başarılı..
Erman Hoca dışarıda bizi başarı ile temsil eden çok tecrübeli bir hoca..Ayrıca içeride kendisine hakettiği saygıyı göstermeyenlere verecek cevapları var..
Umarım başarılı olur yolu açık olsun..

Mehmet

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

"Sponsor konusunda yönetimin B planı olmamasını eleştirenler (ki bence haklı bi eleştiri değil)".

İşin sonuna baktığımızda gayet amatör bir durumla karşılaştıysak (ki öyle) B planı olmamasını gayet eleştirebilirim. Yönetim bilimi ve kabiliyeti asla sadece iyi niyetle doldurulabilecek bir konu değil. Koskoca Beşiktaş tarihinde ilk defa bu kadar başarılı bir takımla EL garantisi almışsa, B hatta C planlarının da olması gerekir. Bu noktada verilen ani reaksiyonlardan çok, bu "iyi niyetliler" görüşünün yeterli görülmesinin tüpçü zamanlarından kaldığını düşünmekteyim.

Ne yalan söyleyeyim, Ergin Hoca'ya şahsen hiç güvenemedim. Bunda tabii ki daha önceki çekip gitmesi ve yanında oyuncu götürmesinin büyük etkisi var. Oduncuya sormuşlar, sence bu çınar ağaçları özel bir cins mi diye, ben bilmem sadece kesip satıyorum demiş. Beni ilgilendiren kısmı sponsor açıklamasından 2 saat sonra GS'ye imza atması. Bu tabii ki çok daha uzun bir süredir GS yönetimi ile görüştüğünü gösteriyor. Ya da daha başka bir bakışla sponsorun olmama ihtimalini güçlü bir şekilde düşündüğünü. Beşiktaş yönetiminden daha çok bildiği kesin. Ama uzatmanın da alemi yok. Güle güle.

Ayrıca genel görüşe katılıyorum. Erman Hoca EL için çok daha doğru bir adam. Bu arada sponsorumuz Medicana olacak gibi. Her musibette bir hayır vardır sözü gerçekleşirse birilerinden hepten kurtulacağız. Yeter ki kadrodaki adamları koruyalım.

Mustafa

Adsız dedi ki...

Beyler içiniz rahat olsun Kunter büyük taktisyendir, Ataman'dan gömlek farkı hiiiiç ama hiç yoktur...
Ataman tamam büyük adamdır ama hangimiz bu sezon öncesine kadar bugün ki gibi bir gözle bakıyorduk ona; duygularımız doğal olarak overdose vaziyette... Ama sakattır duygunun aklın önüne geçmesi...

Takımın dağılması konusuna da takılmayın Arroyo gidebilir PG bulunur, kritik Hawkins ve Erceg'dir. E n'apalım canım alternatif tahmin ettiğinizden daha çok. Ne Olympiacos ne Maccabi üst üste birebir kadrolarla oynamadan istikrarı sürdürmüşlerdir...

Fark olacaktır ama Dudley gitmesin derim...
Keza Fransa ligi gibi potansiyeli bol bir lig bizim için süper bir kaynaktır an itibirıyla...

Milangaz konusunda Mete'nin söylediklerine katılıyorum. Orada müthiş bir alicengiz oyunu döndü...

Çok yakın bir gazeteci arkadaşım ki Galatasaray habercisidir (AMK ekibinden hatta detay vereyim) daha final serisi sürerken "Ataman Galatasaray'la anlaştı olm" dedi...

Tüm saflığımla, Kemalettin Tuğcu duygusallığıyla "Sikktirr lan" dedim, "Mümkün değil" vurgusunu da müthiş bir özgüvenle arkasından ekleyerek...

Yukarı da yeterince konuşulmuş; ama daha şampiyonluk sonrası ilk röpörtajından sonrasına kadar açıklamalarındaki vurgulara dikkat edin. Bilinç altına göndermeleri var Ataman'ın yok sponsor yok demirören yok milangaz yok erdoğan bey...

İşi hep aceleye getiren sürekli bir baskı yaratan durum... Bazı arkadaşlar "Ne yakınlığı olacak aile ile..." diyerekten saflık yapıyorlar kanımca; çok mu zor bu ilişkiler arkadaşlar... Ben Mete'nin yazdıklarını hiç de akla mantığa uzak olan komplo teorileri olarak görmüyorum...

Ataman tiyatro yaptı... Milangaz'ın olumsuz açıklamasının üzerinden üç saat geçmeden GS ile imza atıyorsan beni samimiyetine inandıramazsın, bırakın bu "sözünü tuttu" vs safsatasını... Samimi olmayanların bu tip oyunlarına inanmakla geçmiştir kitlelerin hayatı hele hele bu cumhuriyette... Ki onlar Genco Erkal'ı cebinden çıkarırlar oyunculukta...

Velhasıl yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi ulan bu takımın hiç mi sponsor bulma şansı yoktu ki koşarak kaçtın açıklama sonrası...
Ama bu sezon için teşekkür ederim kendisine en derin saygılarımla; sevgi de vardı ama gitti malesef...

Son olarak başka bir sponsor görüşmesi ayyuka çıksaydı ve ardından milangaz vazgeçtiğini açıklasaydı mazallah; ağızdan köükler saçarak söylenecekleri yazayım mı aşağıya:

"Orsbu cocukları... bu efsane yılın mimarıyla görüşmeden nassı başkalarıyla görüşürsünüz laayn, iş bilmez yönetim bu kadar mı beceriksizsiniz sıfatsız herifler..." ve muadilleri...

Koray

Adsız dedi ki...

koray güzel yorumların için teşekkürler. neredeyse hepsine katılırım.

katılmadıklarımdan birisi pg konusu. her ne kadar bana göre pg takıma en kolay alışabilecek konumda olsa da takımı tanımış ve istikrarsızlığına rağmen gerektiğinde skora katkı yapabilen arroyo önemli bir isim. öyle aman aman bir adam değil katılırım. özellikle kritik anlarda ve baskı altında yaptığı pas hataları ortalamanın üzerinde olabiliyor. belki de en önemlisi, hızlı hücumda kariyerine göre beklenen konumda değil (senin de bunlara kafayı taktığını görebiliyorum buradan) ama yine de takımsal uyum adına tutulmalı diye düşünüyorum.

katılmadığım diğer konuysa milangaz devam ederken başka bir sponsorla görüşülmesi durumunda taraftarın genelinin vereceği tepki. aslında sorunun bir kısmı da burada. bu yönetim bu 8 yıllık fetret devrindeki sanallıkları ortadan kaldırmak istiyorsa önce bu rasyonel olmayan yaklaşımlarla verilen tepkilere kulak tıkamalı. en azından getirdiğin futbol komitesini kenara itebiliyorsan bunu da yapabilirsin demektir.

mertcan

Adsız dedi ki...

alakasız bir ekleme yapayım (umarım genel gidişatı etkilemez). futbol sadece futbol değildirin en önemli göstergesi almanya-yunanistan maçında sergileniyor. kimbilir belki, bild gibi geçmişinden bu yana evrenin en gereksiz gazetesinin atina seçimlerinden önce yazdığı yazıyla ortaya çıkan gerilim adına, almanya ciddi şekilde yüklenmiyor ve hep kaçak oynuyor. bence de beklendiği gibi turu geçerler ama bu şekilde maçın berbat hale geldiği gerçeği değişmez. yazık.

mertcan

Adsız dedi ki...

hahaha. belki de duruma en büyük ironi golle geldi. içeriye fazla kat etmeyenlerden olan lahm hem de sağ ayağıyla vurduğu şutla golü buldu. gerçi defans öyle açık verdi ki girmesi ve vurması şart oldu. o da denedi, oldu.

mertcan

Adsız dedi ki...

@Herkes
Vay amk bloga can gelmiş, kan gelmiş. He şöle yazında okuyalım:)

Adsız dedi ki...

Bu filmi daha önce gördüm.2008de futbolda Gs'nin önünün açılması için yükselişteki Fb'ye sen bi dur demişlerdi.Tak önce ligi verdirdiler sonra Zico gitti Aurelio gitti defanstaki bi eleman vardı o gitti sonra Josicolar Maldonadolar geldi.O zaman aynı şu anki gibi yönetimi suçlayanlar ve Aurelioyu suçlayanlar işte transfer son güne niye kaldı Josico geldi vs vs ne kadar benziyor şu anki tartışmanıza he?Bu şu demek daha devamı gelir Bonsudur Arroyodur alırlar.Bunlara heryol mübah.Biz burda bilmece çözmeye çalışalım sponsorluktur bilmem nedir.

Mete dedi ki...

"Sarı-kırmızılı yönetimde projeye muhalefet eden Adnan Öztürk ve bazı yöneticilerin, TT Arena Stadı karşılığında, Beşiktaş’tan basketbolda Euroleauge hakkını istemeye hazırlandığı öğrenildi". - Milliyet

Yalan haberse komik, yok eğer doğruysa iki kere komik...

theotheo dedi ki...

theotheoyu bu blogda yazar olarak görmek isteyen var mı?

Mete dedi ki...

@theotheo
+1
:)

Adsız dedi ki...

+1 :)

can dedi ki...

Blog yazarligi! Kucuk adam buyuk adam olmak mi istiyor? Rede an den Kleinen Mann!

Zavalli yorumlarini bile okumak buyuk bir aci. Yani kucukluk bile sana buyuk geliyor. O yuzden sen biz diger kucuk adamlarin yetindigiyle yetin. Hatta mumkunse seni kendi ruhuna daha uygun yerlerde gormek isterim, mesela amk yazarligi yapabilirsin bak.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
can dedi ki...

Bir zavalli yorum daha. Bosa amk'de yaz dememistim zaten. Neyse blogun yazar ve takipcisi olan diger arkadaslar (bir kere daha)notunu vermislerdir sevgili Demiroren yalakasi kucuk adam.

BJK4EVER dedi ki...

Medicana sponsor olacak galiba ama ben hic tatmin olmadim. Bizim ihtiyacimiz olan 12-13 milyon dolarlik uzun vadeli bir sponsorluk, Medicana'nin bu parayi verebilecegini hic ihtimal vermiyorum. Hatta sponsorluk yalan olsa bile sasirmam, alistim skandallara. Anlasilan o ki hicbir oyuncuyu tutamayip kuculmeye gidecegiz, ben acikcasi bunu bekliyorum. Insallah yanilirim....

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar."

Bunu yeniden koyu bir sekilde uygulamanin zamani gelmis. Ayip oluyor.

theotheo dedi ki...

shelbyl adlı boktan moderatör burayı boktan bir yere çevirdi.

son günlerde ben geldim biraz canlandırdım şimdi bana hakaret eden bir adama ağzının payını verdik diye suçlanıyoruz.

bana eyvallah işim olmaz bu lavuğun olduğu yerde.

Valla theo'cum, yukarida 80 tane yorum var, kimsenin kimsenin yakin akrabalari ile ilgili bir seyler dediklerini gormuyorum ben, goruyorsam soyle.

Aylar once buradan gene gitmeden son yorumunda blog yazarlarina agir kufurler etmistin, ben hatirliyorum, eminim sen de hatirliyorsundur.

Duygu somurusune gerek yok yani, birbirimizi kandirmayalim. Bana dedigin lafi ben kaldiririm belki, ama herkesten bunu bekleyemezsin. eh, sicilin de cok temiz degil kardes, kusura bakma.

Gorusuruz, eyvallah.

can dedi ki...

Bu blogu, derin ego problemleri olmayan veya bunu ekrana yansitmayan insanlarin duzgun yazi ve yorumlar yazdigi bir yer olarak seviyorum. Hep boyle kalmasini dilerim.

emireri dedi ki...

medicana veya başkası artık şu sponsor olayı en az 2-3 yıllık bir anlaşma ile daha fazla canımızı sıkmadan son bulsa diyorum.. şampiyonluk ve euroleague'in getirisi olarak yeni bir sponsor bulmak çok da zor olmasa gerek... biraz daha planlı ve programlı bir yönetim şekli istiyoruz..

ortalama 6-8 milyon avroluk bir anlaşma bizim adımıza iş görür kanaatimce.. diğer masrafları iç sahada (sinan erdem'de) oynayacağımız karşılaşmalarla karşılarız.. hoş bu sezon boyunca playofflar ve normal sezondaki derbiler hariç iç sahada 1000 kişiye oynadık, ancak önümüzdeki sezon euroleague var.. her maç 20 000 kişiye oynamalıyız ve en azından ilk gruptan ikinci gruba maksimum puanla çıkıp, top 16 hedefinde olmalıyız..

JimmyLue dedi ki...

Medicana buyuk ihtimal olmus.2 yillik anlasma olacak ve sene basina 10 milyon$ verecekler. Aslina bakarsaniz Ergin Ataman'in istedigi rakamdi -ki yonetimin de 2 milyon$'lik xtra bir katki yapacagini duydum-
Artik i$ Erman Hoca'da biraz da..Bence takimin en azindan yabanci iskeleti korunmali ve saglam yerli oyuncu rotasyonu icin adimlar atilmali.

Bu arada Paul Robinson da bitmis denilmekte.Yorum girilmiyor buraya pek fakat ben iyi bir hamle olabilecegi kanisindayim.32 ya$ kaleci icin gayet olur ya$idir.Kariyer anlaminda da gayet yeterlidir Robinson.
Cenk belasindan bizi kurtaracagi icin ayrica mutesekkirim kendisine.

BJK4EVER dedi ki...

Robinso degil herhangi bir yabanci kaleci transferi berbat olur. O rakamlara inanmiyorum medicana max 6-7 verir ve tum yabancilar gider.....

Maxim Tsigalko dedi ki...

Öncelikle Milangaz'ın verdiği parayı verecek bi sponsor bulmak bence imkansız. Ancak salt ticari olarak bakmayan bi şirket o paraları verebilir. Eğer Medicana veya başka bi şirketle 6-7 milyon dolarlık bi anlaşma yapılırsa yine çok iyi olur.

Milangaz'ın sponsorluğu Deron Williams içindi aynı zamanda da kaybolan itibarlarını biraz olsun düzeltmek içindi. Zaten son dakika yapılan bi sponsorluk anlaşmasıydı.

Gerekli paranın bir kısmını yönetim finanse eder, sezon içinde de bilet gelirleri, EL tv yayın geliri vs. ile şubeyi ayakta tutabilirler.

BJK4EVER dedi ki...

Ulker 15 milyon euro'luk bir butce saliyor FB'ye. GS yillik 12 milyon euro'luk bir butce sagliyor. Biz gecen seneden sonra 6-7 milyon dolar'lik sponsor bulup buna sevineceksek ciddi anlamda kapatalim bu bransi. Senelerdir rakiplere basketbolcu yetistirip veriyoruz, bu sene yine aynisi olacaksa kapatalim sube'yi. Bunu ciddi anlamda istiyorum, cunku artik delleniyorum bu durumdan. Bonsu'yu, Hawkins'i, Arroyo'yu renkli formalarda gormek istemiyorum. Hic basketbol takimimiz olmasin daha iyi benim icin....

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi Fb'nin modeli çok farklı. 2 tane takımın bütçesine sahipler gibi düşünebiliriz. Gs'nin de tüm yatırımı sponsordan yaptığını sanmıyorum.

Benim anlamadığım olay, bizde neden bütün paranın sponsordan gelmesi gerekiyormuş gibi bi algı oluşturuldu? Yani kulüp başarılı olmuş bu şubeyi sürdürmek için kaynak ayıramaz mı?

BJK4EVER dedi ki...

Ayranimiz yok icmeye kosarak gidiyoruz sicmaya durumu olur o sekilde.....

JimmyLue dedi ki...

Kanimca herhangi bir Turk kaleci ile oynamamiz sacmalik olur.Akillarda kalan iyi Turk kalecili & ba$arili bir takim var mi ? Simdiye kadar buyuk basari elde eden Turk takimlarinin kalecileri her daim yabanci olmustur.

Ayrica TS ile sozlesme yenilemis Onur-ki Cenk'ten ne kadar iyi oldugu tartisilir ve bonservis miktari sorunu var- , biraz Sinan Bolat -izlemedim ,bilmiyorum- haricinde Turk kaleci var midir Besiktas'ta oynayabilecek kalibrede?

Cenk'in takimin guardini dusurdugu en az 5 mac sayabilirim.Geri donusu zaten zor olan bir takim icin felaket sayilirdi bu hatalar.

Kalecinin yabanci olmasi taraftariyim..

Ayrica 10 milyon$ Medicana icin neden cok olsun ki ? Konusulan rakam verilir.Biz EL'de oynayacagiz ve gecen yilin sampiyonuyuz arkadaslar.Bence cok kotumsersiniz..

Mete dedi ki...

Kaleciden ziyade iyi bir kaleci antrenoru lazim bence. Fenerbahcede devamli iyi kaleci olmasi (yedegi ve kiralik olani dahil)tesaduf olamaz. Cenk ilk geldiginde iyi performans gosteriyordu.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Kötümserlik demeyelim de gerçekçilik diyelim. Beşiktaş'ın 2010 - 2011 yılında ticari gelirleri toplam 50 milyon tl civarı birşeydi.Yani yaklaşık 27,5 milyon $. Bunun içine lisanslı ürün satışı, oyuncu satışı ve sponsorluk geliri dahil. Bunun içinde sponsorluk geliri 20 milyon tl civarındaydı. Bu rakamlar futbol takımına ait rakamlar. Yani bahsedilen 10 milyon dolar o sezon futbol takımının bütün sponsorlardan gelen gelirine denk geliyor.

Ama yine de bilemiyorum başka bi formül falan düşünüyor olabilirler. Daha uzun süreli bi sponsorluk anlaşması gibi.

@Mete

"Kaleci degil kaleci antrenoru lazim" dusuncene %100 katiliyorum. Besiktas'in kalecilerinin hepsinin istisnasiz yan top ve uzaktan sut zaafi yasamasi ama birebirde cok iyi olmasi tesaduf olabilir ama yuh yani. Ayni sekilde FB'nin kalecilerinin hep iyi olmasi da tesaduf olabilir ama yuh kere yuh yani.

Paul Robinson'in sozlesme sartlarina bakmak lazim tabii, bu sene Besiktas'in her transferinin ilk kosulu sozlesme sartlari. O yuzden bir sey yazmiyorum bu konuda.

BJK4EVER dedi ki...

Ben yaziyorum. Cenk TR'deki en iyi 3-5 kaleciden biri, su an zaten milli takimin kalecisi, uzun vadede de kalacak. Genclere sans verecegim derken sen kalkip 22 yasinda potansiyelli yerli kalecinin onune 32 yasindaki yabanci bir kaleciyi getiriyorsun, ustelik seneye yabanci kisitlamasi 5 olacakken.
Paul Robinson nerden baksan 1 milyon euro alir, o da en dusugu, bu adam gelip 300.000 euro'ya oynamayacak, Mehmet Akgun bile 200.000 euro aliyor. Bu da 2 milyon tl demek. Ernst ve Egemen'i 400.000 euro indirim icin kustururken gereksiz bir kaleciye 1 milyon euro (en az) veriyoruz. O 1 milyon euro'yu basket takimina aktarsan belki Arroyo ve Hawkins'in kalmasini saglayacaksin.
FB'den iyi kaleci yetisir tabii. Rustu'nun arkasindaki Volkan abuk subuk goller yediginde onune yabanci kaleci koymadilar, surekli oynattilar. Cenk gecen sene her iyi oynadigi mactan sonra anlamsiz bir sekilde Rustu'ye verdi formayi. Halbuki bu sene forma Cenk'e verilip o guven saglanmaliydi. Sen bu guveni saglama, sonra vay efendim Cenk yetersiz yabanci kaleci gelsin.

Mete dedi ki...

Bu kaleci antrenörü mevzusuna paralel, mesela şu anda olduğu gibi Samet Aybabayı takımın başına getiriyorsun yardımcıları Recep, Ulvi vs. Tamam bu adamları severim, iyi Beşiktaşlı olduklarına da inanırım ama iyi Beşiktaşlı olmaları yeterli midir? Bu görevlerin hakkını verebilicek düzeydeler mi? Mesela İ. Üzülmez için altyapı hocalığı düşünülüyor. İşte altyapıya bakışın zihniyeti bu. Hoca seçilirken kamuoyunda adeta sıra Samet Aybabada gibi bir hava vardı ya da bana öyle geldi. Gençleri iyi keşfettiği söylenen Samet hocaya altyapı hocalığı teklif edilse acaba bu görevi kabul eder mi?

@BJK4EVER

Haklisin da, Robinson transferi ne kadar gercek, ne kadar degil, onu bile bilmiyoruz daha. Dedigin sartlarda olursa sacma bir is olacaktir, orasi muhakkak.

@mete

Ibrahim Uzulmez altyapi hocasi olursa bu yonetime kredi vermek iyice zorlasir. Ben duymadim bunu hic, umarim boyle bir sey yapmazlar.

Adsız dedi ki...

Bu arada sağ-enalt köşedeki Ergin Ataman resmi kaldırılıp Erman Kunter'in resmi yerleştirilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla Kemp de takımdan ayrılmış durumda. Ha diyorsanız biz bu 3 kupalı takımı ölümsüzleştirmek için resimlerini sağa sola sıraladık,bunu bozmayacağız. O zaman saygı duyarım.

Nedim

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER: Milangaz geçtiğimiz sezon 4 milyon verdi. Yani 6-7 milyon verecek bir sponsor her halukarda onlardan fazla verecek demektir.

Kaleci işinde Robinson en az 2-3 sene işi götürür. Ama karar bende olsa Köln'ün kalecisini alırdım orası başka.

theotheo farklı bir ses olarak yazdığı için kendisini yazmaya cesaretlendirecek mesajlar yazmıştım. Ama sonra yazdığı mesajlarda en nefret ettiğim şeyi gördüm: ego. Bir adam dünyadaki tüm başarılmamış şeyleri başarabilir. Ama bu ego denilen ve asla insanın özüne uymayan şeye sahip olduğunda hepsi tuzla buz olur. Kusura başka arkadaşım: fani dünyada da, ondan sonrakilerde de egonun asla yeri yoktur. Kendini düzeltmeni kendin için içtenlikle dilerim.

Mustafa

Adsız dedi ki...

SON DAKİKA: Rangers'ın kalecisi Allan McGregor'un menajeri Beşiktaş ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Oldukça iyi bir kaleci. Almışsak süper olur,hayırlı olur. Şimdi biraz rahatladım işte arkadaşlar. Gündüz törende Samet Hoca 'küçülmeyeceğiz,bize iyi olacak transferler yapacağız' dediğinde pek takmamış,inanmamıştım ama şu transfer gösteriyor ki gerçekten durum öyle,küçülmeyeceğiz,külfetli olmayan,mantıklı transferler yapacağız.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

@Mustafa

Milangaz'in Besiktas'a aktardigi para gecen sene 8 milyon dolar'di, primler dahil ise 9 milyon dolar'di. Bunu arastirirsan bulabilirsin, hatta Ergin Ataman kendi soyledi NTV Spor'da.

Yani yonetimin 2-3 milyonuyla beraber 10-12 milyon dolar deniyor gelecek seneki butce icin, yani ancak Milangaz'in odedigi parayi alabildik sponsordan.

3 kupali Euroleague takimi BJK ancak 10-12 milyon dolarlik butce kurar iken Eurocup’a katilacak GS 15 milyon dolarlik butce kuruyor.

Yonetim basketbolda buyuk beceriksizlik gostermistir, cunku 3kupanin karsiligi Medicana ve 8 milyon dolar olmamali.

Ayrica niye baska sponsor aramadilar da hemen kabul ettiler? Madem o kadar acelen var 2 hafta evvel gorusup Ergin Ataman ve oyunculari da tutsaydin ya demezler mi adama?

JimmyLue dedi ki...

@BJK4EVER

Cenk'in bu ulkenin en iyi 3-5 kalecisinden biri (kanimca ilk 3te degil) olmasi onun Besiktas kalesi icin yeterli bir isim oldugu anlamina gelmez.

Cenk'in hatali yedigi gollerin zamanina ve maclarin onemine bakarsaniz eger 'takimin guardini dusurmek' soz obeginin tam karsiligini gorebileceginize eminim.

Yabanci sinirlamasi 5 olacaksa bu 5 haktan birini iyi bir kaleci icin
kullanilmasicok yerinde olur.Bir takim iyi kalecisiz asla basarili olamiyor Barca degilse..

Ayrica Medicana ne kadar verecek , kac yillik olacak vs gibi bilgiler netlesmedikce yonetimi elestirmeniz yanlis.

Allan McGregor'in ismini Google'dan arattim, daha ariza bir futbolcu bulamazmisiz herhalde arasak da... Dur bakalim n'olacak.

cengo dedi ki...

Erginciğinizin nasıl bir adam olduğunu anladınız sanıyorum.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yapmayın etmeyin yahu Allan Mcgregor kaç kere izlediniz de Cenk'ten iyi olacağı kanısına vardınız? Eğer hala sorunun Cenk'te olduğunu düşünüyorsak zaten vay halimize. Bütün takımın iyi oynayıp Cenk yüzünden kaybettiğimiz kaç maç vardır? Takımdaki her bölge tam olur o zaman Cenk'te kusur ararız. Gidip te 30 yaşına gelip İskoç milli takımında bile doğru düzgün oynamamış adamı getirmezsin. Hele planlama, geleceğin takımı hikayelerine hiç girmesinler.

Çok bariz bi menajer transferi. Samet Aybaba kaç kere izlemiş acaba bu adamı? Elinde çuvalla yabancı oyuncu var, hepsinin de bol sıfırlı sözleşmeleri var. Onları ne yapıcaklar çok merak ediyorum. Yine Holosko'yu maaşını ödeyip İBB'ye falan kiralarsak hiç şaşırmıycam.

JimmyLue dedi ki...

@ Wruce Bills

Yaptığın gönderme bana ise McGregory denilen adamı tanımadığımı ve onun hakkında hiçbir şey yazmadığımı bilmeni isterim.

Cenk hususuna gelince; yıllardır tüm takımın süper oynadığı bir maç olmadığından Cenk'in hatası sebebiyle kaybedilen bir maç da mantıken yok; fakat benim hazmedemediğim birçok maç mevcut.

Tabii ki de Cenk'e gelene kadar düzeltilmesi gereken bir çok şey var; fakat kariyerli, yabancı bir kaleci transferine sesimi çıkarmam.Cenk Robinson gelirse en azından yan topa nasıl çıkılacağını öğrenir.

BJK4EVER dedi ki...

@Jimmy Lue

Standardi o sekilde koyacaksak Ismail yerine yabanci solbek, Toraman/Ersan yerine yabanci stoper, Necip yerine yabanci orta saha, M.Pektemek yerine yabanci forvet, Veli yerine yabanci sol acik da gerekir. Ama takimi 11 yabanci'dan olusturamayacagimiz icin bunlar olmaz. 5 yabancidan biri kaleci olsun diyorsun da, 4 yabanci ve 6 yerlili iyi bir takimi nasil sahaya sureceksin merak ettim. Sol acigin Veli, stoperin Toraman olacaksa kalede Cech olsa ne yazar.....

can dedi ki...

Cenk gibi harika reflekslere sahip bir kalecinin pozisyon ve yan toplar konusunda kendini gelistirmesi halinde yillarca Besiktas'in kalesini koruyabilecegine inaniyorum. Ama bu gelisime acik mi? Cenk'in Besiktas'ta Tumer'den sonra hic bir futbolcuda gormedigimiz entelektuel bir yonu oldugunu biliyoruz. Buna ilaveten hatalarindan sonra sogukkanli kalabilme ozelligini de gozlemledik bu sene. Dolayisiyla ben iyi bir kaleci antrenoru ile Cenk'in bizim ilk kalecimiz haline gelecegine inaniyorum. Ancak eger su haliyle ilk kaleci olursa da aslanlarin onune atilmis gibi olacak ve kotu ihtimalle sezon sonunda istenmeyen adam ilan edilecek. Bu nedenlerle -aslinda yabanci kontenjani yuzunden hic istemesem de- Besiktas'in iyi bir yabanci kaleci bulmasi gerektigini dusunuyorum. Eksigi gedigi olmayan komple bir kaleci. McGregor'u tanimiyorum ama kariyerine baktigimda Robinson boyle bir kaleci olabilir diye dusunuyorum. Ama tabii bu isler takim planlamasina bakar. Eger yabanci ve bek haklarinin ikisini yabanciya kullanacaksak, bir de kaleci ekleyerek ilerdeki opsiyonlarimizi kisitlamak istemeyebilir Aybaba. Bekleyip gorecegiz.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Belirtmeyi unuttugum bir nokta. Besiktas'in kalesini bu sene kim korursa korusun Rustu'nun gonderilme karari tepesinde Demokles'in kilici gibi sallanacaktir. Her kotu donemde medya ve bazi Besiktas yazarlari, "Rustu gonderilir miydi, al iste sana bu mustehak" tarzinda yorumlar yazacaklar, taraftar galeyana gelecek, kaleciyi yuhlama yarisina girecektir. (Umarim olmaz da, olabilir bunlar) O yuzden kaleci secimi ekstra dikkat isteyen bir nokta. Aynen Quaresma'yi gondereceksek (ki bence gondermeliyiz) yerine gol/asist olarak ondan daha cok katki yapacak birini bulma zorunlulugu gibi. Takim kurarken bu tip dengeler gozetilmezse sezon boyu cok basimiz agrir.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@JimmyLue abi kişisel algılama ben bi zihniyeti eleştirmek istemiştim. İşler kötü gittiğinde ilk yerli futbolcular eleştiriliyor. Taraftarın büyük bölümü yabancıya 1 kere laf söylüyorsa yerliye 10 kere söylüyor.

4ever'ın dediği gibi takımın iskeleti yerli olmak zorunda ne yaparsak yapalım. Bu bi zorunluluk olmasa bile böyle olmalı bence. Yabancı futbolcu her zaman Ernst gibi takıma sahip çıkmıyor. Genelde Portekizliler gibi olursa olur havasında takılıyorlar.

JimmyLue dedi ki...

@ BJK4EVER

Bahsettiğim sadece bir seçimdir,bana mantıklı gelendir.
Sen kalecim Türk,forvetim yabancı olsun istersin; ben tersini düşünebilirim.Kanımca 5 yabancı 5 türklü oyuncu yapısının 1yabancı kaleci + 4 yabancı + 6 türklü takımdan daha mantıklı olacağını düşünmenin garantisi yok.
Tabii bu kalecinin ne kalibrede olacağı ile de alakalı.

Kadroda iyi Türk sayımız maalesef bir elin parmaklarını geçmez fakat artık Oğuzhan,Hasan Türk,Burak Kaplan,Necip,Muhammed 'ten birkaçının Pektemek,Egemen,İsmail'e katılmasını bekleyeceğiz..

@ Wruce Bills

Yabancı-yerli ayrımı yapmanın manasız olduğunu düşünüyorum.Hatta yabancı daha çok para kazanıp karşılığını veremediği vakit daha çok sinirlenebiliyorum onlara(bkz.Quaresma -Simao'nun takıma hiçbirşey vermemiş olması) fakat bu Cenk'i eleştirmemi haksız çıkarmamalı.
Bahsettiğim gibi; kariyer-yetenekli,maliyet açısından sıkıntısız,tecrübeli bir kaleci alınacaksa ve bu yabancı olacaksa bu iş bana mantıksız gelmez.

Adsız dedi ki...

@shelbyl Arıza olmasına fazla takılmayın bence. -Ki bende baktımda google'dan onların çoğu basın ve internet kolpalamaları. Ben McGregor konusunda kefilim diyorum size. En az 2-3 kere Old Firm maçlarında, 2-3 kere de Milli Takımda izlemişliğim var. Eğer alırsak inanın iyi olacak,ön yargıyla bakmamakta fayda var. Ha daha düne kadar bende Cenk'in oynatılıp 1. kaleci olması taraftarıydım ama McGregor gelecekse buna da hayır demem. Cenk'in hala daha kendini geliştirmesi gereken noktalar var,taraftarın ise şu kötü dönemde yapılacak kaleci hatalarına tahammülü yok -ki bu Cenk'i de yıpratacaktır. bkz.Geçen sezon İnönü'de Atletico Madrid maçı.- Bu yüzden McGregor gelecekse eğer destek olalım diyorum.

Nedim

Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.

Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.

Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.

Yorum Gönder

Ara