.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

TBL 1/2 - Galatasaray MP - Beşiktaş Milangaz (0-0)



Salı / 20.00 / Abdi İpekçi Spor Salonu

30 Yorum:

lamhaltas dedi ki...

bugun EL'den aciklama geldi. bu senenin tbl sampiyonu EL'ye direk katilacak finalist ise on eleme oynayacak.

bu onemli bir hedef. ama hepsinden onemlisi bu guzel takim icin 3. ve 4. maclarda skordan ve oyundan bagimsiz sinan erdem'i doldurmaliyiz.

bu takim icin dolduramiyorsak o salonu iyi birsey de haketmiyoruz demektir. bahanesi yok bu sefer!

ozzy dedi ki...

bugünkü olympiakosu seyrettikten sonra neden olmasın diyesi geliyor insanın. savaşçı oyuncular, ne yaptığını bilen bir koç, takımın arkasındaki taraftar. bir spanoulis yok belki elimizde doğrudur.

ama neden olmasın?

Maxim Tsigalko dedi ki...

İşimiz Olyimpiakos'un CSKA'yı yenmesinden daha zor değil. Evet Euroleague finali tek maç üzerinden ve her türlü sonuç çıkabiliyor. Ama bizim kadromuz Galatasaray'dan çok kötü değil, hatta ilk 5'imiz daha iyi bile diyebiliriz.

Ben umutluyum, ilk iki maçtan birini kazanamasak bile içerideki maçları kazanıp seriyi 5. maça taşırız.

Adsız dedi ki...

SON DAKİKA : CARLOS CARVALHAL İBB'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

lamhaltas dedi ki...

yok arkadaş şöyle mücadele eden, ruhu olan takımın yarı final ilk maçına gs ile oynamamıza rağmen sadece 4 kişi yorumda bulunuyorsa (biri carvalhalle ilgili. ...neyse) biz iyi bir basketbol takımını haketmiyoruzdur. Takım epik bir performans gösteriyor.3. maçta sinan erdem de boş kalırsa oyuncular hocalar ne dese haklı bize.

bugün ersin az da süre alsa da hem diğer yerlileri biraz dinlendirebilsek hem de ercegden faydalanabilsek. adamın maç ritmi kayboldu taş gibi oynarken!

Basar dedi ki...

GS'yi eleyip bu yılı 3 kupa ile tamamları! Çok romantik olacak ama hiçbir tereddütüm yok!

BJK4EVER dedi ki...

@hmmmm

Yonetim basketbolcularin parasini odemese veya basketbol subesini kapatmaya kalksa hemen itiraz gelir ama yuce taraftarimizdan! Veya sponsor gelse sponsoru begenmezler, hemen daha buyuk bir sponsor isterler!
Sadece konusuyoruz maalesef, o kadar. Is destege geldi mi yokuz....

lamhaltas dedi ki...

@bjk4ever

senelerin getirdiği bir dezenformasyon olarak görüyorum kendi açımdan.YD'nin başkan olduğu dönemden itibaren hiçbirşeye hevesim kalmamıştı bir yerde burnunu sokacağını bildiğimden.

Bence mevcut durum yönetim için de bir fırsat. Şu dönemde yönetim iyi işler yapar ve taraftara kulübü sahiplenmek için fırsat yaratırsa bu durumun değişeceğini düşünüyorum.

Asıl sınav 20 mayıs pazar günü 17.00 da sinan erdemdeki taraftar sayısı olacak. Çünkü şu an basketbol takımını desteklememek için en ufak bir sebep yok (milangaz adı ihmal edilmiştir.) aksine size bu takımı desteklemek için milyon tane de sebep sayabilirim.Eğer o salonu 2 maçta da skordan bağımsız dolduramazsak hiçbir eleştiri yapmaya hakkımız yok demektir.

not: pazar günkü maç için bilet almak isteyenler aşağıdaki linke buyursunlar:

http://www.biletix.com/etkinlik/NB211/ISTANBUL/tr

cakmaktas dedi ki...

maci almak icin yapmamiz gerekenler var, lucasin tekrar ritm kazandirici birebirlerini onlemek, yayin cizgisinin otesini riske ederek gomulu savunma yapmak-bunlarin hepsini mutlaka ergin ataman da mutlaka dusunmustur ve uygulayacaktir da- burda belirleyici faktor aslinda bizim hucumumuz...ayrintili ilgilenen arkadaslara suraya bakmalarini oneririm..http://pikenroll.blogspot.de/...bu mac serinin en onemli maci.hem bizim acimizdan hem de onlarin acisindan.bu maci alan seriyi de alirmis gibime geliyor,hadi bakalim...

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben 3 bilet aldim, uzun zamandir maca gitmeyenleri de surukluyorum yanimda. su 2 mactan birini alirsak kesin dolar salon da, mesele 2 maci kaybetsek de o salonu doldurmamiz gerek.

Okan dedi ki...

ilk yarı çok kötüyüz.
ikili oyun savunmasında bu derece kötüyken maçı kazanamayız.

Adsız dedi ki...

yazık bir skorla bitti maç.

hocanın acilen oyunculara nerede oynadıklarını hatırlatması gerekiyor. ne alan savunması ne de adam adama oyun. bir avrupa kupası aldık diye bu salma neden. adam gibi oynasalar en az 10 sayı fark atardık bunlara.

erceg sezonsal olarak yorulmuş gibi. ama diğerlerine bir bahane bulunamaz. nedir ya. çok değil 2-3 maç daha kendiniz gibi oynasanız zaten şampiyonluk gelecek. bu kadar mı zor.

murat

ozz dedi ki...

bence iyi bir sınav oldu.

takım olarak çuvalladığımız bir günde 17 sayı geriden gelip maçı son topa bıraktık. galatasarayı onların oynadığı tempoda yenmemiz çok zor, çünkü onların rotasyonunun yarısına bile sahip değiliz.

galatasarayı 70-80 sayı aralığında tutup, bonsu'yu veya hawkinsi devreye sokabilirsek 2. maçta galip gelmemiz gayet olası. savunma sertliğimizi de arttırmamız gerekiyor, özellikle ribauntlarda kritik anlarda çok sıkıntı yaşıyoruz.

Wruce Bills dedi ki...

@hmmm

Çok haklısın bu sene basketbol takımının bütün başarısına rağmen hep üvey evlat muamelesi yapıldı. Beşiktaş taraftarını anlamak mümkün değil artık. Futbol takımının ve klübün genel olarak içinde bulunduğu durumu düşününce dört elle sarılmamızı beklerdim.

GS taraftarının yarattığı baskıdan fazlası lazım Sinan Erdem'deki maçlarda. Mutlaka dolması lazım salonun.

BJK4EVER dedi ki...

GS'nin 1 periyot muhtesem oynadi, bizde de mac boyunca en onemli 3 oyuncumuzdan 1'inin bile vasat ustu oynamadigi macta son topta 1 sayi farkla yeniliyorsak bu iyi birseydir. Tek yadirgadigim olay Ergin hocanin mola almamasiydi, o noktada guzel bir oyun cizilebilirdi ve en azindan beraberligi yakalayabilirdik, veya kupa macinda oldugu gibi maci kazanmaya gidebilirdik. Saglik olsun, yine de helal olsun hepsine. Serideki her seyi bu 2. mac belirleyecek bence.

Wruce Bills dedi ki...

Bir de Kemp gibi iyi bir skorerden neredeyse hiç faydalanamıyoruz. Isındığında çok yüzdeli atan bir oyuncu. Mehmet Yağmur'un oynadığı dakikalarda 2 numarada Kemp'e şans verse Ergin Hoca skor anlamında daha fazla alternatifimiz olur.

Bugünkü maç gibi Bonsu ya da Hawkins'in üretken olmadığı maçlarda bir tek Erceg kalıyor skor üretebilecek. Bugün bu kadar yüzdeli atmasaydı çok erken kopacaktı maç.

BJK4EVER dedi ki...

Kemp Mehmet'in yerine oynayamiyor maalesef, yabanci cikmasi gerektigi icin Hawkins'in alternatifi oluyor. 1 numarada Mehmet veya Serhat opsiyonu var ama o zaman da top getirmekte sikinti yasiyoruz (Can olsaydi iyiydi). Kotu Hawkins'i Ergin hocanin israrla kenara almamasi sanirim iki oyuncunun savunma performansiyla alakali, ancak Kemp bu sekilde kullanilinca da hic faydali olamiyor, nitekim kendisi isindikca acilan bir sutor. Ergin hoca'nin isi gercekten zor.

Wruce Bills dedi ki...

Kemp'i Mehmet'in yerine dememiştim. Mehmet'in oynadığı dakikalarda 2 numara pozisyonu için Arroyo'nun yerine oynatsa demiştim. Mehmet'i oyuna aldığında ya Mehmet-Arroyo iki guard ya da Mehmet-Serhat oynuyor.

Bence Kemp'den faydalanmanın tek yolu tempo düşünce Arroyo'nun yerine oyuna almak. Zaten Arroyo çabuk yoruluyor ve çok basit top kayıpları ya da fauller yapıyor. Ergin Ataman ne Kemp'ten ne de gönderilmeden önce Morrison'dan faydalanabildi. Kendisine tek eleştirim bu olabilir.

ozzy dedi ki...

kemp'e ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. sakatlıktan döndüğünden beri ısınamadı, rotasyonun da etkisi var bunda. ya risk alınıp kötü bile oynasa 5-6 dakika oyunda kalacak ya da bu şekilde girip oynadığı zaman skor üretmesini bekleyeceğiz.

bonsu-hawkins ikilisinden 13 sayı katkı aldığımız bi maçta bence bu skor hiç fena değil. ümitsizliğe kapılmamalıyız.

BJK4EVER dedi ki...

Mehmet'in oynadigi dakikalar o kadar az ki, o dakikalarda Kemp oynasa yine isinamayacak. Ki dogru olan da bu zaten, cunku Mehmet hakikaten cok kisitli, suresi olabildigince azalip Arroyo'nunku fazlalasmali.

Pamukk dedi ki...

ya ben o çemberin var ya! ah ulan :(

Pamukk dedi ki...

kemp bi türlü ısınamadı keşke adam morrison kalsaydı

strwind dedi ki...

@Pamukk
+1 kemp basketbolcu değil, hücümda genç oyuncu gibi heyecanlı savunmada da çok ağır dedoviç mal etti kempi.Kempi sokakta basket oynamaya çağırmam, pas verin şut atayım kafası bu savunmalara atamaz öyle kolay şut. Morrison da istikrarsızdı ama adamın kafa basketbola çalışıyordu en azından.(Olur da belki iyi oynar diye yerden yere vurdum :))


Bu arada arroyo da savunmada çok deliniyor ergin hocanın eli kolu bağlı bu yüzden iki yüzü keskin bıçak gibi arroyo.Ha m.yağmur savunmada iyi mi o da pek değil ama ne yapalım eldeki malzeme bu. Kartal ikisinden de iyi savunmacıdır fiziksel olarak zayıf olmasına rağmen.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Kemp'i de basketbolcu kategorisinden çıkarmışız hayırlı olsun.

Kemp savunucusu değilim ama sakatlanana kadar müthiş bir performans gösteriyordu. Haksızlık etmeyelim. Ekim-Kasım aylarında oynadığımız 7 maçta ortalama 21,7 sayıyla oynamış. Çok da yüzdeli attığını hatırlıyorum. Daha sonra sakatlık geçirdi, Morrison geldi yabancı kontenjanına takıldı derken formu çok düştü. Ama şunu unutmamak lazım takımın en etkili skoreri hala Kemp'tir.

3+2 kuralına takılıyor, yer açmak kolay değil kabul ediyorum ama form tuttuğunda Morrison'dan çok daha etkili bir skorerdir.

QuaresmA dedi ki...

Morrison geldikten sonra Kemp yabancı kontenjanına takılıp formu düşmedi ki, Kemp 2 aylık sakatlıktan sonra gelir gelmez girdi kadroya. Morrison kadroya girememeye başladı ki zaten bu yüzden de gitmek istedi. Artık vefadan mıdır bilmem ama uzun bi sakatlık yaşayan Kemp'in gönderilmesini yeğlerdim Morrison'un yerine.

QuaresmA dedi ki...

Galatsaray, Lakovic dışında sıkıcı, hiçbir niteliği öne çıkmayan ama her alanda averaj veya averaj üstü olan tipik bi Oktay Mahmuti, yani Euroleague takımı. Biz ise daha heyecan verici oyunculardan kurulu ama pick'n roll bile savunamayan küçük bi NBA takımı gibiyiz. Bana kalırsa GS çok daha avantajlı bize kıyasla ama bakalım hayırlısı, inşallah ikinci maçı alabiliriz. Yoksa işimiz biter bence.

Kartal Bafiler dedi ki...

1. 2. ve 3. kademe biletleri bitti, 4. ve 5. kademenin satışları sürüyor.Pazar günü güzel olacak.

strwind dedi ki...

@Wruce Billis
İyi oynasın diye abarttım hocam, yoksa o kadar değil tabi:) M.murathanoğlu kaç adama faul kaçırttı böyle iyi atar deyip.Geçen ibo da f4 finalinde sonda siskauskas 2de 2 atar dedi adam birini bile atamadı:).

Ayrıca pikenrollu bugüne kadar tüm gs maçlarında savunmuştuk ve 3 maçın 2sini kazandık.Geçen maç ilk yarı nedense savunamadık uzunumuz yardıma gitti hiç gereği yokken.Halbuki adamların en bilinen hücumu pikenroll zaten. 2. yarı bu hatadan dönünce şutlar da girnce fark eridi.

ozzy dedi ki...

bonsu yine yoktu, ama hawkins onun da görevini yaptı ve maçı kazandık. ergin atamanın savovic ve gökselini feda etmesi sanırım bize maçı getiren unsurdu. savovic+gökselin 30 sayı gibi bir katkı verdiler, buna karşılık ne andriç ne lucas ne lakoviç ne de furkan oyuna ilk maçtaki gibi giremediler. galatasarayın seri yakalamasına izin vermedik ve 2. çeyreğin sonu 3. çeyreğin ilk 5 dakikası arasındaki 15-0lık seriyle maçı kopardık.

pazar uygun olup sinan erdeme gelmeyen beşiktaş'a ihanet eder.

Adsız dedi ki...

yine hakemlerin saçma sapan kararlarına rağmen sonuçta bizim açımızdan temiz bir galibiyet oldu. ergin hoca adeta, bonsu olmadan da yakarım bu gezegeni, diyerek usta bir ders verdi.

pazar günü sinan erdem'deyiz değil mi büyük beşiktaş taraftarı.

haydi kartallarrrrrr..

murat

Yorum Gönder

Ara