.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2012 Cuma

ŞG (Şike Grubu) / Beşiktaş - Trabzonspor

TSİ: 20.00

57 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

442 diye tum sene kicimizi yirttik, 442yi GS macinin 2. yarisinda gorduk ve sonunda bir maca dogru sistemle baslayacagiz. Helal sana Tayfur hoca.


İşte Beşiktaş'ın 11'i: Cenk - Hilbert - İbrahim Toraman - Egemen - İsmai Köybaşı - Aurelio - Ernst - Quaresma - Holosko - Almeida ve Mustafa Pektemek

ceyhun dedi ki...

büyük umutlar büyük hüsran yaratabilir, bekleyip görmek lazım. 4-4-2 için söylüyorum.

ceyhun dedi ki...

büyük umutlar büyük hüsran yaratabilir, bekleyip görmek lazım. 4-4-2 için söylüyorum.

ceyhun dedi ki...

büyük umutlar büyük hüsran yaratabilir, bekleyip görmek lazım. 4-4-2 için söylüyorum.

QuaresmA dedi ki...

Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tayfur Hoca'yı kısa sürede 4-4-2'ye dönebildiği için tebrik etmek lazım. Şimdi sırada Q7'yi 4'lü ortasahanın kanadında değil de, forvet veya forvet arkası kullanması gerektiğini anlamalı.

Adsız dedi ki...

bu tayfura hoca diyenin aklini s...
herşey tamamda 90+4 te sivok u oyuna almayi anlamanin imkani yok.

BJK4EVER dedi ki...

Rakip gomuldugu icin doldur-bosalt'a gecti, boyle bir anda da Sivok ise yarar, bence gayet mantikli. Sanssizlik oldu ve top girmek istemeyince 1-1 bitti mac.....

Adsız dedi ki...

diziliş doğru olmasına rağmen mantık yanlıştı. top bizim savunmadayken trabzonspor 2-3 kişi ile baskı yaptı, top trabzon savunmasında bizim bütün takım orta sahanın gerisindeydi.

hylozoic soil dedi ki...

Del Bosque, Riza Calimbay, Tigana, E. Saglam, M. Denizli, Schuster, Carvalhal.

Iste bu yukarida saydigim hocalarin her turlu gideri var, yanlisi dogrusu bir kenara. Hepsinin futbol bilgisi var. Hepsini hatasiyla sevabiyla sevdim kabullendim. Hoca olarak saygi duydum, destekledim.Ama su Tayfur'u bir zahmet gonderin bu takimdan.

Hincal Uluc'un klasik bir deyimi vardir ''futbolun f'sinden anlamiyor'' diye. Iste o soz Tayfur'a cuk oturuyor.

Adsız dedi ki...

@hylozoic soil

Futboldan anlamayan sensin.Sezon başından beri ilk kez tempolu bir Beşiktaş izledik.Bir de Schuster,Carvalhal demiş.Şaka gibi.

tearkan dedi ki...

sezon basindan beri ilk kez tempolu bir besiktas izlemisiz. vay anasini. ben baska bir sey izledim sanirim. besiktas tempolu oldugu icin on kisi trabzona baski kuramadi di mi? gol atman gerekirken pektemek'i cikarip simao'yu oyuna alan, toraman top sisirsin diye ertugrul saglam hamlesiyle (omer erdogan) sivok'a sarilan adami savunmayin abi surda. capi da futbol bilgisi de bu kadar iste.

ismail'in sacmalamasi sans eseri holosko'nun onunde kaldi bi gol attik. karsiliginda da almeida'nin sacmalamasiyla bi gol kacirdik. 10 kisi trabzona karsi elde olan bu. tempolu besiktas'i top sevmemis gercekten. haklisiniz.

Adsız dedi ki...

@tearkan

Pektemek oyundan düşmüştü.Çıkartılması doğru karar.Simao oyuna girdikten sonra etkili oldu.Trabzon'un golden başka pozisyonu yok.Bizim ise kaçan bir sürü pozisyonumuz var.Her zamanki gibi Trabzon'a balımız tutmadı.Skor taraftarlığı yapmayın.Ayrıca ben demiyorum ki Tayfur iyi hoca.Bence de gönderilsin ama arkadaş Schuster,Carvalhal diyor yuh derim buna.Şu 6 maçlık performansıyla bile Schuster'den,Carvalhal'dan daha iyi hoca olduğunu kamıtlamıştır Tayfur.Yolu açık olsun.Son maçında böyle bir cesur kadroyla güzel bir futbol izlettiği için teşekkürler.Böylesine enkaz bir takımdan daha iyi bir futbol beklemek büyük haksızlık olurdu zaten.

Adsız dedi ki...

@adsız (adsızception oldu bu)

hangi pozisyonlarımız vardı? ben herhangi bir pozisyon göremedim. almeida'nın zokora'ya nazire yaptığı pozisyon ve simao'nun iki uzaktan şutu.zaten gol tamamen şansa geldi, ne yaptık yani 10 kişiye karşı oynadığımız koca 45 dakika? veya şöyle düşün, bize beraberlik yetiyo olsaydı, 45. dk'da kırmızıyı quaresma görseydi (veya oynuyo olsa fernandes), trabzon bizim üstümüzde nasıl bi baskı kurardı?

TWAS

Adsız dedi ki...

işte 4-4-2'nin zaferi!!!! asfdsgffdgf

Adsız dedi ki...

way anasini tempo yapip goller kacirmisiz tayfurda schusterle carvalhalden iyiymiş nerenizle maç izliyosunuz siz yahu? 45 dk. 10 kişi oynayan trabzona karşi gol umudumuz 90+4 te oyuna giren sivok var mi otesi?

Adsız dedi ki...

Kardeşim 1 ayda Tayfur'dan mucize mi bekliyordunuz ne bekliyordunuz anlamadım ki.Tayfur gelmeden önce son 10 maçımızda 1 galibiyet almıştık.Dün tüm pozisyonları biz bulduk.Hangisini sayayım.Trabzon'un 11 kişiyken de 1 tane pozisyonu yok.

Soruyorum size Carvalhal olsa Galatasaray maçında Fernandes'i çıkartabilir miydi ? Hatta çoğunluğunuz Fernandes çıkar mı orada demişsinizdir futbolu çok bildiğimiz için.Dünkü maçta son 10 dakikada 5(beş) forvetle sahadaydık.Bebelerden kurulu Ankaragücü'ne karşı bile risk almayan Carvalhal'la Tayfur'u nasıl kıyaslarsınız.

Beşiktaş'ın hocasına biraz saygı duyun !! Ben de isterim gelecek sezon Lucescu veya Denizli gelsin ama Biliç gibi zibidi kılıklı herifler geliceğine Tayfur hocanın kalmasını isterim.Tayfur hoca futboldan kesinlikle anlıyor.İbrahim Altınsay'ında benle aynı fikirde olduğunu inanıyorum.İlerleyen günlerde göreceğiz.

Adsız dedi ki...

Yazmayı unutmuşum.Rakibin 10 kişi kalmış,ceza sahasına yığılmış,sende doldur boşalta geçmişsin.Bu oyunda Sivok'un oyuna girmesinde ne gibi bir abukluk var.Carvalhal gibi oyuncu değişikliği hakkını kullanmadan maçı bitirse mı iyi hoca olacaktık ????

Mayor dedi ki...

Su da bir gercekki, bu sezonki kadro ile hangi hoca olursa olsun bu maci ayni sonucla bitirme ihtimali cok yuksekti.
Ismail cogu zaman takimi 10 kisi oynatti, cabasi var ama temelden eksik futbolu, onu cikartsa yerine koyabilecegi adam ekrem. Diger kanatta Hilbert malum. Sonucta herkes elinden geleni yapti, Holoskonun mucadelesini ozellikle one cikartmak istiyorum ama kapasite olmayinca bariz bir ustunluk kurulamiyor. Boyle bir ortamda ne Schustere, ne Carvalhale, nede Tayfura kizabiliyorum.

Mete dedi ki...

Adaletli davranıp sportif açıdan değerlendirmek gerekirse Tayfur hoca iyi bir sınav vermiştir. Sportif açıdan diyorum, çünkü Tayfur hoca ile ilgili burda yapılan yorumların çoğu malum telefon görüşmelerinden duyulan rahatsızlık sebebiyle önyargılı fikirler olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmayın ama ben CC ile saha içi organizasyonu bu kadar kötü, birbirinden bihaber oynayan, sıkıcı ve uzun haftalar boyunca da hiçbir müdahale yapılmadan oynayan bir Beşiktaş'ı pek hatırlamıyorum. Birbiri hakkında tv'de demeç veren futbolcular, sakatlık sebebiyle ülkesinde tatil yapanlar, soyunma odasında birbirine girenler, klubede takım yenik durumda iken neşesinden hiçbişey kaybetmeyenleri gördükten sonra bu takım için playoff'lar öncesi enkaz dememde de herhalde bir sakınca yok. Tüm bu olumsuzlukları düşündüğümde bence Tayfur hoca başarılıdır. Üstelik takımın bu sezon en değerli oyuncusu sizin döneminizde kontağı kapatmışsa. Beğenirsin ya da beğenmezsin takımın en önemli gol silahı 3 maç yoksa. Hakem hatalarını ise zaten hepimiz gördük, izledik. Oyuncu değişiklikleri bence hep doğru ve olumluydu. En azından saha içi diziliş ve oyun sistemlerinde farklı birşeyler denendi ve bence bölüm bölüm umut verici sonuçlar da gördük. Son gs maçında Fernandesi oyundan alması bile benim açımdan yeterli bir hamledir. Holosko diye bir adamımız varmış onu hatırladık. Ya da hepsinden öte tarihinin en kritik maçlarından bir tanesine Veli'yi solbek oynatan bir saçmalığı düşündüğümde dahi kıyaslama yaptığımda Tayfur hoca başarılıdır. Üstelik geçen sezonun sonunu ve playoff'ları düşündüğümde ilginç bir şekilde portekizliler Tayfur hocayı seviyorlar herhalde. Saha dışı mevzular için dediğim gibi aksi fikirlere saygı duyarım.

BJK4EVER dedi ki...

Tayfur hoca yeterlidir bize yakisacak kalitede bir antrenor diyemem. Ancak dun herseyi yapmistir. Sivok'u sokmasi begenilmemis, e kulubede Rooney, Falcao gibi forvetler veya Ozil, Kaka gibi yaratici oyuncu vardi da mi sokmadi? Iki ofansif oyuncuyu aldi, son degisiklikte de doldur-bosalt icin kullandi, gayet normal. E.Saglam bunu bize karsi yapip maci getirince super oluyor da Tayfur hoca deneyince mi kotu?

Carvalhal'in futbol felsefesi varmis. Ne felsefesi Allah askina? Tum sene bok gibi oyun ve bok gibi skorlara sonuc veren sistemde diretti, surekli mac trafiginde sikayet edip dandik kupa macinda bile rotasyon yapmadi, en cok rotasyon yaptigi mevki kaleci, cogu maci 1-2 oyuncu degisikligiyle tamamladi, hala futbol felsefesi diyorsunuz. Tayfur su 6 macta bile Carvalhal'dan cok cok daha iyi performans gosterdi.
Dunku mactaki oyundan memnunum, degisikliklerden de, cikan 11'den de cok memnunum. Belki Aurelio yerine daha dinamik bir orta saha oyuncusu alabilirdi (Alves), ancak o da kendi tercihi.
Zamaninda cok elestirdigim Schuster'in bile bir futbol felesefesi var ve begenmesem bile bir teknik direktorlugu var, Carvalhal'e teknik direktor bile diyemem, degil bile cunku.
Ama su son 3-4 macta gorduk ki kadromuz gayet yeterli, iyi bir coach ile bal gibi sampiyon olur.
Ama bana gore hala Tayfur'dan iyi bir antrenor lazim bu takima, o ayri.

tearkan dedi ki...

dun 10 kisi trabzona karsi besiktas ne oynadi da neyinden memnunsunuz arkadas? tum pozisyinlari biz bulduk, bir suru pozisyon bulduk. ne buldun abi bi say yahu. zokora'nin kestigi top, almeida'nin sacmalamasi ve sans golu. simao'nun seken toplara cektigi sutlar pozisyonyonsa ve bunlar oynanan oyunu begenmeye yetiyorsa eyvallah.

tayfur'a karsi butun onyargilarimdan arinip soruyorum; carlos'un kotu taktiginden 5 mac sonunda ancak vazgecebilen adam mi basarili? isin basinda kaybedecek seyler varken, kendini ispat etmen gerekirken degisiklik yapma. son mac taktik degistir; yanlistan dondu bravo.

su kenarda bilmem kim vardi da tayfur mu degistirmedi laflarinin da hastasiyim. carlos degisiklik yapmazken niye soylenmiyordu bu laflar? gerci dogru carlos o bilmem kimleri giderken yaninda goturmustu di mi?

Adsız dedi ki...

@tearkan

Kardeşim sen bizle dalga mı geçiyorsun ? Son 10 maçta 1 galibiyet alan bir takım bir anda ezbere hücum yapan bir sistem takımına dönüşecek,hiç pozisyon vermeyecek,maç başına en az 10 tane pozisyon mu bulacaktı.

İlk maçta Galatasaray'ı kalemize yaklaştırmadan ofsayttan yediğimiz golle yenildik.Trabzon'da ortada geçen maçı yine ofsayttan yediğimiz golle kaybettik.Fener maçına birşey demiyorum.Yenilgiyi haketmiştik.Sonraki maçlar malumdur.

Uzak forvet-uzak forvet diyorduk.Simao'yu kesip Holosko'yu sahaya sürmesi ve onu tekrar parıltması,TTA'da soyunma odasına 2-0 mağlup gitmişken takımın en iyi ama en formsuz oyuncusunu çıkartacak iradeyi göstererek maçı çevirmesi bile Mustafa Denizli'den beri kulübede ilk kez bir hoca olduğunu hatırlamama sebep oldu.Tabi bu sırada hataları da olmuştur.Mesela İnönü'deki Galatasaray maçında Quaresma'yı Eboue'nin değil Hakan Balta'nın önüne atabilirdi.

Bir arkadaşın dediği gibi Tayfur'un tapeleri yüzüne ,hocalığına çok büyük bir önyargıyla yaklaşıyorsunuz.Sizi sağduyuyuya davet ediyorum !!

BJK4EVER dedi ki...

@TEARKAN

10 kisi kendi ceza sahasinda duran bir takima karsi 5 tane karsi karsiya pozisyon mu bulacaktik? 2-3 tane net, 2-3 tane de gol olabilecek pozisyon var, normal sartlar altinda skor mac sonunda 3-0 olurdu, Trabzon'un frikik golu disinda gol olabilecek pozisyonu bile yok.

Tayfur en azindan degistiriyor, kim varsa elinde kullanmaya calisiyor, gerektiginde cift forvet yapiyor. Carvalhal forvet cikarip forvet sokuyor, kulubede yeterince adam varken degisiklik yapmiyor. Herseyi gectik Carvalhal ile son 10 mac 1 galibiyet gibi bir istatistik var, Tayfur'la kac puan topladik (ki onun maclarinin tamami neredeyse derbi)...

AQ-47 dedi ki...

"Mustafa Denizli'den beri kulübede ilk kez bir hoca olduğunu hatırlamama sebep oldu" twitter'da paylaşsak TT olur....şaka gibi

Mete dedi ki...

@tearkan

Dk.7 -Holosko
Dk.28 - Quaresmanın getirdiği top
2.yarı golden önce almeidanin tek topuna yine holosko ile içeriye çevrilen top
Golü attığımız pozisyon
Zokoranin çizgiden çıkardığı top
Almeida'nın kaçırdığı pozisyon
Simao'nun şutları
Kalemizde ilk yarı Olcan ve 2.yarı Henrique ile birer atakları var. Gol de serbest vuruşdan geldi.

İzlemediğini düşünerek bunlar yazdım.

tearkan dedi ki...

@mete

ben maçı izledim. önceki yorumlarınızla şimdi yazdıklarınız arasındaki keskin dönüşü de izliyorum şu an. arkadaş bir sürü pozisyon bulduk, tüm pozisyonları biz bulduk, tempolu oynadık, top sevmedi demeye yeterli mi şu saydıkların? bunlar 45 dakika 10 kişi oynayan bir rakibe karşı, kazanman gereken bir maçta kendi sahanda yeterli mi?

gol olan pozisyonu hiç sayma. zaten şansa atılmış bir gol var. q7'nin zorlamasıyla almeida'nın kaçırdığı ve zokora'nın araya girdiği iki pozisyon haricinde net pozisyonun yok. (q7'nin sağdan getirip aut çizgisindeki almeida'ya kaldırdığı topu pozisyon diye yazmanı da takdir ettim) pektemek'in ofsayt golünü saymayı unutmuşsun. ofsayt olmasa mis gibi goldü be.

@bjk4ever

bana carlos üzerinden savunma yapma. ben hiç bir zaman carlos'u savunduğumu söylemedim. sadece carlos varken kenarda bilmem kim mi var da onu almadı yææ savunmasını ona da yapsaydınız dedim. ayrıca 10 kişi kalmış takımın ne yapmasını bekliyordun? gel gol at diye kalesini boşlatmasını mı? mesele salt pozisyon bulmak değildir. eksik rakibe karşı baskı kurabilmektir. ben top sevmedi dediğiniz için pozisyon sayısından bahsettim. (sanki çizgiden beş tane top çıkmış.) basarsın, rakibi bunaltırsın, zaten 10 kişi olan takımı iyice sindirirsin. pozisyon bulursun-bulamazsın o ayrı. trabzon sen bastığın için değil, kendi tercihiyle çekildi geriye.

@adsız

dostum ben kimseyle dalga geçmiyorum. ben maç başına 10 pozisyon bulalım, şöyle yapalım, böyle yapalım demedim; bunu beklediğimi söylemedim. (ki tayfur çapsızından bunu beklemek hayal zaten) sezon başından beri ilk kez tempolu beşiktaş izledik, top bizi sevmedi laflarıyla dün sahada izlediklerim iki zıt kutup gibiydi; onu belirttim sadece.

ya bi de holosko'yu parlattı

AQ-47 dedi ki...

Holosko öyle parladı ki gözümü aldı...keşke tabata ve delagado da olsaydı,dha iyiaydınlatırlardı stadı....

Adsız dedi ki...

Sivok degisikligini hakli bulan arkadaslarin gozden kacirdigi, aslinda niye gozden kacirdiklarini anlamak mumkun degil, cok onemli bir nokta var. Eger Sivok 85. dakika da oyuna girseydi, eh derdik dediginiz mantikli olabilir. Ama doldur bosatta kullanayim diye uzun boylu defans oyuncusunu 90+4 de oyuna sokmak, oyunu sogutmaktan baska bir ise yaramaz ve teknik direktorun futboldan anlamadiginin cok net bir gostergesidir. Nokta. Allah Tayfuru teknik direktor yapani da Besiktasin basina getirenide bildigi gibi yapsin.

Not: Cok tempolu oynadik diyen arkadaslara da sunu hatirlatayim. Mac 11-11 devam ederken, yani ilk yarida, kac kere Trabzon kalecisi Tolga eliyle orta sahadaki Colmana pas vererek oyunu baslatti. Bak ne diyorum, adamlarin kalecesi eliyle orta sahadaki oyuncusna pas veriyor. Neden peki. Cunku bizim orta sahada ki Marco ile Ernst orta sahanin bizim tarafinda bekliyorlar. Bu mu oyunu kontrol etmek, tempolu oynamak. herhalde baska maclari seyrettik.

Riza

Adsız dedi ki...

Fatih Terim , Aydın Yılmaz'ı parlatıp şampiyon oluyor ama Tayfur Holosko'yu yeniden kazanınca çapsız !!!
3 sene önce aynı sözleri Burak Yılmaz için söylüyordunuz.Holosko bu takımın en yetenekli forvetidir.Tartışmaya kapalı !!

Tayfur hocaya yapılan eleştiriler ise çok ucuz,çok banal,çok kıraathanesel.Tartışmaya daha fazla devam etmeyeceğim.Futbolcuların maaş alamadığı,böylesine enkaz bir takımın rakibini eze eze yenmesini bekliyorlarmış.Pozisyon vermediğimiz ve bala göte bir golle yenildiğimiz maçta bile Tayfur'u suçlu bulmuşlar.Bu tutuma arsızlık bile diyemeyeceğim.Başka bir kelime olmalı bunun anlamı."Arsızlık" çok hafif kalıyor.

Adsız dedi ki...

@tearkan

Organize hücum yapan bir takımı 6 maçta yaratamazsın.Onun için en az bir yarım sene geçmesi lazım.Takımın belli bir sistemi,kadro istikrarı,bir ezberi olacak.Bu seneki Galatasaray sezon başında nasıldı,şimdi nasıl ?

Tayfur'dan bu kadar kısa sürede ancak motivasyon ve maç sırasında akıllı değişiklikler bekleyebilirdik.Bunları da fazlasıyla verdiğini düşünüyorum.Tayfur hoca benim için sınavı geçmiştir.

Adsız dedi ki...

Su Turkiye liglerinde, dikkar et super lig demiyorum, tum ligleri diyorum, bir takim, ilac icin bir takim ciksin ve tayfura talip olsun, tamam haklisin biz tayfurun kiymetini bilememisiz diyecegim. Birde malum bu elaman sike sorusturmasindan icerde yatti, yedigi naneler, soylediklerini carsaf carsaf okuduk ettik, sonra icerden cikip, bir ozur bile etmeden piskin piskin futbol kordinatoru olarak isine devam etti. yetmedi playofflarda da takimin basina teknik direktor oldu. Dedigin gibi sadece futbolcularin degil tum klup personelinin maaslarinin odenmedigi bir ortamda, alti mac icin de 600000 TL cebine indirdi. tayfuru elestirmek arsizlik oluyorda, butun bunlar ne oluyor. Besiktas cocuklugu oluyor herhalde.
Riza

Adsız dedi ki...

``Tayfur'dan bu kadar kısa sürede ancak motivasyon ve maç sırasında akıllı değişiklikler bekleyebilirdik.Bunları da fazlasıyla verdiğini düşünüyorum.Tayfur hoca benim için sınavı geçmiştir.``

90+4 de deki doldur bosaltta kullanayim diye sivoku oyuna sokmasindaki rezeleti gectim, 60.dakka dan itibaren oyundan suen yorulan, Arelyoyu oyunda tut, Q7 ve Holoska gibi zaten fazla defans yapmayan iki oyuncu sahadayken varken, birde yetmezmis gibi simoayu oyuna sok. Mac 1-1 olduktan sonra Trabzona kantatlardan yapilan ataklarla mi gol atmayi planliyordu Havutcu. Ama olan kanat ataklari yerine, geriden Ibrahim Toramanla doldur bosalt oldu. yetmezmis gibi birde 90+4 de uzun boylu defans oyuncusu Sivoku sokuyorsun doldur bosaltta etkili olsun doye, Kim bu Sivok. Ibrahim Toraman da en 1 kat daha iyi bir stoper, ama sen adam ucret artisi istedi diye kizaga cekip gozden cikariyorsun, gel gelelim ayni adami son dakika da hava toplarinda etkili olsun diye oyuna sokuorsun. ba ba ba, motivasyona bak. Yine sivok efendi adammis oyuna girdi, ben olsam oyuna girmem. baksa kimi aldi oyuna Eduyu. Herhalde edu su anda esyalarini topluyordur. Edu zaten kiralik ve gelecek yilda takimda kalmayacagi coktan beri belli. Bu adamin umru olurmu Besiktasin ligi 3. veya 4. bitirecegi. Ama sen iyi kotu ayaginda top tutabilen, kendini paralayan pektemegi oyundan al. Motivasyon ve taktik hep bunlar.

Riza

Adsız dedi ki...

Ha birde su anki kadroyuda tayfurun kurdugunu hatirlatayim. Ibrahim akini birde ismini simdi hatirlayamadigim diger Istanbul belediyeli futbolcuyuda alsaydi tam olucakti. Dedigin gibi organize hucum yapan takimi 6 ayda yaratackti ama sike sorusturmasindan iceri girince olmadi, kismet iste.
Riza

Adsız dedi ki...

Ha birde su anki kadroyuda tayfurun kurdugunu hatirlatayim. Ibrahim akini birde ismini simdi hatirlayamadigim diger Istanbul belediyeli futbolcuyuda alsaydi tam olucakti. Dedigin gibi organize hucum yapan takimi 6 ayda yaratackti ama sike sorusturmasindan iceri girince olmadi, kismet iste.
Riza

Mete dedi ki...

Yazılanlar inanılır gibi değil. Tayfuru sevmeye bilirsin, Holoskoyu da sevmeyebilirsin. Ama bunlar objektif olmamanı gerektirmez. Açar bakarsın Holosko bundan önce ne oynamış, Tayfur ile ne oynamış. Futboldan anlıyorsan sana ya da bana göre değişkenlik gösterecek bir mevzu değildir. İyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Holoskodan gözüm kamaştı demek ya da Pektemek'in pozisyonu da söylemeyi unutmuşsun demek hoş değil.
Ayrıca q7'nin Almeida'ya kaldırdığı topu dahi pozisyon olarak görmeyen bir kişi kalkıpta önyargılarımdan arınarak konuşuyorum gibi laflar etmesin komik duruyor. Senin pozisyon kavramını ben anlayamdım. Kusura bakma.
Neyse aslında o pozisyondu, bu değildi gibi bir tartışma yapmak niyetinde değildim. Yukarida da yazdığım gibi daha genel hatlar üzerinden Tayfur başarılı olmuş mudur, bişeyleri değiştirebilmişmidir gibi konularla kendimce adilane bişeyler yazmak istemiştim.

Adsız dedi ki...

Mete
sende kusura kalma ama gercekten dedigin gibi yazilanlar inanilir gibi degil. Yani surada onca soylenen sey uzerine senin son yazdiklarinda o inanilir gibi olmayan yazilanlara dahil. Neyse gene dedigin gibi, bu tartimsayi burada noktalamak en iyisi. Iyi geceler.
Riza

Adsız dedi ki...

Beyler/Hanımlar

Ortalığı netleştirmek adına kendimce birkaç laf edeyim.

Part 1

Tayfur'un başarılı olması ve Beşiktaş'ın başarılı olması iki ayrı konu. Zira Tayfur kendi kapasitesini aşıp başarılı olmuştur da bu asla Beşiktaş için yeterli olmayabilir. Veya Tayfur'un kendi kapasitesinde başarılı olması ile ilgili 50 tane faktör vardır, bunlardan, örneğin, 20 tanesi zaten elinde değildir, 30 tanesine göre başarılı olmuştur, vs milyon tane şey var.

Amma velakin bizim için tek kriter Beşiktaş olduğuna göre, ben Tayfur'un kendine göre başarılı olmasına bakmam. Bana göre Beşiktaş için yeterli vizyonu ve kapasitesi yok. Üstüne üstlük şike iddianamesiyle futbolcu simsarlarıyla yaptığı aleni hale gelen görüşmelerinden sonra değil Tayfur, Guardiola olsa benim için Beşiktaş'la ilişiği kesilmesi gereken bir şahıstır.

Onu boşverelim diyelim, yani oynattığı futbolu konuşuyoruz madem. Bütün taraftar aylardır avazı çıktığı kadar 4-4-2 derken birbuçuk maç bunu oynattı diye benden paso vize alamaz. Üstüne üstlük, Carvalhal'in de ipini çeken baş hatalardan biri olan, öne geçtikten sonra ne yapacağını bilmeyen bir takımın var olduğu barizken 1-1 olduktan sonra yaptığı değişikliklerin de bir anlamı yok. Hele ki Sivok değişikliğinin bu şekilde zamana ihtiyacı olan takımı sabote etmeye yönelik hale gelmesi tam bir traji-komedyadır.


Aurelio konusu ayrı bir parantez. Defansif orta saha konumu için zaten çoktan pili bitmiş bir adamı, bir de maçın sonlarına kadar oyunda tutmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bırakın savunmayı, atakt başlarken bile defansın önü zaten her maçta ve her daim al-gülüm ver-gülüm şeklinde gevelemeyle geçerken, öne geçtikten sonra yapılacak 2 hamle vardı: Aurelio'yu çıkardıktan sonra ya Ersan'ı alıp defansı daha sağlam yapmaya çalışmak, ya da Burak mı olur başkası mı olur, bir hücumcu alıp 2. golü zorlamak. Bunu dahi yapsaydı daha az eleştiri alırdı. Peki Ernst ne ayak diyebilirsiniz. Ernst de yaşı geçmiş bir halde oynarken bir şeyi ihmal etmiyor: eskisine göre daha az tempolu oynuyor ama enerjisini maçın son anlarına kadar yaymaya çalışıyor. Oynadığı bölge açısından, hele ki tek DOS değilsen bu çok önemli. İşte bu şekilde kendisinden son dakikalarda bile gerekli hamleleri görebiliyoruz. Zaten bu şekilde Ernst-Aurelio ikilisi yerine ortada Egemen-Ersan ikilisiyle (her ne kadar bolca eleştirsek de) Toraman'ın ortaya çekilmemesi bir nevi saldım çayıra durumu ortaya koymuştur.

Murat

-Devamı Var-

Adsız dedi ki...

Part 2

Gelelim aldığı diğer adamlara. Simao bana göre sağ kanat, sol kanat, sağbek, solbek, hatta forvet bölgelerinde vasat da olsa oynayabilir. Ama forvet arkası hiçbir şey yapamaz. Oynadığı klasik mevkisi için dahi alınırken de aynı şeyleri düşünüyordum, şimdi de: Simao Atletico'da her zaman hızı ve anlaştığı forvet oyuncularıyla iş yapabildi. Geçen sezon az biraz idare ediyordu ama şimdi tam anlamıyla ruh gibi (Demek ki Atletico boşuna sembol isimlerinden birini bırakmamış) Çünkü artık ne hızı var, ne de oradaki gibi bir sistem içinde oynayabileceği vasat üstü hücum arkadaşları. Profesyonellik kısmına girmeyeceğim, çünkü kimse asla Almanlar ve İtalyanlar gibi profesyonel olamaz. Portekizlilerin halini görüyoruz. Tayfur onu oyuna aldı, çünkü Mustafa'ya güvenmedi. Oysa göremedi ki Mustafa'nın tek oynayabileceği bölge var, o da kalenin önü. Tuttun adamı yanlış yere koydun, yine de elinden geleni yaptı, baktın olmadı deneyeyim bakalım Simao ne yapar. Durum bu. Çünkü maçın sonuna kadar oyunda tuttuğun Aurelio al-gülüme devam eder ama seni rahatsız etmez.

Edu ise maçın değil son 5 dakikası, son 15 dakikasında bile oyuna alınmaması gereken bir hücumcu. Temel futbol fundamentalinde eksik olan bir adamın oyuna girer girmez bir forvetin/golcünün yapması gerekenleri yapmaya başlamasını beklemek tam anlamıyla futboldan anlamamaktır, ya da durumu idare edip suya yazı yazmak. Bunu, mesela Elmander veya Stoch ile yapabilirsiniz (görev bölgeleri aynı olduğu için bu örnekleri yazdım) çünkü yeterli fundamentale sahip bir hücum oyuncusu oyuna girer girmez nerede duracağını, hangi topa koşacağını, yorulmuş rakibin hangi hataları yapabileceğini ve belki de en önemlisi, kendi kapasitesini bilerek kısa zamanda en uygun ne şekilde katkı yapabileceğini bilir. Edu'dan bunları beklemek Küçük Emrah'tan Messivari hareket beklemeye benzer.

Neticede Tayfur sınıfta kalmaya mahkum. Ne Beşiktaş'ın ne de futbolun kriz hallerinin ağırlığını kaldırabilecek kapasiteye sahip. İlerde belki olur, ama Beşiktaş'ın bunu beklemeye lüksü yok.

Murat

Adsız dedi ki...

O değil de sevgili Beşiktaşlılar,

Hocaların hocası namıyla bilinen Beşiktaşlı değerli şahsiyet Adnan Dinçer altyapının başına Serpil Hocamızın geçmesi gerektiğini bana göre de gayet doğru bir şekilde dile getirmiş.

Bu konuda bir blog post'u beklentimi dile getiriyorum. Çok doğru bir hamle olur. Dünyanın takdir ettiğini bu defa biz de edelim.

Adsız dedi ki...

"Tayfur Holosko'yu yeniden kazanınca çapsız !!!"

yeniden kazanınca mı? holosko iyi - kötü belli bi standartı olan bi oyuncu. ve inan, holosko hala bildiğimiz casper'ın ta kendisi. yeniden kazanmak altyapıdan gençleri oynatmaya cesaret edemeyip, geçen sene "alın bunu ibrahim akını verin bana" dediğin adamı oynatmaksa bravo, süper bi iş başardı tayfur.

bide hatadan dönmesi olayı var ki evlere şenlik. allah bilir ne oldu gs maçının devre arasında, zaten ödenmeyen maaştan şikayetçi fernandes ne yaptı, ne söyledi ki onu oyundan aldı tayfur. eğer takımda sakatlık ve maaşlarda sorun olmasaydı adım gibi eminim quaresma-simao-almeida'lı 4-3-3'le oynardık son 1.5 maçı.

yahu onu bunu bırakın trabzon'a beraberlik yeterken bizim sahada en az 3 kişiyle baskı yapıyorlar, biz ne halt etmeye 11 kişi yarı sahamıza çekiliyoruz birisi açıklasın?

TWAS

Adsız dedi ki...

seneye hoca Ralf Rangnick büyük ihtimal o yüzden tayfur konusuna daha fazla takilmanin manasi yok...

Basar dedi ki...

Vay vay vay Tayfur Hoca neymiş meğersem! Utanmasanız Beşiktaş'a gelmiş geçmiş en iyi hoca diyeceksiniz! Futboldan anlıyormuş da, işte 442 oynatmış da, Carvalhal gibi risk almadan maçı izlemiyormuş da...

4-4-2 oynamak ligin son maçında mı aklına gelmiş? 90+4'de oyuncu değiştirmek mi risk alan hoca olmak? Madem bu kadar iyi hoca son 10 maçta neden sadece 2 galibiyetimiz var? Takımı mı tanımıyor, oyuncuları mı transfer etmedi, nedir sebep???

Bırakın bunları arkadaşlar. Tayfur, hoca filan değildir. Hoca olmadığı gibi futbolcularının arkasından konuşan, onlara arkadan küfreden karaktersiz bir insandır! Malesef Süper finalde bulunan Fatih Terim, Şenol Güneş, (Aykut Kocaman'ın bile) yanında sus pus sümsük gibi duran bir zattır!

Bu kadar maç yaptık, hiç sizi heyecanlandıran, duygulandıran bir konuşması oldu mu? Onu bırakın bir tane beyanatını hatırlıyor musunuz? Beşiktaş'ın hocası böyle mi olur. Stajyer Carvalhal'i bile iyi kötü konuşuyorduk, Tayfur'u? Burası lise takımı değil, koca Beşiktaş camiası! Beşiktaş böyle iş bilmez, oturduğu koltuğu dolduramayan bir hoca ile yapamaz! Burası yetiştirme yurdu da değil, pişecekse gitsin Anadolu takımlarında pişsin!

Bırakın arkadaşlar, burada hiç birbirimizi üzüp kırmayalım Tayfur yüzünden. Gerçekten değmez!

BJK4EVER dedi ki...

Tayfur hocayi tartismaya gerek yok. Bence Carvalhal'dan cok daha ustun bir performans sergilemistir, ama sampiyon olmak isteyen bir takim icin yetersizdir. Bircok alternatifimiz var; Daum, Gerets, M.Denizli, hatta bir alt level olsa bile Samet Aybaba, Riza Calimbay. Kesinlikle iyi bir antrenor lazim bu takima. Bu kadronun cok buyuk degisiklikler olmadan sampiyon olabilecek bir kadro olduguna inaniyorum. Iyi bir yonetim geldi, iyi bir hoca gelecek, oyuncular kendilerine ceki duzen verirse ve taraftar bu takima bu seneki gibi zarar verecegine yarar saglarsa sene sampiyon olmamamiz icin bir neden goremiyorum. Sampiyon olmak icin illa takimin yarisini gonderip 10 transfer yapmamiza hicbir sekilde gerek yok.....

Adsız dedi ki...

Yıldırım Demirören ile karşılaştırıldığnda mevcut yönetim elbette çok daha iyidir. Ama Fikret Orman yönetiminin Beşiktaşın sorunlarını çözebilecek, takımı ve klübü ileriye götürebilecek çapta iyi ve dirayetli bir yönetim olup olmadığı konusunda yargıya varmak için çok erken. yani yeni yönetim için er meydanına çıkma zamanı şimdi geldi ve bu işin altından kalkıp kalkamaycağını yaşayıp göreceğiz.

Ama bir çok Beşiktaşlının aksine benim Fikret Orman ve yeni yönetim konusunda düşüncelerim çok da olumlu değil. Yani sorunlarımızı çozme konusunda ben Fikret Ormanı çok cesaretli görmüyorum. Gördüğüm Fikret Ormanın herkese mavi bocuk dağıttığı. İbrahim Altınsay da romantik Beşiktaşlılara dağıtılmıs bir mavi boncuk. Zannedersem herkesin Fikret Orman ve yönetimden olumlu beklentiler içerisne girmesinin ikinci nedenide dağıtılan bu mavi boncuklar. Umarım ben yanılırım. Ama unutmayınki 101. yıldaki çöküşün ardından Demirören de böyle umutlar estirmişti, hatta yıllardır yılan hikayesine dönen stadın genişletilmesi projesinide ayağının tozuyla başlatmıştı. Sonrası, sonrası ise malum.

Ali

BJK4EVER dedi ki...

Peki seni su geldiginden beri gecen 1 aylik surede ikna etmesi icin ne yapmasi gerekirdi cok merak ettim?
Adam 1 ayda 1 milyar dolar bulup kulubun borclarini kapatip artiya mi gecirmesi gerekirdi, devleti ikna edip hic para harcamadan 80.000 kisilik stad yaptirmasi mi gerekirdi, Messi'yi bonservissiz almasi mi gerekirdi yani?
Adamdan 1 ayda ne bekliyordunuz onu anlamadim?

Adsız dedi ki...

Forver,

Önce yazdıklarımı oku ve anla, ondan sonra cevap ver. Ha bak ben senin soruna doğrudan cevap vereyim.

Eğer, yeni yönetim, Carlosla birlikte senin sırf bir maç 442 oynattı diye Carlosdan daha başarılı bulduğun, oyunun bitmesine 20 saniye kalmışken yapılan Sivok-Q7 değşikliğini savunduğun, aynı şeyi Carlos yapsaydı kimibilir ne ağır eleştirililer getirirdin, Tayfuru da klüpten sepetleseydi, giderken de sen git önce bir adam ol, sonra becerebilirsen teknik direktör ol, en son Beşiktaşlılığına bakarız, deseydi, ben yeni yönetimden umutlu olabilirdim. Bebe, Sidnei vs. disiplinsizlikleri nedeniyle kadro dışı bırakılırken, Sivok bile gözden çıkarılmışken, onlardan önce İbrahim toramanında biletini kesseydi yeni yönetimden umutlu olurdum.

Forever, Tuğrul Yenidoğanı bilmem tanır mısın? Kendisi, Demirören’in REKOR oyla seçildiği Şubat 2011 deki seçimler öncesi Demirören’e ağır eleştiriler getirirken, seçime kısa bir süre kala yılmaz bir Demirören savunucusu oldu. Neyin karşılğında peki, BJKTV nin karşılığında. Gene bu en son ki Fikret Ormanın seçildiği seçim öncesi başkan adaylarıyla yapılan programda Fikret Ormanla kısa süreli bir gerilim yaşadı. Fikret Orman başkan olduktan sonra, mali durumu düzeltmek için gerekirse BJKTV’ yide kapatabiliriz şeklinde bana göre çok doğru bir açıklama yaptı. Tam yeni yönetimden umutlu olacaktım ki, yeni yönetimin Tuğrul yeni doğanı, sadece BJKTV den değil kulübün resmi internet sayfasından da yetkili kılındığını öğrendik. Kendisi yani yenidoğan, şu anda BJKTV nin başında Beşiktaş taraftarlarını günah keçisi ilan etmekle meşgul. Yani görevinin başında.

Ha bu arada haklarını yemiyelim, Fikret Orman, İbrahim Altınsayı futbol komitesine FAHRİ üye yaptı. Ben İbrahim Altınsayın Beşiktaşlılığını, Beşiktaş sevgisini tartışmam, lafta söyletmem. Amma kendisinin futbol bilgisi, bağlantıları, konusunda ne kadar birikimli ve iyi olduğuna dair ortada ciddi hiçbir emare göremiyorum. Şimdi sezarın hakkını sezara verelim Forever. Hatırlarsan bu sezon başında Ersan Adem Gülüm ün bonservisini alınırken, GS de Ersana talip olmuştuda, biz Beşiktaşlılar olarak GS ye neler neler demiştik. Gene bilmem hatırlarmısın ama GS kalecisi Mondragonda GSye önce kiralık gelmişti. Sonraki sezon GS bonservesini aldı. Ama bizim Altınsay ile hesap uzmanımız Hüsnü Güreli, GS nin ersan da yaptığının aynısını yaptı, ve Mondragonun bonservisini almaya çalıştı. Sonra olmadıda bizimkiler cordoboyu transfer ettiler. Velhasili kelam, zaten kısa süren BJK yöneticiliğinde İbrahim Altınsayın aklımda kalan tek icratı bu. Varsa senin bildiğin başka bir şeyler anlatıver de öğrenelim. Birde kendisi, vakti zamanında , taa Tigana bize gelmeden çok önceleri, radikalde yazdığı yazılarda Tiganayı ve Fulham’ı öve öve bitiremezdi. Futbol romantizminin dibine vurur, Tigananın askeleri derdi Fulhamli futbolcular için. Sonra ne oldu, Tigana bize geldi. Eh bi zahmet o dönemde yazdığı yazılarada radikal gazatesinin arşivi internette, sen bakıver.

Uzun lafın kısası Forver, parayla pulla transferle ikna olsaydım, zaten Demiröreni savunur, eleştirmezdim. Zaten senin anlayamadığın, malesefe forevere kadarda anlayaöacağın, noktalardan biriside bu. Demirören BJK deki çürümenin bir SONUCU, sebebi değil. Camiadaki bozulma, Sebanın son dönemlerinde başladı. Hani Ahmet Dursun Seba Gitsin vardı, hatırladın mı. Demirören şapkasını aldı, TFF na gitti, dertler bitti mi. O kadar kolay mı. Beşiktaşa çöreklenmiş bir dolu menfaat grubu orda duruyor. Tek çete Portekiz çetesi değil forver. Elbette onca yılın pisliğini bugünden yarına temizlemek mümkün değil. AMA Fikret Orman, bunları temizleyeceğine dair bir işaret verdi mi umutlu olmamız için. Yoksa ne şiş yansın ne kebap misali her kesimin ağzına birer parmak bal mı çaldı?

Benim diyeceklerim bunlar forever. Ama varsa senin bildiğin yaz öğrenelim, bende ikna olayım umutlanayım. Ama lütfen artık bu bayağı, Carlos gitti, Tayfur 442 ye döndü, oyuncu değiştirdi maçı kazandı, adam Messiyimi transfer etsin gibi liseli muhabbetleriyle gelme.

Basar dedi ki...

Tayfur'un performansının neresi Carvalhal'den iyi? Yönettiği 10 maçta 2 galibiyet aldık! Kaldı ki aldığı takım, geçen sene yönettiği, kendi kurduğu, 3 aydır da sinsi sinsi başına geçmek için aportta beklediği takım! Carvalhal vasat bir TDydi, keşke Tayfur onun kadar bile olabilseydi. Beşiktaş-Trabzon maçından sonra Şenol Hoca sezonu, takımını değerlendiren bir açıklama yaptı, ya bizim beyefendi? Hangi maçtan sonra konuşmayı düşünüyor 109 yıllık koca çınarın hocası???

Çok net söylüyorum, bu Tayfur yüzünden Süleyman Seba'ya olan tüm sevgi ve saygım bitti! "Beşiktaş için birşey yapmak istemiyorsanız kimsenin adamı olmayın" Peki, Tayfur kimin adamı? Nasıl bir background ile takımı yönetiyor? Hem yetileri, hem kişiliği hem de liderliği, Beşiktaş'ı taşıyor mu? Zamanında dedikodu olmasın diye fenerde oynattığın adam neden bugün senelerdir Beşiktaş'ın sırtından para kazanıyor?

Adsız dedi ki...

@Basar,
Birde aldıkları ücerete bak. Carlos Carvalhal yıllık 150 bin dolar (yaklaşık 370,000 TL) alırken, Tayfur'a sadece playoff lar için ödenen 580,000 TL. Carlosla sezon tamalansaydı, en kötüsü gene 4.cü bitirir, ama hiç olmazsa en azından bu para Beşiktaş'a kalırdı.

Ali

Adsız dedi ki...

Yanlış yazmışım Carlosun yıllık ücretinin TL karşışığı 270 bin TL olucaktı, 370 bin değil.

ali

Adsız dedi ki...

ewet neresi Carvalhalden başarılı hakikaten Tayfurun? Apar topar geldiği kendi kurmadığı bir takımla UEFA liginde geçen senenin finalistini eleyip bu senenin şampiyonuna elendi Carvalhal. Tayfur paşa kendi kurduğu kadroyla 10 maçta 2 galibiyet 6 derbide 1 galibiyet aldı. Neresinde başarı bunun? son 1,5 maçta 442 oynatmayı başarı sayarsanız size diyecek bişey kalmaz tabi Allah akıl fikir versin den başka..

Adsız dedi ki...

Yönetimin son açıklamasına göre Tayfur hoca takımda kalıyor.Çünkü İbrahim Altınsay sizin gibi,hakemler yüzüne yenildiğimiz veya tek kale top oynayıp berabere kaldığımız maçlarda skora bakıp çıkarım yapacak kadar yüzeysel bir futbol adamı değil.

QuaresmA dedi ki...

Olay Tayfur Havutçu'nun sportif başarısızlığı değil ki. Bence 6 maçta 5 puan başarı bile, ben 0 puan bekliyordum.

Şikeci menajer parçalarıyla kendi oyuncularının dedikodusunu yapması ve kem küm bi adam olması; teknik direktörümüz olmaması için yeterli sebebler.

Adsız dedi ki...

rakip savunmaya çekildiği için tek kale oynamak ile rakibi kendi yarı sahasına hapsederek tek kale oynamak arasındaki farkı iyi idrak etmek gerekiyor.

ayrıca "hakemler yüzünden yenilmek" ne ya? tamam, ciddi anlamda saçma sapan kararlar verdiler süper finalde. ama vermeselerdi ne olacaktı? ofsayttan gol yediğimiz gs maçında gs'yi yenebilecek bi oyun mu oynadık? veya aynı şekilde trabzon deplasmanında trabzon'dan iyi miydik? ya fener deplasmanı? gs deplasmanı nasıldı? hakem o maçı yanlı çıkmıştı kabul ediyorum, ama beraberlik almamıza rağmen gs bizden açık ara daha iyi oynadı. son trabzon maçıysa tam bi fiyasko.

gs ve fb bizden daha iyi takım, onların bizden daha iyi oynaması gayet normal. ama "hakemler tarafsız olsa yenerdik biz" demek kadar saçma bir şey olamaz.

TWAS

Adsız dedi ki...

"Çünkü İbrahim Altınsay sizin gibi,hakemler yüzüne yenildiğimiz veya tek kale top oynayıp berabere kaldığımız maçlarda skora bakıp çıkarım yapacak kadar yüzeysel bir futbol adamı değil."

Valla Altınsay bencede yüzeysel değil ama gerçeklikten kopmuş fazla romontik bir futbol adamı. Ama futbolda gerçek bir şey ve nereye kadar gerçeklerden kaçınabilirsiniz ki. Bu nedenle bence, mevut yeni yönetim den ilk istifayı kendisi verecektir 5-6 aya kalmadan. Gerekçesinide yazayımda tam olsun: Beşiktaş maalasef benim bıraktıgım Beşiktaş değil, aradığım şartları ve ortamı bulamadım. Bu koşular altında bir şey yapamayacağımı anladım vs vs. Ben şimdiden kendisine GÜNAYDIN diyorum.:)

Ali

Adsız dedi ki...

Aklıma gelmişken hemen şunuda ekleyeyim. Atınsay zaten hali hazırda futbol komitesinin Fahri yani onursal üyesi. Yeni yönetimimiz öyle cesurki, Altınsayı resmi üye yerine fahri üye yaptı :)) O yuzden yazılı bir dilekçe bile vermeden, Altınsay rahatça istifa eder futbol komitesinden, hatta istifa yerine ayrılır desek daha doğru olur.

Ali

Adsız dedi ki...

TBL şampiyonluğmuz camiamıza hayırlı, uğurlu olsun. Koç Ergin Ataman'ı, oyuncularımızı ve emeği geçen herkesi kutlarım. Bize üç kulvarda da yaşattığınız mutluluklar için gönül dolusu teşekkürler.

Ali

Yorum Gönder

Ara