.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bitsin Gitsin Artık

Zıttırıpırt Final sona yaklaştıkça, futbolun bütün kirliliği ayyuka çıkıyor, ve bundan azamiyetle rahatsızım. Hani zaten durum iyi değildi de, artık saçmalığın boyutu dayanılmaz oldu.

Lafı uzatmadan Twitter'da gördüklerimi yazacağım. En iğrenci şu ki, #piszencizokora trending topic oldu, yani binlerce insan bu kelimeyi kullandı. Emre Belözoğlu'na sadece 2 hafta ceza veren, ''ırkçılık yok yea'' diye olayın üzerini kapatan/kapamayı tavsiye edenler afiyetle kına yaksınlar, bu bir.

Galatasaray 2-0 öne geçince Beşiktaş'ın oynadığı oyun yüzünden küfürler, iftiralar gırla gitti. Trabzonspor öne geçince de Fenerliler aynı şekilde davrandı. Maçlar bitti, iki taraf da kelimenin tam anlamıyla, hadi gene kibar konuşayım, morardılar. Peki bu yönde bir özeleştiri, bir ders çıkarma olacak mı? Hayır. Haftaya daha beteri olacak hatta. ''Şike olmasın'' bahanesiyle bulunan, futboldaki gerilimi azaltmaı öngören ama biliyoruz ki sırf Digitürk para kazansın diye otaya atılmış bu sistemin ne işe yaradığı da böylece belli oldu. Trabzonspor ile Beşiktaş sürekli zan altında bırakılmasından başka bir halta derman olduğu yok bu sistemin.

Bir de durumu normalleştirmek için bin dereden su getiren medya ayağı var ki işin, insanın artık gülesi gelmiyor. Mehmet Ali Birand'ın ''Trabzonspor taraftarını da tebrik etmek lazım, taşkınlığı sınırlı tuttular'' diye saçmalayabildiği bir ülkede, tabii ki şike yapılır ama sahaya yansımasının kanıtı bulunamaz.

Ben artık Tayfur'un bu takımdan gönderilmesini, takım bütçesinin normal sınırlara çekilmesi için on dönüm bostan kafasındaki oyuncularla ilişiğin kesilmesini ve böylece bu seneyle bütün ilişkimizi koparıp, seneye baştan başlayabilmeyi ümit ediyorum sadece. Gene Beşiktaş, ''kirli futbol''un içinde o nispeten temiz çiçek olsun ve biz de göğsümüzü hafiften gere gere ''siz takılın, biz Beşiktaşlıyız'' diyebilelim. 

Yoksa artık midem kaldırmıyor.

10 Yorum:

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

paranın yönlendirdiği bir düzenin ülkesi olmasaydık eğer, normal bir parlamentonun türkiye futbolunu (en azından üst kademesini - ki amatör müsabakalara da sürekli giden birisi olarak altların en as üstler kadar fena olduğunu biliyorum) süresiz olarak kapatması gerekirdi; kulüplerinden federasyonlara ve kurullara kadar, başkanlardan ve taraftarlardan futbolculara kadar bütün kurumların ve kişilerin insanları sürekli kin ve nefrete çekmekten ve bunların bir parçası olmaktan başka yaptıkları yok. şu anda türk futbolunun içinde bulunduğu kadar absürd ve rezil durum başka bir ülkede var mıdır bilmiyorum, ama gerçek şu ki futbol türkiye insanına iyi gelmiyor, gelmeyecek de. insanlar heyecansız kalıp kendilerini s*kene kadar yasaklansın şu müsabakalar; bu süre içerisinde taraftar grupları sürekli bir araya gelir ve artık yeminler mi ederler, kurana mı el basarlar ne yaparlar, tribün terörünü engelleyeceklerini söylerler, başkanlar ve federasyon ise olabilecek her türlü kötülüğün önlemini alır, insanlar da artık stresli maçların saçmasapan hakem-futbolcu aksiyonlarından başını kaldırır ve kendi aralarında normal insan gibi yaşamaya başlar ve sonra futbolu düzgün bir şekilde kurup müsabakalar başlatılır. üst kademedekiler de gider avrupaya oynarlar, te amatör kümeye kadar, paralarını futboldan kazanan emekçilerin parasını bok gibi para basan federasyon falan ödesin artık, ne bileyim. içim daraldı.

delgado dedi ki...

ve bir ülke asıl böyle bölünür; ana dil eğitimiymiş, özerklikmiş, soykırımıymış katliamıymış, bunlarla değil. insanlar birbirlerinden nefret ettiği için bölünür.

Adsız dedi ki...

@delgado

dikkat edersen bu ülkede normal bir ülkede olduğu gibi gerçek olan bitenden çok futbol konuşulur. hayatları boyunca doğru düzgün iş yap(a)mayan, "bu alemde başka memleket var mı ya" diye merak etmeyen, hayatları boyunca eline kalem alıp bir şey yazmayanlar o kalemleri aldıkları zaman tek neden iddiaa oynamaktır. "ancak" bu sayede görürsün ki evinin yanı başındaki esnaf norveç'te bergen diye bir şehir olduğunu bilir. yoksa neyime gerek sütlü börek, bana ne ya, değil mi.

edvard munch yaşasaydı eğer ve bir tablo yapması için çağrılsaydı, garibim gördüğü manzara karşısında full dumur olur öyle kalakalırdı. "benim boyadığım depresyon mu lem, asıl buna bakın" diye diye meczup olur kalırdı. öyle ya. asırlar boyu eline sazını alıp olan biteni yalansız ve gayet açıkça dile getiren ozanların türkülerini bile görememişlikten bahsediyoruz, boru mu. hem de burnunun ucunda dururken.

dolayısıyla, yani fazla uzatmadan, futbolumuzda an be an yaşanan durum genel vaziyetin seviyesine fazla dahi gelir kardeşim. deveye sormuşlar hesabı. ama nedense laf deveye gelince şanssız olan kutup ayısıyla anca bizim memlekette karşılaşılır. öyle olsa bile, toplumun tek mutabakat hali "herkes zıçıyor" temelinde zıçmayı karşılıklı kabullenerek legalize etmek olduğu için herşey gayet sütlimandır.

bu vesile ile fazla kasmamanızı tavsiye ederim. içelim unutalım.

hylozoic soil dedi ki...

En azindan oynadigi son 2 macta Besiktas bana Besiktasliligin ne demek oldugunu tekrar yasattirdi.

Diger iki renkli takima oynanan oyunla ve alinan neticelerle, gerekli rot balans ayari cekmistir Besiktas.

Playoff surecinde yara alan bir camia varsa, bu kesinlikle Trabzonspor'dur. Buyuk bir camia gibi davranmasini bilmeyen, ve rezil bir karakter sergileyen ta kendileri.

Hem Bjk, hem Fb bana gore bu surecte sahaya konsantre olduklari icin takdiri hak ediyorlar. Gs ise malum politically correct ayaklarina yattigi icin, bunun acisini cekiyor simdi yavas yavas.

Neyse, Besiktas yapmasi gerekeni yapti. Simdi iki renkli aralarinda belirlesinler sampiyonlugu.

Ilgaz dedi ki...

3 hafta oynamayan adam nasil 2 mac ceza almis oluyor? hatta 3'uncu mac cezasini mactan 1 gun once aciklamak ne oluyor?

bu ulke futbolu hep boyleydi, les gibiydi resmen, degisen de hicbir sey yok. figuranlar degisiyor, senaryo asla, kimse sutten cikmis ak kasik degil

kkkam dedi ki...

Seneye bu kirli oyuna aslında oynana tiyatroya tepki göstermek için eğer olanlar varsa taahhüt bitince bütün Beşiktaşlılar ve diğer takım taraftarları digitürk üyeliklerini iptal etisnler kimse bana seneye bu rezilliği izletemez.

kapgan dedi ki...

Aynı şekilde düşünüyoruz. taahhütleri olmayanlar digitürklerini kapatsınlar. zaten kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. En azından keselerine çanak tutmayalım.

Murat dedi ki...

Ali Uras öldü, kör ölür badem gözlü oldu her zamanki gibi... 86-87 sezonunu unutmayalım, futbolu da basketi de unutmayalım..Ali Uras ben senin kemiğine....

Adsız dedi ki...

birisi bizim yönetime şu kesilen para cezasına itiraz etmesi gerektiğini söylese? stadda küfür edenler tff'nin biletini verdiği kadınlar ve çocuklar, kendine kessin cezayı tff.

TWAS

Yorum Gönder

Ara