.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Nisan 2012 Salı

Quiz: Slaven Bilic

Sonuçlar:

25 Yorum:

memmo03 dedi ki...

Gelsin artık Bilic reis

QuaresmA dedi ki...

Hatalı şıklardaki takımlar nereden aklına geldi yahu ? :))

Neyse güldüm ama gelmesin Bilic.

alper dedi ki...

Cevaplar nedir nasıl öğrencez kaçta kaç yaptığımızı arkadaş.

Adsız dedi ki...

9'da 8 yaptım.işaretlerken içlerinden tek emin olduğum bilic'in savunma oyuncusu olduğuydu :)

TWAS

Adsız dedi ki...

Yahu takip etmeden negatif yorum yapmayalım pls. Üstelik Bilic'in uzun yıllara varan özlemimiz olan mücadele futbolu oynattığını göz ardı ederek.

Fikret Orman daha önce ciddi aday olduğu seçimde Santini diyerek beni benden almıştı, aynı şey şimdi Bilic için geçerli. Kısa özet geçeyim: asla mücadeleyi bıraktırmaz, ismi olsun veya olmasın kafasındaki oyuna göre şans verir ve ortalamanın üstündeki yetenekleri de göz ardı etmez. Sayın Orman'a teknik öneri getiren ekip kimse lütfen değiştirmesin.

Daha önce de yazdım. Avrupa'da bariz yükselişte olan Hırvat futbolunda inanılmaz isimler var. Bilic gel dese neredeyse hemen hepsinin geleceği bir ortamı da unutmayalım. Hırvat gençler şu demek: ucuz ama kendini daha iyi pazarlar için göstermek üzere sonuna kadar oynayan takım oyuncuları. Ligimizde havlu atmaya yakın Hırvatları bile görünce gerisini siz hesap edin artık.

Aybaba ismi geçiyor. Belirli takımlarda parlayıp Beşiktaş gibi kulüplerde zorlanan Youla'ları getirebilir. Yabancı niye mi önemli? 6 kontenjan var ve bunun en az 5'inin doldurulacağını hepimiz biliyoruz.

Keşke Bilic olsa.

Adsız dedi ki...

Ekleme: Bilic gelirse Q7'ye en fazla 3 maç tahammül edebilir .Rahatsız olan varsa hocasına "seni ben getirdim, ben olmasam sen bir hiçsin" diyebilir. Hatta bu garabet laf mottoları olsun.

Adsız dedi ki...

bu arada @mertcan. isim hassasiyeti olanlar için.

alakasız ekleme: keşke ligdeki her maçta barça-milan maçındaki gibi bir hakem olsa. adam maç yönetimiyle mest etti resmen. gizli dürbünü olduğunu sanıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sacmalik yahu. Madem ki karizmaya, dis gorunuse, sempatiklige gore antrenor sececegiz, Carvalhal'in sucu ne o zaman? Bu adamin kariyerinde kulup takimi calistirmisligi bile yok, biz kalkip bula bula bunu buluyoruz!

Gelecek adamda ben ne Besiktasin cocugu olmasini, ne sempatik, karizmatik, yakisikli olmasini, ne efendi olmasini, hicbirsey aramiyorum. Adam gibi teknik adam olsun; winner mentalitesi olsun, tecrubeli olsun, dogru oyuncu degisiklikleri yapsin, rakipleri analiz etsin, dogru oyuncu tercihlerinde bulunsun, mantikli ve dogru bir oyun formati oturtsun, oyunculari iyi motive etsin, yani kisacasi iyi bir antrenor olsun yeter. Besiktas'in cocuklariyla da bir bok olmadigini gorduk defalarca zaten, sirf efendilikle, sempatiklikle de olmuyor zaten.

QuaresmA dedi ki...

O kendini kanıtlamaya çalışan Hırvat gençlerine takımın "büyük ve eskileri" pas atmaz, desteklemez ve bakkala sigara almaya yollamak gibi (mantığı anladınız - devrecilik) muameleler yaparsa o oyuncular gelişemediği gibi takım başarısız olur. Takımın büyükleri de Tayfur abilerini eninde sonunda takımın başına getirirler gibime geliyor ama hayırlısı.

Ya hiç mi ders alınmıyor ? Daum veya Lucescu'yu getiremiyorsan yabancı getirmeyeceksin. Hadi Skibbe'ye de eyvallah, en azından karın tokluğuna çalışır ve takıma iyi hücum ettirir. Ama böyle olmayacak gibime geliyor. Bu sezonki 4-3-3 garabetinden sonra şimdi de başımıza 4-2-3-1 çıkar. Oo bütün İngiliz takımları bundan oynuyor diye diye kendi kendimizi gaza getirir, ama aslında 4-5-1 oynarız. 2 tane top kapıp en yakınındakine pas veren adam (Necip - Veli), 2 tane ortasahayı sıfır sallayan kanat, geriden top alamadığı için devamlı geri gelmek zorunda kalan bi 10 numara + ileri de tek bşaına Almeida'yı da diktik mi tamam, gelecek sezon yine 4.yüz.

Bilic'in Schuster, Del Bosque'ye göre avantajı Doğu Avrupa'lı olması olabilir ancak. Yoksa bi fark olacağını zannetmiyorum. Çok güzel de para bayılırız.

Adsız dedi ki...

Öyle ya. Size YD'nin kapsama alanına giren afilli menajerlerle birlikte hareket edip takımın başına hoca getirenler lazım. Bu durumu yuttuğunuz an (ki kıvırtsanız da gayet güzel mideye indirdiniz) Bilic'miş, Daum'muş ötesine söyledikleriniz benim için zerre kat edemez. Ki hala Q7 diyerek gayet yalayıp yutabildiğinizi gösteriyorsunuz.

Bırakalım da Mendes getirsin madem. Hem arada titivela raboba hatta kanto yapan yıldızlar da getirir belki.

Aklını yitiren taraftar. Yutabilecekleri sınırsızken nasıl bir çabaysa benimki de gerçi.

mertcan

Adsız dedi ki...

Tam da burada, denilmesi gereken zamanda Adorno üstadın lafı gelir:

es gibt kein richtiges leben im falschen.

ama bizim küyemiz var yaaa.

mertcan

QuaresmA dedi ki...

@ mertcan

Ben Daum, Lucescu harici yabancı olmayacaksa yerli olsun diyorum, sen afilli menajerlerin getirdiği afilli hocalar talep edildiğini iddia ediyorsun. Samet Aybaba mı daha afilli, Bilic mi ? Sanki Bilic kimsenin duymadığı etmediği bi adam. Kapıyı da bize en az senelik 2 milyondan açacak. Sözde küçülüyoruz..

hylozoic soil dedi ki...

17 senede 3 Td'yle sampiyonluk gelmis, Daum/Lucescu/Denizli. Onun haricinde YD doneminde ekseriyetle basariz gecen sezonlar, kovulan Td'ler. O yuzden bu basariz grafik taraftarda travmatik bir durum yaratti. Su anda kim gelirse gelsin, Besiktas'in travmatik taraftar/camia yapisi, medyanin kelle avciligi felan derken basarisiz olacak.

Su tablo icerisinde basarili olacak Td cok az. Benim icin Bilic futbolu bilen, sistemi iyi oturmus bir camiada basarili olabilecek bir Td. Fakat Besiktas ona bu firsatlari saglayabilecek dinamiklere sahip degil.

Ertugrul Saglam, Riza Calimbay, Schuster, Del Bosque, Jean Tigana bu surec icerisinde sampiyon olamamis ve bi sekilde gonderilmis Td'ler. Hepsi de farkli profillere sahip isimler. Lakin hep mi sorun onlarda?

Once biz kendimizi cozecegiz, sonra Td arayacagiz.

QuaresmA dedi ki...

http://www.naklenfutbol.com/Haber/tomas-besiktas-istesin-bilic-hemen-imzayi-atar/13517.futbol

Bu haber ne kadar doğru bilmiyorum ama en çok şu kısmı sevdim:

"Bilic’in sözleşmesi bitiyor. Türkiye’de çalışmak istiyor. Almanya’dan teklif vardı. Ancak Türkiye’deki atmosferi görünce taraftardan çok etkilendi."

Almanya'daki futbol atmosferiyle bizimkini bilmesek inanacağız. O bayıldığı atmosferde en son milli maçta Galatasaray'ın stadında Fenerli futbolcular ıslıklanıyor, Emre de taraftara küfrdiyordu. Beşiktaş, Alman takımının teklif ettiği paranın 3-4 katını teklif ettiği için koşa koşa gelirim desene şuna.

Adsız dedi ki...

@QuaresA

İddia mı? İşin trajikomik tarafı taraftarın bazısı gizli star meraklısı olarak bu sözleri sarf eden vatandaşın yerine bunları dışarı sızdıranı tukaka etti. Daha da garip tarafı, benim bildiğim Beşiktaş taraftarı böyle konuşan adamı değil stad, Akaretlere bile sokmazdı ama nedense tıss. Mesele dedikleri değil tabii. Kulübün etrafını saran bu örümcek ağı. Afilli menajer derken nikindeki adama bakabilirsin. Bizzat kendisi şöyle böyle diyor, ama hala -nedense- kumpası anlamakta zorluk çekiyorsunuz.

Daum ve Lucescu gelmeyecekse başka yabancı gelmesin mantığının özünü ve nedenlerini daha detaylı açıklayabilirsen belki vakıf olabiliriz. Daum tüm kariyeri boyunca 10 üzerinden 6'yı geçememiş bir adam. Lucescu'yu ise bulunduğu mutlu ortamdan kopartıp getirebilmek için Bilic'e vereceğin paranın en az 2 katını vermezsen adam değilim. Zira bizzat kendisi bir daha gelmeyeceğini mümkün olan en kibar şekilde açıkladı. Ayrıca Allah uzun ömür versin de, mazallah Luce terk-i diyar etse taraftarın elinde alternatif kalmayacak. Ama durun. Yine de afilli menajerler birini bulur nasılsa.

Dediğim gibi, bu kulübü oyuncağı haline getiren oyuncuları kategori dışında tutan mantığa edebileceğim bir laf yok. Bilic'in yerine gelecek yerliyle tasarruf ettiğiniz 1 milyon avroyu sirk cambazı futbolcuların yıllık ücretinin 3'te birini ödemekte kullanırsınız artık. Hem TD getirme gibi bir hizmeti de var madem. Bilic derken en çok o ve onun gibiler titriyordur emin olun.

Devil dedi ki...

The guardian bilic'le röportaj yapmış dünkü sayısında yayınlandı. Orada geleceği hakkında soru sormuşlar. Beşiktaşın 'b'si bile geçmiyor yanıtlarında. Bizim medya sallıyor mu yoksa ingilizlerin?!

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yabancı olacaksa ben Van Gaal'i tercih ederim.Disiplinliliği,takımlarının fizik gücü düşünüldüğünde Türkiye'ye cuk diye oturacak bir isim.Ayrıca yüksek profilli isimler yerine genç oyuncuları sivriltip takıma monte etme işini dünyada en iyi yapanlardan olduğu için küçülme hedeflerimize çok uyumlu.En kötü ihtimalle sportif başarı gelmese bile güzel bir iskelet bırakır.

Biliç hakkında ise hiçbir fikrim yok ama Biliç'le ilgileniyorsak neden Otto Rehhagel'le ilgilenmiyoruz anlamıyorum.Şu an ikisi de boşta ama hem kulüp takımlarında,hem milli takımlar düzeyinde kariyeri Biliç'le karşılaştırılamaz bile.Biliç büyük ve gereksiz bir risk olur

YSY dedi ki...

Abi van gaal kaç paraya gelir bilemiyorum..Sonra bir tarafımıza kaçabilir..:)

BJK4EVER dedi ki...

Van Gaal gelirse Quaresma'yi ya 1 ayda edem eder, ya da kadro disi birakir. Ayrica medya ile etmedigi kavga kalmaz. Kendisi karakter itibariyle Schuster'in bir ust modelidir. Hollanda ekolunden birini tercih edeceksek benim kesinlikle tercihim Co Adriaanse olur.
Ancak bana gore yabanci hoca tercih edeceksek Turkiye'yi taniyan ve basarisini ispat etmis bir yabanci olmali.

Gelecek sene kaliteli oyuncular kalacaksa Lucescu, Daum olabilir.
Quaresma, Fernandes gibi oyunculari satip daha alcak profilli oyuncular ve daha dusuk bir butce ile devam edeceksek Mustafa Denizli, Gerets, Ersun Yanal olabilir. Gercekten de genclere yer vereceksek ve buyuk bir degisim istiyorsak da benim aklima gelen kisi Samet Aybaba.
Bana mantikli gelen adaylar bunlar. Bilic vs tamamen sacma bir macera olur ve Schuster, Carvalhal'den farksiz olur. Ki zaten Bilic'i isteyenler niye istediklerini mantikli sebeplerle ortaya koyamiyor, bu cok bariz.

BJK4EVER dedi ki...

Cok cabuk yazmisim, hata olmus, edem=adam.

Adsız dedi ki...

Teknik Direktör yerine taraftar transfer edelim daha iyi bence tercihen yabancı :)

Adsız dedi ki...

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış diye bosa dememisler. 2013 sonuna kadar takım Tayfura emanet.

itake dedi ki...

Ve nokta kondu beyler. Tayfur Havutçu
hadi cümleten geçmiş olsun

Devil dedi ki...

@rogerio da silva
bobo. Otto Rehhagel Herta berlin'nin başında. Bundesliga'yi takip etmiyorsunuz herhalde:-)

Yorum Gönder

Ara