.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2012 Cuma

Zirkus Zimpanelli

Bizim kulübün teknik heyetinden yönetimine, futbolcusundan tribününe herkes artık fıttırmış durumda galiba. Burada yıllardır dizdiğimiz yönetimsel hatalar, finansal problemler, mental problemler, davalar, ödenmeyen paralar, saçmasapan demeçler gırla zaten de, baştaki çoban da gidince (ki tam gitmedi ama neyse) artık ortalık sirke döndü.

- Öncelikle Quaresma mevzusu. Bu adamın disiplinsizlikleri tolere edildi, kafasına esti memleketine gitti, 2 aylık göbeğiyle döndü, topu kaybetmesine kızıp çift daldı falan, hepsi uygun. Sonra maç içinde oyunuyla taraftara, soyunma odasında hocasına küfür etti, dendi "tamam, yeter". Kadrodışı. Takımın en önemli maçı geçince de "Affettik". E bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

- Cenk'in dün yediği gol. Bu kadar mental düşüş yaşanması inanılmaz. Bir kaleci, nasıl olur da bildiklerini unutmaya başlar, anlamış değilim. Hadi o tamam, taraftarın Cenk'e okkalı tepkisi de bir ayrı komedi. Adamı fiziksel tacize varan bir tepki verenler olmuş. Hani her kuşu yedik ya...

- Tribün demişken, Alen'in maraton'da yayınlanan röportajı ayrı bir alem. "Forma aşkı" şiarını benimsemiş bir tribünün liderinin Quaresma için bu tür açıklamalar yapmasını geçtim, Demirören'in görevi bırakmasına neredeyse üzüldüğünü söyleyecek hale gelmiş olması çok garip.

- Ve işte sirkimizin final performansı: Başkanlık seçimleri! 



Serdal Adalı: 1.5 yıl yöneticilik yaptı, Demirören'in ardından enkazı devralmaya niyetlendi. Sonra "ya bu işler çok pismiş, ben girmeyeyim" dedi. 1.5 yıl kulübün ikinci adamı bendim çünkü, ondan ben fark etmeliydim neler döndüğünü.

Ertunç Soğancıoğlu: Kulübün içinde yıllardır bulunmasına karşın "ya durum çok vahim ya :(" minvalinde açıklamalar yaptı. Kongrede ben ibra ediyordum ya her sene.

Murat Aksu: Seçimlerde Demirören'in muhteşem "satın alma" hamlelerinden sonra 20-0 kaybetti. Sonra "zaten Demirören'in seçileceği belliydi, Aksu gaz almak için aday oldu" iddiaları ortaya atıldı. Bu süreçte gene aday olarak ortaya çıktı, mantıklı projelerinden bahsetti. 3 gün sonra da adaylıktan çekildi.

Yalçın Karadeniz: Kahramanım bu adam. Seba "Divan Başkanı etrafında birleşilsin" dedi, aday oldu. Sonra "Seba öyle dememiş yahu :S" deyip adaylıktan çekildi.

Bunların yanısıra mansiyon ödülü hak eden çok insan var da, onlara da değinip iyice kafa şişirmeyeyim.

İşte kulübün hali budur. 4 güne bu kadar sirk faaliyeti sığdıran başka bir kulüp var mı, bilmiyorum.

19 Yorum:

yasin dedi ki...

Cenk son maçlarda hatalı goller yedi benden de çok küfür yedi ama bizde Cenk'in hakkınız yiyoruz biraz casillas'a bakalım adam 19 yaşından 23 yaşına kadar taraftarı deli etti yediği hatalı gollerden şimdi avrupanın en iyi kalecilerinden..

hylozoic soil dedi ki...

bu kadar absurdlugu icinde barindarin baska bir camia olabilir mi acaba, diye dusunmeden alamiyorum kendimi.

Tek istegim su saatten sonra rasyonel bir yonetimin gelmesi, ki su tabloya ragmen boyle bir dilekte bulunmak yeterince absurd zaten

QuaresmA dedi ki...

- Adalı ve Aksu neden kaçarcasına bu süreçte yer almadılar ?
- Süleyman Seba neden "yanlış anlaşılmayı" düzeltmek için bu kadar bekledi ?
- Düzeltmenin gelmesinin süresinin bu kadar geç olmasının sebebi Adalı ve Aksu'yu seçim sürecinden uzaklaştırmak mıydı ?
- Demirören'in başbakanla görüşmesi sırasında nelerin pazarlığı döndü ?
- Türk futbolunda başarısızlığın sembolü olarak anılan YD, futbol federasyonu başkanlığıyla ödüllendirilirken, gazetelerinin ısmarlama haber yapması mı istendi ?
- Türkiye'nin 3. en fazla taraftara sahip spor kulübü siyasi müdahaleye mi maruz kalıyor ? Bu bağlamda tüm gelişmelerin Fikret Orman'ın işine gelmesi tesadüf mü ?
- Fikret Orman "belirlenmiş" isim mi ?
- YD zamanında Serhat Ulueren'den bitirmesini istediği Fikret Orman ismine eyvallahçı olmuş olabilir mi ?
- Zamanında kendisini bitirmek isteyen YD hakkında Fikret Orman neden "çocukluk arkadaşım vs." tipinde ılıman konuşmalar yapıyor ?

falan filan, özetle böyle. Süreçteki en masum kişi Yalçın Karadeniz olabilir.

Adsız dedi ki...

aslında Beşiktaş'ın çoktan kaybedildiğini şimdi anlamak da zor geliyor olabilir herkese.

biraz önce anlı şanlı ve 10 kaplan gücünde Beşiktaşlı olduğunu iddia eden en popüler sitelerden birinin forumuna, küçülmeyeceğiz diyen adayların kulübe neyi ne zaman hibe edeceklerini gösteren noter onaylı belge vermelerini öneren bir yazı post ettim, yayınlanmadı. naparsın. şimdiden saf belirlemek tehlikeli olabilir tabi. bence istenen taraftarın detaylara girmeden futbolcu tutar gibi aday tutmaları.

boşverin. gidin haftasonu kafası yapıp eğlenin.

bence katil uşak.

Adsız dedi ki...

bu arada cenk hakkında;

http://www.youtube.com/watch?v=StGWXnP_N6I

casillas'ın veya valdes'in ilk yıllarındaki hallerini bulup çıkarttırmayın bana.

hep diyorum. gerçi hangi kulübe diyorum.

Beşiktaş zipor toto ligde bir ilk olsun ve dünyada oynadığı mevkide en iyiler olmuş kim varsa sözleşmeli sürelerle getirip eğitmen olması sağlansın. düşünün maldini veya bergomi'nin gelip defans anlattığını veya romario'nun fırsatçılığın özünü aktardığını. bu sadece özkaynak veya a2 için değil a takım için de geçerli olmalı.

gönül ister ki bizde de bir la masia olsun (inşallah ilerde olur). ama yoksa da işi bilenlerden yararlanmanın kime ne zararı var. normalde zaçma salak maliyet hesaplarına girmem ama böyle geçmişi olan bir eğitmen 6 ay için 200bin avrodan fazla alır mı?

QuaresmA dedi ki...

Videodaki pozisyonların 3'te birinde top direkten dönmüş.

@Adsiz

Cenk hakkindaki sorun tam da bu degil mi?

Bu cocuk kaleye ilk gectiginde "Oha lan toy hali buysa biraz pissin ne hale gelecek!" dedik. Refleksleri iyiydi, birebiri iyiydi, oyun okumasi iyiydi. Tek ogrenmesi gereken fazla risk almamasi ve yan toplara calismasi idi.

Peki n'oldu? Cenk ozguven kazandikca daha cok risk almaya basladi, hata sayisi artti. Yan toplarda iyilesecegine kotulesti.

O video 2010 yilinda yapilmis. 2012 yilinda bir video yapilir mi? Yapilirsa hangi pozisyonlar konur?

Bu sorunun cevabini dusunmek lazim.

Kaldi ki bu sadece Besiktas'in da sorunu degil, Trabzonspor haricinde kalecisinin performansi artan bir buyuk kulup hatirlamiyorum. (Belki Volkan denir ama onun gelgitleri de baki) Fark yaratan Senol Gunes mi acaba?

Adsız dedi ki...

o değil de zaten ferrari parasını söke söke alacak.keşke kalsaydı, en kötü ihtimal sidnei'den daha iyi yedek olurdu.

gnyz dedi ki...

Borç 100 milyon olduğunda da alen '100 milyon ne ki Beşiktaş için çerez parası' diyordu şimdide 'İsnat edilen 300, 400 milyon TL borç nedir ki' demiş.

Tabi canım nedir ki? Allah razı olsun demirörenden bunca başarıya bunca yatırıma karşın 300-400 gibi ufak bir borç yaptığı için.

glorfindel dedi ki...

Cenk'in sorunu tamamen mental bir problem. Hatta bu sene hatalı gol yediği maçlardan birinde Mustafa Denizli sorununun zamanlama problemi olduğunu söylemiş, bu problemin de çalışarak öğrenilebilecek bir şey olmadığını söylemişti. Kesinlikle katıldığım bir görüş ve bundan sonrada çalışarak bu sorununu kapatabileceğini düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

Asıl soeun kaleci antrenörü bence bunlar başımıza ilk kez Cenkle gelmiyor. Hakan da çok genç ve yetenekli bir kaleciydi ama sürekli hata yaptı ve geriye gitti Runje vs. aynı hataları gördük hep bu normal mi sizce? bütün kalecilerimizin sürekli bireysel hatalar yapmaları ve performanslarının göreceli olarak zamanla düşmesi. Maalesef Zafer hoca yeterli değil bence. Trabzonda Fb de kaleci performanslarının sürekli arttığını görüyoruz. Tolga Zengin 2 sene önce rezil bir kaleci olarak görülüyordu mesala Onur keza 3. kaleciydi ama Şenol güneş ve ekibinin gelişiyle performansları tavan yaptı. Tesadüf değil bence.

alper dedi ki...

Rüştü futbolu bırakmadan Cenk düzelmez.Örnek aldığı isim Rüştü olunca birinin sıçması normal.Dikkat edin hep vaktiyle ve hala Rüştünün yaptığı hatalaır yapıyor.Varmı itirazı olan?

Alen kimdir nedir tanımam ama tv lerde gördüğüm konuşmasını dinlediğim kadarıyla zerre haz etmediğim biri.Çarşı denen şeyede zerre inanmayan biryim.Keşke o zamanında kendilerini feshetselerdi.Katolik ispanyolları bile dinden imandan çıkarmış zaten bizim büyük çarşımız.Cehennem diye bir yer yok diye manşet atmış adamlar.
klüp batmış anlaıdğım kadarıyla.Birde stat işi çıkarsa üstüne iyice batarıoz.batalımda dibe vuralaımda gerisini sonra düşünürüz.

can dedi ki...

Rustu ve Cenk hakkinda soylenenlere bir iki ufak not dusmek istedim.

Oncelikle, Cenk'in hatasina kilif bulmak niyetinde degilim. Son haftalarda formu takimla birlikte giderek dusuyor ve inanilmaz hatalar yapiyor, bu dogru. Ama Cenk'e elestirilerin dozunu ayarlarken oncelikle Cenk'in bu maca ilk 11'de nasil basladigini dusunmek lazim. Rustu'nun bu zor maclardan once sakatlanma aliskanligi can sikici oldu artik. Rustu'nun sene sonunda aktif futbolu birakmasi gerektigini ben de dusunuyorum. Ne de olsa coraplarini giyerken veya isinirken maca cikamayacak sekilde sakatlanan kaleci hali sahada bile kabul edilemez. Kaldi ki Rustu'nun oynadigi her mac bir kaza golu ile 1-0 yenik basliyoruz maca, ya da bunun tedirginligini yasiyoruz.

Ama Rustu'yu de elestirirken de bazi seyleri unutmamak gerekiyor. Artik unutulsa da Rustu bu topraklarda yasayan bir kalecinin ancak ruyasinda gorecegi bir kariyere sahip. Cenk, hatalarini ornek aldigi Rustu'nun sevaplarini da ornek alirsa ve bir kalecinin iyi performans sergilemesi icin diger kosullar da saglanirsa belki isler umdugumuzdan iyi gidebilir. Seneye bir kaleci almamiz sart zaten. Daha once harcadigimiz genc oyuncu kervanina bir tane daha eklemenin anlami yok.

can dedi ki...

Az once FB-GS macini izledim. Bu mactan sonra Fener toparlayamayabilir. Fiksturumuz goreli olarak cok rahat. Eger Manisa macini alip kendimize gelirsek Fener'le 8 puana inecek puan farkini kapatip, felaket bir sezonu 2. olarak noktalayabiliriz. Bu da yeni gelecek yonetime sampiyonlar ligine katilma imkanini verir. Gene mi dari ambari?

Mayor dedi ki...

Cenk icin cidden uzuluyorum, ogrenilmeyecek birsey yok. Birakin kaleciyi 27-28 den sonra akli basina gelip oynamaya baslayan futbolcular var. Sorun belki hocasinda olabilir. Insallah duzeltir hatalari.
Fikret Ormanin sozleri beni hayallere sevk ediyor. Kuculecegiz diyor adam, alt yapi diyor, gencler diyor Allahim ne olur hayaller gercek olsun, 3 sene unutmaya raziyim basariyi, avrupayi. Uzun vadeli sistem otursunlar yeter.
Ayrica idari sistemde yapisal degisiklikler yapsalar cok iyi olur, kongrecilik, sahte uyeler, besiktas kaynaklarini har vurup harman savurmaya sinirlama getirilmesi gibi konularda.

Adsız dedi ki...

Bundan daha guzel anlatilamazdi.
``Beşiktaş'tan gitmesi gereken adam bu adamdır...
Beşiktaş'tan gitmesi gereken kişi adam gibi adam Carlos Carvalhal bile değildir...Beşiktaş'tan gitmesi gereken işte o adamdır...Cenk Gönen'e " hareket çeken " adamdır...``

http://besiktasyazarlari.com/h/232/o-adam-gidecek

YSY dedi ki...

Birde bence yöneticiler tarafından klübe yapılacak bağışlara bir sınır getirilmeli. Yoksa gelenin zimmetine geçiyor.

6-4 aliriz... shgajhajkhajaf

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta birbirinden beslenen ve bu şekilde bir ağ gibi solid bir yapı oluşturan farklı kesimlerin birden çekip gideceğini düşünmüyorsunuz herhalde. üstelik bundan rahatsız olanların gayet azınlık durumunda, buraya ve benzer mekanlara yazanlar olduğu düşünülünce.

düniyaaa derbisi diye adlandırılan zırtapoz bir vakanın meydana getirdiği futbolun son örneğinin de geçmiş bilmem kaç yıldakilerle aynı boşlukta olduğunu düşünürsek, bu olayın sadece Beşiktaş'ta vuku bulmadığını da görmek için pirofesör olmaya gerek yok zannımca.

benim bir beklentim yok. dolayısıyla olabilecek her iyi adım (olursa tabii) mutluluk verebilir. aynen orta şekerli kavem gibi. farkı, kavemi kendi başıma yapabiliyorum.

nerden çıktı kave reklamı demeyin. teşvike küme yokmuş madem.

Yorum Gönder

Ara