.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mart 2012 Salı

Tomas Sivok


14 Yorum:

box2boxMC dedi ki...

Geçen sene Bobo'da yaptıkları hatayı bu sene de Sivok'ta yapmazlar herhalde. Şu ekonomik şartlarda eldeki adamı 200-300 bin euro için elden çıkartmak saçmalık olur. Gönül ister ki Bobo'yu da geri alsınlar...

Adsız dedi ki...

Sivok'u severim ama Gürcan'ın apartmaları yüzüne bana overrated geliyor artık.Boyu Egemen'den en az 5 cm daha uzun ve yere daha sağlam basan bir stoperi Sivok'a tercih ederim.Farz-ı misal Yobo gibi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Ben Sivok için hiç bir zaman üst düzey bir oyuncu demedim.

Bence de Yobo > Sivok. Lakin hangisini Beşiktaş'ta istersin dersen, Sivok > Yobo.

Çünkü kulübün değerleri vardır. Sivok da geçmiş hizmetleri ve standardıyla Beşiktaş'a faydalı olmuştur. Futbolda transfer meselesi daha iyisini bulduğun anda gönder şeklinde gerçekleşmiyor.

Sivok kulübe alıştı, Ümraniye'ye alıştı, kimseyle problemi yok, standardı belli. En önemlisi, burada mutlu.

Sivok'u severiz. Bu, ligin en iyi stoperi olduğu için değildir. O artık Beşiktaşlı Sivok'tur. O yüzden severiz.

Aydin dedi ki...

Bir de 28 yasinda oldugu icin severiz :)

Yobo da iyi futbolcu mutlaka ama 31 yasinda ne de olsa...

Varsin Yobo'dan 3 cm kisa olsun. Besiktas'li Sivok ya o bize yeter.

Bobo'nun Almeida'dan daha verimli olacagi kesin. Bir de su tabloyu gorunce insan uzuluyor:

http://tinyurl.com/7y9mw83

YSY dedi ki...

Sivok takımdan ayrılırsa manevi olarak biraz üzülürüm ama çok kafaya takılacak bir oyuncu değil. Bana göre formda bir ersan sivok'tan daha iyi ve verimli bir futbolcu. Artı yabancı kontenjanından kullanmamış oluruz.

Beşiktaş'taki performansıyla Çek Cumhuriyeti gibi kalburüstü bir takımın stoperligine yükselmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Ne kadar sık olur ki bu?

Kulübün maddi durumu berbat olduğu için yapılacak hamleleri eleştirmek zor, ama gönül kesinlikle Sivok kalsin, 200'ün lafı olmasın diyor. Gerçi biz o lafı olmayacak ikiyüzleri ödemediğimiz maaslarin faizi olarak harcayinca zamanında...

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

maddi endişelerle sivok gönderilecek. sonrasında elde yerini doldurabilecek yerli bir stoperimiz var mı? ersan-egemen şeklinde iki solak stoperin birlikte tercih edileceğini hiç sanmıyorum ben. bu durumda sivok giderse mevcut kadro düşünülünce yerine transfer yapılması gerekecek. yeni gelenin maaliyeti bonservis + maaş olacak. astarı yüzünden pahalıya gelecek diğer bir deyişle. hadi bonservisi elinde diyelim; bu durumda da sivok ayarında katkı verecek bir oyuncu zaten sivok seviyelerinde maaş isteyecek. eh nerede kaldı maddi kaygılar? üstüne sivok'un takıma, ülkeye alışmış olma artısı da var.

sırf geçen seneki bobo-almeida sürecinin bir benzerini yaşamamak için bile kalsın sivok.

YSY dedi ki...

Ben ersan her iki ayağınıda kullanabiliyor diye biliyorum.

box2boxMC dedi ki...

Ersan'la Sivok'u karşılaştırmak pek akılcı bi davranış değil bence. Sivok sahada aklıyla oynayan bi adamken Ersan cengaver tarzı (bknz.Egemen,Toraman,Servet) oynuyor. Ersan ancak Egemen'i yedekler. Sivok'un alternatifi Rize'deki Sezer olur bence...

BJK4EVER dedi ki...

Garip bir kulubuz vesselam. Elimizde Sivok diye bir adam var. Yillardir bu kulupte oynuyor, karakteri, efendiligi belli bir adam, hic sorun cikarttigini gormedik. Gayet istikrarli bir oyuncu, ciddi uzun sureli bir sakatlik disinda cok az sakatlandi ve az mac kacirdi. Iyi bir stoper, Egemen ile iyi bir ikili olusturmus. Yasi gayet iyi, yillarca takimda kalip hatta kaptanliga yukselebilecek capta bir adam. Ustelik aldigi maas takima katkisina bakilirsa cok dusuk (0.8) ve bu adami 200-300 bin euro icin mi elden kaciracagiz? Boyle sacmalik olmaz. Sen kalk Alves'e 3 milyon euro bonservis ver, Edu ve Sidnei'ye toplam 3-4 milyon euro para akit, ama Sivok icin senelik 300.000 euro fazla gelsin. Boyle bir tasarruf sekli olmaz, boyle bir yonetim olmaz. Derhal istedigi para neyse verilmeli, makul bir iyilestirme ile 3 yillik sozlesme imzalanmali.

BJK4EVER dedi ki...

Ki bu adam gitse, yerini doldurmak icin stoper arayacaksin. Yabanci saglam bir stoper zaten kapiyi 1.5 milyon euro'dan aciyor, ki o bile iyimser, Ujfalusi sanirim 2.2 aliyor. Ki bonservissiz oldugunu var sayiyoruz, bonservisi varsa oradan da 4-5 milyon euro ekle. Maddi olarak da ne kadar sacma oldugunu goruyoruz iste.

box2boxMC dedi ki...

Eldeki değerleri sıfırlama konusunda üstümüze olmadığından sene sonunda Sivok'u kaybetmemize şaşırmam. Örnek olarak Bobo ve Nobre'yi elden çıkarıp Almeida ve Edu'yu aldık. Hangi ikili daha iyi acaba.. Ferrari'yi kadro dışı bırakıp muhtemelen 7,5 m euro yuda çatır çatır ödeyecez, kalsa sidnei'nin yerine oynamaz mıydı, sidnei'de o paralar verilmezdi.
Tabata,Fink gönderildi, acaba Alves'den daha cok yarar sağlamazlarmıydı. Nerden tutarsan elinde kalıyor...

martin mystere dedi ki...

geçen sezon başı ilk yarıyı kaçıracak şekilde sakatlandığı anlaşılınca hiç başka hesaplar peşinde koşmadan sözleşmesinin dondurulmasını kabul etmişti. aynı durumda delgado'nun yaşattıkları, kaprisleri düşünülünce sadece bu özverisi bile kalması için gerekçedir.

Yorum Gönder

Ara