.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mart 2012 Pazartesi

STSL / Beşiktaş - Manisaspor



44 Yorum:

enorton dedi ki...

maç postu açılmıyor diye şikayet ediyordu herkes, şimdi yazan yok :)

Şu oynar bu oynar, sistem şu olmalı, çift forvet tekforvet vs. Kendi evinde Manisa'yı da yen artık, 2.lik umudu da var ayrıca... galibiyeti unuttuk, kazanın artık.

BJK4EVER dedi ki...

Alirsak bile ite kaka 1-0 aliriz, kadroya bakilirsa Carvalhal hala ders cikarmamis, cikarmayacak gibi.

Adsız dedi ki...

şu oynayan kadroda sadece 3 bölgede yenilik yapılsın uçar bu takım. deşikliğe tabi olacaklar:

- ernst (maalesef artık gücü yetmiyor. selçuk tarzı tam bir CM/ZM lazım)
- almeida (çift forvetle bile etkisi sınırlı. totti tarzı güçlü ve gerektiğinde top sürüyebilen adam lazım)
- simao (pili bitiklerden)

1 Goal Tube dedi ki...

well i am sure Besiktas will win the match
1goaltube.blogspot.com

BJK4EVER dedi ki...

Su degisikliklere bak, Besiktas'im hocasi bu kadar korkak olmamali....

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma kosmuyor yaeee, iyi ki Atletico macinda oynamamis yaeeee........

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

hocam kusura bakma ama kendinle çelişiyorsun. beşiktaşlı kendisine laf ederken ahanda böyle oynamıyor diye etti. dahası bizzati kendisi detaylarıylan olayı anlatıp özür diledi. ki o özür canlı canlı yayınlandı ve içinde kendisi harici kimse hakkında bir itham yok. şimdi o böyle derken sende böyle dersen hayali bir yolda olmuyor musun. o zaman aynı simple mantıkla ben de derim şimdi: kancayı yedi bak nasıl at gibi koşuyor şimdi.

herbişeyi kenara bırakıp sadece isimlere takılırsan ister istemez insanın aklına şu laf gelir (teşbihte hata olmasın):

sıradanlar insanlarla, orta halliler olaylarla, iyi halliler ideallerle uğraşır.

selamlar.

onderizo dedi ki...

@BJK4EVER

Abi senin Beşiktaşının hocası nasıl olmalı Schuster vardı benim Beşiktaşımın hocası böyle olmamalı neredeyse tam zıt mantelite de Carlos geldi benim Beşiktaşımın hocası böyle olmamalı.Nasıl olmalı peki? Bi ara Eric Gerets'i istiyordun yanlış hatırlamıyorsam oda gelse benim Beşiktaşımın hocası bu kadar beyaz saçlı olmamalı falan dersin.Konu Quaresmaya gelince kendisini gerçekten toparladımı İBB maçında göreceğiz.Eğer sen burda Quaresmaya pay çıkarıyosan bende Carlos Carvalhale çıkartıyorum adam disiplinsiz olanı kadro dışı bırakıyo adamlar tam performansla dönüyo (bkz.manuel)(bkz.ricardo) yani olaya her açıdan bakabilirsin

BJK4EVER dedi ki...

Cok guzel soyluyorsun birbirinin tamamen zitti diye. Ben ekstrem uclarda bir hoca istemiyorum, normal bir hoca istiyorum. Ne 4 on libero ile ciksin ne de tek onlibero Aurelio ile ciksin. Istedigi sadece 'normal' bir hoca.....

Adsız dedi ki...

Yine kazandık ve buralar yine sessiz.. Noldu nerelerdesiniz eleştiricek bişi bulamadınız mı ? Quaresmanın gollerini beğenmeyebilirsiniz mesela ? Bu adam cidden geri koşmuyor defansa hiç destek olmuyor vay be.. Gürcan bey twitterdan bile iki kelam edememiş özür dileriz Quaresma ve Fernandes adına bu gece yerden yere vuramadı bu arkadaşları..

YSY dedi ki...

Ben maçı izleyemedim.

tearkan dedi ki...

onemli atletico macinda kadro disi ama onemsiz manisa macinda kadroda olacak deniyordu quaresma icin. simdi de onemsiz manisa macinda attigi goller gosterilip al sana quaresma deniyor. kimse q7 boyle oynayamaz demedi ki. oynamiyorsa sebebi baska yerde aranmasin dedik. atletico macinin ilk yarisi nerdeydi beyimiz? q7 iki gol atti aklandi, carlos da iki derbi kazanir kurt hoca yaeeee olur boyle kafalarda.

tearkan dedi ki...

onemli atletico macinda kadro disi ama onemsiz manisa macinda kadroda olacak deniyordu quaresma icin. simdi de onemsiz manisa macinda attigi goller gosterilip al sana quaresma deniyor. kimse q7 boyle oynayamaz demedi ki. oynamiyorsa sebebi baska yerde aranmasin dedik. atletico macinin ilk yarisi nerdeydi beyimiz? q7 iki gol atti aklandi, carlos da iki derbi kazanir kurt hoca yaeeee olur boyle kafalarda.

Adsız dedi ki...

@tearkan

Quaresmayı taşıyan bi kadroyla sahadaydık bugün.. geri gelip adam kovalıcak bi pozisyonda da oynamayınca ve kaleye yakın oynatılınca neler yapabileceğini gördük.. bunun farkına varmasını istiyoruz herkesin ve tabiki hocanın..

Bir oyuncunun mac secmesini elestirmek, disiplinsizligini elestirmek, onemli bir mactaki rezalet performansina yorum yapmak hadsizlik. Cunku o oyuncu sahaya geri donunce 2 gol atip "Ha gordunuz mu simdi ha! HA!" dedirtebiliyor.

Ne guzel ya. Keske ben de yetenekli dogsaydim, calismama gerek kalmazdi.

Bu mactan sonra Hilbert'in degil de Quaresma'nin konusuluyor olmasi da futbolun adaletsizligini gosterir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Quaresma falan hikaye, Besiktas'in ikinci yarisindaki dususundeki en buyuk sebep defans dortlusunun bozulmasiydi. Ismail ve Hilbert donunce yeniden takim goruntusu geri geldi. Bu ikilinin eksikligi takimin kanat akinlarini ve hucum gucunu de sifirliyordu. Bundan sonra duzgun isleyen bir sistemde Quaresma da dogal olarak daha etkili gozukecektir

Adsız dedi ki...

ciddi ciddi hilbert'in oynadığı ve oynamadığı dönemdeki maçlar karşılaştırmalı.adam inanılmaz bir hareket kazandırıyor takıma.erken dönüp 20. dakikasında sakatlandığı maçta bile ilk 20 dakika kanatlardan çatır çatır gelen bir beşiktaş vardı, hilbert gitti bütün planı kanatlardan gelmek olan takımın kanatları çöktü (sol da dahil).

BJK4EVER dedi ki...

@tearkan

Adam oynatilmamissa ne yapsin? Q7 Atletico macinda onemli benim icin, Manisa macinda degil.....

fkerim dedi ki...

vay kardeşim yaaa adam bildiğin Q74EVER!!!

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma Besiktas icin cok onemli oldugu icin bu sekilde konusuyorum. Egerk i Q7'yi gonderip hala tas gibi takim olma imkanimiz varsa, Q7'siz de Atl. Madrid'e 2 gol atacak takim olsak ben ne takarim Q7'yi, defolsun gitsin. Ama oyle degil iste, biz Quaresma'ya muhtaciz, o da bize.....

~Poseidon~ dedi ki...

Ekrem'in girdiği saniye golü yememiz Beşiktaş'ın bu sene yaşadıklarını açıklıyor zaten. Hilbert ve İsmail'in maalesef yedeği yok Beşiktaş'ta yoklukları net bir şekilde gol olarak geri dönüyor.

okka dedi ki...

hala şampiyonluk umudumuz var mı sizce?
gerçekten merak ediyorum.

gs'nin ts ve ordu ile maçı var.
fb'nin de bursa ve ts ile

gs nasıl olsa şampiyonuz havasındayken puan kaybederse. fb zaten deplasmanda kayıp.

biz şu son 3 maçı kayıpsız(her yönden sakatsız cezasız vb.) atlatırsak. play off a 13-14 puan farkla girilirse play off da herşeyin değişebileceğini düşünüyorum.

biraz sinan engin style oldu ama...

Adsız dedi ki...

Luksemburg dan'

" Galibiyet icin tebrikler. Hilbert in takima getirdigi enerji, Mustafa Pektemek in on kisma kattigi canlilik ve Almeida ile yakinlasmasi uretken bir 25 dk yasanmasina yol acti. Veli nin isirgan fakat beceriksiz oyunu hala bal uretmiyor.. dun aksam kirmizi kartini da gorunce kurtulduk diye sevindim IBB maci icin.
Oraya neden Burak & Muhammedi yada Alves i denemeyi dusunmez.. Haftaya oraya Aurelio yu motne edecektir.
Skora aldanmamanizi oneririm cunku bu sezon BJK nin ligde 2ci kez 4 gol attigi takim sadece Manisa. bunda BJK nin becerisinin yaninda Manisa nin da yumusak karinlari oldugunu belirtmek gerek. Manisa orta sahasi pressiz kaldiginda takimlarin basina isler acabiliyor fakat BJK de orta saha her daim oralarda bulundugu icin bu fazla tehlike teskil etmedi her iki macta da.
Quaresma, Fernandes & Almeida Portekiz Milli Takimina secilmek icin paralarini alamasalarda tirmalamaya devam edeceklerdir.. yoksa Milli Takim & Avrupa Sampiyonasini kacirmak onlar icin yikim olur.. "

Bolu spor macinda gencleri saha da gormek istiyoruz.. Lutfen Carvalhal.

Mete dedi ki...

Bu takım 4-3-3 sisteminde oynayamadığını her fırsatta bağırıyor.
1- Ernst-Veli-Fernandes ile 4-3-3 ün 3'lü ortasahasını hangi kurguyla oynayacaksın. Bu adamların oyun yapısı bunu oynayamaz.
2- Elinde hücum gücü son derece yüksek Q7 ve Simao gibi oyuncularından ya her maç 70-80metre adam kovalamaktan efektif yararlanamıyorsun(Simao) ya da adam kovalamadıkları için sıkıntı yaşıyorsun(Q7)
3- Neredeyse her yüksek topu indiren, üstelik bunu yaparken gayet iyi servis yapabilen bir oyuncuyu(Almeida) ancak bu taktik ile verimsizleştirebilirsin. Dün Pektemek bu adama ne kadar yakın oynadıysa o kadar etkili oldu.
İlla ki diziliş şu şekilde olsun diyeceğim bir kurgu yok. Ama lütfen artık vazgeçelim 4-3-3'den. Bu kadroya yazik oluyor.
Bu arada YD'ye de bir tebrik göndermeyi unutmayayım. Kendisine yakışanı yaptı.103 milyonunun ilk taksitini Eylül ayında 20 milyon olarak alacakmış.

BJK4EVER dedi ki...

Sampiyonluk isi zor bence. GS Trabzon'a puan kaybederse ve biz Belediye'yi yenersek puan farki 14/15 olacak, yani 7 puan fark. Bence sampiyonluktan ziyade 2.lik hedefine yogunlasmamiz lazim....

QuaresmA dedi ki...

Quaresma'nın attığı ikinci gol bile sıkıntılı. İçeride 3 oyuncu var, ikisi çok uygun pozisyonda. O pası atacaksın arkadaş. Çünkü o pası atmamak küfür gibi birşey.

BJK4EVER dedi ki...

O pasi atsa ve Veli pozisyonun icine etse (yuksek ihtimal) o Quaresma'ya kufur etmis oluyor mu peki?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

quaresma doğrusunu yapmış oluyor, biz veli'ye küfrediyoruz o vakit.

Adsız dedi ki...

Her oyucu değilde bazı özel oyuncular kaleye 2 derece açıdan gol şutu denerler. İşte o yuzden herkes querasma olamıyor.

Birde Carvalhal i anlamak gerçekten zor. Veli dünkü oyunda çok etkisizdi. Dolayısıyla Pektemek-Necip değişikliği yerine Veli-Necip değişikliği daha dogruydu bence. İkinci olarak Q7 oyuna girdikten sonra, altı dakika içinde maçı 3-0'a getirdi. Zaten 2-0dan sonra Manisanın direnci bitmişti. Hal böyleyken, yani maç ve skor rahatlamışken genç oyuculara şans vermeliydi.

Erol

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet bu yüzden her oyuncu quaresma olamıyor, lakin quaresma da bu yüzden bir üst düzeyin oyuncusu olamıyor.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş değil Q7 ye hiç kimseye muhtaç değil olamazda neyin kafası arkadaş bu Hıncal Uluç stayla yorumlar.. Bende derim ki o zaman Q7 madem bu kadar büyük topçu ATM maçının ilk yarısında 1 tane olumlu hareket yapsaydı adamsa beşiktaşı şampiyon yapar Ahmet Çakar stayla hadi bakalım..

QuaresmA dedi ki...

O golden sonra içerideki 3 kişi golü kutlamıyor. Haksız da değiller çünkü Quaresma o şutu atarak, onlara "Ben size güvenmiyorum." demiş oluyor. Takım ruhuna aykırı bir hareket o şut.

Veli'nin o golü kaçırması yüksek ihtimalse, o şutun gol olması yüzde kaçlık bi ihtimal ? Az mı taktı yan ağlara kanattan getirdiği topları ? Ki zaten bir kere takması yeterli bu hareketin küfürvari birşey olması için.

QuaresmA dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=aQkYId7Lvz0&feature=related

25. saniyeden itibarenki pozisyona bakın, mantalitede pek fazla değişen birşey yok geçen 9-10 senede.

Pamukk dedi ki...

hoşgeldin Hilbert canım Hilbert

Adsız dedi ki...

1-Bir çok hucum oyuncusu kaleyi gördüğünde pas verebileceği oyuncular olmasına rağmen, gol vuruşunu dener. Kimi zaman gol olur kimi zaman olmaz, ama dener. Ziraz hucum oyuncusu iseniz önceliğiniz gol atmaktır, gol atmak içinse gol vuruşunu denemeniz gerekir. Dolayısıyla işin doğası gereği hucum oyuncularında bencillik vardır.

2-Bu yuzden söz konusu bencillkte her zaman tartışmalıdır. Söz konusu tartışmalarda Q7nin dünkü gol olan pozisyonunun tersine, gol olmayan kaçan pozisyonlar üzerine olur. Ki genelde kaçan pozisyonlarda skoru değiştirebilevek pozzisyonlardır. Yani takım 4-0 galip iken bir oyuncunun girdiği pozisyonda pas vermek yerine kendisi vurup pozisyonu harcaması gene çok fazla üzerinde durulmazken, aynı olay skor 1-1 iken epey bir tartışılır. Kısacası genelde pozisyon golle sonuçlanmayınca oyuncunun bencilliği, kendisi vurmak yerine pas vermesi gerektiği tartışılır.

3-Bu nedenle çok güzel ve nadir görülen bir gol atmasına rağmen Q7nin pozisyondaki bencilliğinin tartışılması gerçekten enterasan. Kuşkusuz bu tartışma futbol açısından yapılabilir. Ama benim kanatim daha çok Q7ye olan genel bir hoşnutsuzluk ya da memnunyetsizliğin bunda rol oynadığı şeklinde.

4-Bence bir oyuncunun kaleyi gördüğünde kendisinin mi vuracağı yoksa pas mı vermesi gerektiği konusu hemen hemen her futbol maçında karşılaşabileceğimiz bir durum. Burada temel kıstas oyunucunun gol vuruşuna inanması. Eğere inanıyorsa, yeteneğine güveniyorsa oyuncu kaleyi ve kaleciyi görünce gol vuruşunu yapar ve yapmalıdırda.

5-Veli dünkü maçta daha önceki maçlarda da olduğu gibi ceza sehası içinde kendisine çıkarılan pası vurmayı bırak, ıska geçti. Ayrıca kendisi kaleyi cepheden gördüğü bir kaç pozisyonda pas vermek yerine kaleye şut çekti. Bence şut çekmemeliydi, çünkü vuruşuna kendiside inanmıyordu. Yani mantık temelde aynı olduğu için Veli örneğini verdim, yoksa dünkü Q7nin attığı 3. goldeki pozisyonun Veliyle bir ilgisi yok.

Erol

YSY dedi ki...

Şu takıma sene başında yedek sağ ve sol bek alınsaydı şuanda daha farklı olurduk. Mesela kiralık bebe ve sidnei'nin yerine olabilirlerdi..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Yapılan tercihin başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmamasından önce, tercihin doğruluğu sorgulanır.

Basketboldan örnek verelim.

Zorlama atış, girse de girmese de yanlıştır. lakin sürenin bitmesine 2 saniye varsa doğrudur.

Zorlama atış, başarı ihtimali düşük olduğu için zorlama sıfatını alır.

Sporda estetik, bana göre hareketin doğruluğuyla orantılıdır.

Kolay bir kafa vuruşu yerine yapılan Ümit Karan volesi, bana göre estetik sayılmaz.

Aynı şekilde, Rooney'in jeneriklere giren röveşata & vole vuruşu da, o vuruşun başka türlü yapılamayacağı gerçeğinden hareketle o kadar estetiktir.

Quaresma'nın Maccabi maçında ayağının dışıyla Almeida'ya yaptığı asist estetiğin kralıdır. Zira o top başka herhangi bir vuruş stiliyle o noktaya, o kusursuzlukta gitmezdi.

Bugün dünyadaki bir çok üst düzey futbolcu, dün quaresma'nın pozisyonunda pas verirdi. Rakip kaleci de bu beklentiyle yatıyor zaten. Quaresma da o beklentinin farkında ki, sıra dışı bir şey yapıyor.

Dünkü gol çok güzeldi. Lakin oradan her girişinizde aynı şeyi denerseniz, gol ihtimaliniz oraya her girip pas veren adamdan daha düşük olur. Zaten bu böyle olmasa, Manisa kalecisi de pası değil, şutu kovalar.

Quaresma'nın vuruşunun gol olmuş olması, vuruşun doğru olduğu anlamına gelmez. Bazen de doğruyu yapar, sonuç alamazsınız. Lakin bence önemli olan doğruyu yapmaktır.

Quaresma dün doğru veya yanlış, sonuç aldı, alkışlandı. Önemli bir maçın son dakikasında aynısını deneyip başaramazsa ıslıklanacak.

Beşiktaş'ın önceliği, skor almak olmalı. Doğru oyunun estetiğinin peşinde koşmalıyız. Dün maç 2-0'ken Quaresma'nın denemesi doğaldır.

Quaresma tabelayı değiştirirse, Ernst gider onun kafasını sever. Değiştiremezse... Ne olduğunu görüyoruz son dönemde.

Ben salt o vuruş tercihi ve vuruş kalitesiyle, Quaresma büyük oyuncu diyemem.

Adsız dedi ki...

düzenli takip eden ve severek okuyan bir okuyucu olarak..

hilberttir dünkü takım, q7 falan konuşmak hikaye..ben ekremle oynuyor olsam her maç büyük tedirginlik duyarım lan topu kaptırırsam ne olur diye..geri dörtlünün etkinliği bizi her zaman 1 adım ileri götürür..derseniz ki hilbert süper bir bek mi tabi ki hayır dün ahmet ilhanı da kaçırmıştır bir kaç kez ama adamın futbol bilgisi var..ekremin uzaklaştıracağı ilk top gol tehlikesi yaratır(dün gol oldu zaten)

Adsız dedi ki...

düzenli takip eden ve severek okuyan bir okuyucu olarak..

hilberttir dünkü takım, q7 falan konuşmak hikaye..ben ekremle oynuyor olsam her maç büyük tedirginlik duyarım lan topu kaptırırsam ne olur diye..geri dörtlünün etkinliği bizi her zaman 1 adım ileri götürür..derseniz ki hilbert süper bir bek mi tabi ki hayır dün ahmet ilhanı da kaçırmıştır bir kaç kez ama adamın futbol bilgisi var..ekremin uzaklaştıracağı ilk top gol tehlikesi yaratır(dün gol oldu zaten)

Adsız dedi ki...

düzenli takip eden ve severek okuyan bir okuyucu olarak..

hilberttir dünkü takım, q7 falan konuşmak hikaye..ben ekremle oynuyor olsam her maç büyük tedirginlik duyarım lan topu kaptırırsam ne olur diye..geri dörtlünün etkinliği bizi her zaman 1 adım ileri götürür..derseniz ki hilbert süper bir bek mi tabi ki hayır dün ahmet ilhanı da kaçırmıştır bir kaç kez ama adamın futbol bilgisi var..ekremin uzaklaştıracağı ilk top gol tehlikesi yaratır(dün gol oldu zaten)

Adsız dedi ki...

1-benim vurgulamak istediğim pas vermek yerine şut tercihi hemen her maçta karşımıza çıkabilecek bir durum olduğu. yani dünkü maçta Q7 ye özgü bir şey değil. Yani bu tartışma futbolun içinde her daim olacaka bir şey. Ama Q7nin attığı güzel gole rağmen pas vermesi gerekirdi diye eleştirlmesini bana pek insaflı gelmedi. Yani dünkü pozisyon. pozisyonun bizati kendisinden ziyade Q7nin daha önceden yaptıkları ya da yapmadıkları üzerinden eleştiriliyor ki, bu bence doğru bir yaklaşım değil.

2-Basketboldaki son saniye deki zorlama şut tercihi bence bizim buradaki örnekle çok da birebir örtüşmüyor. Ama genede bu örnekten devam edecek olursak, en son şutu, şutuna en çok güvenilen oyuncunun yapması tercih sebebidir.

Erol

Unknown dedi ki...

www.forza1903.org

Yorum Gönder

Ara