.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mart 2012 Salı

Hedef

Büyük kulüpler her zaman hedeflerle var olurlar. Hedefin yakalanamaması bir şey ifade etmez, hemen yerine yeni hedef konulur ve onun peşinden koşulur. Böylelikle kulübün mümkün olan en yüksek başarı çıtasını tutturması sağlanır.

Beşiktaş şu an liderin epey gerisinde kalmış durumda. Lakin bu, Beşiktaş gibi kulüpler için bir şey ifade etmemeli. Eğer şampiyonluk gerçekçi bir hedef değil ise, yeni bir hedef belirlenir.

Bu yıl, başıyla sonuyla ölü doğmuş bir futbol sezonu olarak kabul edilmeli. Sadece Beşiktaş için değil, Türkiye'deki tüm kulüpler için. Lakin bu yıl, geçmiş yılların aksine, futbol takımlarının kendilerini ifade ve temsilleri açısından çok önemli. Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un ve elbette Beşiktaş'ın geçmiş yılın iddialarına cevap verecekleri sezonu yaşıyoruz.

Bir kısım Beşiktaş taraftarı, bu sezon oluşan lig konseptinin Beşiktaş ve Trabzonspor'u kabul edilmez boyutta dezavantajlı duruma düşürdüğünü düşünüyor. Benim fikrim de bu yönde. Şenol Güneş'in de, Carlos Carvalhal'ın da her açıklamasında bunu görebiliyoruz.

O zaman Beşiktaş futbol takımına ligin kalan bölümünde önemli bir görev düşüyor. Eğer Play-Off sisteminin kolunuzu kanadınızı kırdığını düşünüyorsanız, çıkar play-off'ta çatır çatır topunuzu oynarsınız. Ondan sonra da, şampiyon kim olursa olsun! der ve başınız dik şekilde tatilinize gidersiniz.

Beşiktaş'ın matematik olarak da kovalaması gereken hedefler var. Bunların birincisi, lig 2.si olup Şampiyonlar Ligi elemesi oynamaya hak kazanmak. Beşiktaş bu ihtimali neden gözardı ediyor, neden önemsemiyor anlamak çok zor. Lakin bundan da önemli olan bir şey var ki, takımın onuru ve gururu.

Beşiktaş futbol takımı, tüm departmanlarıyla ligin kalan maçlarında en fazla puan takım olmaya yoğunlaşmalı. Bu sezon kim şampiyon olursa olsun, ligin sonunda gösterdiği performansla ve verdiği onur mücadelesiyle, tüm spor kamuoyuna gerekli mesajı vermeli.

Beşiktaş mali kriz içerisinde. Küçülme politikaları konuşuluyor. Sadece bu yüzden bile Şampiyonlar Ligi biletinin büyük önemi var. Oyuncular, takımda kalmak istiyorlarsa kazanmak durumundalar.

Özetle, Beşiktaş futbol takımı hem kendi geleceği, hem taraftara olan borçları, hem armanın onuru için futbola konsantre olmalı. Ligin kalan bölümünün lideri olma iddiasıyla yola çıkmalı. Taraftar, bu hedef doğrultusunda yönlendirilmeli, camia harekete geçirilmeli. Fernandes gelecek sezon takımda kalacak mı, kalmayacak mı sorusu yerine, bu seneki görevlerini yerine getirmelerini talep edelim. Onlar görevlerini yapsınlar, kalacaklarsa da, gideceklerse de alkışlayalım...

Haydi Beşiktaş...

7 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Dogru soyluyorsun, CL bizim icin hayati onem tasiyor, ama kimse 2.likten bahsetmiyor, sasirtici acikcasi. CL'ye gitmek hem maddi hem manevi acidan cok sey katar bize....

hylozoic soil dedi ki...

Cok mantikli bir yazi. Aynen bu durumu firsata cevirip playoffta ozellikle gs ve fener'le oynuyacagimiz maclara takim olarak cok rahat bicimde cikabiliriz. Malum gs sampiyonluk stresi yasiyabilir, fb'de hem fiziki hem mental cokuntu yasiyorken, biz bu durumu lehimize cevirebiliriz.

Fb/gs'le oynadigimiz maclar aslinda hem prestij firsati doguruyor, hemde sampiyonluk stresi yasamiyacak olan Bjk'imizin isini kolaylastiriyor. Guzel futbolla her iki takima karsi ustunluk kurabiliriz. Zaten takim olarak kaybedecek birseyimiz kalmadi pek, en azindan su 4 maci iyi gecirebiliriz.

onderizo dedi ki...

Son 3 maçımız kazanılmayacak maçlar değil. Lig ikinciliği için rakibimiz Fenerbahçenin ise Trabzonspor ve Bursaspor maçları var üçüncüsünü bilmiyorum ama bu fikstürde Play offlara geçmeden bile hedefimize düşündüğümüzden çok fazla yaklaşabiliriz

YSY dedi ki...

Mevcut yapılması gerekeni çok güzel özetlemişsin. Zaten takımın şuanki en büyük sorunu hedefsiz kalmak. Kısa vadede takımın ve taraftarın motivasyonunu yükseltecek bir hedefin acil olarak belirlenmesi lazım. Öbür türlü ortada serseri mayın gibi gezer dururuz, hele ki ŞL bileti hala ortadayken. Bana kalırsa seçim sonrası eğer iyi bir yönetim gelirse durumu bu açıdan toparlar.

Pamukk dedi ki...

boşa ümitlenip üzülmeyin diye söylüyorum. sarışın taarotçu abla gs şampiyon dedi. biz 3 yada 4. olacakmışız

Sarisin tarotcu abla kim ya?

Of bir ara her yeni yildan once bir teyzeye fal baktirirlardi, o da sikardi ama hicbirisi tutmazdi. Tabii bizim medyada "geri donup degerlendirme" diye bir adet olmadigindan, kimse de "teyze sen ne ayaksin" demezdi.

Pamukk dedi ki...

ya tutarsa

Yorum Gönder

Ara