.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mart 2012 Pazartesi

Galatasaray'ı Play-Off Yaktı :(

Bazen gerçekten şike operasyonunun Fenerbahçe'yi budama amaçlı yapıldığına inanasım geliyor. Ülkede kimsenin adalet arayışı içinde olmadığını, herkesin durumları nasıl da kendi çıkarına yonttuğunu görünce... Fenerbahçe cephesi başından beri Fenerbahçe ile diğer takımlar arasındaki makasın kapanmaz boyutlara geldiğini, bunun için dışarıdan bir gücün, denge unsuru olmak adına devreye girdiğini söyler ya. Şike soruşturmasının kumpas olduğunu düşünmüyorum lakin Fenerbahçelilerin endişelerine de artık hak veriyorum. Özellikle Galatasaray cephesinin açıklamalarını görünce...

Fatih Terim, Ali Dürüst, Ümit Davala... Üç isim de geçtiğimiz hafta, play-off sisteminden nasıl zarar gördüklerini aktardılar. Onlara göre bu yeni uygulama olmasaymış, şu an şampiyonluklarını ilan etmişler...

Tüm açıklama bu,
Play-off = Galatasaray'ın şampiyonluğunu engelleyen sistem.

Sanki bu sistem bunun için tasarlandı. Sanki sezon başında bugünkü durum, tahmin edilebilirdi. Tahmin edilseydi, sanki değişiklik olabilirdi...

Play-off sisteminin sadece fazladan oynanacak 6 maçından bahsedip, fikstürün sıkışmasından tek bir cümlede bile bahsetmeyenler, kusura bakmasınlar, adalet arayışı içinde değillerdir. Onların işi gücü şampiyon olmaktır. Hem de kepaze dedikleri, kokuşmuş, bitmiş dedikleri bu ligde...

Yıllardır böyledir zaten. 3 ay önce lig bitmiştir, kokuşmuştur... 3 ay sonra deliler gibi sevinirler. Pardon baba, hani kokuşmuştu yahu? Hani bu ligde maç izlenmezdi? Siz şu kokuşmuş ligde şampiyon olmaya mı bu kadar seviniyorsunuz? Hani şike?

Geçtiğimiz hafta 31. hafta maçları oynandı. Play-off sistemi uygulanmamış olsaydı, bugün 25. hafta maçları oynanmış olacaktı. Türkiye'de ligler her zaman Ağustos başında başlardı. Bu sene 1 ay gecikmeli başladı. Baştan 1 ay, sondan 6 hafta sıkıştırılan bu ligde, Beşiktaş ve Trabzon'un insan kapasitesini aşan fikstürleri üzerine iki kelam etmeden, "Ben hak ettim!" diyen var ise, sana saygı falan duymuyorum arkadaş.

Sen adil olmak, adaletin yanında olmak istesen adaleti bu kadar kendine yontmaya çalışmazdın. Şike soruşturmasında aldığın veya alacağın tavırları bundan sonra buna göre değerlendireceğim. Şampiyonluğun kutlu olsun...

Ey Galatasaray camiası. Play-Off olmasa Mart'ın 3. haftasında 31. hafta maçlarını mı oynuyor olurduk? Samimiyetle cevap verin. Biraz matematik, biraz vicdan...

55 Yorum:

Muratonovic dedi ki...

Fenerbahce ile diger takimlar arasindaki makas çok açılmıştı doğrudur, o yüzden şikenin önüne geçilmesi gerekiyordu.. Şike yasaklanınca şimdi, makas kapanmış oldu.. O yüzden fener şimdi tekrar şike serbest olsun istiyor.. Olayın özü budur..

Jesper dedi ki...

@ Muratonovic
Gerçekten yukardaki yazıdan bunu mu anladın ?
Düz mantık böyle bişeydir heralde
...

Addis Ababa dedi ki...

Maalesef haklısınız. Bu tutum beni çok rahatsız ediyor. Kimsenin adalet istediği yok. Sadri Şener, sadece kupayı istiyor. Tuttuğum takım Galatasaray, aman bize bulaşmasın modunda takılıyor.

Murat dedi ki...

Herşeyi bir kenara bırakın, Allah aşkına Bjk bu sezon kaç maçta lig normal süresinde olsaydı şampiyonluga oynayabileceğinin sinyallerini verdi? Hep mi yorgun çıktı maçlara? Avrupa maçları mutlaka yoruyor takımları ve Bjk ve Ts'nin fikstürü TFF'nin ayıbıdır bunu ayrıca belirteyim.

Adsız dedi ki...

Peki play-off un sadece bikereligine olmasi sizde neyi cagristiriyor merak ettim? Ayrica ligin bir hafta gec baslamasi fenerbahcenin sike daasi yuzunden olmustu. Video ve ses kayitlariyla kanitlanmis seyler var ortada onlarda da dublor falan mi oynuyo montaj mi var? Ayrica haftada bir mac kapasitesi olan takim kaliteli takim degildir hicbir zaman ve bunu kaldirabilen takim gs ise sampiyonlugu haketmis demektir. Bu yuzden olcak ki bugune kadar hem turkiye hem avrupada mac oynayabilip basarili olan tek takim gs olmus fazla konusmaya gerek yok. Ligi kimin kokusturdugunu da butun takimin taraftarlari biliyor.

Adsız dedi ki...

30 sene Türkiye Kupasını alamayan,Bursaspora bile şampiyonluk kaptıran,avrupa kupalarında 20 yılda bir tur atlayan fenerle çok açılmıştı makas :) şu fenerin başını alıp gitme hikayesi tamamen passat medyasının bilinçaltı operasuonudur.

Adsız dedi ki...

klavye internet delikanlıları sizi. hala bıkmadınız mı populizm edebiyatı zırvalarından. geçmedi mi modası hala şunların. kim bahsetmemiş fikstürün sıkışmasından etmesinden? terim sene başından beri bas bas bapırıyor. her maç öne geçtikten sonra takımı durduruyor, dinlendiriyor. ne saçmalıyorsun sen arkadaşım ?

umutation! dedi ki...

"Demirören, birkaç kulübün play-off sistemiyle ilgili olumsuz görüşlerinin olduğunu belirtti, "Olumsuz tarafları yaşanacaktır, ama futbol ailesinin tek amacı vardır; yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak. Maç fazlalığı, derbi maçların fazla oynanması, bu canlılığı geri getirecektir. Kişiler geçicidir, kulüpler kalıcıdır, herkesin decoder alarak kulüplerine sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz"


http://spor.milliyet.com.tr/play-off-tamam/spor/spordetay/24.08.2011/1430616/default.htm

"Kulüplerin bu sisteme destek verdiğini, Galatasaray'ın ise çekincelerinin bulunduğunu belirten Aydınlar, UEFA başmüfettişi ile yapılan görüşmeyi de şöyle aktardı:"

şimdi, bu salak playoff sistemi için galatasaray'ı suçlayıp sonra da biz bu kadar çok maç yapmasaydık şampiyonduk" demek için sağlam bir akıl tutulması ve hazımsızlık gerekir.

http://www.stargazete.com/spor/cim-bom-serh-koydu-haber-376914.htm

adamlar şike yapar, yenilince "ama şike sürecinden etkilendik", diğerleri gelir sıkışık fikstürü destekler, futbol ayağa kalkacak der sonra yenilince "ama çok maç yaptık :(" der... (gerçi ben böyle bir bahane üreten fazla beşiktaşlı görmedim çok genele yaymayayım o yüzden.) bunların suçlusu da galatasaray olur. ne güzel.

en başta bu sistemi istemeyen trabzon'la beraber galatasaray'dı, beşiktaş'sa elinde tuzlukla koştu. kimin fikstürü daha sıkışık olacak gibi ufak hesapların peşinde olsak destek verirdik diye düşünüyorum. öyle değil mi?

bu takım sonuna kadar her şeyi hak ediyor. kusura bakma ama ben de sana saygı duymuyorum.

Adsız dedi ki...

Bir kere Umutation! biraderime %100 katiliyorum. Ikincisi bu ulke yilda 60 mac oynayip lig, kupa ve avrupa sampiyonu olan takim da gordu. Sen Ankaragucu' nu bile yeneme, sonra vay fikstur, yok bilmem ne!..

BJK4EVER dedi ki...

Kimmis o 60 mac oynayip tum kupalari alan takim, merak ettim.

Jesper dedi ki...

Benim hatırladığım puan durumunda Galatasaray'ın ligde hep 2-3 maçı eksik, ertelenmiş olurdu.
Ayrıca 60 maç geyiği nedir ?
Oksijende sıkıntı var sanırım.

Adsız dedi ki...

İyi güzel diyorsunuz da, ortada bir tablo var ve tabloda şampiyonluğu garantilemiş bir takım var. Şu durumda hangi takım olsa, Beşiktaş bile, play-off hakkında böyle açıklamalar yapacaktı. Yalan mı? Sezonun başından beri belliydi bu.

Ayrıca Beşiktaşlıların bu sıkışık fistürden şikayet etmeleri de sıktı açıkçası. Fikstür tabii ki sıkışık olacak. Pardon da insan kapasitesini aşan derken? Avrupa'da bu sezon bugüne kadar Beşiktaş ve Trabzonspor'la eşit sayıda veya daha fazla maça çıkmış bir sürü takım var. Eee? Kaldı ki takımlar her sezon bu fikstür sıkışıklığına girmek için mücadele ediyorlar zaten. Madem şikayet edeceksiniz gitmeyin abi Avrupa'ya? Sıkışık fikstür bir takım için en saçma bahane. Oynayanlar nasıl oynuyorsa bizim takımlarımız da oynayacak. Sanki 2 günde bir maça çıkılıyormuş gibi dert yanılmasın artık ayıptır.

absurdman

okka dedi ki...

vay anasını bizimkilerden çok gs taraftarı takip edermiş burayı.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk soruya yanit alamadik, ikinciye de alamayacagim ama yine de soruyorum;

Hangi Avrupa takimi su ana dek BJK'den daha fazla mac oynamis?

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Ben cevaplayayım. Bu sezon Beşiktaş ve bazı takımların oynadığı resmi karşılaşmaların sayısı şöyle:

Beşiktaş 43
Real Madrid 43
Atl. Madrid 43
Marsilya 43
Manchester Utd. 44
Chelsea 44
Manchester City 45
Barcelona 48

40 ila 42 arası maç oynayan çok takım var. Şöyle bir göz ucuyla baktım da eşit veya yüksek sayıda birkaç takım daha çıkar gibi.

Bu arada play-off olmasa bu hafta (tahminen) 27. hafta maçları oynanıyor olacaktı, yani bahsedilen "insan kapasitesini aşan fikstür"den 4 maç geride olacaktık.

absurdman

Ocak ayında elenmiş olsaydık Gs şu an lider falan değildi.. Sevgili blog sahibi kardeşim, bunu da play of maçlarında EŞİT şartlarda oynanacak maçlarımızda göreceğiz.. Tekrar ediyorum EŞİT ŞARTLARDA Beşiktaş bu lige 3 gömlek fazla ve göreceğiz, yaşayacağız. Konu kapanmıştır..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sezon başındaki 1 aylık ertelemeyi de hesaba katın. oradan da 4 hafta eder.

8 hafta, 8 maç sıkışmış demektir. üzerine beşiktaş'ın şu ana kadar galatasaray'dan 13-14 maç fazla yapmasını da ekleyin.

----

ayrıca manchester united, chelsea, arsenal, real, barca'nın beşiktaş kadar maç yapmış olması tek başına bir şey değil.

hangisinin rakibi şu ana kadar 31 resmi maç yapmış? hiç biri.

BJK4EVER dedi ki...

Ayriyeten Ingiliz takimlarinin boktan kupa maclari da sayiliyor, kritik maclar degiller, ikinci lig takimlarina karsi falan. Bizim su ana kadar kupa maci sayimiz sadece 1. Yani maclarimizin neredeyse tamami Lig ve UEFA, yani onemli maclar. Ki 4 haftalik ertelemeyi de isin icine kattin mi aradaki fark ortaya cikiyor.

Adsız dedi ki...

Fazla mac oynamak Avrupa, Turkiye Kupasi ve Lig Maclarini Federasyonun yanlis planlamasi ve olasi muhtemel puan indirimi cezasi uygulamasinda da Fenerbahce yi Play Off potasinda tutarak hem FB ye tekrar sampiyonluk mucadelesinde bir sans daha tanimak hemde Digiturk un zararini minimumda tutma projesidir extradan derbilerle.

Plansizliklari o kadar asikardi ki eger BJK 1 tur daha ve Trabzon 2 tur daha gecebilseydi Avrupa Maclari ve Ziraat Kupasi maclari cakisacakti!

Bu Sike Olayina gelince de

" Ben SIYASET in futbola mudahalesi olarak goruyorum.
Eger Gercekten Sikeyi Yakalamak ve Cezalandirmak amac olsaydi, bu izleme ve dinleme olaylari olurken olaya direk el konulur, secimlerdeki FB oylari tehlikeye girme riski de gozardi edilerek daha o zaman gerekli kafalar koparilir ve cezalandirilirdi. (Bu Oy Olayina dikkatinizi cekmek isterim Unal Aysal da gereksiz yere agzindan kacirdi, 20 Milyon GS linin oylarindan bahsetti, bu demec hemen kapatildi ve gecistirildi..)

Bu surecte 7 aylik M A Aydinlarin olayi bilerek yavaslatmasi, sonra Aydinlarin sanki herseyi kendi yapmiscasina one cikip "Hersey Benim FB Baskani Olmam Icin Kurgulandi" moduna donusturup FB lilerin iktidara ve cemaat e karsi olan gazinin aldirilmasi saglandi..

Herkes Korku Icinde Bekliyordu Aziz Yildirim Savunmasinda ne soyleyecek diye ! ! !

o yuzden onceden yazili almak istediler savunmasini vermedi direndi, ilk gun dokundurdu aslinda o muhtemel kurgulayan guclere/ guruha ama daha sonra o da yuku Aydinlara, GS ye yikip geleneksel rekabete bulastirdi savunmasini.

Inanin, eger Fenerbahce taraftari Aziz Yildirimin arkasinda bu kadar durmasaydi, su an FB de cezalandirilmisti, Aziz Yildirim da yok edilmisti..
Fenerbahce Taraftarinin oy potansiyelini gormezden gelmeyin, Trabzonun Kupasi, Galatasarayin mizikciliklari hic kalir secimlerde iktidari kaybetme riski karsisinda..

O nedenledir ki gelen gecen herkesle gorusen Basbakanimiz Platini ile de gorusecek ve biz ettik siz etmeyin diye af dileyecektir..
Cunku tum bu Sikeyi Kurgulayan Guruh; olaylarin UEFA ve FIFA nezdinde bu kadar ses cikaracagini , milli takimlarimizin dahi 3-5-8 yillar gibi belirtilen cezalara maruz kalacaginin hissettirilmesi karsisinda paniklemislerdir..

Bakiniz Baransu vs medyaci bir anda sike konusunda ortaliktan kayboldular.. tek Rasim Ozan Kutahyali var her hafta bagiran...

Iste bunu hesap edememislerdir, Bu Kurgulayan GURUH taraftarin bu kadar takimina ve baskanina sahiplenecegini hesap edememis, TARAF, Yandas TV ler duzenli olarak Aziz Yildirimi karalama kampanyasi yuruturken, taraftar kulubunun yaninda yer almistir...

Suna inaniyorum ki eger UEFA ve FIFA Yaptirimlari olmasa, hemen su anda tum davalar duser ve herkes serbest kalir. ( aslinda kaldi da.. bekleyin 1 - 2 ay sonra Aziz Yildirim da cikacak)

FIFA & UEFA dan gelmesi muhtemel cezalara karsi da tum Turkiye ye kari sucu uzerine alacak bir TFF Baskani oraya monte edilmistir. TFF baskanimizin secimi kazanmak icin kullandigi koz UEFA ya kafa tutmakti, tuttu ve cezalandirildik.. Gunah Kecimiz YD...!
Bu kurban edilmenin karsiligi simdi 2-3 yil icinde Erdoganin holdinglerinin alacagi ihalelerde berdelestirilecektir..


Dovulen Bagci = Aziz Yildirim

Yenilmek istenen uzum: Turk Futbolunu Temizlemek icin FB yi ele Gecirme Operasyonu. "

diye dusunuyorum..

alper dedi ki...

bir veya birkaç Gs li ile oturup fitbol konuşcağınıza kendinizi sikin daha iyi lan.yaşı 30 dan küçükler cevap verir bir gs liye yaşı 30 dan büyük olanlar ben gibi tamam bilader en büyük gs siz yamansınız siz sikersiniz der geçer.bir gs li ile futbol,ilke,ahlak,dürüstlük ve futbol konuşcağınıza asın kendinizi daha az günahkar olursunuz.Adamın ifalhını ve beynini sikerler tecavüz ederler tamam be bilader sen haklısın dediğinizde de ulan demedim mi ben haklıyım yat şimdi sikecem derler üstüne birde.öyle bir taraftardır onlar.
bu yazıyı twitterda görüp okumaya gelirken tüm türkiye beni siksin ki aklıma gelmişti altına paso gs li yorumu geleceği.yanılmamışım.

caylake dedi ki...

braga maçından önce veya sonra tam hatırlamıyorum portekiz medyası carlos'a ligde son 4 maçı kaybettiğini üzerine bir soru yöneltiyor ,carlosun cevabı ise ''normal bir ligde bu son bir ayda yaptığımız maçlarda alınan mağlubiyet gibi görünebilir ama biz 3'ünü bir hafta içinde olmak üzere 10 günde 4 maç yaptık'' diye bir açıklama yapmıştı.hatta BJK benim bildiğim bir hafa içinde yaptığı 3 maç sayısı bir hayli fazla.burda değinmek istediğim,her zaman fazla maç oynamayı mazeret olarak görmem ama bu tüm kulüplerde aynı şekilde olduğunda, yani eşit şartlarda olduğu zaman. bjk de sakatlık yaşayan bir oyuncu bir hafta bile sakat kalsa ligde en az 2 olmak üzere 3 maç oynamadığı zamanlar oluyor.şimdi aynı şeyi Gs,Fb yaşadığında oyuncuları sakat olsa dahi kaçırdıkları maç sayısı bir bazen iki oluyor ki çoğu zaman sonraki maçlarda ilk 11 de yerlerini alıyor. bunlara birde bir tarafın fazla maç oynamasından oluşan yıpranma ve sakatlık sürecinin uzatılmasınıda eklediğimizde,ligin normal şartlarda başlaması durumda tüm takımların Playy-off olmadığından daha fazla lig maçlarını ciddiye alması ve sıkıştırılmamış lig ortamında, sakatlıklardan tutun diğer tüm psikolojik olayların ligi bulunduğumuz durumdan çok daha farklı bir boyuta getireceğini gerçeğidir.yani Play-off olmasaydı şimdiden şampiyonduk demek yanlış bir ifade olurdu.

alper dedi ki...

en çok maçı gs yaptı.
hak ettiler şampiyonluğu.
gerçekten çok şerefli ve büyük bir takımları var gs lilerin.
sike sike yendiler herkesi.
hem uefa kupaları var onların.
oynadıkları her maç hak ettiklerini gösterdiler şampiyonluğu.terim elmander melo gibi yürekli taşşaklı topçuları hocaları var.bizi her yerde yenerler.en büyük gs.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@alper

mesajlarını silmek durumundayım. çünkü hem küfür var, hem konuya ilişkin bir şey söylemiyorsun.

beşiktaşlı olman nedeniyle, bu blogda ev sahibi sayılırsın. kim ne derse desin, blogun ev sahiplerinin küfür etmemesini isteriz.

ben silmeyeyim, sen düzelt mesajlarını.

umutation! dedi ki...

tekrar merhaba,

isterdim ki bence de haksız olan diğer galatasaraylılara verildiği gibi benim söylediklerime de mantık çerçevesinde cevap verilsin.

ancak benim yazdıklarımı es geçip bunun yerine kim daha fazla maç yapmışın kavgasına girdiniz, ki bunun cevabı fanatik olmayanlara belli zaten, beşiktaş.

"bu kısa sürede bu kadar fazla maç yapmamızın sorumlusu kim?" sorusuyla bu tartışma bir yere varabilir, eğer varmak istiyorsanız.

Pamukk dedi ki...

bu playoffu yaratanın kafasına tüküreyim

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Sorunun cevabını veriyoruz beğenmiyorsun :) O 2. lig takımı dediğin İngiliz takımları Beşiktaş'ın puan kaptırdığı Mersin'den, Ordu'dan Samsun'dan, hele Ankaragücü'nden daha iyi takımlar. Bir de bu yönden bak, diğer takımların maçlarının zorluk seviyesi Beşiktaş'ınkinden daha fazla.




Bu arada konuyu dağıttık gibi oldu, eleştirilen kısma tekrar değinelim; bu yazının yazılma sebebi olan açıklamaların aynıları, benzerleri, aynı kişiler tarafından defalarca maç sonu röportajlarında veya televizyon programlarında ligin başından beri dile getirildi zaten. Lig liderliği garantilenmiş bir ortamda "play-off olmasa şampiyonduk" minvalinde açıklamalar da mantıklı değil ama gayet doğaldır. Ayrıca bu play-off hakkında Galatasaray'a göre "sıkışık fikstürlü" takımlardan daha çok ses çıkmalıydı çünkü en çok zarar onlara dokunacaktı (ki bence bunun getirdiği bir zarar yok, aksine 3-4 günde 1 maç yapmak gelecek seneler için Beşiktaş'a ve Trabzonspor'a bilek kası yaptırmıştır), kamuoyu oluşturulmalıydı, ama puan farkı açılmaya başladıkça Galatasaray dışında herkes bu duruma sessiz kaldı. Çünkü ligi lider bitirmeden şampiyonluk yarışında tekrar şans bulmak takımların ve taraftarların hoşlarına gitti, ki bu da doğal. En basit örnek; buradaki bir yorumdan görüleceği üzere play-off'larda oluşacak eşit şartlardan (o eşit şartlar da nasıl oluyorsa. sanki 34 hafta boyunca maçlar oynanmadı da herkes kafasına göre belirlediği puanla giriyor, bu yüzden haksızlık varmış gibi) medet uman taraftar.

Başta da dediğim gibi, şu an liderliği garantileyen Fenerbahçe dışında hangi takım olursa olsun aynı tür açıklamalar yapacaktı. Gerçi Fenerbahçe de yapardı, o yüzsüzlüğü beklerdim :) Ligin başından beri play-off saçmalığına en çok ses çıkaran insanlara bu haftaki açıklamaları üzerinden vurmak anlamsız.

absurdman

enorton dedi ki...

@alper

+1

@Gurcan

Sana da +1 :)

BJK4EVER dedi ki...

@Adsiz

Maclarin zorluk seviyesi fazla da o takimlar da BJK'den kat kat iyi ve genis kadroya sahiplar vs, daha gider bu.....

Adsız dedi ki...

Play offada şikeye de karşı duran tek takım Gs olduğuna göre bu söylediklerinin hiçbir anlamı yok.

Lig uzadıysa senin takımının başkanı ve fenerasyon başkanı nedeniyle uzadı..
Play offa itiraz eden tek büyük kulüp Galatasaray.
bjk başkanı gibi döneklik yapmadılar.İlk gün saçma dediler yine saçma diyorlar.

Fb'nin bu sene kötü gideceği apaçık belliydi. Bütün forumları okursan play off çıktığı an çoğu Bjkli ve Gsli neler yazmış görebilirsin.
Sen hiçbir fblinin play off Gs için çıktı dediğini duydun mu ?

+ Lig başında herkes şunu da söyledi. Fb birçok maçta ceza alır.Maçları seyircisiz oynar.Bana göre o planlama da fb için yapıldı.

Çok maç yaptığından banane. Senin başkanın bunlara sesini çıkardı mı çıkarmadı e banane o zaman.
Şikeye plaf offa sesini çıkarmayan takım Gsyi saçma sapan bir sebeple eleştiremez.

Yazdıklarında haklı olduğun yerler tabiki var. Ama şunu da yazın Galatasaray'ın adı iddianamede yok. En büyük derdimiz bu deyin. Terime balon dedik yepyeni takımla ezdiler geçtiler herkesi deyin.

Gs'nin mücadelesini gördükçe bizim takım niye bu halde diye üzülüp durun. Adam Emreyle onla bunla oynuyor ben Q7 Simaoyla rezil kepaze olmuşum ondan dolayı Gs başarılı olmasın istiyorum deyin.

Yavaş yavaş Fbjk kardeşliğine doğru yol alacaksınız neredeyse. Ne kumpası. Fanatik Bjkli bir adam tape ek klasör itiraflara rağmen acaba kumpas mı gibi bir cümle kuruyorsa bu Fbjk kardeşliğine gidiyor demektir.

Bir takım ilk gün play off saçma diyor bugün de saçma diyor. Sen bunun neyini eleştiriyorsun ? Galatasaray ligin uzamasına da plaff offa da 58in değişmesine de karşı durdu. Yani bir bakıma Bjk'nin sıkışık fikstürüne de karşı durmuş oldu. Çünkü Tff'nin her kararına karşılıydı.

Peki ya senin başkanın ? Halinden gayet memnundu..
Ne diyecekti Terim; her maç sonrası çıkıp Bjk'de çok maç oynadı böyle olmamalı mı diyecekti. Ki buna benzer açıklamalar da oldu.Bjk'nin başkanı böyle istiyorsa itiraz etmiyorsa Gs başkanı niye itiraz etsin ?

enorton dedi ki...

RTE bugün Platini ile FB yi kurtarma pazarlığı yapacak. Şu haber geldi aklıma birden, dik duruş falan laflarını okuyunca...

http://www.cnnturk.com/2012/spor/01/27/unal.aysal.20.milyon.gsli.ak.partiye.oy.verdi/646619.0/index.html

Adsız dedi ki...

Ben yorumlar üzerinden de cevap vereyim.

Yorumları okuyunca yine yazmak geldi içimden.Bjkliler sinirli Gsye..Nedenlerine bakmak lazım.

1. Forzada sezon başından beri hazırlık maçlarından beri Gs'den bir halt olmaz dediler. (Bugün helal olsun yazmışlar)

2. F.terim balondur egoludur dediler. (Bugün laf ettik falan ama adam hoca be dediler)

3. Melo defalarca iyi oynadığı her maç sonrası bidon diye anıldı.Arada yapmayın etmeyin rakip diye böyle söylemeyin diyenler oldu ama dinlemediler ( Bugün süper topçu diyorlar)

4. Eboueye hayrandılar ama kendini yere attı ya süper oynamaya başladı ya. Bir de baktık ki ligin en iyi kadrolarında sağ bekde G.gönül var.

5. Selçuk diye öldüler. Sonra milli kadrolara bir baktık ortada kazma Necip var ve Selçuk kesilmiş.

6.Elmander-Almeida kıyaslaması yapıldı.Bazıları dedi yapmayın etmeyin Elmander sadece gol atmıyor atmadığı maçta bile çok iyi oynuyor dediler. Ama olmadı Almeida 10 kat daha iyiydi. ( Artık yine kabul ettiler)

7. Engin milli takımla ilgili açıklama yaptı Tsde oynarken. Yorumlara bi baktım. Ardadan bile süper bu adam aslında nasıl alınmaz dediler. Engin Gsye geldi hayda meğerse vasat bir topçuymuş.

8. Madrid seferinden sadece Ujfaluji gelince dalga geçtiler bu adam bitik dediler. Bugün yine başka konuştular.

9. Gsyi yenemedi bu sene Bjk. Aylarca balon dediler patlatmak için çabaladılar ama olmadı.

10. Bu vasat Gs Bjkye öyle bir puan farkı açtı ki çıldırmamak içten değildi..

11. Gs müthiş mücadele ediyor yenilse bile kötü oynasa bile biz oynamalıyız böyle dediler.

12. Kardeşim Galatasaray'ın iddianame adı yok bu nasıl olur dediler..

İşte en büyük neden bu. Gs şikeye karşı durdu. Şerefli 2.ciliklerin takımı şikeye eğik durdu.

Bakın Fb futbolcusu yöneticisi maç öncesi rakipleri küçümsüyor. Fb yönetiminin yarısı tutuklu yarısı yargılanıyor.Özgenerle neler yaptıkları ortaya çıkmış.
Maç sonrası Özaydınlı çoçuklar gibi beraberliğe seviniyor Gs diyor.Maç öncesi bayrama az kaldı diye dalga geçiyor. Siz hiç Gs ve Bjkliden böyle bir açıklama duydunuz mu son yıllarda.. Çirkef oyuncuları kıyaslasanız Fb'nin Gs'den daha çok vardır hala( Bizde de olmasına rağmen)
Şu ana kadar Gs'nin ağzından fb şike yaptı lafı çıkmamasına rağmen Aziz Y ve ekibi tape delilleri hiçe sayıp Gsyi Tsyi suçlamıştır. Fb başkanı şikeci adam her hafta bir şeyler açıklamıştır.Taraftarı utanmadan şike şike diye bağırmıştır,şike yok demiştir.

Tüm bunlara rağmen Bjk'nin 2.olma şansına rağmen Bjkliler Fb'nin fark atmasını istiyorsa bunun tek 1 açıklaması olur. Gs güçlendi çok iyi oynuyor,yukarıda saydığım sebepler ve en önemlisi iddianamede adı geçmiyor..

Adsız dedi ki...

Onu bunu geçin Galatasaray kulübü ve taraftarı 58e karşı dik durdu mu durdu.Geçmişte şike yapmış mıdır yapmıştır Bjkde yapmıştır.Ama bu yönetim dik durdu. İstediğiniz kadar eleştirin. Bundan sonra Gsyi eleştirdiğiniz anda herkesden şu cevabı alacak olmanız sizi delirtiyor.
Galatasaray 58 değişmesin dedi. Galatasaray taraftarı 58.maddenin değişecek olmasını protesto etti.
Siz edemediniz. O yüzden istediğiniz kadar etik ahlaktan bahsedin. Zalad dediniz Kabze golü attı. Zalad dediniz yöneticiniz ve teknik direktörünüz tutuklandı. Zalad dediniz başkanınız Altay Başkanının o mükemmel açıklamalarına iğrenç cevap vererek Bjk'nin nasıl ahlaka sahip olduğunu gösterdi.

Forzada yazmaya devam edin. Gs dik durdu biz duramadık en çok da bu koydu be demeye devam edin.

Sen nefretimsin de şikeci de bende sana sen neden 58 i protesto edemedin. Neden yöneticilerin başkanın Fb'nin yanında yer alıp küme düşmenin kaldırılmasına imza verdi diyeyim. Sizin düşüncelerinizin aynısını okudu Altay başkanı ve Bjk'nin başkanı o adamı azarladı neden ? Sen ahlaksız etiksiz de ben sana Tayfur-Turanlı konuşmasındaki şakaları getireyim. Kafasını karıştırmayın oyuncumun hehe diyeyim. Abi alacaklarsa maç sonrası alsınlar falan diyeyim.

En çok buna üzülüyorsunuz kabul edin bunu. Galatasarayı eleştirmeye devam edin ama altına da not düşün. Benim hayal ettiğim futbolu oynuyorlar ve iddianamede adının geçmemesine dik durmalarına aynı çizgide devam etmelerine deliriyorum diye notunuzu bitirin..

Adsız dedi ki...

farklı takımların oynadıkları maç sayılarına bakarken başka şeylerin de dikkate alınması lazım.mesela ingilteredeki rezerv takımlar (bizde de var ama sadece ismen), yanılmıyorsam avrupada en geç başlayan ligin türkiye ligi olması, buna rağmen 17 maç bitiminde verilen 12 günlük ara, zemin koşullarını bile koyabiliriz buraya.

Adsız dedi ki...

herhangi bir mecrada futbol yazıp medya içinde yer almayan, ama keşke alsa da okusak dediğim tek kişidir gürcan ulusoy. blogger dememek için böyle uzattım. hatta yenilsen de yensen de kakafonisini görüp gürcan var mı diye bakar, yoksa direkt kapatırdım. hala var mı o saçmalık bu arada? haa böyle gürcan dediğime de bakılmasın tanımam etmem. kendisi de beni keza...

üst paragraf vay babam burayı bjkliden çok gsli takip ediyorumuş tepkileri için yazdım. imza: @gurcanulusoy follower.

beşiktaş'ın "diğer takımlara göre" fazla sıkışık, ama avrupa standardına göre anormal olmayan fikstürü konusunda elbette katılıyorum. ama buna galatasaraylılar ses etmiyor, tepki vermiyor, bak işlerine gelince playoff'tan bahsediyorlar demek hakkaten insafsızlık ama. yukarıda umutation nickli arkadaş güzel açıklamış. sezon başında verilebilecek maksimum tepkiyi vermiştir camia. 58iin değişmesine hayır deme meselesi geldi aklıma. cavcav'ın çıkıp "desinler canım 1 oyları var sonuçta" demesi falan. ses çıkarmak bazen yetmiyor işte. zaten 3 temmuzdan beri alınan her kararda "aman ses etmeyin, aman çıkıntılık yapmayın, idare edin" mantığı güdüldüğü için, tepki de bir yere kadar olabiliyor.

ayrıca şu da var, sadece play off değil, sıkışık fikstür için de hemen her maç sonrası konuşmasında bahsetmiştir terim sezon içinde. cumartesi alınan beraberlikle gs resmen şampiyon... du... play off olmasa... şimdi feneri elinden kaçırmışsın, beraberlikle şampiyonluk turuna çıkman gerekiyor. sen fikstürden bahseder miydin gürcan? ben bahsetmezdim. emin ol sen de bahsetmezdin. carvalhal de...

Adsız dedi ki...

@adsız

Burada takımın nasıl übersonic bir takım olduğunu yazarak bir mastürbasyon eylemine girişmişsin. Anlamadığın konu ise Beşiktaş ve Trabzon'un milli maç araları dışında haftada minimum 2 maç yapmaları. Çoğu oyuncunun da milli takımlarında oynadığını varsayarsak burada da adam akıllı bir dinlenme söz konusu değil.

Senin über oyuncularını Avrupa deplasmanından getirip dinlenmeden Kayseri'ye götürüp ordan 1 günlüğüne İstanbul'a getirip tekrar Antalya'ya götürsen 70'den sonra görürdüm ben senin oyuncularını. Burada tartışılan GS'nin şampiyonluğu hakkedip etmemesi değil, ya da Gs'nin playoff isteyip istememesi değil. Böyle bir durum oluştu -oluşmasının sebepleri başka bir tartışma konusudur- ve bu durumdan iki takım mağdur oldu.

Ki TT Arena'da über takımın kaleyi bulan 3 şutunda gol sağlamış, son saniye golüyle galip gelmiş neyin ezmesinden bahsediyorsun. Senin über takımın o maça 10 gün dinlenerek çıkarken bizimkiler o 10 günde 2 maç yaptı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Play-off sistemi Beşiktaş ve Trabzon'a diyor ki;

Arkadaşlar, sizleri bazen 10 günde 4 maç yaptıracak kadar zorladım. Hırpaladım. Farkındayım, bu bir adaletsizlik doğurdu.

Lakin telaş etmeyin. Play-off var. Eğer gerçekten hak ettiyseniz, daha güçlü olan taraf siz iseniz, çıkar galibiyetlerinizi alır, şampiyon olursanız olur, olmazsanız olmazsınız...

---

Play-off'un söylediği şey bu.

Kaldı ki, mesele sadec şampiyonluk meselesi de değil. Sadece Galatasaray'la değil, Fenerbahçe'yle de aramızda bir haksız rekabet söz konusu.

Play off diyor ki, alın size şans.

Galatasaray cephesinin, play-off'u bu kadar itibarsızlaştırması o yüzden yanlış.

Play-off'un mağduru var ise, biri ligi lider bitiren. Diğeri sıkışık fikstürden en çok etkilenen. Bunun yarısını görüp, diğer yarısını görmeden, play-off olmasaydı şampiyonduk derseniz ayıp edersiniz.

Bu sezon ölü doğmuş bir sezondur. Bunun kimin şampiyon olduğuyla alakası yok. Lakin siz, Galatasaray şampiyon oluyor diye ölüyü diriltirseniz, olmaz bu.

Beşiktaş'ın ligi ne kadar hak ettiği, kalan haftalarda belli olacak. Çıkacak çatır çatır futbolunu oynayacak. Play-off'ta da dökülürse, bunun izahı olmaz. Kim şampiyon olmuşsa, o zaman alkışlarız. Bugün değil.

cengo dedi ki...

adam ne yazmış millet hala fenerbahçe şike hede hödö olm azcık hava alınnnnnnnnnnnnn

Adsız dedi ki...

Gurcani sadece twitterdan okuyorum yaziyida orada gordum, simdi bu derbi haftasinda futboldaki buyuk maclarda eger mac benim takimimin degilse mazlumun yaninda olayim kontenjanindan fenerbahce secildi besiktasli kardesler tarafimdan. Gurcanda fiksturden baslamisti galatasarayi elestirmeye derbi oncesi. Ama unutuyorki biz zaten yeni bir takimiz tipki fenerin vasat kadrosu cekirdek olmasindan hala ekmek yemesi gibi. Derbi sonrasi fark kapanmayinca bu sefer tekrar sike mevzusu ve bu surecten gsnin faydalanmaya calisildigi mevzusu sakiz gibi yeniden cignenmeye basladi. Ama empatiyi karsi tarafa hic tasimadan adi gecmeyen galatasaraydan herseyini kaybetmeye hazir bir tutum istendi. Oysaki hep unuttular galatasaray basariya ac ve avrupa hasreti tavan. 'gerekirse avrupaya gitmeyiz' diyen adam Surece mudahil olmaya basladiu. Once ne fenerbahcemiz basgan dendi. Simdide tff'de benimsendi. Hakemlerede muhtemelen ovguler gelecektir artik. Siz yazip oynuyorsunuz biz ise artik sasirmiyoruz. Derbilerde ustun fenerbahcenin bu surecte stabil olamayacagini dusunerek bir sans daha verilmesini sagladilar. Ama onceden gs nin bu duruma gelecegi nereden belliydi degil mi? Dusenin yanina gectiniz degil mi guya. Doverizde severizde kpntenjanindan aslinda o sizin simarik cocugunuz degil mi?

Adsız dedi ki...

ya gidin allah aşkına. "fenerbahçemizin hakkı yenmiştir" diye konuşan başkanı olan taraftardan ne bekleyeceksinki...

alper dedi ki...

Hala yazdığımı silmemde ısrarcımısınız?Sakal bırakacam yakında.

ya gidin allah aşkına. "fenerbahçemizin hakkı yenmiştir" diye konuşan başkanı olan taraftardan ne bekleyeceksinki...

Te böyle böyle zıvanadan çıkacaksınız hepiniz işte ey beşiktaşlılar.

Jesper dedi ki...

Gürcan ilk yazdığını ikincide güzel özetlemiş sizler için.
Aslında anlamamız için kolaylıkta yapmış.
Bundan sonrası empati kurularak çözülebilir.
Galatasaraylılar diyor ki, "o kadar durdunuz da şimdi mi aklınız başınıza geldi, biz sene başında karşıydık siz niye değildiniz, müstehaksınız"
İyi de konu bu değil ki, Gsli yöneticilerin birden bire playoff hakkında söylenmeleri, kendilerine haksızlık yapıldığını iddaa etmeleri ve hatta kendilerini şimdiden gönüllerin şampiyonu adledmesi.
Cidden oksijende sorun olduğunu düşünmeye başladım.

hylozoic soil dedi ki...

pragmatizmi benimseyen GS yine inanilmaz bir sekilde politically correct cocugu oynuyor, ki yakisir onlara.

BJK'in en buyuk eksigi, yillardir bu ve bu gibi durumlarda medya bazinda kendi soylemini olusturamamasidir. O yuzden biz buradan ne kadar yazsak bos, GS'li arkadaslar bir sekilde kendilerini hakli cikaracak formulu bulurlar.

Benzer zihniyet 2006'da mazlumu oynadi, benzer zihniyet 93'teki sampiyonluga sevinebildi. O yuzden keyiflerini kacirmayalim Cimbomlu arkadaslarin.

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım İGS'liler neden ağlıyorlar ki playoff da playoff diye? Madem bu kadar iyi takımsınız, süper futbol oynuyorsunuz, şunun şurasında rakiplerinizle yapacağınız hepi topu 6 maçı mı dert ediyorsunuz? Halbuki playoff, rakiplerinizi evire çevire iki kere daha yenmeniz, ne kadar güzel futbol oynadığınızı, ne kadar büyük takım olduğunuzu dünya alame bir kere daha göstermek için bulunmaz fırsat. Hem Beşiktaşa ve Trabzona kıyasla daha az maç yaptığınız için, nispeten sezon yorgunluğunuda daha az yaşıyacaksınız. Niye şikayet ediyorsunuz ki anlamadım. Dediğim gibi bu kadar iy futbol oynuyorsunuz, rakiplerinizden o denli üstünsünüz, isterse 6 maç değil 16 maç olsun, niye çekiniyorsunuz? Yoksa playofflarda takke düşüp kel görünücek diye mi korkuyorsunuz?

Erol

Umut dedi ki...

Selamlar herkese.Öncelikle herkesin rahat olmasını temenni ediyorum.Play-off'ta olsa, Fener'e 9, Bjk'ye 17 puan dahi ekleseler, çıkarız aslanlar gibi oynarız yine şampiyon oluruz.Şuanda ligin en iyi yönetimi, en iyi teknik kadrosu ve en iyi futbolcuları bizde.Gelelim konuya.Bir kısım Beşiktaşlılar ağlamaya başladı maç takvimi sıkışık diye.Haklılar.Eve maçlar sıkışık.Amaa bu işin böyle olacağı belli değil miydi?Sizin UEFA'ya gideceğiniz belli değil miydi?Eee o zaman neden sezon başında bu yükü kaldıracak bir kadro kurmadınız?Sakatlanan, boş yere kart gören, disiplinsizlik yapan kimin futbolcuları?Neden kadroda disiplini sağlayamıyorsunuz?Bunları hepsi sizin problemleriniz.Hiç şikayet etmeyin.Biz play-off'a en baştan karşıydık yine karşıyık.Kocaman gibi döneklik yapmadık.Ligde Fener'den 4, Bjk'den 4, Ts'den şimdilik 3 puan aldık.Play-off'lar bize vız gelir tırıs gider.Yine söylüyorum; Fener'e 9, Bjk'ye 17 puan eklesinler dahi, her türlü biz şampiyon olacağız.Çünkü biz iyiyiz ve şampiyonluğu sonuna kadar hakediyoruz.

Adsız dedi ki...

@Umut
kısmen dediğime gelmişsin. Ama ben şampiyon olamazsınız demiyorum normal koşullarda Beşiktaşı yenemezsiniz diyorum. Çunkü dinlenmiş ve tam kadro Beşiktaş İGSden çok ama çok üstün bir takım. Playofflarda da bunu göreceğiz. Gerçi bunun böyle olduğunu görmek için playoffları beklemeye gerek yok, bu yıl iki takım arasında yapılan maçlara bile bakmak yeterli.

Umut dedi ki...

Adsız rahat ol.Q7 nize, Fernandez inize söyleyin bizim maçlardan önce onlarda rahat olsun, sakin olsun tam kadro kapışalım.Sonucunu da hep beraber görelim.Ben buradayım, sende burada olursun sanırım.Görüşürüz play-off'larda.

Ilgaz dedi ki...

su adsiz yazan insanlarin yorumlarini yayinlamasaniz cok daha elit bir ortam yakalarsiniz bence blog'da. okudugunu anlamayan, anladigini yaziya dokemeyen adamlar geliyor agiz ishali yasiyorlar burada. adama mac sayisi diyorsun 58'inci madde diyor, klasor klasor iftira diyor (nerede su kanitlanmis iftiralar, klasorler bir de biz gorsek super olacak)

Mete dedi ki...

İste c.tesi-sali yaptigi bir macta, rakibinde ayni oranda yorgun olmasina ragmen ancak 25 dk top oynayabildi.

denemetest dedi ki...

Elini koy vicdanina. Yazdiklarini tekrar oku. Ve su sorularima cevap ver.

Sene basinda Sansal Büyüka nin sundugu programda bütüm takimlarin Teknik Direktörlerinin oldugu yerde F. Terim ve M. Özdilek haric bir tane TD cikip da Playoffa karsi bir söz ettimi?? Terim o günden sonra kac kere Basin Toplantilarinda play offla ilgili can sikintisini dile getirdi??

Simdi gelelim can alici noktaya tekrar elini koy vicdanina. Sene basinda sen, ben, o kisaca futbolla ilgilenen herkes Sampiyonlugun o an icin en büyük adayi fenerbahcenin bu olaylardan etkilenecegini ama bunu play offlarda telafi etmesi icin bir sans oldugunu bilmiyormuyduk. Hepimizin dilinde dolasmiyormuydu. Keza Fenerbahceye verilebilecek bir eksi Puan Cezasini yine Playofflarda telafi edebilmesi onlarin isine gelmiyormuydu?? Acik ve net futbolla ilgileniyorsan az cok orada burada biraz birseyler okuyorsan Sene basinda herkesin aklindan gecenleride kesinlikle bilirsin.

Gelelim son dedigin ligin sikisikligi. Acik ve net Trabzon ve Besiktasin buradan cani cok yanmistir. Avrupa Maclarindan dolayi. Amaaaa ortaya birsey attigin zaman dogrulugundan yüzde yüz emin olmalisin!
Yine Fatih Terim her basin Toplantisinda dile getirmismidir. Hatta "Kimden ne kaciriyoruz bilmiyorum" diye bir terim dahi kullanmismidir? Her seferinde ligin sikisikliginin takimlari ne denli kötü etkiledigine dair birseyler söylemismidir?? Arastir cevap!

Son olarak ben sana bir cevap vereyim. Bu Lig 3 ay öncede tü-kakaydi kokusmusun en önde gideniydi. Bugünde hala öyle. Ligimizde yasanan olaylari yurt disinda, benim yasadigim almanyada futboldan zerre anlayan, futbolu gec birazcik adalet duygusu icinde barindiran birine anlattigim zaman agzi acik kaliyor. Bu pisligin icinden basarili bir sekilde cikmak basaridir! Bunun farkinda olmak önemlidir.

Sizin Besiktas Taraftari olarak BU SEZON ICIN su son "Hani Sike?" terimini kullanmaya hakkiniz yoktur. Siz bu sene hic bir durus sergileyemediniz. "Hani Sike?" diyorsuny a SIKE hala ortada "Ciplak Kral" gibi duruyor.
Ama görebilene...

leo dedi ki...

@hylozoic soil

iki ingilizce terim ezberliyeyim cumle icinde kullanayim. sonra tikanip ironiyle cumleyi sonlandirayim

Adsız dedi ki...

cok bi sey yazmaya gerek yok yildizlarla doldurulmus takimin yerinin burasi olmadigi kem kumu ve takim bosa cikinca asil simdi bizi gorun gaziyla yazilmis musvette karalama. ayrica tek bir noktadan gelsen yine ok derimde hem futbolunu begenmiyor gs nin hem fiksturde sansli diyor hemde sikeden mevzusundan vuruyor. inandirici ve samimi olmuyor. taraf oluyorsun goc. duygusallikla yazilmis cerez niyetine.

Adsız dedi ki...

Beyler yogun mac trafigi:((((( bolu1 besiktASK 0

Adsız dedi ki...

ekşi beşiktaştada şampiyon galatasaray

Umut dedi ki...

Ben buradayım demiştim sizler neredesiniz?Adsız nerede?

Adsız dedi ki...

@Alper: Amma meraklıymışsın s.kilmeye!

Yorum Gönder

Ara