.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mart 2012 Perşembe

Beşiktaşlı Sevinsin, Demirören Üzülsün...

Kulübün başkanı yok. 1 aydır değil, neredeyse 10 senedir. Bazısına göre takımın teknik direktörü yok. Bazısına göre kalecisi, bazısına göre forveti yok. Kulüpte para yok, belli oranda huzur yok.

Bir kulüpte olmaması gereken hiçbir şey Beşiktaş'ta yok. Zor bir cümle oldu değil mi? İşte Beşiktaş'ın hali o kadar karışık.

Ben tribüne yakın biri değilim. Uzun uzadıya atıp tutamam. Benim dışarıdan gördüğüm, Beşiktaş taraftarının diğer taraftarlardan belli nüanslarda farkları olduğudur. İnsanlar, maça gitme aktivitesini "deşarj olma" isteğiyle birleştirirler. Ben Beşiktaş taraftarı nazarında bunun tam tersi olduğunu görüyorum. Sanki Beşiktaş taraftarı maça deşarj olmak için değil, şarj olmak için gidiyor. Olumsuz şartlar oluştuğunda duyuyor maça gitme isteğini. Yoksa Lucescu'nun Beşiktaş'ında maça gitmeye gerek duymuyor. Zaten "Bitmesin dertler" mısraları da bunun en açık örneği.

İşte o yüzden akşamki maç, bugüne kadar pek sık görülmemiş bir atmosferde oynanacak. Beşiktaş'ın kısa ve uzun vadedeki karanlık tablosu, futbolcu ve teknik heyetin sahipsiz görüntüsü... En önemlisi de Carlos Carvalhal'ın dünkü basın toplantısı. Ben açıkçası Beşiktaş medyasının bangır bangır bu tarihi basın toplantısını yayınlamasını, üzerine konuşmasını beklerdim. Zira orada bir kıvılcım yandı. Bu kıvılcımın ne gibi sonuçları olabileceğini öngöremiyoruz. Lakin bende yarattığı etkiyi, Beşiktaş camiasında yaratmadığını üzüntüyle görüyorum. Umarım, "tribün" duyarlılığını koruyordur, bir yandan onu da görüyorum ki bu yazıyı yazma sebebim o zaten.

Dün Ümraniye'ye giden taraftarlar, Carvalhal'ın duygusal ve bir o kadar da "masaya yumruğunu vuran" basın toplantısı,  futbolcuların bugünkü maçı kendi onur mücadeleleri olarak tarif etmeleri, Beşiktaş'ın siyah ceketlilerin elinde sakız edilmesi, içi yanan Beşiktaşlı...

Akşam fena şeyler olacak gibi görünüyor. 

8 Yorum:

jotkar dedi ki...

Beşiktaş taraftarı her zaman takımını sahiplenmiştir. Umarım bu akşamda öyle olur. Avrupada çeyrek final oynamaya Beşiktaştan çok Türk futbolunun ihtiyacı vardır.

size gercekten katılıyorum.basın toplantısında hocanın söylediklerini duyunca heyecanlandım.beşiktaşımızın da artık ve en sonunda bir teknik direktörü var dedim.adam sanki sırtındaki tüm yükü atmış rahatlamış hallerdeydi dün akşam.bence carlosun hocalığı bugün başlıyor.

Pamukk dedi ki...

sadece bu güzel oyuncular ve hocaları için elesinler istiorum çok istioyrm

hylozoic soil dedi ki...

cok dogru bir noktaya deginen yazi olmus. Besiktas medyasi inanilmaz olumsuz bir hava estiriyor.Zaten medya bazinda surekli bir negatif soylem estirilir. Lucescu'lu donemde bile sacma sapan seyler yazilir cizilirdi.Soylem bazinda surekli oluruk hegemonyanin kurbani olur Bjk, kendi soylemini asla olusturamaz.

Lakin cok hayati bir avrupa macimiz var. Mutlaka rakip daha avantajli. Taraftarlik dedigimiz olgu tam olarakta boyle bisey. Butun bu olumsuz tabloya ragmen, umut beslemek. Umarim mac sonunda gulen taraf biz oluruz.

box2boxMC dedi ki...

Carvalhal basın toplantısının linki var mı?

Adsız dedi ki...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/carlos-carvalhal-ve-simao-basin-toplantisi-duzenledi

Carvalhal basin toplantisinda gosterdigi motivasyonun yarisini takima asilarsa bu aksamki mac efsane statusune cikabilir.

Hadi bakalim, heyecanlandim ben de.

JimmyLue dedi ki...

24 dakikalık basın toplantısını izledim bugün.
Gördüğüm tüm Beşiktaşlı arkadaşlarıma basın toplantısından,Carvalhal'den bahsettim.Biraz gergin,bir o kadar heyecanlı ve duygusaldı.
Oyunculara hırsının,duygularının,isteklerinin yarısını dahi empoze edebilirse zaten var olan umutlarım daha da yeşerir.
Bu adamı sevme sebepleri listesi kabarıyor günden güne..
Bugün turu geçsek de,geçemesek de Carvalhal benim şampiyonum.Her ne kadar Veli'den sol bek yaratsa da,sene başından Ernst-Hilbert'e inanmasa da,Pektemek'i verimli kullanamasa da,Simao-Quaresma'nın aynı anda sahada olmaması gerektiğini anlayamasa da...

Yorum Gönder

Ara