.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mart 2012 Perşembe

AL16 / Besiktas - Atletico Madrid


Persembe / 22.05 / Paolo Tagliavento (ITA)

86 Yorum:

KCKF dedi ki...

Benim hiç umudum yok, umudu olan var mi merak ediyorum.

BENİM VAR ULAN !

YSY dedi ki...

Rahat alırız..Hatta yardıracağımızı düşünüyorum

forma-aşkı dedi ki...

Beşiktaş'ın olduğu her yerde,her gerçek Beşiktaş'lının içinde umut vardır.Tarihi bir maç olacak,turu geçen taraf olacağız.

SİYAH ULAN!!

forma-aşkı dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=WlpPqIvtlXA&feature=related

Adsız dedi ki...

Sahaya hangi 11 cikarsa ciksin.. sonuna kadar mucadele edecegine inaniyorum.. sans da yardim ederse turu gecebiliriz...

Forza Besiktas

Luksemburg dan

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin olmamasi bence buyuk hata. Ancak yapacak birsey yok, hoca'nin karari, alistik artik bunlara. Her seye ragmen ben inaniyorum, oyuncularimiza, seyircilerimize, stadimizin atmosferine, kadere....
Insallah tarih yazacaklar bu aksam, benim hala umudum var....

Adsız dedi ki...

Umma, küsme.

~Poseidon~ dedi ki...

yemişim Q7'sini kim çıkarsa çıksın yeter ki kendini paralasın maç sonunda yerden kalkamayacak hale gelsin bu bana yeter.

yeter ki o ruhu göreyim başka bir şey istemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Zaten basimiza ne geliyorsa bu 'mucadele et, kendini parcala yeter' mentalitesinden geliyor. Futbol sadece kosmaktan, kendini yere atmaktan ibaret degil. Bu macta 2 gol atmamiz lazim ve normal sartlarda bile takimin adam akilli 2-3 gol opsiyonu varken (Q7'nin kisisel becerisi, duran toplar, uzaktan sutlar) sen en onemli opsiyonu eliyorsun.
Mucadele etmek zaten ekstra birsey degil, olmasi gereken sey.

Batistuta35 dedi ki...

Ya bjk4ever allah aşkına bırak artık q7 muhabbetini. inan forzadaki liseli ergenlerden farkın kalmıyor. Adam geçen maç vardı da noldu? sakın bana ama arkasında veli vardı falan deme biliyoruz! Kaldı ki adam hocasına küfretmiş dalga geçmiş bırak da artık olmasın be bi zahmet. Tamam hocanın oynattığı oyun kötü kabul de 2 lafından biri de q7 olmasın artık.

Maça gelince tur bizim!

forma-aşkı dedi ki...

Hala Querasma olsaydı diyenleri görmek gerçekten üzücü.Takımın aldığı ruh hali o kadar açık ki.Saha içinde Ernst,dışarıda İsmail,Ersan'ın söyledikleri yeterli değil mi.Bir Querasma oynasın diye bütün takımı hiçe sayamazsınız.

Bir de bu adamın takımın teknik direktörüne yaptıkları ortadayken,hala sahada olmasını istemek beni şaşırtıyor.Yorumlarını bilmesem,saygı duymasam hadi oradan deyip geçeceğim.

Evet ilk geldiği anda bizde heyecanlandık,bizde forma alalım,arkasına Querasma yazdıralım moduna girdik.Ama bu adam maalesef Beşiktaş'a futbol adına hiçbir şey vermedi.Hangi büyük maçı aldı,o zaman nerde bu adamın büyük futbolculuğu.Tümer Beşiktaş taraftarlarının en nefret ettiği adamların başında gelir.Oynadığı zaman en sevdiğim futbolcuydu,bütün derbilerde,bütün mutluluklarımızda vardı.Galatasaray'a karşı 2-1 kaybedilen maçta,sahada Beşiktaş duruşunun simgesiydi.hatta kendisiyle halı saha maçı yapmışlığım,duvar pasına girip,gol atmışlığım bile var.Bunu niye anlatıyorum Tümer benim için Beşiktaş'ın olmazsa olmazıydı,Fener'e imza attığı gün benim en büyük nefretim oldu.Querasma Carvalhal'a bunları yaptıktan sonra,-takıma birşey vermeden üstelik- daha doğrusu Beşiktaş'ın hocasına bunları yaptıktan sonra benim için bitmiştir.

Carvalhal hoca değil derseniz anlarım ve tartışırım ama bütün bu olanlardan sonra Querasma sahada olsaydı derseniz üzülürüm.

BEYAZ ULAN!!

Adsız dedi ki...

Hakikaten yetti bu Q7 muhabbeti, ben Metin Tekin i Şifo Mehmeti Madidayı Kuntz u canlı izlemişim, Q7 kim ULAN!

Adsız dedi ki...

Q7nin son yaşananlardan sonra, kadro dışı bırakılması doğru bir karar. Ancak, önemlli olan o noktaya nasıl gelindiği. Bugün Q7 için söylenlerin aynısı zamanında Sergen içinde söylenmişti. Beşiktaş'a ne zaman bir yıldız oyuncu gelse herkes onun üstüne oynuyor ve maalesef taraftarda bu oyuna geliyor. Bu ne Q7 nefretiymiş arkadaş ya?

Maça gelimce, gol yemeden en az iki gol atmamız gereken bir maç. Sağlam ATM defansına karşı, kısmen Fernandez dışında hiç yaratıcı futbolcumuz yok. Dahası aşırı motive olmuş takımın, arkaya boş bırakıp ya da adam kaçırıp rakibin hızlı kanat oyuncularıyla gol bulması riski de çok yüksek. En büyük silahımız, Q7 nefretinden beslenen mücadele gücümüz, ne de olsa UEFA da oynayan diğer rakipler hiç koşmuyor ve mücadele etmiyor, tekmeye kafa sokmuyorlar :)

Erol

inanan 11 adamın başaramayacağı sey olmadığını dusunuyorum.ayrıca o Q7 denen şahıs oynarsa diğer futbolcularımızda negatif etki yaratacaktır bunu unutmayınız..adam ana avrat sövdü yine kesemediler muhabbeti diğer topçularda olacaktır bu tarz konuşmalarda bir takımı tam anlamıyla bitirir.

nagain dedi ki...

ilk onbir belli olmuş.

Rüştü - Ekrem,Sivok,Egemen,İsmail- İbrahim Toraman-Fernandes Veli, Simao , Edu - Almeida.

Necip ve Mustafayı ikinci yarı taze güç olarak düşünüyo hoca belli , 70e 1-0 girersek olur bu iş.

BJK4EVER dedi ki...

@batistuta

Alex'i kadrodisi birakan, kendisine kufreden Emre'yi affeden Aykut Kocaman bu 2 oyuncuyu gonderse veya hic oynatmasa FB gecen sezon sampiyon olurmuydu, bu sene 2. oluymuydu?

Lucescu'nun hic oyunculariyla problemi olmadi mi?

Carvalho-Mourinho resmen medyada savas actilar birbirine, ertesi hafta adam oynadi ve ustelik sonra Madrid'e aldirdi kendini.

Kulubun menfaati herseyden once gelir. Quaresma'yi oynatmak bizim menfaatimize ise oynayacak. Bugun oynamadi diye ne olacak zannediyorsunuz? Quaresma cok mu uzulecek, pisman olacak? Veya Carvalhal bir daha hic mi oynatmayacak? En gec 2-3 hafta sonra kadroya alinacak tekrar, ama olan Besiktas'a olacak.....

Batistuta35 dedi ki...

@bjk

abi bana de ki carlos kötü hoca, sistemi kçtü eyvallah konuşalım ama q7 üzerinden konuşmaya devam ettiğin sürece ciddiye alınmazsın. Porto hariç hangi takımda oynayabilmiş ki bu adam suçu hocaya atayım?fb örneğini de verme bi zahmet nasıl şampiyon olduklarını biliyoruz.. Ayrıca q7siz kazanma oranımız daha yüksekken q7 olmazsa bi bok yapamayız mantığı da nerden geliyor onu da anlamıyorum. Bir futbolcu kötü oynar eyvallah türlü sebebpleri olur ama bir futbolcu 1300 metre yürüdükten sonra hocasına küfrederse orda herşey biter kusura bakma!

Adsız dedi ki...

şu açıklanan kadrodan sonra tek umudum zannedildiği gibi ekrem'in sağ bek değil toraman'ın sağ bek, edu'nun kanat değil almeida ile çift forvet oynaması.simao'nun sağda, ekrem'in solda, fernandes ve veli'nin ortada olması.ha bu kadro sırf ekrem sayesinde bile rezil olmaya aday, ama 4-3-3'ten iyidir.

Pamukk dedi ki...

kış kış cinler kış kış, yallah cinler yallah...

nagain dedi ki...

Q7 eğer avrupa şampiyonasına gitmek istiyorsa ligde ve playofflarda oynamak zorunda.Onun beşiktaşa daha fazla ihtiyacı var bizim ona olduğumuzdan. Bunun için de paşa paşa hocasından ve tüm takımdan özür dileyecek. Aksi durumda üç kuruşluk adamın oyuncağı olur bu takım!

nagain dedi ki...

http://www.maraton.com.tr/Alen-Quaresmaya-savas-acildi_163815.html

Alen de bu şekilde Q7yi koruyorsa , bugün olası kötü sonuçta tüm tribün Quaresmaa yeaa diye inler ne yazık ki. Takımın Q7siz kazanma yüzdesi daha fazlayken Madridde ikinci yarı bu denli top oynanmışken hala tribün lideri kalkıp nasıl Q7de şöyle adam geçiyo böyle trivela yapıyo der anlamak mümkün değil. Sırf bu sebepten bugün tur gelmeli , gelmeli ki şu YDnin kör ettiği gözler gerçeği görmeli.

Ernst kaptanın dediği gibi BEŞİKTAŞ MÜCADELEDİR!! ULAN!!

Unknown dedi ki...

@bjk4ever
"(Q7'nin kisisel becerisi, duran toplar, uzaktan sutlar) sen en onemli opsiyonu eliyorsun."

Guldurme beni allasen.. Duran toplar, uzaktan sutlar???? son iki sezonda bu adam kac tane duran toptan gol atti? Kac uzaktan golu var? Sezon basindan beri yaptigi tek numara Almeidaya arka direge orta yapmak, Mustafa sahadayken yuzune bile bakmamak..

Elenelim ama Quaresmasiz elenelim, ben raziyim.. Sampiyon olmak icin bazi degerlerimizi ayaklar altina da almayalim, zaten yeterince alindilar, eskiye donme vaktidir..

Mayor dedi ki...

@bjk4ever
Q,7 Carvalhalin defansif oyununda basarili olamiyor diyorsun. Besiktas tarihindeki gordugum en ofansif agirlikli futbolu gecen sene Schuster oynatti, ki sen daha ilk yari bitmeden Schuster gitsin yazilarina baslamistin, o duzende dahi Q7 oyle ahim sahim isler yapmiyordu.
Kaldiki 90'da kirmizi kart gorup sahadan cikarken armayi opup rol kesen, ne oyuna katki ne de karakter bakimindan olgunlasmis bir adamdan bahsediyoruz.
Nihat bununla dalastigi icin takimdan gonderildi ona uzuluyorum, adamin tepkisi acikca Q7'nin sadece kendini yucelten oyununaydi.

Adsız dedi ki...

@negain ve @Mayor,
belki yaş itibariyle hatırlamazsınız ama zamanında Beşiktaş taraftarı Ziya Doğan ile Fikret Demirin takımdan ayrılmasına üzülmüştü. İşte bu yüzden uzun yıllar kaptanlığını yapmasına rağmen hiç bir zaman Samet Aybaba gerçek taraftar tarafından sevilmedi. Zaten sametin futbolu birakip Rızanin kaptanlığıyla birlikte Beşiktaşın şampiyonluklarıda geldi. O yuzden Beşiktaşın birinci kaptanı İbrahim Toraman, delinho yu da gonderir, Q7yede savaş açar, genç Beşişktaşlıları kandırabilirsin, ama Alen ve onun gibilerini değil.

Adsız dedi ki...

Doğru Alenleri sadece locaları yıkıcaz kapalıyı size geri verecez diye kandırabilirsin başka türlü olmaz. Önemli olan o kapalı zaten denizli maçında kadın çocuk demeden dayak yenir o tribünlerde ama ses çıkmaz aman kapalı elden gitmesin...

Alen'in o roportajini hic okumasam daha iyiydi.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER,
Bugun takimdaki her futbolcu cok kosar ve birbirlerine yardim ederse, hem maci kazaniriz hem Ismaille Ersan Gulumun gonlu alinmis olur, hemde senin gibi Q7 savunucularina kapak olur. Bir tasla bir kac kus birden hesabi:)
Not: Ironi yaptim :)

can dedi ki...

Carvalhal'in basin toplantisi cok hirsli, elektrikli, ve duygu yukluydu.Ben gerildim ve etkilendim ama etkisi maci kazaniriz yonunde degildi.Bu havayi Denizli, Lucescu vs. gibi bir kurdun toplantisinda sezsem bana kazanma motivasyonunun disavurumu olarak gorunurdu. Ama dunku toplantida gordugum yuz, bende daha ziyade bu aydinlik, guleryuzlu, afacan bakisli adama neler yaptik da, bu adam bu hale geldi hissi uyandirdi. Dokunakli bir durum...Carvalhal icin, Besiktas icin, bizim icin...

Bu mac takim icin onur mucadelesi olacak. Sonucu ne olur, bilemem. Bence mac neyse de turu kazanmamiz ancak bir mucize sonucu olabilir. Aslinda Atletico Madrid hem takim hem de bireysel olarak bizden ustun oldugu halde o kadar da iyi bir takim degil. Degil de, biz inanilmaz dibe vurmus haldeyiz, tek umidimiz Quaresma olayindan sonra takimin Carvalhal etrafinda kenetlenmesi. Bu maci alirsak Besiktas'a geldiginden beri Quaresma ilk defa boyle zor bir maci kazandirmis olacak. Varligi degil yokluguyla...

Maci kaybedersek de: Yeniden sicrayabilmek icin elde var huzun...

Adsız dedi ki...

@Can
"tek umidimiz Quaresma olayindan sonra takimin Carvalhal etrafinda kenetlenmesi." ee hadi bu maca Querasmaya olan nefret uzerinden motive oldun, sonraki maca nasil motive olucaksin. Gelecek yil ne yapaicak bu futbolcular motive olmak icin, kenetlenmek icin, neticede elde para kalamdigi icin seneye basi yenilecek, kurban edilecek, yildiz futbolcuda olmuyacak.

BJK4EVER dedi ki...

@Batistuta

1300 metre kosmus, kotu oynamis, dogru. Ancak Atletico macinin sorumlusu Quaresma degil, sadece Quaresma degil. Adami erken cikartarak gereken cezayi kesmissin zaten, daha ne? Ciddi bir disiplinsizlik yapmissa da A2 takimina gonderirsin, Quaresma bir daha bu formayi giyemeyecek dersin. 1-2 maclik ceza ne Q7, ne Carvalhal, ne Besiktas icin dogru bir uygulama degil. Quaresma sezonun en kritik macinda yok, ama haftaya Manisa macinda oynayacak mesela. Ne anladim ben o isten?

@asvalttaicenler

Duran toplar ve uzaktan sutlar derken takim adina saydim opsiyonlari, Quaresma adina saymadim.

@mayor

Ben gecen seneki Quaresma'nin performansini gayet iyi buluyorum.

@adsiz

Kosmaya galibiyet vermiyorlar, daha fazla gol atana veriyorlar. Senin takiminin zaten asagi yukari gol opsiyonlari belli; Quaresma'nin yetenegi, Fernandes'in duran toplari ve uzaktan sutlar, baska yok. Bu gece insallah kazaniriz, mucize gerceklesir, ben o kapagi yemeye raziyim. Quaresma hater'lari Ordu macinda o muhtesem futbolumuzdan dolayi nasil kapak yediyse bende bu aksam kapak yerim, ok?

BJK4EVER dedi ki...

@adsiz

Guti ve Quaresmýi kaybettik, Fernandes'i neredeyse kaybediyorduk, seneye de bir yildiz aldirir snra kadro disi birakir artik hoca...

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER
Q7 konusunda senden farkli dusunmuyorum. ironi yaptigimi belirtmistim. Hani trabzon maci sonrasi ersan gulum, ATM maci sonraisnda da Ismal Koybasi basina aciklama yapmislardi ya Q7yi kastederek ker kes kosmali diye, ironi ile karisik biraz tiye almak istemistim. Gerci bence bu laflari soyleyenlerden ziyade soyletenlere bakmak lazim.

Adsız dedi ki...

bu adama yüklenenleri anlamak mümkün degil 11 tane ernsti verceksin eline agzı sulana sulana izleyecek kabız takımın savunma yapmasını mücadele etmesini. adamın sagında solunda ekremler ibrahim toramanlar oynarken ne beklenir ki fazla bile oynuyor.

AQ-47 dedi ki...

Motivasyon yüksek, ama ben ters tepeceğini düşünüyorum...atletico elenmeyecek takım değil, ama bu skorun sorumlusu da başta carvalhal...adama sormazlar mı ilk maçta veli niye sol bek oynadı diye? Quaresma'nın aldırdığı maç sayısı hayli fazla ancak atletico kalibresindeki tkımlara karşı sıçıp sıvıyor, maccabi, helsinki vb. takımlara karşı sizi öne çıkartabiliyor...adamın olayı bu abartırsak kendimiz üzülürüz...

Batistuta35 dedi ki...

@bjk

Ya dostum allah aşkına bırak adamı savunmayı artık , ne diyorum ben sana adam kötü oynar olay o değil. soyunma odasına hocasına küfretmiş,nerdeyse dalmış, neden? oyundan alındı paşam. sokayım onun oynicağı topa o zaman. hadi atletico onun suçu değil peki kiev , ya mersin ya bursa ya skatım diye ülkesinde yatıp göt göbek bağlaması da başkasının suçu?.
Arkadaşım biz beşiktaşız ve biz asla yıldızlarla başarı kazanmadık. beşiktaş mücadeledir unutma bunu. Son şampiyonluğu bugün itin götüne sokulan ekrem,holosko,toraman,rüştü gibi oyuncularla kazandık biz, ama bu yıldızlarımızla 2 senedir 3.lük bile göremiyoruz. ama tabi suç hep hocalarda, oldu a.q

Adsız dedi ki...

@Batistuta35

Anlatamazsın güzel kardeşim. Anlatabilsen de anlamazlar zira. Dünyada futbol fanatizminin en yoğun yaşandığı yerlerden olan İskoçya Glasgow'da 3 yıl yaşadım. Oraları görenler bilir. Maçla ilgili atraksiyonları da geçtim. Şehrin göbeğinde ismi cafe veya bar olmayan böyle tek göz mekanlar vardır, duvarlarında kulübüne göre (aslında semtlere göre demek daha doğru) Celtic veya Rangers posterleri, eski gazete küpürleri vs asılı olan. 24 saat doludurlar. Bazıları üzerinde forma sabahın 9'unda gelir, o saate eline birasını alır, saatlerce sürekli içip duvarlara bakarak nedensiz ağlarlar. O derece.

Orada dahi böyle saçma sapan bir mantık yoktur. Toplam 7-8 Celtic ve/veya Rangers maçına gitmişimdir. Sahada yürüyenlerin nasıl muamele gördüğünü anlamak için stadyumdaki uğultuyu dinlemek yeterli. Nedeni ne olursa olsun, senin profesyonel oyuncun (her daim pohpohlanmasını ve dünya kadar para almasını da geçtim) TD kendisini devre arası eleştirdi ve oyundan aldı diye aklına geleni, diline düşeni ulu orta söyleyemez. Bir de üzerine tüy dikmek gibi “kaybetmek” sözü söyleniyor ki denecek şey kalmıyor. Pavyona konso yapanlar da para kazanıyor. Nasıl olduğuyla ilgili değil de sadece ne olduğuyla, yani sonuçla ilgilenirseniz iyi para kaldırıyorlar orası doğru.

Gerçi şimdiden orada burada “aha bakın baskette koşuyoruz, Uefa'yı da alırsak işte bakın herşey çok güzel” diyenler çıkmaya başlamış bile. Bunca rezaletten sonra elde bir tek maçları seyredip destek vermek vardı, ona bile böyle limon sıkıyorlar.

Sözün bittiği yer resmen.

onderizo dedi ki...

Ya eleştirmek istemiyorumda kimler yazıyo buralara ya quaresmanın hala savunacak nesi var hücum opsiyonunu yerim ben onun top ezmekten başka bi işe yaramıyo ki. Bize 11 tane ernsti verseniz şükrederek izleriz en azından takım oluruz o zaman hücumda gelir golde carlosa sorarlar veliyi neden sol bek oynattın diye ondan önce ben cevaplayayım ilk ATM maçından önceki GS maçımızda ilk yarı ismail oynadı ve golü ve atakları ordan hatta ismailin hatasıyla yedik 2. Yarı oraya veli geçti ve daha az atak gördüm yine önünde quaresma vardı adamda denedi tutmadı tek hatası değişiklik için 2. Yarıyı beklemesi 20. Dakkikada yapabilirdi tutmadı çünkü. O beğenmediğiniz adam gerçek Beşiktaşlının takımda ki yüzü

Kartal duası: Allahım sen beşiktaşı şu ergen taraftarlardan kurtar gerisi mantıklı bi yönetimle gelecek

AQ-47 dedi ki...

carlos on numara hoca yaaee..

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yari bitti. Hic sasirmadim acikcasi. Bos bos kosan, hucumda hicbirsey yapamayan kabiz bir takimiz yine, rakip yine usta ayaklariyla 1 gol buldu, bu da yetti zaten.

Aramizdaki fark da belli zaten. Rakip 3-1'in rovansinda sahaya 3 ofansif oyuncu 1 forvet ile cikiyor, biz 0-2'nin rovansinda sahaya 2 ofansif orta saha 0 forvet ile cikiyoruz.

Istatistikleri merak ettim acikcasi. Acaba Arda ne kadar kostu, Veli ve Ekrem ne kadar kostu. Tabii tek kriter bu nasilsa. Koclarim ben, at gibi kosuyorlar masallah.

Ilk yari ne bir ara pasimiz var, ne de son cizgiye inip orta yapmisligimiz var. Ama normal, takimin oyun zekasi yuksek, pas yapabilen tek oyuncusu sezon basi gonderildi, adam gecen kabiliyeti olan tek oyuncusu da kadroda yok. Komik olan o ki, takimin biraz top yapan tek standart ustu oyuncusu da sezon ortasinda kadro disi kalmisti, onu da kaybedecektik neredeyse. Ama olsun, o da gitseymis keske, Aurelio ondan da cok kosar ne de olsa.

Besiktas mucadeledir.

BJK4EVER dedi ki...

Ikinci yari ne olacak onu da merak ediyorum. Normalde 2 sari kartli stoperden biri cikar, Toraman defansa gecer, forvete Holosko veya Pektemek ekstradan girer. Ama Carvalhal bunu yapmaz, muhtemelen simdi veya 60'ta Edu'yu cikarir, Pektemek veya Holosko girer. Ikinci oyuncu degisikligi de 85-90 arasi olur, sonra mactan sonra cok mucadele ettik, benim oyuncularim sampiyon, fikstur sikisik falan filan der iste. Ayni masal....

Mayor dedi ki...

Ama esas gercek su ki kadronda Edu, Ekrem, Veli gibi bir kac yuzbin euroluk adamlarla beraber, etiketi milyonlar eden ama besyuzbine satamayacagin ismail, ibrahim gibileri varsa, mourinho, guardiola, capello kim gelirse gelsin boyle rakipleri yenemez.
Iyi geldik gene basta Hocaya olmak uzere tum oyunculara tebrikler.

BJK4EVER dedi ki...

Dogru, zaten Atletic Bilbao, AZ, Braga, Hannover gibi takimlar da 50 milyon euro'luk transfer yaparak, muhtesem yildizlar alarak bu noktalara geldi.

Sana kim dedi Veli'yi, Edu'yu, Ekrem'i oynat diye? Quaresma'yi oynatmazsan Edu oynar, Guti'yi gonderirsen Veli oynar, Burak Kaplan'i oynatacak cesaretin yoksa oynamaz. Elin adami Riera'yi yedek birakip Emre Colak'i oynatiyor, Servet'i yedek tutup Semih Kaya'yi oynatir, senin antrenorun'un korkudan bir saha kenarinda altina sicmadigi kaldi.

QuaresmA dedi ki...

Bizim milli takımın en iyi oyuncusu onların en iyi 3-4. oyuncusu, bizim sağ kanadımızda ise Ekrem ve Bank Asya'da hiçbir takımın oynatmayacağı Edu oynuyor. Ne olacaktı ki ?

Adsız dedi ki...

Abuk sabuk işlerden, yorumlardan ve görüşlerden bir örnek çıkarmaya çalışanlara tokat kimden geliyor biliyor musunuz? Trajikomik ama yine Küyedi'nizden;

"seni buraya ben getirdim".

Yani dostlarım, tapmaya başladığınız adama sallamaya maçanız yiyorsa açık açık diyin ki Carvalhal'e salladığım her laf aynı zamanda Küyedi'me gidiyor (aynı zamanda kankaları Mendes'e. Hani YD'nin çarşı izninde foto çektirdiği Morinyo'nun "önerdiği" kankalarına).

Yemiyor mu? Yazık size. Moktan çiçek yapmak ne kadar zorsa bu Küyedi saçmalığına bir mantık bulmanız da o kadar zor.

Ne demişler: Öpen sevilir. Seven öpülür.

Adsız dedi ki...

Takimin hucum anlaminda tek uretken elemanin Fernandez, oda top alabilmek icin defansa kadar geliyor, ikinci uretken oyuncunda Ismail. Varin hucum gucumuzu siz hesap edin.

Uzun lafin kisasi kadro kalitesi bakimindan daglar kadar fark var arada, ilk bes alti dakika disinda oyle aman aman kosan mucadele eden bir takimda yok. haliylen ATM fazla kasmadan golu buldu. Yapacak bir sey yok.

Oyle aliyi veliyi gunah kecisi ilan edmek yerine artik her kesin sapkasini onune koyup dusunmesi elzem.

@onderizo
Cemil cumlemize amin diyorum, Besiktasin gormus gecirmis olgun bilgili taraftari sensen, ergen taraftarlari tahayul bile edemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Ya bir de Türkiye'ye 4-3-3 sistemini kim getirdiyse.. Batıda başarılı olmuş her şeyi tekrar edeceğiz ya.

Quaresma'nın her yaptığı tartışılır da, ilk maçta takımı bilerek sabote etmesi tartışılamaz. Onun canı istedi de iyi oynadı diye tur atlayacağımıza kazma bi kadroyla elenmeyi yeğlerim. Quaresma'nın futbolunu çok severim ama kimse Beşiktaş'tan büyük değil.

Arda'ya da Avrupa yaramış. Her topu ayağına isteyip kafasına göre 5 kişinin arasına girmesine ses çıkarmadığı bi koşulda verimli bi futbolcu haline gelmiş. Milli takımda böyle oynamaz tabi :)

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

+1

Bu arada Arda çıkarken ıslıklayan aklı evvellerin tribünlerde giderek arttığını maalesef gözlemliyoruz.

Her otostop yapan ecnebiyi potansiyel "aranan hatun" formatında görenlerin, ekmeğini yediği takımda canını dişine takarak oynayanları böyle değerlendirmesi gayet doğal gerçi.

Tebrikler Arda.

Adsız dedi ki...

cenk yine hatalı gol yemeyi başardı.

Niye her sey ya ak, ya kara olmak zorunda?

Neden Quaresma'nin 1373 metre kosmasi elestiriliyor diye (ki sunu savunacak bir tane futbol insani tanimiyorum ben) tez "Oh at gibi kostu herkes super" oluyor?

Neden Carvalhal'in oyuna mudahale konusundaki etkisizligi Quaresma'nin oyun kalitesine baglaniyor?

Neden hep argumantasyon absurdum'a cekilmek zorunda yahu? Neden? Neden?

"Carvalhal'in kadro tercihi yanlis, genel olarak oyuna mudahalesini de begenmiyorum; ama degil Carvalhal, Mourinho olsa bu Quaresma'yi oynatmazdi" diyemez mi bir insan?

Hayir illa bir ader arguman/fenomen alinip uzatilip uzatilip her noktaya cekilecek. Basit bir beyan cok mu zor?

QuaresmA dedi ki...

Cenk maç kurtaramayacak, 2-3 maçta bir hatalı gol yiyen vasat bir kaleci. Bizim taraftar genç oyuncuları şişirmeyi çok seviyor. Islıklanması da hatalı değil çünkü yediği gol konsantrasyon eksikliği, yeteneksizlik değil. Bundan sonraki yönetim küçülmeye giderse düşük maaşla takımda kalmasına eyvallah, ama çok birşey beklememek lazım Cenk'ten. Bir Volkan olacak hali yok. Ömer'in iyi zamanlarındaki kadar olabilirse şükredelim.

vampireweekend dedi ki...

Cenk'den önce her sene Uefa Kupasını alıyorduk zaten. Facebook sayfasından Polat Alemdar pozu verip, "şöyle destek olacağız, böyle destek olacağız" demekle olmuyor demek ki. Şu iyi gün taraftarları bir defolup gitsin de, 100 sene kupa yüzü görmeyelim razıyım.

Karşımızdaki takım bizden kat kat üstün bir takımdı ve tüm çabalarımıza rağmen galip geldiler. Artık taraftara düşen 11 futbolcusunu tribüne çağırıp, mücadeleleri nedeniyle alkışlamaktır. Gencecik kalecimizin özgüvenini yıkmak değil.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Senin takiminda o kadar kabiz oyuncu varsa Quaresma'yi kaldiracak bir yapiyi kuracaksin arkadas. Kuramiyorsan da o antrenorluk koltugunda oturmayacaksin. Ben ak veya kara sekilde dusunmuyorum. Gecen sene defansi orta sahaya cekip tek onlibero Aurelio ile oynayan Schuster'i de hic begenmiyordum, takimi 4 onlibero ile oynatan Carvalhal'i de hic begenmiyorum.
Ben Besiktas'a duz bir antrenor istiyorum. Avrupa'da fix bir sistem var. Dortlu savunma, onunde 2 defansif orta saha ve cesitli kombinasyonda oynayan 4 hucumcu. Futbol bu kadar basit. Bize basit futbol oynatip futbolun dogrularini yapan bir hoca lazim. Hayir, ekstrem sekilde dusunup gelen adamlar bir Bielsa degil ki sabir edelim, sistemine inanalim. Tamamen sacmalik.

Quaresma konusuna gelirsek. Takimda zaten yaraticiliktan uzak bos kosan o kadar oyuncu oldugu icin Quaresma oynamali diyorum ve o kinayeyi yapiyorum. Sen zaten takima belirli bir ofansif kimlik kazandiramamissin duran toplar disinda, bari birak Quaresma oynasin da gol atma sansimiz artsin bari. Onu demeye calisiyorum. Ha, senin takimin takir takir hucum futbolu oynar, o zaman kes Quaresma'yi. Ama Quaresma olmayinca 180 dakikada tek pozisyon bulamiyorsun iste.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Seninle aynı şeyi tam olarak söylememiz bir şey değiştirmez; başkalarının aynı mottolarla farklı şeyleri söylemesindeki kavram kargaşasını gördüğümde özellikle.

Paralı asker olup da petrol kuyularını kurtarma adına bir sürü düşmanı öldürenlerin kahraman olarak lanse edildiği Holywood filmleri tam da bunu anlatıyor. Kimse doğru, cesur, yardımsever ve kahraman gibi kavramların etiket isimlerini değiştiremez. Ama içlerini boşaltıp yerine yenilerini koyarsan çoğunluk bu yeni hallere inanabilir. Hele ki yeterince fazla sayıda söylüyorsan.

Sana ve bana göre herşey kabak gibi ortada olsa bile.

Saygılar

can dedi ki...

Beklenen oldu. Onumuze bakalim. Ne taraftaydi?

QuaresmA dedi ki...

@ vampireweekend

Neyin mücadelesini alkışlıyorsun ? Elinden geldiği kadar sıçramıştır, ama karşısından gelen çok daha iyi sıçramıştır (Hakan Şükür'ün attığı goldeki gibi), uğraştı ama yedi o golü der, alkışlarsın. Ciddiyetsizliği mi alkışlayacaksın ? O özgüven biraz yıkılsın, iyi olur. Bu kadar özgüven iyi değil kaleci için.

Sırf genç diye veya sırf altyapıdan çıktı diye potansiyelsiz, düz topçuları şişiren FM'ci zihniyet Beşiktaş'tan defolup gitsin de, 100 sene kupa görmemeye razıyım. Bu kadar romantizm mide kaldırıyor. Cenk, Necip, Atınç 25 yaşına geldiklerinde onlara Ekrem Dağ muamelesi yapacağınızın farkındasınız umarım.

Adsız dedi ki...

Bugun gol yemeden en az iki gol atmamiz gereken maci, 1 korner (yaziyla BIR) ve kaleyi bulan 1 (yaziyla BIR) sutla tamamladik. Yedigimiz uc gol ve verdgimiz onca pozisyonda cabasi, ki elamanlar kassalar uefa daki gol rekorunuda kirarlardi. Malesef eldeki malzeme bu. Iyi futbol iyi oyuncularla oynanir diye bosuna dememisler.

Artik Aliyi Veliyi birakip kendimize gunah kecisi aramak yerine, gerceklere donme zamani geldi. Seneye ismailli, ersanli, velili, ekremli, pektemekli takim rahat ilk sekize oynar.

vampireweekend dedi ki...

@QuaresmA

Öyle bir tepki vardı ki, önceki maçın skorundan haberim olmasa Beşiktaş turu Cenk'in yediği hatalı golle kaybetti diye düşünürdüm. Quaresma Fener derbisinde oynamamak için kırmızı görürken neredeydi bu taraftar ? Ben ıslık falan duymadım o maçta. Bu ikiyüzlülük değildir de nedir ? Rüştü her zor maçtan önce bahane uydurup oynamazken, Cenk çatır çatır çıktı, elinden gelenin en iyisini yaptı. Evet romantiğim, evet 30 yaşında tatil yapıp, emeklilik parasını biriktirmeye gelmiş isimli oyuncular yerine, üçte biri maaşla takım için elinden gelenin en iyisin yapan 20 yaşındaki oyuncuları takımımda görmek istiyorum. Açıkçası son zamanlarda kendimi bu taraftarın bir parçası gibi hissetmiyorum.

QuaresmA dedi ki...

@ vampireweekend

Cenk'in ıslıklanmasının sebebi turu onun yüzünden kaybetmemiz değil ki, ciddiyetsizliği. 10 tane oyuncu bugün deli gibi mücadele ederken, Cenk'in bu kadar ciddiyetsiz olması yüzünden ıslıklanması doğal. Ha ben Cenk'in gelecek vaad ettiğine de inanmıyorum. 24 yaşında zaten. Hadi kaleciler çok geç gelişir diyelim ama Cenk'in çok ciddi eksikleri var. Hatta doğal yeteneği dışında her anlamda eksik.

Yönetim değişince zaten büyük ihtimal bahsettiğin tip düşük maliyetli genç oyuncular oynayacak takımda önümüzdeki birkaç sezon. Başarı odaklı değiliz. Rakip bizden daha güçlüydü, zaten birkaç sezon önce kupayı kazanan takım. UEFA'da tur atlayamadık, ne yapalım ? Zaten ne zaman çeyrek finalden ötesini gördük ki ? İstiyorlarsa 11 tane kazma oynatsınlar, ama giydikleri forma Beşiktaş forması. Bunun bilincinde olmalarını ve bu sebeple ciddiyet sahibi olmalarını istiyoruz oyuncuların, çok mu ?

vampireweekend dedi ki...

@QuaresmA

Elbette çok değil ancak bu isteği iletmenin yolu bu olmamalı. Bugün olanlar Cenk'in psikolojisini kesinlikle kötü yönde etkileyecektir.

tearkan dedi ki...

q7'nin vurdumduymaz ,sorumsuz olmasının portekiz'de tedavi olacam yææ deyip hastaneye gitmeyişinin ,göt göbek yapıp gelişinin arkasında da erkem'le toraman var di mi?

bak zamanında arkasında yine ekrem'le toraman olan adam ne yapmış.

http://www.youtube.com/watch?v=vssXn9AYOYY

hadi onu geçelim. ekrem'le toraman kötü oyuna bahaneyse delgado'yu, tabata'yı niye götüne teneke bağlayıp yolladık? bu iki oyuncuyla q7'yi mi kıyaslıyosun yææ demeyin sakın. bu adamların kötü oynamasında niye ekrem'le toraman'ı bahane sunmadık diyorum.

carvalhal bence de iyi bir hoca değil. oynattığı sistemde değişikliklere gidemeyişi, sürekli takvimin sıkışıklığından ve yorgunluktan şikayet edip imkan oldukça hep aynı oyuncularla sahaya çıkışı, oyuna geç ve yanlış müdahale etmesi vs. (istesen daha çok sayarsın.) ancak shelbly'nin dediği gibi bu adamın kötülüğü
q7'nin kötülüğünün bahanesi olamaz. olmamalı.

beşiktaş'ın istatistikleri ortada. bu adamın yokluğunda takımın kazanma yüzdesi daha yüksek. demek ki beşiktaş kabız değil kazanan bir takım oluyor q7 yokken. ben demiyorum istatistikler diyor bunu.

yanlış anlaşılmasın ben bu adama karşı değilim. fakat çıkıp da q7 olsaydı sanki bugün 5 atacaktık gibi konuşmayın rica edicem. madrid'de oynadığı ilk yarının sorumlusu arkasında veli'nin, ekrem'in toraman'ın vs. değil. hayır beyfendi az biraz çaba göstersin
diye arkasına da maicon'u mu alalım? dönüp dönüp aynı noktaya geliyoruz işte. inter'de alınmışı vardı ne bok yedi? orda düzen kurabilen de bir hoca vardı aynı zamanda. tekrar soruyorum ne bok yedi?

şunu açıklığa kavuşturalım: q7 iş yapabilir, yapmışlığı vardır; ama iş yapmıyorsa bunun öncelikli sorumlusu başkaları (carlos, schuster, ekrem, toraman vs.) değil kendisidir. beşiktaş da içinde bulunduğumuz ortamda yılda 3.7 milyon alan bi adamı az biraz keyfi gelsin de oynasın diye pışpışlayacak lükse sahip değil. bütün bunlar ortadayken şu maçta q7 olsa her şey değişirdi havasında da konuşmayın bi zahmet.

Unknown dedi ki...

@bjk4ever

"Dogru, zaten Atletic Bilbao, AZ, Braga, Hannover gibi takimlar da 50 milyon euro'luk transfer yaparak, muhtesem yildizlar alarak bu noktalara geldi."

Dostum yavas yavas senin futbol bilginden suphe etmeye basladim, hangi noktaya gelmis aga bu takimlar anlat da bilelim..

Bir oyuncusu 40 milyon euro eden takima yenildik, muhtemelen bu kupanin sampiyon olacak takimina, ayni turnuvada hem de daha gecenlerde lazio'yu deplasmanda 3 leyip gonderen takima elendik, el insaf yahu..

Carvalhal de scoutun basina gecsin ya da sportif direktor olsun, ceza sahasina giren ikinci oyuncumuza sakin gitme orda mayin var demis heralde, almeida edu simao'nun aralarinda 30'ar metre mesafe var. yan yana geldikleri anlar duran toplar o kadar..

nagin dedi ki...

Hep aynı terane "elinde Q7 varsa bi şekilde oynatacaksın." Arkadaş adam göz göre göre ben oynamak istemiyorum diye bağırıyor nasıl oynatacaksın, onu şu haliyle hangi hoca oynatır. Terim mi ? Denizli mi ? kimse oynatmaz. Carlos çok iyi hoca diyen yok zaten ki adamın böyle bi iddiası da yok. Yok deniyor ki adam korkak defansif kadro çıkıyor . Atletico bugün 4 hücum oyuncusu ile çıkıyor ama bak bakalım hangisi oyun disiplininden kopuk, başına buyruk , geriye gelmeden oynuyo. Arda bile ne kadar değişmiş defansif açıdan. Senin elindeki hücum oyuncuları bu mantelitede mi bi bak da ondan sonra hocaya b.k at.

alper dedi ki...

Hiç kendinizi üzmeyin gençler.Yenildik elendik.Seneye bakıcaz artık.Nasipten ötesi olmaz.

Konuyla alakası olurmu olmaz mı bilmem ama bir kaç şey yazacağım.Şuan yaşı 20-30 arası olan,blogları okuyan,yorum yapan,blog yazarı olan,Twitter kullanan Beşiktaşlılar,Fenerliler,GS liler yüzünden ülke futbolu olarak bu haldeyiz bu turlarda eleniyoruz.Bir kaç zamandır okuyorum dün en son bir kaç yerde daha okuduğum birşey var.EDU..Futbolu bilen ile bilmeyeni ayıran turnusol kağıdı görevi yapıyormuş,turnusol stayla bileni bilemyeni ayırıyormuş ta falanda filanda .Ben çok iyi top oynayan biri değilim ama kendi halı saha takımıma EDU yu kaleye geçerse alırım ancak.Buna rağmen bu futbol uleması gençler yok sarı melek,yok tigana,yok edu,yok 4-3-3,yok kenar forvet,yok uzak forvet diye diye kafamızı siktiler be.O kadar alengirli bir oyun değil lan bu.11 kişiyle oynanan iyi futbol isteyenin iyi futbolcu kullanacağı bir oyun.Yok Q7 li maçlarda daha çok yenilmişiz diğerlerinden takım olarak kazanmışız falan.Yok bilerek kırmızı görmüş falan.Arsenal final maçında Hagi de bilerek kırmızı görmüştü ama Q7 kadar sövülmemişti.Bu takım gerekirse sahaya 8 kişi çıkar EDU,EKREM,TORAMAN oynamaz Q7 oynar arkadaş.Dün gördük 1 şut bir korner ile tamamladık maçı.Çok koştuk ama ya mücadele ettik.Ozaman gidip alalım 11 tane bordo bereli salalım sahaya mücadele görelim amk.Yarın da çıkar bu gençler Bielsa derler şimdi onuda söyleyim.

"bugünkü tezahüratlar cenk'i olumsuz etkileyecek" <<< abi ergenlik depresyonuna giren çocuk mu besliyoruz takımda?? hava topuna zıplamayan, dünyanın en komik golünü yiyen kaleciye dansöz mü gönderecez, yuhlansın küfredilsin istemem ama perşembenin gelişini de çarşambadan tahmin etsin artık.

Adsız dedi ki...

Benim alayamadığım bu kadar gayri ciddi ve lakayıt bir şekilde aynı hataları nerdeyse her maç yapan Cenke gösterilen sabır. Acaba aynı hataları yabancı bir kaleci yapsaydı, şimdiye kadar kuyruguna kaç teneke bağlardık?

BJK4EVER dedi ki...

@asvalttaicenler

O takimlar catir catir top oynuyor. AZ Udinese'ye karsi deplasmanda 10 kisi kalip 90 dakika ofansif oynayip gereken deplasman golunu atabiliyor. Atletic Bilbao United'a saldirip skoru korumayi dusunmuyor, catir catir topunu oynuyor. Ben bundan bahsediyorum. Biz 3-1 yenildigimiz macin rovansinda maci 1 kornerle tamamliyoruz, bundan bahsediyorum ben. Yoksa o takimlarin illa Sampiyonlar Ligini kazanmasina gerek yok. Ama her kotu donemde/sonucta takimin kalite olarak 2/3 dusuk oyuncusunun on plana cikartilip sucun onlarin ustune atilmasi sacma, bugun de Cenk, Edu, Ekrem, Toraman olmus bunlar. Senin takiminin ne hucuma cikma istegi var, ne kanatlarda 2 kombine atakla son cizgiye inebiliyor, ne orta saha-forvet baglantisi var, ne ileride pres var, ne kilit oyunculardan verim alinabiliyor, ne bir sistem degisikligi var, hicbirsey yok. Sadece geri pas ve topu sisir, geri pas topu sisir, rakibe gelince kendi yari sahana cekil ve pres yap, bizim futbolumuz bundan ibaret. Bir antrenor yaklasik olarak 8 aydir bir takimin basindaysa birak o takim mutlaka 2 gol atmasi gereken macta kaleyi bulan 3-4 sut ceksin. Takim onu bile yapamiyorsa hala bunu o macta oynamamis bir oyuncuya (Q7) baglamaktan vazgecelim artik, sorunu baska yerde arayalim!

BJK4EVER dedi ki...

1-2 gunden beri yazdiklarimdan bir kesit;

"Kulubun menfaati herseyden once gelir. Quaresma'yi oynatmak bizim menfaatimize ise oynayacak. Bugun oynamadi diye ne olacak zannediyorsunuz? Quaresma cok mu uzulecek, pisman olacak? Veya Carvalhal bir daha hic mi oynatmayacak? En gec 2-3 hafta sonra kadroya alinacak tekrar, ama olan Besiktas'a olacak.
Adami erken cikartarak gereken cezayi kesmissin zaten, daha ne? Ciddi bir disiplinsizlik yapmissa da A2 takimina gonderirsin, Quaresma bir daha bu formayi giyemeyecek dersin. 1-2 maclik ceza ne Q7, ne Carvalhal, ne Besiktas icin dogru bir uygulama degil. Quaresma sezonun en kritik macinda yok, ama haftaya Manisa macinda oynayacak mesela. Ne anladim ben o isten?"


Ve bu sabah cikmis bir haber. Quaresma affedilmis ve Manisa macinda oynayacak. Ne oldu simdi? Disiplin, kosmak, otorite hikayemiymis degilmiyis? Sonuc olarak ve oldu? Sezonun en kritik ve onemli macinda, en cok gole ve Quaresma'ya ihtiyac oldugun macta Q7 oynamadi, sen birak gol atmayi sut cekemedin neredeyse, ama haftaya oynayacak. Sonuc olarak yine Besiktas'imiz bu mal antrenor yuzunden zarar gordu. Kim hakli cikti yine? Alsin Q7'sini bir tarafina soksun Carvalhal, Manisa macinda ne yapayim ben Quaresma'yi? Adam bilerek yapsa bu kadar zarar veremez Besiktas'a.

http://www.haber1903.com/futbol/quaresma-affedildi-h11314.html

BJK4EVER dedi ki...

1-2 gunden beri yazdiklarimdan bir kesit;

"Kulubun menfaati herseyden once gelir. Quaresma'yi oynatmak bizim menfaatimize ise oynayacak. Bugun oynamadi diye ne olacak zannediyorsunuz? Quaresma cok mu uzulecek, pisman olacak? Veya Carvalhal bir daha hic mi oynatmayacak? En gec 2-3 hafta sonra kadroya alinacak tekrar, ama olan Besiktas'a olacak.
Adami erken cikartarak gereken cezayi kesmissin zaten, daha ne? Ciddi bir disiplinsizlik yapmissa da A2 takimina gonderirsin, Quaresma bir daha bu formayi giyemeyecek dersin. 1-2 maclik ceza ne Q7, ne Carvalhal, ne Besiktas icin dogru bir uygulama degil. Quaresma sezonun en kritik macinda yok, ama haftaya Manisa macinda oynayacak mesela. Ne anladim ben o isten?"


Ve bu sabah cikmis bir haber. Quaresma affedilmis ve Manisa macinda oynayacak. Ne oldu simdi? Disiplin, kosmak, otorite hikayemiymis degilmiyis? Sonuc olarak ve oldu? Sezonun en kritik ve onemli macinda, en cok gole ve Quaresma'ya ihtiyac oldugun macta Q7 oynamadi, sen birak gol atmayi sut cekemedin neredeyse, ama haftaya oynayacak. Sonuc olarak yine Besiktas'imiz bu mal antrenor yuzunden zarar gordu. Kim hakli cikti yine? Alsin Q7'sini bir tarafina soksun Carvalhal, Manisa macinda ne yapayim ben Quaresma'yi? Adam bilerek yapsa bu kadar zarar veremez Besiktas'a.

http://www.haber1903.com/futbol/quaresma-affedildi-h11314.html

fkerim dedi ki...

koyarım q7 sinede ekremine de ATM gtnümü yırttı macı almak için hayır. peki goller 15 çalım 5 travela sonrası mı geldi hayır. adamlarlar takım!!! olarak savunma yaptı herkes bölgesini savundu.takım olarak hücu yaptı o kadar.
son olarak q7 meselesine çok sinir oluyorum. adam bildiğin klubü skine takmadan kafasına göre oynadı hocasına sövdü zaten oyun içersinde portekizliler haricindeki oyunculara davranışları ortada. hala daha nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum.

JimmyLue dedi ki...

@BJK4EVER

Quaresma olsa emin ol bu maçta hiçbir şey değişmezdi.Sol önde,top ayağına geldiğinde topu alıp gevelerdi..Şu ana kadar referansı nedir ki ne bekliyoruz?
Takımın Almeida'ya şişirilen toplar ve Fernandes'in duran topları haricinde -ki duran toplar konusunda hocanın herhangi bir taktiği,düşüncesi olduğunu sanmıyorum;tamamiyle Fernandes becerisi kanımca- herhangi bir hücum planı yok.Bu hem takımın hem de hocanın yetersizliği.
İnsanların Cenk'in kilit maçlarda takımın guardını düşüren ve fazla sıklıkta olan hatalarına tahammülü kalmadı.

Büyük temizlik gerekiyor artık. Futbolcu temizliği,tribün temizliği,yönetim temizliği..

std dedi ki...

Hala q7 diyor adam,yazık.

YSY dedi ki...

Öyle yada böyle abi, ben şunu bilirim, şu ATM takımı ile formaları değişsek ve Beşiktaş diye oynatsak bu adamlarda yemin ederim sezonun ilk yarı sonuna kadar ne sistem, ne disiplin, nede motivasyon diye birşey kalırdı. Futbolcu iyidir, kötüdür, sallamıyordur ayrı bir konu bence. Beşiktaş'ın sorunları futbolcu ve teknik direktör değişimi ile çözülecek cinsten değil. Camiada ve başlıcada yönetiminde ciddi sorunları var. Balık baştan kokar.

enorton dedi ki...

@BJK4EVER

Abi dün yazdıklarını okudukça sinir oldum gerçekten, gıcık ettin beni. Ama haklı çıktın. Q7 affedilmiş, Manisa maçı kadrosuna alınmış. O zaman sorarlar adama, madem affedecektiniz en önemli maçımızda niye affetmediniz!

Bence Q7 olsa da dün tur atlayamazdık o ayrı konu ama bugün affedilme haberiyle mantıksızlığın uç noktalarına geldik.

Diğer taraftan buraya gelmemiz bile başarıdır bence, bu ortamda. Braga, Madridden daha iyi takım ayrıca. O gün nasıl turu ilk maçta kazandıysak, bu sefer de ilk maçta kaybettik. Adamlar 25. dk da kırmızı görmese biz Braga yı da geçemezdik.

Bu arada Bilbao dün ne oynadı be...

BJK4EVER dedi ki...

@Jimmy Lue

Deplasman macinda rakip yari alanda 2-3 faul alip duran top kazandiysak bu adam sayesinde. Trabzon macinda mac boyunca ezildik, girip attigimiz tek gol pozisyonunun asistini bu adam yapti. GS macinda tum mac 3 pozisyonumuz ve 2 golumuz var, 3'unun de asistini bu adam yapti. Kosmuyor de, cok top kaybediyor de, defansa yardim etmiyor de tamam, ama hucumda etkili degil demeyin. Dun tek pozisyonumuz var o da Simao'nun sutu, onun disinda 1 tek pozisyonumuz yok. Quaresma olsaydi kafadan 2 pozisyonumuz ekstra olurdu, gununde olsa tek basina 4-5 pozisyon yaratirdi.

Adsız dedi ki...

@YSY
Olayı çok iyi çözümlemişin, benzetmen de harika. Biz malesef camia olarak Seba'nın son yıllarından itiaberen bozulmaya başladık. Yılların biriken meselelerini ne öyle kolayca kısa sürede çözmek mümkün ne de teknik direktörü ya da bir kaç futbolcuyu sorumlu veya hatalı ilan edip işin içinden sıyrılmak. Kesinlikle dediğin gibi balık baştan kokar.

Erol

JimmyLue dedi ki...

Vaziyete sadece 'Quaresma' çerçevesinde bakmayın. O olsa da pek bir şey değişmezdi'den kastım bu.
Kulüpte baştan aşağı herşey yanlışken Quaresma tartışmalarına girmek.. Yersiz,manasız.
Emin ol dün gece 2 gol daha atsak en az 2 gol daha yerdik.Herifler kasmadı.

Sorun kişisel olmamalı, takımın hücum planı yok diyorum.Quaresma kendi çabasıyla 3 pozisyon yaratabilirmiş vs. ne önemi var ki?

enorton dedi ki...

Takımın hücum planı var.

1- At topu Q7 ye
2- Fernandes duran top

gutinin Boboya attığı paslardan beri (Buca, Kadıköydeki FB) Beşiktaşlı bir forvet oyuncusunun ara pas sonucu kaleci ile karşı karşıya kaldığını hatırlayan var mı? Hani geçen haftaki TS maçında, Burak'ın girdiği 6-7 pozisyona benzer koskoca 1,5 yılda 1 tane pozisyon hatırlayan var mı?

Adsız dedi ki...

@BJK4ever
Arkadaş git sen antrenörlük falan yap harcanıyorsun buralarda. Yada bi blog aç engin bilgilerinden faydalanalım yıllardır yorum yapıyosun bu blogda. bide ekürin vardı senin theotheo pehlivan onuda bulursan süper blog olur.

enorton dedi ki...

3- Topu defanstan Almeidaya şişir

(Bunu unutmuşum)

can dedi ki...

Vardar, Erdogan, Karadeniz gibi hedef saptirma veya nemalanma amacli adaylik aciklayanlar,

Bunun icin Seba'nin sozlerini carpitanlar,

Sozlerini 1 hafta sonra, is isten gecinde tekzip eden Seba,

Adali'nin cekilmesini bekleyip sonra aday olan Demiroren'in cocukluk arkadasi Orman...

Deris'i tanimam etmem. Zaten su anda tek ciddi aday Orman gibi gorunuyor, ki YD'den sonra ilac olacaktir. Ama insanin aklina ister istemez butun bu tiyatro baskanlik yabanciya (Adali) gitmesin diye miydi sorusu uyaniyor.

Quaresma uzerinden donen tartisma ise agzimi acik birakiyor. Quaresma belli konularda ustun yetenekli ama yeteneginin onda biri kadar bile futbolcu olamayan bir adam. Bunun da tartisacak bir yonu yok. Tartismaya calisanlarin da futbol bilgisi, solduyu, veya duygusal zeka eksikliginden muzdarip olduklarini dusunuyorum. Adamin son iki yildaki hucum istatistikleri pek cok defans oyuncusundan kotu iken, negatif istatistiklerde (top kaybi, isabetsiz sut vs.) Turkiye'de acik ara onde. Sene sonunda gittiginde de arkasinda olumlu bir sey birakmamis olacak. Ama bunun da bir onemi yok. Hala herifcioglunun butun yaptiklarindan sonra Carvalhali asil suclu gosterenler var. Carvalhal''in sucu kotu bir teknik direktor olmak ve bu da tam bir suc sayilmaz. Kotuyse birlikte calismazsin olur biter cunku. Ama formaya ve kulube yonelik saygisizlik yapan futbolcu cezayi hakeder. Nokta! Carvalhal durumu daha iyi idare edebilirdi ama etmedi ve bundan sonra da oynasaydi bilmemne demenin de Quaresma'nin sucuna ortakliktan baska bir anlami yok.

enorton dedi ki...

@can haklısın abi yazdıklarına aynen katılıyorum. Ama serdal adalı eğer oyuna getirildiyse, kendisinin de suçu var bunda. Oyuna gelmeyecekti. Beşiktaşın başkanı bu kadar kolay oyuna gelmemeli.

can dedi ki...

@ enorton

Oncelikle olasi bir yanlis anlasilmaya karsi Adali'yi ozel olarak desteklemedigimi, sucsuz olsa bile sike davasi dolayisiyla kendisine karsi ikircikli bir tutumum oldugunu belirteyim. Ama kendisi Demiroren'in son yonetiminde yer almak gibi aptalca bir hata yapmis olsa da yakin zamanda Besiktas'in icine girmis olmasi nedeniyle kimseye fazla bir gobek bagi olmayan yegane aday.

Su anda bakiyorum da belki de Adali oyuna gelmek soyle dursun, belki de cok stratejik bir hamle yapti. Olagan kurul 14 ay sonraymis. Adali icin hem aklanabilecegi, hem de guclu bir yonetim listesi ve plan program olusturup ilk iki yil uyguladigi istikrar tedbirleri sonucu eli zayiflayan Orman'ín karsisina dikilmek icin hazirlanabilecegi cok kritik 1 sene. Eger isler boyle gelisirse her kosulda Besiktas kazanacaktir. Ya da ben de geri kalan Besiktas taraftari gibi ac tavuk modundayim.

alper dedi ki...

Schusterciler ile Tiganacılar yokmu yav burada.Q7 takımı siklemiyordu ama sorun onlara Schuster medyaya ayar veriyordu derler medyayı siklemiyordu demezler.Q7 takımı siklemiyordu ama Tigana ağzında kürdan ile basın toplantısını terke derken de gazetecilere ayar veriyordu derler.Gazeteci,basın siklemiyordu demezler.

Ben riyakar olmam arakadaş.Q7 dün olsaydı ki 2 gün sonra olacağı için dün olsaydı diyorum.Eğer dün oynatmadıysan sezon sonuna dek oynatmaman lazım.O zaman hak veririm.Anlaşılmayan nokta bu sanırım.Ya dünde olacaktı ya bir daha nouma gibi forma giyemeyecekti.Dün olsaydı 1 korner ve kaleyi bulan 1 şuttan daha fazlası olurdu bunu hepimiz biliyoruz. değil mi?O zaman oynayın EDU larla.

Yorum Gönder

Ara