.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Şubat 2012 Cumartesi

STSL28 / Galatasaray - Beşiktaş












Pazar / 19.00 / Fırat Aydınus

27 Yorum:

Labradorist dedi ki...

Kesinlikle almamız gereken bir maç.Ama alabilirmiyiz,kim bilir.Beşiktaş taraftarına bir haftada 3 iyi haber ne zaman kısmet olmuş ki.Umarım ben yanılırım.Şaka maka yönetim istifa etti di mi :))

BJK4EVER dedi ki...

9 savunmaci ile cikariz, bos bos pas yapariz, GS 1-2 efektif hucumla gol atar, sonra hoca degisikliklerle gotu kurtarmaya calisir ama ise yaramaz, net bir skorla yeniliriz. Sonra hoca mactan sonra sanssizdik, kontrol bizdeydi, fikstur, sakatliklar falan diye aglayip durur......

enorton dedi ki...

Bence umutsuz olmaya gerek yok. Fernandes olmasa da son derece iyi bir kadromuz var. Ernst'i defans önünde değil sağ veya sol iç olarak kullanmamız lazım. Necip o bölgeye geçebilir. Adını bile anılmıyor artık ama Mehmet A. yu çok arıyoruz :(

Mert dedi ki...

Maçı kazanmaktan başka çaremiz yok ya zafer yaz zafer ! Fenerbahçenin yenilmesiyle zaten galatsaray iyice puan farkını açmak istiyor. Beşiktaş'ın buna izin vermiyip zirveye yaklaşması gerek...

gnyz dedi ki...

gs'ye bugünde yarında daha çok koyarızda yd'ye oy veren selam veren ibra eden herkesin Allah belasını versin bu dünyada da öbür taraftada iki yakaları bir araya gelmesin

Adsız dedi ki...

adam bu takıma 8 senedir inatla bek almadan çekip gidiyor bir de ibra oldu. ortaya burak'tan başka alternatif yok. alves kıçını kaldıramıyor zira. veli'nin maçı değil. zaten hep dağınık oynuyor bu preste ona adım attırmıyorlar. geç olmadan burak'ı alsa bari.

bu arada: quaresma seni ergen ruhlu taraftar şımarttı. biz de kurunun yanında yaş misali yanıyoruz. bi alengirli iş yap da kendini affettir artık.

Adsız dedi ki...

skor 1-0mış şuan (izlemiyorum maçı).muhtemelen 2-0 kaybederiz, carvalhal en iyi stratejiyle çıkmış olur maça, aslında biz haketmiş oluruz falan...

Mayor dedi ki...

Ne gun ama.
Y.D. ibra edildi
Basketbolda Fenere,
Futbolda Glatasaraya kaybedildi.

Adsız dedi ki...

356-356. şaka gibi. beşiktaş taraftarı tonla laf edip oylama sırasında dışarı çıkanları asla unutmamalı.

bw1903 dedi ki...

fikret orman ve hasan arat oylamaya katılmamış sadece murat aksu katılmılş

enorton dedi ki...

Portekiz çetesi Ersnt'in taşaklarını yesin. Bir yıl içersinde 1 derbi bile kazandıramıyorsa ne işe yarar bu çete?

BJK4EVER dedi ki...

O degil de dedigim cikmis lan aynen. Artik iyice deja vu goruyoruz. Ulan hoca, utanmasa herif kenarda altina sicacak korkudan. Neyse, iyi oldu, kazanmak isteyen, kazanmak icin oynayan kazandi. Portekiz'lilere de kizamiyorum, bu kadar defansif dusunen ve tek forvetle oynayan bir takimda bir yere kadar oynayabilirler.

Adsız dedi ki...

ben olsam, diger yabancilarin yerinde saha cikmam... birakirim bu pisligi Portekizliler temizlesin...
Ernst dogdugu gunden beri kosuyor, Sivok hem golcu ve hemde defans..Ilk sekiz sira icindeki takimlar arasinda gol atmada sondan ikinciyiz (tek Es Es i gecebilmisiz) daha once dedigimi soyluyorum tekrar: " bu takim genc oyuncularla ayaga kalkar.. Burak, Muhammed, Mehmet Akyuz, Pektemek.. al A2 nin sag ve sol bekini koy takima.. ne kaybedeceksin.. zaten kaybedip duruyoruz hem en azindan gelecegi hazirlamis olursun.." Simao ve Almeida dan hatta Quaresma dan bile bir cacik olmaz.. kaybedince mac umurlarinda bile degil...!!! en guzel haber Demiroren den kurtulmaktir.. odum patlamisti Ata Aksu secilir de tekrar geri gelir diye ama EMIR Buyuk Yerden ULU MANITU Demiroren in anlayamadigim sebeplerden oturu Federasyon ( Fenerasyon olarak da okunur) Baskani olmasi icin yukarlardan ufluyor.. bu is BJK icin pek hayra alamet olmayacak sonunda.. icimde bir his var..

Trabzonu Inonu de yeneriz cunku takim dinlenmis cikacak... GS de Sivas da takilabilir..

Luksemburg dan...

BJK4EVER dedi ki...

Oyle bir cacik olur ki. Sen takim olarak hucum et, 8 kisi kendi yari sahasinda kalmasin, bak nasil oynuyorlar. Ki senin elestirdigin Quaresma dun yine 2 asist yapti.
Herseyi gectim, korkakligi, takim olarak acizligimizi gectim. O kadar yorgunluktan, fiksturden sikayet ediyorsun, dakika olmus 90 ve sen maci 2 oyuncu degisikligi ile tamamliyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu? Ben boyle sacmalik gormedim.

hylozoic soil dedi ki...

Dunku maci kaybetmegi bekliyordum, ama ozellikle ikinci yari oynanan futbolla kaybetmek beni uzdu. Takimda artik kroniklesen bek sorunu, almeida ve simaou'nun etkisizligi maalesef dunku skoru belirledi. Takimda Fernandes olmayinca, acikca beliren 'at topu q7'ye taktigi' ile derbi kazanmak zor oluyor.

Takim hem Kadikoy'de hem dun Arena'da orta sahada ustunluk sagladi ama maalesef oyunda o sihirbazlik gorevini ustelenecek fernandes olmayinca, veya tum hucum ataklari q7 uzerinden yuruyecekse isimiz hayli zorlasiyor. Yinede gs'nin bizden oyun olarak ustun oldugunu dusunmuyorum. Ustelik savunmada yapilan bireysel hatalar, Cenk'in pozisyon almayi bilmemesi felan derken iyice gs'nin isini kolaylastirdik.

Fakat yukarida sebeplere ragmen, yinede Almeida o golu atsa bugun galibiyeti kutlayan taraf olacaktik. Saglik olsun diyelim ve Demiroren isgalindan kurtulusumuzun mutlulugunu biraz olsun tadalim. Besiktas oyle bir takim ki, tum olumsuzluklar toplandiginda bir tabloda, insana umut verecek bir dirhem birakiyor bir sekilde. O da demiroren'in istifasi olsun

enorton dedi ki...

Hoca haklı da olarak her maçtan sonra fikstürden, yoğun programdan, sakatlıklardan şikayet ediyor ancak Edu, holosko, Ekrem, Mehmet Akyüz, burak Alves her maç yanında oturuyor. Mehmet Akyüz sene başında GS yi tercih etse bugün Necati yerine o oynuyordu. Sol bek bulamıyoruz ama geçen sene 2-3 maçta sol bek oynayan ve gayet de iyi oynayan Tevfik Doğukan Pala ortalarda yok. yine Atınç'ın Sidne'i den eksiği nedir ki? Bugün Gs de Aydın, emre çolak, semih oynuyor.

Diğer anlamadım konu ise Ersan konusu. Ersan hazır değil miydi dün gece? onun yerine giren Sidnei nin ağırlı yüzünden yedik 2 golü de. Ersan hazır değilse o zaman FB ve Gençler maçında neden 11 başladı?

Aslında çok söyelenecek şey var ama konuşmak da gereksiz bir noktadan sonra. Sadece bu yıl yapılan yabancı transferlere değinelim bu maç özelinde. Gs nin transferleri Elmander 2 gol, Melo 1 gol, riera asist öncesi pas, Muslere hatasız bir maç, Eboue 1 asist. Beşiktaş : Edu yedek, alves yedek, Sidnei yedek, Bebe sakat.

Adsız dedi ki...

ENORTON'un da dedigi gibi, hic bir medya mensubu yada BJK yoneticisi de sormuyor hocaya! bu kadar mac yogunlugundan sikayet ederken, o oyuncu bile degistirmedi... lig basindan beri hep ayni oyuncularla oynadi.. neredeyse 50 ye yakin mac yapti bu takim Agustos dan beri, neden diger oyunculari hazirlayamadigini soramiyorlar Carvalhal e.. onlarda hocayla beraber cok fazla mac oynuyoruz aglamasinin arkasina saklaniyorlar... takima genc oyuncu olarak bu sene kimi katti? altyapiyi kullanmazsak, Turk Futbolu bitecek.. ozellikle BJK & FB den baslayarak olacak bu cokus !!!

Luksemburg dan

BJK4EVER dedi ki...

Hoca resmen mazeret uretmek icin boyle davraniyor. Madem fiksturden sikayetcisin devre arasinda neden transfer yaptirmadin? Elinde Mehmet Akyuz, Tanju, Burak Kaplan, Alves varken anca zorda kalinca oynattin, sen rotasyon yapmiyorsan aglamaya hakkin yok!
Hoca resmen rezalete karsi mazeret olsun diye ugrasiyor kardesim, yazik gunah yahu.....

Adsız dedi ki...

Mevcut oyuncularin ucretleri odenemiyor, sen devre arasinda neden takviye yapmadi diyorsun. Klubun mali olarak iflas esigine geldigine dair soylentiler ortada dolasiyor. Zaten Carlos dunku mac sonu aciklamasinda yonetimin TFF secim surecine odaklandigini, ama futbolculara destek verilmesi gerektigini soyledi. belliki kasteddigi futbolulara olan odemelerin zamaninda yapilmasi. Evet, her teknik direktor gibi, Carlos Carvalhal`inde elestrilecek yonleri var, hatalari kusurlari var ama el insaf.

Cuestas

BJK4EVER dedi ki...

Illa 10 milyonluk transferden bahsetmiyoruz herhalde. Pek ala rotasyona girecek, kadroyu genisletecek ucuz transfer de yapilabilirdi. En basitinden Ozgur Cek ve Turgut Dogan mesela. Ayrica kulubun ekonomik durumu cok kotu ama kimse de kiralanmadi? Kiralanmayanlar tribunde curuyor iste, o ne olacak?

Hata sorun degil, hata yapsin. Ancak insan ayni hatayi 1 kere yapar, 2 kere yapar en fazla. Defalarca bu takimin duran toplar disinda 4-3-3'te gol atamamasi gorunmusken, her 4-4-2 oynadigimizda bu takim pozisyon zenginligi yasiyorsa ve gol atiyorsa ve o hoca hala israrla 3 onliberolu 4-3-3 ile oynuyorsa ben artik ona hoca demem. Hatta direkt aptal derim, cunku bunun hocalikla alakasi yok.
GS ve BJK, ikisi de sezona 4-3-3 ile basladi. Bir hoca radikal degisiklikle cift forvete gecti ve o gunden beri kazaniyor, liderlige yukseldi, diger hoca inat ediyor, korkuyor ve 15 puan geride. Biz hala oyuncularin parasi odenmiyor cart curt diye kandiralim. Genclerbirligi macinda ilk yari paralar odenmedi de devre arasinda oyunculara para verildi mi de ilk yari pozisyona giremeyen takim ikinci yari 3 gol atti? Taktiksel zeka ve mudahaleler futbolda bu kadar mu onemsiz?

Adsız dedi ki...

Ditto

BJK4EVER in dediklerine..

Luxemburg dan

Adsız dedi ki...

1-Ben Carlos'un hatalarini savunmak amaciyla degil neden devre arasinda transfer ya da takviye yapilamadigi seklindeki elestirine yanit vermek amaciyla, klubun mali durumunun uygun olmadigini soyledim. Yani yaptigin elestiri yersiz. Dedigin oyuncular da oyle cok ucuza mal olan oyuncular degil, ve ne kadar mevcut oyunclara alternatif olabilirler tartisilir. Nitekim nerdeyse lig tamamlanancak ve gittikleri takimlara olan katkilarida ortada.

2-Kaldiki devre arsinda zaten isin dogasi geregi oyle cok buyuk meblagli oyuncular transfer edilmez. Cunku o buyuk meblaglari hakeden bosta fazla oyucu yoktur. Yani secenekler sinirli iken, buyuk meblagli bir transfer riskini bırcok takim kolay kolay goze alamaz.

3- Kadroya giremeyen ama bir turlu de kiralanmayan oyuncularda, zaten mali olarak kotu olmamizin sebebi. Yani bu oyuncularla ederinden cok fazla meblaglarla sozlesme yapilmis. Kimse de o ucretleri odemek istemedigi ve o oyuncu da hakli olarak sozlesme ile garanti altina aldigi ucretinden vaz gecmedigi icin, malasef kiralama gibi bir opsiyonumuz yok. Misal Holosko. Holoska bir anadodolu klubunde oynamayaz mı? Oynar. Faydalı olmaz mı? Olur. peki neden Besiktastan kiralamiyorrlar. Cunku Besiktasin Holskoya verdigi yillik ucereti odemek istemiyorlar. Bu da cok normal, adamların paralari olmaigi icin degil, Holosko nun ederi o meblag olmadigi icin. Hatirlayin gecen yil, Holoska IBB spora kiralanmisti, Holoskonun yillik ucretinin yuzde 70'ini gene Besiktas odemisti.


4- Ayrica Carlos'un, Tayfur Havutcunun tutuklulugu uzerine emenaten ve yanlis hatirlamiyorsam sezonun baslamasina bir kac hafta kadar kisa bir sure varken takimin basina getirildigini unutmayalim. Yani ne sezon oncesi takimla hazirlanma sansı oldu ne de transfer yapabilme imkani.

5-Diger dediklerine gelince: Ne Besiktasin ne de Galatsasarayin hatta hic bir takimin sorunu 433 ve 442 filan degil. Bir takim eger hucum oynamak ve pozisyon uretmek istiyorsa orta sahasının 433 ya da 442 duzeninde olmasından ziyade, orta saha oyuncularinin hucuma olan katkisidir asil onemli olan. Veli, Necip, Ernst gibi, hucum ozellikleri nerdeyse hic olmayan, oyuncularla hucum yapamazsin. Keza ayni seyi defans oyuncuları icinde soylemek mumkun. Yani defans oyuncularida toplari rakip yari alanina sisirmek yerine ne olcude oyuna sokabilyorlar? Defans oyuncularinin hucuma katkisi serbest vuruslarda ya da kornerlerde rakip ceza sahasina gitmekten ibaret degildir ve bunu zaten dunya uzerindeki her takim yapar. Gerci bizim Ernst, Veli ve Necip den olusan orta saha yapisiyla, stoperleri toplari sisirdikleri icin elestirmemek lazim. Cunku malumunuz, aldiklari toplari orta sahadaki bu ucluye gecirseler bile onlar en fazla bir iki yan pastan sonra tekrardan geriye oynuyorlar. yani orta sahadaki bu uclu hic bir sekilde dikine rakip kaleye dogru oynamiyorlar, daha dogrusu oynayamiyorlar, oyle ozellikleri yok. Takimda bunu yapmaya calisan ve butun olumsuzluklarına ragmen Simao ve Q7. Ve elbette Fernandes. Gencler macini da devre arasinda odenen paralar degil, Fernandesin ve iyi kotu Q7nin hucuma olan katkilari kazandirdi. Yaninda Ernst ve Veli gibi hucuma olan katkisi sifir olan oyunculara ragmen Fernandesin gosterdigi performans, hucum oynamak icin orta saha oyuncularının nedenli onemli oldugunu gostermeye yeter.

Sozun kisasi bence bizim problemimiz orta saha ve defans oyuncularinin hucum ozelliklerinin olmamasi. Bir cok kisi Ernst ve Sivoku cok begeniyor ama, bu oyucunlari yuzuncu yil kadromuzdaki ayni mevkilerdeki oyuncularla karsilastirsak ne demek istedigim daha iyi anlasilacaktir (Fabian Ernst-Gunti ya da Pancu, Sivok-Kaan Dobra, Zago, Ronaldo)

Son olarak BJK4EVER sana guzel bir haber vereyim. Merak etme bu sezon sonunda Carlos'u gonderirler. Lucesculari, Tiganalari, Del Bosquleri ve sair diger hocalari lime lime eden zihniyet, Carvalhal gibi garibani cerez niyetine yer.

Cuestas

enorton dedi ki...

Bence sorun defansın kendini sürekli geri atmasında ve bu sebeple takımın boyu uzaması. Biraz önde bassak Q7 nin bu kadar geriye koşmasına da gerek kalmayacak. Bunun dışında sistem olarak Real Madrid tarzı 4-2-3-1 in takıma daha uygun olduğunu düşünüyorum. Anadolu takımlarına karşı savunma önünde Fernandes - Ernst (Necip) oynar. onların önünde Q7- Pektemek- Veli (Simao, Holosko, Ekrem,) İlerde Almeida. Pektemek Almeidaya yakın olur, o ön direğe koşar pektemek arkaya gider ya da tersi, Almeidanın cevresinde verkaç yapacağı, indirdiği toplarla pozisyona girecek birisi olur. Zorluk düzeyi yüksek maçlarda ise Pektemek yerine Fernandes olur, arkada Ernst -Necip olur.

Aslında bugünkü sistemin işlememesinin nedeni Orelyonun sakatlığı,... savunmadan top çıkarcak, ayağı top yapan oyunu soğutacak biri lazım. Erst bu tipte bir oyuncu değil. Fernandes burada kullanılabilir belki bilemiyorum. Orelyo sağlam olsa 4-3-3 ya da 4-1-4-1 daha ideal gibi ama onun yokluğunda bence Q7 ve Simao onun aynı anda oyunda olmadığı 4-2-3-1 ideal gibi...

BJK4EVER dedi ki...

@Cuestas

1) Bu kulubun mali durumu herhalde bonservissiz Ozgur Cek'i almaya yeter oyle degil mi?
Cok fazla mac yapmak anca yeterince rotasyon yapmayacagin zaman sorun olur. Yeterince rotasyonu da dar kadro ile yapamazsin. Dar kadroyu da transferle genisletirsin. Aslinda bu soylediklerim de gereksiz, sonucta kadromuzda adamin kullanmadigi bircok oyuncu var, transfere ihtiyac dahi yok. Ama mantiksal olarak soyledim transferi sadece.

2 Zaten buyuk meblaglardan degil, ucuz ve kadroyu genisletecek oyunculardan bahsettim.

3 Bonservissiz oyuncu alamayacak kadar kadro sikisiksa her turlu oyuncu gonderirsin. Holosko'yu maasinin yarisina gonderirsin, M.Akyuz, Alves vs kiralanir. Bunlar kiralanmadiysa ve kadroda tutulduysa en azindan hocanin kullanmasini beklerim, o da yok. Ama is aglamaya ve sikayet etmeye gelince her hafta ayni nagmeleri dinliyoruz.

5 Benim dediklerimi soyluyorsun bir nebze. Zaten ceza sahasina girecek bir uzak forvet ve orta saha oyuncusu olmadigimiz icin 4-4-2'ye gecelim diyorum. Futbolda ideal sistem diye birsey yoktur, senin kadrona gore ideal sistem vardir. 4-4-2 asigi oldugum icin cift forvet oynayalim demiyorum, geneler olarak bu ligde cift forvetin is yaptigi icin ve bizim kadromuza uyan sistemin bu oldugu icin soyluyorum.
Kaldi ki sana gore onemsiz olabilir, ama saha ici dizilisi radikal olarak bir takimi etkiler. Ne kadar takip ettin bilmiyorum, ama GS sezona 4-3-3 baslayip orta siralarda giderken BJK maciyla 4-4-2'ye donup liderlige yukseldi. Biz 100. yilimizda hazirlik maclarinda 4-3-2-1 ile rezalet sonuclar alirken (son mac AEK'dan 5 yemistik) lig baslayinca 3-5-2'ye donup tek maglubiyetle sampiyon olmustuk. Yine Zico doneminde FB sezona 4-3-1-2 ile baslayip orta siralarda dolasirken ve adam kovulmak uzereyken bir Newcastle deplasmaninda 4-2-3-1'e gecip sampiyon bitirmisti o sezonu.
Orta sahadan hucuma destek gelmiyorsa orta saha oyuncularindan 1'ini eksiltip ekstra bir forvet koyacaksin, Quaresma ve Simao'dan forvet degil kanat yaratacaksin. Semih Kaya'nin attigi golde kac oyuncu arka direkte rakibi bozuyor? Almeida'nin kafasinda 2 oyuncu ceza sahasinda nasil bombos? GS'nin attigi ilk ve 3. golde kac kisi ceza alaninda? Bizde 4-3-3'te Almeida disinda kac kisi ceza alanina giriyor, ki o bile bazen ileride o kadar yanliz kaliyor ki geriye cekiliyor ve hic ileriye cikamiyoruz.

Son olarak sunu belirteyim, senin saydigin isimlerin tamamini iyi antrenorler buluyorum. Son 5-10 yilda da Riza, Ertugrul, Schuster ve Carvalhal disinda antrenorlerimizi begenmemezlik de etmedim, yani her antrenore sallayan biri degilim.
Carvalhal mi gariban? Niye? Adamin senede aldigi para bizden 1000 kat fazla, 2-3 saklabanlik/sempatiklik yapti, ezik bir goruntusu var diye mi gariban oldu? Oyle olmuyor maalesef....

enorton dedi ki...

Kendi soruma kendim cevap vereyim. Tevfik Doğukan Pala devre arasında Adana Demirspor'a kiralanmış.

Adsız dedi ki...

BJK4Ever

Amacim kesinlikle uzatmak ve polemik yaratmak degil. Sadece, bazi ifadelerimin yanlis anlasilmis olabilme ihtimalinden hareketle, bir kez daha dusuncelerimi kisaca ifade edmek istiyorum:

1- Klup mali olarak iflas noktasina gelmis durumda, degil futbolculara olan odemeler, deplasman yol ve konaklama giderleri gibi zorunlu ya da cari harcamalari dahi yapmakta zorlanmakta. Camiayi biraz yakindan takip eden herkes Besiktasin mali olarak dahada kotuye gitmeden ciddi bir sekilde kuculmesi gerektigi konusunda hem fikir. Hal boyleyken, Besiktasin fiyati ne kadar uygun olursa olsun yeni transfer yapma imkani yok. Yani olay tamamen mali imkansizliklarla ilgili ve Carvalhal`le bir ilgisi yok.

2-Bir futbol takiminin sahadaki taktiksel dizilisi, o takimin sadece hucum gucunu ve uretkenligini degil defantaki basarisinida etkiler. Ama benim vurgulamak istedigim daha temel bir sorunumuz oldugu: Hucumda uretken degiliz, hucum yapamiyoruz, cunku Fernandes disinda diger orta saha oyuncularimiz hucum yonunden yetersiz, vasat bile degil. Dolasisyila ben, “bu oyuncularla, hele birde Fernandes takimda yoksa ya da formsuzsa, hucum gucumuz iyicene kisirlasiyor, hatta butunuyle O7`nin kisisel oyunu ile duran toplara kaliyor diyorum”, sen “Orta sahadan hucuma destek gelmiyorsa orta saha oyuncularindan 1'ini eksiltip ekstra bir forvet koyacaksin” diyorsun.

3-Carvalhal ile ilgili olarak “gariban” kelimesini yanlis anlamda kullandim sanirim. Bunun icin kusura kalmayin. Aslinda gariban lafiyla kasteddigim sey suydu: Son onyilda kendisinden once Besiktasta gorev alan hocalarla kiyaslandiginda, Carvalhal, Riza kaptanla, Ertugrul Saglami bir kenara koyarsak, onlar kadar piyasasi ve kariyeri olan bir teknik direktor degil. (Yanlis anlasilmasin Ertugrul Saglami bir kenara koyarken, bizde gorev aldigi donemi kastediyorum. Yoksa Bursa deneyimi ile yani gunumuz itibariyle Carvalhal`den daha kariyerli bir hoca oldugunu dusunuyorum). Evet dedigin dogru, Carvalhal hizmeti karsiliginda siradan birisinin, belkide yillarca calissa kazanamayacagi parayi bir yilda aliyor. Ama sadece Carvalhal degil tum teknik direktorler ucret aliyor. Ha Carvalhal onceki teknik direktorlerimizle karsilastirildiginda, astronomik bir ucret alsaydi, belki bu acidan elestiri konusu olabilirdi.Tam tersine Carvalhalin ucreti Riza ve Saglam da dahil onceki teknik direktorlerden daha dusuk. Bu nedenle fayda maliyet acisindan dusunursek, Lucescu ile Denizli haricinde, ki bu iki hocaninda ikinci sezonlari felaket, onceki teknik direktorlerden daha az paraya daha iyi sonuclar aldigi icin ustun oldugunu soylemek bile mumkun.

Son olarak teknik direktorlerde her insan gibi hata yapabilir, elestirilebilir ve begenilmeyebilir. Carvalhal de bir istisna degildir. Onemli olan elestirilerin makul ve yerinde olmasi, saglam bir zemine dayanmasidir.

Diger taraftan sportif sonuclarla dogrudan ilgili olmazsa dahi, ben Carvalhal`in kisiligini ve samimiyetini tartismam bile.

Cuestas

Yorum Gönder

Ara