.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2012 Pazar

STSL25 / Fenerbahçe - Beşiktaş





Pazar / 19.00 / Özgür Yankaya


Büyük Başkanın iki takımının mücadelesi. İyi oynayan kazansın.

43 Yorum:

zago30 dedi ki...

adama zorla küfür ettirirler!

enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...

Bence Ekrem sağbekte olmasın bu maçı kaybetmeyiz. Toraman Sağ beke Tanju sol beke geçsin. Ortasahada Necip Alexi bitirir, Ekremi sağ beke değil sağ kanada atarım. Onlar uğraşsın biraz da :) adam mutlaka pozisyon buluyor ilerde oynadığında. Diğer tarafta ise Simao- Edu- holosko dan biri artık. Santrafor olarak de Pektemek. Bence hiç de zayıf bir kadro değil.


*************Cenk************
tanju, Egemen, Sivok, toraman
********Ernst,Necip,Veli*****

******Edu, Pektemek, Ekrem***

Adsız dedi ki...

Luksembourg dan " eger Carvalhal genclere sans verirse, bu takim yenilmemek icin mucadele eder.. yok kendi kafasindan Edu larla, Budu lerle ugrasirsa yine rezil oynayarak yeniliriz..."

alper dedi ki...

Şu maç öncesi bunca eksiğe rağmen yinede eli ayağı düzgün bir 11 çıkarabilecek olmamız kadromuzun genişliğini(kalitesini demedim) gösterir.Yeter ki doğru taktik verilsin.Dışarıdan baktığımda 4-4-1-1 benzeri bir taktiğin işe yarayacağını düşünüyorum ve sanırım CC böyle çıkacak sahaya.Beklediğim yada isteiğim 11 cenk-ekrem-sivok-egemen-tanju-toraman-ernst-veli-necip-simao-edu.
Taraftar baskısı altında uzun süre direnmemiz gerekecek bir maç olarak gözüküyor ilk bakışta.Ama ben yinede bu maç özelinde 2 gol çıkarabileceğimizi düşünüyorum.Ytereki yediğimiz gol 1 de kalsın.Tahmini skor ise 1-3 beşiktaşımın galibiyeti.
ve son not:veliden gol bekliyorum.

alper dedi ki...

Bjk'nin maç saati değişmezse muhtemel 11'i şöyle; Cenk- Tanju, Sivok, Egemen, Ersan Gülüm- Ernst, I.Toraman, Veli- Holosko, Mustafa, Simao

BJK4EVER dedi ki...

Benim icin ideal 11 (4-4-2)
Cenk
Toraman Sivok Egemen Tanju/Ersan
Simao Ernst Necip Veli
Holosko Pektemek

Ama Carvalhal 4-3-3'ten yine vazgecmeyecek, bence olmasi gerekenler:

1 Mustafa forvette oynamali.
2 Holosko oynamali.
3 Sagbekte Ekrem oynamamali, Stock karsisinda Toraman ayakta kalabilir.

Bunlar olursa fark yemeyiz, puan veya puanlar almamiz da muhtemel olabilir bence. Onun disindaki bir kadroyla bende net bir skorla yeniliriz.

BJK4EVER dedi ki...

@alper

Hocam o kadro da iyi bir kadro. Sadece tek sikinti Tanju-Stoch eslesmesinde olur, birde Toraman adam markajini iyi yapiyor ama akilli bir oyuncu degil, Alex'i en az 1 defa kacirir bence, Alex'ten ziyade Stoch karsisinda gormek isterim kendisini. Onun disinda kesinlikle iyi bir kadro sayilir bence.

alper dedi ki...

Son gelen bilgiler Ersan'ın 11 başlayacağı yönünde.Maç skorundan ziyade bir Hilbert faciası daha yaşamayalım diye düşünmeye başladık.Ya da CC rakip net favori olunca kahramanlık peşine düştü.Dünkü gs maçına ve kadrosuna bakınca düştüğümüz şu hal ve şu kısır tablo can yakıcı.Hiç bu kadar yenelim istememiştim.Yenelim be.
Ernst ne yapıyordur acaba şimdi.

menderes mete dedi ki...

Fenerbahçe'yi beklemeden oynayacak her kadronun kazanma şansı vardır...

YSY dedi ki...

Bence bugun eğer edu oynayacaksa yerine şu alves denen çocuk oynasın..kendisi icin kaybedecek kanitlayacak birseyi yok. Cikar oynar topunu.

enorton dedi ki...

Ersan kesin 11 başlayacak sanırım. düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Aylardır 5 dk oynamamış oyuncu 11 de sahaya çıkıyor. Necip de yedekler arasında...

can dedi ki...

Su anda kadroyu gormus ve sok olmus durumdayim. Mac skoruna gore yorum yapmamak icin soyle soyleyeyim. Bu macta Ersan'i, hem de sol bekte, oynatmanin hic bir aciklamasi olmaz/olamaz, ustelik Hilbert'i buzlu zeminde oynatmanin bedelini odeyeli 3 gun olmusken. Necip saglam ve tam cikistayken Toraman'in orta sahada oynamasindan bahsetmiyorum bile. Macta cok buyuk olasilikla yeniliriz ama en azindan Ersan tekrar sakatlanmasin. Bu dilek de icinde bulundugumuz hali guzel ozetliyor aslinda.

CDiS dedi ki...

1 senedir oynamayan, sakatlıktan yeni çıkmış bir ersan gülüm 'den başka oynatacak adamımız yoksa yenilmeyi hakediyoruz. hem de sonuna kadar..

YSY dedi ki...

Abi en azından necip falan oynasaydi ya..adami kurtarici olarak yedekte tutuyor heralde..

YSY dedi ki...

Tanju'nun değismesi lazim. Ernst artık gözume batmaya basladi.

maui dedi ki...

Çocuklar, arkadaşlar
Kusura bakmayın böyle dedim diye ama bilmiyorum 37 yaşındayım ve 32 yıldır bu takımı seyrediyorum. Ben hayatımda hakikaten bu kadar içten dinamitlenen bir takım görmedim.
Bu maçı seyrettikten sonra ben Ernst'in yerinde olsam, Pektemek olsam, Egemen olsam, gider o ne kadar Portekizli varsa kafa göz dalarım.
Bu ibneler Tayfur demiş ya Guti'ye ibne diye lütfen ibne lafını da silmeyin bu ibneler harbiden takımı dinamitliyor.
Ernst kaçırdı, yetmedi vurdu direkten döndü.
Necip, garibim Mersin maçının tek ayakta kalan adamı.
BJK4EVEr
Önce bildin. Stoch ilk yarı Tanju'yu sildi ama çocuk tam toparladı çıkıyor, vuruyor ortalıyor, EKOKOKOKOK giriyor. Holoşko, Şimao
Yemin ediyorum Cartalete'nin bahsettiği A2'den iki adam alsak daha iyi oynarlar.
Ya Allah Kelamı'mı ulan bu orta saha çıkar sola adam girer demek.
Carvalyal mi nedir?
2, 3 olmasının ne farkı var oldu işte.
Çıkar Toraman'ı Edu'yu öyle al hiç bilmiyorsan iki forvete top şişir...
Yazık bize ya
Bu arada İlk maçta yeter Tüpçü t-shirtümü giyip staddayım
Artık yeter.
Biraz daha gitsem küfürden interneti kapatacaklar.
İyi adam Carvalyal git Kızılay'da çalış, Kızılhaç'ta çalış aq...
bana iyiliğin değil, oyunu okuman lazım...

bw1903 dedi ki...

fenerbahçemiz kazandı

menderes mete dedi ki...

Hoca da dahil sene sonunda vedalaşılacak baya kişi var bu takımda.Hala edu'dan,holosko'dan simao'dan ekremden medet umuluyor.Sahaya 5 stoper ile çıkmanın mantığı nedir? bu fb üstüne gelen takımlara karşı hiç birşey yapamıyorken savunma ağırlıklı oynamak nedir? Simao Burak'tan daha mı yararlı? M.Akyüz Edu'dan daha mı kazma?

enorton dedi ki...

maui haklısn abi dediklerine aynen katılıyorum. Ernst özellikle ikinci yarı mükemmel oynadı heryere koştu, pozisyona girdi. Vurdu direkten döndü vs ama elinden gelenin fazlasını yaptı. Şampiyon olduğumuz yıldaki Ernst gibiydi. Peki Simao ne yaptı kornerleri ön direğe kesmekten başka? Tanju dediğin gibi tam düzeldi havasını buldu adam yardırmaya başladı sağdan oyundan çıktı. Alexi tutsun diye oyunda duran Ortasaha Toraman'ın 1-0 dan sonra hele de ikinci yarıda hala orada olmasına anlam veremedim. Gs ile 9 puan fark var. Önümüzde Sivas, Gençler, Gs ve Trabzon maçları var. Yuh o kadar olmaz diyeceksiniz ama ben bu 4 maçtan toplamda 3 puan çıkaracağımıza inanmıyorum. Beşiktaş da ligi 6. bitirir. Seneye başkan iki mendes oyuncusu daha getirir, biz de kafamıza huni takıp havaalanına koşarız.

YSY dedi ki...

@enorton yok yok abi simdi turkiye kupasi gelir bizi ona kitlerler. Seneye de turkiye kupasi durumuna gore gidecek kalacak futbolcular belli olur. Uğursuz YD !

BJK4EVER dedi ki...

Hem mac oncesi (bize verilen ve rakibe verilmeyen kirmizilar, cezalar), hem mac sirasinda, hemde mac sonrasinda (fikstur) olabilecek her turlu olumsuzluklar bizi buluyor. Bunlari da konusmak lazim aslinda, uzerimizde buyuk biz sanssizlik, basimizda buyuk bir adaletsizlik var. Yine de mantikli bir 11 ile fena oynamadik, ama beceri eksikligi yine goze carpti. Ama herseye ragmen, su sacma 4-3-3'e ragmen yine biz bu yarista variz. Basimizdaki sanssizliklari atarsak play-off'larda rakibin anasini belleyecek kadro var bizde, bunu da adim gibi biliyorum.

maui dedi ki...

@enorton
Ben sana 3 puan konusunda katılmıyorum abi.
Zira, bu puşt yatağında ki başında vekaleten 101. yıl şampiyonluğunu Serdar Bilgili ile birlikte satan Hüsnü Güreli var, play-offta PİS TV kutu satsın diye puan farkını minimumda tutmak ister biz en kaba liderle aramızda 7 puan farkla playoffa kalırız.
Daha sonra da Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, bugünkü dallama bizi hem inönüde hem dışarıda ince ince kıyar bizde playoff üçüncüsü olup üçün birini alırız.
Bu arada bu tüpçü yavşağı hala Fenerbahçemiz, ligin değeri, beşiktaş duruşu falan gibi yavşakça demeçler verir durur...
Bugün maçı 16 yıl önce tanıştığım ve 10 yıl önce evlendiğim karımla seyrettim. Ona dedim ki ulan ben şanslı olsam Beşiktaş'ı tutmazdım. Sen şanslı olsan beni almazdın...
Galatasaray Lisesi'ni bitirdim birgün bile saklamadım Beşiktaşlılığımı...
Oğlumu Beşiktaşlı yaptım...
Gurur duyuyorum. 6 yaşını daha doldurmadı, ama yenildik mi olsun baba başka zaman kazanırız diyor.
Diyor da kendimi Sadri Alışık modeline sokup "Bu da mı gol değil" diyesim geliyor.
İyi de Amerikan gavurunun deyimiyle under dog olmak bana harbiden koymaya başladı.
Bu son 15 günde iki açıklama beni, hayatımı farklı bir hale getirde ve Türkiye'mi parçaladı...
İlki, RTE'den geliyor meali, "Dini bütün muhafazakar çocuklar yetiştireceğiz
İkincisi, bu Tüpçü'nün dallamalıkları...
Çok küfür edesim var...
Ama ayrı bir parantezi de hemen hemen aynı yaşta olduğumuz birçoğu ile kapalı ya da çarşıdan yüzyüze simaen tanıştığımız Alen, Ayhan, Metin gibi Çarşı'nın sözüm ona önde gelenlerine...
Bir Altay maçıydı takım bir önceki mağlubiyetiyle birlikte galiba 8. olmayı garantilemiş:) ve tribün Sarı Fırtına'ya bağırıyordu...
15 bilemedin 20 kişi onları susturup Beşiktaş diye bağırmıştık.
O zamanlar daha dürüstlerdi, kebapçılık yapmıyor, Başkan dükkan açılışına gitmiyordu.
Aynı şekilde de Sefa denen itin yanına oturup sonra da stadda Beşiktaş g..tnü s.kmeye geldiği dinlemiyorduk...
Eğer Tüpçüye ve onun paralı askerleri haline gelmiş Çarşı'ya bile karşı olamayacaksak zaten dükkanı kapatalım.
Dalyarak ergenler anarchy.com sitesine mail atıp, "Akıllı olun bizim A'mızı kullanıyorsunuz" diye akıl veriyor. Böyle cahillerin elinde, böyle itlerin eline kaldı benim canım kapalı tribünüm.
13 yaşında çevik kuvvetin kaskını aşağı atmıştım, benim kombineli koltuğuma koydu diye...
Tüm tribün almıştı ellerinden beni.
O tribün de kalmadı.
Ama ben hakikaten inanıyorum benim gibi seven Beşiktaşlılar'ın olduğuna.
Kafam iyi olmaya başladı ya da yaştan dolayı depresyona girdim ama tek bir şey söyleyeceğim...
Gün bugündür, gün Beşiktaş'a her şekilde sahip çıkma günüdür.
Daha önceki iyi şeyleri yazın onu yapın bunu şeyedin bırakın.
Nickleriniz beni ilgilendirmiyor, kim daha uzağa işeyecek bilmiyorum ama işeyene Çarşı'da bir rakı ısmarlarım.
Yeter ki Beşiktaş'ımızı sahiplenelim.
Beni ne bu Tüpçü dangalağı Beşiktaşlı yaptı ne de bu Çarşı ergenleri...
Sevinmek için sevmedik biliyoruz da biraz da sevinelim istiyoruz.
O yüzden Beşiktaş'a sahip çıkalım...

YSY dedi ki...

@bjk4ever başımızdaki en büyük kısmetsizlik YD'dir. O yüzden Uğursuz Herif ! diyorum. Geldiği günden beri yaşamasığımız şey kalmadı. İnanın bugün beni üzen fb'ye yenilmek falan değil. Yenersin yenilirsin... Beni üzen bu adamın klubun basinda gecirdigi her saniyedir.

Mayor dedi ki...

Ortada bir isim varsa isler firsatcilar icin daha kolay hale gelir. Carsi Besiktas taraftarlarinin her konudaki sozcusu ilan edildikten sonra herkes onlardan medet umar oldu. Ama carsinin mevcudiyeti Tupcu gibilerin ekmegine yag surdu onlari satin aldinmi tum taraftar kitlesini satin almis oluyorsun. Herkes hala carsinin birseyler soylemesini bekliyor. Belki rollerini devam ettirmek icin yalandan bi iki sey atarlar ortaya ama artik akilli olup herkesin sazi kendi eline almasi lazim. Akli selim olanlar dun kayseride bugun antalyada toplanip pankartlarini acip yaptilar aciklamalarini. Istanbulda bunlar yapilamiyor bu teslimiyetten dolayi.

Adsız dedi ki...

Sayın Ekşililer

Beşiktaş'taki son duruma rağmen hala yedee-ee diye keçi inadını sürdüren ve halen Holosko örneğinde, geçmişte de Tabata ve Delgado gibi yarım adamların özelinde, o aslında şurada oynamadı bundandır, şeklinde düşünenlerin bariz bir şekilde "Stockholm Sendromu" na düştüklerini gözlemliyorum.

Bu konunun irdelenmesini rica ederim. Zira taraftar açısından en tehlikeli durum gerçeklikten son derece uzaklaşılan bu durumdur.

Saygılar

"Es gibt kein richtiges leben im falschen." - Adorno

Oyle aklima geldi.

box2boxMC dedi ki...

sanırsam şu son 3 haftadan sonra herkesin garanti gözüyle baktığı play-off larda tehlikeye girdi. fikstürü kes; sivas(D)-gençler-galatasaray(D)-trabzon-ordu(D)
sıfır çeksek yeridir.

Açıkcası şu portekizliler ve YD den kurtulacaksak sıfır çekmeye razıyım.

BJK4EVER dedi ki...

Portekizlilerden kurtulacak bir durum yok, sadece Portekizlilerden maksimum fayda alabilinecek ortam (saha ici ve disi) yok bence.

box2boxMC dedi ki...

@BJK4EVER
bence var, fernandes dışında 2 senedir hiçbirinden verim alamadık ayrıca dünkü maçtada görüldü ki bu adamlar takımda olduğu zaman takım oyunuda sekteye uğruyor. Dün yenilmemize rağmen takım olarak herkes oyunun içindeydi.

Umarım sezon sonunda 4 portekizliden en az ikisi gider. Adam gibi takım oyununa uygun adamlar gelir. Ya da boşver ya sadece YD gitse yeter, gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten...

bw1903 dedi ki...

çarşının (en azından yönetiminin) tüpbeyinin kuklası olduğu artık kesinleşmiştir. çarşı sevdalılar;ı gerçekler acıtıyor mu?

e.t. dedi ki...

Aynı şeyler hep konuşuluyo, görünüşe göre konuşmaya bıksak da böyle devam edecek gibi de duruyo malesef.

Ama şunu es geçiyoruz sanırım, kulüp yanlış transferler ve yıldız diye alınan adamlara verdiği yüksek maaşlar vs gibi durumlar yüzünden batma noktasına geldi, artık işin şakası kalmadı.

q7, simao, almeida dediğimiz adamların aldıkları maaşlarına bir bakalım Allah aşkına..

simao büyük topçu buna kimsenin itirazı yok, ama 1 senedir ne verdi/ne aldı 'ya bakarsak bir burak kaplan, bir veli veremez miydi aynı verimi? biz daha iyisini yapsın diye vermedik mi o maaşları onlara? keza q7, keza almeida.. yıllık 3er 4er milyonluk katkı yaptılar mı takıma?

artık başka çıkar yolu kalmamıştır, "gerçek" lider özellikli, oyunu yönetebilen bir-iki oyuncu dışında gerisi fazladır beşiktaşa, yüktür.

şu eleştirilen tanju, tamam müthiş bir sağ bek olmayacak ama adam 22 yaşında, elbet gelişir ki ben heyecanlı olduğunu düşünüyorum bir de koca sezonda 2nci defa 11de oynadı hak vermek lazım.

bu takımın rotasyon oyuncusu, yedeği hem yaş itibariyle, hem maliyet olarak holosko, edu, ekrem, vs olmaz olamaz, bu kadar basit

BJK4EVER dedi ki...

Aslinda bizim izleyecegimiz yok belli. Takimi tasiyacak 2-3 tane yabanci olacak maksimum, bunlar yillik 1.5 milyon euro'dan fazla maas alan oyuncular olacak. Mesela Quaresma, Fernandes ve Almeida yeterli, Simao bu durumda fazlalik olur ve gonderilir. Bu 3 oyuncunun yanina istikrarli, takimi rahatlatacak ucuz (<1.5 milyon) yabancilar olmali, mesela Ernst, Hilbert ve Sivok. Ediyor 6 yabanci. Bunlarin yanina baska yabanci almayacaksin, diger 2 yabanci ise genc ve maliyeti cok dusuk, gelecek vaad eden oyuncular olacak, mesela Julio Alves. Bunlarin disindaki yabancilar (Sidnei, Holosko, Edu vs) tamamen fazlalik ve gereksiz.

Yerli olayina gelirsek. Su anda elimizde potansiyeli yuksek, patlama yapip yillarca katki verecek bir yerli toplulugu var, mesela Cenk, Ismail, Necip, Mustafa ve Veli (5 eder ve 11 tamamlanir, Egemen ve Toraman vs de var ustelik) siyrildi, bunlara insallah Ridvan (?), Atinc, Tanju, Burak, Erkut, Muhammed gibi oyuncular da katilir. Bu oyunculara sans vereceksin ve rotasyon/kulube oyunculari bunlar olacak.

Gelecek seneler katiyen Anadolu takimlardan transfer yapilmayacak. Bu sene Turgut ve Ozgur alinabilirdi, kacirdik. Ama ilerleyen seneler yapilmamali, yapilacaksa da Velu, Tanju, Burak gibi Avrupa'dan genc oyuncular alinsin.

Artik genc yerlilere yonelmeliyiz ve uzun vadede dusunmeliyiz. Borclar kisa vadede tasarrufla inmez, hele kopya ucreti gibi abuk subuk seylerle inmez. Bu kulubun en buyuk gideri futbolcu maaslari ve oradaki fazlaliklardan (Simao, Holosko, Edu, Sidnei vs)kurtulmali. Artik olarak Aurelio, Rustu gibi oyuncular da gonderilir, yerleri ucuz ve genc yerlilerle doldurulur.

Bu is bu kadar basit beyler.

KCKF dedi ki...

Eline saglik @maui abi. :)

Macin basindaki kontralarda bir takim nasil gol atamaz ben hala ona sasiyorum. Avrupada, birak Avrupa'yi Anadolu takimlari bile 4'e 2 gelirken gol atarlar, biz atamiyoruz arkadas.

Aksamki macin ikinci yarisinda Fernandes olsa, o kornerlerden elbet is cikardi. Insanin aklina http://www.burasikapali.com/2012/tahkim-kurulu-fernandes-guven/ bu yazi gelip duruyor.

Onumuzdeki 5 macta takim toparlanir, derbilerde berabere kaliriz, diger maclari kazaniriz. Yine bir bok olmaz, konustuklarimiz havada kalir. -.-

box2boxMC dedi ki...

@BJK4EVER Almeida dışında yazdıklarına katılıyorum tamamen.
Almeida çok düz bir oyuncu, bizi 1 adım daha ileri götürecek bi adam değil. İyi yaptığı 1-2 şey var onlarda çok iyi değil. Bi Sow, Elmander, Baros, Burak Yılmaz seviyesinde değil. Ayrıca Almeida'nın olduğu maçlarda takım onun hava toplarını indirebilmesine güvendiğinden hep uzun top atıyor. Tam anadolu takımı gibi oluyoruz. Sevmedim sevemedim bu adamı.

enorton dedi ki...

@Maui harika yazmışsın hocam ellerine sağlık.

@BJK4EVER
Hocam ben kendi adıma konuşursam artık nefret etmeye başladım portekizlilerden. Bana kalsı hepsi birden gönderilsin, Zaten Q7 den başkasına alıcı çıkmaz ona da Dubai den falan çıkar sanırım. Şu Mehmet Akyüz ün Edu dan Holosko dan daha kazma olduğuna inanmıyorum, Burak Kaplan'ın, Simao dan daha fazdasız olacağına da... Artık şu adamları görelim 10 -15 dk olsa da... Bu arada dün Pektemek'in gözlerinde sanki İ.Mansız ateşi gördüm. Artık her maç 11 başlasın Pektemek, Almeida kaçıracağına o kaçırsın golleri..

BJK4EVER dedi ki...

@box2box

Almeida olmaz baskasi da olabilir, gerekirse Q7 de satilir, sorun degil. Ama onemli olan bu top seviyede maas goturen oyuncularin sayisinin maksimum 2-3 olmasi, gecmiste top seviyede maas alip bir bok yapmayan (Nobre, Holosko, Delgado vs) oyuncular cok olmustu, artik bundan kurtulmaliyiz.

@enorton

Yillardir Portekizliler yoktu da ne oldu?

strwind dedi ki...

Yönetimden protestoları engelleme çabaları:

http://www.bjkbasket.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=743%3Abu-nasil-fiyat-politikasi-%3F&Itemid=176

Bekir Yarangume Baskan'in arabasina haciz koydurdu ya, onun parasini cikarmaya calisiyorlardir.

alper dedi ki...

@shelbyl

Başkana'' herif'' demek hakaret etmek maansına gelir mi,gelmez mi?

bw1903 dedi ki...

Ernst FIFA'ya başvurdu

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=10851

Yorum Gönder

Ara