.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Şubat 2012 Perşembe

STSL24 / Beşiktaş - Mersin İY

 

Perşembe / 20.30 / Kuddusi Müftüoğlu


40 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Tuh lan Ekrem oynamiyor galiba, kime sovecegiz simdi. Sene basinda sovulecek duz topcular anketi yapilsin da belli olsun bari, kime sovelim diye kafa patlatmayalim.....

alper dedi ki...

ekrem yokmuş hilbert varmış.iyi bari dilime pelesenk ettiğim küfürlerin çoğunluğu simaonun olur bu gece.Q7 yedek klübesinde edu ilk onbirde.

YSY dedi ki...

Geçen hafta beni yanıltmayan takımım umarım bu hafta beni yanıltır.

Adsız dedi ki...

fernandes'e verilen cezanın fener yenildikten sonra belli olması ironik.

Adsız dedi ki...

helal olsun lan, yıldırım demirören yeter diye bağırıyo kadınlar. "ADAM OLUN LEYYN, ADAMSIN ADAM" diyen pis rantçı orospu çocuklarına iyi kapak olmuştur umarım, kendi literatürleriyle "kadınlar kadar olamadınız" diyorum pis cinsiyetçi rantçı pisliklere.

helldoradotcom dedi ki...

toraman bi ixtir git yaa

helldoradotcom dedi ki...

veli ve necip'e yazik :((

beyler yeri değil ama haftasonu şehir dışındayım şimdiden fener maçında takıma başarılar diliyorum. başlığı da gene şelbil arkadaşımız açacak :))

BJK4EVER dedi ki...

Rakiplerimiz puan kaybetmis, kendi sahamizda oynuyoruz, rakibimiz 6 mac ust uste kaybetmis, ilk yariyi 1-0 geride kapamisiz, sahada 2 pas yapmak mumkun degil, hala antrenorumuz cift forvete gecmekten korkuyor, Edu'yu cikartip hicbir ofansif ozelligi olmayan 3 orta saha oyuncusu ile oynuyor. Ceza alanina millet 3-4 adam sokarken biz 2. adami bile sokamiyoruz. Afedersin ama sistemine sokayim.

Adsız dedi ki...

Tüpçü siktir git.
Bizden bi sik olmaz

Hakan Özkan dedi ki...

Quaresma artık miladını doldurmuştur.

Adsız dedi ki...

Aaaa arkadaşlar lütfen yorumlarınızı 2 defa okuyup öyle yazınız. Lütfen.

Mendes isimli futbol dehası Beşiktaş'la çalışmaya karar verip en güzide oyuncularını bize vermiş; siz hala utanmadan sallıyosunuz. Bi düşünün bu oyuncular Anzhi Mahaçkale'ye bi gitseydi neler olurdu neler. Ama göremiyosunuz çünkü netçe itibariyle herşey vizyon meselesi. Lütfen biraz nane-limon içip vizyonunuzu genişletin.

Mesela KüYedi niye kırmızı gördü. Sakın sığ yanıtlara sığınıp laubali diye damgalamayın. Fenev maçından bi hafta sona Sivas deplasmanı var. Bu karda kıyamette öyle bi deplasmanda takımını yannız bırakmamak adına bu onurlu hareketi yaptığını görmemek için resmen kör olmak lazım. Tıpkı başganın Morinyo ilen çekilen fotosundaki bakışta yer alan vizyonu görememek gibi.

Hala konuşuyonuz. Oysa söyleyin, bu fotonun dışında Ronaldo gelip bizzat imza daatmadı mı, hatta kumsallarımızda deniz kabuğu toplamadı mı. Hepiniz bihabersiniz. Bilmiyosunuz ki skorlar, kupalar hep geçicidir. Ama cümle alem o deniz kabuğunu asla unutmaz.

Gerçi kime ne anlatıyoruz. Anlasanız hep bi ağızdan bağırırdınız: Yetmez Başgannn Yetmezzzzz.

Unknown dedi ki...

Bursa macini bir hatirlayin hemen hemen 2 kez ayni hareketi yapti Quaresma, 2 rakibinede bilincli olarak tekme atti, mactan atildi armayi optu besiktas mucizeyi gerceklestirip maci kazandi. Carvalhal, Quaresmaya gosterilen kartlarin cok agir oldugunu ifade etti ve ceza vermeyecegini soyledi, simdi buyrun Quaresmaya kizin..

Unknown dedi ki...

Sampiyonlugu kaybetmek pahasina Sivok'u oynatmayanlar benimle ayni takimi tutuyor olamaz.. Lanet olsun sizin gibi yonetime.

YSY dedi ki...

Evet tahmin ettiğim gibi yine herkesin puan kaybettiği haftada bizde kaybettik.. Bu takım maalesef bu duruma iki üç hafta önce düşecekti ama hakemler sağolsun ertelletiler ve bize kötülük yaptılar çünkü çoğu kimse takım iyi gidiyor sandı. Allah bildiği gibi yapsın bu başkanı ! Uğursuz herif ! Buraya yazıyorum, kala kala 8 maç kaldı. Bu takım en iyi iki maç daha beraber kalır, bir iki maç da kaybeder. Play-off öncesi alacağı maksimum puan 62-60 arası olur.

makavel dedi ki...

Dakka 36 simao yerde kırmızı kart penaltı nasıl olcak?

Mayor dedi ki...

Biseylermi oluyor? Gcen hafta Fernandes bu hafta Quaresma bu heriflerin maasi yatmiyor bence, onlarda bu sekilde intikammi aliyor? Bu kadar ucuz kart ceza gorulurmu. Gecen hafta Fernandesin yaptigi harekette tam hakemin gozunun onunde oldu ardindan sanki bisey olmamis gibi hakemin ustune yurudu.
Benmi paranoyaklastim?

@YSY

Daha 10 mac var. :)

---

Son bir haftayi ozet geciyorum:

Sivok'u 200 bin dolar icin oynatmiyoruz. Bekir Yarangume'ye 260 bin lira borcumuz var, haciz getirdi. Yerlilerden kimbilir kimlerin paralari iceride. Ferrari davasini da kaybettik simdilik.

O yuzden zerre onemi olmayan Mersin IY macini kaybettik diye sinir olmaya gerek yok.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

son cümlene nazaran yazıyorum.

sen de fenev maçını kazanacağımızı biliyorsun yani :) şaka yollu vs yazmıyorum kazanacağız ben adım gibi eminim.

tabi bu haber bazıları için hala önemliyse.

Adsız dedi ki...

Ekleme: ve tabi "bu olacağın" fanatizmle söylenmiş bir taraftar beklentisi olmadığını anladığınızı da umarım.

Hepsinin ötesinde futbolu vs bir kenara bırakın. Hayat koca bir illüzyon. Bu nedenle kibir gösterenlere hem şaşırıyor hem de imreniyorum; keşke benim de buna yer bulacak bir imkanım olsa diye. Bu şekilde kibire girmiyor muyum? Hayır. Çünkü hiç bir şeyim yok; önceden de yoktu şimdi de yok.

anyway: "Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın" - Büyük Başkan.

alper dedi ki...

Rıdvan soruyor birde Güntekine hayırdır yahu sen vatandan istifamı ettin:))

dakika olmuş 55. 0-1 yeniliyoruz.rakibin gelmeye niyeti yok.biz yine edu çıkarıp Q7 oyuna alıp maç çevircemizi sanıyoruz.4-3-3 denen laneti türk futboluna kim soktuysa boynu altında kalsın.
hilbert 3 hafta yok
fernandes yok
Q7 yok.
(ki bu arada Q7 senin ananın avradını soyunu sopunu yedi sülaleni....)
Kuddusi 2 penaltı çalmamış.sanki vasıfısz bir anadolu takımı muamelesi görüyoruz kendi sdahamızdaki bir maçta hakem tarafından.
İiy giden tek şey Güntekin gibilerin varlığı hala.

box2boxMC dedi ki...

Fb maçınıda kaybedip iyicene dip yaparız diye düşünüyorum, ondan sonra ilk yarıdaki Kayseri yenilgisi ile başlayan yükseliş dönemine girip 4. olarak playoff'a kalırız. O yeter zaten dimi, hedef playoff a kalmaktı. Önceden hedef şampiyon olmaktı, sonra şampiyonlar ligine kalmak oldu, şimdi de bu play off karın ağrısı çıktı tam oldu. Hoşgeldin şerefli playoff a kalmalar...

box2boxMC dedi ki...

Yanlız şunu da belirtmeden edemeyeceğim, Beşiktaş yenildikçe derinden derinden bir haz duyuyorum galiba, sırf YD gitsin diye bu seneninde boşa gitmesine razıyım, hatta bu şike döneminde inşallah YD'de bulaşır ve küme düşerizde kurtuluruz bu heriften diye içimden geçirmişliğim var.

Ha bunları düşünürken 96. dk da gol atınca sevinçten koltuktan düşüyorum o ayrı :))

kapgan dedi ki...

ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan takım ikinci yarıdaki ilk şutunu cılız bir kafa vuruşluyla 64. dakikada attı. bu durum karşısında bile methiyeler düzülebilir ama susuyoruz işte.
yok Q7 imiş yok eduymuş yok ekremmiş hepsi boş. 4 senedir 1 sağ 1 sol bek transferi yapılamıyor ne yaman çelişki ve üstüne üstlük en azından burak kaplanı bu maçta edunun yerine oynaın ya. sportif direktör tayfur beyimiz bile görmüyor mu yada mendes ile yusuf turanlıya yaptığı gibi ' şeyy o şey varya ...' gibilerinden konuşuyordur heralde. ben utanmıyorum kongre üyeleri utansın inadına demiröreni seçenler utansın. ben tarnsfer falan istemiyorum ben koşacak aslanlarla gibi mücadele edecek isimsiz kahramanlar istiyorum. şampiyonluk falanda istemiyorum yeterki mücadelesinden gurur duyduğum bir takım olsun yetre. yani kısacası yeter demirören yeter...

BJK4EVER dedi ki...

Sola Marcelo saga Alves gelse ne yazar. Ceza sahasina Almeida disinda 1 kisi girmiyorken ne ise yarar solbek sagbek? Bu takimin genel mentalitesinde sorun var. Kusura bakmayin ama tum sene icerisinde 1 kere sistem degistirmemis antrenore antrenor demem ben. Sag acik cikar sag acik koy, forvet cikar forvet sok, baktin elinde 2 forvet var 1'ini sag acik yap, top surememesi ve kanat oyuncusu olmamasi fark etmez, maksat 'sistem' bozulmasin. F.Terim'den tiksinirim, ama hakkini vermek lazim, en azindan futbol'un tabularini yikabilen cesaretli bir adam.
Bu takim son 6 macini kaybetmis bir rakiple kendi sahasinda oynuyorsa ve ilk yariyi 1-0 yenik kapamissa kimse bana sag acik cikarip sag acik almanin ve Veli, Necip, Ernst ile hala oynamanin mantigini anlatamaz arkadas!

YSY dedi ki...

@shelbyl doğru söylüyorsun..:) Sinirden hesap bile yapamaz olduk...:) Neyse sevinmedik için sevmedik ki tezaruhatını çok severim ama git gide tehlikeli olmaya başladı. Sıradan sürüden takım olmaya başladık. Sağolsun shelbly yaptığım hatayı düzeltmiş, sizlere de sorayım. Kalan 10 haftada bu takımdan ne bekliyorusunuz ? Ne olur bu takımdan ? Avrupa ve kupa maçlarını ve yaşanan sık sakatlıkları göz önüne alarak cevaplayın. Tabi kimseden kahincilik beklemiyorum ama az çok görünen bir köyümüz var, yorumları merak ettim.

Saygılar.

BJK4EVER dedi ki...

UEFA'da Braga'yi gecip sonraki turda eleniriz. Ligde de su sacma boktan 4-3-3 ile devam edersek playofflar sonucu en iyi ihtimal 3. oluruz, cift forvete gecip baskili ve korkmadan oynayan bir takim olursak ise sampiyon oluruz.

enorton dedi ki...

Abi olay tek forvet çift forvet olayı değil bence. Takım baskı kuramıyor. Egemen ve Toraman önde oynayamayan adamalar, sürekli defans hattını geri çekiyorlar. Böyle olunca da takımın boyu uzuyor. İş veli ve Ernste kalıyor adamlar yakında çatlayacak. Takım ya Schuster'in ilk dönemindeki gibi ilerde basmalı ya da Denizli dönemindeki gibi topun arkasına geçmeli. Bu maçı Fernandes olsa da alamazdık bence. Zaten çekirge misali zıplaya zıplaya gidiyorduk. Duran toptan başka hücum silahımız yok. Dün akşam hele sadece stoperlerin şişirdiği uzun toplarla oynadık, resmen midem bulandı.

Ayrıca Edu'nun atıtığı goller hep sol çaprazdan. Dün yine girdiği pozisyon sol çaprazdan ama hoca ısrarla sağda oynatıyor anlayamıyorum.

Dün Hilbert'i riske etmek hem de o zeminde çok gereksizdi. Ayrıca İlk kayseri maçında Gutiyi nasıl harcadayısa hoca şimdi de Q7 yi aynı duruma düşürdü. Adam hazır değil çok belli, sahada yürüyecek hali yok. bu adamı 11 başlatmanın ya da kurtarıcı diye oyuna almanın mantığı var mı?

Carlos'u çok seviyorum belki de kulupte işine saygı duyan 2-3 kişiden biri ama malesef olmuyor. Hoca bazı şeyleri kıramıyor. aynı yanlışlarında ısrar ediyor.

bu arada dün Tahran derbisinde Mustafa Denizlinin takımı 10 kişi kalmasına rağmen 2-0 dan 3-2 galip gelmiş, kendisini tebrik ediyorum.

Pamukk dedi ki...

tr kupası iyidir:)

YSY dedi ki...

@pamuk abi delirtmeyin..:) tr kupası deyince artık gözüm seyirmeye başladı..:)

BJK4EVER dedi ki...

Abi bence tam tersi, baski kurabiliyoruz ama kale onunde yeterince etkili degiliz. Mersin dun kac sefer geldi kalemize? Ikinci yari bir Beto'nin pozisyonu var, ilk yarida da 1 gol ve kacan 1 poziyon var, adamlar neredeyse orta sahayi gecemedi. Bizde orta sahada bos bos pas yapip maci neredeyse pozisyonsuz tamamladik. Mesele baski kurmak degil, bence takimin defans hatti gayet onde, orta saha da isini yapiyor, pressiz oynuyoruz diyeni Allah carpar, ama iste topu aldigimiz zaman ileriye gidemiyoruz. Dun bir pozisyon oldu, hah iste tam demek istedigim olay dedim, caps almaya usendim. Orta sahada topu kaptik, iki pas yaptik, top sag kanattaki Simao'ya geldi ve o anki goruntu aynen soyle:

Ileride Almeida tek basina 6 Mersin'li arasinda, orta sahada 7 Besiktas'li ve 4 Mersin'li karsi karsiya. Sonra ne mi oldu? 2 pas yaptik, sonra ileri sisirdik ve top 6 Mersin'li arasindaki Almeida'da kalmadi ve geri dondu.

Iste bizim sorunumuz da aynen bu. Sen 8 kisi kapanan bir takima karsi tek forvetle cikarsan, kadronda uzak forvet olmazsa, hatta tek uzak forvet kavramina yaklasan herifi ters kanatta oynatip etkisiz hale getirirsin, 3 tane hucumda efektifligi 0 olan orta saha oyuncusu ile cikarsan bu kadar kalite farkina ve baskili oyuna ragmen 2 pozisyona giremezsin.

Besiktas'in sablon olarak su anda ornek almasi gereken takim net olarak Manchester United. Ama biz ne yapiyoruz? Bildigimiz United yerine Berbatov sag acik, Hernandez tek forvet, sol acik Valencia, orta saha da Carrick, Hargreaves, Fletcher uclusu gibi birsey ile oynuyoruz (Hargreaves gitti biliyorum aklima baska ornek gelmedi).

Mayor dedi ki...

Su malum Suleyman Sebayi Aziz Yildirim seviyesine indiren pankarti acanlar kimler yahu? Bu kadar saskinlik olurmu?

cakmaktas dedi ki...

adam resmen "fenevbahcemiz" soylemini tarftar gozunde mesrulastirmak adina gidip boyle bir pnkart actirmis.en YD ci bjk tarftari bile aziz yildirim resmini sevgi dolu sozcklerle dolduracak bir pankart hazirlamaz.bir de oraya seba nin resmini koymus bir kacta romantik besiktas ask fln filan yemede yaninda ye,yahu tamam cok kotu yonetiliyoruz bunlara bir yere kadar eyvallah tamam da arkadas bu kadar karaktersiz bir klub haline nasil geldik ya

Adsız dedi ki...

cobarde gallianinin öcünü almaya çalışan fenevlilev

Adsız dedi ki...

"hepimiz o.ç yiz" fenevbahçeliler şeklinde pankart açılması gibi bişey bu.
imza çakma zaten "Beşiktaşlılar"

alper dedi ki...

Adamlar futbolu icat etmişler ederkende demişler ki 4-4-2 oynayın bu oyunu.Futbola ve icatlara saygınız olsun.Kimse artık elektrik denen icadın adını değiştirmeye çalışmıyor.Futbolda şu blog alemleri olsun iki üç maçı tribünde seyredip eline klavyeyi alıp yazı yazmayı sevenler sayesinde bir sürü fikir ve kavram kargaşası oluştu.Sahte 9 muş,uzak forvetmiş,false nine mış,ön alanda baskıymış vs vs.Geçin bunları arkadaşım.Soldan Walsh sağdan Rıza ortalayacak ceza alanında minimum iki adamın olacak biri vuramazsa diğeri vuracak yada biri indirecek diğeri vuracak.Bu kadar basit bir oyun bu.Biz orta yapıyoruz ,pas atıyoruz Almeida tek adam.Hem topu tutacak hem kontrol edecek gerekirse çalım atacak gerekirse uygun pozisyona sürecek topu ve gol atacak.Yok ebesinin ali sami.Adın Beşiktaşsa büyük takımsan ve kendi sahanda vasat bir anadolu takımıyla maça çıkıyorsan ceza alanı içine 2(en az 2)adam koyacaksın.Rakip zaten 1 kaleci 5 defans ile bekleyecek o iki adamı.
Futbol 11 kişi ile oynanır ama elzem olan 7 adamdır.1 kaleci 2 stoper 2 orta saha 2 forvet maç başından sonuna dek sahada olmalı kalmalıdır.Sol açık çıkarıp sol açık sokmak ile futbol oynanmaz hocalık yapılmaz.Dün mecburi oyuncu değişikleri olmasaydı da edu çıkacak Q7 girecek ve sonrada simao çıkacak pektemek girecekti.Ama 65-70 ten sonra dünkü maç gibi maçlarda edu sahadayken sağ bekini çıkarıp pektemek i oyuna alabiliyormusun o yetmedi orta sahadan(ernst-veli-necip üçlüsünden biri) adam çıkarıp Q7 yi oyuna alabiliyormusun.Ben ona bakarım.Sen o değişiklikleri yap Mersin gibi takımlar kendi kalesine atar golü zaten.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Sakin olun arkadaslar, bu takima guvenin. Bu saatten sonra 3 mac kazanmissin 5 mac kazanmissin cok onemli degil, play-offa gidecek takimlar asagi yukari belli zaten. Yogun mac trafigini de goz onunde bulundurmak lazim. Uzun lafin kisasi, araya sikismis lig maclarina kafayi cok takmamak lazim. Takimin simdiye kadarki buyuk mac performanslarini yeterli goruyorum, playofflarin tozunu atariz bebegim.

Adsız dedi ki...

bu blog nası yapıyorsa sadece yenildiğimiz maçlara post açıyo ilahi gürcan hiç pes etmiceksin!!!!!

BJK4EVER dedi ki...

GS ornek olsun bize iste. O kalitede kadroyla cift forvet oynayip gol atip goturuyorlar. Si GS'nin attigi iki golu de cift forvet oynamayan bir takimin atmasi mumkun degil. Elinde Almeida, Pektemek, Edu, Holosko var, ilkini ileride tek birakarak, son ucunu de sag kanada hapsederek etkisiz hale getiriyoruz. Sonra Holosko top kaybedince kufur yer, Almeida koca sezon 6 gol atinca kufur yer. Gayet normal bence.

Yorum Gönder

Ara