.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2012 Pazartesi

Şimdi N'olacak?

Bitti. Anlamadan bitti.

Son bir kez ibra edildi, harcadığı paraları hibe etti, yerine isim falan da göstermedi ve gitti. Gerçi gittiği yer TFF'nin başı, ama olsun. Artık herkesin derdi, sadece bizim değil. Fenerbahçesi (-i iyelik eki) de, Galatasaray'ı da düşünsün biraz. Oradan da Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığına gider zaten artık.

En başta "kötü yönetici" sandık, halbuki Beşiktaş tarihinin görüp göreceği en zeki yöneticiydi. İyi yedi bizi. Kulübe borç verdi kendine bağladı, muhaliflerine para ve mevki verdi kendine bağladı, kimilerine söz verdi kendine bağladı. Sözü geçmeyenlere dayak attı seslerini kıstı. Taraftarın "paralı başkan" hevesini de kullandı, araya da iki yıldız attı imajını da tazeledi. Takım başarısızken iki kupa çaktı kendine geldi. Muhteşem bir kötü adam profili çizdi.

Şimdi n'olacak? Bilinmiyor. 8 sene öncesine geri döndük, 8 sene önce olduğumuzdan maddi ve manevi olarak daha kötü bir durumda olarak. Saha açık. Beterin beteri ihtimali var (Levent Erdoğan gibi), başka da ihtimal çıkmadı şimdilik (bugün bir Sinan Vardar ismi zikredildi gerçi...)

Bekleyeceğiz. 2 senelik kuluçka dönemi + 6 senelik ağır semptomlu hastalığımızın tedavisi bulundu bugün. Tengri bizi yan etkilerinden korusun.

Hadi bakalım.



29 Yorum:

monochrome dedi ki...

kimse parasını hibe falan etmiyor. bi tek benmi yanlış anladım; "yeni gelen başkan parasını hibe ederse bende edeceğim" diyor adam. kim kime para hibe ediyor ben anlayamadım? parasını hibe edecek adam vardı bugüne kadar da bizmi görmedik? o paraları verecek adam olsa zaten şimdiye kadar demirören'e sen bi çekil arakdaş demezmiydi bugüne kadar? sinan vardar başkan adayı olmuş " alt yapıdan, özkaynaktan" bahsediyor. nereye harcıyacak o kadar parayı da hibe edecek. demirören o parayı hertürlü alacak bu kulüpten.

103 milyon dolar kim kime vermiş bu devirde. tutki verdi diyelim. yok mu arkadaş bunu denetleyecek, napıyosunuz siz diyecek bi kurum. kim denetliyor bu işi. 103 milyon doları sen nasıl hibe ediyorsun diyecek bi tane adam, kurum, kuruluş yokmudur? bugün bu hesabı sormayacaklarsa yarın "babadan kalma satılık çiftlik" diye kulübün kapısına tabela assalar kimse ses çıkartamaz.

türkiyenin en büyük markalarından biri göz göre göre bu duruma nasıl düşürülür.

Adsız dedi ki...

Taraftarlarca potansiyel aday olarak görülenlerden birisi -bana göre- bugün itibarıyla puf olmuştur. Kendisine hayatta muvaffakiyetler dilerim.

Hasan Arat'ın "oylama sırasında neden salonu terk ettiniz" sorusuna verdiği yanıttan:

"Hiçbir Beşiktaş kongresinde hiçbir yönetim kurulunu ibra etmemezlik yapmadım. Ayrıca konuşmam sırasında yönetimi ibra etmeyeceğimi de söylemedim. Toplantıda kalsaydım yönetimi ibra edecektim".

bw1903 dedi ki...

murat aksu en makulu

dugenci dedi ki...

Gelirlerinin büyük çoğunluğu da temlik altında değil mi Beşiktaşımızın... Nasıl olacak? Gelecek adam cebinden çıkarmadan bankadan alacak demektir? 500- 100 = 400 olacak 500 vs...

Adsız dedi ki...

Hepimizin gözü aydın :) yıllardır bu günü bekledik ve sonunda oldu.. İşte şimdi bizi çok daha önemli süreç bekliyor.. camiayı ayağa kaldırıcak bi başkan ve futboldan anlayan ekibiyle büyük adımlar atmamız gerekiyor..

@bw1903 Murat Aksunun malesef vizyonu ortada.. Beşiktaş gibi bi kulup küçülerek borçlarını kapatma yönetime gitmemeli.. Biz küçülüp harcamaları kısarak borçlarımızı kapatamayız.. doğru bütçelere doğru işler yaparak gerekirse para da harcayarak ligde şampiyon olup clye gitmeliyiz ki ordan gelicek 15-20 milyon euro civarı paralarla bu borçlar kapanır.. tamamen kapanmaz ama en azından belli bir düzene sokulur.. O yüzden Murat Aksu mümkünse gelmesin.. Galatasarayda borç içindeydi hiç de küçülme işlerine girmedi Selçuk İnana yıllık 4 milyon euroya yakın para verdi ama şimdi şampiyon olacaklar büyük bi ihtimalle ve direk clye gidicekler.. bu işler böyle olur..

Pamukk dedi ki...

beklediğimiz gün geldi boşluğa düştük. şimdi nolcak?

lamhaltas dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/Spor/2009/12/30/hesap_soracagiz

muhtemel başkan adaylarından murat aksu'nun yaklaşık 3 yıl önceki değerlendirmesi ve vaatleri. Bakıyorum hiçbir şey değişmemiş. Hatta hiç ekstra çalışma yapmasın aynı şeyleri söylese de olur sanki. O zamanki söylemleri (kulüp üyeliği sisteminin revizyonu, kartal yuvası mağazaları yerine daha efektif olan internet satışını aktifleştirme isteği vb.) ve aday yöneticileri (ali baransel, emre berkin, gülengül altınsay vb.) bana oldukça pozitif gelmişti.

yine de benim görüşüm şu an kulübe saf geleneksel birinin gelmesi. bize dair bazı değerlerden o kadar uzaklaştık ki bence sportif başarıdan daha önemlisi bu değerlerimizi tekrar hatırlamak ve hatırlatmak. Aklında kimse var mı dersen çok iyi tanımasam da hasan arat ve hikmet çetin sanki bu tanıma biraz uyuyor.

okka dedi ki...

nevzat demir diyesim var. hadi neyse.

Demiroren ligi 22 takimli iki gruba donusturme ve kume dusmeyi kaldirma plani yapiyormus.

Simdi onlar dusunsun nihaha.

Mert dedi ki...

Klübe borç açtı sonrada o borcu ödemeleri için klübe borç para verdi sonunda gitti tefecinin kralından kurtulduk ...
-
http://www.besiktasulan1903.blogspot.com

Mayor dedi ki...

Y.D. Adaliya destek vericekmis gibi bir haber cikti bugun Sabah'ta. Bence Adalida istiyor aslinda ama ailevi ve is durumlarindan rahat degil.
Adali nasil bir baskan olur diye dusunuyorum cunku onu daha cok isin transfer cephesinde gorduk. Bence cok competitive bir adam. Onlarca yaris atina sahip olmasi baska nasil aciklanir bilmiyorum. Transfer konusunda basarili ama olayi takima sansasyonel yeni yildizlar kazandirmak ise su mali durumda nasil yapilir, ve besiktasin ihtiyaci olan oyle bir yaklasimmi bilmiyorum.

bw1903 dedi ki...

adalıyı iateyen niye iatiyo ben anlamadım. adam daha konuşmayı beceremiyo

kapgan dedi ki...

Amacım blog reklamı yapmak değil yanlış anlaşılmasın. asma şu linkte üzülen bir portekizli gördünüz mü td dışında. http://sairlerparki.blogspot.com/2012/02/bizim-beyazmz.html

artık kendi evlatrlarımıza sahip çıkmalıyız , dallama Q7 yerine biraz kendi has Beşiktaşlı olduklarını belli eden çalışan futbolcularımıza sahip çıkalım. yeter demirören yeter sloganı sadece yıldırım demirören için değil, beşiktaşlılık anlamının tekrardan kazanılması için yapılmadı mı yoksa ?

YSY dedi ki...

O değilde bugün gazetelerde de çıkan ernst'in ikinci kaptanlık olayından esinlenerek isteğim Ernst'in birinci kaptan olmasıdır. Quaresma'dan kaptan mı olur arkadaş.

enorton dedi ki...

@kapgan

Malesef bugün taraftarın büyük çoğunluğu Ernst - Q7 tartışmasında Q7 nin yanında yeralıyor. Haber1903 ün yorumlar kısmına bakılabilir. 1,5 senedir parasını almadığı halde her maç 90 dk mücadele eden Ernst ve canı istediğinde oynayan, ismediğinde kırmızı gören, en küçük sakatlıkta ülkesine gidip 1 ayda dönmeyen ama parasını tıkır tıkır alan Q7.

kapgan dedi ki...

@ enorton
Maalesef ki maalesef. ben zamanında heralde farklı bir Beşiktaş'ı tutmuşum da bu zamanki Beşiktaş'tan haberim yok. Yada benim zamanımın Beşiktaşlıları çok ama çok aza indi ve azınlık olduk. Yaşımda çok fazla değil 32 yaşımdayım ama bu kadar kötü bir yönetim 100 yıllık kulübü bu kadar kişiliksiz mi yaptı? Takoz Recep'e kızamazdık zamanında lan en azından koşuyor diye mücadele ediyor diye. Mersin maçından sonra bile Q7 yi savunabilen benim gözümde Beşiktaşlı değil ancak yardakçı olabilir.... çok doluyum kusura bakmayın. A2 takıma bonservisin yüzde 50 sine 3 m euro veripyoruz. ben Hasan Ali'nin Atınç Nukan'ın yerinde olsam oynamam walla. koşana hakaret et hakkını verme sonrada takımını satana, kendine oynayanı bağrına basa. kimse ama kimse kusura bakmasın Beşiktaşlılık buysa ben Beşiktaşlı değilmişim.yada benim Beşiktaşım bu değilmiş...

Mert dedi ki...

adalı geliyor geliyor inşallah geliyor
ama sorunlar bitmiyor yönetimi bekleyen bir sürü sorun var ama bunun üstesinden geleceklerine inanıyorumm
--
http://www.besiktasulan1903.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Fulya projesinin temelleri Büyük Başkan Seba ve Bilgili zamanında atıldı. Bu projede aslolan fikir ve izinlerdi, çünkü kulüpten beş kuruş çıkmadan yapılacak inşaatların bitmesi ve firma ile mülk paylaşımından sonra tıkır tıkır kira geliri gelecekti. Projenin asıl amacı Beşiktaş'ı "kurda kuşa muhtaç etmemek" olarak sunulmuştu. İnşaat tamamlanırken bir miktar büyütme de yapıldı. Özellikle firma ile mülk paylaşımının usulsüz yapıldığı hakkında bazı üyelerin açtığı dava Yargıtay'ın bozmasıyla halen devam ediyor.

Bu konu neden mi önemli? Fulya derneğin üzerinde olan mülk üzerinden yapıldı ve yıllık olarak hesaplanan ortalama 20 milyon dolarla derneğin ve amatör şubelerin hiçbir ihtiyacı kalmayacaktı. Fakat ne oldu? bu gelirler Tabatalar Diattalar için ileriye dönük kırdırıldı. Divan Başkanı buna "usulsüz" dedi ama birşey olmadı.

Şimdi 4 milyon müjdemiz var. Ne diyelim, hayırlısı olsun.

~Poseidon~ dedi ki...

Piç gibi açıkta kalmak deyimi sanırım budur. YD gitti ve herkes başsız tavuk gibi etrafta amaçsızca röportaj veriyor.

Çözüm konusunda nünü görebilen, fikir yürütebilen var mı aramızda?

Ayrıca Tayfur'un gelişi ile birlikte takımın düşen performansı ne derece alakalı sizce?

enorton dedi ki...

Metin Keçelinin açıklamaları resmen şaka gibi. Kardeşim sen orda necisin? 2. başkan değil misin? Takımın sahadaki preformansını ise FB maç postuna yazmıştım bundan 1 ay önce, (ben demiştim demek için9 buraya yapıştırıyorum. Bu süreçte 3 değil 4 puan alıp beni yanıltan takımımı da tebrik ediyorum (!)

********
Önümüzde Sivas, Gençler, Gs ve Trabzon maçları var. Yuh o kadar olmaz diyeceksiniz ama ben bu 4 maçtan toplamda 3 puan çıkaracağımıza inanmıyorum. Beşiktaş da ligi 6. bitirir. Seneye başkan iki mendes oyuncusu daha getirir, biz de kafamıza huni takıp havaalanına koşarız.

5 Şubat 2012 21:27

YSY dedi ki...

Takım çok kötü amaçsız kaldı. Dağıldık. Hüsran bir sene daha. Tahmin ediyorum seneyede satılacak oyuncularla birlikte mütevazi bir kadro kurulur ki bu kadar borcun içinde doğrusu yapılmış olur, kimseyi suçlayamam. Yapılacak birşey yok. En az iki sene daha bu takımdan birşey beklememek gerekir. 11-12 sene öncesine geri döndük, yani Bilgili ile başladığımız noktaya. Arada ne oldu, kötü bir rüya gördük sayıcaz. Sidik zoruyla sivas'a karşı alınmış bir şampiyonluk ve hatırlamak istemediğimiz, tarihimizde hiç yaşamadığımız kötü hatıralar. Düşündükçe sinir olmamak elde değil. Allah bildiği gibi yapsın bu YD'yi. Lanet herif !

~Poseidon~ dedi ki...

Yok abi belli oldu zaten yine yönetim eski, köhne isimler arasından çıkacak. Herkes yine sakalına bakacak. Biz de tribünde kendimize alternatif tıptan farklı metodlar deneyeceğiz.

12-13 sezonunun senaryosu budur.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş İçin Bir Kibritte Sen Yak
İşin özeti

okka dedi ki...

maç postu yok.

maçtan önceki postta 23 yorum var. maç ile ilgili olan 7-8 tane.

geçen hafta galatasray karşısında son dakikada yenilen bir takım.28 yorum var.

3 gün sonra avrupa kupası maçı var. yıllar sonra mart ayında avrupadayız.
yine post yok.

önceden olsa 200'ü geçen yorumlar.maç başlamadan 1 hafta önce açılan maç postları.

kimsede heycan kalmamış.
birşeyler yanlış gidiyor. ama ne? hani biz sevinmek için sevmemiştik?

konusu dedi ki...

yaşananlar üzücü ama yapıcak bişi yok futbol sevgisi herşeye katlandırıyor

BJK4EVER dedi ki...

Bazilarina gore Demiroren'in yonetimi vs sogutuyordu kendilerini, ancak yonetimi gideli kac gun oldu hala kritik bir Avrupa maci oncesi mac postu acilmiyor. Yazik.

YSY dedi ki...

Abi şu maç postu olayı artık gına getirdi sanırım. Ya şu işle ilgilenen arkadaşlar neyse açsınlar bütün maç postlarını bir kerede zaten kalan maçlar belli. Onlar rahat biz rahat..:)

enorton dedi ki...

Blog yazarlarının zamanı yoksa ben talibim bu işe. Her maça post açılır :) nasılsa hergün heran ekran başındayım, taş atıp kolum mu ağrıyacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bende aynen, butun gun isteyim tezle ugrasiyorum, en azindan bir ise yarariz be.

Yorum Gönder

Ara