.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2011 Çarşamba

Kartal Duası

Ecnebinin "bir şey bozuk değilse düzeltme" prensibi uygulansın, çalışan düzene çark sokulmasın, Carvalhal'ın ve diğer oyuncuların kafası karıştırılmasın.

Almeida gerçeğiyle artık yüzleşilsin, Portekizli arkadaşlar da bu yüzleşmeden ötürü trip atmasınlar.

Kuyruksokumuna motor monte etmişçesine çalışan, yoğun maç trafiğine bakmayan disiplin timsali oyuncularının başına zeval gelmesin.

Bütün bu yaşadıklarımız bir eşek şakasının setup'ı olmasın.

Grup liderliğimiz hayırlı olsun.

15 Yorum:

Kurtulus dedi ki...

bence tayfur bi şekil de dönmek istiyor yok devre arasını bekleyelim filan demeye başladı.
sonuçta beşiktaş herkesten üstündür tayfur ne dşünüyorsa biran önce çıkıp açıklama yapsın.takımı da hocayı da germesin.
ayrıca tayfur cezaevine girmemiş olsaydı hala guti oynuyor olurdu bu takım da.bence carvalhal ile 2 yıllık sözleşme imzalansın bıçak gibi kesilsin bu olay.koskoca beşiktaş kimsenin rehabilitasyon merkezi değildir.

can dedi ki...

Genelde fikirlerini paylastigim, yazilarini zevkle okudugum Shellbyl'den bunlari duymak...Dogru, ben de Carvalhal'in ve takimin cok iyi yolda oldugunu, oyuna mudahalede genelde berbat bir performans sergilemesine karsin (bugun haric)giderek basari citasini arttirdigini, ve hukuki olarak gelecegi belirsiz Tayfur'un yeniden takimin basina gecmesinin en hafif ibareyle kumar oldugunu dusunuyorum. Ama Tayfur ve Carvalhal hakkinda Demiroren ve diger yoneticilerin yaptiklari tonla aciklamadan sonra boyle bir karar alinmasi ne demek, onu iyi dusunmek lazim. Ya da Besiktas taraftarinin salt takim iyi gidiyor diye "Besiktas'in cocugu" diye tempo tuttugu asil hocayi sallayip emanetci hocanin arkasinda durmasi.
Ama Almeida coktan kabak tadi verdi. Ben geldiginden beri Portekizli Veysel olarak adlandirdigim Almeida'ya turlu gerekcelerle karsiyim ve Besiktas forumlarinda surekli kufur yiyorum. Ama dune kadar Almeida'ya sahip cikmak lazim diyen Shelbyl'in Pektemek'in yukselen formundan sonra onu bir kalemde silmesi...Vefa semt adi da, tutarlilik da mi oyle?

@can

Yanlis anlasilma olmasin diye ayrintilandirayim.

Tayfur Hoca konusunda dusuncem su: Hukuki surec bitmeden, olayin ayrintilari ortaya cikmadan, ne bileyim Tayfur ile dogru duzgun, taraftarin katilacagi bir soru-cevap toplantisi (ecnebinin Q&A dediginden) duzenlenmeden Tayfur Hoca'nin takimin basina gecmesini istemiyorum. Ki zaten Tayfur Hoca'nin TD olma surecine elestirilerim de bakidir, blog arsivinde mevcuttur.

Acikcasi Almeida'ya sans verilmesi gerekir dedigimi hatirlamiyorum. Dediysem de bunun "ebediyete dek" surecek bir sans olmasi gerektiginden bahsetmemisimdir muhtemelen. Edu dondukten, Pektemek toparlandiktan sonra sirf Portekizli/isimli diye oynatilacaksa ben karsiyim. Yani genel prensibim "forma daha iyi oynayan/taktige uyanindir" zaten, bunu da daha once yazmistim muhtemelen.

Vefa ile aram iyi degil, dogrudur, ama tutarlilik konusunda hatam varsa kellemi vurasiniz :)

bence almeida'dan vazgeçmek için daha erken ama vazgeçilmez olmadığını da hissettirmek lazım bir yandan...

tayfur hoca için de sene sonuna kadar beklemek şart. 3 sebepten
1) hocaya yapılmış olanlar hem kendisine hem beşiktaş'a haksızlık sayılabilir ama bu haksızlığı beşiktaş yapmadı. bugün carvalhal'ın zamansız ayrılışını beşiktaş'a yapılmış 2. haksızlık sayarım.
2) tayfur hoca'nın şubat ayındaki duruşmada geri içeri alınmayacağının garantisi var mı?
3) ben de shelbyl gibi bir açıklama bekliyorum tayfur hoca'dan. "bi yanlış yaptık maçtan önce transfer görüşmesi yaptık" tarzında...

En iyi çözüm, teknik direktörün işine karışmayan ama onun üstünde olan bir pozisyonda görev vermek. Artık adı da "bilmemne menajer" mi olur, ne olur bilemem.

Açıkçası gidişat çok iyiyken Demirören ve tayfası çomak sokmaya başladılar bile. Mete Düren maçtan sonra "Teknik direktörümüz Tayfur Havutçu'dur" diyor.

İdari menajer yapın, sportif menajer yapın Tayfur'u. Teknik direktörlük şu an için işini iyi yapan Carlos'a kalsın. İyi giden bi' şeyi kurcalamayalım.

Pamukk dedi ki...

amin maşallah inşallah

Pamukk dedi ki...

carlos hocaya daha fazla sahip çıkmak lazım adama ayıp ediyorlar

onkaplan dedi ki...

mete düren dün maçtan sonra rezalet bir açıklama yaptı... güzel giden bir şeyi sıçıp batırmak da bizim üstümüze yoktur, bunda da öyle olacak galiba...

can dedi ki...

@ Shellbyl

Tutarlilik meselesinden kelle vuracaksak sana gelene kadar o kadar cok insan var ki...Carvalhal hoca olarak kalirsa (ki tekrarliyorum, su anda gonlum ondan yana ama...) asil tutarsizlik yonetim katinda olacak. Bu yonetimin dedigi ve yaptigi ender olarak birbirini tuttu da bu kadar da ahde vefasizlik kurum olmanin en temel prensibini curutuyor. Taraftarin da ruzgar nerden eserse tutumu durumu iyice vahimlestiriyor. Bence bu durum teknik direktorsuzlukten bile daha cok zarar verecek bir sey Besiktas'a.

Tayfur isi cok karmasik bir hal aldi. Tayfur'un aciklama yapmasi ve daha da onemlisi aklanmasi sart. Mahkeme bitmeden takimin basina gecmesi kaosu kat be kat arttirir. Ama hukuki olarak aklanmak vicdani olarak aklanmak anlamina gelmiyor, senin de daha once belirttigin gibi. Bu durumda yine basa donuyoruz, butun soylenen ve verilen sozleri (Tayfur asil, Carvalhal emanetci hocadir vs.) ne yapacagiz? Demiroren yonetimlerinin ucubeliklerinden biri olarak mi kabul edecegiz. (ki bu sefer taraftar da bu ucubeligin aktoru)

Almeida konusuna gelince soyleyecek fazla bir sey yok. Boyu uzun diye yedek kulubesine sigmayacak degil ya! Formayi hakedene kadar, ki bence bunun icin Mustafa'yi kesmesi gerekir, kenarda beklesin. Carvalhal'in onemli bir sinavi olacak Almeida. Bugune kadar daha cetinlerinden gecti, umarim bundan da gecer.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar anlamadığım bir şey var. Carvalhalın yerine kendinizi koyun; kaos ortamında ve takım olamamış bir oyuncu topluluğu ile başladı. Şu an izlemekten zevk aldığımız, gelecek için umutlandığımız bir takım oluşturdu. Fakat hala yönetici diyor ki TD ümüz Tayfur Havutçu dur. Taraftar diyor ki "Beşiktaş'ın çocuğu TAYFUR HAVUTÇU" . Ya bu adamın yönetime ve taraftara kendisini sevdiremesi için ne yapması lazım. Tayfur Havutçu TD olarak ne yaptı da biz bu kadar, kayıtsız şartsız, iyi giden bir sistemi riske edecek kadar geri getirmek istiyoruz. Bence burada bir diyet var, Yıldırım Demirören savcıya kendi ismini söylemeyen, bu telefonlar yapılırken yanımızdaydı demeyen kişilere vefa borcunu ödüyor...

@Can

Tutarsizlik elestirini anladim simdi. Yalniz su da var, yonetimin "Tayfur Hoca bu takimin TD'sidir" demesi aslinda basli basina bir tutarsizlik. O zaman gidip Turkiye Kupasi'ni iade etmeyecekti. Ha, kupayi iade ettikten sonra Avrupa Ligi'ne devam etmesi ayri bir tutarsizlik zaten. Bir de "ben Fenerbahce'nin prestijini kurtarmaya calisiyorum" demeci vardi...

Yani dedigim o ki, yonetimin "Hoca Tayfur'dur!" demecleri, sadece taraftara oynamak ve gunu kurtarmaya calismak adina atilan bir adim. Ya da Tayfur Hoca ile kisisel bir hukuklari var.

Yani bu olayda tutarlilik falan yok en basindan beri. Davanin kendisinde bile tutarlilik yok zaten :)

Yazdikca hatirlayip sinirden gulmeye basladim ya, ahahah ne sacma surec bu piiiy.

Kemal A dedi ki...

Almeida gercegiyle yuzleselim bencede. Dunku mactan sonra yazildigi icin dunku maci baz aliyorum. Ben diyim 8 siz deyin 12 atak Almeida mevkisinde iken, kosu yapmisken, top beklerken heba edildi, daglara taslara atildi. Maci tv den izledim, hilbert kaleye sut cekti 90 km falan hizla, spiker bu pasa yetisemedi Almeida dedi? Bunlarin disinda ne yapilmasi gerekiyorsa yapti zaten, Esek gibi kostu top gelir belki bi gun diye pres yapti bir iki pas atti, birde disari cikip sut sansini denedi bir kac defa.
Bir kere gercekten olumcul bir pas verdi ordada savunmayi cok kivrak sekilde gecti ve o yuzden penalti yaptirdi. Ardindan hic kimsenin beklemdigi bir adam girdi golu yazdi. Iki faktor var burda birisi bazi takim oyuncularinin kapasitesizligi ve ciddiyetsizligi digeride şans.
Almeida sorumsuzca bir hareket yapmadi, pas yerine sut, sut yerine pas vermedi, zaten yanlis secim yaptigini gormedim simdiye kadar. Besiktas ayrica oyun olarak herkesin gol atabilecegi bir stratejide, duran top ve kontratak. Bu stratejide, bu kanat gucunde Almeida gercegi budur.
Ayrica Almeida yanlis yerde oynuyor bence Pektemek Almeidanin onunde oynamali Almeida daha fazla sut ve topla oynama sansi bulmali o zaman iki oyuncuda daha verimli olur eminim.

Pamukk dedi ki...

taraftar carvalhal'e sahip çıkmalı

okka dedi ki...

şimdiye kadar hiç bir maçta taraftarın carvalhal'e tezarhürat yapıp sahip çıktığını görmedim. varsa yoksa tayfur havutçu.

adam gruptan lider çıkardı bir sahip çıkan be kardeşim.

Pamukk dedi ki...

carvalhal görevine devam etmeli. net

Yorum Gönder

Ara