.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Beşiktaş'ın Hiçbir Şeyi Tayfur Havutçu

Not: Bu post Aralık ayından kalma, ama maksat durdugum yer belli olsun.


Not2: Ve bugün (4 Nisan) 1.5 yıllık sözleşme haberi geldi. Havutçu'nun kariyerci tutumu, göreve geldikten sonra takımın kötü gidişinin hızlanması, bütün bu olaylara dair hala daha ağzını açmamış olması... Sanırım 20+ yıllık Beşiktaşlılık tarihimde ilk defa bir Beşiktaş teknik direktörüne daha göreve başlamadan nefretle bakıyorum. Yazık.


Şike soruşturmasının usülüne karşı eleştirilerim bakidir. İnsanların kamuda itibarsızlaştırılma yolu ile vicdanlarda mahkum edilmesi, haksız yere tutuklanmaları vs. sadece bu dava için değil, her dava için tartışılması gereken konular. Bunu bir kenara koyalım.

Lakin ben en son açıklanan klasörden sonra Tayfur Havutçu ile ilgili (varsa) olumlu kanaatimi çöpe atmış durumdayım. Bunun sebebi yaptıklarına/söylediklerine tepki duymam değil. Yani o ziyadesiyle sinir bozucu, Ersan ve Guti ile ilgili konuşmaları, elin çapsız menajeriyle "istemem yan cebime koy" tadında pazarlığa girişmeleri, ahlaksızlığı falan bir yana bırakalım. Kendisinin özel hayatıdır, konuştuğu bağlamı tam olarak bilmiyor olabiliriz, dava süreci falan filan...

Sinirimi esas bozan şudur: Bütün bunlara karşın Tayfur Havutçu gelip iki gün önce "futbol genel direktörlüğü" koltuğuna oturdu. Bütün bu konuşmaların ortaya çıkacağını bilerek, soruşturma hakkında hiçbir fikir beyan etmeden, taraftardan samimi bir özür dilemeden vs. geldi o koltuğa oturdu. "Bu dava bitene kadar benim sessiz kalmam daha iyidir" demeden. Hiçbir şey olmamış gibi. Bu söylediklerinden zerre pişmanlık duymuyormuş gibi.

Bu klasörden benim anladığım, Tayfur Havutçu'nun başarı hırsı ile ilke, vakar vs. her şeyi satıp gideceği. Hadi adını koyalım: çapsızlığı.

Ve işte bu yüzden Tayfur Havutçu bugün istifa etmeli. Benim için artık kariyerci, ucuz biri sadece. Beşiktaş'ın çocuğu falan da değil.

51 Yorum:

Tayfur hoca eğer çalışmaya başlamışsa bil ki sucsuz oldugunu ele güne suratlara tokat gibi çarpmasını istediği içindir. Amma da tutarsız bir yazı olmuş. Kısacası: Saçmalamışsın kardeşim.. Kusura bakma.

Unknown dedi ki...

bu sefer olmamış yanlız.ben de katılmıyorum yazıya.

tearkan dedi ki...

tayfur'un suçlu ya da suçsuz oluşuyla ilgili bir değerlendirme yapılmıyor ki yazıda.

kayseri maçında formasının altına sizinleyiz yazan, kendisine bir şekilde destek vermeye çalışan takım kaptanı guti'den ibne diye bahsediyor tayfur telefon konuşmasında. kimle yapıyor bu konuşmayı? her fırsatta kemal tokak'ı pazarlamaya çalışan, bu uğurda takımın sözleşmeli futbolcusu ersan'ı kötüleyen, guti'yle öpüş'müş'ler diyerek (aklınca) iftira atan birisiyle yapıyor.

hasan ali kaldırım'la ilgilenildiğini duyunca 'hocam o ismail'den bile kötü boşverin' diye akıl veren bir menajerle yapıyor konuşmayı. üstelik ona destek vererek.

üç kuruşluk menajer, 'holosko golü attı; ama maç boyu berbattı hocam, bence kampa alma' diye akıl veriyor tayfur'a. kendisinde bu cesareti görüyor. bir menajer, bir takımın teknik direktörüne akıl vermeye kalkışabiliyor.

bütün bunların üstüne daha süreç devam ederken tayfur genel direktör oluyor. bir de çıkıp teknik direktör ol dediler; ama ben olmak istemedim diyor. sanki lütufta bulundu beyefendi. o söylediklerinin üstüne ismail'in, ersan'ın yüzüne nasıl bakıyor merak ediyorum. daha da önemlisi takım kaptanından ibne diye bahseden birisi nasıl hala o görevde cidden aklım almıyor.

AntoniusBlock. dedi ki...

Bu klasorde yazanlardan sonra benim için de bitmistir Tayfur Havutcu.

alper dedi ki...

O fenerde oynarken ben beşiktaşlıydım.
o kocaelinde oynarken ben beşiktaşlıydım.

Beşiktaşın gerçek çocuklarından biriyim bende.Banada bağırın.
Hiç hazzetmezdim zaten topçuluğunuda konuşma şeklinide hocalığınıda.Defolsun gitsin.

Ya bu tapelerin çıkacağını bile bile ismaile,gutiye,ersana ibne dediğinin ortaya çıkacağını bile bilen ne diye gelir oturursun o koltuğa.Ben gutiye ibne derim ama sen diyemezsin.Diyorsanda kupa finalnde 110 dakika sahada tutarsan onu karakterine sokayım ben senin derim.

@BenYaptimOldu

Yazıyı hiç mı okumadın abi? Dediğim gayet açık, derdim Havutcu'nun suçlu olup olmaması değil. Sen elin çapsiz menajeriyle futbolcun hakkında ileri geri konuştuktan sonra gelip pişkin pişkin futbol direktörlüğü koltuğuna lutufmuscasina oturamazsin. Oturursan da YD'den kat kat aşağılara inersin.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Burada çapsızlığı yapan menajer değil bilakis Tayfur Havutçu'dur. Ersan için ibne demesi bir yana onun işi zaten bitik demesi, guti için kötü oynadı ibne demesi (ki kendisi Guti'nin takımdan ayrılmasını istemediğini söylemişti hapisteyken), bu iki oyuncu için ortaya atılan İDDİAya balıklama atlaması, taraftarın gönlüne taht kuran belki de tek özelliği olan efendiliğinin yerinde yeller esmesi, 2 senedir 3 TD değiştirmemize rağmen sol kanatta değişilmez olan(yetenekli veya değil) İsmail'i bu şekilde sakız etmesi yüzünden taraftarın bol keseden salladığı "Beşiktaş'ın Çocuğu" titri benim içinde bitmiştir. Zaten oynadığı futbolu çoğu taraftar sevmezdi ancak bir saygınlığı vardı Havutçu'nun. Artık benim gözümde o da gidince bu yazıya değil katılmamak, biraz insaflı ve saygılı yazıldığını bile düşünüyorum.

@tearkan

Yazdığınız o tişört olayını düşününce cidden içim sızladı. Çok güzel bir yere değinmişsiniz, hiç aklıma gelmemişti. Sırf bu olay bile Tayfur Havutçu'dan soğumak için yeterli benim için.

Iste simdi 6-4 babayi aldik... Tayfur zu Çöp Kutusu?

Sevgili kardeşim.. ( Kardeşim diyorum zira muhtemelen yaşın benden ufaktır. (Yaş 35) Günümün belirgin bir kısmını tek tek okudum bu tepkinden sonra. Ve gördüm ki haklıymışsın. Tayfur Havutçu gibilerinin artık bu camia da yeri olmamalıdır. Değil Guti, U-14 ten Ali olsa bile camianın oyuncusu hakkında böyle konusamassın!!! Tekrar ediyorum. Haklısın ve dediklerine sonuna kadar katılıyorum kardeşim..

mcan dedi ki...

gözünüzden adam düşürmek için yer kolluyorsunuz. 10 gün öncesine kadar ben içerdeki tüm beşiktaşlılar ile ilgili üm duygularımı dondurmuştum. bitirmedim ama dondurdum, heralde dedim bilmediğimiz deliller var, gizli tanıklar var vs.. hiçbir şey çıkmadı. şahsen ben tayfur'un "kaleci kimmiş? hasagiç mi?" muhabbeti hariç hiçbir falso konuşmasını görmedim okumadım..

ve ben de, bu iddianameyi okuyup tayfur'la ilgili tüm olumlu kanaatini çöpe atan adamla ilgili tüm olumlu kanaatimi çöpe atarım.. biraz kenetlenin biraz sahip çıkın şu takıma şu adamlara, hemen asıp kesmekle, midem bulandı demekle beşiktaşlı duruşu yaptık sanıyorsunuz ama bu takıma zarar veriyorsunuz..

Adsız dedi ki...

Benyaptımoldu

hocam, adammışsın belli. hata ettiği konuyu araştırıp geri gelip hatasını itiraf eden adamları görmeyi özlemişim.

tarik

Adsız dedi ki...

bjkli degilim,iddianameyi okuduguma gore de fenerliyim.
Baba siz tassak mi geciyorsunuz yahu.herif tayfur resmen taciz etmis yahu.normal bir ulkede polis yusuf turanliyi sike harici birde tacizden tel sapikligindan tutuklar.
ne demis tayfur?binlerce konusmanin birinde guti got demis ee yaln mi got iste herif.ersanbi da sikistiren ibne oburu o da dogruluyor dedikoduyu alt tarafi.
ayrica unutmayin ki bu yusuf denen adamin bjk'de 4-5 topcusu var,bu yavsaklarla ters dustugunde isinden olma riski.
tayfuru sevmezdim ama harbi adammis

Pamukk dedi ki...

hiç hoş olmadı bu

can dedi ki...

Arkadaslar biriniz bahsedilen ek klasoru nerden okuduysa linkini yapistirabilir mi? Ben bir turlu bulamadim.

anuka dedi ki...

http://i.tmgrup.com.tr/files/Klasor_42.pdf
243-244 ve 251. sayfalarda

Kalten dedi ki...

Tayfur maalesef kadroyu belirlerken taraftarın istediklerini yapmasının bir benzerini ikili ilişkilerinde de yapıyormuş: Herkesle iyi olmak istediği için kimseyle arasını kötü tutmuyor, başkası tarafından dinlenmediğini düşündüğü konuşmalarında bu yakın ilişkiyi devam ettirebilmek için üçüncü kişilere atıp-tutmaktan da çekinmiyormuş.

Tayfur gibi 'low profile' takılıp herkesin kendisini sevmesini isteyen adamlara magazinden güzel bir örnek de Beyaz meselâ. Futbolculuğu sırasında kimseyi takmayan Sergen Okan Bayülgen'se, herkesle arasını iyi tutmak isteyen Tayfur Beyaz'dı. Sonunda zaten politika gerektiren teknik direktörlük pozisyonuna Tayfur oturdu, Sergen'se A2'lerde bir sene bile dayanamayıp televizyona geçti; şimdi NTV'de komedyenlik yapıp Youtube favorisi şeklinde takılıyor.

Şununla avunalım: Beşiktaş'ın artık şike yapmadığı açık. Tayfur'un yaptığı sempati toplamak için yapılan kanuni değil insani bir hatadır, ve "çapsızlık" bunu tanımlamak için çok doğru bir kelimedir, katılıyorum. Özellikle bunları dediği adamların nasıl sportif direktörü olacak merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

beşiktaşın çapsızı mi diyecez şimdi bu herife... fenerlilerin tayfuru beşiktaşlılara karşı savunması da süpermiş yalnız :D

@BenYaptimOldu

Eyvallah abi. Mesele hakli-haksiz degil zaten, dert degil. Ben sadece saygi hak etmeyen adamlarin saygi gormemesi derdindeyim.

-----

@Adsiz

Yusuf Turanli Tayfur'u taciz ediyor olabilir. Hepimizin Yusuf Turanli tarzi kafa utuleyen is arkadasi, baskasiyla ortak arkadasi vs. olabilir. Bu insanlarla gecinmenin/onlardan kurtulmanin yolu bu degildir ama.

Diplomaside karsi tarafin seviyesine inmezsin. Karsi tarafin soylediklerinden bir giris noktasi bulur, yuvarlak laflarla ortak bir anlayis yaratmaya calisirsin. Tayfur gibi kakara kikiri yapmazsin.

Ki bu da oncelikli problemim degil, yazida da dedim. Adam tum bunlari deyip/yapip hicbir sey olmamis gibi gelip Besiktas'ta "futbolun patronu" oluyor iki gun sonra. Bunun adi duzeysizliktir, capsizliktir, cikarciliktir. @Kalten de guzel aciklamis zaten.

can dedi ki...

Anuka link icin cok sagol. Icim bulanarak okudum tutanaklari. Baska bir "adam gibi adam" Ertugrul Saglam'i izliyorum bazen tiksintiyle. Anlasilan o ki bizim "adam gibi adam", "Besiktas'in cocugu" anlayisimiz surdukce daha cok yiyecegiz bu boku.

Serdar Köksal dedi ki...

..........yorumsuz.

KCKF dedi ki...

Ayrıntılar ve bazı satır başları için http://sairlerparki.blogspot.com/2011/12/besiktasn-cakma-evlatlar.html şu yazıyı öneriyorum. Cidden iğrendim, üzüldüm.

Adsız dedi ki...

@shelby ve @kalten

Hocam atladiginiz en muhim mevzu bu dangalak tam kapalicarsi hanutcusu tipli adam klubun icine zaten coktan girmis.herif tayfuru kovma yetkisi olan adamlarla da her an irtibatta.yani tayfur'un seviyesini coktan gecmis.
ha bak bu hikayeden sunu cikarabilirsiniz mesela niye schusterlerin,tiganalarin,rijkaardlarin vs bu topraklarda fazla barinamadigini.
fubolcumu almiyorsa ben onun a.s. deyip basliyorlar iceriden disaridan kaynatmaya.
tayfur'da daha 1 aylik hoca iken bu dalyaraga siktir cekse muhtemelen sezon sonu yolcu idi.

adsız dedi ki...

tayfur için söylenebilecek en doğru söz çapsızlığıdır. ertuğrual tayfura beşiktaşın çocuğu diye bağıranlar utansın. beşiktaşın çocuğu rızadır, metindir, feyyazdır, ziyadır da bu çapsızlar değildir elbette.

anuka dedi ki...

@can
sen de benimle ertuğrulla ilgili tapeleri paylaşırsan sevinirim :)
vizyonsuzluğuna itirazım yok ama ahlakı konusunda bilmediğim duymadığım şeyler var galiba

YSY dedi ki...

Allah bildiği gibi yapsın..okuyunca iğrendim resmen bu adamdan...bunu tutan yönetiminde ben..dün birde maçta alkışladılar fln...

ozy dedi ki...

Ben bu fikri ilk günden beri savunuyorum.. bırakın sonra cıkan kayıtları, daha ilk kaytıtta bile yani Y.Turanlı ile yapılan İ.Akın transfer görüşmesi istifa için fazlasıyla yeterli...
Bir de telefonda yanlış anlama bunun kupa maçıyla ilgisi yok diyor T. Havutçu, kendisi mactan 3 gun once yapılan görüşmede..
3 gun sonra arasan olmaz mı?
Burada kesinlikle etik tutuma uymayacak, ahlaki kuralları zorlayacak bir durum var..

can dedi ki...

@Anuka
Hepimizin bilmedigi hic bir sey yok Ertugrul Saglam ile ilgili bildigim. Bursa'nin basina gectiginden beri sergiledigi tavirlar, ozellikle Bursa seyircisinin saldirgan linc kulturune canak tutan konusmalari, hakedilmeyen puanlari afiyetle yutarken en ufak hakem hatasinda o agirbasli Omercik surati ofkeden cirkinlesmis halde bize komplo yapiyorlar soylemleri...Yetti de artti bana.

Adsız dedi ki...

Nedene böyle bir kanıya vardınki suçsuz biriydi suçsuz olduğunu açıklamaya belliki korkuttular haksızlıkla 6 ay kaldı hapiste o piskoloji ile bak bide oalya

Adsız dedi ki...

X oyuncuya ibne demesi, y oyuncuya siktir çekmesi filan mühim değil. Türk futbol adamlarının çoğunun jargonu zaten bu. Neden şaşırıyorsunuz ki buna? Şaşıracaksanız taraftarın ve yönetimin "Aklan da gel" tutumu üzerine Adalı'nın yaptığı gibi gözünü kırpmadan istifayı basamamasına şaşırın. Usulsüzlüklerle dolu bir soruşturmanın telefon dinlemelerinde ettiği küfür için Tayfur'dan özür beklemek, bu usulsüzlüklerin sorumlusu insanların ekmeğine yağ sürmektir.

Anlatamiyorum galiba.

Tayfur kufur ettigi icin ozur dilesin demiyorum zaten, oldu 3. baski. Tayfur Havutcu, bu olaylar hakkinda tek kelime etmeden, hicbir tevazu vs. gostermeden geldi oturdu o koltuga. Sanki adam bulunmaz Hint kumasi. Bu kibir, bu cikarcilik (ki telefon konusmalarindan da farkli sinyal alinmiyor) beni rahatsiz eden.

Adsız dedi ki...

aziz yıldırımın avukatı sinan engin,fb-bjk maçı öncesinde kadroyu ben vermedim dye bağırıp duruyor..
faik çetinerle beraber azizin götünü yalamaya devam ediyorlar..
yazık..

Adsız dedi ki...

aziz yıldırımın avukatı sinan engin,fb-bjk maçı öncesinde kadroyu ben vermedim dye bağırıp duruyor..
faik çetinerle beraber azizin götünü yalamaya devam ediyorlar..
yazık..

Adsız dedi ki...

Burada Adsız yazıyor, öyledir adsız bir Beşiktaş'lıydım ben. Doğuştan beri Beşiktaş'lıydım. Geçmiş zaman kullanıyorum da sebebim bu hadiseler değildir. Ne zaman Yıldırım Demirören başkan oldu Beşiktaş'ımla arama bir set girdi. Asla yakıştıramadım o sıfata o sıfatı. Bir süre camianın büyüklerine güvendim, bilmediğim bir yetisi vardır, şaşırtır beni yeni başkan diye bekledim ama olmadı olamadı. Del Bosque'nin elinin sıkarken ki görüntüsüyle şaşırma ihtimalim bitmişti, sözleşmesi fes edilirken ben de pes etmiştim, olmuyordu. YD ve ben fazla geliyorduk bir şeylere, sığmıyorduk bir yerlere, başkan kalmalıydı fazla olan bendim.

Peki bıraktım mı Beşiktaş'ı? Hayır, Asla, Beceremem ki. Bu tutkunun "beğenmeyi bırak" tuşu yok, "severek ayrılalım" türküsü tadında yaşadığım hisler. Aşka ara vermeye çalışıyorum yıllardır, olmuyor haliyle. Her fırsatta damarımdaki Beşiktaşlılık akacak bir yol buldu ama bu arada klübümüz hepimizi bolca üzdü. Skor değil, duruş kaybediyorduk. Fenerli babama, abime karşı o eski gururlu duruşum kalmadı.

Sonra şike çağına geldik. Başlarda ilgilenmedim (bırakmaya çalışıyoruz ya) hala da çok ilgilenmiyorum ama sabahın körü vaktimi ayırıp bu yazıyı dikkatle okudum. Yazan arkadaşa teşekkür ve takdirlerimi iletmek isterim. Tayfur Havutçu'yu hiçbir zaman sevemedim ne yalan. Ama ilk fırsatta arkadan vuracak adam değilim (doğuştan beşiktaşlıyım demiştim dimi) hiç kimseye bir kötü kelime söylemedim hakkında. Kendisine geçmiş olsun yaşadığı süreçte. Ama biz Beşiktaş sevdalılarına kim geçmiş olsun diyecek?

442 milyon TL borçlu olduğumuz açıklandıktan 2 gün sonra Tevez gelecekmiş habercikleri uçuşur havada, Tayfur Havutçu efendi, erdemli ve temiz görünümüyle gelir sportif direktörlük görevine lütfeder 3 gün sonra Beşiktaşlık, Spor ve İnsaniyet anlamında ahlakına sığmayan (dahası etik sınırların neresinde olduğu tartışma götüren) konuşmaları devletin savcısı tarafından iddanamede kamuoyuyla paylaşılır. Şimdi sanırım birilerinin bana borcu var. Beni klübümden koparmaya çalıştınız ve sonuçta sadece sizin gerçek yüzlerinizi gördük. Detayları, diğer kişileri bilmem ama YETER DEMİRÖREN, YETER HAVUTÇU. Bizi hayal kırıklığına uğrattınız, Allah yolunuzu açık etsin.

delsolar dedi ki...

bu takimin hocasi bir gun sifo olmalidir. o koltuga en cok o yakisir, aktif hocalarin icinde en ”besiktasin cocugu” sifodur. En buyuk hayalim onu o koltukta gormektir. Ayrica hocalik konusunda tayfur a 100 basar.

Adsız dedi ki...

Renkdaşlarım. Dikkatlice okuyun lütfen..
İnegöl'de yaşayan Beşiktaş taraftarı Ahmet Bali yaşam savaşını kazanmak için camianın yardımını bekliyor. ameliyat masraflarıda 21.000 TL aşşağıdaki linkte hesap numaraları ile ilgili herşey yazıyo az çok demeden yardımcı olalım lütfen..
http://www.haber1903.com/futbol/genc-besiktas-taraftari-yardim-bekliyor-h8471.html

tvizle dedi ki...

güzel paylaşım

hylozoic soil dedi ki...

nobetci direktor geldigine gore, ciksin sezonun 2nci yarisiyla ilgili aciklamasini yapsin. Malum bu surecte kendisi futbol direktorlugu gibi abuk bir sifatla kulubun icinde.

Nasil oluyorda Besiktas'in cocugu olarak lanse edilebiliyor? Ayrica bu sozu ilk kim hangi akla hizmet soyledi?

Hakikaten de Besiktas'in hicbir seyisin Tayfur Havutcu

Adsız dedi ki...

tayfung havuccu dan da süperfinal sonu kurtulma planı hazır. sen rahat ol bjkli

Adsız dedi ki...

En Sert Eleştiren Bendim Şimdi Diyorumki Adamın Hammaddesisn Adamsın
Adam ! Resmen Geleceği Gördün Güzel İnsan Carvalhal'i Yediler Resmen Tayfur Benim İçin Bitmiştir.

Adsız dedi ki...

Teknik direktör adayları hakkında biraz aşırıya kaçtığım yorumlar dahil artık hiç birinin önemi yok. Tamamen katılıyorum. Tayfur Beşiktaş'ın teknik direktörü olamaz, olmamalı.

Öncelikle ağırlığına bakılmalıydı, bu açıdan mesela Ziya Hoca hatta Samet Aybaba bile daha fazla yer bulurdu. Ancak klasörlerdeki konuşmalardan gördüğümüz bırakın teknik direktörü, bir futbolcu simsarı olsaydı bile abuk sabuk laflar ettiği.

Ya da daha doğrusu, bunlar ortaya çıktıktan sonra en başta kendisinin hayır demesi gerekirdi. Bundan sonra attığı her başarısız adımda konuşmaları sorgulanacak. Aslında ben başarılı adımlarında da bu söylediklerini hatırlayacağım, ancak taraftarın genelinden bahsediyorum.

Hey Allahım ya ilkelerin kulübüyüz diyorduk ama tamamen zıtları yaşıyoruz. Bu olanlardan sonra -bi zahmet- kimse çıkıp da Nihat'a laf etmesin. Adam 2 senelik alacağı olan 5 milyon evrodan vazgeçip taraftarın kendisine ettiği laflara rağmen sessiz sedasız sözleşme feshini kabul etti. İşte Beşiktaş'ın çocuğu budur. Menajer bozuntularıyla oyuncuların cinsel tercihlerini konuşanlar değil.

Eksi başladık. Hem de gayet eksi.

tamam biliyorduk aga küçülme filan bu takımdan 5 sene hayır gelmez ama bu nedir ya ?

bunun nasıl mantık dahilinde bir izahı olabilir arkadaş ya.yani 1.5 m tl'ye beşiktaş'ın başına geçecek yetkin bir adam yok mu ? galatasaray dibin dibindeyken lucescu ile , geretz ile şampiyonluk kovalıyordu , biz hala oyuncusunun arkasından küfür ettiği kanıtlanmış bir adama 1.5 sene takım emanet ediyoruz.

ulan daha 1 gün önce ibrahim altınsay sportif direktör , slaven bilic teknik direktör, vedran corluka sağ bek diyorduk , 3 görevi birden tayfur havutçu aldı ...

fikret orman , sen bu kulübü toparlayamassın birader , dakika bir gol bir yaptın bize , hiç bizi yormadan bas git , zaten yeterince hırpalandık , aklı selim bir adam gelsin şuraya artık yaw, ne biçim rantmış bitmek bilmediniz ...

ondan sonra niye kombine satılmıyor , çünkü eşşeğin zikinden ötürü satılmıyor ...

kkkam dedi ki...

Seba'nın soz kazığı hepimize afiyet olsun .

Basar dedi ki...

Ben bugünden sonra fenerbahçeyi tutmaya karar verdim! Beşiktaş'ın adını kazara da olsa şike kelimesi ile yan yana getirmiş birini destekleyeceksem bari orjinalini desteklemiş olurum!

Fikret Orman'dan umudum çok fazlaydı, 1. haftada ne olacağını görmüş oldum!

Sayın Süleyman Seba, yeğeninizin ne idüğü belirsiz menejerlerle abuk subuk muhabbetlere girmesini, futbolcularının arkasından "ibne" demesini, Beşiktaş'ımızın adını şike ile yan yana getirmesini onaylıyor musunuz? Böyle bir kişinin Beşiktaş'ı yönetmesine içiniz nasıl el veriyor? Siz bu takımın Onursal Başkanısınız, adı üzerinde "ONURSAL"... Biz terbiyemizi sizden aldığımız için şimdi soruyoruz, bu nasıl bir ONUR?! Tayfur Havutçu bugünden sonra sizin de adınızı lekeler haberiniz olsun!

~Poseidon~ dedi ki...

Bu mesele neden bu kadar büyüdü anlamıyorum? Yönetim oldukça ustalıklı bir hamle ile Tayfur Havutçu'nun ipini çekmiştir. Tahminim sözleşme opsiyonludur ve sene sonunda kalan 585 K TL'sini alıp kulüpten ayrılacak bir daha da kapısından giremeyecektir.

Eğer ki TH'yu bugün kulüpten göndermiş olsalardı hemen muhalif, yamyam, asalak, maşa ve tetikçiler sattınız adamı diye isyan bayrağını çekeceklerdi ki bu standart üstü tartışma ortamında bile TH'yu hala savunan kişiler var.

Yönetim beni oldukça şaşırtarak her hamlesini planlı yapıyor, okuduğuma göre Ernst & Young firması ile anlaşma yapılmış 2000 yılından sonra kulübün bütün kayıtları incelenecekmiş.

Yönetimin görev aldığı bu kısa süre zarfında yaptığı bütün eylemleri olumlu buldum. Kendi cebine veya reklamına değil, tamamen kulübe fayda odaklı çalışıyor, bütün konsantrasyonlarını sorunları çözmeye ayırıyorlar.

Umarım devamı gelir.

Ps: TH'nun kesinlikle seneye takımın başında olacağına inanmıyorum. Ama bu Aybaba gelecek demek de değil. Fikret Orman ve ekibi kesinlikle amatörce bir hareket yapmayacak kadar planlı bir görüntü sergiliyorlar.

Adsız dedi ki...

Poseidon'a kesin katiliyorum, aynen oyle oldu.

Ya dusunun bir kere, Samsun macindan sonra herkes Carvalhal'in gitmesini isterken, gitmesi karara cikinca bizim taraftar hemen elestirilere basladi mahalle baskisiyla. Fener, Cimbom ve Trabzonlular ovguler dizdi adama, Besiktas harcamismis degerini bilememismis.

Yahu o kadar iyi bir adamsa alir takimina hoca yaparsin. 6 derbide 1 galibiyet alabilmis adam, rakipler bayiliyor, bizim taraftar da gaza gelip savunuyor.

Simdi tayfur gonderilse, yine rakipler gelip icerde Besiktas ugruna yatan adami gonderdi, iste Besiktas durusu masallarina baslayacaklardi.

Zaten yonetimin ilk basta sadece playofflar icin anlasip, 2-3 gun Carvalhal tepkileri geldikten sonra 1.5 yil anlasma oldugunu soylemesi de usteki durumun kaniti.

Taraftarimiz taraftar degil.

Necmi

Adsız dedi ki...

Alakasız fakat bu yönetime en azından mali açıdan sonuna kadar güveniyorum. Bakın kim geldi mali işlerin başına:

http://www.futbolistan.net/bjk-as-ertunc-sogancioglu-spk.htm

Arka planda kısacık konuşmayı kesmek için höt hüt diyenler şimdi nerede ne yapıyor ve ne düşüyor acaba. İsmi İdari ve Mali Kongre olan bir mekanda elinde rakamlar ve verilerle, hatta tespitleriyle konuşmaya çalışıyor adamcağız. Üstelik konuşmasında da gayet kibarca belirtiği gibi, bu ortamlar her zaman bulunamıyor. İdari ve Mali Kongrede yıllardır çerez niyetine yapılan konuşmalara tıss ama iş ciddiye gelince gak guk.

Kurulların divanların ve bilimum benzer ortamların "ileri gelenler"i. Kim hizmet etmiş kim gak guk etmiş taraftar bilir emin olunuz.

~Poseidon~ dedi ki...

http://www.haber1903.com/gundem/tffye-gore-havutcunun-sozlesmesi-h12034.html

2 üstte yazdığım yoruma destek olması mahiyetinde. :)

Güzel Sayın Fikret Orman aynen böyle devam.

Yani Fikret Orman Tayfur Havutcu'yu acikca aptal yerine mi koyuyor? Ya da borsaya bildirimde acikca yalan mi soylendi? Eyvah eyvah.

Zamaninda sadece mesai saatlerinde acik kalan bir websitesine (evet, TFF bir ara 5'te kapanirdi) girilen bilgiye de guvenemiyorum acikcasi.

~Poseidon~ dedi ki...

@shelbyl Neden aptal yerine koysun ki? Bu bakış açısını hiç mantıklı bulmadım.
Sözleşmesinde açıkça yazılmış Tayfur'un 7 maç için alacağı para 585.000 TL. Bundan güzel bir sus payı olabilir mi?
Biraz empati yap. Biri karşına geçip dese ki bundan sonra seninle çalışmayı düşünmüyorum ama 2 ay daha bu takımda kal sana hem 585 K TL para vereceğim hem de camianın seni sonuna kadar desteklediği, satmadığını üstüne basa basa vurglayacağım. Taraftar gözünde biraz karizmanı toparlayacağım. Böyle bir teklif seni aptal yerine koyar mı? Bunu kabul etmemek aptallık olmaz mı?

Dur bakalım daha TFF Süper Final kura çekimi var. Federasyonun tiyatro yönetiminde ne kadar becerikli olduğunu göreceğiz. Bakalım Biletix'in sıvadığını temizleyecek kadar işten anlıyorlar mı? Yoksa insanları gerçekten aptal yerine mi koyuyorlar belli olur birazdan.

kapgan dedi ki...

tamda duygularıma hitap eden bir yazı; http://www.haberturk.com/haber/haber/732753-bu-tayfur-havutcu-besiktasta-devam-edemez

serap3344 dedi ki...

harika yorum olmuş. tesekkrler

Yorum Gönder

Ara