.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ekim 2011 Pazartesi

[Burası Boş Kalacak]

Bu yazıyı yazmak için birkaç gün bekledim, maç günü yazıp da kantarın topuzunu kaçırmayayım diye. Bir şey anlatacağım da yok, ama Sait Faik demiş ya "Yazmasam deli olacaktım", artık o hesaba geldi iş. Sokakta akli dengesini yitirmiş, kendi kendine konuşan insanların pozisyonunu almak gerekiyor belki.

Artık kendimi tekrar etmekten sıkıldım. Maç yazısı yazayım diyorum, her maç aynı terane, ve hatta daha kötüsü. Yönetimi, finansalı irdeleyeyim diyorum, zaten 2 yıldır ne diyorsak aynısı. "Daha kötü ne olabilir?" sorusunun cevabı yok sanıyoruz, ayda bir yeni bir cevap alıyoruz. Sorunun ne olduğuna dair orijinal bir açılım yapacak hal de yok, sorunun ne olduğu ayan beyan ortada.

An itibariyle Beşiktaş futbol takımı, Bank Asya'da ilk 5'e gireceği şüpheli bir halde. Geçen sene travma yaşayan Galatasaray'ı, şike muhabbetinin bizden çok vurduğu Fenerbahçe'yi, omurgası darmadağın olmuş Trabzonspor'u vs. geçtim, lige yeni yükselen Orduspor, Mersin İdmanyurdu falan bizden daha iyi futbol oynuyor. Biz daha iyi futbol oynamak için Hakan'ı, Nobre'yi yolladık o takıma, Hakan ile Nobre daha iyi oynamaya başladı. Sahaya konana bakınca, Süper Lig'de bizden şuursuz Gaziantepspor'u görüyorum mesela, ki zaten iki takımın yaşadığı sorunların ekseni paralel.

Benim için Beşiktaş, hayatın dertlerinden kaçmanın bir aracıydı, artık maç gününü heyecanla beklemiyorum. Ben sabahın 7'sinde kalkıp maç izlerdim saat farkından ötürü, şimdi olsa kalkacağımı hiç sanmıyorum. Böyle iyice hissizleştim resmen.

Kaç yıldır dibe vuralım ki yukarı çıkalım diyoruz, bu kuyunun dibi bir türlü gelmedi yahu. Düş düş nereye kadar.

Dün basketbol takımı 40 sayı fark atmış. Okudum haberi, zerre tesir etmedi yahu. Kafamda "Deron Williams ne zaman hafif sakatlık yaşayıp oynamayı bırakır, ne zaman idmana çıkılmaz, ne zaman Şeref Yalçın saçmalar" soruları varken 40 sayı fark dahi tesirsiz.

Hayata dair en büyük rahatsızlıklarımdan birisi, açıklayamadığım şeylerdir. Ve ben koca kulübün bu noktaya nasıl geldiğini, nasıl gelebildiğini açıklayamıyorum.

Daha da lafı uzatmaya gerek yok, zaten edilecek laf da yok. İsteyen de gelsin yorumlara çemkirsin, çemkirdikçe rahatlarız.

24 Yorum:

Yahu daha "bis.." demedik, Ulvi Guveneroglu patir kutur gorevinden alinmis, yerine Ikinci Baskan'in ismini dahi bilmedigi bir adam gelmis:

http://sairlerparki.blogspot.com/2011/10/hep-siyah-hep-siyah.html

Galiba tarihin en iyi farce'ini yazmaya niyetli bizimkiler, baska aciklama yok.

~Poseidon~ dedi ki...

Mazoşist olduk artık.
Beşiktaş maçlarını maskeli, kelepçeli, kamçılı izlemeye başlayacağız.

~Poseidon~ dedi ki...

Beşiktaş yönetimi, muhalefeti tam bir muppet show olmuştur.
İpler birilerinin elinde şuursuzca herkes açıklama yapıp taraftar nedzinde kıçını kurtarmaya çalışıyor.

Şike davasının sonucuna göre oldukça büyük değişimler yaşanacak gibi görünüyor. Millet saf değiştirmeye çoktan başladı.

helldoradotcom dedi ki...

bir b.k olmaz! tek cozum kulube uye olup oy vermek. bu adam istifa etmez! bu belirsizlik ortaminda da 2.000 lira kim verir orasi ayri konu.. Dolayisiyla biz daha cok teknik iflas hesaplariz o finansallardan.. Takmamak lazim ama yapabilene.. Yine gittim c.tesi o sogukta ebem mikildi yeni acikta.. ne simao'nun bahsedildigi kadar kotu oldugunu, ne de toraman'in macta soylendigim kadar kotu bir defans oldugunu dusunuyorum.. Kotu olan baskandir, yonetimdir.. Onun da gidecegi yoktur.. Baksaniza D-will gelmis ben dahil maca giden yok! Taraftar da umudunu kesmis belli ki..

Pamukk dedi ki...

Real Madrid maçını izlemeyi tercih etmiştim.

nasil bu duruma geldigini anlamiyor musun ??
cevap cooookk basit : YD..

Anlayamıyorum demem sundan: Perşembenin gelişi daha Pazartesiden belliydi, bugün günlerden Cumartesi, biz hala "Perşembe kötü gündü yahu" diyoruz.

MİNOSET dedi ki...

Şu anki tepkiler bir süre sonra artarak devam edermi? bu günden kestiremiyorum. Ama artarsa iki yaptırımı olacağını biliyorum. Birincisi, devre arasında Mendez vasıtasıyla taraftar biraz daha şımartılır ve az biraz zaman kazanılır. ikincsi YD "Yeter ulan verin 100 milyoncuğumu ben yokum artık" der. İki ucu pislenmiş değnek.

Kurtulus dedi ki...

yd nin ölmesini beklicez sigara filan da içiyo umarım erken gider

~Poseidon~ dedi ki...

@kurtuluş bence o kadar beklemeyeceğiz. Bana Adalı başkan adaylığına oynayacak gibi geliyor.

Kurtulus dedi ki...

poseidon
temennimiz odur fakat bu adam ekonomik olarak klübe çöktü bu borcun altına nasıl girecek adalı,ayrıca kongre üyelerinin tasması yd nin elinde borcu ödese bile oy vermezler.
ve adalı oldu da içerden çıkamadı o zaman nasıl başkan olacak.
ve son olarak seçime daha 1,5 sene var ya nasıl geçecek bu kadar zaman bu ızdırap nasıl bitecek.
hiç umudum yok bu yüzsüz elinden geleni yapar yine gitmez.
tribünler ölmüş zaten goy goy dan başka bişey yok.
valla billa ben hayatımda yd kadar iş bilmez kafası çalışmaz yüzsüz adam görmedim dua etsin babasının parası varmış yok sa çaycı olamazdı.

Adsız dedi ki...

gölge etmeyin play off'a gidelim !!!1!11 asdsgfhgk

~Poseidon~ dedi ki...

@Kurtuluş
Bütün işler paraya çıkıyor aslında. Adalı geldiğinden beri Beşiktaş taraftarı arasında efsane. Çıktıktan sonra (çıkacağına inanıyorum en fazla alacağımız ceza usulsüz transfer olur.) iki seçeneği var;
1- Bu borç suni bir borçtur der ve arkasını kovalar en azından yasal inceleme tamamlanana kadar borcu öteler veya hiç ödetmez.
2- Borcu üstleniyorum derve gerekli desteği arkasına alır.

Kongre üyeleri kısmına gelince daha önceleri olduğu gibi bu senede yeni üyeler! katılmayacak mı?

Tek sorun para Adalı'da da gani gani var.
Ha ister mi istemez mi bilmiyorum...

Kalten dedi ki...

Bu ülkede hapse giren adam mazlum olup sonradan iyi seçim kazanıyor. Adalı başkan adaylığına oynarsa hakikaten iyi olur. Zaten bugünkü haberlerden sonra 1-2 aya çıkar gibi.

helldoradotcom dedi ki...

Bu surecte Adali'nin YD'den cok da farkli bir yonetim uslubuna sahip olmadigini gordum. bence daha kurumsal bir kisilik takimi bu durumdan uzaklastiracaktir. eskilerden hasan arat veya husnu gureli ilk aklima gelenler. adali'ya cok sicak bakmiyorum. eninde sonunda gidecek de ne zaman orasini kendisi bile bilmiyor bence..

Adsız dedi ki...

Esas mesele sistemsizlik fakat bu sistemsizlik sadece saha içine indirgenecek bi sistemsizlik olayı değil geldiğimiz noktada sadece bi örnek olsun die ulvi hoca gorevinden alınmıs buyuk ihtimalle baskanıın bi kusuru yok ama klubun kamuoyuyla iletişimi o kadar kotu ki aslında ne oldugunu bilmiyoruz sadece fikir yurutebilirz...
Takımın hoca tercihi kadro tercihi oyunsal anlamda yapmaya calıştıkları belli değil yönetimin hedefi belli değil.Tribundekilerin tavrı belli değil muhalefet ne dio belli değil.mesele 5. 6. haftada 6 puan geride kalmak da değil böyle olacagı zatn belliydi ama yönetim için hedef yine de avrupa da kupa kazanmaktı.Artık bu beylik lafları bırakmaları lazım artık stratejik planlamalar yapıp uzun vadede ve kısa vadede beşiktaşın hangi hedefe gitmesi gerektiği belirlenmeli kamuyouna duyurulmalı taraftar beklentisini ona gore ayarlamalı.Gerekirse şampiyon olmayalım bu sene şampiyon gormesekte olur diyebilelim.Gelinen noktada en sevindirici kısım beşiktasın pahalı futbolcular + kariyerli hoca(şuster) ya da karıyerli pahalı topcu+idare edecek hoca ki bu durumda olayın merkezine iyi oyuncu koyulmus oluyo belki gs-hagi lik yaparlar dusuncesi mi bilemiyorum ama en sonunda başarının bu formullerle de gelmediği inşallah anlaşılmıs olur bu sürecin sonunda.... ve yeni formul beşiktasın özkayynagına geri dönmesi ve altyapıya yatırım şeklinde olur inşallah.Yoksa zaten bu ekonomik durumla en sonunda oraya gidecez de bari klup iradi olarak yapsın bunu şartların zorlamasıyla değil.

Adsız dedi ki...

Bunca yıllık adsızım böyle mantıklı konuşan adsız görmedim.

makavel dedi ki...

@helldoradotcom

Aynen katılıyorum bravo...Aynı tertip iki adam göbekli ve paralı.Zamanında Y.d ninde Futbol şubeşi sorumlusu olduğunuda unutmamak lazım.


Beşiktaş nasıl düzelir sorusuna en iyi cevap 'bence' yabancı uyruklu birilerinin tüm hisseleri satın alıp kulubü gerçek bir şirket edasıyla yönetmesiyle olur..Artık Arap şıhımı olur Rus çarımı olur bilemem!Yani kulubü alan adam diyecekki kardeşim ben bu işe bukadar para bağladım şunları şunları düzgün yapıp Kulubün değerini artırmam lazımki kar ediyim!
Olurmu olur A.k.!

~Poseidon~ dedi ki...

@makavel
Maalesef olmaz hocam, kanunlar elverseydi şu an zaten kulüp Demirören ailesinindi.

Kulübün geldiği bu noktada kurtuluş reçetesi sadece ve sadece göbekli, para babası bir amcadan geçiyor.

Kişisel görüşüm hiçbir "profesyonel yönetici" mevcut durumda bu enkazın altına, kariyerini koymaz. Şu an kulübümüz aşk ile yönetilmek için fazla batık. Bu işi kovalayacak kişinin mutlaka bir kazanımı olması gerekecektir.

Olmasın demiyorum ama bu iş sadece maneviyatta kalsın. (İtibar, güç, ego)

makavel dedi ki...

Her zaman söylüyorum Kulüb batsın fifa transfer yasagı getirsin yabancılar paralarını alamadığı için gitsin Y.d iflas etsin.Beşiktaşa fulya tesisleri ve inönü stadı yeter..

~Poseidon~ dedi ki...

@makavel
O tesisler zaten bankalarda ipotekli, yani kulüp batarsa fulya, plaza elde avuçta ne varsa gidecek.

Stad konusuna girmiyorum bile herkes akbaba gibi kapısında yatıyor stadın. Allah korusun bahsettiğin durum olursa hemen alırlar elinden gökdelencik yapıverirler.

Çözüm bu değil hocam...

yıldırım demirören , metin keçeli'nin oylarını aldıktan sonra bir de 2. başkanlık vererek aklını aldı.

şimdi zikine takmıyor doğal olarak.

2.başkanın carvalhal'i tanınıdığını da sanmıyorum ben.mendes ile hiç görüşmemiştir büyük ihtimalle."başkan sen napıyon bu adamların 500 bine aldığı adamı 6 saat sonra 3 milyona bonservisinin yarısını alıyorsun ?"

abi bu alves muhabbeti sebebi ile bu adama dava açılamıyor mu ? açıklasın abi ? hisse sahipleri nasıl bu kadar rahat ? bu hisseler kimin elinde ?

makavel dedi ki...

@poseidon
illaki bulunur canım bir saha ve 20 tane top oynıyacak adam :)

makavel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara