.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Eylül 2011 Salı

Stoke City Üzerine

Bir tarafta müthiş disiplinli bir anti futbol takımı, diğer tarafta rakibine oranla müthiş yetenekli mahalle takımı. Bu bağlamda, bu maçın futbol hazzı şahane olacak...

Siyahla beyaz gibi...

Stoke deplasmanında kazanır mıyız, kaybeder miyiz bilmem ama kaybedersek maç sonucu kadar Türk taraftarının Stoke City aşağılamalarına da hazır olalım. Futbolun hangi doğrusunu temel alıyorlarsa?

Böyle futbol oynanmazmış... (Peki ya nasıl oynanır?)
Bunların hepsi kasapmış... (Aksini iddia etmediler ki)
Hakem de sertliğe izin vermişmiş... (UEFA'nın komplosu olabilir mi?)
Quaresma gününde olsaymış rahat yener mişiz... (Oysa onlar hiç bir maçtan sonra Jonathan Walters gününde değildi, o yüzden kaybettik demiyor)

Stoke City net bir anti-futbol takımı. Onları özel kılan şey bu değil. Anti-futbolu başarıyla uyguluyor oluşları. Bu bile övgü nedenidir. Yüksek ihtimalle onların kuvvetli yönleri bizimkilere üstün gelecek. Muhtemelen yenileceğiz. O dakikadan itibaren bizim taraftar Stoke City üzerine kelamlarına başlayacak...

Futbolun doğrusu, sanki Beşiktaş'ın yaptığıymış gibi... Hadi onlarınki göze hoş gelmiyor da, bizimki mi hoş geliyor? Yetenekli 3 adamın ayağına bakan diğer 8 adam, 1 teknik direktör, binlerce taraftar...

Stoke City şu anda EPL'de 6. hafta sonunda 7. sırada. Stoke City bu sene İngiltere'yi Avrupa kupalarında temsil ediyor!

İtiraf etmek gerekirse, onların makina düzenindeki anti futbolları, yetenekli oyunculardan oluşan bir mahalle takımına oranla çok daha saygı duyulası...

60 Yorum:

Arcadio__ dedi ki...

Beşiktaşın en zayıf olduğu nokta diri rakiplerin, baskısına boyun eğmesi. Stoke bu noktada gerçekten çok iyi, işimiz çok zor, umarım Carvahal ayakta kalabilecek bir kadro ile çıkar. Kora kor bir mücadele ederiz.

@alesta

bunun bir zaaf olması komik değil mi ?

türk futbolseveri iddaa sayesinde artık birçok takımdan haberdar bence.stoke'un nasıl bir takım olduğunu az çok herkes biliyor.haftalardır oynadığımız rezalet şeyi britannia'da da sahnelersek başımıza geleceklerin herkes az çok farkında , zira örnekleri mevcut ...

Unknown dedi ki...

@Gurcan

Turk taraftarini neden bir kalip icerisine sokup en futbol cahili kivaminda elestiriyoruz? Sen de o Turk taraftarlarindan birisi degil misin? Ben onlardanim mesela.

Ben o begenmedigin bir cok Turk taraftari biliyorum, konusuyorum ya da burasini okudugum gibi onlarin dusunceleri de okuyabiliyorum.. Hepsi senin kafandaki kalipta insanlar degiller. Besiktas'in bu sezon kazandigi ya da kaybettigi maclarda cok da guzel elestiri getirebilecek yapida insanlar.. Ya da turk futbolu, avrupa futbolu uzerine kafa patlatan insanlar biliyorum..

Postun basligini "Stoke City Uzerine" diye acmissin, ben de merak ettim acaba bilmedigim bir sey var mi diye.. Yaziyi okuyunca baslikla alakasiz sadece taraftari yermeye yonelik bir yazi.. Hem de "Turk Taraftarlari" olarak kaliplastirilmis bir bicimde..

O Turk taraftarlarindan bazilari sadece futbol uzerine konusabiliyor, objektif bir sekilde gorduklaerini elestirebiliyor en azindan senin gibi.. Neyse bosver..

siyahBeyaz dedi ki...

Stoke'un oynadığı futbola saygı ya da sevgi duyulabilir, futbol eşittir Barça değil sonuçta, bu oyunu oynamanın binbir türlü yolu var. Zaten uluslarlarası boardlarda tabiri caizse "dilenci" diye adlandırılan kesimlerin de gözdesi bu aralar bu takım.

Taç atıyorlarmış :) Aslında mantık olarak, korner ya da duran top neyse aynısı; ama bu oyunun adı ayaktopu be kardeşim. Yani bir futbol takımının adı geçince, elle yapılan bir eylem akla geliyorsa ortada yanlış değil ama garip ve nadir bir durum var.

Biraz baktım bayaa bir golleri de var saygı duymak lazım ama, sevgi falan duymam ben. Hee bir de fizikleri de iyiymiş. Rugby oynasınlar bence direkt o zaman.

Ya Stoke istediği gibi oynasın, yensin yenilsin kime ne. Benim yazıda takıldığım bir nokta, antifutbolun neresine saygı duyulduğu. Futbolda kasap demek futbol dışı sertlik yapan demek değil mi?

Buna neden saygı duyuluyor onu anlamadım. Futbol dışı sertliği yapan futbolcu da, buna izin veren hakem de eleştirilir. Bir eleştirinin mainstream olması, onun haksız olduğu anlamına da gelmez.

"(Oysa onlar hiç bir maçtan sonra Jonathan Walters gününde değildi, o yüzden kaybettik demiyor)"

Kaynak? Burada biraz güldüm. Bunu bilebilmek için ya Stoke şehrinde yaşamak lazım, ya da fan ortamlarını sürekli ziyaret ediyor olmak falan lazım. İki dakika baktım da bayaa kadrolar havalarda uçuşuyor.

"do all teams in eastern/southern europe have these fucking videos bragging about how mental their fans are? fucking lame. geeze louise. Stoke will win this one. Jerome with the hat trick!"

Jerome'a dikkat. (Haşmet Babaoğlu stayla). Bu adam Jerome gününde olmazsa, isyan eder mesela. Bir de Kenwyne Jones sakatmış.

"jones is more of an attacking threat than crouch,people might realise how good he is now he is going to be missing from our team."

Demez mi bu adam? Derler abi ne demek hiç demezler ya. Şu yaptığının Latince bir adı vardır kesin, reductio absurdum mu ne öyle birşeydi galiba. Diğer taraftarlardan ne kadar farklı olduğunu göstermek için, bazen ağır saçmalıyorsun. Bunları da o kendini farklılaştırdığın "orta zekalı"lardan başkası da yemez emin ol.

Son olarak, Beşiktaş'a gönül vermiş insanların, makina düzeninde anti-futbol oynayan bir rugby takımına dilenmektense, yetenekli futbolculardan oluşan kendi takımına umut bağlaması kadar doğal birşey olamaz.

Mahalle takımı gibi küçültücü ve değersizleştirici bir ifadeyi kullanmadım cümlede, özellikle Burak Yılmaz yardırırken şimdilerde ayıp olur. Zaten başımıza ne geldiyse taraftarın bazı kesiminin bu doyumsuzluğu, kendi futbolcusuna hakaret etmesi, yuhalaması, onu değersizleştirmesi yüzünden geldi. "Şımart bizim başkan, çıkart bizi baştan", ee borçlar aldı yürüdü, "Cebinden mı çıkacak", ?!.

Bu öz-değersizleştirme alışkanlığının değişmesi lazım. Senelerdir ekmeğini yediniz bunun, ama yemiyor artık kimse. Tribündeki taraftarın da aklını başına alması lazım. Sorsan herkes farklı ama aslında herkes aynı. Değişmesi lazım bazı şeylerin.

Unknown dedi ki...

@siyah beyaz

Bosver abi Gurcan'in da dedigi gibi:

Yüksek ihtimalle onların kuvvetli yönleri bizimkilere üstün gelecek. Muhtemelen yenileceğiz...

Isin ozu bu.. O mactan sonra Stoke'u elestirecek taraftar Gurcan'dan daha Besiktasli'dir benim gozumde, en azindan bastan maglubiyeti kabullenmiyorlar.. Bir de kim olduklarini biliyorlar..

Gidip hemen adamlarin fan sayfasini arastirmani da takdir ediyorum tabi, en azindan yazdiklarinin alti dolu oluyor.. Yok ama yaa onlar Ingiliz taraftari oyle futbolcuya gudumlu kalmazlar..

helldoradotcom dedi ki...

Ben yine de guzel futbolu seciyorum. istedikleri kadar kotuyu iyi uygulasinlar.. ben yine de trivelaya vurulan kafanin pesinden gidiyorum. yenilirsek de yenilelim cok yeter ki anti futbol oynamayalim... degerlerimizle celisip de antifutbolu cok iyi oynamaya ozenmeyelim...
AMA trivelaci da olsa, populistin krali da olsa hataliysa elestirelim dogrulari soyleyelim..Delap'in atacagi taca bakan bir takim olmak istemem sahsen...

isaac newton dedi ki...

taraftarlıkta mantık aramıyorum da olacakları öngörüp muhtemelen kaybedeceğiz demek kimseyi daha az beşiktaşlı yapmaz mantıksız geliyor. bende diyorum muhtemelen kaybedeceğiz. ama bu beni kimseden daha az beşiktaşlı yapmaz. inönüdeki liverpool maçında deplasmandaki chelsea maçlarında muhtemelen kaybedeceğiz dememiş iken neden bugün stoke gibi daha alt kademe takıma kaybederiz diyoruz bunun nedenlerini konuşmak lazımdı aslında...

BJK4EVER dedi ki...

Fizikleri iyiyse rugby oynasinlar demek biraz basit kaciyor, sonucta ikili mucadele ve hatta tac da bu oyunun parcasi, o bolgelerde iyiysen bu sana avantaj olarak donuyor. Bende derim ki futbol=sut, rakip kaleye gidene kadar 45 pas yapan Barca'nin Allah belasini versin. Veya basketbol=basket atmak, sirf fizigiyle oynayan Dwight Howard basketbolu biraksin. Oyle degil iste.

~Poseidon~ dedi ki...

Kaç gündür burada bir Stoke yazısı bekliyorum altında uzun uzun tartışabileceğim. Çıka çıka türk futbolu taraftar profili yazısı çıktı.

Mustafa Denizli Beşiktaş'ı, Bülent Uygun Sivas'ı, Avrupa Şampiyonu Yunanistan. Bilin bakalım ortak noktaları ne? Ne saygı duyulası mükemmel maçlar çıkardı bu takımlar.

Kendi sahasında iyi direnen vasat bir ingiliz takımıyla maçımız. Bunu büyütmenin alemi yok.

Ben böyle bir takıma ne saygı duyarım ne de hayalini kurarım. Biz mahalle takımımız, emanet teknik direktörümüz, sorumsuz yıldızlarımızla bu takıma da koyar geçersek de kimse şaşırmasın.

O emanet adam sandığımızdan çok daha fazla vaktini rakibi analiz etmek için harcıyor. Yine efektif bir kadroyla elinden geleni yapacaktır.

Adsız dedi ki...

bi saniye bi saniye...abi ne saygısından bahsediyorsunuz?bütün ingilterece taşak geçilen bi takım stoke city?

Adsız dedi ki...

Gurcan Bey,
Biz Besiktasliyiz. Iyı yonetilmiyoruz kabul. Vahim vaziyetteki turk futbolunun uzerine cikamiyoruz kulup olarak. Ancak sizin elestirmek icin kullandiginiz oge; taraftar.
Besiktas taraftari buyuktur, kraldir fasfatasina girmeyecegim ancak benim besiktas denildiginde en ovundugum sey; futbol takiminin basarilari, kulubun basarilari degildir. taraftardir. bu kulubu kulup yapan taraftardir.

Siz bizi gericilikle sucluyorsunuz bu yazinizda.

Ne de olsa elit taraftarsiniz degil mi? Belestepe'deki, Yeni acik'daki, Eski acik'daki, hatta kapalidaki taraftar taraftar degil sizin gozunuzde. Oyle mi?

Takim degiliz su an, 2 hareket yapip takima yeterli katkiyi veremeyen ama deliler gibi adina haykirilan quaresma'yi da savunmuyorum. Benim soylemek istedigim sey, kendinizi neden bu kadar ustun gordugunuz. Neden inceden inceden alaya almak kulubumuzu? taraftari?

Neden?

tearkan dedi ki...

oynadıkları ya da yaptıkları saygı duyulası, en azından, beğenilesi olmasa da hadlerini bilip yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalışmaları bence saygı görmeli.

misal her takım güzel futbol oynamak ister. en basitinden barca'nın maçlarında oyuncuların gol sevinçlerini görünce insan anlıyor ne kadar eğlendiklerini. yaptıklarının güzel olduğunun farkındalar. diğer tarafta ben stoke city oyuncusu olsam kendi oynadığım maçın tekrarını bile izlemek istemem. sertliğe, fiziğe dayalı bir oyun oynayıp rakibi yıldırarak, sindirerek; klasik tabirle bir tane atıp üstüne yatarak puan almaya çalışıyorlar. insan bunu yaparken pek eğlenmez diye tahmin ediyorum. yine de bu yaptıklarının en iyisini yapmaya çalışıyorlar.

sertlik konusuna gelince de ben takımımın, oyun kuralları dahilinde, dayak yiyen değil dayak atan taraf olmasını, saha içerisinde rakibe tepki koymasını, sinmemesini tercih ederim. en basitinden real'in maçlarında ramos'un her itiş kakışta takım arkadaşının yanında bitmesine hasta oluyorum. bizim takımda iç sahada bile yıllardır yok bu görüntü. tabi bu konu biraz da sahiplenmeyle ilgili.

Yahu bir durun bakalım.Carvalhal,Schuster gibi şaban bir hoca mı ki İngiltere deplasmanında tek orta sahalı kadrolar çıkarsın.Maç günü çıkacak kadronun fizik olarak Stoke'dan çok eksik olacağını düşünmüyorum.Bizim düşündüğümüzü mutlaka o da düşünüyordur.Simao veya Quaresma'dan biri yedek oturur.Egemen'de sol beke geçer muhtemelen.

ozzie dedi ki...

@Gurcan

Keyifle, ilgiyle okudugum cogu yazin icin "ellerine saglik" dedigim gibi bu yazin icin de "allah sevenine bagislasin" diyorum.

makavel dedi ki...

@bobo
katılıyorum..süpriz demiyimde olması gerekeni bekliyorum.Koy orta sahaya Dört tane adam göbekte ernst ve fernandez koy önlerine Q7 yi ne bok yersen ye olum misali, onun önünüde tek adam edu! ilk yarı duran toptan egemen bir tane atar ikinci yarı maç kontraya döner q7 show yapar!
@tüm arkadaşlara üzmeyin birbirinizi!

alper dedi ki...

postu okuyunca yazarı hakkında şaşırmadım.nedir bu ingiliz ve ingiliz fitbolu hayranlığı bu arkadaşta çözemedim.bu postta taraftara yenilince maçtan sonra demirören ve Q7 ye sallanır.yenersek çekirge denir.

stoke kim amk. ya sokar geçeriz.taç atcaklarda krauç kafa vuracakta gol atacaklar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Guti'yi oynatmayan adam degildir... Yeter artik, ozledik, Portedkizli olsa oynardi herhalde.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

"Yetenekli 3 adamın ayağına bakan diğer 8 adam, 1 teknik direktör, binlerce taraftar..."

ben bu düzene lanet ediyorum. lanet etmeyen herkese de lanet ediyorum.

futbol bu değil. stoke city'nin oynadığı futbol bile bizimkinden daha futbol.

sözümün özü budur, kim ne anlarsa anlasın.

helldoradotcom dedi ki...

Aslinda tum yazilanlarin sebebi herkesin icten ice kizgin olmasi. Ortak payda kotu yonetilmek. Kimi kizinca daha cok sariliyor takimina, kimisi stoke gibi baltalari disiplini yuzunden begenir oluyor. Gecmiste de bu takim metin-ali-feyyaz gibi, tumer-ilhan-sergen gibi 3'lulerin ayagina bakardi ama kimse ses cikarmazdi.. Anlasilabilir bu.. Ben de YD'den gunahim kadar hoslanmiyorum ama takimi stoke uzerinden elestirmek bana biraz babasina kizip en sevdigi oyuncagini balkondan asagiya atan cocugu hatirlatiyor.. Ne yalan soyliyim ben Chelsea'ye de yeniliriz diyordum yenince havalara uctum, Stoke'a da yeniliriz diyorum ama yenersek de ne ala!

enorton dedi ki...

Gürcan'ın yazdığı bir yazıya ilk kez tamamen katılmıyorum. Tamamıyla İngiliz tarafından bakılarak yazılmış bir yazı ki, saat bile İngiltere saati :) Maçın saati 22:05...

3 Yeteklinin ayağına bakan 8 oyuncuya isyan edelim de Barça dışında 3 yeteneklisinin ayağına bakmayan kaç takım var ki? Bugün Real bile Ronaldonun, Mesutun ayağına bakıyor... Luce zamanında Sergenin, İlhan ın ayağına, Denizli zamanında Tello nun Yusufun ayağına bakıyorduk. Bir arkadaşın yazdığı gibi daha önce de MAF ın ayağına bakıyorduk. Beşiktaş'ın eleştirilecek yüzlerce şeyi var ancak bu yazıda eleştirilenlere katılmam mümkün değil.

Ben de Q7 nin bencil oynamasından, Gutinin barlardan çıkmamasından, Fernandesin 3 metrekarelik alan içersinde 2 şer 3 er çalımla oynamasından memnun değilim ancak gelinen noktada umutlu olduğum tek şey Carvahal... Hocanın belki deneyimleri, belki teknik direktörlük kapasitesi üst seviyede değil ama işine özen gösteren, emek haracayan bir hoca olarak görüyorum.

Schuster'i çoğunlukla eleştirdiğimiz birazcık özveri konusunda hocanın çok gayretli olduğunu gözlemliyorum ve içime umut doluyor. Bu maçta belki 5 yeriz belki kazanırız bilemem ama bildiğim şey hoca Antalya maçından sonra bu maça kilitlendi, bu maçın üstünde çalışıyor, bu maça uygun bir tatktik, sistem ve kadro çıkaracak.

Başkan Beşiktaşı bırakmış FB ve Digiturkun haklarını savunurken, TD ve ikinci başkan içerdeyken, takımın iki kaptanından biri Reinadan çıkmazken, diğeri rabona yapamayınca kırmızı görürken hiç olmazsa canla başla çalışan birisini bile görmek içime umut ışılıyor.

Pamukk dedi ki...

futbol takımı olmuş portekizlilerin

JANiTSCHAR dedi ki...

Benim istediğim şey çok basit

Dün gece izlediğimiz,

OSC Lille gibi takır takır takım oyunu oynayan bir Beşiktaş.

Lille bana Gordon Milne'in Beşiktaş'ını hatırlattı.

karşıda hep fener,

her sezon başı fener'in aldığı basının şişirmesi sözde yıldızlar,

bu yıldızlarla başarının geleceğini sanan garibim fener camiası.

Klasikleşen derbi sonucu

Beşiktaş:4-fener:1

bugün gelinen nokta da fenerlileşmenin ötesine geçtik..

Soru:

Edin Hazard mı ?
Q7 mi ?

tabi ki Q7 :)
bizim mantelite bu,kendimizi kasmaya gerek yok.

yarın gece maçı kazanırsak maçın yıldızı Baby Face Egemen olur.

(bu cümleyi yazdığıma inanamıyorum)

tomates dedi ki...

[URL=http://idealkadro.com/kupon/kupon/160/Stoke-city-nin-Besiktas-karsisina-cikacak-11-i][IMG]http://idealkadro.com/kadro/160.jpg[/IMG][/URL]

İşte Stoke un Beşiktaş karşısına çıkacak muhtemel 11..

http://idealkadro.com/kupon/160/Stoke-city-nin-Besiktas-karsisina-cikacak-11-i

Okan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Hahahah Qazmaya bak mahalle takimi diyo :D

Bu kadar tirssssssmiycaksin!!! Besiktas senin sandigin kadar kotu bir takim degil.Asla olmadi.

Mayor dedi ki...

Karamsar olmak veya pozitif olmak icin cok erken degilmi?
Kadronun yarisi yeni gelen adamlar, teknik ekip yeni, uzun tatil donemi, ardindan 3 gunde bir mac fiksturu, mecburi rotasyonlar.
Sezonun ortasini gecmis olsak, takim hala birsey oynayamiyor, quaresmanin ayagina bakiyor olsak bu yaziya daha cok katilan olur ama su an herkes umitli olmak istiyor.

Adsız dedi ki...

bazı konularda hak vermemek elde değil mahalle takımı gibi disiplinsiz bizim takım hem saha içinde hem belki de saha dışında ama eleştirilerde allahın kazmalarına neden öykünelim 'loser' mıyız biz noktasında haklı o kadar da değiliz yani insan bazen kendisine ait olan şeylerin değerini bilmez ya öyle bişey galiba...

maça gelince de taktik disiplinden kopmama eşiği yuksek olan bi kadroyla ya da motivasyonla en kötü ihtimal yenilmeyiz diye düşünüyorum

sozcelyk dedi ki...

epl'nin en antifutbol oynayan takımı stoke city. tuncay'ın ayrılma sebebi de pullis dnyosunun oynattığı savunmacı futbol anlayışıydı , delap taç atsın birisi kafa vursun mantığı var hep. en basit şekilde özeti bu.

maç boyu tam konsantre defans anlayışını uygulayabilen en önemli premiere lig ekibi stoke city.

beşiktaş'a gelecek olursak, bizim ne oynadığımızı ben hala bilmiyorum bilen varsa bana da açıklasın bi zahmet,ama stoke city'nin ne oynadığı belli. oyun sistemi belli olanın sistemini kuramamış takıma üstünlük kuracağı bir maç olacaktır diye tahmin ediyorum. kazanmamızı sürpiz olarak değerlendiririm sezon başından beri izlediğimizin tersine farklı bişeyler göremezsem.

gnyz dedi ki...

Bank Asya'da Stoke gibi 40 tane takım var.

Kurtulus dedi ki...

stoke city e başarılar da dileseydin bari bu kadar yazmışken.
böyle tipler yunanistan avrupa şampiyonu olunca o defans futbolunu öve öve bitiremezler stoke city nin oynadığı futbolu inönüde görseler çekirge resimlerinden geçilmez postlar.
hayır arkadaş taraftarsan taraftar ol değilsen git fotosporda yaz ne diye arada kalırsın.

Ömer Özlü dedi ki...

'Bugün de Beşiktaş'ın Avrupa'daki rakibini övdüğüme göre kafayı vurup huzur içinde uyuyabilirim...'

Emre. dedi ki...

Bence burada Gürcan'ın (yazarı tanımadan direkt ismiyle hitap ettim ama) söylemek istediği daha çok sistem takımı olmakla ilgili bir şey galiba. Stoke City'nin ne oynayacağı belli. Stoke City'nin gelecek yıl ne oynayacağı da belli.

Ama işte Beşiktaş'ın değil, mesele bu. Savunma futbolu oynamak istersen alınacak adamlar bellidir, her sene o alınacak adamların daha iyisini almaya çalışırsın. İlk senende orta sahanda 3 aurelio tipi adam olur, gelecek sene onları 3 essien yapmaya çalışırsın vs.

Veya hücum futbolunu seçeceksen de, Guti'yi oynatırsın ve verim alırsın. Quaresma'yı oynatırsın ve sonra "savunma yapmıyor, sürekli trivela peşinde" diye ağlamazsın. Gelecek sene Beşiktaş'ın nasıl bir futbol oynayacağını kim biliyor? Mesele bu işte.

Beşiktaş, Stoke'a fark da atabilir, maç boyunca kaleye gidemeyip 2-0 yenilebilir de. Asıl mesele bunun kestirme şansımızın olmaması.

@okan o totemi izinsiz kullaniyorsun, takimi atese atiyorsun... Mac baslamadan silersin umarim. En son eskisehir macinda yaptik, artik bu sezon ikinci bir emre kadar o totem olmayacak, haberin olsun...

Arcadio__ dedi ki...

@övünç

Haklısın, zira rakip her günü oynadığı futbolu oynayacak peki biz bu takıma karşı ne yapacağız, umarım Gürcan'ın söylediği gibi mahalle takımından uzak alternatif bir kadro ile çıkarız. enteresan bir maç olacak, sabırsızlıkla bekliyorum...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın akşam hangi kadroyla oynayacağı veya neyi oynayacağı belli değil.

biz bugüne kadar olanları yazarız. bunlardan bir tahmin yaparız.

sonra 10. saniyede stoper kırmızı kart görür her şey değişir. mesele bu değil.

insanlar lucescu'yu beşiktaş'ı şampiyon yaptığı için severler. herkes başka sever. ben, beşiktaş'ı "takım" yaptığı için seviyorum. aynı şekilde mustafa denizli.

lucescu chelsea deplasmanında onların yıldızları olabilir ama biz daha takımız, biz iyi bir takımız demişti.

ve onun da ürününü ortaya koymuştu.

dileğimiz beşiktaş'ın da bir maça gittiğinde yıldızları olan bir takım olarak değil, iyi bir takım olarak algılanmasıdır. yıldızların, o takım bütünlüğü içinde kendilerine verilen rolü uygulamalarıdır.

stoke bunu yapıyor. ben de takdir ediyorum. beşiktaş yaparsa onu daha çok takdir ederim. ama beşiktaş ortaya hiç bir futbol değeri koyamazken çıkıp da takdir edilecek bir şey aramam söz konusu değil.

futbolda sözün yeri, sahanın tam ortasıdır. oynasınlar, ak-kara çıksın meydana. futbol sahasının yalanı yoktur neticede

Okan dedi ki...

@the eagle abroad
Yorumu siliyorum ama 'ben demiştim aq' deme hakkimi sakli tutuyorum.

Kurtulus dedi ki...

gürcan bi kaç taç atışı veya korner filan daha bulursanız senin muhteşem övülmeye değer sistemin kazanacak.
bir insanın stoke city nin oynadığı sisteme şapka çıkarabilmesi ancak ve ancak cahilliktir

Kurtulus dedi ki...

ayrıca müthiş takım stoke neden gecen sene ligi yıldızları olan takımların altında bitirdi ?
epl nin 13.sü nü bu kadar övmek ne varsa batıda var abi mantığından baska bişey değil
ayrıca butun ingilterede taşak konusu bir takım stoke

zago30 dedi ki...

kimin saygı duyulacak futbol oynadığını cümle alem gördü,Beşiktaşım hep böyle oynasın canımı yesin,bu arada stoke citynin ta a.q

Gürcan Ulusoy dedi ki...

taşak konusu takıma yenilmeseydin o zaman

Kurtulus dedi ki...

ben yenildim sen sevinebilirsin.
bugün biz sizden iyi oynadık ama siz kazandınız.
ayrıca kabul et bi futbol felsefesi yapayım dedin ve sıçtın.
hayır her blog yazan noat samisa ayaklarına yatıyor onu da beceremiyor.
neyse futbolunu beğendiğin takımıda gördük inönüde 5 ler geçeriz.

delgado dedi ki...

bu arada gürcana stoke cityi tuttuğunu ima ederek "siz"li falan konuşmak dışarıdan çok malca gözüküyor kardeşim, haberin olsun.

Kurtulus dedi ki...

benim dediğim oldu ehuhhA dan daha malca değil.stoke city nin futboluna saygı duyanın futboluna sokayım

Bobo-Holosko-Delgado dedi ki...

Bu maç gürcan bey'e bir ders olsun. saygı duyacağı takımı doğru seçsin.

Adsız dedi ki...

hadi ya olmadı gürcan bi dahaki sefere artık. stoke bizi evire çevire kanırta kanırta yenseydi ben demiştim yazıları burada twitterda boy boy yer alırdı. neyse şimdi de en azından bi post commentle yine ben varım yenildik, yenilmeseydin falan demişsin.

baris dedi ki...

sistem takımı, mahalle takımı bilmemne gitmiş, "yenilmeyeydin o zaman" gelivermiş.

dün ilk defa bir stoke city maçını 90 dakika izledim. yıllarca nobre güzellemelerini okuduk ama hiçbiri sırf muhalif olabilmek adına şu takımı övebilmek kadar "hemzemin" olamaz. yazık hakikaten. sistem takımıymış. sistemli bir şekilde tezek misali futbol oynuyorlar, aman ne büyük başarı.

Adsız dedi ki...

Yazarin ezilisi:)

Ya bu boggerlarin yabancilari ovme tvdekilerinde yerlileri ovme politakasi beni deli ediyor.

Yok 8 kisi 3 kisinin ayagina bakarmis yok sistem yokmus falan filan. Ben farkli dusnuyorum ben aykiriyim tavirlari adami boyle yapar.

Takim degilmisiz zirvaliklari ama her mac rotasyondan gelen oyuncularin faydalirini gorememe gormek istememe. Takim dan diye olmuoyor yapabiliyorsan cikaralim senin lisansini sen dan diye takim kur bakalim. Lucescu 2 ayda takim yaratmadi bunu yazarda biliyor ama kalklar lucescudan ornek verir. Hep kendini ispat cabalari sonra ezilmeler. Yazik sana yazar farkli olmak iyidir ama hosturda farkli olmak icin kasmak ezikliktir.

Sevindinmi penalti golune sen onu soyle bide onu yaz bakalim

Jesper dedi ki...

Düne kadar skordan çok sahada ki sistemdi oyundu cart curt edenler birden ya yenilmeseydik ozaman moduna dönmüş.
Kabul edelim ki oyun algısı, sistem, takım ve unsurları Gürcan'ın kaleleriydi. O aslında Stoke Cityden çok daha fazlasını bekliyordu. Hızlı ataklar, kanat bindirmeleri, Uzak direğe kesilen toplar ve fiziki güç ile sinmiş bir Beşiktaş. Kısacası Alania maçında ne olduysa benzerleri olur ezik bir takım izleriz diyordu.
Rüştü o gereksiz saçmalığı yapmasa, kalesini terkedip yaptığı hata gole mal olmasa eminim ki Beşiktaş ilerleyen anlarda 2nci golünüde bulurdu.
Dün akşam şunu gördük en azından. Beşiktaş aslında 5 benzemezden oluşan bir takım değilmiş. Parçalar doğru kullanıldığında oldukça kaliteli bir futbol takımı da olabiliyormuş.
Dün benim zayıf gördüğüm iki yer vardı. Birincisi kale ikincisi ise forvet yetersizliğiydi.
Ben onun haricinde gerçekten bir futbol takımı izledim.
Ha bu arada Stoke City ulusal liginde bu kadar pas yapmaktan aciz bir takım değildir izleyenler bilir. Yani sadece duran top ve taç atışları ile sonuca giden bir takım değil. Dün çok etkisizdiler. Yada bilmiyorum Beşiktaş topu çok iyi çevirdiği için oyundan düştüler.
Hafta sonu Manu maçında çok daha organize olan daha fazla pozisyon bulan bir Stoke izlemiştim.
Neyse canım bir sonraki maç daha fazla takım olan Kiev ile oynuyoruz. Nasıl olsa onlarda yener bizi. Gerçi Tel Avivde kazanamamışlar. Pardon ama yedeklerle gitmişler oraya. Ne de olsa bizim beşlediğimiz takımı herkes beşler. Çünkü mahalle takımıyız biz...

Arcadio__ dedi ki...

Burada yazılanlar oraya farklı gidiyor anlaşılan. Rakip bu futbolu yıllardır oynuyor ve bu oyun onların kimliği sen Büyük Beşiktaş takımı senin oyun kimliğin nedir ? üzerine yazılmış bir yazıyı bu şekle sokmak gerçekten şaşılacak kadar absürd. Yazı derki ey ahali; stoke böyle oynar bu böyle biline, Ey Büyük Beşiktaşım sen ne oynarsın haftalardır ?


Ve sonuç olarak gördük ki, rakip oyununu oynadı ve kazandı. peki biz iyi oynadık mı ? takım olabildik mi ? ikinci 45 dakika Edu'ya atılan bir pas var ve top kaleyi buldu. sen takımın en uçtaki adamını topla buluşturmadan Edu'da kötü topçu diyemezsin. Önce buluştur. Q7'ye maç boyunca bir çizgi çizilsin ve kaçtane topu ceza sahasına taşıyabilmiş bakılsın. Bu mu yürekli oynamak, topu kaybettikten sonra rakibe çift dalmak, bu mu profesyonellik...
Mahalle takımı söylemi bu hareketlere karşıdır. Bilirsiniz mahalle takımında abiler veya şımarık olanlar, topu kaybedince sinirlenirler ve sonuç Q7 yaptığı gibi olur. İşte tepki bu hareketleredir. Yoksa herkes biliyor ki bireysel olarak Stoke bizim takım oyuncularının eline su bile dökemez, ama 3 puanı alır ve mutlu mutlu evine dönerler...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hay gözünü seveyim. kendimden şüphe etmeye başlamıştım ama birileri de ne dendiğini anlıyormuş.

beşiktaş'ın oyunu stoke city'i çaresiz falan bırakmadı. gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? ingiltere'de beşiktaş'ın yaptığı topun alasını yapanlar var. onlar da o topu yapıp yenilebiliyorlar.

stoke city'i küçümsüyoruz. olabilir. beşiktaş futbol dersi verdi diyoruz, bu da olabilir. o zaman maç skorunun bu olmaması gerekirdi.

beşiktaş dünyaları falan kaçırmış, rakip de pozisyona girememiş gibi konuşuyorsunuz da.. rakip havadan yerden klasik bir stoke performansı sergiledi.

beşiktaş ikinci yarıda 2 kez kaleye gidebildi. biri edu'nun şutu. diğeri quaresma'nın antalya'ya giderken trabzon'a dönen şutu.

rakibin de direkten döneni var, edu'nunkinden çok daha net pozisyonları var.

ben sonuç bakımından adaletsiz bir durum olduğunu düşünmüyorum.

adamlar hak ettikleri bir galibiyet aldılar.

berabere de bitebilirdi, sürpriz olmazdı. yenildik diye de dünyanın sonu değil.

mesele, bambaşka kurgulanmiş bir futbola tahammülsüzlük. aşağılama... o zaman da, yenseydin diyorum başka bir şey demiyorum.

Kapali Alt dedi ki...

"mesele, bambaşka kurgulanmiş bir futbola tahammülsüzlük. aşağılama... o zaman da, yenseydin diyorum başka bir şey demiyorum."

Sen o kadar yücelttin ki Stoke'u gürcan, biz de onları hakettiği yere çekmek için biraz aşağılamak zorunda kaldık.

Sen bu maç için Stoke haketti diyorsan, kendinden şüphe etmeye devam et. Çünkü buna gerçekten ihtiyacın var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

futbolda hak etmek ne demek? kaç pas yapınca hak ediliyor?

biz son yıllarda, pas futbolunu, çalım futbolunu futbolun genel geçer kuralı olduğunu sanmaya başladık.

o yüzden kiev, metalist örneklerini veriyorum.

bu takımlar bizimkiler kadar teknik değillerdi, oyuncuları da bizimkiler kadar yetenekli değillerdi.

Bakın Ali Ece bugünkü yazısında demiş ki;

Ama Stoke 11'i gibi 'kısıtlı ama istikrarlı yetenekler' bizim 'istikrarsız özel yetenekler'i yenince futbol yüreğimiz ekstra burkuluyor.

--

işte tam da bu, benim için burkulmuyor. ben "o" takımların daha iyi takımlar olduklarını düşünüyorum. daha çok seviyorum. kaldı ki, ali ece gibi emek eksenli yorumlar yapan bir kişinin yetenek eksenli takımların yenilmesine üzüldüğünü söylemesini de ironik buldum.

stoke city elbette çok çok ayrı bir takım. izlerken sevilecek tarafları çok az. televizyonda maçlarına denk geldiğimde genellikle kanalı değiştiriyorum. çünkü onu izlemek bana bir anlam ifade etmiyor. ama bu başarısız oldukları anlamına da gelmiyor.

delap taç atsın, biri de kafa vursun diye epl'de ligde kalamazsınız. bunun bir çalışmanın, bir projenin ürünü olduğu çok açık.

adamların boy ortalaması 1.90'a yaklaşıyor. bunu planlamışlar. başarıyla uyguluyorlar.

beğenmeyebilirsiniz. ama bu ne onları küçültür, ne rakibini yüceltir.

stoke city taraftarı değiliz ki, bu oyun zevk vermiyor diye kombine almayalım.

kaldı ki, stadyumlarını da dolduruyorlar. gelen adamlar da o veya bu şekilde zevk alıyor.

ben taraftarlarının da bu oyundan ötürü stoke takımını protesto ettiğini de görmedim.

mutlular yani.

rory delap denen adam ingilterenin 2. veya 3. lig kalitesindeki bir oyuncusu. gelmiş avrupa ligi oynuyor, beşiktaş gibi bir takımı yenip ülkesine gönderiyor.

bu kadar alt seviye bir takım, bu seviyelerde mücadele edebiliyorsa, beşiktaş'a rakip olabiliyorsa ben saygı duyarım.

Arcadio__ dedi ki...

Stoke City, takım olma aşamasını çoktan geçmiş ve hergün daha fazla kendi yöntemleri üzerinde çalışıyorlardır.

Biz ise henüz takım olamadığımız için bugün stoke city'i yenemiyoruz. Problem burada, her yıl aynı sahneleri yaşıyoruz. Kimlikli bir takım olursun çıkarsın kendi oyununu oynarsın. Stoke bunu yapmış ve her rakibe karşıda bunu oynayacaktır. Takım olmuş olsaydık bizimde bugün konuşacak çok farklı şeylerimiz olurdu.

He dersiniz ki, her rakibe aynı taktik stratej ile oynanmaz eyvallah burasını anlarım. Ama omurga olarak takımınız nettir. Mourinho, İnteri önce takım yaptı. Sonra gitti dünyanın en iyi pas yapan takımını hiç pas yapmadı denebilecek kadar az pas ile yendi eledi.

Özünde futbol oyun ama her oyunda bile kendine has özelliklerini ortaya koymalısın. Yoksa o oyundan galip çıkamazsın.

Kurtulus dedi ki...

görücez bu sene muhteşem takım stoke city epl yi kaçıncı bitircek.
ziya doğan ingiliz olsa burda ziya doğan a övgüden geçilmezdi herhalde.
çünkü stoke city ziya doğan futbolunu oynuyor o yüzden epl de her sene ortalarda takılıyor.

Kurtulus dedi ki...

Böyle futbol oynanmazmış... (Peki ya nasıl oynanır?)
-barcolan,man u ,psv vs böyle oynanır.
Bunların hepsi kasapmış... (Aksini iddia etmediler ki)
-bunu ayağı kırılan ramsey e anlat.
Hakem de sertliğe izin vermişmiş... (UEFA'nın komplosu olabilir mi?)
-verdi herkes te gördü
Quaresma gününde olsaymış rahat yener mişiz... (Oysa onlar hiç bir maçtan sonra Jonathan Walters gününde değildi, o yüzden kaybettik demiyor)
-ya ingilizce bilmiyosun ya da taraftar forumlarını okumuyosun her taraftar forumunda bu yazdığın replik vardır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

maç oynanmadan, nasıl oynanacağını ve nasıl yorumlanacağını yazmışım. tebrik ettim kendimi.

ozzie dedi ki...

Gürcan:

Son derece anlaşılır ve haklı da olduğun bir noktayı, anlaşılmaz bir şekilde takımına ve taraftarına hakaret ederek yazmayı başardığın, seninle hemfikir olmayanlara lanet ettiğin, bunca insan aptalmış bir tek sen ve seni anlayabilen iki kişi akıllıymış gibi davrandığın, bütün bunları bir de kendini tebrik ederek taçlandırmayı başardığın ben de seni tebrik ediyorum.

Doğru düzgün post açmaya, maç yazısı yazmaya tenezzül etmeyip böyle polemiklerle taçtan gol atma kafası Ekşi Beşiktaş'ı blogların Stoke City'si yapar yakında.

Onun da seveni çıkar elbet.

Kurtulus dedi ki...

swansea 2 - stoke 0 e bitane de swansea postu patlat artık.
manyak süper sistem takımına kaydılar şu anda nolcak

baris dedi ki...

stoke city'e kayanlara da lanet olsun :/

Yorum Gönder

Ara