.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Eylül 2011 Perşembe

AL: Stoke City - Beşiktaş



Perşembe / 22.05 / Antony Gautier (FR) / Star TV

Felsefesi, kadro yapısı, sahaya koyabildikleri birbirine neredeyse taban taban zıt iki takımın mücadelesi, çok ama çok ilginç olacak. Seyir zevki yüksek olsun, sinir/şanssızlık etmenli sürprizler olmasın.

Sonunda da gülen taraf biz olalım. Ama sadece skordan sebep değil, sahaya konulan da ağızımızı kulaklarımıza vardırsın artık.

33 Yorum:

tearkan dedi ki...

sakatlıksız, kazasız, belasız bir maç olsun.

bu arada ben hocanın yerinde olsam guti'yi alırdım kadroya. hatta ilk onbir başlatırdım. chicarito misali 10. dakikayı göremezdi muhtemelen, hoca da guti niye 18'de değil muhabbetlerinden kurtulurdu.

Arcadio__ dedi ki...

@tearkan

Guti'yi almadığına memnunum açıkcası, en son alania maçındaki halini gördükten sonra. Sert oynayan rakibe basan bir takımlara karşı oynatmasın. Hoca TR de bir maça çıkartırsa eminim onu ve kazan kaynatanları kazanır.

Ilk 11 itibariyle, Carvalhal'in bu maci ciddiye aldigi ve de analiz yaptigi belli oluyor.

Hadi bakalim, rast gele.

makavel dedi ki...

bu kadrodan bir cacık olmaz hele sivok ve hilbert gibi iki sakar şakir varsa...

Mayor dedi ki...

arkadas hilbert trivelayla gol atti. ilk yari itibari ile bu takim oynuyor hemde goze hos gelen bir oyun oynuyor. gorenler gormeyenlere anlatsin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Holosko'yu sokmak icin gol yemeyi mi beklemek lazim dedirten mac oldu. Bi de o nasil penalti birisi bana anlatirsa sevinirim...

Mayor dedi ki...

millet eduya yukleniyo adama top gelse cakardi belki, almeidaya yapilan haksizlik, simdide ona yapiliyor.
Gol yiyecegimizi anladigim an Egemen'e gelen topun hic sebep yokken Rustuye geri pas yapilip Rustununde topu taca gondermeseydi bu ve bunun gibi akilsizca bir kac hata oyunun kontrolunu kazmalara verdi vce gol geldi.
Yapilmaya calisilan bol pasli herkesin birbirine yakin oynadigi oyunu tum maca uygulayabilsek super olur.

makavel dedi ki...

güzeldi be!
@mayor
tam hilbert topa vurucakken adam onu itti ve öyle bir vuruş ortaya çıktı :)

Valla rahatladım sonunda yaw.Abi şunu oynayacak potansiyeli var bu takımın.Hani adamlar ortada çok basmadılar rahat top aldırdılar alan bıraktılar filan ama bizde yaptık yani top yaptı takım ciddi şekilde.

Quaresma'ya ana avrat düz gidiyoruz ama adamın yapacağı hiç bir şey yok.kafayı kaldırıyor bakıyor götünü kaldıramayan simao ile edu hareket bile etmiyorlar.ne yapıcak ya kendi zorlayacak ya dağdan bayırdan abanacak.Almeida'nın acilen dönmesi lazım ...

Hilbert'in vuruşu son derece bilinçliydi ayrıca.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Millet ceza sahasinin cevresinde kumelenmis Quaresma'yi seyrediyor. Bir Allah'in kulu iceri kosu yapmaz mi yahu... Bu takim forvet sikintisi cekecek bu belli de, orta sahadan da bu kosulari yapacak gole donuk oyuncu eksikligimiz siritti bugun. Orta sahayi saglam kurayim derken (bkz. Fernandes, Necip, Aurelio), ileride kisir kalmayi goze aliyorsun mecburen... Mesela Schuster Mustafa Pektemek'i orta sahada kullanirdi muhtemelen.

makavel dedi ki...

herifler öküz gibiydi..hilberti o adam itmesiydi herzamanki gibi muz bir vuruş gelicekti..

vampireweekend dedi ki...

Simao'yu çıkarıp Ernst'i alarak orta sahayı dörtlemek daha iyi olmaz mıydı ? Carvalhal'ın yapacağı değişiklikler çok tahmin edilebilir. Yan toplarda bariz üstünlüğü olan bu takıma karşı 2-1 den sonraki planımız; kanatlardan ortalamaktıı bu gece. Hiç beğenmedim. Zaman zaman ezber bozmak gerek.

Sinir olduğum mevzu simao sabrosa Tabata gibi oynuyor resmen ... sadece kağıt üstünde kalitemiz artıyor .. ortaya konan bir şey yok ...

makavel dedi ki...

@övünç
simaouyu q7 ye tercih edenler var hatta biraz daha eleştirirsen seni fazla alkol kullanmakla itham edebilirler..beni ettilerde...

QuaresmA dedi ki...

Quaresma, Fernandes hariç tüm takımdan rol çalan bi oyuncu olduğu için diğerlerinin sahada kaybolması olağan ama diğer oyunculara da top geldiğinde efektif ve verimli olmaları şart. Simao'da bu neredeyse hiç yok. Kesinlikle Simao bi süreliğine kızağa çekilmeli, futbolu bırakma zamanının geldiğine inanmaya başladım.

Aynı şekilde ortasahada oyunkurucu rolünün tamamen Fernandes'e geçmesi (ki çok olumlu buluyorum) Necip'i de geçen seneden çok farklı olarak düz topçu gibi gösteriyor. Ama sonuçta mücadele ediyor, top çalıyor ve topu Fernandes'e atıyor. Bu durum Necip'in çok yönlülüğüne sekte vuracak ama en azından rol adamlığını iyi yapıyor.

ultraslanhaber dedi ki...

@makavel,
sivok ve hilbert dedin maç öncesi . hilbert gol attı.. sivok penaltı yaptırdı. içine mi doğdu nedir :)

makavel dedi ki...

bu ikisini galatasaraya versek sabriyi verirlermiydi acaba?

ultraslanhaber dedi ki...

Sabri bizim öz çocuğumuz. Vermeyiz(!)

QuaresmA dedi ki...

İşin ilginci iyi oynadık diye sevinen taraftarlar var. Rakip takım başarılıysa başarılı ama tahminimce zaten her zaman rakibinden daha kötü oynayıp sonuca gidebilen bi takım. Bize karşı da böyle oldu, kaldı ki 60 ile golü yediğimiz dakikaya kadar bariz üstünlerdi. İyi oynadık diye sevinmek manasız, rakip Konyaspor'un daha sert bi ligde oynayanı.

Kaldı ki tempoyu düşük tutup, ayağa çok pas yapıyor olmak iyi oynamak anlamına gelmeyebilir her zaman. Türk takımlarından buna pek alışık olmadığımız için göze hoş geliyor sadece.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bence de iyi oynamadik aslinda. Gol disinda kac pozisyonumuz var? Rakip pas yapmamiza musade etti sadece... Kendimizi kandirmayalim.

CDiS dedi ki...

o statta, bu sene liverpool 'u yenen, chelsea ve man. utd 'la berabere kalan (-ki man. utd. 'in ilk puan kaybıydı bu sene) bir takımı konyasporla mukayese etmek bana en hafif tabirle komik geliyor. rakip, kötü bir takım değil, sadece teknik kapasitesi düşük bir takım. bunun dışında, kanat bindirmeleri, defansif kurguları çok iyi, crouch gibi başbelası bir adamları var, kendi sahalarında oynuyorlar ancak son 10 dakika rakibin ceza alanının önünde oynanıyor, ilk yarı tamamen beşiktaş 'ın kontrolünde geçiyor.
beşiktaş dün potansiyelini gösterdi arkadaşlar, iyi motive olduğunda neler yapabileceğini gösterdi, ucuz bir penaltıyla yenildik diye üzülmeyelim, beni son zamanlarda en çok umutlandıran maçtı bu.

yilmaz dedi ki...

bu maç öncesi yorumlar için sanırım beşiktaşa bir özür borçluyuz. sadece bi taç atan, bi de taçtan gelen topu indiren bi adamı olan bi takımı yücelte yücelte bitiremedik, beşiktaşı da itin g.tüne soktuk. lanet olsun böyle futbola. bu takım premier lig'de oynuyosa beni kimse premier lig'in kaliteli bi lig olduğuna filan inandıramaz.

bir ingiliz takımı taç atışlarında topu havluyla sildirerek kendini bu kadar rezil eder mi allah aşkına ne bu?

onkaplan dedi ki...

ya bir seyi de begenin be arkadas... "rakip izin vermis de pas yapmisiz" e ulan onu yaptik bari en azindan bir umut gorun be, bu ne pesimistlik?

Adsız dedi ki...

Hakikaten yani bir şey de beğenin be kardeşim. Sadece 5 gün önce Manchester United'ın oynadığı oyunu da gördük bu adamlara karşı. Bizden çok daha iyi değillerdi. Biz bunları İstanbul'da her türlü yeneriz, umalım ki ikili averajda üstlerinde olacak bir skorla kazanalım.

Maccabi Dinamo Kiev maçı da beni çok şaşırttı. Özetlerden gördüğüm kadarıyla Maccabi çok daha üstün oynadı. İkinciyi bulamamaları şanssızlık olmuş onlar için. Ya iç sahada çok etkili oluyorlar, ya da Dinamo Kiev geçen seneki gücünden bir hayli uzakta (muhtemelen ikisi de doğru).

Dünkü üst düzey motivasyonu diğer maçlara da yansıttığımız takdirde yolumuz açık gibi görünüyor.

Bir de şunu söylemek lazım, bu takım Avrupa Liginde daha bir başka oynuyor. Geçen seneki Kiev maçları haricinde de bu böyleydi (aslında İstanbul'daki maçta fena değildik ama basit yan top hataları moral bozucu olmuş, motivasyon biraz da öyle dağılmıştı), ama bu kanaatim iyice pekişti artık. Bu ligde oynanan daha az sert futbol ve özellikle Portekizlilerin üst düzey motivasyona sahip olmaları sebebiyle diye düşünüyorum.

Erdal

QuaresmA dedi ki...

O kadar pas yaptık da ne oldu ? Defansın kilidini mi açtık seri paslarla ? Top yine en son Quaresma'ya geldi ve ya kaptırdı ya da önünü açıp orta kesti. Topu direk Quaresma'ya atsak da aynı şey olacaktı. Ha yine de Almeida olsa bugün 2. golü bulurduk orası ayrı.

~Poseidon~ dedi ki...

Kalan maçlarımızda hiç kolay olmayacak.

Maccabi kendi sahasında 18 maçtır yenilniyor.
Dinamo Kiev ise 6 maçtır kaybetmiyor.
Stoke zaten malumunuz.

Kalan maçlara bakacak olursak kaybetmemeyi iyi beceren takımlara karşı kazanma konusunda zorlanan Beşiktaş'ı izleyeceğiz. Bütün maçlarımız berabere bile bitebilir.

Ama dün ben takımı beğendim. Sistemin Quaresma üzerine kurulması (hücum anlamında) oldukça doğru bir hamleydi. Bence bu takımda eksikliği en çok hissedilen futbolcu Bebe. At gibi sürekli koşan, kaleyi yoklayan Bebe'nin kıymetini ben bu maçta anladım.

Eğer hem Avrupa'da hem de TSL'de en tepeye oynamak istiyorsak rakip takımdan her maçtan önce bir oyuncunun Quaresma'ya laf sokmasını dileyelim. :) Yeterli motivasyon sağlandığında yapabileceklerini hepimiz gördük.

Keşke Carvalhal şu motivasyonu kendi ligimizde de sağlayabilse...

Pamukk dedi ki...

q7 nin kimseye pardon portekizlilerden başka kimseye top verdiği mi var

Unknown dedi ki...

@pamukk
Hilbert'e verdi bi kere o da gol oldu zaten :)

siyahBeyaz dedi ki...

Yenebilirdik ve yenmemiz lazımdı bence. Savunma bakımından herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı, o özverili oyun ekran başında çoğumuzu mutlu etmiştir sanırım.

Birinci ve ikinci bölgede sağlanan pas trafiği ve çoğu zaman takınılan soğukkanlı tavırlar mutlu ediciydi; ama üçüncü bölgede daha fazla ikiye-bir ve ara pas denemeliydik. Benim hatırladığım iki ara pas vardı, birinde Quaresma'nın pasında Hilbert'in golü, diğerinde Simao'nun ara pasında Edu'nun şutu.

Cartalete de belirtmiş; bu sezon 3. gollerini yemişler iç sahada. Diğer hücum aksiyonlarımızın uzaktan şutlar olması, birazda bundan kaynaklandı sanırım. Quaresma ve Fernandes'in denemeleri vardı.

Ben daha fazlasını beklerdim, daha fazla ikiye bir ve ara topu denemeliydik ileride. 10 üzerinden 6.5 oynadık bence, bu açıdan mutlu değilim ama ilerisi için umutsuzluğa ve karamsarlığa yönelme gibi bir durum da yok.

Penaltı pozisyonunu ilk izlediğimde penaltı gibi geldi, ama bugün bir daha gördüm, Ernst ve Egemen de aynı pozisyon içinde aynı tarz ikili mücadeleler içindeydiler, onlar ayakta kaldılar Crouch yerde. Bir daha da izlemedim açıkçası, birşey değişmeyecek ne de olsa.

Maç sonu Sivok'un da belirttiği gibi, aynı mücadeleler maç bouynca oyunun her bölgesinde oldu.

Stoke yeteneksiz bir takım. Ayaktopu denen bu oyunda ellerini geliştirmişler zaten. Eyvallah saygı duyalım da, komik yani. Şampiyonlar ligini alsalar bu şekilde yine komik.

Taç atışlarını zaman geciktirerek kullandılar her seferinde. Futbolda kaleciler bu şekilde çok kart yer kale atışlarında. Bence hakemlerin de bilinç altına yerleşmiş Stoke takımının acizliği, hiçbir uyarıda bulunulmadı.

Taraftarlık duygu işi bence. Stattaki taraftarımıza bravo diyorum. Deplasmana giden taraftara saygım büyüktür. Onlar da taraftar, "yenilmeye hazır olalım" diyen adam da taraftar işte. Bu ikinci türe farklı bir isim bulunması gerek bence. Ben SuperKahraman'ı öneriyorum. Umarım en yakın zamanda bir spor servisinde veya bahis ekinde iş bulurlar.

AQ-47 dedi ki...

Q7 uzaktan şut attı da allahaşkına hangisinin gol olacağına bir an olsun inandınız. bu adamın dünkü oyununa iyi diyorsak geçen yılki bundan 2 gömlek üstündü, ona ne diyeceğiz? fernandes çıkışta Q7 ve maalesef simao düşüşte...simao öyle bir düşüyor ki dibe vurdu vuracak

Josh dedi ki...

ben de beğenmedim şahsen Q7'yi.takım iyiydi ama quaresma yine insanların içinden geçmeye çalıştı. 10 kez denedi 1'i oldu. böyle taktik olmaz beyler. elalemin taç atışıyla taşak geçiyoruz,ondan sonra her topu q7'ye mi atıyoruz?

Mete dedi ki...

Havlu ile kurulamak serbestse Inonudeki macta tac atislarinda topu islatip verelim...:)

oonder dedi ki...

son zamanlarda ilk golü atıp yenildiğimiz maç hatırlamıyorum, bu maçın böyle istisnai bir yönü de oldu.

Yorum Gönder

Ara