.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Yabancı Sınırı (Kısmen) Kalktı

"6 + 2 + 2 nedir?

A) İlköğretim seviye tespit sınavı sorusu
B) Villa satan bir emlakçı ilanı
C) Hilebaz satıcının hesaplama numarası
D) Türkiye futbolunun yabancı oyuncu düzenlemesi

- Hmm, Kenan Bey yani C ve D olamaz, D çok alakasız bir şık olmuş, C de ise satıcı bu fiyatlarla hile yapmaz gibi geliyor. En mantıklısı B sanki, ama ben seyircilere sormak istiyorum."

Şu diyaloğu yaşamayacağız müjdeler olsun ki. Bu blogda yabancı sınırının bu haliyle ne kadar saçma olduğuna dair çok kelam ettik zaten zamanında. Aydınlar'ın açıklamasına göre, sahada aynı anda 6, maç kadrosunda ise 8 yabancı olabilecek hala, lakin kulüpler istediği sayıda yabancı ile sözleşme imzalama hakkına sahip.

İdeal mi? Ekonomik açıdan bakınca hayır, zira bu kural ne yerli piyasasının fiyat şişkinliğinin önüne geçiyor, ne de kulüplerin altyapıya yatırım yapması için bir teşvik imkanı sunuyor. Ama hem Avrupa Kupaları için kadro esnekliği biraz daha artıyor, hem de ilerideki (ve benim her zaman savunduğum) sınırsız yabancı, ama altyapıdan oyuncu oynatma zorunluluğu vb. düzenlemeli bir daha efektif kuralın yolu açılıyor.

Türkiye şartlarında ne yazık ki her daim "Eh, şimdilik bu kadar"la yetinmek zorundayız.

11 Yorum:

alper dedi ki...

Bu kararın Aydınlar'ın seçilmesinden sonra geleceği belli olmuş olmasına rağmen şuan açıklanması ayrıyeten Fb'nin küme düşmeyeceği anlamına da gelir nazarımda.Hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

tamamen bizim için çıkarılmış bir karar.

bari u18 takımında yabancı oyuncu oynatamama saçmalığını da kaldırsalardı.hiç değilse genç oyuncu almaya teşvik eder gibi görünürlerdi.

Adsız dedi ki...

Fener medyasının klişe cümlesi 'hukukçular bile birbiryle çelişiyor,ne olcağı belli değil,herkesin kafası karışık'..
Demirkol-rıdvan-sinan engin-faik çetiner vs vs..
Bu akşam Rıdvan 'aziz' ruhuyla astı kesti herkesi yine,tam bir tetikçiydi..
korkunun ecele faydası yok..

emireri dedi ki...

necip'in olmadığı bir milli takım orta sahasını kabullenmek çok zor.. üstelik hazırlık maçında dahi necip'e bu takımda yer bulunamıyorsa ne zaman yer bulanacaktır?? adam akıllı hiddink bir açıklama yapsa da anlasak.. ayrıca göksel gümüşdağ'ın alania maçında organize olarak prosteto edilmesi gibi bir düşünce var mı?? bu yönde bir hazırlık yapmamız şart.. tanık sıfatıyla dahi olsa en başta ifadesi alınması gereken adam niye ifade vermeye çağırılmaz bir türlü??

makavel dedi ki...

Artısız eksisiz beş tane yeter, üç tanesiyle uefa kupası geldi bu ülkeye!!
@emireri
Harbiden selçuk şahinin yerinde çok rahat oynar Necip, ama oğuz beyin orda borusu baya ötüyor demekki.. hadi Necipi geçtim Valenciada ilk 11 oynayan Mehmet Topalı oynatmıyorlar arkadaş..
Bence göksal gümüşdağ meselesini fazla kurcalamamak lazımki Fenerbahçe ile aynı pozisyona düşmeyelim, nekadar ağlarsan ağla başa gelen çekilir!!

Tuco Salamanca dedi ki...

necip'in milli takıma alınmamasına neden üzülelim ki? bebe milli takıma gitti, 6 ay yok, milli takıma giden oyuncu sayısı arttıkça sakatlık riski artar.

benim için önemli olan beşiktaş, milli takımın kıytırık maçları için neden oyuncularımız zarar görsün? keşke ismail'i bile almasalar. gs-fb karması yapsınlar, nasıl olsa "marka değeri" yaratan onlar.

Pamukk dedi ki...

hıyırlı ossun

jeankier dedi ki...

uzun vadede maddi olarak avantaj sağlar.. artık kullanmak istemediğin yabancı oyuncuyu parasını verip kenarda oturtma şansın var. eskinden bunun karşılığında "gitmem kardeşim, yabancı kontenjanını da doldururum" diyen yabancılar mevcuttu. artık o resti görebilirsin "istersen".. 3 sene parasını alıp oynamayacağını bilen adam seve seve orta noktada buluşur..

jeankier dedi ki...

@emireri ben de isterim necip i milli takımda, fakat nuri,emre,selçuk,ekici, hatta topuz, hatta topal ın olacağı orta üçlü de olmaz (şu an için), duygusallık olur yani..

kafsinkaf dedi ki...

Konudan çok alakasız olacak kusura bakmayın ama başka yerde bulamadım burda çıkar cevabı.Bizim 18 ağustosta oynayacağımız avrupa maçının biletleri ne zaman satışa çıkar varmı bilgisi olan ? (tekrar kusura bakmayın cevabımı aldıktan sonra silinebilir yorum)

selaminko dedi ki...

aynı fikirdeyim..
http://selaminko.blogspot.com/2011/08/yabanc-snrlamas-uzerine.html

Yorum Gönder

Ara