.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Guti'nin Alex'leştirilme Sürecinin Sonu

http://goo.gl/a74mm

Beşiktaş'ın yeni geçici teknik direktörü Carvalhal'ın futbol üzerine yaptığı yorumlardan ilk dikkat çekeni, Guti ile ilgili yaptığı yorum oldu. Medyada yer alan haberlere göre Carvalhal, Guti'nin Alexleştirilmesine karşı bir çizgide düşünüyor. Zira kendisi, Guti'nin kariyeri boyunca 8 numara olarak görev yaptığını belirtmiş.

Bu açıklamayı enteresan kılan şey, takımın esas teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun bu konuda aynı doğrultuda düşünmeyişiydi. Zira Havutçu geldiği ilk gün, takım savunmasını geri çekmek olan birinci hamlesini, Guti'yi özgürleştirmekle sürdürdü. Havutçu'nun Beşiktaşında Guti, Alex'in maçlarını izleyen, onun yaptığı koşuları, attığı pasları öğrenmeye çalışan! bir haldeydi. Tayfur hoca şehrin karşı yakasındaki işleyen sistemi görmüş olacaktı ki, elindeki kadroya baktı ve sordu; Hanginiz Alex olacaksınız? Takımdan ses çıkmayınca kendi Alex'ini seçti. Futbol böyledir, Alex'in çakması değil, orjinali kazanır. Öyle de oldu. Alexleştirilmek istenen oyuncunun da, Guti gibi bir yaşayan futbol efsanesi olması da ayrı bir konu tabi.

Şüphesiz Guti'nin forvet arkası oynaması Beşiktaş'ın saha içi problemlerini çözemediği gibi, Guti'nin daha arkada oynaması da çözmeyecek. Her iki çözümün de kendine has avantajları ve dezavantajları mevcut. Benim bu mevzuda canımı sıkan şey, Guti gibi gerçek anlamda bir futbol virtiözünün, çok basit ve çok kolaycı bir yaklaşımla, içerisinde hiç "Guti" olmayan bir başka kaba oturtulmaya çalışılmasıydı...

22 Yorum:

Guti'den forvet arkası olmaz ama Guti derinde oynayacaksa Quaresma ve Simao gibi kaleye uzak olan adamlardan da 4-3-3'ün hücum kanadı olmaz.Q7 ve Simao varken kağıt üstünde 4-3-3 gibi gözüken şey sahada 4-5-1 oluyor.Sağda Bebe oynarsa,Sİmao gene sol forveti idare edebilir ama Quaresma sadece 4-4-2'li sistemlerde oynayabilir.O bakımdan bizim kadroya 4-4-2 daha uygun bir taktik sanki

Artı Guti'nin derinde oynayacağı rol de tartışılır.Önde Burak Umut gibi pır pır forvetlerin olur.Guti'nin araya bırakacağı zehirlerden faydalanırsın ama önde Quaresma-Almeida-Simao gibi durağan bir üçlü varken Guti'ye ihtiyaç kalmıyor.Önde bu üçlü varken orta sahada Guti yerine Fink gibi fizikli bir oyuncu koyarsın.Hiç olmazsa daha az gol yemiş olursun.

Her halukarda seneye de kısır bir takım olacağız.Transfersiz düzgün bir hücum planı ortaya çıkmıyor.Q7,Simao,Guti/Fernandes'den birinin yedek kalıp Bebe'nin bu takımın banko adamı olması lazım.Belki o zaman işler düzelebilir.

~Poseidon~ dedi ki...

Fernandes - Almeida
Fernandes - Bebe direnci yüksek, defansif takımlara karşı.

Guti - Bebe
Guti - Pektemek, Akyüz ise açık oynayan takımlara karşı oldukça iş yapabilir.

QuaresmA dedi ki...

Guti - Necip - Fernandes üçlü ortasahası, kanatlar Simao - Bebe, tek forvet Quaresma denense geçmiş senelerdeki Manu'daki Ronaldo - Rooney - Tevez dinamizmine ulaşabiliriz. Ama fazla dinamik olup kontra atak takımına da dönüşme riskimiz olabilir.

makavel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
makavel dedi ki...

adam 8 numara oynuyor diye 10 numara oynıyamazmı yani? roberto carlos anzide ön liberoya geçmiş nasıl olucak? ,rüştü futbola başladığında forvet oynuyormuş hatta toraman bile forvetmiş alla alla nihat kahveci sağbekmiş mesela daha sayiyimmi?

makavel dedi ki...

Alex in gutiyle arasındaki tek fark iş ahlakı ve yaşam biçimleridir! Mesela hiç birimiz Alexin maçtan sonra kafası kıyak ters yöne girip belediye otobüsüne daldıgını görmemişizdir duymamışızdır!
Velasıl kendine bir yarım sezoncuk adam gibi baksa elli tane alexi cebinden çıkarır !!!

sembolist dedi ki...

Tayfur'un hapse girmesi Beşiktaş açısından bir piyangodur.Zira yeni hoca daha tuttarlı ve güven verici..

Serdar Köksal dedi ki...

Guti asla bir Alex değildir, olamaz da...

makavel dedi ki...

guti alexin yaptıklarını g tüyle yapar !

http://www.youtube.com/watch?v=dwsmBdL9jR8


olayı fener bjk rekabetine çevirmekde gereksiz aslında,roberto carlos mu ib.üzülmezmi kıyaslaması gibi oluyor çok komik!
alexin arkasında emre cristian ve selçuk götünü yırtarken Guti selçuk ve emrenin pozisyonunda oynatıldı üstelik yanında marco önünde nobre oynadı (alexin pozisyonunda)
ALLAH o günleri bir daha yaşatmasın!! schuster öyle kötü bir etki bıraktıki millet alexle guti yi kıyaslıyor!
alex 25 gol attı ama Guti de manisaspordan gelmişdi dimi? o bu guti değildi pardon figoyla zidanela ronaldoyla carlosla aynı takımda ilk 11 de oynayan !!

"Guti Alex degil" demek Guti'yi yermek degil ki yahu? Bu tepkiselligin/rekabetin sebebini anlamiyorum ben.

CDiS dedi ki...

bebe sakatlandı, 6 ay yok.. ersan zaten 6 ay daha yok. mustafa pektemek, daha idman yapmadı bildiğim kadarıyla. guti 'de hafif çekme var deniyor, 15 gün idmana çıkamıyor. bunlar daha hazırlık kampında olan şeyler.
geçen sene, her maçın öncesinde 7-8 tane sakat olduğunu hatırlayın, hemen her hafta başka bir adam sakatlanıyordu. sakatlanan adam en az 3 hafta oynayamıyordu. ve daha önemlisi sakatlıkların %90 'ı darbeye bağlı olmayan sakatlıklardı. durum bu sene de değişmiyor gibi gözüküyor..
sağlık ekibinin veya kondisyon ekibinin veya bu konuda sorumlu kimler varsa, mutlaka tasviye edilmeli, milyon euroluk adamlar amatör kişilerin eline bırakılmamalı.

cakmaktas dedi ki...

evet gercekten kotu olmus bu haber..yanniz ben dunku haz. macinin ikinci yari goruntulerini izledim mehmet akyuz oldukca iyi bir adama benziyor,bir cok pozisyona girdi,aldi,verdi,sut cekti,asist yapti.bence hantal bir adam da degil yararli olur mutlaka

Tuco Salamanca dedi ki...

güle güle bebe, hoşgeldin holosko, hoşgeldin kaval kemiği ile top kontrolü, hoşgeldin adamın içinden geçmeye çalışmak...

Ya arkadasim bir kere de su yorum sayisindaki hacimsel artistan hayirli haber gelsin yahu...

Bebe'yi bir kere izleyemeden adam 6 ayligina sakatlanmis, peh.

tearkan dedi ki...

dondurulur herhalde sözleşmesi. bana kalırsa dondurmakla uğraşmadan geri gönderilmeli. zaten 6 ay oynayamayacak. böylesi uzun süreli bir sakatlıktan dönüp kendini bulacak derken zaten 1 ay daha geçecek.

bu arada yazının fikriyle ne kadar alakalı olmuş guti ile alex'i kıyaslamak.

Adsız dedi ki...

herkese hayırlı uğurlu olsun, muhtemelen casper takımda kalıyor.

siyahBeyaz dedi ki...

http://1.bp.blogspot.com/-dD9Zr56IWeI/TkJSlNS958I/AAAAAAAAA78/EPVNRaQLF38/s1600/bebe1.jpg

çok üzüldüm bebe'ye. iyi işler yapacağına inanıyordum beşiktaş'ta. transfer söylentileri çıkacaktır, ben gerek yok diye düşünüyorum. zaten yeni transfer edilmiş olan mehmet akyüz'ü ve ümit milli oyuncumuz burak kaplan'ı değerlendirmek lazım.

veli kavlak da hem orta sahaya hem forvete alternatif olabilecek bir oyuncu, ki hatta şu durumda ilk 11'e en yakın rotasyon oyuncusu hücum hattı için.

holosko türkiye standartlarında ortalama üstü bir oyuncu, disiplinli,sorunsuz, gol yüzdesi de fena değil. şu şartlarda kalmasında bir sakınca görmüyorum casper'ın.

bobo dönsün diyen de olacaktır. çok severim kendisini, YD dönemine dair iyi hatırlanacak ögelerden biridir kendisi bana göre. yine de beşiktaş'taki imajının eskidiğini ve yıprandığını düşünüyorum maalesef. menajeri avrupa piyasasını son ana kadar zorlayacak gibi görünüyor. brezilya'ya dönüş furyasına da uyabilir.

alper dedi ki...

Bu 8 numara oynamak nedir arkadaş.Bilen biri açıklarsa sevinirim.8 numara deyince benim aklıma Rıza gelir sağdan ilerler ve şandel orta yapar 8 numara.Ne yani şimdi Guti sağdan gidip şandel ortamı yapacak ??

Bir kanadı simao bir kanadı Q7 olan takım 4-3-3 oynamaz ,oynayamaz.Bunlardan biri sahada var ise diğer kanatta Holosko,Akyüz,Bebe olabilir 4-3-3 için diye düşünmekteyim.

jeankier dedi ki...

nasıl bir pompadır, nasıl bir gazdır bu bebe nin olayı anlamıyorum ki? adam ne yaptı da bu kadar sevdiniz? ha ben gördüm adamları, al foto da çektirdim, çok fizikli.. de bir durun oynasın ilk önce yahu. http://2.bp.blogspot.com/-v888MzCsGLU/Tg9gAeYkIiI/AAAAAAAACOI/i-JFcE4jAak/s1600/sidnei.png

Adsız dedi ki...

@jeankier

6 ay işinden uzak kalacak genç bir adama üzülmek için öyle çok birşey yapmasına, çok da sevilmesine de gerek yok. yeter ki sahadaki adamları et parçası olarak görme, yeter ki kazanma hırsı gözünü kör etmesin. hazırlık maçı, antreman dahi olsa beyazları giymiş olması bile kâfi de, parçalı veya çubuklu giymiş olsa da üzülürüz. eğer burayı okuduysan, şimdi çeşitli ortamlarına gidip "forlan gelmeli, ADEBOYAR'ı isteriz, CORDAZO müthiş olur hadi başkanımmmm, vs vs" yazmaya devam edebilirsin.

@Alper

Klasik futbol numaralandirmasi taktiklere gore degisir tabii, ama degismeyen ogelerden birisi sag ve sol kanatin 7 ve 11 olarak adlandirilmasidir.

8 numara, klasik dortlu ortasahada sag ici karsilamakla birlikte, elmasta hucumcu ortasaha ya da bizim mevzumuz uclu ortasahada merkez ortasaha gorevini (ayrintilar olmakla birlikte) tanimlar.

makavel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara