.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Edu Transferi


Bundesliga'dan transfer haberini okuyunca hemen -doğal olarak- borges'e koşup "Abi kimdir nedir?" diye sordum, o da -muhtemelen tek soran da ben değildim zaten- bizleri kırmayıp güzel güzel yazdı, anlattı sağ olsun.

Yazının link'i burada. Özetle, beklentileri minimumda tutarsak iyi olur, tutmazsak -burası benim yorumum- Nobre olur.

Hayırlı olsun, tekrardan teşekkürler borges.

26 Yorum:

isaac newton dedi ki...

werder'de sıradan bi oyuncu burada yıldız oluyorsa edu'dan da yıldan 15 gol beklenir..

siyahBeyaz dedi ki...

Beklentinin düşük tutulması gerek zaten. Bebe transferine olumlu bakıyordum. İlerideki üç bölgeye alternatif olabilecek, maliyeti düşük bir oyuncuydu. Sakatlığı kötü oldu.

Edu da ilerideki üç bölgeye de alternatif olabilecek bir oyuncu. Transfer düşüncesinde bir tutarlılık var yani. Pırpır istenip pivot getirilmesi gibi bir durum görünmüyor. Denk gelmiş de olabilir neblim.

Bu adamdan nasıl bir verim alabileceğimizi ben kestiremiyorum, çünkü kestirilebilir bir ligimiz yok. Makukula gol kralı oldu yahu burada.

Edu silik bir performans da gösterebilir, görev aldığı sürede iyi bir gol ortalaması da tutturabilir (Thank you captain obvious / A tribute to Ömer Üründül).

Haydi cikarin kagidi kalemi, kim kac gol atar hesap yapin... Lakin bu sene birde isin pay-off kismi varki, sormayin gitsin...

Batistuta35 dedi ki...

Beklentileri düşük tutalım da bu ve o portekizli genç aradaş yerni bobo ve cumali takımda tutulsa daha iyi olmaz mıydı? Ya da ali kuçik kalsaydı bu eleman geleceğine.Nefret ediyorum şu yönetimden .transferin tek olumlu tarafı sanırım mendes oyuncusu olmaması

Tuco Salamanca dedi ki...

Adam eskiden stopermiş, yani defansif forvet.

Nobre detected.

sırf mendes oyuncusu değil diye oynatılmazsa ya?? al sana komplo teorisi

Ben Julio Alves'in gelip Ernst'in gidecegini dusunmeye baslamistim bir ara da, neyse ki oyle bir sey olmadi.

Evet, bu transferin esas onemi, Mendes harici cozumler de bulabilecegimizi kanitlamasi. O bakima olumlu bir sinyal aslinda.

Mendes'in değil ama bu da Rogon'un oyuncusu.Fink ve Hilbert'i aldığımız menajerlik şirketinden.Mendes'in transferlerine göre çok daha düşük profilli bir isim ama ben gene de transferden memnunum.Herkes Bobo ve Nobre'yle kıyaslamış ama bu adam merkez forvet oyuncusu değil.

Simao ve Quaresma'yla oynanacak 4-3-3'ün 4-5-1'e döneceğini Carvalhal da görmüş olacak ki sola Podolski,Ozan İpek stilinde bir uzak forvet istemiş ve Edu alınmış.

Alania maçlarında gördüğümüz üzere sağ beke stoper Toraman'ı koyduğuna göre Quaresma'nın yeri garanti.Çünkü beke stoper koyuyorsan önündeki oyuncu içe kat etmeyen defansif zaafları olan bir oyuncu olmalı.Bu durumda Simao bu sene Quaresma'yla dönüşümlü oynayacaktır.4-3-3'ün bir hücum kanadında bir yaratıcı oyuncu diğer yanında fizikli ikinci forvet.İdeali budur.

Mesela Gs'ın kanatları da fazla forvetimsi.Elmander ve Kazım.Onların da yaratıcı oyuncu eksikliği var.Onun için Riera'nın peşinden koşuyorlar.Simao Elmander takası iki taraf için de iyi olabilirdi aslında.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

yeni kadro bildirilmiş uefa'ya.

bebe, ersan, burak kaplan, tanju kayhan ve mehmet akyüz listede yok.

yeni gelen edu ve alves kadroda.

BG dedi ki...

Atletico Madrid, geçen ay Julio Alves'in bonservisini 2.5 milyon euroya Rio Ave'den aldi. Simdi biz bonservisin %50si icin 3.1 milyon euro odeyecegiz. Uyanin beyler birileri bizi fena sogusluyor.

Adsız dedi ki...

Abi Forza'da Neden Yazmıyorsun ?

Abi Forza'da Neden Yazmıyorsun ?

Adsız dedi ki...

Boşa harcanan paralar, eduyu alsak nolur alvesi alsak ne olur ne farkeder, sezon içinde amatör branşlarda maaşlar ödenmiyor haberleri duyacağız her yıl olduğu gibi.

tearkan dedi ki...

hiç olur mu öyle şey? mendes bize dünya yıldızları getirdi.

hem olaya bir de şu açıdan bakmak lazım; geçen sene tamamı 2,5 milyona alınan adamın bu sene ancak yarısını 3 milyona alabiliyoruz. bu herif portekiz ikinci liginde bu kadar değer kazandıysa eğer seneye zenginiz beyler.

Batistuta35 dedi ki...

Beşiktaş isminden nemalanan başta y.d olmak üzere herkesin allah belasını versin,kazandıkları paraları yiyemesinler.
anneanne bedduası gibi oldu ama insan sinirleniyor:D atletico tamamını 2,5a alıyor 1 gün sonra biz yarısını 3e alıyoruz.açık açık kara para aklamışlar işte adiler.

Adsız dedi ki...

O diilde Fink i vermeselerdi bari yaa..Ernst M.Fernandes Necip üçlüsünü yedekleyebilcek tek adam Fink.Sessiz sakin efendi. Her maç 10 üzerinden 6 sı kafadan var..

Aurelio demeyin fenalaşıyorum...

Bob?

fm'de hazard'lı,neymar'lı,javi martinez'li,canales'li kadromdan sonra gerçek hayata dönesim gelmiyor hacı.yani şu takımdan bir bok olmayacağı o kadar bariz ki resmen gerçekler acıtırın acısını yaşıyorum.

sebepsiz bir mutsuzluk yaşıyorum lan ... geçen sene en azından umudumuz vardı bu sene o da yok.

play-off'a kalırsak büyük başarı ...

Adsız dedi ki...

Yaa ben bir şeyi anlamıyorum. Kimse farkında değil mi? Almeida sakatlanırsa( ki bizde bu şans varken kimse olmaz öyle şey diyemez) elimizde bir tek Mustafa Pektemek kalıyor. Lütfen Mehmet Akyüz var da demeyin çünkü kimse ne çıkacağını bilmiyor, bana Galatasaray'ın Mehmet Battal faciasını hatırlatıyor kendisi. Bu durumda Bebe olsa ne güzel olurdu
ama o da yok demekki forvet gerekiyor takıma Berbatov'u da alamayacağımıza göre düşük maliyetli bir oyuncu almışız. İyi oyuncu mu fikrim bile yok ama bir tane forvet oyuncusu gerekiyordu ve son anda bir şekilde ucuza alındı. Bu arada bobo neden gitti diyenler birazcık düşünmeye çalışsalar, bobo gittikten sonra bebe'nin geldiğini fark ederler sanırım.

Alves konusuna gelince adam 20 yaşında ve daha bir kaç hafta önce savunma ve orta saha direnciyle kendinden söz ettiren Portekiz U20 milli takımında oynuyordu. Adam ernst'in fernadesin yerine alınmadı bence. Orta sahanın ortasında oynayabilecek oyuncuları sayarsak Ernst-Fernandes-Necip-Aurelio-Guti ve belki Veli Kavlak yani kadro derinliği yok bariz bir şekilde (Neden bilmiyorum ama Denizli'den sonra kimse Fink'i kadroda düşünmedi). Belki biraz pahalı olabilir ama gerekli bir transfer bence. Ayrıca Atletico Madrid 1 ay önce kadrosuna katmış 1 sene önce değil. Tabi ki aynı paraya satmamışlar. Bonservisinin %50si de sanırım bir şirkete ait yani klüp olarak sadece Beşiktaş söz sahibi.(Ayrıntıları nedir ne değildir bilmiyorum, çokta anlamıyorum açıkçası ama olay çıkaracak bir durum göremedim ben).

Kısaca sevgili skor ve isim taraftarları lütfen biraz düşünmeye çalışın ve transferlerin neden yapıldığını anlamaya çalışın. Çünkü biliyorum Edu her gol kaçırdığında aklına bobo gelecek adama ve transfere söveceksin. Daha kötüsü tribünde senin gibiler birleşip takımı ve oyuncuyu yuhalamaya başlayacak hiç hak etmediği halde.

Not: Transferlerin performansı soru işareti ama onlar yedek olabilecekleri için çok büyük mesele değil ama Carvalhal ne yapacak bence asıl soru işareti orada. Bana göre takım her maç disiplinli oynayıp, hücum ve savunmayı bilinçli bir şekilde yaparsa, hani geçen sene bir türlü tam yapamadığımız şey, açık ara şampiyonluk adayıdır. Fakat Carvalhal bunu yaptırabilir mi emin değilim.

alper dedi ki...

Ya cemaat konuyla alakası yok ama dün gece neden bilmiyorum aklıma geldi ve sonra uykum kaçtı hatırlayamadığım için.koyun saymak yerine bjk mın güzel anılarıyla uyumayı tercih eden biri olarak gecenin bir saati aklıma takılmasını mazur görün ve hatırlayamama nedenini de yaşlılığıma verin.
94-95 sezonu daumlu bjk mın şampiyon olduğu yıl biri hafta içi maçı olmak üzere gs üç maç üzt üste takılıp puan kaybı yaşamıştı.kimdi bu takımlar.ikisinin antalyaspor ve samsunspor olduğunu hatırlar gibiyim ama doğrumudur emin değilim.üçüncüsü ise hiç aklıma gelmedi.:(( o günleri ve skorları hatırlatabilecek biri varmı acaba?

ombisome dedi ki...

tezahüratından hatırladım ben de, samsun-antep-antalya geçiyodu içinde. antalya maçı 3-0 bitmişti sanırım, diğerlerini de 1-0, 1-0 olarak atsam atarım. attım.

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

antalya, samsun ve antep. antalya'dan 3 yemişlerdi. samsun maçı da 1-0 bitmişti; ama antep maçından emin değilim. o antep maçından önce iç sahada bizi yenmişlerdi 3-2. o yüzden bi hafta sonrası hafızayı resetlemişim muhtemelen. yine de 1-0 değil de daha gollü bir maçtı diye hatırlıyorum.

antep'e yenildikleri hafta, bir gün önce biz ankara'da gençlerle oynamıştık. önceki hafta derbi kaybetmiş takıma destek için ağlaya zırlaya maça gitmeye ikna etmiştim babamı. ertesi gün de gs antep'e yenilmişti.

ya önceki hafta derbiyi kaybetmenin etkisi yada bir gün önce maça gitmiş kazanmış olmanın etkisi antep maçının skoru net değil maalesef.

rerere rarara samsun antep antalya :)

Kartal Bafiler dedi ki...

Ya galiba rerere rarara samsun antep antalya ,devamında adnan polat göt olsun lu bir kafiye mi ne geliyordu :P

~Poseidon~ dedi ki...

Gençler kırmızı forma oldukça güzel olmuş. TFF sitesinden bakabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

@ Poseidon

+1 Süper hakketten.

Adam haklı beyler dedi ki...

ilk fener maçında topu dağa taşa nişanlar. tribünlerden "bobooo, boboooo" sesleri yükselir.

Yorum Gönder

Ara