.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ağustos 2011 Salı

Aydınlar = Demirören

Bugün "Federasyon'un aldığı kararı takdir ediyoruz" açıklaması yapan Yıldırım Demirören yönetiminin, M. Ali Aydınlar yönetiminden hiç bir farkı kalmamıştır. Bir kulüp başkanı, taraftarından bu kadar kopuk, bu kadar farklı olabilir. Biz şaibenin en kısa zamanda kalkmasını isterken Federasyon Başkanı konuyu zamana yedirme endişesinde... Belki gerçekten olası Fenerbahçe Başkanlığına hazırlıyor kendini.
Hal böyleyken soruyorum:
Ey Başkan, madem Federasyon bu kadar hoşuna gidiyor, kupayı neden iade ettin? Son açıklamayı beğendiğine göre "Kendinden şüphe duyan Avrupa Kupalarına katılmasın" gibi neremizle güleceğimizi bilmediğimiz açıklamayı da beğendiğini varsayıyorum; bu hesapla Beşiktaş Avrupa Kupaları'na katılacak mı, katılmayacak mı? Beşiktaş kendinden şüphe duyduğu için mi kupayı iade etmişti? Eğer sen öyle anladıysan, çok yanlış anlamışsın başkan!

19 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

küfür yasak olduğu için birşey yazamıyorum.

en iyisi, maç postunu açıp onu konuşalım artık, bu pislikleri düşünmekten herkesin midesi bulandı.

MİNOSET dedi ki...

tam da işte bunu dedik kupa iade edilirken. oynamıyorum al misketlerini kadar çocukça ve gereksiz bir hareketi duruş adına şov olduğunu anladığınız halde günlerce alkışladınız. hadi bakalım şimdi dananın koptuğu yer tamda burası; kupayı kendi rızanla verdin, işte tarihi fırsat avrupaya gidip gitmemeyide sana bıraktılar. "aklanmadan avrupaya gitmiyoruz" diyebilecekmisin? diyemiyecekmisin?

can dedi ki...

sızler bu yorumları yaparken bıle ıddanameyı gormeden konusmus oluyorsunuz. hukuksuzlugun hat safhada yasandıgı gunlerde bıraz daha zaman. federasyonun ıddanameyı beklemesı oldukca normal

Can senin hesabınla bakarsak iddianame de yetmez çünkü iddianame savcının iddialarını içeren bir döküman, aslolan hakimin vereceği karar... iyi o zaman oturalım 2-3 sene bekleyelim.

Adsız dedi ki...

Can'a katılıyorum.Şu yazıyı okumakta fayda var.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18497778.asp

~Poseidon~ dedi ki...

@fitneci zaten TFF'in de istediği bu oturalım 2-3 sene bekleyelim diyorlar.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=96820

1.50 den sonra yaptığı açıklama belki de spor tarihinin en talihsiz açıklamalarından biri.

Bakalım UEFA bu saçmalığa topluca dur diyecek mi?

ergenekonda yaşananlar bu ülkenin utancı ama iki farklı olaydan bahsediyoruz. kaldı ki öyle bile olsa federasyon "şike yok" demeliydi.

Tuco Salamanca dedi ki...

"kurulumuz, dosya içeriği ile sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yetecek düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin; ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüpleri izafesi mümkün olduğu durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine ulaşmış, bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş bildirmiştir"

yahu adam zaten şikenin olduğunu kabul etti işte. medyada bu cümle nedense hiç geçmiyor.

bunlara değil iddianame, değil mahkeme kararı, aziz yıldırım bizzat itiraf etse bile yetmez. "yok başkanım, sen yanlış hatırlıyorsun" derler.

olacak şu; iddianame kabul edilince göstermelik savunmalar alınacak, bu da yetmez mahkemeyi bekleyelim diyecekler, bu 2-3 sene içinde MAA çoktan febe başkanı olacak, yeni gelen TFF yönetimi küme düşmeyi kaldırıp para cezası getirecek. olay budur.

MİNOSET dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tuco Salamanca dedi ki...

@minoset

ya abicim, her sakallı bizim dedemiz mi? illa ergenekon gibi hatalı mı olmak zorunda bütün yargılama süreçleri?

2 yıl bekleyelim, eyvallah. 2 yıl içinde disiplin talimatı değişirse ne olacak? 2 yıl boyunca şüphe altında futbol nasıl sürecek?

Tuco Salamanca dedi ki...

minoset yazdığı yorumu silince benimki havada kaldı.

MİNOSET dedi ki...

Evet tüm kamuoyunda olduğu gibi Etik Kurulundada şike ve teşvik vardır kannatı oluştu. Tüm dinlemeler ve fotoğraflar buraya çağrışım yapıyor. Federasyon etik kurulunun bu kanaatine bağlı kalarak düşürseydi ülkenin çoğunluğu bu karara bağırıp çağırmayacak hatta bir kısım Fenerliler bile bunu sineye çekecekti. Ama işte mahkeme süreci çok farklıdır. Telefonda birine, bir adamı öldürdüğünü söyleyebilirsin ama silah ortada yoksa bu neye yarar. Hiçkimse bu parayı aldım evet ben yaptım ahanda dekont fatura vs. demedikçe 2-3 yıl sonra bu delillerle mahkemede aklanma ihtimalleri %99. Hatta ceza mahkemelerince bu iddanamenin medyaya yansıdığı kadarıyla kabul edilme şansı bile ancak %50.

MİNOSET dedi ki...

@tuco salamanka

yorumumu sildim çünkü ergenekonla bu davanın bende özünde çok fazla benzer olduğunu düşünmüyorum aslında. tek benzer yönleri polis ve savcıların tavırları. hal böyleyken sanıklar mağdura dönüşüyor zamanla.

tearkan dedi ki...

aklanmadan kupayı istemiyoruz; çünkü aklanacağımıza inanıyoruz, aklanınca geri alırız demişti bizimkiler.

şimdi ne olacak? yaptıkları her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar arkadaş. zamanında istediği teklifi alamayınca sırta reklam almayacağız deyip bu sene ülkeri çaktıkları gibi.

Massaro dedi ki...

olay tamamen yabancilarla ilgili, Demioren'e sinirsiz yabanci sozu verildi, Demiroren de federasyonun arkasinda oldugunu ifade etti ...

sorun ne?

ya iki dakika Demioren olun, adam daha 1 ay once Mahmut Ozgener'in arkasindayiz, onu destekliyoruz demisti. Mahmut Ozgener'in Demiroren icin ne dusundukleri ortada, adama tup kafa demis...

Demiroren hic tasdik etmese bile iyi gecinmek zorunda federasyonla, cunku arkasinda taraftar, kamuoyu diye birsey yok. Kobe'yi getirecekti, yine taraftar isyanlarda olacakti.

Ilgaz dedi ki...

ya bu olayda olayi sadece fenerbahce ekseni uzerinde tartismaya calisan adamlar var, ozellikle bugun cikan video'nun ardindan soyleyecek laf kalmiyor, ne desek bos

can dedi ki...

arkadaslar davaya baktıgımızda bır cok mantıksızlıkla da karsıyayız. ben besıktas yonetım kurulu uyesı bır babanın cocuguyum. besıktasın bu olayların ıcınde olması oldukca uzuntu verıcı. bu konuda atlanan besıktas ıcın bence en onemlı nokta göksel gümüşdağ noktasıdır. kendısının verecegı ''evet besıktas bu oyuncular hakkında bızle mactan once de gorusmutur'' ıfadesı besıktaslı sanıkların cıkarılması ıcın yeterlı olacakken gumusdag ''daha zaman erken'' gerekcesı ıle ıfade vermeye gıtmemıstır. savcı da ne hıkmet ıse gumusdag'ı bu konu uzerıne cagırmadı.

ayrıca bu sorusturma daha acılmadıgı zaman mehmet atalay tff baskanlıgı ıcın aday olmak ıstedıgını ama basbakan'ın gorusu sonrası aday olup olmayacagını ıfade etmıstı. şimdi. akp hükümeti 9 yıllık iktidarı en güçlü oldugu su donemde neden tff'ye de dogrudan kendı adamını yerlestırmek ıstemedı?

son olarak da her ne kadar bende bırseylerın oldugunu tahmın etsem de bunun gecmıs yıllara uzanmaması ve kendının cok masum oldugunu ıddıa eden kuluplerın ortaya cıkması bır dıger mıde bulandırıcı nokta.

daha bır cok soru ısaretı olan nokta varken ve savcı tff baskanına tam destek vermemısken ( kı savcı; bak baskan sen klüpleri bugun korusan da yarın nasıl olsa sucları kanıtlanacak gıbı ıfadelerın kullanılmadıgını sanıyorum)tff baskanınında boylesıne krıtık bır noktada karar verememesını bekleyemeyız.
tabı bu benım gorusum

Adsız dedi ki...

Galatasaray'ın yaptğı şu itirazı beşiktaşın ya da çarşı'nın yapması lazım..
Başkanı-yönetcilerin yarısı şike yüzünden içerde olup ceza almayan(puan bile silinmedi) tek klüp bu memlekette..
Buna gıgıkını çıkarmayan bir BJK-bir Çarşı..
acıbadem baytarınının aziz' insanların etksinden kurtulamadğı aşikar..
Kupa iade edip,acıbaem baytarının açıklamalarına destek veren bi klü taraftarı olmaktan utanyorum..

Mitya dedi ki...

@minoset @tucosalamanca
Etik Kurulu'nun verdiği rapordan yaptığınız alıntının ardından gelen cümleyi es geçmişsiniz. Rapor şöyle:

"Kurulumuz, dosya içeriği ile sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yetecek düzeyde kanıt bulunan bazı müsabakalardaki eylemlerin; ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüpleri izafesi mümkün olduğu durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine ulaşmış, bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş bildirmiştir. (devam ediyor) BU ŞEKİLDE KARAR VERİLEN DURUMLARDA ŞİKE YADA TEŞVİK PRİMİ VAKALARININ GERÇEKLEŞİP GERÇEKLEŞMEDİĞİ KONUSUNDA BİR ŞÜPHE MEVCUTTUR. ANCAK BU ŞÜPHE DOĞRULTUSUNDA KANAAT OLUŞTURMAYA YETECEK KANIT BULUNMAMAKTADIR. SAVCILIĞIN GİZLİLİK KARARININ KALKMASI VEYA İDDİANAMENİN DÜZENLENMESİ İLE BİRLİKTE DELİLLERİN KAMUOYUNA AÇILMASINDAN SONRA YENİ DELİLLERE ULAŞILMASI VE TFF YÖNETİM KURULUNUN KURULUMUZU YENİDEN GÖREVLENDİRMESİ DURUMUNDA YENİDEN İNCELEME YAPILMASI MÜMKÜNDÜR. KURULUMUZ AYRICA DOSYADAKİ KANITLAR ÇERÇEVESİNDE BAZI KİŞİLERİN SAVCILIK EVRAKINDA ŞÜPHELİ OLARAK BELİRTİLMELERİNE RAĞMEN SOMUT OLAYLA İLGİSİ GÖSTERİLEN YETERLİ KANIT BULUNMADIĞI YÖNÜNDE KANAAT BİLDİRMİŞTİR"

Şimdi takdir edersiniz ki sizin alıntıladığınız bölümü gazete ve televizyona taşıyan kişiler düpedüz açıklamanın içinden bir kısmı çekerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. İnsanlar zannediyorlar ki hukuk terminolojisi içinde kullanılan kanaat kavramı gündelik hayatta karşılaştığımız "abi bence kesin yapmışlar, bak adam tarla marla diyor" savının ardında yatan kanaatle eşdeğer. Burada Etik Kurulu'nun raporu gayet net, anlamak isteyene. Bizim incelemelerimiz sonucunda 26 dosya klasörden oluşan belgelerde kesin olarak şike yapıldığı yönünde bir kanaate varmak mümkün değildir, çünkü şike yapılmadığına dair de ciddi bir şüphe mevcuttur. Böyle bir durumda ek belge varsa görmek, şikeye delalet edebilecek görüşmeler veya ilişkiler yapmış olan kişilerin de savunmalarını beklemek gerekmektedir. Zira en basitinden TFF disiplin talimatı uyarınca savunma almadan ceza verilmesi imkan dahilinde değildir. Kanaat oluşmadığı yerde kamuoyunda yaratılan baskıdan sebeplenip etrafa ceza yağdırmak da hak ve hukukun çiğnenmesi anlamına gelir.

Yorum Gönder

Ara