.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Temmuz 2011 Salı

Şan ve Şerefe Dair...

Pazar gününe bomba gibi düşen Şike Gözaltılarını biraz geç okuyabildim. Okumaya başladığımda taraftarlar olayı çoktan çözmüş, hayatlarında bir kere görmedikleri insanlara koşulsuz kefil olurken bir yandan da hayatlarında bir kere görmedikleri insanları "Şereften, Onurdan yoksun" olarak nitelendirmeye başlamıştı. Diğer kulüplerde yapılan aramalarda bulunan tek şey "Şeref"miş, bak sen. Birinin anasına bacısına ecdadına türlü laflarla öfke kusmak çok kolay (yetiştiğimiz ortama göre değişmekle birlikte takribi 5 saniyedir) da yediği hiç bir naneyi bilmediğin, kimlerle oturup kalktığı, kimlerle ne tür muhabbetlere girdiği, nereden nasıl para kazandığı hakkında hiç bir fikrin olmayan birine kendini nasıl kefil edersin arkadaş? Zor günlerinde Fenerbahçeliler'e edecek lafım olamaz, hayat uzun daha bir 20 sene konuşuruz bu olayları... Ama kendi taraftarıma, Galatasaray/Trabzonspor taraftarlarına bakıyorum, Şanlar Şerefler Hakkı Babalar Metin Oktaylar... Arkadaş bu meseleyi kendi çapınızda gurur/ego okşamasına çevirdiniz anladık da siz Allah Aşkına neye kime güveniyorsunuz? Yıldırım Demirören, Serdal Adalı, Ünal Aysal, Adnan Polat, Sadri Şener, Faruk Özak(wikileaks'ten hatırlarız kendisini)... Şandan Şereften bahsederken bu adamların hepsine kefil olduğunuzun farkında mısınız? Zira bu muhabbetleri ederken demek istediğiniz aslında karşı tarafta "Şan ve Şeref"le ilgili sıkıntı olduğudur. Karşı tarafta muhattap olarak kimi gördüğünüzü de madem öyle açıklayın. Bir takım şaibeli insanlar topluluğunun yediği naneler yüzünden Fenerli dostlarıma, anneme, amcama, hayata dair tek umudu tuttuğu takım kalmış garibana, çocuğuna iki gündür olan biteni bir türlü anlatamamış babaya diyeceğiniz bir şeyler mi var? Buyrun deyin. Ne diyorsunuz, kime karşı diyorsunuz ilk önce bunu bi netleştirelim... Eğer muhattabınız bu saydıklarım değilse neden "taraf" olup onurunuz, gururunuzdan dem vuruyorsunuz, onu bir söyleyin. Size mikrofonu kim verdi? Yarın öbür gün tuttuğunuz takımla ilgili bir şey çıktığında "Biz zaten onları sevmiyorduk. Beşiktaş/galatasaray/Trabzon demek yöneticiler değil, taraftar demektir" diyecekseniz gelin şu muhabbetleri yol yakınken bırakın. Bırakin ki zamanı (gelirse) geldiğinde konuşmaya yüzünüz olsun.

13 Yorum:

CDiS dedi ki...

süleyman seba 'nın bile zamanında mafyavari olayların döndüğü bir seçimle başkan olduğunu düşünürseniz, sezen aksu 'dan geliyor; masum değiliz hiçbirimiz..
çok güzel yazı, tebrikler..

Unknown dedi ki...

Öncelikle hiç kimseyi suçlu ya da suçsuz, şerefli ya da şerefsiz ilan edemeyiz. Size büyük ölçüde katılıyorum, ancak bir iki husus da var ki; Şimdi bu tür olaylara hiç karışmamış, teknik takip veya benzeri olaylara takılmamış tüm takımları da siz "Masum değiliz" diyerek suçluyorsunuz.

Bence kesinlikle yargılamak kimsenin hakkı değil. Ancak hiçbir günahı olmayanları da bu olayların içine çekmek, asla doğru bir yaklaşım değil.

masum değilizden ziyade suçlu değiliz diyorum. fener taraftarı da değil. aziz yıldırım halk oylaması neticesinde seçilse hadi neyse de...

CDiS dedi ki...

yöneticiler masum değildir ancak illa ki şampiyonluk istiyoruz, ne olursa olsun şampiyon olalım diyen bir kısım taraftar da bir o kadar masum değildir.

Tuco Salamanca dedi ki...

ekşi beşiktaş bile ezik febe retoriğine teslim olmuş.

ortada bir soruşturma var, belli ki çok sağlam deliller var ve hepsi fenerbahçe ile ilgili. görünen o ki bu işin sonunda febenin canı çok yanacak ama bizim burda konuştuğumuz ne? diğer takımlar çok masum değilmiş, masum olmayabilirmiş. doğrudur ve eğer doğruysa onlar da gereken cezayı alsınlar, beşiktaş dahil ama şu anda onlarla ilgili bir durum yokken neden dikkatlari dağıtmaya çalışıyorsunuz? öyle yada böyle pisliklerden en azından biri yakalanmış ve şimdi yapılması gereken bu pisliğin üstüne gitmektir, başkalarının temizliğini sorgulamak değil.

fenerli dostlarımızın ezici çoğunluğu sezon boyunca kibirden kırılıyordu, şimdi mi mazlum oldular? beter olsunlar

son olarak emniyet müdürlüğünden gol haberi mi var? yine mi yanlış anons?

"masum değiliz" geyiklerini sevmem neden yapayım... tam tersi masumuz diyorum. milyoner para babaları menfaat yarışındayken bize anca çene çalması düşer, bizim masumiyetimizden suçluluğumuzdan ne olacak ki

Pamukk dedi ki...

tek masum taraftar ( hoş hakedenleri de var aralarında orası ayrı)

cakmaktas dedi ki...

@fitneci eyvallah be hocam bende su blogda bile bu kadar sagduyudan uzak gozu kor bir sekilde suclamalari gorunce hayal kirikligina ugramistim.arkadaslar birincisi su an yapilan dogmamis cocuga don bicmektir sabredin gorelim nedir ne degildir.bakin bizim medyamiz bunu hep yapiyor.biz degilmiyiz,ergenekon davasinda medyaya kizan,noluyor arkadasim adamlarin daha sucu kanitlanmadi hemen nedir bu seytan taslama aktivitesi diyen.ayni tutum burda da alinmali.mutlaka aziz bir seyler cevirmistir,o bulent uygun denilen herif zaten mumkunse omur boyu futboldan uzaklastirma cezasi fln alsin ama...sakin olalim ,kurunun yaninda yasta yanmasin.

tannhauser dedi ki...

bu blogda yazarların yorumculara en fazla yüklendiği nokta "yazı ironikti, bunu bile anlayamadın" oluyor genelde. yazarlardan biri de "beşitaş kulübü'nde yapılan aramada şeref'ten başka bir şeye rastlanmadı" dalgasına takılmış. dalga geçiyor adamlar yahu.

aklı selim hiçbir insan evladının herhangi bir kulübün yöneticisi için kefil olacağını zannetmiyorum. mutlaka irili ufaklı, bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. bu memlekette "kendine hayrı olmayan adam" diye bir kalıp var yahu. yani şark kurnazlığı geçerli bir kalifikasyon göstergesi. ille de yapıyor adamlar. yönetici tartışmanın alemi yok.

bir toplulukta en fazla çığlıklanan görüş hangisiyse, o topluluğa hakim olan görüş de odur. velev ki bu görüş o topluluktaki azınlığın dayatması olsun. yine de o topluluğa genellersin. sessizlikten gelen onay (sükut ikrardan gelir). münferit olaylar diye geçiştirilmesinden bıktım gitti. "şımart bizi başkan/ çıkar bizi baştan" pankartı nasıl hala pek çok beşiktaşlı için utanç vesilesiyse, fenerbahçe'de dönen bir takım olaylar da fenerbahçe taraftarı için utanç vesilesi olmalı. olmuyorsa ben yapılanları genellerim arkadaş. "aziz yıldırım büyük başkan, siz de öyle başkan bulun siz de..." cümlelerini duymaktan sıkıldığım için fenerbahçeli karakterinden tiksindim gitti. şimdi onun görüşü bunun görüşü, azınlık çoğunluk ayırt etmeden tüm fenerbahçe taraftarını da genelleyerek beter olsunlar diyorum. benim üzüldüğüm taraftar esesler olur. bülent başgan ve şürekasını hak etmiyorlardı. hak etmedikleri haltların içine çekildiler.

şimdi istediğiniz kadar, ona buna kefil olmayın diyebilirsiniz. eyvallah.

@tann

bak şu tesadüfe, galatasaray tesislerinde de bulunan tek şey şeref ve onurmuş. ben demiyorum google diyor, hatta ben ilk gs versiyonunu görmüştüm. bu örnek bile kahramanlık hikayelerine ne kadar aşık olduğumuzu gösteriyor
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=yap%C4%B1lan+aramada+%22%C5%9Feref+oldu%C4%9Fu%22+galatasaray&oq=yap%C4%B1lan+aramada+%22%C5%9Feref+oldu%C4%9Fu%22+galatasaray

alper dedi ki...

Okuyunca az daha üzülecektim fb nin haline.bırakın bu işleri arakadaş.ben benim takımı mı yani bjk yı tutan herkese kefilim.benim takımı mı tutan adam şike yapsa bile kralını yapar eline yüzüne bulaştırmaz der geçerim.peygamberlerde leke olur beşliktaşımda leke olmaz arkadaş.türkiye liginde beşiktaştan başka hiç bir takım masum değildir der geçerim.fenerden önce zaladı vahap beyazı da biliriz biz arkadaş.beter olsunlar ateşe vercen bunların alayını.tek beşiktaş kalsın lig mig olmasın ona bile razıyım ben.tam yensende yenilsende programı gibi körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş arkadaş.benim hayatta fenerli gs li dostum arkadaşım bile olmadı olmazda.net moda tabirle sbt.

tannhauser dedi ki...

@fitneci: yok abi ben meramımı anlatamamışım.

özet geçeyim. kulüpte şeref'ten başka bir şeye rastlanmadı şakasını yapan ben de olabilirdim. ama bir yandan da beşiktaş üzerinde şaibe bırakan bir takım olaylar var. beşiktaş-rize maçı örneği ilk akla gelen. o dönemde dinlemeye takılan konuşmalar vs. midemi bulandırıyor. bunlar da araştırılsın, cezaları verilsin. şaibe üzerimizden kalksın. ama yazıdaki fenerbahçe taraftarına yazıktır anlamı beni bozuyor. yazık mazık değil. zafere giderken her yolu mübah gören bir güruha acıyacak durumda değilim. cezalarını bulsunlar.

powerslide dedi ki...

görünen o ki aziz yıldırım kişisel hırslarından dolayı fenerbahçeyi de ateşe attı. şuan sağlıklı düşünemeyen fb taraftarı da başkanlarının arkasında durarak "takım böyle tutulur" diyor ama ilerleyen süreçle beraber onlar da başkanlarına sırtını çevirecekler gibi. doğrusu da bu zaten, milyonluk camiayı kişisel hırslarına kurban etmemeli kimse.. şimdi hal böyleyken demirören cephesine bakıyorum, pekala onlar da şampiyon olmak için farklı yollara sapabilirlerdi ama yapmadılar, ozaman şan ve şereften bahsetmekten neden abes kaçsın

Yorum Gönder

Ara