.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Temmuz 2011 Salı

Geri Kalan Her Şey için "Yayın Gelirleri"


Geldiğimiz noktada bize diyecek başka söz kalmıyor herhalde. İlk önce "Fenerbahçe düşürülmesin, -30 puanla başlasın" geyikleri... Şimdiyse tüm kulüplerin kendi tanımlamalarıyla "Tek Ses, Tek Yürek" olmaları... Federasyon Başkanı'nın "Kişiler ve kurumları ayrı değerlendirmeliyiz" açıklaması... 

Son 10 günde yaşananlar Türk Futbolu için paha biçilemez... Geri kalan her şey için... 

37 Yorum:

CDiS dedi ki...

ne demiştik, masum değiliz hiç birimiz..

powerslide dedi ki...

bide bunları "futbolumuzun marka değeri düşmesin" adı altında demiyorlar mı işte çıldırıyorum. m.ali aydınlar kabul etsin bu yük ona ağır geldi. hala daha dün televizyona çıkıp şike tespit edilen maçlar arasında trabzon ve beşiktaş da var diyor, böyle söliyerek beşiktaş ve trabzonluların tepkisini kırmak istiyor tabiki, görün bakın fener şike yaptı dokunmadık siz de şike yaptınız dokunmıycaz onun için tepki göstermeyin sevinin.. yok canım yemezler, anamızın ak sütü kadar temiziz.

anuka dedi ki...

anamızın ak sütü kadar temiziz demek demirören, adalı gibi inasanlara kefil olduğun, "yok bunlar hayatta bu işi yapmazlar" demek anlamına gelmiyo mu? nasıl bu kadar emin konuşabiliyosunuz?

kulüpler birliğinin tavırları gerçekten çok itici ama federasyonun şu anda başka bi karar alabileceğini sanmıyorum. sonuçta elinde kanıt yok. bugün küme düşürse yarın suçsuz çıksalar (düşük de olsa bi ihtimal) o zaman ne olacak?

bu yüzden şu anda en mantıklı karar hiç bişey olmamış gibi devam edilip deliller ortaya çıktığı zaman karar vermektir

en sağlıklısı mahkeme aşama kaydedene kadar ligi ertelemek olurdu (2-3 ay) ama federasyon risk almayı tercih etti. bundan böyle tribünlerde oluşan her türlü gerginliğin müsebbibi federasyondur.

kimin masum, kimin temiz olduğuyla ilgili de... daha önce de dediğim gibi; ben masumum arkadaş... ama değil kulüp yöneticilerine, babama bile bu konuda kefil olmam.

Tuco Salamanca dedi ki...

"febe taraftarına yazık yaeee" mutlu olsun şimdi fiber enteller, süper kupa'da bizi yenerlerse, o zaman mazlum febelileri görürsünüz siz, empati kurmaya çalıştığınız tipleri.

tuco seni bir kaç blogda daha aynı şeyleri yazarken gördüm, bu aralar biraz rahatsızsın galiba.

~Poseidon~ dedi ki...

Belki geçiştirir, ortamı yumuşatırız tadında olan açıklamalar.

Artık elinde şırınga ile UEFA gelsin o kanı çeksin herkesten.

Bunların bir bk yapabileceği yok.

powerslide dedi ki...

@anuka

ben takımımın temiz olduğuna inanıyorum ama varsa kanıtlanan birşey hemen gereği yapılsın ikiletmeden. öyle eventlere katılıp kaldırımlarda ağlayacak zıplayacak biri değilim.


artı olarak tuco'ya katılıyorum. dün m.ali aydınlar'ın yaptığı açıklamalardan sonra ufacık bir umut ışığı gören fenerliler sosyal paylaşımlarda hemen bizlere giydirmeye başladılar.. siz istediğiniz kadar onlara hak verin, ah üzüldük vs. diyin, onlar küme düştüğünde nefret edecekleri kendi başkanları yada yöneticileri değil, niye diğerleri de küme düşürülmedi diye bizler olacağız.. açıkçası ben de fenere destek anlamındaki yazılardan hoşlanmıyorum. kadıköyde yaşayan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, fb taraftar profili bağdat caddesine çıkıp haksız olduğunda bile haklıymışcasına hak hukuk saymadan etrafı yıkan, tehditler savuran ve ne olursa olsun o başarıyı buraya getirin diyen bir güruhtur. karşı taraf geri adım attığında da gördünüz işte fb cumhuriyetini yıkmak kolay değildir ayağınızı denk alın diyen sapıklardır.

makavel dedi ki...

demedimi haydar demedimmi sana ben!!??

makavel dedi ki...

Bu arada tayfur hoca neden ifade veriyor bilen varmı?Dün akşam denyonun biri iddaa oynamış falan diyordu !?!

anuka dedi ki...

fb taraftar profilini zaten biliyoruz ama sonuçta hukuki prosedürler kurallar vs.var. sen ben belki bunları hiçe sayıp fener düşsün diyebiliriz ama federasyon böyle hareket edemez. liglerin 3-4 hafta ertelenmesiyle 3-4 ay ertelenmesi arasında büyük fark var. bu kadar uzun bi erteleme tüm takvimi, fikstürü alt üst eder.

ayrıca ben empati kurmaya çalışmıyorum sadece bu kadar emin konuşmayalım sonuçta güveniyoruz dediğiniz adamların kalitesi ortada. "bizim yöneticiler kesinlikle böyle bişey yapmaz" diyebiliyor musunuz?

Tuco Salamanca dedi ki...

@fitneci

evet abi, rahatsız olduğumu en baştan beri söylüyorum zaten. türk futbolundaki çirkefliğin ve pisliğin ana merkezi febe ve bunu bilmeyen yoktur herhalde. ilk kez bir şekilde bunların üstüne gidiliyor ama bu esnada, hemen savunmaya geçen beşiktaşlılar oldu. ülkedeki her olayı ergenekona bağlayan saçma zihniyetin yanına bir de şimdi herşeyi cemaate bağlayan bir anlayış yerleşti. yahu bu adamların basket takımının adı ne? yok cemaatmiş, siyasi operasyonmuş. siyasi operasyon arayanlar ligin en kritik döneminde başbakanı hangi kulüp başkanı ve o takımın kaptanının ziyaret ettiğine baksınlar. sonuç olarak, yine "febe cumhuriyeti"nin dediği olacak, aziz ve şürekası men edilecek, o kadar. yok tahkimmiş, yok talimatmış hikaye, uygulayacak adam olmadıktan sonra hepsi boş. şimdi bu durumda febe taraftarına üzülen arkadaşlar da mutlu olabilirler artık, onların hiç günahı yok ya, çok mazlumlar ya. ne kadar mazlum olduklarını sezon başlar başlamaz herkes görecek.

travisbickle dedi ki...

bu konu hakkında bnmde yazar oldugum bi blogta yazdığım bir yazı var. http://tolgaem.blogspot.com/2011/07/turk-futbolunda-kaos.html

Adsız dedi ki...

Tayfur ve Adalı gözaltında

bw1903 dedi ki...

savcılık sorgusunun sonucunu bekleyelim olmazsa biz de yollara düşeriz artık :()

Tuco, bu blogda eleştirilen şey son şike tartışmalarında lafın döndürülüp dolaştırılıp şikeyle uzaktan yakından alakası olmayan (şikeye destek çıkanları elbette ayırarak) taraftarların şerefsizliğiyle ilişkilendirilmesiydi. Velev ki Serdal Adalı'nın da bir kabahati olduğu ortaya çıksın, senin şanın şerefin zedelenecek mi bana bunu söyle...

Biz blog olarak da asla "fener antrenmanına gidelim çelenk bırakalım" moduna girmedik onu da belirtelim :) Romantizmin bu derecesine hiç lüzum yok.

makavel dedi ki...

neolcak şimdi tutuklanırsa hoca ?

bu arada konuya dair yazı şuydu
http://eksibesiktas.blogspot.com/2011/07/san-ve-serefe-dair.html

itake dedi ki...

bu tablodan sonra ortaya çıkacak ilginç bir durum var.

'TETİKÇİ'

Yani şimdi kulpten bağımsız bir tetikçi şikeyi organize eder A takımına maç kazandırır. adam yakalansa bile A takımının hastasıyım ondan yaptım der adam içeri girer takım yoluna devam eder.
bu oldukça kaba ama ana mantığı açısından geçerliliği olan bir örnektir.
bir kulüp yöneticisi olmanın bedeli nedir? kulüp açısından da yönetici açısından da. önemli olan bu. bu sorunun tespiti iyi yapılmalı. hoş cümle alem yaptı ama biz hala oralı bile değiliz.

anlaşılıyor ki kulüpler birliği ve yayın gelirleri gibi argümanları düşününce sanırım o güzel özdeyişi güncellemek gerek.

'paranın dini,imanı,ırkı,KULÜBÜ olmaz'

Tuco Salamanca dedi ki...

@fitneci,

abicim benim eleştirdiğim zaten bu blog değil, burda, sözlükte ve diğer bloglarda bu tarz yorum yazan beşiktaşlılar.

serdal adalı veya bir başkası şike yapmışsa, bu elbette bize leke çalar. sonuçta bu camianın seçtiği bir yöneticidir bu kişi, onun hareketlerinden sorumlu değiliz diye işin içinden sıyrılamayız. işte burada zaten bizim farkımız ortaya çıkıyor; biz şike yaptıysak her cezaya razıyız diyoruz, adamlar şike yaptıysak yaptık, biz ağayız kralız diye geziyorlar. onları şerefsiz yapan da bu tavırları zaten. umarım derdimi anlatabilmişimdir.

bw1903 dedi ki...

ne dersiniz bu tüpçüden kurtulmak için bir fırsat olur mu?

Mitya dedi ki...

@tuco salamanca
Kusura bakma ama benim ne okudugum ne de konustugum fenerbahcelilerden hicbiri "sike yaptiysak yaptik, biz agayiz, kraliz" diye dolasmiyor. Insanin kendi tuttugu kulubu ve haliyle kendisini farkli kilmaya ve tepeye cikarmaya calismasi anlasilabilir bir varolussal sorun, ancak gelinen su noktada cocukca bir isyandan oteye gitmiyor. Fenerbahcelilerin buyuk bir cogunlugunun temel isyani cikan ilk dalgada sanki turk futbolundaki pisliklerin icerisinde sirf Fenerbahce varmis izlenimi yaratilmasi, bunun akabinde de emniyet-medya isbirligiyle Fenerbahce'nin aleyhinde uygulanmaya konulan kampanyaydi. Bu kadar basit, uzatmaya gerek yok.

Su anda gercekten tiyatro oynaniyor. Ufakligimdan beri haberdar oldugum, vaka-yi adiyeden sayilan iliskiler, gorusmeler, tabiri caizse okuzlukler bir anda onumuze sunulunca sanki uzayda yasiyormusuz gibi sasiriyoruz. Bir takimin macini kotu yoneten ve ardindan o camiaca bir daha istenmeyen hakem gercekten de bir sene o takimin macina atanmiyorken, bunu hepimiz dogal karsiliyorken, an itibariyle bu minvalde gerceklesen telefon gorusmeleri toplum nezdinde garip karsilanabiliyor. Peki ne zannediyordunuz, nasil bir futbol kulturu, camiasi oldugunu hayal ediyordunuz?

Isin trajik yani su. Her anlamda bolunmus bir toplumuz. Yanlis anlamayin - fasizan bir havayla birleselim, butunleselim, bir olalim cagrisi degil bu, ancak takim ve parti uzerinden atomize edilmis gruplar olarak su sike mevzusunu dahi bir an icin formalari cikarip tahlil edemiyor, bir haftaligina tek akil olarak hareket edemiyor, futbolun (ve siyasetin) icine sinmis yapilanmayi, pisligi kayitsiz sartsiz yok edecek bir formul dahi arayamiyoruz. Turkiye'de futbol camiasi zaten tum bu sorusturmada incelenen pislikler uzerine insa edilmisken nasil bir cozum ongoruyorsunuz - fenerbahce dusurulsun, besiktas dusurulsun, genclerbirligi dusurulsun, trabzon dusurulsun, sivas dusurulsun, eskisehir dusurulsun, karabuk dusurulsun. bank asya'dan mersin dusurulsun, giresun dusurulsun, tavsanli dusurulsun.

Bunun cozumu bellidir. Onceki olaylar gecmiste kalir. Sahislar okkali ceza alir. Para alisverisi tespit edildigi, ya da bariz bir sike bulgusu oldugu takdirde sadece o kulupler kume dusurulur ya da yuklu bir eksi puan cezasi verilir. Ama bu kanitlarin sikeyi %100 kanitliyor olmasi gerekir, aksi takdirde yine infial yasanacaktir.

Tuco Salamanca dedi ki...

@mel

tamam taraftarını geçtim, diyelim onlar duygusal davranıyor, aziz tutuklandıktan sonra yönetim ne yaptı? resmi sitenin girişine islam çupi'nin sözlerini koydular. islam çupi'ye göre "fenerbahçe yoksa, türkiye yokmuş, canlılar zor nefes(!) alırmış" yığınla zırva. bu camianın genetik kodlarında şımarıklık var, adam kendilerini gerçekten cumhuriyet sanıyorlar ve biri bunlara dur demedikçe cumhuriyet değil, krallık bile ilan ederler (zaten ettiler sayılır bu saatten sonra) hepimize geçmiş olsun.

Onur dedi ki...

ne bekliyordunuz? şikeciler küme düşsün demelerini mi? bir Beşiktaşlı olarak ben utandım,sen utandın mı Metin Keçeli?

QuaresmA dedi ki...

Ben FB taraftarına acıyanlardandım, birkaç kişinin yaptıkları yüzünden kulüpleri küme düşebilirdi, Şampiyonlar Ligi yalan olabilirdi + inandıkları her şeyin yalan olduğu ortaya çıkabilirdi. Sonuncusu çıktı gerçi :) Ama yine de bu süreç boyunca FB taraftarının saçmaladığı gerçeğini değiştirmiyor. Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, İbrahim Akın, Matteo Ferrari isimleri ortaya atıldığında Beşiktaş taraftarının "ama sadece biz yapmadık :(" diye kendilerini savunmadığı veya "sırf laik olduğumuz için bizi düşürecekler :(" diye ağlamadıkları için, veya sırf akılları sıra takımları düşerse federasyonun gelirlerini düşürmeyi ima etmek adına, olmayan Digiturk'lerini iade etmekle tehdit etmediği için tuttuğum takımın taraftarıyla gurur duyuyorum.

QuaresmA dedi ki...

Ve evet; eğer sahnelenen bu tiyatroda senaryonun amacı FB'yi kümede tutup, sadece Aziz Yıldırım'ı başkanlıktan etmek ise; bu küme düşmekten bile beterdir.

Tuco Salamanca dedi ki...

tff ne diyor? "elimizde belge yok" sonra tff başkanı ne diyor "işin içinde iki büyük kulüp daha var" pardon, elinizde belge yoksa nerden biliyorsunuz? savcı ile görüştükten sonra çok ciddi deliller var demişti aynı vatandaş, hastane ziyaretinden sonra birden "duyumla hareket edilmez" oldu.

hadi biz de komplo teorileri uyduralım, serdal adalı bonservis bile ödemeden çok iyi transfler yaptığı için beşiktaş'ın önü kesilmek isteniyor!!!1111!!!!1903

QuaresmA dedi ki...

Belge yoksa Aziz Yıldırım niye Metris'te ?

Belgeler TFF'nun elinde değildir belki ama elbette geçecektir. Yapılacak şey ligin başlangıcını erteleyip, sonuçları beklemekti sadece.

Tuco Salamanca dedi ki...

tek umudum uefa. milli takım dahil, bütün türk takımlarını men etsinler, o zaman görürüz tff bu işin altından nasıl çıkacak.

maui dedi ki...

Ben bunların alayının ta...koyayım.
Orada bu şikeyi destekleyen beşiktaşlı kim varsa iki kez koyayım.
Bugün yemin ediyorum beşiktaşlı bir yönetici Aziz'in durumuna düşsün, ben de giderim emniyete, hastaneye, Metris'e ama desteklemek için değil yüzüne tükürmek için.
Lafa bak, kişilerle kurumları ayrı tutmak lazımmış. Kendileri bile inanmıyor.
Bir de utanmadan abdeshane ibriği gibi dizilip poz vermişler.
Zaten bunu destekleyenlerin yakıştıkları yer de orası ya neyse...

Mitya dedi ki...

@Quaresma
Belge yoksa Aziz Yildirim neden Metris'de?
Aziz Yildirim'in suclu ya da suclu olmadigina dair kesin bir yargi tasimiyorum. Eger iki saniye hukuk kurallarinin nasil isledigini dusunurseniz cevap sizi bekliyor zaten: belge vardir, ancak bu belge var diye sucluluk kanitlanmaz. Eger boyle olsaydi mahkemelere, avukatlara, bilirkisilere ihtiyac olmazdi. Belge vardir, ancak belgenin ne ifade ettigi bu kurumlar ve kisiler tarafindan incelenir, ardindan bir kara verilir. Misal: Serdar Adali Ibrahim Akin'la telefon gorusmesi yapmissa ve bunun kayitlari bulunuyorsa bu kayitlar sebebiyle Adali yargilanabilir, ancak yargilanma asamasinda bu konusmalarin kati olarak sike olarak sayilamayacagi yargisina varilabilir. Bu Aziz Yildirim, Sadri Sener, ve diger iceri alinanlar icin de gecerlidir.

Senin yaptigin ise hakim olmadan infaz etmek. Sebep ise Aziz Yildirim'in Fenerbahceli olmasi.

Mayor dedi ki...

Aziz Yildirim'in iceri alinmasi orgut liderligi ile suclanmasindan oturu sanirim. Bununla suclanan birisi mahkemeye kadar disarida dolasirsa orgutun isleyisi devam edecegi icin iceri alinmistir. Adalinin suclamalarini tam olarak bilmiyoruz belki tutuklanmaz ama yurtdisi yasagi konur ve mahkemeye cikar belkide hic cikmaz.

Sonuc ne olursa olsun, bizim durumumuz FBlilerin kendilerini soktugu durumdan daha kotu olamaz. Onlarin A.Yildirim fenerbahcedir fenerbahce A.Yildirimdir seklindeki sozleri onlari en asagiya cekti zaten.

Adsız dedi ki...

Bazı arkadaşların suçlu olma ve tutuklu yargılanma kavramları arasındaki farktan haberi yok sanırım

QuaresmA dedi ki...

Ben Aziz Yıldırım suçlu olduğu için Metris'te demiyorum ki. (Ha inandığım şey bu, orası ayrı.) Birşeyler olma olasılığı kesinlikle var ki Metris'te demeye getiriyorum sayın jüri üyeleri :) Aziz Yıldırım'ın tutuklu yargılandığı, eski federasyon başkanının gözaltında olduğu ortamda ne hakla ligler olması gerektiği tarihte başlaması KESİNLEŞTİRİLİYOR ve Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'nin oynayacağı KESİNLEŞTİRİLİYOR ? En basitinden eğer mahkemenin sonucunda Fenerbahçe'nin şampiyonluğu alınıp başka bi takıma verilecekse onun Süper Kupa maçından elde edeceği gelir çalınıyor bu durumda.

makavel dedi ki...

Herkez dua etsin bu sene ne bjk ne gs yarışın içinde olamadılar yoksa varya ne film kopardı üfffffff!!!!

Adsız dedi ki...

Saçmalık almış başını yürüyor. Artık yöneticilerin neden futbol insanlarından oluşan profesyonel yönetim olmadığını anlıyorum. Çünkü türkiye gerçeklerinde futbol 22 kişiyle sahada oynanmıyor.hal bu olunca da yönetimler iş bağlayıcılardan kuruluyor.

Unknown dedi ki...

Farzedelim ligin 3. haftasinda Fenerbahce evinde oynadigi bir macta hekemin yada kalecinin bariz bir hatasiyla puan kazaniyor yada kaybediyor, Bu olay halk infialine kadar gidecek bir surece yol acabilir, bunun hesabini kim verecek? Tek yurek tek ses olanlar mi?

Yorum Gönder

Ara