.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Haziran 2011 Pazartesi

Fernandes'in Yerine Bosingwa

Çeşitli kaynaklara göre Manuel Fernandes'le Beşiktaş kulübü arasında maddi konulara dayanan bir anlaşmazlık söz konusu ve bu anlaşmazlıklar Fernandes'in Beşiktaş'a imza atmasının önünde engel teşkil ediyor.

Beşiktaş'ın Fernandes'ten vazgeçip rotayı Bosingwa'ya çevirdiği öne sürülüyor. Zaten Jorge Mendes'in elinde iki sağ bek var. Çok da seçeneğimiz yok.

Bir orta saha oyuncusunun alternatifinin bir sağ bek olduğu transfer listesinin doğruluğu ayrı konu, acaba Beşiktaş'ın bir sağ beke mi, yoksa bir orta saha oyuncusuna mı ihtiyacı var, sorulması gereken soru bu.
Beşiktaş'ın ilk 11'de düşündüğü yabancı oyuncuları alt alta yazalım;

1- Sivok
2- Ernst
3- Simao
4- Guti
5- Quaresma
6- Almeida

Takımın rotasyon yabancıları da;

1- Sidnei
2- Bebe
3- Hilbert
4- Holosko
5- Tabata
6- Fink

Sağ bek veya orta saha oyuncusu almanız bir şeyi değiştirmeyecek, alınacak oyuncunun sahaya çıkabilmesi için bir yabancı oyuncunun sahadan ayrılması gerekecek.

Fernandes kalırsa, bu isim Guti olur.
Bosingwa gelirse kitlenir kalırsınız.

Sidnei ve Sivok yekten rotasyon dışı kalırlar. Zira yerlerine oynayan oyuncular zaten yabancı değil. Onları kesemezsiniz.

Ernst'i kesemezsiniz zira elinizde Ernst'in yerine oynayacak oyuncu yok. Guti'yi kesemezsiniz, Guti'nin de alternatifi yok.

Quaresma - Simao - Almeida'yı da kesemezsiniz, kısaca; yok öyle bir dünya!

Kısacası, yabancı sınırı ve oyuncu tipleri gereğince Beşiktaş'ın sağ bek alması, yabancı sınırını iyi okuyamaması anlamına gelir. Bu olası mıdır? İbrahim Üzülmez'e alternatif olarak yabancı Antony Seric'i alan yönetim için olasıdır. Hatırlarsanız Seric, İbrahim Üzülmez olmadığında da olduğunda da yabancı sınırına takılıyordu. Bir türlü onu oynatacak formülü bulamıyorduk.

Fernandes kalırsa, geri dörtlünün üçü Türk olur. Necip ve kaleci takviyeleriyle sihirli "5" rakamını bulursunuz.

Ki Fernandes kalmaz ise, orta göbekte oynayabilecek oyuncularımız şunlar olur; Aurelio-Ernst-Necip-Guti.  Yani 3 kişilik yer için sadece 4 oyuncu. Bu niceliksel olarak bile düşük bir rotasyondur.

Özetle, Beşiktaş Fernandes'i alamıyorsa, Fernandes'in yerine çok iyi bir Türk oyuncu alamıyorsa, gidip yine bir yabancı orta saha oyuncusu almalıdır.

Forlan'ın alternatifinin Bebe olduğu, Fernandes'in alternatifinin Bosingwa olduğu bir Beşiktaş, daha önce yazdığım gibi, menajerlerin elinde oyuncak olmuştur... Umarım gerçekleşen bu olmaz.

71 Yorum:

levyashin dedi ki...

sivok ilk 11'de düşünülmekten ziyade yollanılacak büyük ihtimalle. nitekim o bölge türk oyuncular düşünülüyor. ernst ise zaten rotasyonda fernandes ve neciple. ilk 11 yabancıları şu anda almeida - quaresma - simao - guti. bunlar kesin. 2 kişi daha olacak biri gelecek olan sağ bek(gelmezse belki hilbert) diğeri fernandes - ernst 2lisinden biri bazen 2si birden. zaten fernandesle ilgili en ufak sorun yok medyanın attığı şeyler.

BJK4EVER dedi ki...

Yarim yamalak islere gicik oluyorum. Madem ki Fernandes'i alamayacaklar, hic Bosingwa'yla falan da ugrasmasinlar, Quaresma ve Almeida'yi da satsinlar daha iyi.

Fernandes benim icin sarttir, o olmazsa kaliteli baska bir orta saha oyuncusu sarttir.

Sagbek almak bu saatten sonra gereksiz olur ve takimdaki dengeleri her anlamda bozar, marjinal katkisi sifir olur bence.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sivok'u satsalar da satmasalar da bu sefer sidnei rotasyona sokamazlar.

sivok'u sattın.

biri bana bosingwa'lı 11'de sidnei'ye yer bulsun dişimi kıracağım :)

quaresma'nın yerine veli kavlak falan yazmak yok ama :)

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas taraftarini anlamiyor, BJK taraftarinin futboldan pek anlamadigini da dusunuyorum, ozellikle Forza'da yazilanlara bakilirsa. Madde madde degerlendirecegim sagbek transferini:

1 Sagbek bence kritik bir ihtiyac degil bir defa. Oyle bir hava var ki, sanki sagbek gelince takimimiz level atlayacak, yok oyle birsey. Ligimizde ust duzey 1 tane sagbek var o kadar. Ama sagbeki S.Balci olan takim 82 puan topladi, sagbeki A.Tandogan olan takim sampiyon oldu, sagbeki 2 sene evvel Ekrem olan takim sampiyon oldu. Yani olmazsa olmaz bir pozisyon degil.

2 Alternatif yok. Yerli olarak 2 alternatif (G.Gonul ve Hamit gerci o da sagbek degil ya neyse) var ama alamayiz, yabanci olarak alsak da kontenjana takilacak. Stoper, orta saha, sag acik, sol acik, forvet arkasi, forvet seklinde olacak yabancilar. Stoperi kesip yerli yapan arkadaslara sasiriyorum, daha 2 sene evvel herkes Forza'da 'haci 1 degil 2 yabanci stoper lazim yerlilerle olmuyor baksaniza' derken simdi kendileri stopere 2 yerli koyup buyuk takimlarinin bile cogunun devsirdigi (Puyol, Chivu, Badstuber, Gallas) bolgeye yabanci istiyorlar.

3 Takim kimligimize bakarsak kaliteli bir hucumcu sagbek icin yer yok ki. Buyuk takimlar bile maksimum 1 hucumcu bek ile oynuyor (Chivu-Maicon, Abidal-Alves) mesela, cift hucum bek ile oynasan bir 3. stoper koymak zorundasin, ki biz 4-2-3-1 oynuyorsak buna da yer yok. Elimizde Ismail gibi bir hucum bek varken savunmanin sagina Toraman'i koymak cok mantikli bence. Ki bunun bir nedeni de hucumda iceri girip bek'e koridor acan bir sag on oyuncusu yerine aldigi topu ayagina dolayan ve 10 topun 9'unu kendi kullanan bir adam var bizde o bolgede, arkaya Alves'i alsan ne yazar ona top gitmedikten sonra, ki Toraman gibi bir bek Q7'nin savunma zaafini da nispeten kapatir.

4 Bence elimizdeki sagbekler yeterli. Toraman, Ekrem, Ridvan, Hilbert var. Hilbert Avrupa'da oynar, Ridvan kendini gelistirirse oynar, Ekrem vasatin altinda dusmeyen bir oyuncu, Toraman da her halukarda oynar bence. Diger yerli alternatifler (O.Sam, S.Balci vs) elimizdekilerden kesinlikle daha iyi degil. Komik olan sey, 2 ay evvel Schuster Ridvan'i oynatmiyor diye bagirip cagiran arkadaslar simdi yabanci sagbek istiyor.

Yani isin ozeti sagbek'in bize hicbir katkisi olmaz. Bu takima alacagimiz saglam bir sagbek hem bosuna butce'de yer kaplar, kontenjanda yer kaplar, kadroda sismeye neden olur ve takimin genel yapisi itibariyle marjinal olarak fayda saglamaz.

Tuco Salamanca dedi ki...

cenk
bosignwa
sidnei
ersan
ismail
simao
necip
fernandes
q7
pektemek
almeida

şimdi bana guti nerde demeyin :)

guti bence madrid'deki gibi son 30 dakikalarda kilti çözmek için kullanılmalı bu sene. bu rolü kabullenmezse, devre arasında ayrılabilir.

yine de fernandes gelse bile orta sahaya, bence yerli bir alternatif alınmalıydı çünkü orelyo'yu saymak bile hata artık. ernst bu sene koch sayesinde biraz toparlar umarım.

tearkan dedi ki...

ön tarafta pektemek'i oynatıp, ortasahayı da fernandes-necip yada ernst-necip yaparsak defansın göbeğine ve sağ beke bir tane yabancı yazabiliriz. hatta ortasahayı aurelio-necip yaparsak şirinleri bile görürüz bence. (guti yerine pektemek'i koymak sayılıyor mu?)

ciddi ciddi guti-ernst-aurelio-necip dörtlüsüyle yola çıkarsak allah necip'e zeval getirmesin demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok gibi gözüküyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

guti kilit çözmek için 60. dakikada oyuna girmek için hazırlıklarını tamamladı.

evet, bana kimin yerine gireceğini söyler misiniz? :)

Tuco Salamanca dedi ki...

60. dakikaya kadar kilidi açamdıysak, q7 ve simao'dan biri kötü oynuyor demektir, seç beğen al :)

ben kadroyu 4-4-2 olarak kurmuştum. bu değişiklikten sonra ise 4-3-3'e döneriz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ve bu radikal hamleyi tayfur havutçu yapacak? :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ve bunu sağ bekimde bosingwa olsun diye yapıyorum :)

toraman-ersan-egemen'den biri yedek, üzerine sidnei müzmin yedek, üzerine sivok'u da elden çıkarıyorum.

ne o, bosingwa geldi.

dünya şampiyonu olacaktık, bosingwa'yı alamazsak olamayız :)

esgo dedi ki...

Şimdiden kimi adamlar için 'değişilmez', kimileri için de 'zor şans bulur' demek yersiz. Ernst'de, Guti'de, Fernandes'de hatta Almeida ve Quaresma'da yeri gelecek paşa paşa kulübede oturacak. Quaresma geçen sene ligde 18 maçta ilk 11 başladı. Yani sezonun yarısında ya hiç yer almadı ya da kulübede başladı. Keza Guti'nin de rakamlarında bu sene fazlasıyla düşüş olacak, bu kadar yabancı varken Aurelio, Ernst'in dakikalarından fazlasıyla çalacak. Elinde yerli stoper alternatiflerin varken, yeri gelecek Sidnei de kulübede başlayacak. Pektemek, kağıt üzerinde Nobre'den çok daha fazla umut veriyor, o yüzden Almeida'da her hafta 11 başlayacak diye bir şey yok. Kısacası ben gelecek sezon Aurelio-Necip'in aynı anda öngörülenden fazla forma bulacaklarını düşünüyorum. Pektemek de beklenen performansı gösterirse, lig için kontejan sanıldığı kadar sıkıntı yaratmayacaktır.

Beğenilmeyen Nobre bile 34 maçlık periyodun 14 haftasında ilk 11 başladıysa, ya da beğenilen Bobo, aynı süreç içinde Nobre'den daha az (13) 11 başladıysa, şimdiden Almeida'lı kadro kurup da kimi adamları bir kenara atmaya gerek yok.

Geride bıratığımız sezon ligde 20 maç ve üzerinde 11 başlayan adam sayısı 1 elin parmakları kadar yok. Onlar da Ernst, Toraman, Guti, Hilbert.

Tuco Salamanca dedi ki...

şu federasyon seçimlerini bekleyelim, yabancı sınırlaması kalkar belki de hocamız radikalleşmek zorunda kalmaz :)

tearkan dedi ki...

kadro zaten 10 üzerinden 7lik stoperlerle dolu. bu ortamda sivok, sidnei, ersan, egemen, toraman arasında zaten ciddi bir rotasyon sıkıntısı olacak belli. bu durumda toraman'ın sağ bekte kullanılması önünde q7 oynadığı sürece benim gözümde isabet olur. adam zaten fazla pas vermiyor. bekin bindirme yapmasının pek bir anlamı yok. üstelik stoperdeki yığılmaya da bir nevi çözüm olacak bu durum.

toraman-sidnei(sivok)-egemen(ersan)-ismail

hilbert'i gönderip almaya kalkıyorsak saçma, fernandes'i alamıyoruz diye almaya kalkıyorsak tanımlama yapacak kelime bulamıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

eser'in hesabında bir yanlışlık var.

çünkü hesap toplam maç sayısı üzerinden yapılmaz.

quaresma sakatlanır ve 2 ay oynamaz.

hiç problem de yaratmaz.

oysa sakatlıktan dönüp 2 hafta oynamazsa sorun yaratır.

gerçekçi gelmiyor.

sen almeida sakatken rahatça pektemek'i oynatırsın.

yarın bi maçta almeida'yı kenarda oturtur ve pektemek'le kaybedersen 3. haftada kovulursun.

yok öyle bir dünya yani, daha önce dediğim gibi.


quaresma sakat olmadığı hangi maçta yedek kalmış, simao ne zaman oynamamış?


"değişilmez" demek 34'te 34 oynayan adam demek değildir.

değişilmez, sakat veya cezalı değilken devamlı oynayan oyuncu demektir.

bu, 20 maç da olur, 30 maç da olur.

o tesadüfe bakar.

lampard bu sene sezonun yarısını kaçırdı. senin hesabına göre değişilmez değil. hayır. bal gibi değişilmez. iyileşir iyileşmez formayı verdiler ve bir daha çıkarmadı.

baksan 20 maç oynamıştır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ve ayrıca, bir oyuncu için 4 oyuncu değiştiren takım, takım falan değildir. yok öyle bir şey, ben görmedim duymadım.


sağ beke transfer yapacak ve bu takımdaki 4 oyuncunun yerini değiştirecek.

mesela bosingwa geldi ve 4. hafta cezalı

hooop toraman sağ beke, sidnei stopere, o oraya, bu buraya..

böyle takım mı olur?

yabancılar, yabancıların alternatifleridir.

türk oyuncunun yabancı alternatifi olmaz.

dolayısıyla egemen'in alternatifi yabancı stoper olmaz.

yabancı stoper almış takım, yabancı sağ bek almaz.

powerslide dedi ki...

öncelikle kadroda kimler kalıyor kimler gidiyor bunu iyi okumak lazım. bosingwa geliyor diye fernandesin yollanıcağını ya da fernandesde sorun çıkıcağını sanmıyorum. üstelik tayfur hocanın sivok ve ferrarinin ikisini de istemediğini yönetime belirttiğini biliyorum. tabata-holosko-fink 3lüsünü saymıyorum bile. savunmayı türklerden kurma eğilimindeki tayfur hoca bence yeni sezonda şu kadroda ısrar eder;

cenk
bosingwa-türk-türk-türk
fernandes-türk
q7-guti-simao
almeida

türkler büyük ihtimalle ersan-egemen-ismail ve necip olur, şöyle bir kaba taslak bakınca 11deki yerli kalitesinin hiç de fena olmadığını söyleyebiliriz.
bjk mendesin elinde oyuncak olmuştur ama bu tezin altını sidnei ile doldurabiliriz bosingwa ile değil.. ersanın transferinden sonra sidnei'in gelmesi bir anda gereksiz oldu, zaten tüm camia ersan'dan vazgeçmişti, demirören de plansız programsız belçika maçından dönüşte ayaküstü bayram akgül ile tekrar laflayınca transfer süpriz bir şekilde gerçekleşti.. bu durumda sidnei'in yedek kalması beklenebilir, diğer yedek bebe olur.. tribüne giden ernst ve hilbert olur.

BJK4EVER dedi ki...

Sonra da BJK taraftarini elestirince suc oluyor anasini satayim. Cevher ve Serkan elimizdeki 2 eli yuzu duzgun yerli oyuncu, baska yok ve bunlar ezeli rakiplerimize goz gore gore transfer oldu. Ama Forza'ya bakarsan biri icin topic acilmamis, digeri icin topic 2 sayfa sadece. Ama kici kirik Bosingwa'nin topigi 40 sayfa olmus. Ama sonra BJK taraftarini elestirince suclu biz oluyoruz. Senin amator branslara bakis acin ne ki yonetimin bakis acisi pozitif olsun? Antu'daki gerizekali taraftardan farkimiz kalmamis maalesef, isimiz gucumuz sov, transfer, baska birsey degil. Bundan 10 sene evvelin Fener'i gibi olduk. Bu taraftara hersey mustahak kardesim.

BJK4EVER dedi ki...

@powerslide

1 Sivok giderse bu takim sampiyon falan olamaz.

2 Bonservisini alip 10 sene kadrona koyabilecegin bir yerli stoperin alternatifi baska bir takimdan kiraladigin yabanci bir stoper midir? Nasil bir mantik bu?

3 Diyelim Ersan transferi supriz oldu. Daha adam GS'ye gitmemisken nasil olur da 2 gun icerisinde baska bir yabanci stoper alabiliyorsun. Bok var anasini satayim, transfer donemi taaa 31 agustosa kadar acikken ne bu acelecilik? Ersan olmazsa alma kimseyi, ki sen zaten gecen seneki kadrodan Ersan'in yerine Egemen'i aldin, ustelik Furkan, Sezer, Atinc duruyor yerli olarak. Haksizsam haksizsin de.

Sinirlendik yine anasini satayim.

BJK4EVER dedi ki...

@powerslide

1 Sivok giderse bu takim sampiyon falan olamaz.

2 Bonservisini alip 10 sene kadrona koyabilecegin bir yerli stoperin alternatifi baska bir takimdan kiraladigin yabanci bir stoper midir? Nasil bir mantik bu?

3 Diyelim Ersan transferi supriz oldu. Daha adam GS'ye gitmemisken nasil olur da 2 gun icerisinde baska bir yabanci stoper alabiliyorsun. Bok var anasini satayim, transfer donemi taaa 31 agustosa kadar acikken ne bu acelecilik? Ersan olmazsa alma kimseyi, ki sen zaten gecen seneki kadrodan Ersan'in yerine Egemen'i aldin, ustelik Furkan, Sezer, Atinc duruyor yerli olarak. Haksizsam haksizsin de.

Sinirlendik yine anasini satayim.

~Poseidon~ dedi ki...

@powerslide'ın kadrosu bana da oldukça mantıklı geliyor. Bebe ve Sidnei yedek bekleyebilirler, bunuda sorun yapmazlar.

Bosingwa tut ki sakatlandı yerine Ekrem ve Tanju var zaten. Sol bek sakatlandı yerine Egemen ve Tanju var. Gayet efendi ayakları yere basan geçen seneye göre çok daha mantıklı bir kadro var önümüzde.

Bu yandım allah yine hiç bir şey yapamıyoruz mantığı oldukça yanlış bence.

Hatta bence hala Guti'nin alternatifi forvet arkası bir yabancı daha alabilirler.

~Poseidon~ dedi ki...

@4ever Sivok giderse bu takıma hiç bir şey olmaz. Hem diyorsunuz bu takım başarısız hem de başarısız takımın bütün oyuncuları aman kalsın gitmesin oluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

esgo dedi ki...

Pektemek'le başlayıp da sonuç alamadı diye ya da Pektemek'e bir süre şans verip, ısrar etti diye teknik adam kovulacaksa biz burada hiç konuşmayalım zaten.

Nobre, Bobo'dan fazla süre bulurken, hocayı kovuyor muydun ? Hayır ... O zaman şimdi de kovmayacaksın, kaldı ki Pektemek ne katkı verecek onu dahi görmemişken hesap kitap yapıyoruz.

3 kulvarda yarışan 1 takımda, Quaresma'nın ligde 10-15 arası maç kaçıracağını öngörmek hayalcilik falan değil (ki sadece sakatlık değil, bu sezon gördüğü 14 sarı kartla, ceza riski de en yüksek oyuncu)

Söylemek istediğim basit, geçen sene Hilbert'in en çok süre alan yabancı oyuncu olacağını kestiren var mıydı ? Ya da Ersan'ın veya Cenk'in 11'e direkt yazılacağını ? O yüzdendir ki,yeni takım, yeni oyuncular, yeni hoca, yeni umutlar, yeni hava ... Neyin ne getireceği belli olmaz.

Asıl ortada netleşen bir tablo yokken bu kadar yaygara koparmanın kimseye zerre kadar katkısı yok. Fernandes için İspanya'daki vergi muhabbetlerinden ötürü 1 Temmuz'un beklendiği de söylentiler arasında, ne çıkacak ne olup bitecek bilinmiyor. Tabata, Holosko Fink falan zaten kesin gidiyor.

Yarın Bosingwa imza atarsa, bu Fernandes'in yerine alındığı anlamına gelmiyor ki. Belki de Bosingwa ile sezon bittiğinden beri ilgileniliyor, kim ne biliyor ? Transferi kapattık açıklaması gelir, eğrisiyle doğrusuyla her şey değerlendirilir. ama olası Bosingwa transferinden, heh Fernandes yattı onun yerine bunu getirdiler demek şimdilik kumar ... Tutar ya da tutmaz, ama hiçbir somut dayanağı yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bosingwa gelsin diye sivok'u siliyorsunuz. onu sildiğiniz yetmiyor, sidnei'yi de rotasyon dışı bırakıyorsunuz.

zira sidnei'nin 11'e girmesi için bu sefer de bosingwa'nın çıkması lazım.

ben diyorum ki, o zaman sidnei'yi almasaydınız.

o zaman selçuk inan'ı alsaydınız da sağ beke kontenjan açsaydınız

ama bunların hiçbirini yapmayıp bosingwa'yı almak abzürt.

yahu yabancı sınırına takılmasa hilbert oynar zaten.

geçen sezonun bir çok maçında hilbert değil, ekrem oynadıysa bu ekrem'in daha iyi oyunculuğundan dağil, düpedüz yabancı sınırından.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

transferi kapattık açıklaması geldi zaten mete düren'den. mesele bu zaten, inandırıcılıkları yok.

No Pasaran dedi ki...

gürcan bence sivok 1 numaraya yazılacak yabancı değil..büyük ihtimalle de ferrari'yi gönderemeyip maliyeti daha az olacağı için sivok'u gönderecekler..hata evet ama bu bi varsayım..

bence seney tayfur hoca'nın ilk 11'inde kesin oynayacak yabancılar şunlar:

1-guti
2-quaresma
3-simao
4-almeida
5-fernandes

ha bu arada başlıkla ilgili yorumu yapmayı unuttum..fernandes kesin alındı diyor Cengiz Zülfikaroğlu..Bazı özel durumlardan dolayı henüz açıklanmadı dedi..Daha önce okuduklarımız da bu bazı özel durumlar dediğinin Valencia'nın İspanya'daki vergi durumlarından vs. transferin 1 Temmuz'dan önce açıklanmamasını rica ettiği..Kısacası Fernandes'de sorun yok..Bosignwa alınırsa bile Fernandes yerine değil Hilbert yerine alınacak..

Gelelim yorumun devamına..5 yabancı kesin dedim..6. için ise sağ bek transferi yapılıp yapılmamasına göre 2 durum oluşuyor..Bosingwa gibi bi transfer yapılırsa 6.yabancı sağ bek olur..Yapılmazsa Sivok ya da Sidnei..Ferrari kalırsa kesin Sidnei, o gider Sivok kalırsa duruma göre Sivok ya da Sidnei..

Bu arada banko Fernandes dedim ama Ernst bu takımın 6.5'uncu yabancısı gibi her halükarda ilk 11'e girecek ilk yabancı olur..Çoğunlukla da (diğerlerinden birinin sakatlığı cezsı vs.) ilk 11'de olur..Fernandes ve Guti ile direkt rotasyona girebilir..Q7-Simao ya da savunmadaki yabancıların durumna göre taktik değişikliği ile direkt 11'e girebilir (Ernst-Necip-Fernandes orta saha 3'lüsü)..

Konuşulanlardan 3.kaleci transferi dışında bi transfer girişimi olmayacağını çıkarıyoruz..Dolayısıyla Bosingwa transferi şu an havada kalıyor..Mevcutlardan bi rotasyon yazmak gerekirse:

Cenk(Rüştü)
Toraman-Sidnei(Sivok)-Ersan(Egemen)-İsmail
Necip-Fernandes
Q7-Guti-Simao
Almeida

olur gibi..

kulübedeki yabancılar da Ernst ve stoperden yedek kalan olur..

Tribündeki yabancılar ise Bebe ve Hilbert olur..Burda Hilbert'te soru işareti var..Pozisyon icabı değil..Gönderilmesi düşünülüp gönderilemeyen yabancı olursa Hilbert gidebilir..Misal Holosko ya da Ferrari 10. yabancı olabilir..


Her şartta Fink ve Tabata'nın gideceğini düşünürsek Hilbert-Holosko-Ferrari'den sadece 1'i kalacak..

Bence kalması gereken Hilbert değil Holosko..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

31 ağustos'ta değerlendireceğimiz şeyi 31 ağustos'ta değerlendiririz.

bu 20 haziran'da yorum yapmayacağımız anlamına gelmez.

BJK4EVER dedi ki...

@Poseidon

Gecen seneki basarisizligimizin nedeni bence takimin kadrosunun yetersiz olmasi degil. Basimizda boktan bir antrenorun olmasi, cok sakatlanan oyuncumuzun olmasi, takimin sezonu cok erken acip absurt sayida mac yapmasi ve kirilma anlarinin hep aleyhimizde sonuclanmasi. Bu takima transfer istemek kadro yetersiz adam lazim demektir, ama oyle degil. Gecen seneki kadrolari dusun, eline kagit kalem verdim ve Trabzon ve BJK kadrolarini verdim sana ve bunlardan 25 kisilik bir kadro olusturacaksin, kac Trabzon'lu ve kac BJK'li alirdin? Ve bunlar ligi kacinci sirada bitirdi? Herseyi transferle yapmaya calisiyoruz. Zaten surekli transfer yaptigimiz icin takim istikrara kavusamiyor, kimlik oturamiyor. FB'yi ornek al kendine, yillardir iskeleti belli, tek degisen mevki Lugano'nun partneri ve forvet ve kanatlar, onun disinda iskelet belli. Ve yillardir ligde tutunuyor. Gecen sene devre arasinda 3 super yildiz getiren biz ligde 4. iken ligi 5. bitirdik, 0 transfer yapan FB 3. iken 1. bitirdi, kalkmis bana hala transfer, Bosingwa diyorsunuz. Sonra borc aciklaninca millet Demiroren'e kufur eder, borcun hesabini sorar.

powerslide dedi ki...

@bjk4ever

sivok'un gönderince neden şampiyon olamıyoruz açıklarsan sevinirim. bence biraz duygusal yaklaşıyorsun olaya çünkü bu sene zapodan canlı bomba bayrağını almış gibi bir hali vardı, gitgide gereksiz hatalar yaptı üstüne toramanla beraber oynadıkları her maçta defansımıza top şişiren anadolu takımları ordan ekmek çıkarttı, bir çok pozisyonda tehlike oluştu, sivas ve trabzon maçlarında gördüğü birbirinden gereksiz kartlarla maçları kaybetmemizde en büyük etkendi.. ben sivok'un artık bu takımda işi olmaması gerektiğine inananlardanım, onun yerine egemen alındı zaten. sivokun yıllık ücreti 900 bin euro, son 1 senesi, üçe beşe bakmadan teklif varsa hemen el sıkışılmalı..
dediğim gibi türkle türkü rotasyona sokmak lazım, bu bağlamda ersan yada egemen olmadığında yerlerine toraman oynamalı.. senin de dediğin gibi gereksiz acele edildi ve sidnei transferi tamamen gereksiz konuma düştü şuan için tek korkum bu adam iyi çıkar ve üç beş göz dolduran hareket yaparsa tayfur hocanın ona kadroda yer açmak için geri 4lüyü baştan dizayn etme işlerine girebileceği..

bu arada geri 4lüye çok daldık ama bizi bekleyen asıl tehlike ön tarafta.. guti'nin alternatifi yok üstüne guti oynadığı mevki itibariyle gol atması gerekiyor, o öyle bir oyuncu değil.. gene q7 ve simaonun kenardan getireceği toplara kaldık..

esgo dedi ki...

sen şu an bosingwa gelirse, bu fernandes'ten vazgeçildiği anlamına gelecek diyorsun. ben de, belki de bosingwa hiç gelmeyecek ve fernandes ile anlaşılacak ya da her ikisi birden gelecek diyorum, o zaman oturup tüm bu söylediklerimizi silip, baştan mı konuşacağız ? ya da geçmişte büyük beklentilerle getirilen adamların, dudak bükülen transferlerin gölgesinde kaldığı gerçeğini gözardı edip, kesin yargılarla kadro değerlendirmesi mi yapalım ? bana göre ters diyorum ve katılmıyorum.

Beşiktaş'ın yabancı sağ bek ihtiyacı var mı ya da Fernandes gitmeli mi kalmalı mı diye konuşmuyoruz ki biz, çıkan haberlere göre öngörüde bulunarak birilerini övüyor ya da yeriyoruz. Neyse nasılsa ortak noktamız yok, ben katılmadığımı belirttim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fernandes kalsa da gitse de sağ bek alınmamalı.

sidnei neden geldi o zaman diyoruz acele oldu deniyor

o zaman sivok ne olacak diyoruz, e gider herhalde deniyor

bosingwa-tanju-ekrem-rıdvan

biraz şişkin olmadı mı desek, tanju acele oldu diyeceksiniz :)

hem bekleyip görmek lazım diyorsun hem de bosingwa alınmalı diyorsun. nasıl olacak?

ben de alınmamalı diyorum. ne farkı var?

BJK4EVER dedi ki...

@powerslide

Sivok'u begenen biriyim, taktiksel zekasi elimizdeki stoperlerden cok daha iyi ve teknigi de elimizdeki stoperlerden cok daha iyi. Gecen sene de savunmanin en saglam durdugu donem Ersan-Sivok ikilisinin oynadigi donemdir. Sivok evet hata yapmistir gecen sene, ancak agir bir sakatliktan cikti. Bence toparlayacaktir, ben Sivok'a guveniyorum. Sivok'un yerini ne Egemen ve Toraman dolduramaz bana gore.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kısır döngü var burada. 2 türk stoper olmaz diyenler bugün döndüler 2 türk olsun diyorlar.

muhtemelen seneye türk olsun dedik te, egemen olsun demedik diyecekler.

beşiktaş bu sezon sivok'u satarsa, seneye gene yabancı stoper arar.

ben bu filmi 3-4 kere izledim esasında. izlemeyenler izlesin ne diyeyim.

No Pasaran dedi ki...

Tanju sol bek yedeği olarak alındı Gürcan..Rıdvan zaten kendini henüz ispatlayamadı.Daha önce sağ bekte istikrarlı bi şekilde oynamış sadece Toraman ve Ekrem var..Toraman stoperden devşirme..Ekrem kanattan..İstikrarlı bi şekilde derken düzenli ilk 11'de yer bulan anlamında, performans olarak istikrarlı mı tartışılır..Toraman'ın takımın bayrak adamlarından biri olması ve Sağ açıkta Q7 varlığı düşünüldükçe Toraman'ın sağ bek oynaması fikri bana da cazip geliyor..Ama Bosingwa-Egemen-Ersan-İsmail geri 4'lüsü de kulağa kötü gelmiyor..

esgo dedi ki...

Benim gözümde Ekrem de Rıdvan'da o bölge için yetersiz, kim kim için acele ya da gerekli-gereksiz, yabancı stoper şart demiş beni ilgilendirmiyor, ben bir şey demedim. Benim için Bosingwa, Sivok'tan önceliklidir. Ben bugün Sivok'un yerine, o'nu aratmayacak bir alternatif koyabilirim, ama sağ bek için aynı şeyi söyleyemiyorum. Daha önce de söyledim, bu takımda yeri gelecek Almeida, Guti, Ernst kenarda oturacak, bu kalitede ve maliyette adamlar kulübede otururken 10 üzerinden 5'lik katkı verecek sağ bekle yola çıkmam ben, çıkanın da yolu açık olsun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

quaresma geri dönüp bekine pas mı veriyor ki oraya hücum beki arıyoruz?

size içerideki fener maçını örnek veririm.

ekrem-quaresma

santos-dia


dia ilk yarıda maçın adamıydı, santos her defanstan çıktığında sağ kanadımı hallaç pamuğu gibi attı.

noldu?

ekrem de çıktı, kariyerinin golünü attı. bir hücum bekinin yapabileceği maksimum işi yaptı.

tamam da, beşiktaş gibi bir takım "sen gel, ben gideyim" diye mi oynar?

hayır.

o kanatta bir denge oluşturulmalı.

quaresma'nın arkasında savunma beki, simao'nun arkasında hücum beki olmalı.

quaresma'nın enerjisi yüksek, yetenekli ama bencil

simao'nun enerjisi düşük, daha az yetenekli ama daha zeki ve paylaşımcı.

dolayısıyla, yardımı simao'ya getireceksin.

quaresma'nın arkasını savunacaksın.

hele yabancı hakkını quaresma'nın arkasına hücumcu bek kullanmak çok yanlış.

powerslide dedi ki...

@bjkforever
ben sivok ve ersan'ın aynı anda 11'e çıktığı maçı hatırlamıyorum belki 2-3 kere olmuştur. sivok'un bana göre tek artısı duran toplarda gol atabiliyor.

@gürcan
sivok'u gönderirsek seneye yabancı stoper alıcaz ama göndermesek bile sene sonu sivokla sözleşme yenileneceğini sanmıyorum onun yerine mendesden başkası alınır. bu yüzden şimdi satılsın belki bonservisine para veren çıkar, böylelikle kontejan açılır ve ferrariyi göndermek için 5 milyon euronun tamamını bu sene vermekten kurtuluruz.

BJK4EVER dedi ki...

Son yazdiklarin aynen benim demek istediigm Gurcan. Besiktas'in elinde zaten su an ideal dortlu mevcut (sagda Toraman-Q7 ve solda Ismail-Simao), bunu bozmanin ve takimin kimyasini tamamen degistirmenin hicbir anlami yok. Iddia ediyorum, Bosingwa gelsin ilk 3 ay sonunda tamamen hayalkirikligi olur.

BJK4EVER dedi ki...

@powerslide

Haklisin ikinci yarinin ilk 3-4 macinda oynamislardi, Sivok sakatliktan yeni cikmisti, sonra da Ersan sakatlandi zaten. O donemden bahsediyordum.

tearkan dedi ki...

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=159724

hisse satışı için garanti yatırımla anlaşılmış.

Unknown dedi ki...

Wiki bile yazmış:)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Bosingwa
Ama onaylı değil...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

menajerlik oyunu değil ki bu durmadan onu gönder bunu getir.

sivok mu alınsın yoksa bosingwa mı alınsın diye de bir soru sormadık.

sivok hali hazırda bizim oyuncumuz. bonservisini ödediğimiz, sözleşmesi devam eden oyuncumuz

bosingwa da bonservis ödeyeceğimiz bir oyuncu.

buradaki maliyet hesabı sadece bosingwa / sivok denklemiyle hesaplanamaz.

diyeceksin ki, ne yapayım maliyet hesabını. o zaman söyleyecek söz kalmıyor zaten.

sivok'u bir kenara koy, sidnei ne olacak dediğimde de düzgün bir yanıt alamıyorum.

bosingwa alınacak idiyse en başından, sivok-ferrari'yi satardınız. sidnei'yi de almazdınız.

toraman-egemen-ersan ile asıl rotasyonu yapar, 4. olarak da dandirik bir stoperle sezonu götürürdünüz.

sidnei'nin gelmesi demek stoperde 1 yabancı düşünüldüğünü gösterir.

yoksa sidnei gelir de burada 10 maç oynarsa tüm sezon, ne mendes memnun olur ne sidnei.

bu işler öyle kolay değil bana kalırsa.

sidnei'nin gelirken kaç maç oynayacağı bile üç aşağı beş yukarı hesaplanmıştır.

kaldı ki, sidnei kiralık adam. bonsrevisini istediğinde para isteyecekler. oysa sivok beşiktaş'ın bugüne kadar hep temel direklerinden biri oldu. bonservisi bizde. sözleşmesini yenile 3 yıllık. yılda 1,5 milyon euro ver.

toplam 5 milyon euro maliyeti var.

senin sidnei'nin zaten sadece o kadar bonservisi maliyeti olacak.

aman bana ne, sağ bek gelsin, onu da parayı ödeyen düşünsün diyeceksek...

demeyelim :)


ayrıca sivok candır. sivok beşiktaşlı adamın sahaya baktığında siyah beyaz formayla görmekten mutlu olduğu adamdır. her şeye rağmen güven veren adamdır.

kadıköy deplasmanına giderken "sivok bi anormallik yapmazsa kazanırız" demezsin. başka yerlere bakarsın.

sivok çek milli takımının stoperidir. avrupa'da iyi-kötü adı vardır. değeri vardır.

ülkeye uyum sağlamıştır, istikrarlıdır, problemsizdir.

sen bunu sat.

gelecek sezonu gelecek sezon düşünürsün. e yok artık.

sivok ve ernst'le ömür boyu sözleşme yapılmalı.

2 sene önce de bunu söylemiştim. 1 sene sonra da söyleyeceğim.

bunlar beşiktaşı beşiktaş yapan adamlar.

BJK4EVER dedi ki...

Hay ellerine saglik, Sivok candir, Ernst candir, Necip candir, Simao candir. Bosingwa tek kasli cakma Portekiz'lidir.:)

Tuco Salamanca dedi ki...

haberlerde bosingwa için bonservisi elinde deniyor, doğru mu bilmiyorum.

No Pasaran dedi ki...

Sağ bek yabancı olmayacaksa ne Ekrem ne Rıdvan götürebilir orayı..Tek alternatif Toraman olur..Maliyet-kadro mühendisliği vs. açısından da doğrusu bu gibi geliyor..Ama orayı yine Ekrem ile kotarırım düşüncesi varsa yediğimiz gollerin yarısı sağ kanadımızdan olur...

Sivok konusunda da Egemen'den Ersan'dan çok bi artısı yok..Egemen de duran toptan gol atar hem de daha sağlam duruyor sahada..Tek düşündüren stoperlerin ikisi de solak olur mu? Daha önce denenmişliği var mı bilmiyorum..Benim de olur ya da olmaz dediğim bişey değil ama Ersan ve Egemen beraber oynarsa 2 stoperimiz de solak olacak, ilginç olabilir..

Sidnei ilk 11'e yazılacaksa Sivok fuzuli..Yedek olacaksa Sivok'un yedeği olur..Toraman sağ bekin banko adamı olarak yazılır..Stoper rotasyonu da Sivok(Sidnei)-Ersan(Egemen)..

No Pasaran dedi ki...

@ Tuco Salamanca

Transfermarkt'a göre 2012'de bitiyor Bosingwa'nın sözleşmesi..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

valla elinde olmada da 2-3 milyon euro eder. mesele gelecek adamın kim olduğu değil. bonservisi elindeyse de bir şey değişmeyecek benim için.

can dedi ki...

Eger yonetimde su geyik muhabbetinde donen kadro hesaplamasinin yarisini yapan adam varsa ben de ne olayim! Zaten yapmis olsalar 14 yabanci ile kivranirken hala yabanci transfer pesinde kosmaz, takimda gercek mevkisi bek olan bir tek Ismail varken 6 stoperin ustune 14 milyon euro opsiyonla kiralik stoper getirmezdik.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ki şunu da unutmayalım. toraman stoper olmak için fiziksel olarak -bence- uygun değil.

oyun aklı, hamle zamanlaması, dinginlik açılarından da uygun değil.

makukula tipi forvetlere karşı hep problem yaşadı toraman. aynı şekilde, emenike tipinde de.

mesela toraman, beşiktaş kariyerinin hiç bir döneminde emenike-toraman eşleşmesine benzer bir skandalın içinde olmadı.

toraman'ın ideal yeri diyemeyeceğim, ideal yeri yok çünkü ama en verimli olacağı yer sağ bektir.

kaldı ki, soldan ismail çıkacaksa, toraman'ın kalması faydalıdır.

sağ kenarımıza bosingwa'nın gelmesi demek, ismail'e çıkma! demektir. çıkmayan ismail'den hayır gelmez.

bosingwa-toraman-ersan-egemen deniyor.

ki bence bu dörtlüden biri sol bek olacaksa bu ersan olur.

o da olur.

ama bu sefer ismail'i ne yapacaksınız?

sağ bekimiz stoper kılıklı, sol bekimiz ofansif olsun.

hem böylelikle toraman'a da 11'de yer açmış oluyoruz.

kimse bunu konuşmuyor.

kadro yazarken yazması kolay.

toraman'ı kesmek kolay mı?

BJK4EVER dedi ki...

Toraman-Sivok-Ersan-Ismail

Ekrem-Sidnei-Egemen-Tanju

Kimse bana bu defansin yetersiz, dengesiz, kotu vs oldugunu anlatamaz. Bu takim sampiyon bir takimin defansi olabilecek bir dortludur bana gore.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sözün özü budur evet.

No Pasaran dedi ki...

Yalnız insanların itiraz etmelerinin ve tartışmanın uzamasının sebebi biraz da senin olaya giriş şeklindi Gürcan :) Çoğu zaman itibar etmememiz konusunda hem fikir olduğumuz medyanın bazı kesimlerince amacının ne olduğu biraz da belli bi şekilde çıkardığı asparagas bir haber sanki kesin bir bilgiymiş, fact'miş gibi sunmandan dolayı algılanması farklı oldu..Ne Fernandes'in kesin alınmadığına dair bir bilgi, ne de Bosingwa'nın kesin alınmak istenildiğine dair bi bilgi yok..

Neyse belki de iyi oldu kadro planlamamız hakkında biraz beyin cimnastiği yaptık..

No Pasaran dedi ki...

Ayrıca Ekrem'in M.Denizli zamanındaki gibi hücum kanatlarının yedeği olması onu daha efektif kullanmak açısından iyi olur düşüncesindeyim..

Hatırlarsanız M.Denizli Ekrem'i 4-3-3'ün ileri 3'lüsünde hem solda hem sağda oynatmıştı ve başarılı da oldu..

O zaman da Toraman sağ bek, Üzülmez sol bekti ve o takım şampiyon oldu..

Şimdi en azından 2 bekimizden birisi hücum yönünden daha yetenekli ve Ekrem ilk 11 oynamak zorunda değil iyi bir yerli alternatif..Ama defansa değil, kanatlara..

~Poseidon~ dedi ki...

Toraman'ın bana göre en yararlı olacağı mevki DMC olur. Necip ve Fernandes'i yedekler.

At Sivok'u koy Sidnei'i oynasın bonservis opsiyonu 14 M. € olan adam ne kadar kötü olabilir.(Fernandes örneğinde yaşadık bunları.)

Yine aynı olayları yaşayacağız ayrı konu. En sıkıntılı dönemimizde bile Sidnei yedek kalacak, malum piyasası yükseltilmek istenmeyecek sonunda da makul bir fiyata anlaşılıp kendisine ilk 11 yolu açılacak.

Bobo baba adamdır dedik kendimizi kandırdık senelerce şimdi bonservisi elinde bir allahın kulu çıkıp da talip oldu mu bu adama? (Nobre, Tabata bile iyi kötü takım buldu kendine...)

Sivok şu an piyasaya çıksa bonservisi ile kolay kolay takım bulabilir mi? Aynı şekilde Hilbert, Ernst, Aurelio gidip iddialı bir kulüpte oynayabilir mi?

Bir de tersini soralım. Geçen sezon gelen transferlerden herhangi biri bonservisim elimde beni alın dese (guti dahil) kapısında kulüpler yatar mı? Yatar.

O zaman neden hala bu kadroyu savunuyorsunuz? Belli ki yetersiz, hedeflerine uygun olmayan bir kadro.

Bırakın kalitesi artsın, gençleşsin takım (yedek alternatifler olarak) vizyonu daraltmayın...

powerslide dedi ki...

toraman sağ bekte oynar mevzusunu "ne var canım defansdan ismail ileri çıksa yeter, toraman çıkmasa da olur hem q7 bencil oynuyor zaten çıksa da pas atmaz ona" diye kestirip atmamanız lazım, 34 lig maçının en az 25'i kapanan rakibi açmaya çalışmakla geçicek ve sanıyor musunuz tayfur hoca hala toraman'ı defansda bırakıcak, hayır ona da ileri çık diyecek, sonra q7'le ver kaça girip orta açmaya çalışcak saç baş yoldurcak.. ben de yıllardır maç izliyorum ve şu söylediğim senaryo büyük ihtimalle gerçekleşicek eğer gerçekleşmeseydi yıllardır şu takıma bir sağ bek alın diye geyik dönmiycekti. ama şöyle bir durum var 100. yılda ali eren veya tolga doğantez önlerine atılan toplara gelişine orta açıp topu tehlikeli yerlere atabilmişlerdi, hiçbirzaman nasıl oldu bu iş akıl sır ermemişti tarafımdan.. belki bu sene de toraman kendini aşar, kefeni yırtar bilemeyiz.

sivok konusuna gereksiz duygusal yaklaşıyorsunuz. ben sivok oynarken tedirginlikle izliyorum, aynı sivok süper kupa finalinde alex'in frikiğinde gereksiz el kaldırıp penaltıya sebep oldu ve kupayı vermiştik ona bakarsanız. acı ama gerçek sivok bu sene kalırsa ya tribünde olur ya da yedek klübesinde olur. hele ki sidnei alınmışsa tayfur hoca yedek tercihini sidnei'den yana kullanır çünkü adam kiralık ve ne yapar ne eder görmek istiycek haliyle. ne yazıkki sidnei konusunda acele edilmesinin faturası sivok'a çıktı, gerçi kabul edelim mendes bu kadar kolay at koşturabildiğine göre sene sonu sivokla sözleşme yeniletmez kendi şirketinden topçu gönderir zaten. hal böyleyken bugün teklif gelirse hemen değerlendirilmeli sivok için.

enorton dedi ki...

@Gurcan

"biri bana bosingwa'lı 11'de sidnei'ye yer bulsun dişimi kıracağım :)

quaresma'nın yerine veli kavlak falan yazmak yok ama :)"


Bosingwa - Sidnei - Ersan - Egemen

Ernst --- Necip

Q7----------Pektemek-------Simao

Almeida

O kadar zor değilmiş bence :)

Not: Tayfur Hocanın 4-2-3-1 den başka bir diziliş düşüneceğini hiç sanmıyorum.

Kartal Bafiler dedi ki...

"Zaten Jorge Mendes'in elinde iki sağ bek var. Çok da seçeneğimiz yok."

Hahah burası çok iyi :P

~Poseidon~ dedi ki...

@enorton bu sene Fernandes Ernst'i keser

Ayrıca Sidnei sürekli 11 oyuncusu olmak zorunda değil ama bence iyi bir alternatif. Egemen Ersan Toraman, İsmail Tanju şeklinde rotasyon sağlarsın sana fazladan guti kontenjanı da acılır. Fernandes Ernst değişir. Guti,Pektemek,Fernandes oraya yeterli olur. Bebe Veli Pektemek de sana kanat alternatifleri olarak kalır.

Baktığın zaman geçen seneye göre oldukça geniş her bölgenin yedeği olan güzel bir kadro.

Burak konusunu bilemedim benim için oldukça kapalı bir kutu.

Hep söylüyorum burada görev artık Tayfur Hoca'nın...

Rattlehead dedi ki...

Ben de bu sene Guti'nin ilk 11 değil de 60'dan sonra giren çilingir rolünü oynaması gerektiğini düşünüyorum, Yusuf Şimşek gibi. Pektemek-Almeida ikilisi düşünülebilir o bölgede. Orta saha da zayıflamaz, zira Guti zaten pres yapan bi adam değildi, hatta Pektemek daha iyi defans bile yapabilir:) Bu durumda da hem stoperde Sivok-Sidnei dönüşümü hem de sağ bekte bir yabancı oynayabilir.

enorton dedi ki...

@Poseidon

Abi Fernandes yerine Bosingwa transferi konuşulduğu için öyle yazdım.

Mayor dedi ki...

Tanju solda oynarsa Ismaili keser, sagda oynarsa Toramani keser. Bizdeki beklerin hepsinden daha saglam hem defansta hem hucuma cikista. Toraman gibi ayaga dalmayan vucuduyla topa giren, ismail gibi pinokyovari dengeye sahip bir adam degil. Insallah takimda hizipcilik yapip yolunu kesmezler.

Feridun dedi ki...

tanju söyle oynarsa zaten banko oynar, ne gerek var sagbeke!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=137804226296323&oid=210778995613631

breitner dedi ki...

bi hilbert vardı gençler ne oldu ona yahu? sivok nereye gidiyor? bence sağ bek alınırsa hilbert gönderilir/gönderilmeli. geçen sene bayağı sağ bekte gördük kendisini. böylece sivok-sidnei rotasyonu ve bebe-sağ/sol kanat veya forvet rotasyonunda problem kalmaz. şu an sağ bek alınırsa kadroda fazla görünen adam hilberttir. tutup da sivoku gönderip sağ bek almak mantıklı olmaz. ayrıca ben de quaresmanın arkasında hücumcu bekin yanlış tercih olacağını düşünenlerdenim. toraman orada öncelikli adayım ama tayfur böyle mi düşünür bilemem.

taraftarda garip bir sağ bek isteği var nedense. bence bu takımın eksiği sadece tek forvetli düzende golcü bir forvet arkası olabilir. oraya da burak kaplanı aldılar. burak tutarsa kadro fena değil benim gözümde. belki orta saha necip-ernst-fernandes-aurelio dörtlüsünde sakatlıklar bu kadroyu sıkıntıya sürükleyebilir ama bilemeyiz onu da sezon başlamadan.

alper dedi ki...

1-iyi fitbol iyi fitbolcuyla oynanır.bosingwa gelirse başımızın üstünde yeri var.
2-eldeki yabancıların tamamını memnun etmenin en kolay yolu geçen yıl gibi uefa da ilerlemektir en azından bir tur daha fazla.
3-sezonu türk stoperler üzerine kuran takımların aklına şaşarım.stoperlerden biri türk ise diğeri şildenfeld bile olsa gavur olmalıdır şampiyon olmak için.(recep-ulvi-gökhan-kadir'den beri)

4-kırıcı ve zorlu bir sezon geçireceğimiz göz önüne alınıp maximum 75 puanın bizi şampiyon yapacağını unutmamamız lazım.
5-ve şampiyon takımların genel ortalamasına binaen 75 puan için bence en az 70 gol atabilecek bir takım dizayn etmemiz laızm.bunun içinde;
almeida:15
simao:10
guti+ernst+necip:10
veli+tanju+burak:5
fernandes:5
toraman+ersan+egemen+ismail:5

bu zaviyeden bakınca hoca kim olursa olsun stada kaç kişi gelirse gelsin bjk yı ne kadar severse sevsinler
1-ne yapıp ne edip quaresmaya 10 gol attırıp 10 asistte yaptırmamız lazım.ona göre motivasyon ajitasyon hile şike ofsayt penaltı vs almamız lazım.
2-türkiye liglerinde bugüne dek yapılmış en büyük transfer olarak gördüğüm pektemek in sakatlanmayıp ilave olarak atacağı 10 gol bizi ve pektemeki uçurur.
Q7 ve Pektemek in atacağı attıracağı gol sayısı sıralamadaki yerimizi belirler.
tigana ve shuster gibi berbat ötesi hocaları görmüş bu gözler için Havutçu cruyf'tur.

Sağ beke yabancı alınması gereksiz bir hamledir. Hele ki -eğer doğruysa tabii- "Fernandes'i alamıyoruz madem, Bosingwa'yı alalım" demek, susuzluğunu gidermek için un helvası yemek gibi bişey. Gerçi ben Fernandes transferinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca bu tranfer dedikodularında Tayfur Havutçu'nun hiç bir etkisinin olmadığı düşüncesi sarıyor dörtbir yanımı. Demirören dalıyor "Jorge's CornerShop" isimli dükkana, "şunu, şunu ver. yanına da şöyle bişey lazım, sen ekle kafana göre" diyerek transfer yapıyor.

helldoradotcom dedi ki...

Bebe yukaridaki hicbir kadroda kendine yer bulamamis. Bir kac kisi yorumlarinda bahsetmis o kadar. Demek ki bebe transfer'i blog okur/yazarlari arasinda yeterli ragbeti gormemis diye yorumlanabilir. Bu yildan beklentim yeni gelen gurbetci ve gurbetci olmayan turk pasaportlu oyuncularin takimdaki turk oyuncu kalite ortalamasini yukari cekmeleridir. Zira bir Toraman-Ekrem-Uzulmez surecine daha girmek istemiyorum. Defansta sacmalamazsak bu takim her sekilde gol atar.

hocam illaki ligde mi oynaması lazım hepsinin. daha 1 ay önce bu takım 56 maç oynadı diye bağırıyorduk , şimdi kupa maçına çıkacak 2. bir 11 var elimizde neredeyse.sidnei'si bebe'si elbet bir yerlerden girer rotasyona.

kalitesini tartışacaksak tartışalım.evet plansızlık yine var ama gelen federasyon başkanının yabancı sınırını serbest bırakması mevzusu da var.bence artık guti'siz bir takım düşünmeliyiz.elimizden geldiğince faydalanırız ama ilk 11 oyuncusu olarak düşünmeyi makul bulmuyorum ben zira fb'nin alex dışındaki takım savunmasının yanına bile yaklaşamıyoruz.saçma sapan bir alan paylaşımı var.iyi top kullanamıyoruz.orta ikili çok fazla gidip gelmek durumunda kalıp büyük bir alanı kontrol etmek durumunda kalıyor.bizim yapısal bozukluklarımız var ama taktiksel bozukluklar çok daha fazla.kaliteli denen bu takım dar alanda oynayamıyor,hızlı hücuma çıkamıyor,bireysel beceri dışında bir şey üretemiyor arkadaş bariz bir şekilde.

fb'nin elindeki formüle sahibiz ama onlardan çok daha alt seviyedeyiz.artık motivasyon mu dersiniz , para mı dersiniz , taktiksel beceriksizlik mi dersiniz bilemiyorum ama denk takımlara rağmen bu kadar geride kalmamıza bir anlam veremiyorum ben.

Jesper dedi ki...

Fenerbahçe'nin stoper mevkiisinde oynayan oyuncular ; Lugano,Yobo,Bekir ve Bilica.
2 kişilik yer için 4 tane aday.
Düşünün ki 4 tanesinden sadece 3 ü maç kadrosuna girer normal şartlarda. Zira kulübeye kimse 2 stoper koymaz, koymamalı.

Birde Beşiktaşın stoper bölgesinde oynayan oyunculara bakalım ;

1-İbrahim Toraman
2-Ersan Gülüm
3-Egemen
4-Sidnei
5-Sivok
6-Ferrari

Belli ki bu bölgeden bir miktar tasarrufa gidilecek. Bunlardan biri malum Ferrari. Diğeri ise muhtemel adaylara ve pasaportlarına baktığımızda Sivok oluyor.
Dolayısıyla stoper mevkisi için 3 yerli ve 1 yabancı oyuncu düşündüğümüzü zannediyorum.

Bu şartlar altında kadroda Tabata, Fink ve Holosko'nunda düşünülmediğini hesaba katarsak ;
1-Sidnei
2-Hilbert
3-Ernst
4-Guti
5-Fernandes
6-Simao
7-Quaresma
8-Almedia
9-Bebe

şeklinde bir yabancı oyuncusu toplamına ulaşabiliriz.
Burda ortaya çıkan tabloya göre Holosko takımda kalırsa, Hilbert sağ bek için kadroda tutulmuş olacak, nitekim önünde Veli ve Holosko forma için sırada bekleyecekler.
Eğer ki Hilbert o bölge için birinci opsiyon olarak değerlendirilmeyecekse Holosko kesin gönderilecek ve o bölge için bir oyuncu alınması gerekecek dolayısıyla da Hilbert Quaresma yada Simao'nun yedeği olarak kulübede bekleyecek.
Beşiktaş sağ bekine bir oyuncu transferi yaptığında ise,
defansta üç yerli + necip + cenk ile zaten o istenen 5liyi bulacağı için bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Bu halde Necip as Aurelio'da Necip'in yedeği konumunda olduğunu düşündüğümüzde orta sahada 2 yabancı-1 yerli
çoğunlukla değişmeyecek.
Ayrıca Ernst(Fernandes) bir birinin yedeği olacağından bizim için 6+2 den de öte diğer +2 için adaylar ;

1-Hilbert
2-Sidnei
3-Bebe şeklinde gözüküyor.

Şayet Bosingwa ile anlaşılmışsa Hilbert'in zaman zaman tribünde oturması mümkün.
Aynı şeyler Sidnei içinde geçerli çünkü eğer sahada değilse kulübede olmasının bir mantığı yok çünkü +1 için yerli oyuncu rotasyomu mevcut.
Bebe'nin şimdilik diğer iki isme nazaran kulübede olacağını yeteneklerine ve formuna göre zaruri haller dışında dışarda kalmayacağını düşünüyorum.
Dolayısıyla bu şekilde bir planlama ile yerli-yabancı dengesi optimum sağlanmış olur dolayısıyla yabancı kriteri gerek sahada gerek kulübede bizi kitlemez.
...

Mete dedi ki...

Doğru mudur bilmem ama 25 Kişilik takım kadrosu diyorlar.

3 kaleci + İsimleri her ne olursa 10 yabancı etti sana 13

Yeni transfer Türk oyuncular 7 tane
o da yapar 20

Daha eskilerden Toraman*İsmail*Aurelio*Necip*Ekrem
oldu 25

Geriye kalan oyuncuların bu sene bu takımda oynama ihtimali yok gibi.

Kim onlar ?

Rıdvan*Sezer*Doğukan*Onur*Cumali*Atınç*Furkan*Muhammet

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben yabanci sayisinin 6+ sonsuz olarak revize edilecegini dusunuyorum. o yuzden bu hesaplar icin erken. ben kim giderse gitsin de para kazandirarak gitsin derdindeyim. bari yerlilere verdigimiz paralari bu sene amorti edelim.

QuaresmA dedi ki...

Müjde, Nobre Mersin ile anlaşamamış !

A . A dedi ki...

oluşturulabilecek tüm defans dörtlüsü alternatifleri -bosingwa'lı ya da bosingwa'sız- şampiyon olabilecek bir kadronun defans dörtlüsü bence. burada bir sorun yok.

beşiktaş'ın ligden kopmasına neden olan ve olacak olan dörtlü öndeki fantezi dörtlü.

Q7-Guti-Simao
Almeida

ya da olur da 4-4-2 olursa
q7-simao
pektemek almeida


bu 4 defans yapmayan adamın olduğu takımın şampiyon olmasını beklemeyin başına.

ben fenerbahçeli olarak geçtiğimiz sene kadıköy'deki galatasraya maçına dia stoch alex niang ile çıkışımızı ve gs kadrosou karşısında düştüğümüz durumu unutmuyorum. ki aykut kocaman'da yüzdeyüz futbol'da "heyecanlandım ve hata yaptım" dedi.

belki bir kaç maç dener ama tayfur havutçu'nun banko 3 oyuncusu ernst- necip- fernandes-aurelio dörtlüsünden 3 ü olacaktır, olmalıdır.

hal böyleyken fernandes'in gelmeyip o bölgeye başka birinin alınmaması gibi bir durum olmayacağını düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara