.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Mayıs 2011 Perşembe

Şartlı İstifa

Geçen sene Haziran ayında, Beşiktaş taraftarı ciddi anlamda ikiye bölünmüş gibiydi. O zamanlarda, neden  Beşiktaşlı olduğumu, neden Beşiktaş'ı sevdiğimi anlatan Kimlik başlıklı şu yazıyı kaleme almıştım. O yazıyı okumadan, bu yazıyı neden yazdığımı anlayamazsınız. O yüzden lütfen okuyun.

Mevzuya geri dönersek: Artık Beşiktaş'ın yarı-resmi haber sitesi gibi çalışmaya başlayan Haber 1903, zaten aklımızda olan bir olasılığı taşımış gündemine. O da Fatih Terim'in Beşiktaş'ı çalıştıracak olması. Yeni bir söylenti değil bu, 1.5 senedir bir şekilde dile geliyordu zaten.

Ben şimdiden söylüyorum, çünkü sonra gündeme gelen bir şeyi eleştirince "Hep olumsuzsunuz, hep muhalefet olmaya çalışıyorsunuz" deniyor. Benim Beşiktaş'tan beklediklerim, o Kimlik yazısında açıkça anlatılmıştır. Onlara uyan iş yapıldığında yönetimi övdüm, uymayan iş yapılınca yönetimi yerdim. O konuda da hemfikir olmalıyız, olmayan arşive baksın.

Heh, şimdi söylüyorum: Fatih Terim'i Beşiktaş'ın başında gördüğüm dakika, ben eski "pasif" Beşiktaşlı olduğum zamana geri dönerim. Fatih Terim, politik olsun, insana dair olsun tüm düşündüklerimin tersi yönde, bir eksene otursak apayrı uçlarda olacağımız bir adamdır. Motivasyonmuş, basınla ilişkisi iyiymiş, geçiniz. Demirel de bu halkın içindendi, Demirel'in de basınla ilişkisi iyiydi, Demirel de başarılıydı. Zaten Demirel de Ağar ile kankaydı.

O yüzden şimdiden söylüyorum: Ben, önce shelbyl'im, sonra Beşiktaşlıyım. Birey olarak haz etmediğim çok şeyi üzerinde toplamış Terim gibi bir ismi Beşiktaş'ın başında gördüğüm an susarım ve de konuşmam. Zaten gidişatımız konusunda umutlu değildim, o an son çivi çakılmış olur benim için.

Beşiktaş'ı her şeyden öne koyanlar, "başarı tabii ki şart" diyenler, benim Beşiktaşlılığımı beğenmeyenler olacaktır. Saygı duyarım. Hatta yeri gelir "Keşke ben de sizin gibi olsam" derim.

Ama ben şimdiden söyleyeyim de, sonradan tatava olmasın.

Fatih Terim'i Beşiktaş'ta istemiyorum, düşüncesi bile korkunç. Çok açık, çok net söylüyorum.

25 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Egemen konusunda katilmasam da Terim konusunda tamamen katiliyorum. Eger ki boyle bir hamle olursa beni de camiamdan, takimimindan soguturlar, net.

tearkan dedi ki...

adam daha gelmedi ki. niye tepki gösteriyorsunuz yææææ

itake dedi ki...

BJK4EVER
okuduktan sonra aklımdan geçen cümlenin aynısı ))))
sinir oldum yaw )) insan bi bekler dimi

makavel dedi ki...

Pek inandırıcı gelmedi bana, zaten fatih hocada gelmez,gelse bile bağırıp çağırıp gaza getireceği bir futbolcu grubuda mevcut değil bizde. o yüzden başarılıda olamaz fakat adamın hakkını yememek lazım daha iyisini yapan birisi çıkana kadar kendisi en başarılı yerli hocadır ülkemizde..

Kartal Bafiler dedi ki...

8 yaşından beri tribündeyim,bu adamla anlaşıldığı gün ,gidene kadar tribüne adım atmam Beşiktaşlılığımı da dondururum.

Bu adam Beşiktaşımızın başına geçerse Beşiktaşı tutan fenerli olsun !

SirEvo dedi ki...

Gazete haberi copy-paste.
Üzerinde durulacak, hele üzerine böyle uzun uzun yazılacak bir mevzu değil. O adam gelmez Beşiktaş'a. Alakası yok zaten. Gitsin Gs'ye.

http://www.haberform.com/haber/fatih-terim-ben-besiktasliyim-galatasaray-fatih-terim-fatih-terim-haberleri-teri-20238.htm

Hic belli olmaz bu isler. Bu "kulubun kapisindan iceri giremeyecek" bir Mustafa Denizli vardi bir aralar...

Biz testi kirilmadan gucumuz yettigince konusalim.

koyusiyah dedi ki...

kesinlikle katılıyorum! Terimi istemiyorum

BarFly dedi ki...

Rahat olun Galatasaraya gelicek Fatih Terim.

enorton dedi ki...

Haber 1903 deki haber, Sabah gazetesinden alıntı. Kendi özel haberlerleri değil, bu yüzden yalan çıkma oranı çok yüksek :)

Fatih Terim bugünkü şartlarda GS dışında hiçbir Türk takımını çalıştıramaz, çalıştırayım dese ortalık birbirine girer... GS bu haldeyken göreve gelmeyi kabul etmedin de Beşiktaş'ı kabul ettin diye... O yüzden boşuna sıkıntı yapmaya gerek yok...

Pamukk dedi ki...

bence de gelmez.

esgo dedi ki...

Toraman da istemez :) Kaptan ne derse o olur :p

tannhauser dedi ki...

buradaki yorumlarda beni çok üzen bir nokta var. kimse terim'in gelmesini istemiyor ve gelme ihtimali bile insanları sinirlendiriyor. gelmeme ihtimalinin daha yüksek olduğu üzerinde durulurken de "fatih terim beşiktaş'a gelmez" deniyor. işte bu beni zıvanadan çıkarıyor. yahu o adamın bize gelip gelmeyeceği değil de bizim onu alıp almayacağımız konuşulmalı. ama başımızda öyle bir yönetim var ki terim gelecek olsa duraksamadan alacak. çıldırmamak elde değil.

Pamukk dedi ki...

e Denizliyi getirenler, her dediklerini yutanlar Terimi niye almak istemesinler ki

powerslide dedi ki...

terim aysal'la anlaştığı için gelme durumu yok zaten.

ozzie dedi ki...

Terim doneminde Milli Takimi tutmayi bile birakmistim.

Terim Besiktas'ta goreve gelirse eger hem o, hem de onu getirenler gidene kadar Besiktas'tan uzak dururum.

Maca gitmem, forma almam, Digiturk webtv'ye ayda 30 dolar bayilmam.

Terim'le Denizli'yi karsilastirmanin pek anlami yok. Biri insan, digeri ego yumagi.

Aysal Gerets ile de anlasti haberleri var.

Burada iki ihtimal var:

1. Aysal "Terim'i Besiktas'in elinden kaptik" havasi yaratmak icin bu tur haberler yaptiriyor.

2. Besiktas hakikaten Terim'in pesinde kosuyor ve de nabiz yokluyor.

Birinci ise sorun yok. Ikinci ise sorun cok.

Ben spor camiasi soz konusu oldugunda pesimist tandansli realist oldugumdan ikinci ihtimalin ustunde duruyorum ki, sonra oldugunda "Eneeeee" diye bakakalmayalim.

6-4 aliriz...
o kadar sacmaladim iste...

outlaw dedi ki...

aman alin, alin da bize gelemesin...

AQ-47 dedi ki...

imparatore bize çıçıtlı forma getir

QuaresmA dedi ki...

Ben isterim. Olaya sportif ve kişisel olarak iki biçimde basitçe bakalım.

1) Türkiye'yi tanımanın bi avantaj olması şehir efsanesi değil. Ülkenin en iyi yerli teknik direktörünü elbette isterim.

Yıldızlarla da çok iyi çalışır. Daha doğrusu Hagi'ye, Rui Costa'ya falan karışmaması gerektiğini biliyordu. Eğer takım tamamıyla yıldızlardan oluşsaydı problem olabilirdi belki.

2) Genel kanının aksine kişiliğini de severim ben. Galatasaray dönemlerinde net bi antipatim yoktu kendisine. İtalya dönemlerinde herkes desteklemiştir zaten. İlk milli takım döneminde de sıkıntı yok. İkinci milli takım döneminde kadro seçimleri eleştiriliyordu ama şu andaki kadro seçimleri de çok farklı değil, üstelik Hiddink'ten daha da başarılıydı. Alaturka tipi karizmasının da ekşicilere ters gelmesini anlarım ama o iş Türkiye'de tutuyor.

P.S. Aslen Beşiktaşlı olduğu da söyleniyordu bazı yerlerde, eğer yanlış anımsamıyorsam.

jose dedi ki...

Mustafa Denizli'ye de aynısını diyordunuz.Sonra 2 kupa aldırınca Nostradamus Mustafa oldu.Geçiniz..

@jose

Mustafa Denizli'ye dair ne zaman ne demisim, kronolojik bir dokumunu yap.

Eger ki Terim elestirisi yaparken nostradamus yaptiysam ben bu blog'da yazmayi su an su dakika birakirim.

Bu kadar da net soyluyorum.

jose dedi ki...

shelbyl taraftarınızın genel tutumu bu ben senin için söylemedim.fener taraftarıda denizli geldiği zaman "ne işi var bu adamın g.saraylı bu!" tepkısını verdı.denizli beşiktaş'la ılk anıldıgında ımza asamasında "yok artık" dıyenlerde oldu burada okudum ben.sana ıthafen demısım gıbı olmus ama oyle degıl.terım gelsın,homurdanmalar olur ancak unutulur gider sezon sonu başarılı olursa..

Yorum Gönder

Ara