.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Puan Tablosu Yalan Söylemez

Bugün itibariyle Beşiktaş lig liderinin 29 puan arkasında kalmış durumda. 8-10 haftadır futbolun tadını almak adına oturduk Fenerbahçe ve Trabzonspor'un maçlarını da takip eder olduk. Bu sene elimizde kalan, Ziraat Türkiye Kupası oldu. O kupada da, kupaya devam etmek istemeyen Trabzonspor'u, kalitesi belli olan Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçmiştik. Yani elimizde doğru dürüst bir sportif başarı yok. Unutmayalım, mevcut Beşiktaş kadrosu İBB'yi bile normal sürede veya uzatmalarda yenme başarısını gösteremedi. Kendimizi kandırmayalım, son derece başarısız bir sezon yaşanıldı. 

Haftaya dananın kuyruğu kopacak. Fenerbahçe mi Trabzonspor mu şampiyon olacak, belli olacak. Bu duruma, "bana ne..." , "kim şampiyon olursa olsun..." diye bakabilirsiniz, orası öyle. Lakin futbolun heyecanını yaşayan, her hafta hop oturup hop kalkan, kalpleri küt küt atan onlar. Sivas'la giriştiğimiz şampiyonluk yarışını hatırlasanıza...

Biz son 15 haftadır bu heyecanın içinde değiliz. O oynasın, bu oynasın, o oynamasın vs diyerek oyuncu izleme komitesi kıvamındayız. Artık galibiyetle mağlubiyetin fark etmediği, bitse de kurtulsak maçları... Formaya saygıdan izlenilen ve oynanılan maçlar. 

Taraftar bu sürede o kadar sıkıldı ki, Almeida'nın kupa töreninde yaptığı sempatik hareketler bile camianın tekrar hareketlenmesi için tetikleyici unsurlardan biri olabildi. Taraftar sevmeye o kadar aç ki, en ufak hareketten bile heyecan ve mutluluk üretmeye çalışıyor. Bu da sezonun kısırlığını ortaya koyuyor.

İşte tam da bu sırada Forlan haberi geçildi. Taraftar forumları çöktü, geçen seneki durumumuza döndük. Yine belli haber siteleri hit rekorları kıracak, yine her kafadan bir ses çıkacak, yine Recai Kocaman'lar türeyecek, yine Beşiktaş geleneğine pek de uymayan imza törenleri, havaalanında karşılama törenleri yapılacak, forma satışları, kombineler, dünya kulübü, Mendes, Forlan, Neymar, Fabiano ve hatta Maicon. 

Futbolda transferin bir çok sebebi vardır. Bu sebepler arasında taraftarı heyecanlandırmanın da yeri vardır. Bazen -evet- sadece tribün için de transfer yapılır. Lakin Beşiktaş'ın transferlerinde sanki biraz ayar kaçıyor. 

Sezon sonu Almeida'nın takımdan ayrılacağı konuşuluyor. Bobo zaten ayrıldı. Acaba Beşiktaş, durmadan her sene 4-5 yabancısını değiştiren, bu sayede taraftar nazarında kredi alan, bunun karşılığını sahada vermeyen ama sezon sonu geldiğinde -hatta gelmeden- yeni transfer isimleriyle forum kitleyen bir kulübe mi dönüşmekte? Bunun hesabı doğru yapılmalı.

Bugün itibariyle Beşiktaş taraftarına şu mesaj veriliyor; "Onlar şampiyonluk turu atıyor, biz de size Forlan'ı alıyoruz, mutlu olun!" 

Bu bizi tatmin edecek mi? Beşiktaş taraftarı transfer mi yoksa iyi oyun ve başarı mı istiyor? 

Hafta içinde Forlan transferi açıklanacak, tam 1 sene sonra 35 puan fark yediğimizde "yeni" Forlan adı medyaya sızdırılacak ve sezonun günah keçisi yine Erhan Güven, Nobre, Aurelio olacak ise, ben bu işte yokum. 

29 puan fark yemiş takımın taraftarı, transferle caka satamaz. Oturur, susar, alkışlamak geliyorsa içinden, şampiyon olanı alkışlar. Yönetim kurulu da 29 puan fark yemiş bir takımın yönetim kurulu olarak biraz utanır, biraz sıkılır, biraz "biz nerede yanlış yaptık?" diye düşünür. 

Guti tek başına ülkeden ayrılırken, yeni transferimiz Forlan'ı binlerce kişiyle karşılarız. O esnada takım 29 puan fark yemiş, kimin umurunda?

---

Beşiktaş basketbolda ligi Banvit ve Karşıyaka gibi takımların da altında kalarak normal sezonu 6. sırada tamamladı. İlk turda da Galatasaray'a 3-0 süpürüldü. Olin Edirne ve Antalya Büyükşehir Belediye'nin üzerinde yer almaksa, başarı... 

Neden kimse isyan etmiyor? Çünkü o, Forlan'ı aldı... Pardon Iverson'ı...

Basketbolda da dünya takımı olacak, Amerika'dan maçlarımız yayınlanacaktı, pardon!

3 hafta sonra şampiyonluk kupası Ömer Onan'ın elinde yükselince patlatırsınız yeni transferi. Biz de kitleriz forumları... 

---

Beşiktaş'ta transferlere sevinen, havalara uçan, hayal eden adama -samimi söylüyorum- artık acıyorum. Beşiktaş'ın meselesi asla transfer olmadı. Forlan da muhteşem bir isim. Lakin ayrı konu. 

Birileri bu transfer meselesiyle, taraftarın aşkını sömürüyor. Bu transferler -artık- Beşiktaş için yapılmıyor. Yazık benim taraftarıma, duygularına, aşkına...

Oysa taraftarın bakacağı tek bir gösterge vardır, o da puan durumudur. 

Zira Guti'li, Quaresma'lı, Simao'lu ama 29 puan fark yemiş takım "büyük değildir" Cisse'li, Tello'lu, Yusuf'lu ama şampiyon olan takım... 

42 Yorum:

enorton dedi ki...

Dün geceden beri aklımdan gönlümden geçenleri yazmışsın... Yaşını bilmiyorum ama izninle ellerinden öpüyorum. Şok oldum gerçekten aklımdan ne geçtiyse yazıya dökmüşsün...

Teşekkürler...

Not: Önümüzdeki senenin günah keçilerine adaylarım Toraman, Ernst ve İsmail

ederlezi12 dedi ki...

Bu iş o kadar zıvanadan çıktı ki yönetimin , camianın tek işlevi transfer yapmak oldu . Hakikaten çok can sıkıcı bir durum . Bir de kendilerini kandırmaya çalışıyorlar. Efendim '' Biz artık bundan aşağı transfer yapamayız , olmaz ! '' Neden abi ? Maksat sana faydalı olacak , puan durumunda seni yukarı taşayacak adam almak değil mi ? Dediğin gibi kimse 29 puan fark yediklerinin farkında değil. Beşiktaş'ın tek başarı kritesi transfer oldu çıktı .Serdal Adalı , Cengiz Bey sırf transfer için mi girdi bu yönetime. Fenerbahçe camiasının ikini yarıda gösterdiği kararlılığı neden biz gösteremedik ? Yöneticiler transfer yaptı ama arkası gelmedi.Şampiyonluk havası , kararlılık , disiplin göremedim bu sene .Ben bu seneyi gördükten sonra gelecek sezon için hangi isimler alınırsa alınsın aklımda bu sezonun soru işaretleri kalacak.
Forlan'ı aldık , havaalanında karşıladık , stadda cümle aleme hava attık ama peki onu şampiyonluk yarışında bize maksimum fayda verecek bir ortam yarabilecek miyiz ? Yani asıl amaç olan şampiyonluk yarışını unuttuk sanki. Bu bence üzerinde durulması gereken bir konudur.

jbck dedi ki...

Bir Fenerbahçe'li olarak diyeceğim şu biz kendi adımıza bunu defalarca tecrübe ettik. Beşiktaş'ın yapması gereken yerli kalitesini yükseltmek, yabancıları(1-2 tanesi hariç) iyi, karakterli oyuncular, ama iskeleti oluşturması gereken iyi yerlilere ihtiyaç var. Bir maç iyi bir maç kötü olmamalı bu oyuncular. Bunu yaparlarsa önümüzdeki sezon daha iyi bir takım olacaktır. Diğer taraftan Guti'den sonra başka çok sevdiğim bir adam daha geliyor, hayırlı olsun Forlan.

Basketbol için önce iyi bir sponsor, daha sonra şubeyi eline teslim edebileceğiniz bir ekibe ihtiyaç var ama bu ekip Şeref Yalçın varken ne kadar rahat çalışır onu düşünmek lazım. Ergin Hoca bu seride kötü rotasyon uyguladı ama seçeneği de yok gibiydi, belki sene başında gelip kendisi kursaydı takımı farklı olurdu.

Yönetimin bu seneki en büyük hatası 2.yarıya Schuster'le başlamak oldu.Eğer Schuster ilk yarının sonunda kovulup yerine Daum getirilseydi Almeida,Simao gibi isimler transferler edilip kadro şişmezdi.Yaz döneminde de nokta transferle yeni sezona iddialı bir şekilde başlardık.Ben gelecek sezondan da umutusuzum.Yönetimin Schuster'in yetersizliğini/umursamazlığını etüd edememeleri 2 seneye mal oldu/olacak gibi.

QuaresmA dedi ki...

Bu stratejiyi şimdi yarıda kesersek Galatasaray'ın durumuna düşeriz. Ben de her başarısızlıkta yabancıların değiştirilip, yerlerine bir iyisinin alınmasından memnun değilim elbette ama şu da var: Türkiye'de herkes zaten sırayla şampiyon oluyor. Bir şekilde Şampiyonlar Ligi bileti alabilmek dışında lig çok önemli değil, ama Avrupa önemli. Para ve prestij orada.

34 yaşındaki Yusuf'u falan Şampiyonlar Ligi'nde de gördük. Tamam Beşiktaş ölçeğinde bir takım için şu anda Şampiyonlar Ligi'nde grupta 4-5 puan almak normal bi sonuç ama oynanan futbol utanç vericiydi. Dinamo Kiev'e karşı oynanan futbol da utanç vericiydi ama bunun yeni transferler ile bi alakası yoktu. Aksine bizi oraya kadar getiren zaten Quaresma ve Guti'ydi.

Şu anda gıpta ettiğimiz Rus ve Ukrayna takımları da buna benzer bi transfer stratejisi izlemiyorlar mı ? Beşiktaş'ın Lyon, Porto, PSV falan olacağı yok. Bari CSKA Moskva, Zenit, Shakhtar falan olalım.

Bir de bunu deneyelim.

QuaresmA dedi ki...

@ rogerio da silva bobo

Şimdi de ayrı bi Schuster olan Quique Sánchez Flores ile görüşüyormuş zaten yönetim. Nasıl hala ders alınmaz anlamıyorum teknik direktör konusunda. Schuster ile Flores arasında ne fark gördüler acaba ?

Neyse ki Forlan ile kavgalıymış Flores :)

Adsız dedi ki...

tamam yazdıklarınıza katılıyorum ancak Beşiktaş'ın ikinci yarıda kaç kırmızı kart gördüğünü kaç kere seyircisiz maç oynadığını sarı kartlarla kaç kere cezalı oyuncuları olup maçlara eksik çıktığı guti, quaresma, bobo, ersan, cenk',in nasıl sakatlandıklarını ilk yarı 3 penaltı çalınan takıma ikinci yarı kaç penaltı (aykut) çalındığını, trabzonspor'a ikinci yarı sadece 1 penaltı çalındığını 4 dakika uzatılan maçın 6 ncı dakikasında goller atıldığını görmedin mi.


uludagbesiktas...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@uludagbesiktas

bu lig adaletsiz, haksız ve bu ligde şampiyon olmamız mümkün değil ise, forlan'ı alsak ne değişecek?

Flores'in şakası bile kötü.Göz göre göre böylesine büyük bir hata yapacaklarını inanmak istemiyorum. :)

Bazen düşünüyorum da keşke bizim başkan Jorge Mendes yerine Peter Kenyon'la kanka olaydı,İspanya yerine İngiltere'den hoca/oyuncular gelirdi ve şu ankinden çok daha sağlam bir takım olurduk.

Büyük kısmına katılmıyorum.

Evet Fb'nin 5 yıl önce geçtiği yerlerden yeni geçiyoruz.Ama artık bir büyük takım gibi hareket ediyoruz.Ben Forlan'ı sus payı olması kadar , kalite arttırımı olarakta görüyorum.

Delgado gitmiş-Guti gelmiş
Tabata gitmiş - Simao gelmiş
Fink gitmiş - Fernandes gelmiş
Tekke gitmiş - Almeida gelmiş
Bobo gidiyor - Forlan geliyor

ben burada bir hata bir kandırmaca görmüyorum.Olması gereken buydu zaten ama bunu 330 milyon borca girmeden önce yapmalıydı Beşiktaş.Çok önceden gitmeliydi gurbetçi gençlere.

Nihat transferi bir sus payıdır.Forlan'da öyle olsun bir kıyas edin allah aşkına ?

30 puan fark yedi takım eee bu sebeple golcü kalitesini arttırmış işte ne sıkıntın var bununla anlamadım ben.Bobo'mu kalsın ? 1 sene daha 12 gol atsın diye mi ?

@QuaresmA

Rus ve Ukrayna takımları üst liglerden 30 yaş üstü yıldız oyuncular almasının yanında,balkanlardan ve Güney Amerika'dan da çok sayıda yıldız potansyelli genç oyuncular alıyor.Dnipro gibi ne idüğü belirisiz bir takım bile bu sene Brezilya'dan 5-6 milyon euro civarı bonservis verip iki oyuncu aldı.Shaktar ve Kiev de çoğu transferini Brezilya'dan yapıyor.Keza Rus kulüpleri de öyle.Bu arada bu transferler ya tutarsa diye yapılan transferler değil.Direk ilk 11 e transfer yapıyor adamlar.

Şöyle bir bakıyorum da Porto Falcao'yu 6 milyon euro'ya,Manu da Chicarito'yu 7.5 milyon euro'ya almıştı.Bu şartlarda Forlan'ın o civarda bir paraya alınmasına sevinemiyorum.

Bizm kulüpler de Güney Amerika ve Balkan pazarına el atmalı artık.

enorton dedi ki...

İkinci yarıya 17 de 17 parolasıyla başladık ama sanırım 6 galibiyet aldık, şimdi puan tablosuna bakmaya üşendim :) Onlardan biri de Bursa hükmen galibiyeti... Kupa finali öncesinde Bursayı yeneceğimize inanan kaç kişi vardı? Maç oynansa büyük ihtimal kazamazdık... Neyse... İkinci yarı flash transferlerimizin katkısıyla oynadığımız maçlara şöyle kabaca bakarsak;

Güçlü takımlardan Trabzon ve Fenerbahçe ye hem de evimizde yenilmişiz. bursayı hükmen yendik, Anteple oynayacağız daha. sadece kayseriyi yendik, kayserinin ikinci yarıdaki genel düşüşünün de etkisini unutmayalım. Karabukle berabere kalmışız, İbb ye yenilmişiz vs. Kimi yendik? GS yi, 50 yılın en kötü GS sini... Ligden düşen kasımpaşayı, bucayı, her sene yendiğimiz antalyayı... Ha bir de üst direğin inanılmaz kurtarışları ve hakemin buz gibi ibb golünü iptal etmesiyle kupayı aldık. Ama Forlan gelirse seneye şampiyonuz :)

Ben mi çok karamsarım yoksa insanlar mı çok iyimser anlamadım. 34 yaşındaki ALex 20 küsür gol atıyorsa bu ligde, 32 yaşındaki Forlan daha fazlasını atar diyorlar. E bu ligde Beşiktaşın Fenerin kovduğu Burak 19 gol atıyor ama Q7 5 tane atamıyor :) Q7 canımız ciğerimiz ama katkı sıfır... Bir insan 15 kere ceza sahasına girip 15 ini de kendisi kullanır mı? Beşiktaş'a geldiğinden beri ilk kez ibb maçında topsuz koşu yaptı o da gol yoksa, oyunun %99 da taç çizgisi kenarında bekliyor. Ayağında top olsa da orda olmasa da orda. Simao da diğer kenarda. Böyle olunca oyuncular arasında korkunç mesafe oluyor. Siz gerçekten inanıyor musunuz bir sağ bek bir stoper alınca Beşiktaş'ın bütün savunma problemleri düzelecek?

Burada transferin doğruluğunu yanlışlığını anlatıyorsun.İddaa nın temeli olarak Quaresma-Simao-Almeida-Fernandes gelmese Tello-Tabata-Holosko kalsa daha başarılı mı olurduk diye düşünüyorsunuz ?

Sorun Quaresma'nın gol atamaması mı sizce ?

Beşiktaş'ın problemleri bir senede düzelir.Buyurun danalar gibi Gaziantep örneği var önümüzde.Onlarda olup bizde olmayan şey ne ? Onu yakalamak için Hürriyet Güçer , Murat Ceylan'lı orta saha mı kurmak gerekiyor.Necip'le Fernandes ile neden yapamıyoruz aynı işi ? Ana avrat sövdüğümüz Toraman'ın takım biraz geride oynamaya başladıktan sonra kendine gelmesi nasıl oluyor mesela ?

Beşiktaş'ın kondüsyon sorunu var, Beşiktaş'ın istikrar sorunu var.Beşiktaş'ta takım oyunu oynama sorunu var.Top tutamama sorunu var.Statik oynama sorunu var.Var oğlu var ama bunlar Forlan gelmeyip Bobo kalsa da var olacaklar.Sizin anlamadığınız olay bu.

Adam gibi takımı çalıştıracak emek verecek bu adamları motive edebilecek birine ihtiyacımız var .

enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...

Tello holosko yusuf kalsa daha mı başarılı olurduk bunu bilemeyiz ancak guti - Q7 - simao- Fernandes - Almeida nın totalde Holosko -Tello -Yusuf üçlüsü kadar katkı yapmadığı da aşikar. Hem istatistik olarak hem de başarı olarak. Tek tek incelersek tello gitti Guti geldi, Holosko gitti Simao geldi, yusuf gitti Fernandes geldi dersek yanılırız. Toplamda getirdikleri ekstra bişey olmadı.

Dediğin gibi Beşiktaşın sorunları farklı, Forlan gelse de aynı sorunlar devam edecek. O zaman neden bu yaygara? Neden önceliğimiz o sorunlar değil... yoksa Forlan da gelsin Kaka da gelsin...

Evet sorun Q7 nin gol atamaması, asist yapmaması... Topla en çok oynayan Beşiktaşlı oyuncunun topu yeterince etkin kullanmaması... O takımdayken takımın takım oyunu oynayamaması, statik oluşu, ayağında top tutamaması... Pres yapmayışı, adam kovalamayışı vs. Beşiktaş elinde Fernandes, Simao, Guti, Q7 varken istediğin hoca istediğin kondisyoner gelsin yine takım oyunu oynayamaz, takım halinde savunma yapamaz... Ben böyle düşünüyorum, siz aksini düşünürsünüz...

Saygılar...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Quaresma-Simao-Almeida-Fernandes gelmese Tello-Tabata-Holosko kalsa daha başarılı mı olurduk diye düşünüyorsunuz ?

düşünmüyoruz, gerçek o.

2 sene önce kaç puan almışız
geçen sene kaç puan almışız
bu sene kaç puan almışız.

ben demiyorum ki, quaresma yüzünden 29 puan fark yedik.

ben diyorum ki, forlan gelmeyin bobo kalsa da sorunlar devam edecek tamam ama forlan gelse de devam edecekse forlan'ın gelmesi de anlamsız.

öncelikli değil.

almeida sezon sonu gidecek diyorlar. niye geldi, niye gidiyor? bobo gidiyor. guti'nin akıbeti belirsiz, ki eğer forlan geliyorsa guti iyice yedek oyuncu kıvamına iner.

guti ferrari'den daha mı önde performans olarak? ferrari futbolu bırakmış da, parasının derdine düşmüşse guti düşmemiş mi? guti'nin bilmem kaç haftadır oyununun bir izahı var mı? bu adamların tek sorunu motivasyon mu? yahu onu getiren adam schuster motive edememiş, ben mi edeyim?

önemli olan, bu adamların türkiye'ye hangi psikolojiyle geldikleri.

simao'dan memnun musunuz? ben değilim. simao'nun ilk geldiği 2-3 maçı ayırın. kalan tüm maçları hayal kırıklığı oldu. simao ismi oranında oynamıyor.

fernandes inanılmaz yetenekli bir adam. şüphe yok. peki toplara "lütfen" girişine ne diyeceksiniz. savunmanın önünde çalım atma lakayıtlığına? burayı ciddiye alıyor mu sizce?

veya quaresma? ayağındaki her topu kaleye vurarak mı bugünlere gelmiş?

bunların hepsi teknik direktörle mi alakalı işler?

hepsini bir kenara koyalım.

daha bu takımın hocası yok, biz transfer yapıyoruz. kim yapıyor o transferi? neye göre yapıyor?


-------

beşiktaş basketbol takımının sezonun ilk aylarındaki haline bakın. durmadan hoca yetersizliğinden dem vuruluyordu.

ergin ataman geldi. 3 tane oyuncu aldı. ergin ataman dahil toplam maliyet 3 milyon euro. devre arası için az bir rakam değil.

sonuç?

lig altıncılığı ve playoff ilk turunda 3-0 süpürülüş.

CDiS dedi ki...

her yapılan transfere şımarıkca sevinmek ne kadar hataysa, yapılan her transferi veya icraati de, akıl yürütmeleri yoluyla eleştirmek de bir o kadar yanlış.
forlan geliyor deniyor, şimdi biri bana bu transferdeki yanlışı söylesin.. hemen içimizdeki mali hesap uzmanları, yok bu kadar para verilir mi, bu kadar maaş alır mı falan diyecekler eminim, ki zaten deniyor.. eğer aradaki 29 puanın başlıca müsebbibi, 34 yaşındaki bir brezilyalıysa (yazıyla yirmiyedi tane gol attı -ki ben bir beşiktaşlının son 15 yılda bu kadar çok gol attığını hatırlamıyorum) amaç iyi takım kurmaktansa, bir alex getirmek olur haliyle.
unutmayın işler iyi giderse hep gider, kötü giderse bir metreden gol kaçar, iyi giderse, bekir sol ayağıyla gol atar..

kkkam dedi ki...

Yönetim yönetemiyor.

Beşiktaş sadece MAF ile mi 3 sene üst üste şampiyon oldu?

gs uefa kupasını sadece hagi olduğu için mi aldı?

Herkes alex olmasa fener bu duruma gelemezdi diyor alex varken bu takım son maçta 2 şampiyonluk verdi.
Başarının sırrı
%50 futbol
%50 yönetim

esgo dedi ki...

Bir sezonda önce hoca sonra futbolcular harcanıyorsa orada sıkıntı vardır. Takım tepetaklak gidince ve hedefsiz kalınca Schuster itin kıçına sokuldu ve gitti. Şimdi de oyunculara sarmış durumdayız.

Bu takım bugün başarısız olmadı ki, zaten başarısızdı ve başarısız ilerliyordu. Fener'in şampiyonluğuna, transferlerle karşılık verildiği falan yok, basbaya Fener'in şampiyonluğu sonrası yine giydirecek yer arıyoruz ve takımı 'mevcut oyuncular' üzerinden başarısız kılıyoruz hem de bunu 4 ay önceki mevzularla yapıyoruz.

Forlan ya da bir başka yıldız hiç fark etmez. Şimdi İbrahimovic gelse, 'geçen sene bu aşı tutmadı' diye istemeyecek miyiz ? Bu takımın sağ bek ihtiyacı gün gibi ortadayken, Maicon gibi yıldızlar bizde tutmuyor, ver oradan bir Elyasa mı demeliyiz yani ?

Bu sezon izlenen transfer politikası bizim için ilkti ve kimse itiraf edemese de bu özlenen bir duyguydu. Hal böyleyken, Denizli faktörünü görmeden Tello'lara Yusuf'lara imrenmeye gerek yok. Biri Bank Asya'da, diğeri Porsuk Çay'ında ... Holosko'nun şampiyonluğa katkısı Tello'dan az mıydı ? Ekrem'le şampiyon olduk, bırakalım hiç sağ bek aramayalım o zaman ... Şampiyonluğu getiren ve götüren faktörlerin salt oyuncu kalitesi olmadığını herkes çok iyi biliyor aslında.

ilk elin günahı olmaz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

eser ben senin ne demek istediğini anlamadım.


dünyanın en göz önündeki oyuncuları ofansif oyuncularıdır. bu yüzden dünyanın en iyi oyubcuları ronaldo, messi falandır. dolayısıyla "yıldız" almak istiyorsan hücum oyuncusu alacaksın.

peki ya daha 6 ay önce "yıldız" almak için o hücum oyuncularını almış isen?

bu sefer izlemen gereken yöntem, bir önce aldığın yıldızı gönderip yeni yıldız almak.

eğer yıldız stoper olsa gidip onu alacaklar. mesela forlan'ın stoper olanı.

öyle bir adam yok. havaalanında binlerce kişiyi toplayacak bir savunma oyuncusu yok.

o yüzden forvetleri değiştirip duruyoruz.

sezona bobo ile başladık almeida'yla bitirdik. gelecek sezonda da forlan...

bir sonraki sezon da forlan satılacak, buraya yazıyorum.

çünkü yıldız alma ihtiyacı olacak. eldekine bakacaklar ve biri gidecek.


6 ay önce almeida'yı almışsınız. bence çok özel bir oyuncu değil ve gidebilir.

tamam ama beşiktaş deneme tahtası değil ki. 6 ay oynat sat.

para kazandık diyorlar. diyecekler.

beşiktaş fonların, menajarlerin oyuncu alıp sattığı bir mecra mıdır?

forlan'ın nesi kötü?

forlan'ın hiç birşeyi kötü değil. ama futbol takımları 18 tane, 22 tane ismin yanyana yazılmasından oluşmazlar.

tüm sezon boyunca "gelecek senenin takımını kurduk. bir aksilik olmazsa gelecek sezon sadece 1 transfer yapacağız" diyen bu yönetim değil miydi?

"gelecek sezon savunmaya transfer yapacağız" diyen de bu yönetim değil miydi?

sonra da çıkmış forlan'ın nesi kötü diyorsunuz.

forlan'ın kötü bir şeyi olmaz. forlan da, aguero da, messi de, elmander de, steinsson da iyi isimler.

biz menajerlik şirketimiyiz futbolcuları isim isim değerlendirelim?

biz beşiktaş taraftarıyız. beşiktaş'a bir bütün olarak bakmak zorundayız.

transfere de bir bütün olarak bakmak zorundayız.

guti iyi
simao iyi
quaresma iyi
ernst iyi
ferrari iyi
sivok iyi
toraman iyi
cenk iyi
ismail iyi
fernandes iyi

29 puan fark yemeği nasıl açıklayacaksınız o zaman?

beşiktaş'ın savunması kötüydü de gol rekoru mu kırdı?

bir önceki sezonun en az gol yiyen takımıyken üstelik.


geçen sene quaresma alınsın kesin şampiyonuz dendi
geçen sene guti alınsın kesin şampiyonuz dendi
geçen sene simao fernandes almeida gelsin 17'de 17 dendi.

e olmadı.

Tuco Salamanca dedi ki...

@gürcan

"havaalanında binlerce kişiyi toplayacak bir savunma oyuncusu yok."

rio ferdinand gelse misal :)

@eser gökulu

Evet demek istediğimi biraz daha sadeleştirmişsin.

Gürcan'ın dediği gibi aldığımız adamı etkin kullanamıyoruz.Aga fm değilki bu 3 maçta yanlış karar veren adamı gönder sistem oturdu mu diye bak oturmadıysa değiştir.Sistem kararı verildi uygulandı tutmadı.Farklı arayış hiç olmadı.

Bir sistem kuracaksam elimde opsiyon varsa tabata istemem q7 isterim , bobo istemem forlan isterim.Olay bu.

Yani sistem gene değişsin aga o sorunlara gene çözüm bulalım ama Forlan olsun kadromuzda.Çözümü bulduğumuzda bu bizim için daha iyi değil mi ? Bunu demek istiyorum.

CDiS dedi ki...

asıl problem şu ki;

forlan transferini duyunca, bir kısım seviniyor, bir kısım eleştiriyor. bence 2 tarafında tutumu yanlış, kimse gelsin oynasın görelim demiyor.

sezon sonunda forlan gider deniyorsa, bence bunda önyargı vardır, daha gelmeyen, oynamayan bir adam için net bir ifade kullanılıyorsa, ben burada önyargı ve haksız eleştiri olduğunu düşünürüm.

yakında burada, forlan 'ın manchester united 'tayken juventus 'a boş kaleye kaçırdığı pozisyonda yayınlanır ve alınan adama bakın denir..

acaba sorun başka bir yerde mi diye düşünmeden edemiyorum.. ronaldo gelse bu memlekete şahsi diye eleştirilir, messi gelse kısa boylu denir, rooney gelse hırçın denir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş gitse nani'yi transfer etse ne düşünürsünüz?

muhteşem bir oyuncu değil mi? ama benim elimde aynı tip quaresma var?

derdiniz ki, olsun bu adam nani. daha kaliteli. yarın sistem oturunca quaresma'dan daha faydalı olur.

peki sorsak, yahu elinde var olan ve iyi olan bir adamın yerine daha iyisini getiriyorsun ama zayıf olan bölgelerin hala zayıf?

mesele bu değil.

mesele şu; beşiktaş'ın teknik direktörü oturup beşiktaş'ın eksiği forlan tipinde bir oyuncudur demiyor.

iki menajer tık tık çalıyorlar demirören'in kapısını. size forlan'ı verelim diyorlar.

o da google search yapıyor, bulunan sayfa sayısı bilmem kaç milyonu aşıyorsa "yıldız" diyip alıyor.

mesele bu.

beşiktaş'ın asli önceliği forlan mı?

beşiktaş'ta o kadar eski yıldız varken, takıma heyecan katacak, ruh katacak, diğerlerinin açığını kapatacak, gel dedinmi gelecek, git dedin mi gidecek bir oyuncu mu lazım yoksa forlan mı?

bugün trabzon'a forlan'ı koy ligin altını üstüne getirir

bugün trabzon'a guti'yi koy ligin altını üstüne getirir

bugün simao'yu trabzon'a koy ligin altını üstüne getirir.

ama bunların hepsini aynı takıma koyunca 29 puan fark yiyiyoruz.

beşiktaş'ın quaresma her bencillik yapıp kaleye vurduğunda arkasına dönüp görev yerine dönecek oyuncuya ihtiyacı var. quaresma'ya trip atacak, anlamlı anlamlı bakacak veya ona nihat gibi küfredecek oyuncuya değil.

beşiktaş'ın daha sert bir takım olmaya ihtiyacı var. daha ısıran bir takım, daha zor geri adım atan bir takım.

daha az "ben bilmemne kupasını aldım, bilmem hangi takımlarda oynadım, çok mu lazım türkiye ligi" diyecek bir adama... adamlara...

forlan'ın nesi kötü sorusu, bu sezondan hiç ders almamış adamın sorusudur bana göre.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

forlan sezon sonu gider diyorum. çünkü guti,bobo,almeida sezon sonunda gidecek deniyor...

sezon sonunda almeida gidiyor söylentisine tepki göstermiyorsunuz, bu anlayışla forlan gider demeyi önyargılı buluyorsunuz.

CDiS dedi ki...

karşılıklı atışma gibi algılamayın ama; bobo 'nun 6 sezondur oynadığını, sivok 'un 3 sezondur oynadığını, ernst 'in 3 sezondur oynadığını, quaresma ve simao 'nun takımda kalacaklarını, guti 'nin gidip gitmeyeceğinin belli olmadığını düşünürsek almeida 'nın gitmesi niye bu kadar tuhaf? geldi, verimli olamadı, iyi de bir piyasası var satılıyor, olaya bu açıdan bakın isterseniz. benzer bir örneği, johnsen örneğinde vardı, geldi, kötü değildi ama hayranlıkda uyandırmamıştı, man. utd istedi, yarım sezonda satıldı.
ayrıca, alınması planlanan, egemen, i. öztürk gibi adamlarda bence yerli statüsü için gayet iyi adamlar. forlan 'la i. öztürk mü oynayacak diyenlere, messi ve maxwell, ronaldo ve arbeloa derim..

ayrıca şunu söyleyeyim, beşiktaş 'ın bu seneki hüsranının bence temel sebebi kalitesiz türk futbolcular. veya formsuz da diyebilirsiniz. yani en iyi yerli adamınız necip 'se, burada bir terslik vardır. ekrem, toraman, nihat, ismail, nobre (!) gibi adamların beklentilerin çok altında kalması yabancı oyuncuların verimini de düşürdü. 2 örnek; türkiye kupasında atılan gollerin hepsini yabancılar attı ve siz milli takım teknik direktörü olsanız beşiktaş 'tan kimi milli takıma alır ve direk olarak oynatırsınız?

Forlan transferi o kadar absürt bir transfer değil yalnız.Fernandes gereksizdi mesela.Simao da öyle ama forvet koşusu yapmayı bilen oyuncu bulundurmayan bir hücum hattı için Forlan gereksizdir diyemeyiz.
Yaşı,Türkiye ligindeki maçlarda göstereceği konsantrasyonu konularında benim de bazı çekincilerim var.Netiçede her transfer bir risk barındırır.

Pamukk dedi ki...

kalitesiz yerliler
fazla yıldız
takım olamama
savunma vs vs
eksiklerimizdi.

hoca kim olucak ? forlanı kim istedi? takımın takım olabilmek için iyi bir menajere ihtiyacı var. herkes kendi keyfinde gibi görünüyor.
yıldız alırken; hamal da lazım bu takıma.

Pamukk dedi ki...

hem neredeyse faul yapılmayan açık futbol oynanan ispanya liginden futbolcu alınmasına da karşıyım. buraya gelince neye uğradığını şaşırırlar

Daum istifa etmiş.Bari şimdi kaçırmasalar.

enorton dedi ki...

Beşiktaş Teknik Direktörü, Tayfur Havutçu ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

LİG TV

Çok yanlış yapıyorlar.Umarım yalandır.

enorton dedi ki...

Yalan değil... Resmi siteden verilmiş...

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=20669

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Forlan transferini destekliyorum. Bobo'nun yerini dolduracak bir adam lazimdi. Fakat yildiz alacaklarsa savunmaya da alsinlar. Bu savunmayla gitmez bu is. Tayfur'a da guvenmiyorum, kupayi kazandik diye uzattilarsa sozlesmeyi buyuk hata yapmislar. Kupa iki direk arasindaydi...

makavel dedi ki...

İyide bu seneki schuster olayını neden es geçiyorsunuz??Nobreyi 10 numara pozisyonunda oynatıp orta göbeği haftalarca guti ve aurelio ya teslim eden necip ve ernsti oynatmayan zihniyetin mirasıdır bu !!
Bu sene şanssızlık oldu kanımca ihşallah seneye olmaz.Bu kadronun başında Denizli kalsaydı (sevmeme rağmen)muhtemelen 8 puan farkla şampiyon olurduk!!

makavel dedi ki...

29 puan olayıda çok saçma fark zaten ilk yarı sonunda 14 dü ve şampiyonluk
zaten gitmişdi.olimpiyattaki belediye maçından sonra tamamen koptuk kendi tezlerinizi savunmak için takımı küçültüyorsunuz çok ayıp bu takım iyi takım usta..aurelio ve gutiyle 90 dakka önde oynamaya çalışan adamın birinin bokuna gitti bu sene.Bakınız ilk devredeki bursa ve galatasaray maçalrına ne kadar rahat kazandık neden çünkü kontrollü oynadık seneye güzel olucak!!!

AQ-47 dedi ki...

kupayı aldıktan sonra böyle bir yazı bekliyordum doğrusu...denizli'nin takımıyla bu takımı kıyaslamak komik, 4 büyüklrden 3ü yarıştan kopmuş, senin karşında kısıtlı kadrosuyla sivas var, ite-kaka şampiyon olmuşsun...bu sene ligde oynanan futbol seviyesi o senenin çok üstünde
sertlik, defansif anlayış, koşan savaşan oyuncuların bolluğu...denizli'nin takımı ve hatta kendisi olsaydı UEFA'da gruptan çıkabilir miydik?

borasahin dedi ki...

+1 -> Gurcan Ulusoy.

Her sene forvet transfer ede ede anasini aglatacaklar takimin. 11 tane forvetli bir takim kurmamiz lazim.

powerslide dedi ki...

dün serdal adalı lig tv'de taraftarlardan özür diledi bu sezon için. "Biz birşey başarmış gibi hissetmiyoruz kendimizi, kupayı aldık ama mutlu değiliz şimdi daha iyisi için çalışmaya başladık" dedi. benim hoşuma gitti açıkçası bu tavır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

dediyse iyi demiş. ben de onu demiştim :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Schuster'i sirf istikrar adina destekleyen, antrenorleri elestirmeyi neredeyse gunah diye nitelendiren kisilerin Tayfur'u simdiden yermesi, ustelik kupayi almasina ragmen ve Schuster'den daha basarili olmasina ragmen yermesi cok manidar.:)

Yorum Gönder

Ara