.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mayıs 2011 Cuma

Neyin Peşindesin Ertuğrul?

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam basına verdiği mülakatta, hiç de üzerine vazife olmayan işlere girdi. Basın mensupları kendisine Gençlerbirliği ile oynayacakları maç ile ilgili görüşlerini ve ligin geneli hakkındaki fikirlerini sorduğunda, fırsat bu fırsat diyerek Beşiktaş'a salladı Ertuğrul. Yabancı oyuncularımızın ülkelerine gönderilmelerini, Gaziantep maçını önemsemememizi, bu maça A2 ağırlıklı bir kadroyla çıkma ihtimalimizi diline doladı ve üçüncülük yarışına girdiği Antep'e kaybedeceğimizi ima etti.
Bursaspor şu anda ligin üçüncüsü, önünde oynayacağı bir maç var ve o maçı kazanırsa zaten ligi üçüncü bitirecek. Yani tüm ipler kendi ellerinde. Beşiktaş'ın ya da Antep'in ne yaptığı onları sıralamadaki yerleri açısından zerre kadar ilgilendirmiyor aslında ama Ertuğrul efendi bir şeylerin acısını bu yolla çıkarmaya niyetli belli ki. Bir Beşiktaş taraftarı olarak takımımın ligde oynayacağı en iddiasız maça bile tam kadro çıkmasını isteyebilirim. Yabancı oyuncuların ülkelerine gönderilmesini eleştirebilir, bu maça A2 destekli bir kadroyla çıkacak teknik yönetimime kızabilirim. Tüm bunların futbol rekabeti içinde doğru olup olmadığını bile tartışabiliriz hatta, amenna. Lakin burada çok önemli bir nokta var, onu da şöyle izah etmeye çalışayım; Bursaspor ve Beşiktaş camiaları, taraftarları yıllardır bir nefret sarmalı içinde dönüp duruyor. Deplasman maçlarına taraftar götürülemiyor, bunun ilk denendiği sene döner bıçakları, sallamalar havalarda uçuşuyor. Yaralanan insanlar, tutuklamalar, kör şiddet gırla. Son olayın üzerindense yalnızca iki hafta geçti ve Bursaspor camiası hala yaşananların nefretiyle dolu.
Bu ortam içinde Bursaspor'un teknik direktörü çıkıp Beşiktaş'ın kadro tercihini eleştiriyor. Mealen diyor ki; "Beşiktaş maçı kaybedecek ve biz de kazanamazsak üçüncü sırayı kaybetmiş olacağız. Bu durumda Beşiktaş üçüncülüğümüze mal olacak bir hareket yapıyor" Güzel kardeşim, bu iki camia birbiriyle kanlı bıçaklı hale gelmiş, neredeyse insanlar öldürülecek durumda, 2 hafta önceki rezillikten sonra senin 20 taraftarın cezaevine gönderilmiş ve insanlar barut fıçısı. Sen hangi akılla, hangi izanla, hangi sağduyuyla, hangi insanlıkla çıkıp diyorsun ki "Beşiktaş bizim üçüncülüğümüze mal olacak bir iş yapıyor" Yapmak istediğin şey ne? Bu kadar nefret yetmedi mi? Daha fazla insanın birbirine düşman olmasını, kan dökmesini mi istiyorsun? Bu memlekette her zaman taraftar haksızdır. Şiddeti o üretir, vandallığı o yapar ve günah keçisi de odur. Hiç bir zaman yukarı bakılmaz, yöneticilerin/hocaların/basının neler söylediği, nasıl bir nefret ve düşmanlık dili ürettiği umursanmaz. Kupa finalinden sonra, bazılarının adam gibi adam dediği mahalle kabadayısı Abdullah Avcı'nın "Havaalanındaki maç berabere bitmedi" diyen açıklamasını dinledik ve ne kadar adam olduğunu bir kez daha anladık. Şimdi de bir başka adam gibi adam Ertuğrul Sağlam'ın çapını görüyoruz işte.
Bu insanlar böylesi nefret söylemleri üretmeye, hedef göstermeye, tahrik etmeye devam ederlerse, hiç kimsenin çıkıp "ama taraftarlarda çok bik bikbik" diye konuşmaya hakkı olmayacak...

10 Yorum:

Unknown dedi ki...

Bizim ulkemizde oyuncusundan teknik direktorune kadar hepsi asiri duygusal yaklasiyor futbola her konuya oldugu gibi. Saglam'in da bu mevzuda asiriya gittigini dusunuyorum, Besiktas'in basindayken yaptigi aciklamalar buna ornek olabilir.

PS. Blogun eski fontu daha sade ve okunakli idi bence, feedback vermek icin soyleyeyim dedim bunu da.

tannhauser dedi ki...

"üçüncülüğü elimden kaçırırsam, suçu şimdiden beşiktaş'a atayım" gibi alenen fark edilen bir kurnazlığa girişecek kadar küçülebilecek bir adamın en başarılı teknik direktörlerden gösterildiği bir ligimiz var. bu ligde, bu ülkede schuster'in açıksözlülüğü eleştiri alırken, bu ufak hesapları yapan adamların basınla ilişkilerine güzellemeler düzülüyor.

outlaw dedi ki...

birol hakli bence de, eski font daha okunakliydi...

Mayor dedi ki...

Hocam CSS'e

.art-post {
margin-left:50px;
margin-right:50px;
}

eklersen soldan sagdan biraz bosluk kalmis olur, daha rahat okunur kanimca.

jbck dedi ki...

Yazıyı yazan arkadaşa saygısızlık yapmak istemem ama geçen sene neden hiçbirşey demedin Ertuğrul Sağlam diye sormak isterim. Her koyun kendi bacağından asılır, bunu unutmaması lazım ama her zamanki gibi sinsice davranıyor, biz geçen sene kendisini iyi tanıdık, şaşırtmadı bu söyledikleri. Kolaya kaçacağına keşke ilk yarı Antep'le maç yapmadan kazandığı 3 puandan bahsetse, alıştılar iki senedir hükmen galibiyetlere zorlarına gitti sanırım aksi kendi başlarına gelince.

Unknown dedi ki...

Bursaspor yine aynısını yapıyor, kendi başarısızlığını Beşiktaş'a mal edip, yöneticiler, teknik kadro üzerinden prim yaparken bir şehre İstanbul ve Beşiktaş düşmanlığı aşılıyorlar.

makavel dedi ki...

ertuğrul doyduğum yer diyor..yakışmadı!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kendi basarisiziligini ortmeye calisma Ertugrul, isine bak...

Hicbir zaman ust klas bir teknik direktor olamayacaksin.

can dedi ki...

Ertugrul su son bir ayda yaptigi sacma sapan konusmalarla "adam gibi adam" cilasinin altindan dokulen sivayi gosterdi. Gercekten de bes para etmez bir insan gibi davranarak oynadigi tribunlere layik oldugunu gosterdi. Milliyetci-muhafazakar Bursa tosunlarinin muhafazakar-milliyeci "hocasi". Ne diyelim, allah bir yastikta kocatsin.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara