.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Keşke Hiç Dönmeseydin

Nihat Kahveci'nin ikinci Beşiktaş macerası çok büyük ihtimalle sona erdi. Konyaspor maçında saha içinde Quaresma ile kapışan, saha dışında da Turgay Demir'in üstüne zıplamaya çalışan Nihat, o günün hemen ardından Türkiye'den ayrılacağını açıklamıştı zaten. Bugün basında yer alan haberler de sözleşme feshi konusunda kulüple anlaştığını ve Beşiktaş'la ilişkisinin kesildiğini söylüyor.
Nihat'ın Toschak döneminde A takıma yükselmesiyle başlayan, özkaynak düzeninin simge oyuncularından biri haline gelmesiyle devam eden, İspanya'daki muhteşem yıllarıyla zirve yapan kariyerinin Beşiktaş'a dönüşüyle büyük düşüş göstereceği birçok kişinin malumuydu zaten. Ağır sakatlıklar yaşamış, formsuzluğun zirvesinde bulunan, üstüne Fatih Terim egolarıyla donatılıp saha içinde ona buna fırça atan bir fenomene dönüşen Nihat hakkında homurdanmalar da çok kısa süre sonra başlamıştı. Aldığı para, bonservis bedeli, gol atamadığı ve berbat oynadığı maçlar derken, geçirdiği ilk sezonun ardından birçok taraftarın üstünü çizdiği ve hatta nefret ettiği bir topçuya dönüştü Beşiktaş'ın çocuğu. Üstüne yeni bir sezon başladı. Hala ona güvenenler olsa da, Nihat bıraktığı yerden devam etti ve sahada yokları oynamayı sürdürdü. O kötüleştikçe taraftar üstüne gitti, taraftar üstüne gittikçe o daha da agresifleşti, o daha da agresifleştikçe bir şeylerin patlak vereceği anlaşılmaya başlandı ve en nihayetinde bir şeyler patlak verdi. Kavga, küfür, atılamayan goller, alınan yüksek ücret, homurdanan taraftar birleşti ve Nihat'ın ikinci dönemi (çok büyük ihtimalle) sona erdi.
Şimdi 8 numaranın ikinci Beşiktaş seferine zorlandığı günleri hatırlayınca bu sonuca pek de şaşıramıyorum aslında. Şampiyonlukla biten bir sezonun ardından süksenini sürdürmek isteyen yönetimimiz Mehmet Topuz'a Beşiktaş forması giydirip kanal kanal yeni transferini anlatıyordu hatırlarsınız. Sonra devreye Aziz Yıldırım girdi. Uçağına karanlık abileri doldurdu, Kayseri'ye gitti, Topuz'u bizim yöneticilerin elinden aldığı gibi kendi kullandığı arabasına oturtup İstanbul'a döndü. Fiyakası çizilen, şampiyonlukla kazandığı krediyi basiretsizlikle bir anda yeniden sıfırlayan, formayı giydirdiği topçuyu bile ezeli rakibine kaptıran yönetimimizin acilen bir şey yapması gerekiyordu. Taraftarın çok sevdiği, Topuz rezaletini unutturacak, geçmişte yaptıklarıyla camiaya heyecan getirecek biri lazımdı şimdi. Bu adamın yaşadığı çok büyük sakatlıkların ve bir türlü geri dönememesinin bir önemi yoktu. Formsuzluğunun ve isteksizliğinin de bir önemi yoktu. 7 yıl önce 23 yaşındayken ve formunun zirvesindeyken 5 milyon euroya satılan Nihat'a, 30 yaşına ve artık onu taşımakta zorlanan dizlerine rağmen daha fazla para vermek farzdı artık. O para verildi, Nihat'a reddemeyeceği bir maddi teklif sunuldu. Yaşadığı 7 yılın ardından evine dönmeyi 3. görüşmenin sonunda istediğine karar veren ve üst düzey ligde artık tutunamayacağını da gören Nihat ikna edildi ve taraftarın önüne sunuldu. Topuz travmasıyla yazı zehir edilen taraftar Nihat'a sarılacaktı artık. İspanya'da iki kez şampiyonluğu direkten dönmüş, golleri lebleli gibi sıralamış, San Sebastian'da neredeyse efsaneye dönmüş bu adamdan beklentiler de büyük olacaktı elbette.
İşte o beklentiler ağır geldi Nihat'a. Formsuzluğunu bir türlü üstünden atamadı, artık kronikleşen sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı, gol atamadıkça aldığı ücreti konuşan yazarlardan bir türlü kurtulamadı, kötü oynadıkça kendisini yuhlayan taraftarın baskısından bir türlü sıyrılamadı ve bugüne gelindi. Beşiktaş efsanesi olarak anılabilecek bir topçu, gözlerimizin önünde küfür edilen, nefret edilen bir haine dönüştü. Şimdi 2 sene önceye dönüyorum da, söyleyebildiğim tek şey keşke hiç dönmeseydin oluyor....

13 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Delgado gibi Nihat'ta da suc bulamiyorum ben. Gelir gelmez askere gidip kampi kacirdik zaten. Sonra takim cok kotu iken o da nasibini aldi, ustelik kendisi basbaya forvet iken surekli sag kanatta oynamak durumunda kaldi. Cok ustune gidildi ve bunu kaldiramadi Nihat, bu sahadaki tavirlarindan, hareketlerinden, oynadigi futboldan (egoistce) belli oluyordu zaten. Sonra 2. senesinde yine sag kanatta oynatilip durdu, seyirciden de tepki gordu, sonra agir bir sakatlik gecirdi ve geri donemedi. Ben Nihat'ta fazla suc bulamiyorum, buyuk sanssizliklar yasadi ve yeterince verim alamadik, bizde de suc var. Nihat bence hala iyi bir futbolcu ve dogru sekilde kullanilirsa hala verimli olabilecegini dusunuyorum. Yazik oldu bence.

Tuco Salamanca dedi ki...

@4EVER

abi yanlış pozisyonda oynatıldığı konusunda haklısın ama sağ kanatta oynatılması, top kontrol edememesini yada üç metreye pas atamamasını açıklamıyor.

neyse, olan oldu. gerçekten "keşke dönmeseydi", hep ilk dönemindeki haliye hatırımızda kalsaydı.

yine de herşey için teşekkürler nihat kahveci, bundan sonra yolun açık olsun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bitti adamın futbol hayatı...

BJK4EVER dedi ki...

Abi Nihat sag kanatta topla bulusturulmamasi gereken oyuncu zaten. Adam kanatta aldigi toplari ezdi, sonra tepki gordu. Nihat forvet arkasinda oynayip yuzunu kaleye donup vurmasi gereken bir oyuncu, aynen tipki Forlan gibi. Simdi Forlan'i alip sag kanada koysak sence gelecek sene ne oynar? Tamam, Nihat'ta sahada harbiden sorunlar vardi, bagirmalar cagirmalar, egoistce hareketler vs, ama cogunu Quaresma da yapiyor mesela, o yapinca 'tarzi' oluyor, kimse birsey demiyor. Nihat'ta oldugu kadar bizde de suc var, taraftarindan tut hocasina kadar.
Nihat sence bu kadar mi kotu?

enorton dedi ki...

Nihat ilk geldiği zaman Denizli onu yanlış oynattı diyelim. E peki sonra Schuster geldi o da direk 11 oynattı, bazı maçlar 4-3-3 ün sağında oynattı doğru ama 1-2 maçta da forvet arkası ya 2 forvetten biri olarak oynattı yine tık yok.

Sonra Hiddink ilk geldi Nihatı sürekli çağırdı ve 11 oynattı ama en son Azerbaycan maçında o da pes dedi... 3 tane hoca da faydalanamadıysa bence futbolcudadır artık suç... Nihat yanlış yerde oynamasından doğan sorunlardan çok Kadıköyde Fenerbahçe maçında zirve yapan umursamazlığı ve vurdumduymazlığı ile tepki çekti. Yoksa bu gözler Ertuğrul Sağlam'ın forvetten stoperliğe geçişini de gördü...

makavel dedi ki...

fernandes gitmiş :( nihat gitmiş kalmış çokta tın..

enorton dedi ki...

Fernandes neden geldi anlamadık ki zaten... Avrupada zaten oynayamıyordu, bonservisinin yüksek olduğu belliydi. Schuster yedek oturttu o dururken Mehmet A. - Guti ortasahası oynadı. Sonra Tayfur hoca Gutinin sakatlığında onun yerine, son olarak da Ernst in yerine oynattı... Sakatlıklar olmasa oynayamacaktı zaten... Ama sayesinde kupayı aldık..

Ben o kadar da üzülmedim... Tayfur hocanın 4-2-3-1 den vazgeçmeyeceğini düşündüğüm için Fernandes yine yedek oturacaktı alınsaydı da...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ernst artik yasinin da etkisiyle dusus trendine girdi. Ernst'ten bekledigimiz verimi alamazsak Fernandes gibi genc bir adami cok arariz...

enorton dedi ki...

Ernst ile neden sezon ortasında 3 yıllık sözleşme yenilendi anlamadım. Hamit Reale imza atmadı henüz, Hamiti alabilirsek Fernandes ten daha iyi transfer bana göre. Hem bonservissiz, hem Türk hem de lider özellikli, çok yönlü bir oyuncu...

makavel dedi ki...

gs taraftarının içi ribery ismi geçinçe nasıl cız ediyorsa fernandez de bizim için öyle olucak.ne q7 ne simao nede almeida.. en kritik bölgenin en kaliteli adamını kaybettik. ernst den necipden daha faydalı diyemem ama daha kaliteli olduğu kesindi..son maçlardada bayağı uğraştı adam takımda kalmak için ama tabataya ismaile toplam 16 m euro veren aynı şahsiyetler fernandese 8 m euro yu çok gördüler bakalım şimdi orta sahanın yükünü kimler çekicek 35 yasındaki marcomu 33 yasındaki ernstmi 20 metre depar atamayan gutimi ?pancu yu piç ettiklerinde nasıl üzüldüysem bu çocugada okadar üzüldüm.!!

Kalten dedi ki...

Fernandes daha bitmemiş, fiyatı düşürmek için uğraşıyorlarmış:

http://haber1903.com/transferde-son-durum_3_52289

Bence düşüremeseler bile alınacak. 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında da Guti ilk 11 oyuncusu olmaz artık.

Bu arada Fernandes'i biz almazsak 8 milyonu bastırıp ilk alacak kulüp Galatasaray. Tek başına 2 BAM ediyor adam.

makavel dedi ki...

ihşallah abi ya ersan la fernandes olmazsa olmaz..

Yorum Gönder

Ara