.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Gelecek Senenin Takımı

"Gelecek sezon transfer düşünmüyoruz. Bobo ve Ernst ile sözleşme imzalarsak gelecek yıl transfer yapmayı düşünmüyoruz. Hocamız çok memnun. Çok güzel bir ekip oluşturduk. Bu sezon tabii ki şampiyonluğu kovalayacağız. Ama önümüzdeki sezonun takımını koruyoruz. Bobo ile sözleşme uzatmazsak muhakkak yerine birisini alacağız"

Yıldırım Demirören

---

6 ay önce bugünün takımını kuranlar, bugün de bir sonraki senenin takımını kurmakla mı meşguller?

Hani bu takımın transfere ihtiyacı yoktu?

Yok diyen ben değilim, onlardı yahu...

62 Yorum:

EnisteKolaKoy dedi ki...

bunlari ilk 11'e yapilan transferler olarak gormuyorum bunlari. gurbetci hamlesi de yerinde bence. adamlari anadolu'dan alinca 5 kati para istiyorlar.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mesele iyi oyuncu olmaları değil.

beşiktaş'ın mükemmel bir kadrosu var ise, niye adama ihtiyacım var ki?

beşiktaş'ın mükemmel kadrosu falan yoktu ve bal gibi de kadrosu zayıftı.

onu itiraf edemeyenler, taraftara onu satanlar bugün çıksın konuşsun istiyorum hepsi bu.

dominic molise dedi ki...

good point gurcan.

EnisteKolaKoy dedi ki...

baskanin takimdan anladigi yabanci transferi demek ki. gecen sene yabanci transferi, bu sene yerli transferi. onumuzdeki sezonun trendi ne olacak bakalim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Sözde Tayfur hocanın izleyip beğendiği oyunculardı bunlar fakat ne tesadüf ki Tanju ve Burak'ın menajerleri her zaman iş yaptığımız Ahmet Bulut çıktı. :)

http://www.transfermarkt.de/de/foot--ball/details/berater_458.html

Adsız dedi ki...

Baskan orada yabanci transferi kastetti bence ve dedigi gibi olacak buyuk ihtimal bobonun yerine bir birforvet gelip transfer bitecek.Bu seneki kadro ne olursa olsun son yillarin en iyi kadrosuydu. Bu transferler ve olasi bir saglam yabanci golcu veya hilbertin yerine yi bir sag bek ile bu takim cok daha iyi durumlara olacak

Tuco Salamanca dedi ki...

bugüne kadar borsaya bildirilip de olmayan bir transfer hatırlamıyorum. yani fernandes kesin olarak bitti zaten.

bu arada ibrahim akın hakkında resmi bir açıklama yok ama heryerde kesinmiş gibi konuşuluyor.

CDiS dedi ki...

yapmayın lütfen, bir kere de birşeyi beğenin..
milli takıma futbolcu veremeyen bir takımın, yerli futbolcu alması kadar doğal birşey mi var? gurbetçi oyuncular, yaşları 20-23 arasında, gelecek vaat ediyorlar (özellikle burak kaplan), maliyetleri fazla değil. egemen ise ligin en iyi 'yerli' savunmacılarından. ibrahim öztürk transferi ise bence ersan gülüm transferi için adana 'ya gözdağı. yarım sezon parlayan bir defans oyuncusuna 6-7 milyon euro verilmemeli zaten..
ibrahim akın ise alınmasın ya, bu adam İ.B.B 'nin topçusu, beşiktaş'ın değil. yedek kalırsa, sıkıntı yaratacak bir potansiyele sahip futbolcu aynı zamanda..

~Poseidon~ dedi ki...

Devre arasında da burada yazmıştım. Sezon sonunda bu takımın % 60'ı değişecek diye.

Bu sezon açık ara yerli kalitesi en düşük veya en formsuz takım Beşiktaş'tı.

İlginç bir şekilde yönetim iki sezondur transfer politikasında sessiz ama çok planlı ve derinden ilerliyor.

Bu değişiklik mutlaka olmalıydı. Ben bu işin sadece yerli isimler ile kalacağını zannetmiyorum. Yabancı transferleri de yolda.

Yönetim hem yerli hem yabancı olarak Türkiye'nin en kaliteli kadrosunu kurmak istiyor. Her bölgenin en iyisine veya o bölgeyi yedekleyebilecek en mantıklı yerliye yöneliyor. Gurbetçiler kumar mı? Bence kumar ama tutabilir de...

Artık top Tayfur Hoca'da bu kadro TAKIM olmayı öğrenmeli. Yoksa yine geçen seneden bir farkımız olmaz.

isaac newton dedi ki...

olay bir şeyi beğenip beğenmemek değil bence. herkes görüyordu yerli transfer ihtiyacını buna rağmen çıkıp gelecek senenin takımını kuruyoruz transfer yapmayacağız denildi. bende katılıyorum gürcana

ayrıca neye göre kime göre milli takıma oyuncu veremiyoruz? çağlar birinci gibilerin bu takımda neden olupta necipin neden olmadığını anlayan varsa bana da anlatsın. tam bir fiyasko

CDiS dedi ki...

necip 'in milli takım için yeterli olduğunu düşünmüyorum şahsen, tabu mudur burada necip 'i eleştirmek bilmiyorum ama, hamle zamanlamaları ve oyun kurma konusunda kendini ciddi anlamda geliştirmesi gereken bir necip 'i hem milli takımda hem de beşiktaş 'ın onbirinde banko olarak görmek biraz duygusallık. kendisi 1-2 sene içerisinde kendini ciddi anlamda geliştiremezse, en iyi bir yasin sülün olur, buraya da yazıyorum..
o değil de, selçuk inan adı geçiyor basında, ne kadar inanmamız gerekiyor acaba ama, kararsız bırakan bir transfer bu şahsen beni..

~Poseidon~ dedi ki...

@isaac burası Türkiye... Milli takımın yönetşm kadrosuna bakarsan zaten net bir şekilde anlaşılır.

Beşiktaş'ta Necip'ten başka milli takımı hak eden futbolcu söyler misin?

Mehmet Topuz, Selçuk İnan, Mehmet Topal varken Necip'in alınmamasını anlayabiliyorum.

Tuco Salamanca dedi ki...

başkan zamanında saçma birşey yumurtladı diye, şimdi tükürdüğünü yalamamak adına transfer yapmamalı mıydı?

eleştirin abi ama bu kadar boş olmasın içi. başkan "takım iyi" demişti ama şimdi transfer yapıyor. eee nolmuş yani?

isaac newton dedi ki...

ben yerlilerimizin kaliteli olduğunu savunmadım zaten o ayrı ama en formda olduğu zaman bile cenk milli takıma giremedi onun yerine yedek, maç yapmaya merk günok alındı. ayrıca gökhen zanın olduğu bir milli takımda da toraman gayet rahat oynar

Ben transferlere olumsuz yaklaşmıyorum.Özellikle Burak Kaplan'ın gelmesine çok şaşırdım.Epey adı geçen bir oyuncuydu Almanya'da.
Veli ve Tanju'yu bilmiyorum ama Scoutgs'nin takip ettiği oyuncularmış.Çok kötü değillerdir herhalde.

http://scoutgs.com/analizler/veli-kavlak-incelemesi.html

http://scoutgs.com/sgs-arastirma/tanju-kayhan.html

Benim üzüldüğüm şey bu oyuncuları kendimiz bulamamız.Transfer politikamızı,alacağımız oyuncuları 2011 yılında halen menajerler belirliyor.Sonra da bu olmayan kulüp stratejisiyle Avrupa'da başarı bekliyoruz.

~Poseidon~ dedi ki...

@bobo aralarında sadece Burak gerçekten sorunlu bir oyuncu. Her gittiği takımda huzursuzluk çıkarıp kadrodışı kalmış bir isim.

Diğer transferler eğer ki Türkiye Ligine alışabilirlerse oldukça başarılı olabileceklerine inanıyorum.

dominic molise dedi ki...

gurcan zaten transfer yapmayalim demiyor, demeclerin ne kadar taraftari kandirmaya yonelik oldugunun altini ciziyor.

onun disinda milli takima bence toraman'dan baska girecek oyuncu yoktu besiktas'ta. cenk necip'in mevkisindeki adamlar fazla iyiler. koybasi bence balon.

bu gidisle gelecek sezon en az 20 tane ilk 11 oyuncumuz olacak ve tayfur bu kadro genisliginin altindan kalkamayacak. devre arasinda da skibbe daum gerets falan gelir.

fm/cm oynayanlar bilir bir sezonda cok fazla transfer yapmanin zararlarini. fenerbahce o yuzden iki senedir sampiyonlugun bu kadar favorisi. her sene 2-3 transfer yapip kadroyu korudular. bu sene de soylendigi gibi serdar kesimal, selcuk inan ve sezer ozturk ile bence yine sampiyonlugun en buyuk adayi olacaklar. baska transfer yapmalarina bile gerek yok.

biz ise halihazirda takimda yillardir bi bok yapmayan, yaslari da oldukca gecgin yaklasik 8-10 adamimiz varken hala adam aliyoruz.

forlan maicon gelse bile, elimizdeki para eden tum yabancilari yine belese yollariz. sonra da dunyanin en iyi kadrosunu kurar ligi en iyi 3. bitirir, uefa'da guruplardan cikariz ve yine neden olmadi diye sebep arar tayfur'u postalariz. oysa ki schuster'i de cok seviyorduk ama basarili olamadik diye q7'yi satamazdik dimi?

demiroren hepimizi susturdu, ben dahil. forza'da millet transfer nobetinde. oysa ki bilmiyorlar ki bekledikleri forlan degil, godot.

okka dedi ki...

akan giden zaman zarfında değişim yok sayılamaz. değişmeyen tek şey değişim demiş birisi.

altı ay önce transfere gerek duyulmayacağı düşünülmüş ve o sözler söylenmiş olabilir. fakat aradan geçen 6 ay sonra bu düşüncenin yanlış olduğu görülüp transfer yapılmaya karar verilmesi bence normal birşey.

yönetimin çok eleştirilecek tarafı var. ama burda eleştirmek biraz acımasızlık gibi geliyor bana.

tearkan dedi ki...

6 ay önce yanlış olduğu bu kadar bariz olan bir şeyi söyleyip sonra da yanlışımızı gördük, düzeltiyoruz demek hiç samimi ve inandırıcı olmaz benim gözümde.

yapılan transferlere bakınca da ben öyle 20 tane ilk onbir oyuncumuz olduğuna pek inanmıyorum açıkcası. veli ve burak kanatlara alternatif olarak alındılar. elde sadece simao ve q7'nin olduğu yerde çok da mantıksız değil bu hamleler. ön tarafta ekrem'i yada hilbert'i görmekten iyidir bence.

tanju ile de yapılmış bir röportajı okudum. sağ ayaklı fakat ağırlıklı olarak solda oynayan ve bu bölgede oynamayı tercih eden bir oyuncuymuş. ibo'nun gidişiyle ismail'in yanında sol bek alternatifi olacak gibi gözüküyor.

egemen, toraman, sivok ve kalırsa ersan da ikili defans göbeğinin dört alternatifi olacaklar. gerçi burada aynı seviyedeki oyuncuların birbirine alternatif seçilmesi sonucu geçtiğimiz sezon ortasahada oluşan yığılma burada oluşur korkusu var bende.

benim son dönem kadroya ilişkin yapılan hamleler içerisinde bir tek ekrem'in sözleşmesinin uzatılmasına itirazım var açıkcası.

tearkan dedi ki...

egemen'in şahsına olan itirazımsa bakidir; fakat transfer gerçekleştiği için artık o konuda söyleyecek çok fazla şey yok açıkcası. formayı giydiği sürece kendisine karşı nötr kalmak zorundayım.

bu arada yazmayı unutmuşum; sırf yabancı kontenjanı açılsın diye holokso ibrahim akın takası yapmaya falan kalkmasınlar. ibrahim ne gelişme gösterdi ki geri dönecek beşiktaş'a?

Basar dedi ki...

@CDİS
% haklısın. Duygusal olarak Necip'i çok sevsekte, şu an aynı bölgenin muadilleri olan Emre ve Selçuk'un performans olarak çok gerisinde. Kendisini çok daha geliştirmesi lazım.

Aynı şekilde 16 yaşında ve fiziken gelişimini tamamlamamış Muhammet'i takımda görmek hayalperetlik.

Bunun dışında, eleştirilere katılmıyorum. Bu takımın ciddi anlamda kaliteli Türk oyuncuya ihtiyacı var. Yabancı oyuncuları zaten değişmeyecek ve buradaki transfer bitti (Eğer Bobo kalırsa)

Bence tartışılması gereken neden transfer yapıldığı değil de gelenlerin eksiklerimize merhem olup olamayacağı. Dünden beri hiçbir BJK ortamında gelen oyuncular ile ilgili bir analiz bulamadım.

Son olarak, umarık Selçuk transferi doğrudur. Böyle bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Tabi aynı şekilde GS'nin de şiddetle aynı oyuncuya ihtiyacı var. fenerbahçe de klasik arsızlığını gösterecektir...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Veli ve Burak transferiyle kadronun şiştiğini söyleyen arkadaşlar,bu yeni gelen transferlerin Quaresma ve Simao'yla aynı seviyede olduğunu mu düşünüyor yoksa ben mi yanlış anladım .xD

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CDiS dedi ki...

açık söyleyeyim, tekrarlıyorum, son 10 yılda beşiktaş altyapısından çıkıp, ciddi anlamda gerek beşiktaş 'ta, gerekse başka takımlarda parlayan oyuncu var mı? yapmayın bu arsenal romantizmini.. beşiktaş gibi takımlar üstyapı takımlarıdır, genç futbolcuları oynatarak tecrübe kazanmasını bekleyemezler, ancak aralarından nihat gibi, sergen gibi üstdüzey potansiyele sahip futbolcular varsa onları bekleyebilirler. gurbetçi oyuncuların avantajı, yerli muadillerine göre hazır birşekilde gelmeleri. veli kavlak dediğimiz adamın birçok şampiyonlar ligi veya avrupa ligi maçı var.. gittiğine en çok üzüldüğüm (zamanında) adam olan batuhan 'ın haline bir bakın. ne oldu mehmet sedefler, serdar özkanlar, aydın karabulutlar, emre özkanlar,korcanlar, kenan özerler, rıza şenler.. 3-4 sene önce de devamlı, bu adamlar oynatılsın deniyordu, şimdi bu adamların çoğu düşme hattındaki takımlarda, 2. ligde falan.. hiçbiri patlama yapamadı..
konu biraz dağıldı ama..

@whitecollargent

Sana dememiştim zaten.Bu gidişle gelecek sezon 20 tane ilk 11 oyuncumuz olacak diyen dominic molise'ydi sorum.

Bir de Onur Bayramoğlu denen adamın bu haliyle ben Bank Asya'da bile oynayacağını zannetmiyorum.Çocuk fiziğinde,hem üst tarafı hem alt tarafı çok zayıf.Sürekli sakatlanıyor ve şans bulduğu birkaç maçta da berbat oynadı.Ben hiçbir ışık görmüyorum kendisinde.Veli'yle aynı seviyede olduğunu da hiç zannetmiyorum.Kaldı ki Onur kanat oyuncusu değil,orta saha iç oyuncusu.Veli'yle kıyaslamak doğru olmaz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

başkanın o gün söyledikleri reelde takımın transfere ihtiyacı olduğunu, özellikle de yerli kalitesinin yükseltilmesi gerektirdiği gerçeğini değiştirmez.

Ha işin vizyon kısmındaysak zaten ben onu bu başkandan beklemiyorum.

CDiS dedi ki...

@WhiteCollarGent

muhammet daha A takım için küçük, belki bu sene daha fazla oynayabilir. açıkcası onu hiç izlemedim, yorum yapamıyorum.
bu transferler, genç transferler, takıma aşama kaydettirmek için değil, kadro zenginliği yaratmak içindir bence. bu gurbetçilerin hiçbiri direkt olarak 11 'de oynayabilecek adamlar değil nitekim. orası ayrı.

Ben yerli kalitemizin abartıldığı kadar düşük olduğunu düşünmüyorum.Fener'de üst seviyede olan 3 adam var.Volkan,Gökhan ve Emre.Semih de bu sene gidiyor.

Bizim Ersan,Cenk ve Necip'le Volkan,Gökhan Gönül,Emre'yi bir kantara koyarsak fenedekiler tabi ki daha ağır basar ama bizim elimizdekler de gelişime açık oyuncular.1 2 sene sonra o seviyeye gelme şansları var ve bu ihtimal hiç de azınmayacak düzeyde.

Bu 3 isim dışındaki diğer yerliler de aynı seviyede.Bir tarafta Topuz,Caner,Selçuk,Uğur.Diğer tarafta İsmail,Toraman,Egemen,Burak.Ben aralarında bir fark göremiyorum.Olay Necip,Cenk ve Ersan'ın göstereceği gelişmeye bakıyor.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CDiS dedi ki...

@WhiteCollarGent

ama aradaki fark, gurbetçilerin hazır olmaları..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
okka dedi ki...

veli kavlak ile onur'u aynı kefeye koymak "onur varken veli'yi neden aldık" demek bence yanlış.
veli'nin bize attığı gol vuruşunu hatırlayın bu bile kalite farkını ortaya koyuyor. onur o kalite bir adam değil.

mami'yi şu hali ile guti'nin yedeği olur diyorsanız burak kaplana gerek yok ama 16 yaşımdaki adamı süperlig maçına sürerseniz futbol hayatını bitirirsiniz.
veli ile burak güzel alternatifler. onur'da ışık göremiyorum mami içinse daha erken.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kkkam dedi ki...

Altyapımız fıs arkadaşlar işin özü bu .Yıldız adayımız Necip mesela overrated kelimesinin tam karşılığı millet Yasin Sülün'e ne sövüyordu bir zamanlar altyapıdan çıkan oyuncuya o kadar açız anlayın Necip'i geleceğin yıldızı sanıp avunuyoruz.

powerslide dedi ki...

takviye güzel eyvallah ama gutinin yedeği almanyadan alınan gelecek vaadeden 21 yaşındaki çocuk mu olacak yani bu mu plan program.

SirEvo dedi ki...

Gürcan, senin istediğin ve düşündüğün gibi bir dünya yok maalesef. O gün onları diyenler, bugün neden bunları alıyor? dersen, başarısızlık derim olur biter. O gün başarsızdılar, senenin takımını yapıyoruz diye geçiştirdiler, sezon böyle tamamlanınca da transfere devam işte. 2 kere 2 dört.

Gökhan Akçay dedi ki...

Önümüzdeki sezon için elimizde bulunan oyuncuları incelersek;

Kaleci: Cenk, Rüştü, Hakan*

Sağ bek: Rıdvan, Ekrem, Hilbert

Sol bek: İsmail, Doğukan

Defansın ortası: Ersan*, İbrahim, Sivok, Ferrari*, Atınç

Orta saha: Ernst, Necip, Fernandes*, Cumali

Ofansif orta saha: Guti, Onur

Sağ/Sol kanat: Simao, Quaresma, Hilbert, Ekrem

Santrfor: Almeida*, Bobo*, Ali Kuçik

"*" olan oyuncuların takımda kalıp kalmayacağını bilmiyorum. Tek tek incelersek eğer;

Hakan gitse de gitmese de eğer altyapıdan oynayabilecek bir kalecimiz yoksa 3. kaleci almamız gerekiyor. Cenk'e güvenim sonsuz. Önümüzdeki sezon bir sakatlık geçirmedikçe kaleyi bırakacağını düşünmüyorum.

Solda İsmail ile Doğukan, sağda Rıdvan, Ekrem ve Hilbert kesinlikle yetersiz. İsmail, Rıdvan ve Doğukan potansiyali olan futbolcular. Ekrem yetersiz olsa da tecrübeli ve sorunsuz bir oyuncu. Hilbert yerine kadroya genç ve gelecek vaadeden bir oyuncu alınması yerinde. Tanju Kayhan okuduğum kadarıyla hem sağ hem de sol bekte oynayabiliyor. İsmail ile Rıdvan'ı zorlaması iyi olacaktır.

Defansın ortasında büyük bir belirsizlik var. En önemlisi Ersan'ın bonservisinin henüz alınmaması. Eğer alınırsa Ersan, Toraman ikilisi ideal gözüküyor. Sivok'un takımda kalması, Ferrari'nin gönderilmesi veya yıllık ücretinin düşürülerek takımda kalması yerinde gözüküyor. Atınç'ın kiraya verilmesi yerine takımda kalmasını isterdim ancak Egemen Korkmaz ve İbrahim Öztürk transferleri tam olarak da onun önünü tıkadı. Aynı sene başında Aurelio transferi ile Necip'in önünün tıkanması gibi. Necip geç de olsa önündeki engeli aştı ancak Atınç için daha zor gözüküyor. Ferrari, Sivok ve Ersan takımda kalacaksa Egemen ve İbrahim Öztürk transferleri çok saçma olur. Eğer Ersan gidip Egemen ve İbrahim gelecekse çok yazık olur. Hem Ersan'ı hem Atınç'ı kaybetmiş oluruz. İdeal olanı Ersan ve Toraman'ın arkasında Sivok ve Atınç'ın oturması.

Orta sahada Ernst, Necip ve bonservisi alınabilirse Fernandes tam anlamıyla taş gibi. Arkalarından da Cumali geliyor. Veli Kavlak transferi ancak Fernandes alınamazsa yerinde olur. Onur'un da yeni sezona hazırlanırken biraz da savunma yönünü geliştirmesi iyi olur. Guti için birşey diyemiyorum, yeni sezon başlayınca ne kadar hazır olacak hem fizik hem mental olarak belirsiz.

En güçlü bölgemiz olan sağ ve sol kanatta Simao ve Quaresma'nın yedeği yok. Transferde adı geçen Burak Kaplan sağ açık oynuyor. Yerinde bir transfer. Altyapıda durumu bilmiyorum ama Simao ve Quaresma'nın arkasına en az iki tane daha genç monte etmek çok mantıklı geliyor. Bir de eğer iyi bir sağ bek alınırsa Rıdvan sağ kanatta oynayabilir. Bileklerine hakim, süratli, adam eksiltebiliyor. Hilbert ve Ekrem'den iyidir. Burak Kaplan iyi transferdir.

Bobo ve Almeida'dan birisi gidecekse yerine iyi bir santrfor, ikisi de kalacaksa arkalarında Ali Kuçik ile birlikte bir tane daha genç oyuncu monte edilmeli.

Son olarak eldekiler ile bir kadro oluşturayım da eksik kalmasın :)

Veli Kavlak, Burak Kaplan, Egemen Korkmaz, İbrahim Öztürk ve Tanju Kayhan transferleri gerçekleşti varsayıyorum;

Cenk(Rüştü)

Rıdvan(Ekrem/Hilbert/Tanju) - Ersan(Sivok) - Toraman(Egemen) - İsmail(Doğukan/Tanju)

Quaresma(Burak) - Necip(Veli/Cumali) - Fernandes(Ernst) - Simao(Yedeği yok?)

Guti(Onur/Muhammet*)

Almeida(Bobo)**

* Muhammet Ocak 1995 doğumlu ve önümüzdeki sezon içinde 18 yaşına girecek. Dikkat!

** Tek santrfor evet. Rıdvan ve İsmail çok çalışırsa, Necip ile Fernandes iki yönlü oyunu iyi oynarlarsa, Quaresma ve Simao bir sakatlık geçirmezse tek santrforlu oyun bu kadro için ideal.

Benim için gelecek Necip, Onur, Cenk, Rıdvan, İsmail, Atınç, Ali, Cumali, Doğukan, Muhammet ve diğerleridir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın zayıf bir kadrosu var idiyse, taraftarı ve yönetimi bununla yüzleşsin.

desinler, kadromuz zayıftı, düzelteceğiz.

haa madem bu kadar zayıftı schuster niye gitti o da ayrı konu.

ben demiyorum, hepsini onlar diyor yahu :)

bana göre schuster gitmeliydi. kadro da zayıftı.

ama bize öyle anlatmadılar.

bu takım bu ligi bilmem ne ypaar dediler

hatta, biz yapamaz dediğimizde söylemediklerini de bırakmadılar.


hesap yapa yapa gidelim.

SirEvo dedi ki...

Hesap mı? Hesap ne arar la bazarda?!

CDiS dedi ki...

@Gökhan Akçay

egemen sol bekte oynayabiliyor, hiçte fena değil hemde.. bence sol bekte değerlendirilecek beşiktaş'ta.. stoper için sivok, ersan, toraman 3 'lüsünden 2 'si oynar. sağ beke kesin bir adam lazım.
hücuma dayalı orta saha ve forvete de mutlaka 1 'er tane kaliteli ve direkt oynayabilecek potansiyelde yerli oyuncu lazım. (mesela sezer öztürk ve cenk tosun, gerçi sezer fener 'e gitti gibi ama)

e.t. dedi ki...

fm-cm, arsenal-porto romantizminden çok kulübün anlayışındaki değişime sevinmek gerek bence. seneye başarı gelir-gelmez, tartışılır.

ama 'neden atınç,furkan,doğukan,onur,muhammet düşünülmüyor'dan ziyade geleceğe yatırım olarak görülebilecek oyuncu sayısındaki artışı görmek gerek.

söylendiği gibi, atınç,furkan,muhammet vs için henüz erken. yetenekliler, ama beklemek gerek.

hem 'gelecek senenin takımı'nı hem de 'geleceğin takımı'nı birlikte düşünmek gerek bence.

Gelecekler oyuncular bir yana seneye şu Guti'den de kurtulmamız lazım.Hem oynadığı oyunla takımı sabote ediyor hem de takım ruhunu zedeleyen anti profesyonel hareketleri var.
İlla kalacaksa da en azından kaptanlık alınsın.Kaptanlık pazubandını bu adamın kolunda görünce tüylerim diken diken oluyor.

e.t. dedi ki...

zaten kulüp de guti için, kalacak derken sezon ortasına kadar demeyi de esgeçmiyor. bu sene gutide gördüklerimizi seneye ersnt'te de görme ihtimalimiz yüksek.

Onurlu dedi ki...

Tum demeci almayip sadece belli bir bolum alinirsa boyle anlam karmasalari olur tabii. Alintilanan bolumde bahsedilen net bir sekilde yabanci transferi, nitekim ayni demecin ilerleyen bolumlerinde "Bu futbol” cevabını veren Demirören, yerli transfer ve Hamit Altıntop konusundaki soruyu ise “Hamit, her zaman Beşiktaş‘ta görmek istediğimiz bir oyuncu. Sezon sonunda hocamız isterse olur” şeklinde yanıtladı." ifadesinde goruldugu uzere yerli transferi "ayri bir paragrafta" degerlendirildi. Cimbizla secmece yapmamak lazim...

Ernst'le yeni sözleşme yapılmamalıydı zaten.Gelecek sezon en çok küfür yiyen yabancı Ernst olacak.Sezon sonlarındaki performansıyla bunu bize gösterdi.Bir de adamla 3 senelik sözleşme yaptık.Fiziğiyle oynayan 32 yaşındaki yabancı bir oyuncuyla neden yüksek maaşlarla 3 senelik sözleşme yapılır onu da anlamam.

Gökhan Akçay dedi ki...

@CDIS, en iyi seçenekleri bu oyuncularla sezon öncesi geçirecek olan Tayfur Hoca görecektir tabi ama ben şuan hoca olsaydım önümüzdeki sezonun planları yaparken sağ bekte Rıdvan, sol bekte İsmail yazardım ilk olarak. Egemen'i sol beke koysan belki sırıtmaz ama İsmail varken hiç gerek yok bence. Bana göre ülke olarak en büyük sıkıntımız beklerimizin hücuma olmayan katkısı. İsmail'in defansif yönü ne kadar sıkıntılı olsa da hücumda iyi işler yapabileceğini gösterdi bana. Aynı şekilde sağ bekte Rıdvan ofansif yönü kuvvetli, defansif yönü de fena değil. Bu çocuklar tecrübe kazandıkça daha iyi olacaklar diye umuyorum. Necip ve Fernandes orta sahada hem defans hem de hücum yapabilecek oyuncular. Yedek olarak da Onur yeterli diye düşünüyorum. Şimdi buraya gidip bir yabancı alsan Necip veya Onur kafadan bir sene kaybetmiş olacak. Santrfor için de eğer Nobre dışında gidecek varsa yeri doldurulmalı, katılıyorum.

@e.t, Önümüzdeki sezon Atınç 19, Muhammet 17, Onur 22 yaşında olacak. A takımda oynamaya başlamak için tam zamanı diye düşünüyorum. Bir de yanlış anlaşılmasın ben bu çocuklar sadece genç diye oynatılsın istemiyorum. En fazla bir sene bocalarlar, bilemedin iki sene. Üçüncü sezonlarında ligi domine ederler. Şampiyonluktan daha önemli bu çocuklar onda hem fikiriz sanırım. Eğer öyle değilse kimse üst üste şampiyonluklar, avrupada başarılar beklemesin zaten.

Gökhan Akçay dedi ki...

@rogerio da silva bobo, Çok büyük bir performans kaybı yaşayacağını düşünmüyorum çünkü Ernst fiziğiyle değil de daha çok tecrübesiyle oynuyor. Ayrıca Guti ve Simao ile birlikte takımdaki en tecrübeli oyuncu olarak gençlerin gelişiminde çok önemli diye düşünüyorum.

e.t. dedi ki...

@gökhan, yaklaşık olarak aynı fikirdeyiz. ancak yavaş yavaş ısındırılmasından yanayım bu oyuncuların.

burası premier lig ya da la liga olmadığından, ligimizde yüksek kalitede oyun oynanmadığı ve mücadeleye, sertliğe dayanan bi oyun benimsendiği için şu çocukların şu yaşta ezilme ihtimali yüksek. işler ters gittiği vakit 'olmaz bundan'a dönmesi daha kötü bence.

bu sene 3-4 maç gördüğümüz o gençler seneye 8-10 maç gerek yedekten gerek 11den forma şansı bulması taraftarıyım ben de.

ayrıca: onur tam bir muamma benim için.

e.t. dedi ki...

ha bir de: atınç'ı, muahmmet'i A takıma almak ayrı; direk toraman'ın, gutinin yedeği olara görmek ayrıç

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökhan Akçay dedi ki...

@e.t, katılıyorum, zaten benim amacım bu çocuklar önümüzdeki sezonu genç takımda geçirmesinler, tecrübe kazanıp kendilerini geliştirsinler. Necip ilk oynamaya başladığında bugünkü oyununu oynuyor muydu? Onur'un son maçta pasif kalmasının tek sebebi maç eksikliği. Kendine güveni yok gibiydi, dikine oynayamadı. Çok yetenekli olduğuna inanıyorum, umutluyum.

Burak Kaplan'ı yanılmıyorsam genç milli takımda Almanya'ya karşı izlemiştim. Necip ile İsmail de oynuyordu o maçta. Sağ açıkta oynamıştı. Topla oynamayı çok seviyor, arkadaşlarından sürekli pas istiyordu. Uzaktan şutları vardı o maçta da. Emre Çolak ile birlikte takımın en iyilerindendi.

Ömer Özlü dedi ki...

yani demirören'in laflarına bakarak değerlendirme yapıyorsak başımıza herşey gelebilir! :)

takımın tabii ki transfere ihtiyacı var. yönetim de biliyor bunu o yüzden o açıklamanın bir önemi yok...korkum bütün sorumluluğu Tayfur Hocanın üstüne atmaları...

Çok doğru bir hamle ile yerli oyuncu kalitesini arttırmayı tercih ettiler ama en kaliteli yerlilerden hiç birini alamadık yine.Selçuk İnan,Hamit Altıntop,Ömer Toprak,Mehmet Ekici,İlkay Gündoğan,Sinan Bolat,Ceyhun Gülselam vs vs .2. sınıf gurbetçi futbolcu alarak mı düzelteceğiz yerli kalitesini.

Şampiyonluk sonrası gelen Mehmet Topuz yenilgisi gibi bu.Hala çok çok zayıfız yerli kalitesi olarak ve bu saatten sonra yapılabilecek fazla bir hamle de yok ...

borasahin dedi ki...

@Ovunc

+1. Su anda bir tek bunlarin icinde Veli forvet arkasinda pis isleri yapmasi vaadiyle bir alternatif olabilir gibime geliyor.

Bizim temel sorunumuz var, alternatif sorunumuz degil. Bu takimin temeli yok. Ha bire alternatif pesindeler, once bir binayi yap, ondan sonra yatak odasina stor perde alirsin.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
powerslide dedi ki...

defansdaki ideal 4lüyü kuramadıktan sonra bi bok olmaz bizden. yok bir hafta egemen sol bek oynasın stoperde ersan-toraman olsun yok sonraki hafta ismail oynasın stoperde de egemen oynasın olmadı sağ bekte ekrem-rıdvan değişimli oynasın daha sivok gibi bir adam var nasıl yedek oturur vs. işlerine girersek defansımızda istikrar olmaz ve bu sene ki gibi komik goller yer otururuz.. tayfur'un şuan kafasında netleşmiş olması lazım geri 4lü.. hiç sanmıyorum da neyse..

Yorum Gönder

Ara