.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ersan'da Problem Olmaz

Beşiktaş, sezon başı Ersan'ın sözleşmesine bonservis bedeli koydurmadığı ve şifai şekilde anlaştığı için hatalı. Lakin, bu tip sözleşmeler sadece yazılı anlaşmalara dayanmaz. Dayansa da pratikte hiç bir anlam ifade etmeyebileceği defalarca görülmüştür.

Beşiktaş, Galatasaray'a "Ersan için devreye girmeyin" demiş ise - öyle gözüküyor - Galatasaray devreye girmez. Kaldı ki, doğrusu da budur. Zira yarın başka futbolcu için aynı şey Galatasaray'ın başına gelebilir.

Görünen o ki Galatasaray Beşiktaş'ı bekliyor. Bu konuda Serdal Adalı / Fatih Terim birlikteliğinden de söz edilebilir.

Galatasaray devreye girmediği sürece Ersan Beşiktaş'a gelir. Zira Fenerbahçe zaten Serdar Kesimal'ı almış durumda.

Bu konuda işin problemli bir hal alması için Beşiktaş ile Galatasaray arasında gergin bir durum oluşması gerekir. Öyle bir durum da söz konusu değil.

Burada efelik yapmak için elinizde koz olmalı. Fenerbahçe / Galatasaray rekabeti gibi. Mehmet Topuz örneğinde olduğu gibi Beşiktaş / Fenerbahçe çekişmesi gibi...

Ben Ersan'ın Beşiktaş'ta kalacağını düşünüyorum. Sadece temenni değil, kişisel fikrim bu.

Anlaşmalarınızı yazılı hale dökmezseniz Beşiktaş gibi hata yaparsınız.

Oysa bazı anlaşmalar da vardır ki, sözleşmenin tüm maddelerini taça atar. Buna da, Beşiktaş'la Galatasaray'ın ortak tavır sergilemesi örnek verilebilir...

NOT: Beşiktaş'a kapıları kapatmadık. 

30 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

gürcan bile bu kadar iyimserse bu konuda, ersan kesin bizde kalır :)

ederlezi12 dedi ki...

Ben de Adanaspor başkanının sözlerinden sonra Ersan'ın bizde kalacağını düşünüyorum.

tearkan dedi ki...

peki, genel olarak transfer konusunda, çeşitli beşiktaş kaynaklı sitelerde yaratılmaya çalışılan suni beşiktaş-gs çekişmesinin amacı ne?

önce ersan'a, sonra bizim teklif yapacağımızı duyunca ibrahim akın'a teklif yaptılar şeklinde haberler çıkıyor sürekli.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mitya dedi ki...

Bu arada eger gercekten boyle bir dayanisma soz konusuysa, ki Galatasaray su siralar her Turk futbolcuya sulandigina ancak Ersan icin girisimde bulunmadigina gore bu hayli olasi. cok guzel bir haber. Olayi romantik gozlerle izlemedigin takdirde Anadolu takimlarinin her transfer sezonunda 1 milyon eden futbolculari sirf yabanci kisitlamasi sebebiyle 5'ten asagiya satmamasi beni deli ediyor, kuluplerin transferde ellerini kollarini bagliyor.

Hos, elbette tek yol dayanisma degil. Kulupler ozelinde Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray gibi kulupler ayni zamanda alt yapidan cikan oyunculari A takima entegre etmenin yollarini da artik bulmaya baslamalilar. Bunun disinda yapisal degisiklikler de gerekiyor - yabanci sinirlamasi - artik klise olacak - uzerine dusunulmeli: bu kural gercekten kimin haklarini koruyor? Milli takim bu kural sayesinde uber futbolcular mi kazaniyor? Yoksa bu kural sebebiyle mi Turk futbolcularin yurt disina transferi iyice imkansizlasiyor, bu topcular da tek bir lige mutlu bir sekilde hapsoluyorlar?

Son olarak belki de bonservis ucretleri belirlenirken belli kriterler getirilebilir. 100.000 Euro'ya oynattigin adami 7.000.000 Euroya satmak absurd acikcasi. Piyasa ekonomisi falan da degil bu - var olan ithal ikameci sistem sebebiyle piyasanin sanal ve yapay bicimde sisirilmesinden baska birsey degil. Liberal ekonomi politikalarini savunacak degilim, ancak ulkenin her bir yanini yabanci sermayeye, yatirimciya acarken futbolu siddetle "korumak" gercekten gulunc geliyor.

Ben Selcuk Sahin'in senede 1.500.000 milyon dolar para kazanmasina karsiyim arkadas!

Tyler2Durden1 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kafsinkaf dedi ki...

Bundan 1-2 ay önceki Beşiktaş'ın hastane ziyareti sırasında Ersan'la konuşma fırsatı bulmuştum.Önümüzdeki sezonda mutlaka Beşiktaş'ta kalacağını başka takıma gitmeyeceğini kendi ağzıyla söyledi.Zira önümüzdeki sezon değil uzun süre Beşiktaş'ta oynmak istediğini söylemişti.

tearkan dedi ki...

@WhiteCollarGent

gazeteler için tamam; yıllardır uyguladıkları ve ekmek yedikleri bir taktik bu. fakat aynı şeyi, özellikle bu iki konuda, haber1903 bile yapıyor. bile dediğime bakmayın üslubu ve konumu bahsettiğimiz gazetelerden farklı değil benim gözümde; fakat buna ihtiyaçları yok. taraftarın büyük çoğunluğu transfer haberleri için sürekli bu siteye bakıyor; yani zaten büyük bir kitleleri var. bu tarz haberlerle ilgi çekmeye, suni gündem yaratıp bundan faydalanmaya ihtiyaçları yokken bunu yapıyorlar.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SomosTodos13 dedi ki...

galatasaray devreye girmez diyosunuz fakat ciddi anlamda galatasaray yönetimine yakın bazı gazeticiler ersan için kesin bi dille görüşme olduğunu söylediler. belki kamuoyunda ya da sanal alemde oluşan hava yüzünden ya da başka etkenlerden dolayı galatasaray yönetimi geri adım atmış olabilir. ki bayram akgül'ün açıklamaları da bunu işaret ediyor. galatasaray öyle ya da böyle geri çekildi, bayram akgül de çıkıp, biz görüşmedik dedi. galatasaray gibi bi camiadan, üstelik başında fatih terim gibi bi adam varken bu tip bi duruş sergilemelerini beklemek hayal ötesi olur.

ersan büyük ihtimalle beşiktaş'ta kalıcak fakat bu ersan'ın bu transfer sürecinde "profesyonel" davrandığı gerçeğini değiştirmez. sen sene boyunca beşiktaş deyip duracaksın fakat en ateşli dönemde susup, ne şiş yansın ne kebap hesaplarına gireceksin. sen sezon içinde beşiktaş'ın seni alacağını tahmin ederek, beşiktaş'ı ağzından düşürmüyosun ama galatasaray lafları çıkınca çıkıp tek kelime etmiyosun. çünkü neden yarın galatasaraya gidersen zor durumda kalmayasın diye. ersan'ın kuzeni diye bilinen ablamız ve o'na yakın bi haber sitesi de bu söylentiler ayyuka çıktığı zamanlar da ersan adına demagoji yapıp durdular ve sosyal medya da bi zemin oluşturmaya çalıştılar. tesadüf odur ki galatatasaray vazgeçti haberlerinin çıktığı akşam ersan da forza'dan bi arkadaşın yaptığı "diren ve efsane ol" yazısını silip fotoğrafını twitter'a koydu.

tüm bu olup, biten üzerine ersan beşiktaş'ta kalıp, efsane mi olacak? bazı arkadaşlar da efsane olmak için çok iyi futbolcu olmanın yetmeyeceği, kaç sene oynayaıp oynamadığının da anlamadı olmadığı tarzında argümanlar ortaya koyuyolar. o zaman adama sorarlar baki mercimek neden efsanen olmadı senin? kel ve çirkin olduğu için mi yoksa soyadı mercimek olmadığı için mi? baki'ye neden küfrettin derler adama.

mümkünse gelmesin ersan bu saatten sonra! beşiktaş taraftarı da bi futbolcu için bu kadar kafa yorup, yalvarırcasına konuşuyosa da bu da onların ayıbıdır.

sizin ya da diğer arkadaşların efsanesi olabilir ersan ama benim gözümde profesyonel bi futbolcudan ötesi değildir.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SomosTodos13 dedi ki...

siz fikir beyan ederken sorun yok akisini düşününler yazınca cephe :)

kimsenin cinsel tercihi beni ilgilendirmiyor öncelikle. "diren ve efsane ol" lafı her yerde yazıyor. bu yazıldığına göre bunu yazan insanlarda efsane olmasından bahsediyor demektir. o yüzden kimse bahsetmedi deme.

ersan yüzünden boş yere bu kadar büyük yaygara koparılıyor. bahsedilen paralar verilmeden gelecekse çok iyi bi transfer ama yok diren, yok efsane ol vs yazıp, demagoji yapmanın manası yok.

13-15 maç oynamış bi oyuncuya bu kadar büyük anlamlar yüklenirse beklenti çok fazla olacak ve ersan bunu karşılayamadığı takdirde tü kaka ilan edilecek.

ayrıca bana laf sokup sıkıntınız var, cadı avına çıkacaksınız, ersan'cılar nerdeler diye yazıcaksınız deyip seviyeyi forza seviyesine çekmeye gerek yok be güzel kardeşim.

ersan gelmez, kemal gelir. olayı saha içinde vereceklerinden çıkarıp, efsane olmaya bağlanyanlarda sorun.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SomosTodos13 dedi ki...

dostum her yazdığımı üstüne alınırsan bu iş uzar da uzar. ben "diren ve efsane" ol diye aptalca bi lafın peşinden koşanlara soruyorum. eğer sen bi futbolcunun efsane olması için kriterler belirtirsen bende sana baki mercimek neden efsane olamadı diyorum. soru basit!

sen bi futbolcu için sadece "diren ve efsane ol" demenin de öteye geçiyosun. aç yazılanlara bi göz at. adama resmen yalvarıyoruz. bu adam ya da bunları okuyanlar beşiktaşlı ahmet, beşiktaşı mehmet yalvarıyor demez. yarın öbür gün bi gazete "beşiktaş taraftarı ersan'a yalvarıyor" diye manşet atarsa tepki gösterebilir misin?

son olarak "insan gibi" falan yazınca bende düşündüm acaba hayvan gibi yazdım diye. sana öyle bi gözüktü ordan?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
matiasemilio dedi ki...

erdem ulus da galatasarayın teklif yapmadığını söylüyor..inşallah öyledir..

Nuranesc dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nuranesc dedi ki...

Problem olmayacağı şurdan belli, Beşiktaş transfer komitesi yurt dışında ve Ersan haberleri neredeyse kesildi. Belli ki pazarlık yapmak iççin yöneticilerin dönmesi bekleniyor.

Nopt: Ersanla 1 kuruşa 100 yıllık sözleşme yapılsa bile artık bu tranfer dedikodularının ayağa düşmesi yönetim başarısızlığı olarak kalacaktır.

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.sporx.com/ozel/roportaj/besiktastan-baska-bir-takimdaSXHBQ235441SXQ

~Poseidon~ dedi ki...

GS şu an için oyunu olabilecek en iğrenç şekilde oynuyor.
Yukarıda yazılanlar tamamen yalan oldu.
İşin daha acıklı boyutu Ersan'ında bu TÜY dikme kervanına katılması oldu.

Tuco Salamanca dedi ki...

"hep efsane olmaktan bahsedilir ya... efsane, yıllar aşıp yüzyıl öteye geçebilmektir. bir çocuktur sizi o yıllar öncesine götüren ya da efsaneleştiren. biz nasıl baba hakkı'yı merak edip onu araştırıp, neredeyse ellerimizle dokunduysak, yıllar sonra bir çocuğun bizi aklına düşürüp araştırmasıdır. biz, o efsane içinde olan şanslı insanlarız. yoksa efsane olmak ne haddimize. tek efsane vardır o da beşiktaş'tır....”

metin tekin

Tuco Salamanca dedi ki...

http://kartalbakisi.com/haberdetay/7482/Baska-Derdiniz-Mi-Yok

bu kardeşimiz de güzel yazmış

Kalten dedi ki...

Röportajı okudum. Ersan'ın dediği laftaki "başka takım"ın Galatasaray değil, bir Avrupa takımı olduğunu düşünüyorum. Kendisine soru sorulurken o şekilde sorulmuş, sonra basılırken de farklılaştırılmış bence.

Röportaj sırasında "Baryam" ile aynı zamanda Selçuk İnan'ın da menajeri olan Kazım Avcı'nın da orada bulunuyor olması ile çirkin bir manipülasyon yapılmış, Ersan'ın ağzına demediği laflar konmuş. Türkçe'sinin de o kadar iyi olmadığı düşünülürse durum bence bu.

6 Haziran tarihinde garip bir durum var. Bu kadar hareketli transfer döneminde transferi bitirecek olan kulüp o gün açar telefonu bitirir, (bkz. Pektemek) bir hafta sonrasına randevulaşmaz. Bu tarih Baryam tarafından Beşiktaş'a verilen bir mesaj: "6 Haziran'a kadar bize o 4-5 MM EUR'u verin, yoksa Galatasaray ile görüşecez ha!" Bu mesajın valid bir şekilde verilebilmesi için de Ersan'ın Galatasaray'a "gidebilitesi" olduğunu röportajda söylemiş olması gerekiyordu, Sporx'teki kanka ile o röportaj da halloldu, Beşiktaş yönetimi şimdi köşeye sıkıştı.

İşin acı tarafı, menajer ve başkanın elinde oyuncak olan Ersan bu işten tek zarar gören adam oldu. İçim kan ağlasa da, Ersan gider yerine bin türlü başka adam gelir, Beşiktaş'ı etkilemez. Galatasaray zaten bu işten en kârlı çıkan takım her hâlikarda, ya Topuz'daki Fener olacaklar, ya da rakip takım oyuncusunu taraftarının önüne atmış olacaklar. Ersan ise Tümer durumuna düşüyor, yazık.

Bu arada Twitter resminde yazının neden silindiği ile ilgili şöyle bir şey var, yani Ersan pozisyonunu çoktan belli etmiş: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23770582

Paint terk veya Türkçe terk olması bunu değiştirmiyor.

Son sözüm: İnşallah Ersan bize gelir. 4-5 milyon Euro'ya kadar bir bonservisi de hak ettiğini düşünüyorum açıkçası.

EnisteKolaKoy dedi ki...

menejer isleri bunlar. menejer kafaliyor, menejer ayarliyor bu roportajlari. adam zaten dun geceden demis, yarin sabah surada okuyabilirsiniz. ersan'in orada soyledikleri kendi laflari degil, menejerinin laflari...

Kalten dedi ki...

Katılıyorum. Twitter'da "Bugun ki idmani cok yordu beni. Ama her calismam yeni sezona icin. Guclu donmek istiyom besiktasima :)" diye yazan bir adam röportajda öyle komplike cümleler kuramaz bence.

Bekleyelim görelim.

Tuco Salamanca dedi ki...

şuster istifa ettiğinde, aslında istifa etmedi, sadece yönetimi rahatlatmaya çalışıyor deyip, istifaya inanmayan arkadaşlar vardı. şimdi de bunları ersan söylemiş olamaz diyorlar. ersan veya menajeri söyledi, neyi değiştirir ki bu? yönetim asla bu adama 4-5 milyon euro vermez haklı olarak, o da gider paşa paşa topunu başka yerde oynar. gs veya başka bir takımda. bu olayı bu kadar dramatize etmeye gerek yok artık.

EnisteKolaKoy dedi ki...

olayi dramatize etmek degil olay, her seye koru korune inanmamak gerek o yuzden diyoruz menejer oyunu diye. ersan profesyonel falan degil, profesyonel olan adam "canim feda, besiktasim vs" falan demez. ama menejerin seni profesyonellestirir iste boyle, roportaj ayarlar arkadasiyla, ben onu demedim dedirtir.

BJK4EVER dedi ki...

Menajerini mi kacirsak?

Tuco Salamanca dedi ki...

profesyonel olmayan adam gelmesin zaten buraya, burası mahalle takımı değil.

No Pasaran dedi ki...

Ersan'ın profesyonel olması neden bu kadar garip ki? Profesyonel olmaması asıl garip olurdu..Senin benim hayatımızda göremeyeceğimiz parayı 1 senede kazanacak adam. Ne diyebilirsiniz?

Hangimiz Gs ya da Fb senelik 1 milyon euro teklif etse ama bizim kulüp etmese hayır kardeşim ben gitmem Beşiktaş'lıyım der?

Dürüst olup bu sorunun cevabını verin..Ki biz taraftarız bi de..Bu adam hayatını bu işten kazanıyor..Profesynoel futbolcu..

Bu işleri geçelim..Burda en son kızılacak kişi Ersan'dır..Kızacaksak sezon başı opsiyon koydurmayan yöneticilerimize kızalım..Bir de her tarafı ayrı oynayan Adana Başkan'ına..ki o da kendi açısından haklı..Elindekini maksimuma elden çıkarak tabi ki..

Yorum Gönder

Ara