.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Egemen Korkmaz Transferi

Egemen. Türkiye gibi stoper konusunda yerli piyasası çok da bereketli olmayan bir ülkede, alternatifler sayılırken atlanmayacak bir isim. Orası tamam.

Ama o Egemen, bu Egemen:


Şimdi soru şu: Beşiktaş taraftarı, Egemen transferini ilk cümlem doğrultusunda kabul mu edecek, yoksa bu resim ve resmin anlattıkları konusunda ret mi?

Bu sorunun cevabına verilenler, 2010 yılında piyasaya sürülen "yeni Beşiktaş"ın da rotasının akıbetinin ne olacağını da gösterecektir bize.

Bu da ek endişe olsun: Toraman - Ersan - Egemen. Bir de yabancı stoper deniyor, ve hatta Ömer Toprak deniyor (edit: Kendisi Leverkusen ile sözleşme imzalamış, ama başımızda Mendes varken kesin bir yabancı stoper gelir) . Buna rotasyon denmez, şişkinlik denir, bu sene olduğu gibi ortasaha varlık içinde yokluk yaşar. Bu listeden bir şeyler eksilecek/eksilmeli, ama ne olur onu bilmiyorum.

58 Yorum:

fabianernst dedi ki...

shelby
kaçırmışssın galiba omer toprak leverkusen ile 5 yıllık kontrat imzaladı

egemene gelince istemiyorum

Atom dedi ki...

Sol bek olarak düşünülüyor sanki..Sağa da sağlam bir bek alınacağını düşünürsek geriye sağlam bir stoper kalıyor..Hem Önce sol bekte ismail'in sonrada stoperde ersan&yabancı nın alternatifi olabilir..

tearkan dedi ki...

o resme ekleme olarak bursadayken beşiktaş'ın şikeci olduğunu ima eden tişörtü giyerek sahaya çıkan ve zamanında serdar özkan'a tokat atan da aynı egemendi.

o efelikleri ve daha fazlasını bizim forma altında, özellikle de fb yada gs maçında yaptığında alkışlayanı, benimseyeni çok olur, olacaktır eminim. sağlık olsun ne diyelim. bu adamı alkışlayana değil de alkışlatana bakmak lazım. ihtiyacımız olan bölgeye yapılan bir transfer; fakat yaşı ve kapasitesi de düşünülünce benim gözümde iyi bir transfer değil.

aurelio ve nobre gibi beşiktaş oyuncusu değil, sadece beşiktaş formasını giyen oyuncudur benim gözümde. formayı -eğer giyerse- giydiği sürece mecburen nötr kalırım.

şişkinlik konusuna gelince de bu transfer sonrası muhtemelen ersan alın(a)mayacak gibi geliyor bana. toraman gitmeyeceğine göre ve orada mutlaka bir yabancı stoper bulunacağına göre tahminim bu yönde. umarım tersi olur; egemen gelmez ve ersan'ın bonservisi alınır.

ayrıca hala ömer toprak diyen varsa nafile. geçirdiği kaza sonrası yapabileceği en iyi transferi yapıp leverkusen'le 5 yıllık sözleşme imzaladı kendisi.

kafsinkaf dedi ki...

Yaramaz adamların (nobre,nihat v.s.) takımdan ayrılacağını duyup sevinirken KASAP ın gelişi moralimi bir hayli bozdu.İhtiyacımız olan bölge olduğu doğruda ihtiyacımız olan adammı ? Bence kesinlikle değil.

esgo dedi ki...

Egemen'e bu hareketi yüzünden kızıp, sinirlenmek mümkün, ama cephe almak ve sırf bu yüzden transferine karşı çıkmak benim aklıma yatmıyor.

Yetenekli ama istikrarsız adamlar için hazırlanan videolar vardır ya, izlersin vay be dersin, aklında hep öyle bir yer edinir. Bu fotoğraf karesi de öyle bir hal almaya başladı. Egemen salt bu kareden ibaret değil? Ben Serdar Özkan olayından ötürü çok daha fazla sinirliyim mesela Egemen'e. Ama bu ve benzer davranışa sahip adamların bu forma altında efsane olduğunu da hep beraber gördük izledik.

Zaten taraftarın inandığı, güvendiği ve beklenti içine girdiği adamların yaşattığı hayal kırıklıkları, taraftarın önyargısı yüzünden 1-0 geriden başlayan adamların yaşattığı hayal kırıklıklarından fazladır. O yüzden yönetim bu konuda taraftarı zerre umursamaz da şu transferi yaparsa ben takdir edeceğim.

Gına geldi bana taraftar istediği için gelen, istemediği için giden adamlar ve buna kulak asan yönetimden.

memmo03 dedi ki...

Ersan Toraman 2* Yabancı stoper
bir tane daha stoper lazımsa alternatifte Egemense Atınç ı Egemene 10 kere tercih ederim.

Yonetimin Egemen'i almasi farkli, taraftarin yonetimin bu hamlesini dogrulamaya calismasi farkli.

tearkan guzel demis: "aurelio ve nobre gibi beşiktaş oyuncusu değil, sadece beşiktaş formasını giyen oyuncudur benim gözümde. formayı -eğer giyerse- giydiği sürece mecburen nötr kalırım."

Yonetim Egemen'i alir tabii, bakarmaliyeti uygun, yedek oluyor, hoca istemis vs. vs. "Profesyonel" futbol deniyor ya, bunun icin deniyor: Oncelik meslegin icrasi ve basari kazanmak.

Lakin taraftar agirlikla "Neticede gelmesi iyi, onun yerine kimi alacaklardi peki" falan derse o da profesyonel olmus demektir.

Benim derdim orada basliyor.

Ha, teknik endisemi zaten yazinin son paragrafinda belirttim, o isin ayri bir boyutu.

BJK4EVER dedi ki...

Ben olumlu bakiyorum. Sert bir faul yapmasi vs asla engel olmamali, Toraman da az cirkeflikler yapmiyor, o da rakiplere itici gelebilir.
Egemen Ersan'a alternatif olarak veya Adanaspor'a karsi koz olarak da alinmis olabilir, sonucta Ersan gelir mi veya kaca gelebilir bilemiyoruz. Kaldi ki Egemen kendini oldukca gelistirdi, bonservissiz ve bir rakibini zayiflatiyorsun. Sivok gitmezse Ersan disinda baska stoper transferine gerek kalmaz, hatta Ersan bile gerekmeyebilir. Lig icin Toraman-Sivok-Egemen-Furkan/Sezer/Atinc yeterli bence.

can dedi ki...

ibrahim üzülmeze kafa atan tandoğanı almadık mı bence sorunun yanıtı belli arkadaşlar...

AQ-47 dedi ki...

@ BJK4EVER
Dostum Furkan/Sezer/Atinc demişsin de, bu adamların akıbeti belli değil daha

keyifadami dedi ki...

egemen tansferinden bağımsız konuşuyorum; kadroda 4 stoper bulundurmanın şişkinlik değil gereklilik olduğunu bu sezon öğrenmedik mi?

@keyifadami

Kadroda 4 stoper var zaten.

Ama hicbir takim kadrosunda benzer kalitede 4 adet stoper bulundurmaz, o zaman siskinlik olur, sorun cikar.

Egemen, Toraman, Ersan. Hangisi hangisinden daha iyi? Hiyerarsi nasil oturacak?

Bence Ersan hem Egemen'den, hem de Toraman'dan daha iyi, fakat Egemen ile Toraman'i keserse Ersan'i keserler abileri.

Dedigim bu.

cagatay dedi ki...

birde bu hareket var 2. maç

http://www.haber1903.com/tekmenin-faturasi-4-hafta_3_49604

powerslide dedi ki...

ben size daha bombasını söliyim, ne de olsa egemeni aldık diye ersan konusunda ağırdan alacak yönetim ve belki de oyuncudan vazgeçilecek.. mendes'in yabancı stoper pompalamasıyla yönetim iyiden iyiye savunmaya takviye yaptık tamam orası havasına girecek.. bu sebeple ersan transferi konusunda şüphelerim var umarım yanılırım..

@ cagatay,
fotoğraftaki giray yalnız..eğer yanlış görmüyorsam...

powerslide dedi ki...

bu arada sivok ve ferrariye teşekkür edildi heralde nedir bu genişlik anlamıyorum.. sivok'un yıllık alacağı az ve son senesi olduğu için verirsin parasını göndermesi kolay olur da ferrariyi nasıl gönderiyoruz anlamadım.. bana kalsa ferrari-sivok tercihimi italyandan yana kullanırım ama fener maçında yaptığı hata yüzünden bir türlü içime sinmiyor.. maç içinde her türlü pisliğin ve tahrikin döndüğü serie a'da kart görme gel burda bir tek luganoya sinirlen.. aklım almıyor.. irdelenmeli..

Tuco Salamanca dedi ki...

pardon bu transfer ne zaman gerçekleşti acaba? hem egemen hem de beşiktaş böyle bir durum yok diyor.

Pamukk dedi ki...

hiç hoşlanmadığım transfer. etik de değil. yakışmadı. sol bek olarak da kullanılmasın bi zahmet. devşirme bek istemiorum

gelsin gelmesin bilmem ama kendisini çirkeflik yönünden Beşiktaş kaptanı Toraman'la kıyaslamak ağırıma gidiyor arkadaş, gerçekten çok ayıplıyorum.

Toraman çirkefliği ne zaman oyun felsefesi benimsemiş? Kimsenin ayağına vurmadı demiyoruz ama bu işi ne zaman adet haline getirmiş? Kaç kez tekme yemiş susmuş, kaç kez sakat maça çıkmış susmuş, kaç kez sözde bir ex-"kaptan" tarafından saldırıya uğramış susmuş, kaç kez onun yerine X kaptan olmuş susmuş (delgado, nobre, guti, serdar özkan vs vs vs)... daha ne istiyosunuz adamdan da çirkeflikle bağdaştırıyosunuz?

esgo dedi ki...

Ersan konusunda yönetime sallamaya da pek gerek yok aslında. 4 milyon euro teklif ettik, adamlar 7 istiyor.. napalım 7 milyon euro mu verelim ?

Adanspor'un Ersan için 7 milyon euro istediği bir piyasada,Egemen'i aldıysak Ersan'ı almamyalım zaten.Egemen,Ersan,Toraman hepsi aynı kalite sınıfının oyuncuları.

Gelecek sene Toraman sağ beke geçer,sol ayaklı Egemen sol stoper olur.Sağ stopere de uzun boylu atlet siyahi bir adam gelir.
Yeni gelecek stoperin uzun boylu olması çok önemli yalnız.Egemen,Toraman ve İsmail'in olduğu defans hattı epey bir kısa kalıyor çünkü.

Ersan'a vereceğimiz parayla da Mehmet Ekici'yi veya onun tarzında yabancı oyun kurucu bir orta saha alırız.Her geçen gün Aureliolaşan ve ileride Aureliolaşcak Ernst'e güvenmiyorum.Gelecek sene A planı olmamalı.

CDiS dedi ki...

egemen, ersan, toraman 3 'lüsü olursa, yabancı stoper almak zorunda kalmayız. yabancı haklarını hücum hattında kullanırız. egemen'in transfernin trabzon şampiyonluğa oynarken yapılması çok doğru değil bence. ancak, guti 'ye sert bir hareket yaptı veya serdar özkan 'a tokat attı diye zenci ilan etmek doğru değil. iyi oynarsa, başımızın üstünde yeri var.. önyargılı olmanın bir alemi yok..

~Poseidon~ dedi ki...

Ben de @Cdis gibi düşünüyorum. Neden bu yabancı stoper merakı onu anlamıyorum. Ersan, Egemen, Toraman (1-2 yerli isim daha geçiyor) hem Türkiye hem de Avrupa için bana yeterli geliyor.

Stoperleri yerli tutup ozellikle bekleri kaliteli yabancılardan oluşturmak bence daha garanti bir tercih olabilir.

Sonucta seneye ileri hat kurgusu aşağı yukarı belli. Yabancı Forvet (Almeida, Bobo'nun durumları belli değil. Forlan adı geçiyor diye bu şekilde yazdım), Simao, Quaresma, Yabancı Ortasaha (Guti'nin de yolcu olduğunu dusunuyorum), Necip ve Ernst'in yeri garanti. Elimizde 6 yabancıyı tamamlayabileceğğimiz sadece bir hak kalıyor. Bence o da bek olmalı.

Bjk_KnightS dedi ki...

ben de besşiktaşa yaptıklarından dolayı alınmasını istemem ama ben diğer konulara katılmıyorum. çirkef defansmış. eee olsun. türkiye'de zaten çirkef olmadan defans anlayışı mı kaldı. lugano her maç çirkeflik yapıyor da ne oluyor. illa yabancı stoper gerektiği düşüncesine de katılmıyorum. egemen toraman ersan. bunlar bence gayet kaliteli stoper hattı. ama tabii 3 stoperin yetmeyecegi düşünülürse çok kaliteli bir stoperle takviye yapılabilir. ama çok kaliteli stopere 10-15 milyon vermektense ben sezeri 4. stoper olarak düşünmeyi daha çok kabul ederim

BJK4EVER dedi ki...

@AQ47

Abi 4. stoper olarak kalirlar bence. O kadar da kotu degildir bu adamlar herhalde?

Ayrica bence yabanci hakkini bekten kullanmak dogru degil. Alacagimiz bek ne kadar iyi olabilir ki? Beklerin bir takima yaptigi katki zaten sinirlidir, Alves olmadigi surece. Bizim beklerimiz takimimizin genel kalitesiyle paralelde zaten, solda Ismail/Ekrem, sagda Toraman/Ekrem/Hilbert iyidir, daha Dogukan ve Ridvan da duruyor. Eger ki yabanci alinacaksa defansa bu kesinlikle savunmayi toparlayabilecek ust duzey bir stoper olmali.

cagatay dedi ki...

@aye aye captain
doğru abi öyleymiş gaz yapmışım

Benim yabancı stoper istememin nedeni ekonomik sebeplerden ileri geliyor.Ersan'a 7 milyon euro fiyat çekiyorlar ama İngiltere Ligi'nden Ersan'dan daha kalitelisini 2-3 milyon euro'ya bulabiliriz .Bir de Egemen-Ersan olur mu bilemiyorum.2 sol ayaklı stoper yan yana... Hiçbir takımda görmedim daha önce.Egemen'in yanına atlet ve kule bir stoper daha iyi gider.

~Poseidon~ dedi ki...

@bjk4ever

Bence yanlışın var. Bu sene yediğimiz gollerin çoğu beklerin pozisyon bilgisizliği ve yetersizliği yüzünden.

Bekler sadece defans anlamında değil. İleri çıkarak kanat oyuncularımızı rahatlatmak açısından da oldukça önemli. Beşiktaş bu sene bu tip bir destekten yoksun oynadı. Bu yüzden kanat oyuncuların hep yalnız kaldılar.

BJK4EVER dedi ki...

BJK mi bundan yoksun oynadi? Yapma gozunu seveyim, Ismail ve Hilbert en cok bindiren oyunculardan.
Bek istemememin nedeni, kimi alacaksin? Ne kadar ust duzey bir back alabilirsin ki? Alacagimiz adam Hilbert'ten cok mu daha iyi olacak? Ismail'den daha mi yetenekli olacak? Iyi bir beke verecegin para ve yapacagi katki ile iyi bir stopere verecegin para ve yapacagi katki arasinda daglar kadar fark var. Son sampiyon olan takimimizda sagbek Toraman/Ekrem, solbek Uzulmez/Ekrem idi. Ondan evvelki takimda Uzulmez ve K.Dobra idi. Ama stoperde iyi bir Sivok, iyi bir Ronaldo, Zago vardi.

tearkan dedi ki...

ersan şu an için toraman ve egemen kalitesinde olabilir; anacak toraman 81, egemen 82 doğumlu. ersan 87 doğumlu. avrupa kriterlerinde genç oyuncu olarak nitelenmese de bizim ülkemiz için genç ve benim gözümde daha önünde yolu olan bir oyuncu. bu nedenle ikisine de tercih ederim. tabi fiyatını ve sakatlık sonrası nasıl döneceğini de ayrıca değerlendirmek lazım.

fakat şu ortamda bu üç oyuncu ve üstüne bir de yabancı stoper eklenmesi cidden bizim bu seneki ortasaha işine döner. normalde iki oyununun olacağı yerde kadroda 4 kişinin bulunması normaldir; fakat bu atıyorum iki tane 8 iki tane 6'lık oyuncuyla yapılır. biz tutup 4 tane 7'lik oyuncu koyuyoruz kadroya. haliyle de şişkinlik oluyor, ideal bir on bir belirlenemiyor. üstelik bu şişkinlik bir arada oynaması en önemli mevki olan defans hattında yaşanacak.

ersan konusunda yönetime verilen tepki şu anki tavrına yönelik değil bence. sene başında kiralanırken satın alma opsiyonu konulmamasına. ülkedeki transfer piyasasını hepimiz biliyoruz. biraz sivrilen oyuncu için kapıyı 5'ten açıyorlar. bu nedenle, kiralayalım tutarsa alırız sistemi bizim ülkede ancak opsiyon koyduysan geçerli olabiliyor.

bu arada sezer için de eskişehir'le görüşülüyormuş. futbolu iyi, karakteri sıfır bir adam daha.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Daha Tayfur'un onumuzdeki sezon kalip kalmayacagi belli degilken basladilar yine transfer yapmaya... Yeni bir hoca gelip de alinan oyunculari istemezse ne olacak? Muhtemelen su olacak: Devre arasinda gonderilen ve gelen oyuncular, degisen kadro, cope atilan bir sezon daha...

AQ-47 dedi ki...

Nedense bu sezer transferiyle ilgili bir tek ben mutlu oluyorum gibi bir his var içimde. AbiSezeri ne zman şurda dile getirsem birisi mutlaka keyfimi kaçırır.
Egemen olayına pozitif bakıyorum, yerli stoper yok, sen gidip tecrübeli bir adam alıyorsun. Takım dinamitleme alışkanlığı yoksa süper transfer.

enorton dedi ki...

Egemen ve Ersan'ı alırsak üçlü stoperli bir sisteme geçmeliyiz, eldeki stoperler de işe yaramış olur. zaten bek sıkıntımız var Hilberti gönderirsin, İsmail'i de sol ilerde kullanırsın. Aslında bu seneki kadroda da ben 3 stoperli sistemlerin Beşiktaş'a daha uygun olduğunu düşünüyorum. 3-4-3 ya da 3-5-2 olabilir bence...

Bu da bir fikir :)

BJK4EVER dedi ki...

3'lu oynamak demek Simao ve Quaresma'yi cope atmak demek.

AQ-47 dedi ki...

Yok be abi, 4-3-3 oynmamak zorunda mıyız yani...adam gibi bekin yoksa işlemez o sistem, senin elinde rıdvan-ismail var, tam bir soru işareti...4-3-3 oynuyormuş gibi yapmaktan gelmedi mi ne geldiyse başımıza? adam gibi 3-5-2 ya da 3-4-3 oynayabilirsek başarılı da oluruz

AQ-47 dedi ki...

bence bu konu başka bir başlık altında enine boyuna tartışılmayı hak ediyor

makavel dedi ki...

Ersan 7 milyon euro edermi sorusuna?..
ismailin 8 m euro topuzun 9 m euro ettiği bir piyasada 18 etmesi gerekli bence!!
Ersan ve Egemeni kıyaslamak çok komik geliyor bana kaldıki bizim diğer stoperlerin hiç birinden iyi olduğunu düşünmüyorum hele hele egemen geçen maç soldan bir orta kesti diye sol bek olarak gelicekse hiç gelmesin daha iyi!!!
kaldıki bu yönetim ersan ı alamıyacaksa varya ............

itake dedi ki...

ya beyler bu nedir?? hani egemeni sevdiğimden değil. istememde takımımda. ama bu resmi koyup bundan ötürü serdara yumruk atmıştı ondan ötürü.... eeee?? peki kendi oyuncularınız?? yok mu beşiktaşta bu gibi aptallıklar yapan adamlar? olmadı mı?? onlara ertesi günü gitsin dediniz mi?? benim sormak istediğim konu bu. hani bunu hep görüyorum ne zaman bir oyuncu gelecek olsa bu beşiktaşlı değil zaten muhabbeti, vay biizm oyuncumuza şöyle etmişti hikayesi. beşiktaşlı oyuncular sütten çıkmış ak kaşık hepside ana rahminden altyapıya alındı zaten. sivok,q7,haz,.... bunlarda dışarda tecrübe kazansın diye yolladığımız altyapı oyuncuları. sadece biraz düşünün.

@itake

Bu olayi tarihin tozlu sayfalarindan kazip cikarmadik ki? Daha 3 ay once oldu.

Bu kasitli tekmeden sonra, Egemen ozur diledi mi? Ben hatirlamiyorum.

Burak Yilmaz bugun ne zaman sorulsa "Konyaspor macinda elle attigim golden sonra ozur dilemeliydim." diyor. Bu adam artik benim gozumde gunahlarini affettirmistir.

Ali Tandogan ise uc mac ust uste kendisini ayni sekilde yere attiktan sonra benim gozumde kredisini yitirmistir.

Bu isler ak ile kara degil. Gri de var.

Egemen benim icin gri yere girmedi daha.

BJK4EVER dedi ki...

@AQ-47

Nasil olacak peki? Kanatta Quaresma ve Simao mu oynayacak tek basina? Bunlar orta saha oyuncusu olarak savunma gorevlerini yerine iyi getiremiyorken kanattaki tek adam olabilirler mi? Kanatlara bunlari degil de Ismail'i vs koysan zaten Simao ve Quaresma'ya yer kalmiyor. Uclu defansli bir kadro olarak neyi dusunuyorsunuz, cok merak ettim.

CDiS dedi ki...

tekme attı diye hangi futbolcu özür dilemiş acaba?.. golü elle atmak ayrı birşey, tekme atmak ayrı birşey..
neyse, sonra medya fenerli diye kızmayın, daha gelip gelmediği belli olmayan bir adama bile bu kadar önyargılı bakanlar onlar değil.
yakında forlan postu da açılır, man utd. 'a ne yaptı ki beşiktaş 'ta ne yapacak diye.. beklerim, bekliyorum..

BJK4EVER dedi ki...

Toraman Emenike'ye attigi tekmeden dolayi ozur diledi mi?

Birde kimse deginmemis de....
30 yasindaki oyuncuyla 4 yillik sozlesme imzalamak nedir birader? Tam mantikli bir is derken illa bir bokluk cikiyor.....

Iyi de Toraman'i sevdigimi kim soyledi?

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

gelip gelmediği belli olmayan bir adamın gelme ihtimaline tepki gösteriliyor işte. bunu anlamak niye bu kadar güç? bir de şu açıdan bakalım; geldikten sonra sonra tepki göstermek ne işe yarar? bir işe yaramamasını geçtim üstüne bir de beşiktaş'ın futbolcusunu destekleyin, köstek olmayın da uefa kupasına gidelim diyenler çıkar.

Ersan kalmayacak büyük ihtimalle.Bursaspor'daki İbrahim'e sarkacaklar.Yabancı stoper Ricardo Costa olacak.

Ben şunu anlamıyorum aga kasaplığı sadece Beşiktaş'a mı yapıyor bu adam.Futbolcu olmasını onaylıyorsun da , Guti'ye tekmesini mi onaylamıyorsun ? Diğerleri insan değil mi ? Ben o harekette Beşiktaş'a yapılmış bir şey göremiyorum.Futbola yapılmış bir şey var.Bu olguyla baş edebiliyorsan seneye Pepe yada De jong transfer edilirse sevineceksen aynı tas aynı hamam ...

Ben Egemen gibilerin futbol oynamasına karşıyım tümden.Olacaksa bizde olsuncuyum.Bunu da %11 muhafazakar kısmıma borçluyum.

enorton dedi ki...

Hepimizi ilgilendiren bir konu, 22 Ağustostan sonra özgür internete son!

http://www.ensonhaber.com/internetin-olum-tarihi-22-agustos-2011-05-03.html

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

2 sert mudahelede bulundu diye gitsin mi yani? Gectigimiz 2 hafta Marcelo, Alves, Di Maria, Khedira, Busquets, Xavi, Ramos oldukca sert fauller yapti. Kulupleri bunlarin hepsini gondersin mi yani, bu mudur? Toraman 2 sert faul yapti diye gitsin mi yani? Bu faulleri Lugano'nun Wagner'e yaptigi hareketle ayni kefeye koymayin lutfen.

@Ovunc

Aynen oyle. Bizde olursa bizden bir oyuncuyu sakatlama ihtimali olmaz (antrenmanda dizginleriz), rakip oyunculari sakatlar. Birde bu acidan bakmak lazim.:)

kkkam dedi ki...

Futbolda her türlü sertlik olabilir cezası açık benim nefret ettiğim futbolcu tipi futbol dışı sertlik pislik yapan futbolcular Egemen bu tip bir oyuncu değil bence.
Fenerden niye herkez nefret ediyor sanıyorsunuz? sert oynadıkları için mi? oyun sıkışınca pislik yapan oyuncuları olduğu için mi? Lugano'nun Bilica'nın Emre'nin oynadığı ligde Egemen melektir melek.

Eee Burak özür diledi de ne oldu ? Her maçta kendini yere atmaya devam ediyor.xD

Pamukk dedi ki...

ne egemen miş gs maçından daha çok yorum var

RuFF dedi ki...

Toraman,Ersan,Egemen,
Bunların hiçbiri şuan bizim takımın aradığı stoper değil.
Bize topu oyuna iyi sokabilen bir Stoper lazım.Zago gibi Pique gibi bir adam lazım bize.
Ersan alınacaksa ve Sivok kalacaksa Egemen transferi fazlalıktır.
Ersan ın yerine Egemen alınacaksa bu da saçmalıktır.Ersan genç adam önünde seneler var 3-4 sene sonra çok iyi bir defans oyuncusu olma şansı mevcut.Eğer gerçekten 7m euro isteniyorsa o zaman anlayabilirim bu seçimi ama böyle bir durum yoksa gerçekten gereksiz transfer olur.

Artık şu takımda ayağına gelen topu dannn dunnnn vurmayacak bir adam görmek istiyorum.

ozkankaya35 dedi ki...

_sol bek olayı ne olacak bizim...bilgisi yada fikri olan var mı acaba__

makavel dedi ki...

@ruff
ersan zaten şu anda türkiyede en iyi çıkış yakalamış genç oyuncu,topuda oyuna gayet iyi sokuyor toplada gayet iyi dribling yapıyor yeri geliyor çalımda atıyor bir avrupa maçında adama bacak arası atmışdı zamanlaması süper çirkef defans kategorisindeki adamlar gibide değil ,bu adama neden üç beş sene vakit biçtin anlıyamadım taraftar sevdi adam kulube alışdı bundan sonra gereksiz kumara ihtiyaç yok zaten bu takımın stopere ihtiyacı yok,iki tane bekle (sağ sol )uçarız seneye!!!

Bakin ben algoritmami aciklayayim da, anlasilayim:

- Besiktas'ta forma giyen her oyuncuyu sevmem.

- Besiktas'a sevmedigim bir oyuncu gelecekse muhalefet ederim. (Daha imza atmamis zira)

- O oyuncu geldikten sonra muhalefet derecem mecburiyetten azalir, lakin sevmedigimi dile getirmeye devam ederim.

- Fakat hicbir oyuncuyu isliklamam, zira benim oyuncuyu sevmemem, takimi sevmedigim anlamina gelmez.

Basit degil mi?

Tsk kib opt.

RuFF dedi ki...

@ makavel
Ersan ın topu oyuna iyi soktuğu ile ilgili aynı fikirde değiliz.Ersan iyi oyuncu ve gelişime açık o ayrı bir konu.Ersan bazen el bombası durumuna da dönüşüyor.Aldığı topları dan dun ileri de vuruyor.İleri çıkarken top ta kaptırıyor.Alisamiyende ki Gs maçında az kalsın yakıyordu takımı.
Bize üst düzeyde topla oynayabilen bir stoper lazım.Birinci stoperin Ersan olmaması lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim seviyemize gore tum stoperlerimizin topla oynamasi yeterli bana gore (Sivok ve Ersan gayet iyi). Sadece Toraman hala fazla sisiriyor ara sira, ama onda da gelisme var gecmis yillara nazaran. Insanlar ne bekliyor anlamiyorum. Dunyada bile Pique'ler tek tuk iken, bizim seviyemizin kat kat uzerindeki takimlar bile bu tarz oyunculari zor bulurken biz mi bulacagiz? Teknik olup da defans yapamayan stoper alacagima Toraman ile devam ederim daha iyi. Oldu olacak Guti'yi stoper oynatalim, boyu da uzun.:)

makavel dedi ki...

düzgün bir T.D , ersan ferrari göbekte kenarda iyi bir sağbek solda tüm paronoyalarından arınmış özgüveni yerinde bir ismail,önlerinde ernst necip fernandes, forvetde simao Q7 ve almeida ne takım be!!!

Yorum Gönder

Ara