.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Trabzonspor Olarak Bunu Doğru Bulmuyoruz

"Son günlerde medyada, oyuncumuz Egemen Korkmaz’ın Beşiktaş Kulübü’yle anlaştığı yönündeki haberler sıklıkla yer almaya başlamıştır. Şampiyonluk yarışının tüm hızıyla sürdüğü ve ligin son 3 haftasında girdiğimiz süreçte, ne Beşiktaş gibi büyük bir kulübün tüm etik değerleri hiçe sayarak oyuncumuzla görüştüğüne, ne de futbolcumuzun bu aşamada transferi düşündüğüne inanmak istiyoruz. Trabzonspor Kulübü olarak sözleşmesi bitse dahi bir oyuncunun kulübüyle bağları kopmadan transfer teklifi yapmayı doğru bulmuyoruz. Geçtiğimiz sezon sonu Fenerbahçeli Semih’le ilgili yaşanan gelişmeler bu duruşumuzun en önemli örneğidir. Futbolda nasıl sahada kazanmak için her yolu mübah görmüyorsak, özellikle büyük kulüpler olarak transferde atacağımız adımlara da dikkat etmeliyiz. Beşiktaş Kulübü’nün kısa süre önce yaptığı açıklamaya bağlı kalarak sezon sonuna kadar aynı tavrı sürdüreceğine inanıyor, tüm kesimlerden takımımızla ilgili gündemin, lig yarışı dışına taşmasına yol açacak eylemlerden uzak durmasını istiyoruz." Adem Buyuk: ARTIK TRABZONSPORLUYUM BANA ÖZEN GÖSTEREN TÜM MERSİN İNSANINA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN MERT İNSANLARSINIZ HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM

29 Yorum:

Onurlu dedi ki...

Trabzon'dan bagimsiz Troisi, Niang falan da vardi sanki...

esgo dedi ki...

Evet, ama daha 1 hafta önce 'şampiyonluk yarışı' bahanesiyle şu bildiriyi yayınlayıp da ardından şampiyonluk maçına çıkacak Mersin'den 2 oyuncu ile anlaşmaya varınca geçmiş örneklerden çok daha fazla dikkat çekiyor :) Kaldı ki, Mersin bugün kaybetse, ilerleyen günlerde çok kritik play off maçları oynayacak ve takımın en önemli isminin kafaca Trabzon'da olacak olması da Trabzon'un zerre umurunda olmayacaktır.

Ömer Özlü dedi ki...

yanlış bir açıklamaydı zaten, bu profesyonel bir dünya...oyuncu geleceğini düşünmek durumunda, dolayısıyla lig bitmeden bu tür anlaşmaların olması son derece normal. sahada oynanan futbolu etkileyeceğini sanmıyorum, nitekim adem bugün oynadı ve attı golünü.

mersin'i ve adem büyük'ü tebrik edelim, trabzon da hayrını görsün bu transferin. Beşiktaş'ta da Egemen'den çok Servet'i görmek isterim aslında. Bence hemen alınmalı.

erol1903 dedi ki...

Football Manager'de approach to sign opsiyonu neden var o zaman?

Adsız dedi ki...

Bjk nobre ile FB Denizli şamp. maçından 1 gün sonra imzaladı sonra bu anlaşmanın çok önce yapıldığı belirtildi bizzat Bjk kulübü tarafından , bende soruyorum denizlideki maçta çok kötü oynayan Nobre ye acaba Bjk lı idarecileri gol atma demiş midir ? Bjk lı duruşu buna izin vermez değil mi ? :-)

Adsız dedi ki...

başkalarına çamur atabiliyorsunuz rahatça ama kendinizi tertemiz pak sanıyorsunuz , oyuncu ayartan oyuncu kaçırıp otel odalarına kitleyen zorla forma giydiren hangi kulüp bi bakın ?

Basar dedi ki...

Beşiktaş'ın Egemen ile anlaşması normal çünkü hem oyuncunun sözleşmesi bitiyor hem de Beşiktaş'ın ne şampiyonluk yarışında iddiası ne de TS ile maçı var.

Esas vahim olan, bonservisi devam eden Emenike'nin fenerbahçe ile anlaşması (ayartılması) ve feneri hallaç pamuğu gibi atacağı maçta oynamaması!

Trabzon'a tavsiyem, bize değil fenerbahçeye karşı bildiri yayınlamaları. Bu vesile ile fenerbahçenin üstün usulsüzlüklerine bir çentik daha attığını söylemek isterim. Böyle şampiyon olacağıma bir ömür boyu şerefli ikinci olmayı tercih ederim.

okka dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
okka dedi ki...

@Maçanın Papazı

yanlış anlamışsın, yazıyı biraz tarafsız gözle oku.

şampiyonluk yarışında bulanan ts'nin bjk'nin egemenle ilgilenmesine itiraz edip,
aynı şekilde süper lige çıkma yarışı veren miy'in futbolcusu adem büyük ile ilgilenmesine anlam veremiyoruz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

@ekşibeşiktaş
arakdaş siz de biraz açık yazın kardeşim :)
adamlar anlamıyor, gönderme falan..

jbck dedi ki...

@Basar,

İnsanda az biraz vicdan olur ya bütün hafta Deumi dediniz, şimdi Emenike mi oldu? Geçen sene siz 10 eksikle Bursa'ya gitmediniz mi? Oradaki futbolcuları çıkarıp tek tek sorguya mı çekelim gerçekten sakatmıydınız diye. Emenike iyi ki oynamadı, hata yapsaydı olabilecekleri tahmin edemiyorum. İki hafta önceden sarı kart cezalısı duruma düşebilir diye ortalık ayağa kaldırıldı, böyle birşey gördün mü daha önce?

A . A dedi ki...

beşiktaşlıların yeni argümanı bu. böyle şampiyon olucağımıza olmayalım...

biz fenerbahçe olarak gayet onurlu bir yarış sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.

hakem hataları leyhimizde ve aleyhimizde oldu. bence aleyhimizde olanlar çok daha fazladır.sence farklıdır belki.

ama böyle şampiyon olacağımıza olmayalım diyebilecğin bir durum yok. bu sadece avuntu olabilir, "artık kabak tadı veren beşiktaşlı romantizmi" olabilir.

objektif bir düşün, ne sebeplerle olursa olsun, her sene bizden başka kimse bizim şampiyon olmamızı istemiyor.

ve her sene son haftaya kadar şampiyonluk kovalıyorsun.

anlayamazsınız.

Basar dedi ki...

@jbck,

Sevgili kardeş bütün hafta Deumi denmiş olabilir ama ben haftalardır Emenike diyorum! fenerin yaptığını hiç etik bulmuyorum. Aynı hadiseyi Trabzon'dan Selçuk, Eskişehir'den Sezer için de yaptılar... Ne ilk ne son.

Senin de dediğin gibi Emenike iyi ki oynamadı. Yücel İdiz'in kararı doğrudur fakat israrla 3 kere oynar mısın diye sormuş. Oynamak istemiyorum diyen adamı zorla oynatacak değil ya!

Oynasaydı (gerçekten oynasaydı) dünkü fener defansını hallaç pamuğu gibi atardı. Bu düşüncelerimizi beğenmiyorsunuz ama fenerbahçeyi tutmayan hemen hemen herkes buna inanıyor. Keşke oynasaydı da hepimizin ağzını tıkayarak maçı kazansaydınız.

Bana kızma ama etme bulma dünyası... Bugün Karabük için maça çıkmıyorsa yarın öbür gün fenere giderse, fener için de maça çıkmamayı tercih edebilir.

Geçen sene de şampiyonluk Beşiktaş yüzünden (genç oyuncu oynattı diye) kaçmadı. Bursa-BJK maçı formalite maçıydı. fener Trabzon'u yenseydi, öbür maçın sonucunun hiçbir anlamı olmayacaktı.

jbck dedi ki...

Başar, ilk maçta oynadı Emenike, zorladı bizim defansımızı ama emin ol Abdülkadir kadar değildi. Sen Emenike diyorsun, ben de Dany örneğini veriyim. Bizim Antep'le olan maçımızda golden sonra hareket çekip, sandalye fırlattı, aynı adam Burak'ı düşürüp atıldı, alkışlarla çıktı. Takımını eksik bıraktı. Bu neden tartışılmıyor? Diğer taraftan Beşiktaş'ın iddiası kalmamıştı diyorsun peki Karabük'ün iddiası ne arkadaşım? Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben orada suçlamak için söylemedim sizin gibi bakmaya çalıştım.
Bir de şunu söylemek istiyorum iki haftadır ikili averaj tartışılıyor, neden böyle bir kural varmış? Genel averaja bakılsın diyorlar. İşin buralara kadar gelmesi normal mi?. Geçen seneyi anlarım bizim hatalarımız fazlaydı ama bu sene futbol takımı son 16 maçında mağlubiyet görmedi. Bu takım 55.000 kişinin önüne çıktı, kazandı, İnönü'ye geldi kazandı. Trabzon top oynayamadı Kadıköy'de. Ligin en fazla gol atan takımı. Ligin gol kralı, asist kralı bu takımda, ama bu takımın lider olması garip.

Basar dedi ki...

@ A.A

Sevgili kardeşim "bizim romantizm" kabak tadı vermiş olabilir ama biz şerefli ikincilikleri yaşayarak büyüyen bir nesiliz.

İlaveten, artık bizler de bozulmaya başlasak bile içimizde hala endüstriyel futbola karşı duranlarımız var.

Alt yapıdan oyuncu görmek, kazma ama çabalayan futbolcuyu alkışlamak, şehrin alakasız bir yerinde daha büyük ve teknolojik bir stadyumda oynamaktansa eski köhne stadyumda oynamak, hak yemektense ikinci olmak... Biz seviyoruz bunları.

Boşver fenerli kardeşim, istesen de anlayamazsın. Biz sevinmek için sevmiyoruz, başarı için her yol mübah değil. Umarım bozulmayız, Süleyman Seba'nın veya sizin anlayacağınız dilde İslam Çupi'nin dünya görüşlerini kaybetmeyiz.

Basar dedi ki...

@jbck,
Ben söylediklerini iddia etmiyorum (lider olmanız garip filan değil!). Lütfen farklı yere çekme. fener açık ara 2. yarının en iyi takımı, bu tartışılamaz bile.

Benim tek söylediğim Emenike olayının etik olmadığı. Demin de yazdığım gibi keşke o da oynasaydı ve maçı kazansaydınız.

jbck dedi ki...

@Basar

Olaylar oralara kadar gidiyor maalesef. Bütün maç Kerim hata yapmasın, İlhan hata yapmasın, Deumi hata yapmasın diye maç izledim dün akşam ben. Fenerbahçe futbolcuları maçtan önce anneler günü adına tribünlere çiçek verdiler, orada bir Trabzon'lu amigo bütün maç bu adamların anasına sövdü, bıktık artık anlayacağın. Ben size fikirlerinizden ötürü kızmıyorum ama tek taraflı bakmayın diyorum sadece.

Saygılar hepinize

A . A dedi ki...

beşiktaşlı olmayan herkesin karşı takımı tuttuğu bir maçınız oldu mu hiç?

her hafta her maç bunu yaşıyoruz biz. sonra bu başarılı mücadelemiz bazıları tarafından tukaka ediliyor.

isyanım buna.

A . A dedi ki...

uzun uzun yazdığım cevabı neden böyle yüzeysel bir şekilde yayınladığınızı anlamadım.

ben diyorum ki "fenerbahçe'liler için başarıya giden her yol mübah" cümlesini kodlamışsınız zihninize. ve bunun üzerine biz ne kadar çırpınsak nafile.

seviyoruz dediğiniz,
anlayamazsınız dediğiniz her şeyi seviyoruz..

ve bunlardan demirören yüzünden hızla uzaklaşmanıza üzülyoruz.

bu " anlayamazsınız" tavrınıza kıs kıs gülüyoruz. neyi, niye anlayamayacağız biz de ali şen varsa sizde de alaaddin çakıcı var.

uzatmak ve kısır bir döngü içine girmek istemiyorum ama yok birbirimizden farkımız.

bu sene gösterdiğimiz mücadele lekesizdir. leyhimizde hatalar vardır ama lekesizdir.

buna saygı gösterin.

esgo dedi ki...

Son şampiyonlukta, Kadıköy dahil olmak üzere her stadda yükselen 'bu sene şampiyon anadolu'dan' sloganı çabuk unutulmuş anlaşılan :) hatta bırak tribünleri, basın medya bile bunun türk futboluna kazandıracaklarından konuşup içten içe bu yönde bir temennide bulunuyorlardı. hala daha'fenerbahçe ve diğerleri' derseniz saygı duyulmaz evet.

Basar dedi ki...

@A.A
Sevgili A.A yazdığın 2 yazıdaki "başarılı mücadelenizin tukaka edilmesi" ve "fenerbahçe'liler için başarıya giden her yol mübah" cümlelerine katılıyorum.

Şöyle ki fener 2. yarı tartışmasız çok iyi bir (hatta inanılmaz) performans gösterdi ama yöneticileriniz için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Yöneticileriniz defalarca hakem odası bastı. Medyada garip açıklamalar verdi, hakemleri baskı altına aldı (dediğiniz gibi hem lefte hem de alehte hatalar oldu). Rakip futbolcular ile ilgili transfer dedikoduları çıktı (Emenike, Selçuk, Sezer)

Malesef bunlar üst üste yaşanınca tuttuğunuz takım antipatik oluyor. Bunu bir türlü kabullenemiyorsunuz ve sığ bir şekilde "biz ne büyüğüz, bizi çekemiyorlar, herkes bize karşı" yorumunu yapıyorsunuz. Halbuki yöneticilerin büyük PR hatası yapıyor.

Son olarak, Demirören'e Beşiktaş seyircisi hala tepki gösteriyor. Şampiyon olduğunda bile gösterdi. Malesef bunun onda birini fener seyircisi yapmadı. Hiçbir zaman da yapmayacak. Aradaki fark bundadır.

Miles dedi ki...

Konu başka yorumlar başka yere gitmiş..beşiktaşlıların yani bizim şampiyonlukla ilgili bir derdimiz yok,egemen ile ilgili laf atan şampiyonluk yarışındaki takımların laf atmasına sözümüz var sadece..Kupayı kaldırdıktan 1 hafta sonra unutulacak bir sevinç için ortalık yıkılıyor,demiyorum ki şampiyonluk manasız.ancak arada uçurumların olmadığı ikili avarejla belirlenecek bir yarışta 1. ile 2. arasında ne fark olabilir.Kaldı ki futbol adına ortalıkda bir şey yok.
Gelelim FB lilerin hakkımızla şampiyon olduk sevinci yaşamak istemelerine,bu ali şen den bu yana fobi bence.bırakın 1.liği 2.liği yine ön elemeler,çat pat geçmeler,gruplardan pat küt zorla 3.olma savaşı,bir iki eleme hoop turkiye ligi el ele baş başa...bu olacak zaten neyin kavgası ki şimdi olanlar.Futbol gerek ya alex in ara pasları,Q7 nin çalımlar vs..He birde aklıselim FB li olduğunu bildiğim sevgili A.A ,beşiktaş romantizmi dediğin biraz beşiktaşlı olma farkı bence,misal yazdığın bu yorumları ben malum stelerinizde ne kadar yazarsak yazalım yayınlanmaz...yani sen taraftar profilen ordan pay biç..artık oynan futbol pes ligine döndü..

Ömer Özlü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ömer Özlü dedi ki...

A.A.'nın açılımı ne sevgili kardeşim? Abi Anlamıyorum falan mı acaba? yoksa küfür falan mı ediyorsun bize? hayır 'anlamadım' da derdini...Semih Şentürk haricinde feneri zerre kadar ilgilendirmeyen bir konu üzerinden tek derdi takımını Türkiye Kupası'nı kaldırırken görmek olan buradaki temiz Beşiktaşlılara parmak sallar gibi yaptığın çıkışlar doğrusu beni oldukça düşündürdü. Bilinçaltımda bi yerde fener çok mu umurumda acaba diye düşünüp durdum.

yani buraya gelip bu kadar şey yazmana gerek yok aslında, bizim burada yazdıklarımız, Fenerbahçe ve başarıları üzerindeki düşüncelerimiz seni neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Madem temiz olduğuna inanıyorsun mücadelenin ki burada kesinlikle katılıyorum sana, '...tirin ordan' der geçersin. ya da sen kimseden takımının mücadelesine saygı göstermesini bekleme, sağa sola gidip de 'saygı göstereceksiniz!' demek gibi bi zorunluluğun da olmasın. sen de rahat et biz de. hayır biz saygı gösterince ne olacak ki, daha mı çok sevineceksin kupayı aldığınız vakit?

hasılı kelam, ne kendini yor ne de bizi, 'herşeye rağmen şampiyon' tişörtünü giyip gezmeye başlayınca unutursun zaten herşeyi....

A . A dedi ki...

"yok birbirimizden farkımız" ya da "kabak tadı vermiş romantizm" cümlelerinde sadece başarısızlıkları ya da rakibin başarısını romantik cümlelerle açıklamaya çalışan yorumlara cevap vermek istedim.

o farktır beni dolmabahçe'ye götüren.

kötü yönetildiği için bu noktada beşiktaş diyorum, biz sevinmek için sevmedik diyor. e tamam ama başka birşeyden bahsediyorum. budur kabak tadı veren.


daha da uzun uzun yazarım ama romantizm beşiktaş'a daha yakışır.

bunları açıklayayım istedim.

ve haklısın damacana neyin peşindeyim ki..

okuyorum olum burayı, zihnimde başka bir pencere açılıyor çok seferinde. ama canımı sıkan birşey olduğunda da "bakın ama böyle bişey var" diyebileyim müsadenle.


parmak sallama konusuna girmiyorum bile.

outlaw dedi ki...

trabzonspor yönetiminin yaptığı açıklamayı başka açılardan sorunlu buluyorum, ama trabzon'un mersin idman yurdu'ndan oyuncu almasıyla beşiktaş'ın trabzon'dan alması ya da emenike mevzuunu karşılaştırmak yanlış. trabzon'la mersin aynı ligde bile oynamıyor...

esgo dedi ki...

farklı ligde mücadele edince şampiyonluk yarışının oyuncular üzerindeki stresi ve psikolojisi farklı mı oluyor ?

Ömer Özlü dedi ki...

A.A. öyle 'olum'lu hitap tarzlarına girme istersen o kadar samimi değiliz.

anlatmak istediğin şeyler doğru, hakça şeyler olabilir ama burası değil onun yeri. papazın çayırından falan başlayabilirsin mesela, herşeyi komplo teorisiyle açıklayan onlar...ya da evine en yakın kahveye gidip bir maç esnasında savun bu düşüncelerini istersen.

bu sene özellikle komplo teorisine maruz kalan kulüp ne hikmetse biz olduk. şampiyonluk yarışı içinde olmadığımız halde özellikle. feneri ve trabzonu yenseydik de bu değişmeyecekti maalesef. ama biz gidip durun yanlış yapıyorsunuz diyemedik kimseye. neden? bazı şeyler hiç değişmiyor çünkü...

Adsız dedi ki...

İroniyi çok iyi yakalamışsın eser tebrik ediyorum. Fakat değineceğim konu başka.
Arkadaşlar ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa Adem Büyük biz altyapımızdan yetişme bir futbolcu değil mi? Bjk Tv'de izlerdim maçlarını, biraz şahsi oynasa da uzaktan çok sert şutları vardı. Kendi ürettiğimiz değerlerimizi ne kadar kolay kaybediyoruz farkında mısınız? O zamandan belli değil miydi bu çocuğun yetenekli olduğu. Hadi bir hata yaptın, kiralamak yerine sattın. Mersin'de parlayan bu çocuğu nasıl gözden kaçırırsın? Ey ekşibeşiktaş yazarları lütfen şu konuya da değinin.

Adem dedi ki...

Trabzonspor bu haberi yalanladı, Adem de yan çizdi. Haberi duyuran TRT spikeri de Adem Büyük için karakter olacak önce futbolcuda dedi.

Fakat bu post hala burada. Sizden de bir tekzip bekliyorum.

Teşekkürler.

Yorum Gönder

Ara