.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Döndük Başa

15 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Forlan Besiktasimiza hayirli olsun.

CDiS dedi ki...

gerçekten geldi gibi forlan.. robinho ile aynı kefeye koyulamaz bence, daha bir takım oyuncusu gibi, gamsız falan değil, uruguay milli takımında baya baya liderlik yapıyordu takıma..
eleştirmenin anlamı yok bence bu transferi, büyük bir golcü ama defansa iyi adamlar almazsak ve gerçekten bir 'takım' yaratamazsak, bu seneki gibi bir hüsran yine bizi bekler..

SirEvo dedi ki...

Q7, Guti, Simao, Forlan derken bu adamları kim yönetecek?

tearkan dedi ki...

daha asıl problem olan defansı ve ortasahayı toparlamadan, kimler gidecek belli olmadan (ki önemli olan gideceklerin belli olması) transfer yapmaya kalkışmak büyük sıkıntı. üstelik kadrodaki asıl sorun yerli oyuncu eksikliğiyken transfer önceliğinin yabancı ve forvet yönünde olması düşündürücü. bu seneki form düşüklüğü ve fiyatıyla da değerlendirmek lazım; ama forlan'ı eğer bu şartlar uygun olursa istememek çok mantıklı olmaz sanırım.

QuaresmA dedi ki...

Gelecek gibi görünüyor. Taraftar gözüyle söyleyecek fazla birşey yok Forlan transferine. Dünya kulübü olmak, UEFA Kupası'nda iddialı olmak istiyorsanız böyle maddi risklerin alınması kaçınılmaz olabiliyor - tabi öyle Twente, PSV, Lyon, Porto gibi her şeyin düzene oturmuş olduğu kulüplerden değilseniz ki değiliz ve asla olmayacağız da. Taraftar olarak tek beklentim Forlan'ın alınmasının Almeida'nın gidişi anlamına gelmeyecek olması. İkisi bi arada bi şekilde oynayabilir bence.

Yalnız artık bu yatırımların karşılığı UEFA Kupası'nda en az yarı final + seneye Şampiyonlar Ligi katılımı olmalı, yoksa hepsi boş, hepsi kısa vadeli. Bu bağlamda bu yıldızları Tayfur Havutçu'nun eline teslim etmek, Ortega'yı Werner Lorant'ın eline teslim etmek gibi. van Gaal gelsin, dertler bitsin.

SirEvo dedi ki...

Ama o defans olayı düzeltilmeden Forlan değil Messi ve Ronaldo'yu toplayıp getirsen farketmez.

QuaresmA dedi ki...

Forlan (veya transfer gerçekleşmezse Almeida), Quaresma, Simao ve ortasahada en az 1 yabancı kesin. Aslında ortasahanın derli toplu olması için 2 yabancı lazım ama hadi diyelim ki oraya güvenilir bir yerli (Hamit mesela) alındı. Defansa 2 yabancılık yer kalır.

Defans denklemini yabancılardan kuruyorum çünkü doğru dürüst yerli stoper yok. Mesela o Bursaspor'un, Bank Asya'nın stoperlerini Ertuğrul Sağlam'ım uyuz futbolunda değil de 4 büyüklerde görmediğim sürece benim için Türkiye'nin en iyi stoperleri hala Servet, İbrahim Toraman, Ersan ve Emre Güngör'dür. Her neyse, İsmail'in gelişimi adına o kesilemez, onun dışında kalan 3 yerin ikisini yabancılarla, tekini de İbrahim Toraman'la doldurabiliriz. Sağ bek İbrahim Toraman > stoper İbrahim Toraman; o yüzden stoper ikilisinin yabancı olmasını yeğlerim. Sivok bence gayet yeterli bir oyuncu, yanına da düşük maliyetli, tecrübeli (yaşlı) ve mümkünse Sivok'un bi vatandaşı gelse güzel olur. Ujfalusi veya Hübschmann gelsin dertler bitsin.

Tabi defansta iki yabancı kullanabilmemiz için öncelikle güvenilir bi yerli ortasaha almamız lazım.

Forlan'in gelmesi ya da gelmemesi degil sorun. Sorun taraftar algisi acisindan bakinca Forlan konusunda yasananlarin, Robinho konusunda yasananlarla benzesmeye baslamasi.

Forlan takimin cehresini degistirecek bir transferdir. Forlan benim saygi duydugum, mukemmel bir adamdir. Forlan ile Robinho'yu ayni kefeye koymak mumkun olmaz, koyanin alnini karislarim.

Ama...

Cin olmadan adam carpmayiz umarim bu sefer. Daha seneye takimin basinda kimin oldugu belli degil.

kafsinkaf dedi ki...

İleri uç quaresma,simao,guti,forlan geri ibrahim öztürk/ersan,egemen,ismail,ibrahim toraman.İlginç takımız..

kkkam dedi ki...

old fenerbahçe kafası olduğu müddetçe messiyi getirsen ne farkeder?

kıskanıyorum şimdiki fenerbahçeyi yönetim organizasyonu ve idari açıdan,marketing, kriz yönetimi vs

yıldırımdemirörensporun 10 yıl ileriside adamlar

Ömer Özlü dedi ki...

What for lan bu?...

QuaresmA dedi ki...

Old Fenerbahçe ile şimdiki Fenerbahçe arasındaki tek fark Alex'leri. Ve başarının getirdiği huzur elbette. Varsayımsal olacak biraz ama Alex'i çıkarsan o takım gol atamaz, Zeman'lı, Otto Baric'li Proton, Rifle formalı günlerine geri döner.

Ama o Alex'leri, Baliç'leri, Revivo'ları, Okocha'ları iyi bulduklarını kabul ediyorum. Keşke biz de bulabilsek.

İdari açıdan ise; Türkiye gibi nadiren penaltı çalınan bir ligde kendi takımına 3 penaltı + kırmızı kart çaldırabilecek baskı gücünü kurabilmek olumlu birşeyse eğer, evet başarılı. İkinci devrede 16 maçta 15 galibiyet 1 beraberlik aldırabiliyorsa (Dünya'da sadece Türkiye'de oluyor çok ilginç) evet başarılı. Ama benim böyle bir başkanım olsa tiksinirdim. Yoksa Türkiye'nin 30-35%'inin tuttuğu bir takımı pazarlamanın çok da zor birşey olduğunu sanmıyorum. Yapamayanlar varsa eğer, bu onların beceriksizliği.

Pamukk dedi ki...

forlan gelir dertler biter

Çoğunluk,Beşiktaş'ın hücum hattı söyle iyi ama o defansla olmaz diyor da hücum hattımız bu sene gol rekorları da kırdı benim mi haberim yok bilemedim.
Forlan'ın da geldiğini düşünüp şöyle bir hücum hattına bakıyorum.

---------Almeida-----------
Simao----Forlan----Quaresma

Simao ve Quaresma zaten ceza sahasına giren adamlar değil.Almeida da forvet koşularını yapamayan asister bir yardımıcı forvet.Hücumdaki forvet koşularını yapabilecek tek adam Forlan gözüküyor ki bu da yetmez.

Mesela Fener de kanat adamlarından çok az gol katkısı alıyor ama uçtaki iki forvetleri toplu ve topsuz oyunlarda sürekli koşular yapan,dönen topları takip eden ve skorer isimler oldukları için (Alex ve Niang/Semih ) işi götürebiliyorlar.Bir de duran top ve Lugano gibi bir avantajları var.

Seneye de Simao ve Quaresma kalacaksa öne iki tane skorer forvet lazım.Forlan'ın önüne Almeida kesinlikle olmaz onun için.

Özetle ya Quaresma,Simao ikilisinden birini satıp Keita,Tuncay gibi bir kanat forvet oyuncusu alacağız.Ya da Forlan'ın önüne bir tane daha skorer forvet oyuncusu.

BJK4EVER dedi ki...

Forvet hattimizin iyi oldugu falan yok. Hepsi kaliteli oyuncular, ama gol yollarinda etkili degil. Guti'nin ceza sahasina girip Alex'vari basit bir vurusla gol attigini gordunuz mu ligde? Quaresma bir tane uzak forvet golu atti mi? Tamam, ekstra isler yapiyorlar. Simao'nun frikikleri, Quaresma'nun ekstra sutlari, Guti'nin ekstra asistleri var, ama oyuncu tarzi olarak efektik oyuncular degil, hatta Almeida konusunda da suphelerim var.
Ama bir gercek var ki, 5 milyon euro kar icin 26 yasindaki Almeida'yi satmak, onun yerine maliyeti ondan fazla olan 32 yasindaki Forlan'i almak dogru degil. Ki Forlan zaten tek santrfor oynayacak oyuncu degil, anca Almeida ile birlikte oynarsa bir katkisi olur.
Ayrica transfer politikasi konusunda haklisin. Aslinda Maicon, Forlan gibi oyuncularin bizde konusulmamasi lazim. Hem bizim mali yapimiza uygun oyuncular degil, hemde yerli kalitesi yerlerde surunuyorken, ustelik elimizdeki yabancilari zor oynatirken hala kaliteli yabanci transferi pesindeyiz. Besiktas'in yapmasi gereken sey yabanci transferini Fernandes ile bitirip kaliteli yerlilere yonelmek idi, ama yonetim tam tersini yapiyor. Ilkay M.Ekici O.Toprak Hamit elden uctu, Selcuk ve C.Gulselam da zor, bunlari alacagimiza I.Ozturk, K.Tokak pesinde kosuyoruz hala. Seneye yine tribunde Guti'nin oturdugu, stoperde Ibrahim Ozturk'un oynadigi sacma bir takim olacagiz herhalde. Transferi hem sportif hem mali acidan daha guclu bir BJK icin degil, taraftari susturmak icin yapiyoruz.

Yorum Gönder

Ara