.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Doğum Günün Kutlu Olsun Fabian


Dağhan Irak'tan;
"Ne Quaresma, ne Guti, ne Almeida... Benim Beşiktaş'ta vazgeçilmez gördüğüm adam budur. Ernst, yalnızca bu ülkeye gelen en iyi yabancılardan değil, aynı zamanda Beşiktaş'ın kaybetmekte olduğu o eski, güzel dokusuna en uygun oyuncusu. Beşiktaş senelerce emeğiyle yaşayan insanların semti oldu, o yüzden ben takımda da emeğiyle var olan oyuncular görmeyi seviyorum. Ne Quaresma'nın "trivela" yapacağım diye ziyan ettiği maç başına elli civarında top, ne de Guti'nin İbrahim Üzülmez yapsa kapının önüne konacağı (ki kondu da) hareketleri sempati uyandırıyor bende. Ben Ernst'i gördüm mü, mutlu oluyorum. Varsın havaalanlarında omuzlara alınmıyor olsun, varsın "çıldırt bizi başkan" tezahüratlarına neden olmasın (olmasın zaten), benim için Ernst Beşiktaş demek... "
Link

17 Yorum:

bezgin zor dedi ki...

Bu emekçi edebiyatı baymadı mı biraz? Fabian Ernst bedavaya mı oynuyor bu takımda, ya da buraya gelmesinde başlıca etken para değil miydi?

Lütfen oyuncuların saha içindeki rollerine ya da magazin basınında çıkan haberlere bakarak onlara sembolik anlamlar yüklemeyelim.

fabianernst dedi ki...

iyi ki doğdun fabian.. saçsız kral

Tartışma yaratmak istemiyorum ama Bezgin sen yazdığını bir daha okuma ihtiyacı hissettin mi hiç?

Fabian bu takımın 2 senedir kilit adamı değil mi? Ortasahamızın en güçlü yanı değil mi? Geldiğinden beridir oyandığı hemen hemen tüm maçlarda katkısı en çok olan oyuncuların başında değil mi? Kötü oynadığı maç bir elin parmakları kadardır.

Fabian Ernst'e çok anlam yükleriz elbette. Evet, elbette parasını kazanacak (para için gelmiştir Beşiktaş'a, doğrudur) ama hakkını da vermiştir. En ufak bir saygısızlığını görmemişizdir yaptığı işe. İşine, kendine,karşısındakilere, bulunduğu camiaya, ortama bu kadar saygılı ve düzgün adamı kutlamayalım da ne yapalım?

Kimsenin durup dururken romantik söylemlerle kahraman yaratmaya ihtiyacı yok.

Beşiktaş'ta durduğu müddetçe de (umarım bizde bırakır futbolu) o saygıyı ve övgüyü alacaktır.

Mutlu yıllar Fabian! Öperim kelinden..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

sanki nobreler, serdar özkanlar, gökhan zanlar, NİHAT KAHVECİLER! bedavaya oynuyordu da "ernst mayışı yüzünden beşiktaşta" deniyor... bi şu saydıklarımızın katkısına bakın bi de ernst'in... daha başka şeyler de derdim ama neyse :)

memmo03 dedi ki...

İyi ki doğdun reyiz

ozan dedi ki...

bir futbolcumuzu överken ötekileri yerin dibine sokmasak.

lamhaltas dedi ki...

formamiza en cok yakistirdigim adam. gutiye, q7 ye kaptanlik verilene kadar bu adam haketmistir o pazubandi. yine isini yapmistir verilmeyince de agzini acmamistir. hatta daha iddiali olayim bu takimda kaptanligi yapabilecek en dogru adamdir. iyi dogdun fabian!

makavel dedi ki...

Ernst in türkçe meali CİDDİ' dir!

ozzie dedi ki...

Çok güzel adamdır Fabian Ernst.

Yaş geçtikçe futbolunda gerileme olacaktır.

Hatta bu sezonun ilk yarısındaki özverisiyle bu süreci kendisi hızlandırmıştır.

Sakatlıklar ve takımın Schuster'in oyun düzenine uyum sağlayamaması, Ernst'in bir devrenin neredeyse tüm maçlarında hem de iki kişilik futbol oynamasına neden olmuştu.

Devamlılığı olamayacak bu performansı kriter almak delilik, o kriterden yola çıkarak Ernst'te düşüş olduğunu söylemek de düpedüz nankörlüktür.

Ayrıca unutulmasın ki Ernst (daha devre arasında uzatılmış sözleşmesinin de rahatlığıyla) kendini ikinci devre boyunca unutan Schuster'i açık açık eleştirebilir, Schuster'in gidiş sürecini iyice çirkinleştirebilir, çözülmesine zaten ramak kalmış takımı iyice dağıtacak olayları fitilleyebilirdi.

Dolayısıyla ilk devrede alın teri ve insan üstü performansıyla, ikinci devrede de sabrı ve profesyonelliğiyle Besiktaş'ın zorlu bir dönemi en az zararla geçirmesini sağlamış adamdır Fabian Ernst.

Yaşı ve gittikçe vefasızlaşan taraftar profili ne yazık ki Ernst için sonun başında olduğumuz gerçeğiyle başbaşa bırakıyor bizi.

Şimdiden tek tük gördüğümüz "Ernst gönderilsin" yorumları çok değil bir senede önce Haber1903 gibi yerlerde sonra da EkşiBeşiktaş'ta çoğunluk görüşü haline gelir.

İnönü'de yuhalandığını görmeme dilekleriyle...

yilmaz dedi ki...

ya niye insanları fabian'ı ya da q7'yi seçmek zorunda bırakıyosunuz.

biri cansa öbürü canan. ikisi de başımın tacı. kim silmiş ernst'i anlamadım. daha 6 ay önce sözleşme yenilendi. taraftar o çıkınca stadı inletiyo yuhlamaktan. yanlış mı biliyorum?

Evet ernst mütevazı, baba bir adam. q7 haşarı uçuk kaçık bi adam. herkesin karakteri ayrıdır ikiside gözbebeğimdir, canımdır.

niye sürekli ikilik yapılmaya çalışıldığını anlamıyorum? Oyuncu seçme konusunda her standart'a uyduk da bi karakterleri standart adamlar bulmaya mı kaldı iş?

okka dedi ki...

ilerde takımın başında görmek istediğim adam.

mükkemmel bir oyunu okuma yeteneği ve futbol bilgisi var bence.

lan yuh görende Xavi zannedecek ...

Olması gerektiği gibi mücadele ettiği için takdir edilmesi gereken bu adam değildir.Aksine mücadele etmeyen diğer şerefsizler eleştirilmelidir.Senelik 6 milyon TL alıp yatan şerefsizler.

Avrupa'da koşmayan adamı kapının önüne koyuyorlar,bizde adam işini yapıyor koşuyor diye bir kral ilan etmediğimiz kalıyor.

Edecek tabi a.q. ben mi mücadele edeyim.Böyle saçma sapan emekçi edebiyatı.

Koskoca Xavi'ler İniesta'lar , 38 yaşında Ryan Giggs'ler kıçını parçalıyor lan top peşinde .

Mesleğine azıcık saygısı olan vicdan sahibi adam mücadele eder birader.

Fabian Ernst'in mesleğine sayıgısı vardır ve gereğini yapmıştır.Yetenekleri ölçüsünde aldığı paranın karşılığını vermeye çalışmıştır.Aldığı para helali hoş olsun zira ben elinden geleni yaptığına inanıyorum.

delgado dedi ki...

@Övünç lan yuh gören de burası İspanya, İngiltere zannedecek...

Yahu zaten adam yazıda Ernst gibi adamların artık ne Beşiktaş'ta (ne de Türkiye'de) olmayışından bahsetmiş, adamı dünyadaki en iyi en şerefli en emekçi en ahlaklı ortasahası mı yaptık, ne yaptık... kaç tane geldi böyle adam, gelse de kaç sene gördük, ne yapalım amına koyum alışkın değiliz özlemişiz böyle yürekli, kalbiyle oynayan sevgisini hissettiren sevgimizi hisseden adamları, ne yapalım... Şu ülkede bir adamın canı pahasına komşusuna yardıma gittiğinde duygulanıyoruz, bir memur bir siyasetçi şerefli ve dürüst çıktığında neredeyse sevinçten ağlayacak hale geliyoruz... ne olursa olsun adamların pek kalmadığı ülkede adam gibi adamdır fabian ernst, ve biz ne kadar "Fabian Ernst! Oley Oley Oley!" diye bağırsak azdır, ki o şerefsizler de, şu taraftarın şu insanın neyi istediğini neyi sevmediğini göremeyen de anlasın Ernst'te ne olduğunu ve kendilerinde neyin olmadığını...

ozzie dedi ki...

@ okka

Benim de hep aklımdan geçer Ernst'in çok iyi bir teknik direktör olabileceği.

Zaten genelde futbolculuktan sonra hocalığı en iyi kıvıranlar yıldız futbolculardan çok futbolculuğu sırasında kapasitesinin zirvesine yakın oynayan görev adamları olmuştur.

ozzie dedi ki...

@ övünç

Dediğini anlıyorum.

Ama kırk yılın başında aldığı parayı hak etmek için çabalayan, oyna dendiği zaman oynayıp oynatılmadığı zaman sessizce çalışmaya devam eden, gelişi gidişi sorun olmayan yabancı bir futbolcumuz olmuş, izin ver baştacı edelim kendisini.

Burada bir parantez açmak istiyorum: Aslında üretim açısından tam olarak yeterli olmasa da üstte saydığım karakter özellikleri yüzünden Hilbert'in de takımda kalmasını çok istiyorum. 6+2+2 sisteminde kadro derinliği için ondan daha iyi yabancı oyuncu bulabileceğimize inanmıyorum.

bezgin zor dedi ki...

Benim vereceğim cevabı ozan vermiş. Dolabımda faal futbolcularımızdan iki forma var: Necip ve Ernst. Lakin Ernst'i överken neden Guti'ye yükleniyoruz bunu çözebilmiş değilim.

Yorum Gönder

Ara