.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Değdi Mi?

Beşiktaş şampiyon olduğunda, ben hafiften nemli gözlerle televizyonu izlerken, Şansal Büyüka programa şu sözlerle başlamıştı, Erman Toroğlu da yanda onaylarken:

- Tertemiz ligin şaibesiz şampiyonu Beşiktaş.

Bu sözü söyleyerek bir programı niye açar insan? Belli ki şike-şaibe söylentileri açığa çıkmıştır, ve de yayıncı kuruluş "Hadi bakalım yeter oynadığın, uyku vakti" diyordur izleyiciye. Ama alttan alttan da bütün sene şu mesajı işliyordur: "Seneye gene oynayacağız."

Bu sene bir ekstremi yaşadık. Daha ligin bitmesine 10 haftadan fazla varken başladı tellaller "O yattı, bu kalktı" hesapları yapmaya. Her maçtan sonra, her gelişmeye ekstra inceleme yaptık. Herkes Mel Gibson'dan beter komplocu kesildi. (Bakın olmaz demiyorum, ligin son 1-2 haftası demeçler havada uçuşur, psikolojik savaş budur. Ama daha haftalar varken olmaz bu iş.)

E peki n'oldu şimdi? Fenerbahçe şampiyon oldu. Trabzonspor ikinci. Kimileri ağızlarına "gönüllerin şampiyonu Trabzonspor", "Aykut da hak etti ama bravo" gibi centilmen söylemleri alacak şimdi.

Çünkü biz buyuz. Her türlü pislik döner, dönmese de döndüğü imajı yaratılıp reytingler toplanır, düşmanlıklar yaratılır. Ama bütün bu şaibe söylemleri hiçbir ama hiçbir şekilde araştırılmaz. Sonra da sahte dostluk söylemleri gelir, var olup olmadığı bilinmeyen konunun üstü kapatılır. 

Baki kalan ne olur? Düşmanlık. Gürcan altta çok güzel yazmış "Nefret İmparatorluğu"na eklenen duvarları.

Hakikaten istediğiniz lig, Şansal Büyüka'nın sonunda kem küm edeceği lig ise, ben bu ligde yokum arkadaş. Siz oynamanıza bakın.

24 Yorum:

raa dedi ki...

dün gece yatağa girince şöyle bi özetine bakıyım dedim ligin..

beşiktaşlılığı da bi kenara koydum on dakkalığına:

önce sene başından transfer şovlar geldi aklıma. ne dia ne stoch bu lige damga mamga vuramaz pino'nun adı bile hatırlanmaz diyordum eşe dosta guti, quaresma, schuster rahatlığıyla..

sonraları biraz muğlak ilk on hafta filan..

beşiktaşın tökezlemeye başladığı maçlar geldi sonra gözümün önüne. ibb'ye evimizde kaybedişimiz, guti'nin kasımpaşa maçındaki penaltısı..

sonra "bana güvenilmezse ben de oynamam tabi" diyen servet geldi gözümün önüne.

sonra hakem odası ziyaretleri

sonra "trabzonun penaltıları irdelensin..."

sonra şenol güneş'in kadıköydeki tokalaşma sahnesi.

ordan sonra birden koptu film..

bilmem kim satılmış, öteki şikeci, beriki yatacak, hakem bilmem kimin hemşehrisi...

son 15 hafta skorlar ne kadar parlaksa insanlık o kadar karanlık.

şu burak yılmaz'a şu quaresma'ya şu alex'e, olcan'a cenk'e yazık değil mi?

bu seneden hatırlanması gerekenler bunlar değil miydi?

yayıncı kuruluş, üç beş mafyöz futbol uleması, kulüp başkanları, federasyon, eski yeni hakemler toplansın poker falan oynasınlar. şampiyon da o masada belli olsun.

her senenin sonunda futboldak tiksinir hale gelmek bize reva mı?

ha iki ay futbolsuz kalınca biz gene "yeter lig başlasın" diye yalvarmaya başlayacaz. köpek gibi..

ama en fazla 20 hafta sürecek futbol aşkımız. yine radyo dinleyemez, spor programı izleyemez, gaste okuyamaz olacaz sonunda.

Unknown dedi ki...

Bilmiyorum belki saçmalık.Şu an bir yanda kız kardeşim Saraçoğlunda Alex diye çıldırıken sevinçten, benim gözlerim nemli ve dünden beri felaket baş ağrsı çekiyorum.hazmedemiyorum Fenerbahçenin şampiyonluğunu.insanların açık açık bir başkan hakem odalarının önüne sandalye çekmişken azmin zaferi, nasıl 17 de 16 yaptılar masalları anlatmalarına katlanamıyorum.Sorun gerçekten kimin şampiyon olduğu değil sorun bu düzenin hiç değişmeyecek olması.sorun aptal yerine konulmamız.biliyorum bu ne ilk ne de son.ama öte yandan ne haliniz varsa görün deyip boş ta veremiyorsun çünkü Futbolu seviyorsun,Beşiktaşı seviyorsun nasıl arkanı dönüp çekip gidesin.ne kendi klübünün ne ülke futbolu ve hatta(FIFA) dünya futbolunun yönetim şeklinden memnun olmayıp umutsuz bir aşkla beklemeye devam edeceksin herhalde,bunun sonu yok

QuaresmA dedi ki...

Benim görüşüm; 17'de 16 gibi şeyler sadece İspanya, İskoçya gibi uç takımların çok ötede olduğu liglerde normaldir.

Benim görüşüm; dünkü maçın 4-3 bitmesi tam bi aldatmaca, orta oyunu.

Benim görüşüm; Eskişehirspor, Trabzon ve Fener karşısında eşit eforu göstermedi.

Benim görüşüm; bizim ligimiz hak edenin değil, sırası gelenin şampiyon olduğu bi lig.

Ben bu lige güvenmiyorum.

Şimdi benim gibi düşünen çok fazla kişi var. İnsanlar liglerine güvenmiyor. Burada yapılması gereken yazıda da denildiği gibi şaibe soruşturmalarının araştırılması. Elbette o araştırmadan hiçbir şey çıkmayacak ama en azından dostlar alışverişte görsün. İnsanların bu lige güvenmesinin sağlanması gerekiyor, yoksa medya gazıyla karşı görüşler önümüzdeki yıllarda daha sert çarpışmaya devam edecek. Her şampiyona en azından ucundan kıyısından şaibeli gözüyle bakılacak. Ben öyle bakacağım.

turan dedi ki...

bütün olanların üstüne bir kişinin kutlamalarda öldüğü. neresinden tutarsın? ne denir? nasıl bir yazı yazılır? ne hissedilir? a.q. şaibenin de şampiyonluğunda liginde futbolunda demek geçmesinden öte geçti. gitti. geride kalanları düşündüm bir an. o ölenin arkasında kalanlar.
çok içim acıyor.

juvenal dedi ki...

düzen böyle deyip kendinizi bu işten soyutlamanız komık olur. şampiyonlukta hiç mi katkımız yok diyen kimdi sinan engin'e. biraz laf atmadan kendınıze bakın. eskişehir iki takıma farklı oynadı dıyorsunuz. peki neden antep,bursaspor hatta galatasarayı söyleyemıyorsunuz. ndn kendı stadında mustafa yumluyu bizi yenin diye yalvaran besıktaslıları söylemıyorsunuz. orta oyunu dedıgın mac 4-3 bıtmıs fenerbahce zar zor kazanmıs ama sana göre saıbelı diğer tarafta trabzonspor 4-0 güle oynaya kazanıyor ona laf yok. karabük kalecisi 90. dk gol atmak ıcın kalesınden çıktı hiçbir iddiası yokken. dun trabzonspor macında naptı karabuk onu anlatın. bırakın goygoyculuk yapmayı.

barkod dedi ki...

@juvenal
yanlış kapıdasın babacan PAPAZIN çayırı bloguna gidiş yan panelde :)

aeyds dedi ki...

@juvenal
İnönü'de Mustafa Yumlu'ya saçma cümleler kuranlar çoğumuz için çürük elmadır sanırım.

Tıpkı bunlar gibi:
http://bit.ly/lrYjv4

@juvenal

Bu yazinin etiketlerine baktin mi?

Bu yazida 4-3'luk maca ya da 4-0'lik maca referans var mi?

Hepsini gectim, hakikaten bu yaziyi okudun mu?

Tam olarak istenen taraftarsin iste. Mutluluklar dilerim sana.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ömer Özlü dedi ki...

QuaresmA'nın görüşleri doğrultusunda seneye 'gönlü edilecek' takım galatasaray oluyor.

Bence de denge politikası mantığıyla bu düşünce mantıklı görünüyor. yine o 2004 sonrası döneme mi dönüyoruz diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

QuaresmA dedi ki...

Galatasaray bence henüz toparlanamaz. Arkadan ittirilse bile şampiyonluğa gidemezler, çok zayıflar. Bence en fazla 3. olurlar, ama Türkiye Kupası'nı alırlarsa şaşırmamak lazım.

juvenal dedi ki...

@shelbyl

yazıyı okudum. o yorumlarım yukarıda orta oyunu dıyen arkadaş içindi.

@whitecollargent

100. yılda şampıyoblugu kutlarken serdar ortaç canlı yayında fenerbahçeye küfürler ediyordu. o zmn neden ortada yoktunuz. fenerbahce koyduk mu deyınce mı alındınız. şampıyonluktakı rakıbımıze edılmıs bır laf. ligin zar zor 5.si olmuş takımla ne işimiz olur. gerçi ustunuze alınmanız normal. kendı sahasında trabzonsporlu futbolculara yenın bızı dıye yalvaran ınsanlarsanız sırf fenerbahçe şampıyon olmasın dıye alınacaksınız tabı.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

o degil de, erkan taskiran diye bir adam var.
orhan sam inanilmaz, bence besiktas'in ramos'u olabilir bi sene icerisinde. kimse taskiran'dan bahsetmiyor. erkan taskiran da sol bek olmasina ragmen ters kadelemerde ve ortalarda inanilmaz basarili. ikili mucadelelerde de super.

bence bu sene feneri gokhan gonul ile santos sampiyon yapti. sol bek ve sag bek en onemsiz gorunen yerler ama sampiyon olacaksaniz farki bu adamlar yaratiyor.
bye.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mitya dedi ki...

Yazıda yazanlar ile yorumlar arasında daglar kadar fark var - yazıya katılmakla birlikte burdaki yorumlara - iki tarafına da - katılmıyorum.

Fenerbahce Aziz Yıldırım hakemlere devre arasında sözler söyledi diye sampiyon olmadı. Bu ülkede futbol kültürümüzde yazıda da bahsedilen genel bozukluğun parçalarından sadece bir tanesidir, fazlası değil. Kökünün kazınması gereklidir, ancak bu demek değildir ki Aziz Yıldırım hakemlere sözlü müdahale etmediği takdirde futbol güzelleşecek, adilleşecek, sahalarda çiçekler açacak. Zira Aziz Yıldırım'ın bu fiilleri gerçekleştiği yerde Beşiktaş kulubü başkanı da rahatça federasyon başkanına abuk subuk mesajlar gönderebiliyor, üstelik kimbilir bizim duymadiğimiz, bilmediğimiz neler oluyor. Buişler objektif bir gerçekliğe dayanmakla birlikte algıyla da son derece ilgili haliyle - bugün yukarıdaki postta Fenerbahce ve Trabzonspor maçlarında farklı bir oyun oynadığı söylenen Eskişehirspor töhmet altında bu kadar rahat bırakılabiliyorken Fenerbahce'nin Trabzon, Trabzon'un Fenerbahce oldugu hayali bir senaryoda bu sefer Bursaspor, Gaziantepspor serefsizlikle suclanacak, iki kurusluk onurları, haysiyetleri kalmayacaktı yukardakı yorum yapan kişiler ve türevleri nezdinde. Hakemlerden bahsedilirken Cüneyt Cakır'ın Fenerbahce macında degil, Trabzonspor macında verdiği kararlar örnek gösterilip yineFenerbahce'nin sampiyonlugu saibeli gösterilecekti.

Sonucta Besiktas', Galatasaray'ı, hepsi aynı ligin takımı, hepsi aynı kulturun urunu, en azından belli bir yere kadar. Ertesi sene sen sampiyon oldugunda emin ol senin karsındaki taraftarlar da senin sevinmene imkan vermeyecek, sahada senin bayıldıgın adamın haysiyetini bes paralık edecek, belki de tek zevkini yok etmek icin butun mesaisini buna harcayacak. Bu da beni deli ediyor, cocukca, zayıf, ve anlasılmaz bir boyutta sacma geliyor.

medya piç diye 18 de 17 yapmış takımımın şampiyonluğuna sevinmeyecek değilim. evimde ne ligtv var ne de gidip bir gazete alıp köşe yazarı okumuşluğum. yüzde yüz futbolu bile izlemem.

bu sezon gs'nin sadece 2 maçını izledim onlarda bizimle olan maçları aynı şekilde 2 bjk maçı izledim onlarda bizimle olan maçları.

ts gençlere ofsayttan gol atmış antep maçında ceza sahası dışından penaltı kazanmış falan filan feşmekan hep internet forumlarında öğrendim.

medya piç. nefreti körüklüyor ama birde internet forumları var medyadan beter. o yüzden köpek gibi dalaşıyor bjk-bursa taraftarı birbiriyle.

herkes nefret etse bile birbirinden en azından saygılı olmayı öğrenebilse en başta ben herşey çok daha güzel olur

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tuco Salamanca dedi ki...

yeni transfler için bir post açılsa iyi olmaz mı acaba? bu febe muhabbetlerinden gına geldi artık.

~Poseidon~ dedi ki...

@Tuco ya katılıyorum. Sadece transferleri konuşabileceğimiz bir post açılsın. Belli oldu bu sene de hareketli geçecek.

BG dedi ki...

Aziz Yildirim hakeme koridorda kufur edemez, Yildirim Demioren Futbol Federasyonu baskanina kufurlu mesaj cekebilir.

Eskisehir ornegi veren arkadasada soralim, Bursa, Antep, Gs, Karabukten hangileri Fenere oynadigi gibi Trabzona oynadilar?

Yorum Gönder

Ara