.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2011 Salı

Nihat Sorunu

Aklımdaydı, talep de gelmiş, açalım, konuşulsun. Fazla ayrıntılandırmayacağım, işim var zira.

Nihat hayal kırıklığı yaratmıştır, orası kesin. Ama olayın derinine inilmeden, bir basın mensubu ile kavga etti diye sözleşmesi feshedilirse, büyük bir yanlış yapılmış olur. Hele ki tarafların birbirlerine husumeti, açıklamalardan belliyken.

Niye temkinliyim? Daha yeni yaşadık. İbrahim Üzülmez'in gönderilmesi doğru bir karardı -zira belli ki yıllardır süren bir sorun var-, ama orada bile Toraman ile Üzülmez arasındaki denge bulunamadı. Onu bırak, Üzülmez ile kulüp arasındaki denge bile bulunamadı.

Nihat'ı bu parayla buraya getiren sizdiniz, Mehmet Topuz'u unutturmak için. Ne Nihat Nihat oldu, ne biz ona geri ısınabildik ve hatta bilakis soğuduk bile.

Ama bu olay, tüm duygulardan bağımsız olarak değerlendirilmelidir. Taraftar biziz, taraf oluruz, köşe yazarı onlar, yazarlar; ama siz yönetimsiniz.

Bu sefer yönetin. 

22 Yorum:

Ömer Özlü dedi ki...

emekleri için teşekkür edilip yollar ayrılmalıdır. neciplerin ismaillerin onurların atınçların zamanıdır. çok mu ketum oldu, varsın olsun, acil olarak iş yapacak futbolculara ihtiyacımız var, özellikle genç ve yerli.

ozzie dedi ki...

NIhat sozum ona bugun ozur dilemis.

Diledigi "ozur", Quaresma ile yasadigi tartismanin futbolcular arasinda dogal oldugunu soyluyor. Hadi eyvallah, isin Q7'le olan kismi dogrudur diyelim. Ama orada bile takim arkadasligi acisindan sorun var. Kendisi bir gram futbol oynamadan sahadaki butun takim arkadaslarina surekli bagirip cagiran, el kol hareketi yapan Nihat, yarin obursu gun baska bir oyuncu tarafindan "Kardesim bi cacik oynamiyosun, kapa artik ceneni" denildiginde ayni olgunlukla karsilayacak mi bunu?

Isin Turgay Demir kismina gelince, herseyden once "o kisi" diye bahsediyor, ve isi "kamuoyunun vicdanina birakiyor." Kardesim, bir gazeteci seni elestirebilir, burada belirli bir seviyenin altina duser, sana hakaret ederse de ya basin aciklamasi yaparsin ya da mahkemeye verirsin. Bir gazeteci senin hakkinda ne derse desin tutup yoneticilerin, futbolcularin arasinda adama saldirmazsin. Eger boyle bir okuzluk yaptiysan da ertesi gunu cikar, "Turgay Demir'in benim hakkimda ne yazmis olursa olsun, benim ona yaptigim ayiptir" der once saldirdigin kisiden, sonra klubunden ve kamuoyundan ozur dilersin. Ama Nihat, samimiyetsiz bir sekilde sozum ona kamuoyundan ozur diliyor ama bir sekilde de saldirisinin hakli oldugunu savunuyor.

"Ozuru kabahatinden buyuk" demeyecegim cunku kabahati cidden buyuk. Agzindan salyalar sacarak bagirirken zor bela otobuse sokulmaya calistigi resimler hikayeyi anlatiyor zaten.

Kendi bitmisligine isyan edip takim arkadaslarina ve gazetecilere saldiran bir Nihat var karsimizda. Hepimizin sinirlenip sonradan pisman olacagi seyler yaptigi olmustur. Ama onemli olan "adam gibi adam" olanlarin ozur dilemeyi bilmesidir. Nihat ozur dilemeyi de becerememistir ve yaptiginin anlik bir sinirden degil, kontrol altina alamadigi bir haklilik duygusundan kaynaklandigi kanitlanmistir.

Uzulmez'i de bitiren de bu degil miydi? 3-4 yil oncesinden kalma bir hikayenin kiniyle kariyerini cope atmamis miydi? Bir sene icinde tam iki tane efsanemiz kendi kendini bitirmis oluyor boylece.

Celimsiz genc bir oyuncuyken Inonu'de heyecanla izledigim, Ispanya'dayken gururlandigim, daha iki gun oncesine kadar oyna(yama)digi futbolu elestirmeye bile kiyamadigim Nihat artik benim icim bitmistir.

Bize, Besiktas'imiza, o eski Nihat'a gecmis olsun.

Bugun 100 besiktalsiya sorun 99'u Nihati bu takimda gormek istemez. Ha, bu nihati derken su haldeki nihati kimse kendi takiminda gormek istemez zaten... Nihat zaten doymus bir futbolcu oldugundan bu takima verecegi sey en fazla 2-3 farkli ondeyken oyuna girip belki bir gol atma tesebbusu olacaktir...

Inanin su gs derbisinden evvel ileride kim oynayacak diye hayiflanirken nihat aklimin ucundan bile gecmedi, o derece kendini unutturmus tevekkelli...

Nihat zirvedeyken birakmaliydi, ama o gelecegi icin parayi secti, bizler ise besiktasin cocugudur diyerek hep musamaha gosterdik. gazeteci ile yapmis oldugu tartisma umurumda bile degil, haklidir haksizdir beni irgalamaz, ama sahada q7'ye ispanyolca kufurler savurmaya baslarsa o zaman ona orada dur demeli. sezon basindan beri q7 boyle oynuyor, simdimi aklina geldi Nihat efendinin pas alamadigi?

Bitik bir nihat hem kendine hemde besiktasa zarar veriyor. onumuzdeki sezon erhan guveni, ve nobreyide yanina alarak bu klupten gitmeliler...

Tuco Salamanca dedi ki...

"Ama olayın derinine inilmeden, bir basın mensubu ile kavga etti diye sözleşmesi feshedilirse, büyük bir yanlış yapılmış olur."

bu tartışma sadece bir vesile olacak. asıl neden elbette, iki senedir takıma zarar veriyor olması. camia kendisinden daha fazla nefret etmeden gönderilmesi herkes için en iyisi olacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Hareketlerininden ve tavirlarindan dolayi bana da cok antipatik geliyor, ama hala futboluna birsey soylemeye kimsenin hakki yok bence. Ispanya'da forvet olarak cosmus bir adami geldiginden beri (1.5 sene oldu) sadece 1 kere forvette oynattik, o da dandik bir kupa macinda Nobre'nin yaninda. Mesela son haftalarda Guti yokken bile bu adami 2. forvet olarak kullanmayi denemedik, Fernandes oynadi. Nihat yine her zamanki gibi Q7'nin yerine sag kanatta oynadi oynadiysa. Kimsenin agzini acmaya hakki yok bence.

Unknown dedi ki...

Bir yıldız daha kaydı.
Bir dilek tutayım.
Robinho gelsin :)

esgo dedi ki...

futbolcu-medya savaşında hatası ne olursa olsun futbolcuna sahip çıkacaksın. isterse takım otobüsünde 18 kişi linç edip, recep ivedik gibi tenha bir yerde yol kenarına bıraksınlar...

gizli kapılar ardında çekersin futbolcunun kulağını, ama bundaki sonra tüm mesaimi nihat'ı göndermek için harcayacağım diyen bir adamın istediğini, beklediğini yapmazsın.

Batistuta35 dedi ki...

Bu olay yüzünden Nihat gönderilecekse buna sebebp olanlar da en az turgay kadar şerefsizdir gözümde. Turgay demir kim ki rahatlıkla bir bjk futbolcusunu göndeeceğim diyebiliyor

Tuco Salamanca dedi ki...

ya abicim hala turgay demir'de takılıp kalmışsınız. bu artık bardağı taşıran son damla oldu, sadece bahane.

sırf lig tv'den yayınlanan, necip'e saçma sapan şeyler söylediği görüntüler bile gönderilmesi için yeterli sebep. aldığı astronomik parayı, takımı sabote edecek kadar kötü oynamasını saymıyorum bile.

Batistuta35 dedi ki...

Git necipe sor bakayım seninle en çok ilgilenen oyuncu kim diye nihat demezse adam değilim. Adam bir çok alt yapı maçını kimse izlemezken necipl eberaber izliyor oradaki gençlere altyapıdan çıkan biri olarak umut vermek için,geçen gene şampiyon olan alt yaş kategorisindeki topçulara gene nihat prim dağıttı.Onun dışında rıdvan röportajında sakatlığımda nihat abi benimle çok ilgileniyor demişti..Bunların dışında kayseri maçında taraftarlar kavga ederken gidip sakinleştiren kameraların çekmesini engelleyen yine nihattı.Parya gelince ne paraymış a.q konuşa konuşa bitiremediniz. Nobre,erhan,aurelio,ferrari,tabata, ve niceleri aldıkları paraları çok haketmişlerdi değil mi?Guti,quaresma ne verdi sana bikaç pas güzel hareket dışında?. Onlar karın tokluğuna oynmuyorlar değil mi?
Hangi maçtı hatırlamıyorm ama yazmıştım maç postuna da,guti bi pozisyondan sonra el kol hareketleri falan yaptı söylendi baya sağa sola çok kötü oynarken hem de.Kimse tek kelime etmedi onunla ilgili ama konu nihat olunca vurun demi.

Batistuta35 dedi ki...

( devam)

Hadi diyelim yarın gitti nihat ne yazacak turgay ve onun gibi şerefsizler? medyanın gücü,nihatı biz gönderdik,bizimle aşık atmayın vs vs. Yalan mı? Adam sürekli tv radyo çıkıp ben nihatı göndereceğim herşeyi yapacağım diyor,hiç birşey için değilse de bu laflar için nihatı ölene dek klüpte tutarım.Turgay kim lan? Çarşıya satılmış diyen adam değil mi?

Tuco Salamanca dedi ki...

nihatı boşuna savunmaya çalışmayın, adam kendi kendini bitirdi.

bu saatten sonra kalması hem bize hem kendine zarar. sezon sonu jübilte teklif edilsin, en şık yol bu olur herhalde.

fabianernst dedi ki...

@tuco
valla ben tuco salamanca nickli arkadaşın nerdesye bıraktığı yorumların çoğuyla zıt duşunurdum fakat tuco nun burada yazdığı 3 yorum da çok doğru.. yani yorum yazsam şuraya toco nun yazdıklariyla copy paste olur oyle diyeyim..turgay demir in ne duşnuduğu umrumda bile değil çapsiz lavuğun teki .. nihatin gitmesini istememiz ligin ilk yarisndaki fb maçıyla başlıyor turgay demir in gaziyla kimse hareket etmiyor lutfen bu bilinsin....bu adam iki seneden beri takım arkadaşlarina hayvan gib davranıyor ispanya kariyeri iyi guzel hepimiz bu adamın maçlarin izledik.. ama kimse bi bok yapmadan sahada oturup ona buna nihat gibi bağirmadi ne q7 ne guti o yuzden icraat yapsin çekelim nazini yoksa bay bay..sene başinda ilk 11 deyken butun takım arkadaşlarına ve necipe nasil hareket yapmadığnı hatirlamasak inanıcağim yani.her futbolcu sorunludur ama surekli sorun uretip saha da bi bok yapmayan futbolcu ayak bağidir net....


tuco +1

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/39446/bundan-sonra-turkiyede-forma-giymeyecegim

ozzie dedi ki...

"Turgay Demir hakketti" demeye getirenleri anlamıyorum. Kardesim, bu adam Beşiktaş'ı temsil etmiyor ki. Turgay Demir'den çalıştığı gazete/paçavranın yöneticileri sorumludur. Beğenmeyen o gazeteyi almaz. İsteyen de gazete yöneticilerine telefon eder, e-mail atar. Nihat kendisi hakkında yazılanları beğenmiyorsa da dediğim gibi ya basın açıklaması yapar ya da onu mahkemeye verir.

Nihat'ın yaptığının yanlışlığı karşısındaki adamla ilgili değil, üstündeki Beşiktaş formasıyla alakalı. Yer yanlış, üslup yanlış, özür yanlış.

21. Yüzyılda, sanal ortamda dünyanın dört bir ucundan gelen Beşiktaşlılar olarak medenice birseyler konuşup tartışıyoruz sözüm ona. Ama hala hemfikir olmadigin icin birine fiziksel saldırıda bulunmanın mübah olduğuna getiriyorsunuz lafı. Bu mesajın tamtam davullarıyla, duman sinyalleriyle verildiği günden bugüne bir gelişme olsun, gözünüzü seveyim.

Futbolcudan, şundan bundan "role model" olmalarını beklemiyorum. Sadece bir ebeveyn olarak renklerimizi temsil edenlerin çocuklarımıza kötü örnek olmamalarını, o formanın hakkını saha dışında da vermelerini, biraz adam olmalarını istiyorum. Aldığın parada falan gözüm yok, sadece utandırma beni...

Massaro dedi ki...

Batistuta

tek akilli konusan kisi burada. Takimin simge olmus isimleri bitirilmek isteniyor. Boyle kotu giden bir sezonda boyle kavgalar, stres harpleri olur.

Daha 2 yil once, UEFA'da videosu yayinlanan, sut cekme dersi verilen adami 1 senede futbolu bitmis, biraksina getirdi bu taraftar.

31 yasinda bu adam. 38 yasindaki Giggs dun yine golunu atti.

Bu taraftar istiyor ki 2 yilda bir kadro degissin, oyle bir Kasimpasa, Konyaspor gibi olalim. Trabzonspor ne zamanki Hami, Unal, Abdullah, Ogun'u kaybetti o gun orta siralarin takimi oldu yillarca toparlayamadilar. Her sene kadrolari sil bastan yaptilar.

Bu sene biraz istikrari yakaladilar, Selcuk, Serkan, Umut gibi isimlerle.

Biz ise Ferrari gitsin, Sivok gitsin, Ernst yaslandi gitsin, Guti gitsin..

Peki kim gelecek o gitsin bu gitsin?

Nobre 5 yildir bu takimda ne vermis, o gidebilir mesela.

makavel dedi ki...

Villa real den gelirken çoluğumun çoçuğumun geleceğini riske atıyorum demişdi..ne alakaysa?? orda zaten uyuz olmuşdum, sanki çok az bir rakama geliyormuş gibi bonservisine 4 m euro verdiler sAnırım kendiside şimdiye kadar 7 -8 trilyon almışdır kerşılığı fiyasko..
Hangi sektörde olursa olsun işini yapmayan adamı kapının önüne koyarlar..neymiş efendim aldığı para çok konuşulmuş bu duruma çok içerlemiş.bir vikungur maçımıydı neydi saçma safan bir gol attıktan sonra kendisini tebrik etmye gelen arkadaşını eliyle iterek (ERHAN GÜVEN)tribünlere sırtındaki formadaki isim yazan bölgeyi göstermişdi çok büyük bir iş becermiş gibi.ne ego varmış adamda!!
Biraz top oynasaydı bu kişilik zaafiyetleri göze batmazdı tabiki.. velasıl nereye giderse gitsin! eğer kulubün resmi ürünlerini tüketen biri olarak biraz hakkım varsa helal etmiyorum!!!!

ozzie dedi ki...

@Shelbyl

Postunu haklı olarak "Bu sefer yönetin" diye bitirmiştin. Galiba bu sefer yönetecekler. Adalı'nın yaptığı açıklama:

1) Nihat'ın hatasının üstünü örtmüyor, "baştan sona hatalı" diyor.

2) Turgay Demir'e haddini bildiriyor ve alınacak kararın onun bir başarısı falan olmadığını açıkca belirtiyor.

3) Nihat fazla rencide edilmeden, kovulmak yerine bunun kendi verdiği bir kariyer tercihi olduğu lanse edilerek serbest bırakılmasına yol açılıyor.

4) Ibrahim Üzülmez olayında olduğu gibi alınacak kararın bir şok etkisi yaratmasını engellemek için bu tarz bir açıklamayla taraftar hazırlanıp beklenmedik bir tepkinin "gazı alınıyor."

Bence kriz yönetimi açısından başarılı bir yaklaşım olmuş. Tabii bu Serdal Adalı'nın diğer yönetim üyelerine danışmadan yaptığı bur açıklama değilse. Ayrıca keşke bu açıklama exclusive olarak Haber1903'e yapılmış olmasaydı. Ama gene de geçmişe oranla sanki olumlu bir kriz yönetimi örneği olmuş.

Dua edelim ki Yıldırım Demirören Nihat'la birlikte basın toplantısı yapıp "Ben de Turgay Demir'in anasını..." demesin.

enorton dedi ki...

Son yıllarda yediğimiz en büyük kazık olarak tarihe geçmek üzere Nihat Kahveci. Verilen bonservis ve aldığı paranın çokluğu ama bunun karşılığında getirisi ile fiyat - kazanç oranı en düşük futbolcumuz sanırım. Bonservis kazığı Tabata bile kendisinden daha çok katkı sağladı takıma.

Güle güle Nihat, keşke hiç dönmeseydin...

~Poseidon~ dedi ki...

Nihat hakkında aklıma ilk anda gelen 3 şey;

1- Portoya attığı gol
2- Necip ile girdiği seviyesiz diyalog
3- Kavga

Ne Toraman-Üzülmez harbi yaşandığında, ne takım başarısız olduğunda Nihat lafı geçmedi. Nihat ki bu takımın belki en sembol ismi, takımı en motive eden adamı olması gerekirken hep geri planda kalmayı bir memur gibi antremandan eve evden antremana gidip gelmeyi seçti.

Sanırsın Nihat hala gencecik yıldızı parlayan çocuk. Takımda hiç sözü geçmiyor...

Nihat maalesef yaptıkları ile değil, saha içi ve dışında yapmadıkları ile kendi fişini çekti.

kafsinkaf dedi ki...

konuyla alakasız fakat nereye yazacağımı bilemedim burada bilen çıkar diye yazmaya karar verdim.Pazartesi günü İnönü'de oynayacağımız gs a2 maçına taraftar girişi yasak değildir herhalde ? Kapalı değildir dimi ?

Pamukk dedi ki...

taraftar gelsin diye inönüde ztn maç

Yorum Gönder

Ara