.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Nisan 2011 Salı

Hata Üstüne Hata

Beşiktaş yönetimi, futbol takımı, taraftarı 2011 yılını hata yapma rekoru kırarak kapamak üzere. Yönetim kurulunun kendisi baştan bir hata, futbol takımını ne siz sorun, ne ben söyleyeyim, taraftar kendi değerlerini hiçe sayması açısından suçlu, adam asmaca oynuyor ve en kötüsü, karar hataları yapıyor.

Gelin en son hataya bakalım; Tayfur Havutçu.

700 kişinin katıldığı Tayfur Havutçu'nun geleceğiyle ilgili anketimize bakın;

Katılımcıların %27'si 8 haftada başarılı olursa kalsın diyor.
8 Haftada başarılı olup olmaması önemli değil, kalsın diyenler %40.

Yani taraftarın %67 gibi ezici bir kısmı şu 8 haftalık dilimin Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'ta daimi teknik direktörlük yapması yönünde dilekleri ve istekleriyle oy kullanıyorlar.

Peki bugün itibariyle Beşiktaş'ın ihtiyacı nedir?

Galip gelmek mi, eğer var ise gençleri takıma monte etmek mi, puan savaşı içerisinde denenememişleri denemek mi, ıskartaları ortaya çıkarmak ve gelecek sezonu planlamak mı, yoksa Tayfur Havutçu için karar vermek mi?

Hayır!

Beşiktaş taraftarı diyor ki; "önümüzdeki maçı kazanalım".

Çünkü %27 diyor ki; Tayfur ne yap et, takımı galip getir ve takımın başında kal.

Yani şu içinde bulunduğumuz ve son derece gereksiz bir 8 haftayı Tayfur Hacutçu'nun kariyer hedefi haline getiriyoruz.

O da tam da buna uygun şekilde davranıyor. Nihat var mı yok mu, 3 dakika şans vermiyor, geçen sene oynatılan Atınç şimdi yok. Beşiktaş'ın asli problemlerine dair en ufak bir deneme yok. Beşiktaş her senenin son bir kaç haftası formalite maçlarına çıkıyor ama bu maçlardan tek bir kazanım elde etmeye çalışmıyor.

Neden?

Çünkü; "Galip gelmelisin Tayfur!"

Sonra Tayfur'a düz adam denince sinirleniliyor. Oysa bu zihniyet, Tayfur'a düzlük aşılıyor. Aman risk alma, aman acayip işlere girme, aman genç bir oyuncuyu koyma, aman Nihat'ın durumunu gösterme bize...

Zira Beşiktaş aman Sivasspor'a yenilmesin.

Beşiktaş sezon sonuna kadar 8 hafta Sivasspor maçındaki gibi oynasın. Tayfur gitsin veya kalsın, elimize ne geçti? Daha önce bilmediğimiz ne anlattı o maç bize?

Tarihe 1-0 olarak geçti o kadar.

Bu taraftar boyutu.

Bir de yönetim boyutu var. Sezon sonuna kadar Tayfur Havutçu ile devam edilip sezon sonu ortaya çıkan tabloya göre karar verilecekmiş... Oldu!

Beşiktaş'ın keyfi maçlarına, oyuncuların tatil havasına bir de Tayfur sosu ekleyin.

Beşiktaş öyle acınacak halde ki, Guti veya Simao veya Quaresma şu maçların herhangi birinde yedek bırakılamaz konumdalar. Bank Asya takımıyla bile oynasak, bu adamlar oynayacak. Çünkü Beşiktaş bu sezon sadece bu adamları sattı. Öyle bir algı yarattılar ki, bu adamların oynamadığı Beşiktaş Beşiktaş olmaz. O Beşiktaş'ı kimse seyretmez. Onlar yarattı bunu, taraftar gelen ortayı güzel gördü köşeye...

Geçen her saniye Beşiktaş'ın geleceğinden yeniyor. Beşiktaş bırak gelecek sezonu, şu 8 haftayı bile heba etmek üzere.

Gelecek sezon bu takımın teknik direktörünün Tayfur Havutçu olmayacağı çok belli, çünkü dünya takımıyız. Yönetimin tabiatına aykırı... Taraftar bu anlamda bir baskı unsuru oluşturmaktan uzak, bir Ferrari'yi, bir Sivok'u yemekle meşgul.

Zaman daralıyor, sorunlar büyüyor, Beşiktaş değer kaybediyor...

9 Yorum:

AQ-47 dedi ki...

"Öyle bir algı yarattılar ki, bu adamların oynamadığı Beşiktaş Beşiktaş olmaz. O Beşiktaş'ı kimse seyretmez. Onlar yarattı bunu, taraftar gelen ortayı güzel gördü köşeye..."

yanlış mı? bu adamlar yokken futbol mu oynuyoruz, hatta sadece guti yokken bile ne oynuyoruz ki? taraftar yıllardır 1-1, 1-0 biten itiş kakıştan sıkılmış olabilir mi? benim takımım niye rakibi ezemiyor diyen marka meraklısı, transfer düşkünü mü?

Tuco Salamanca dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tuco Salamanca dedi ki...

@AQ-47

abi bu adamlar varken de futbol oynamıyoruz bence :)

jeankier dedi ki...

tayfur ne yapmış bugüne kadar? hangi takımı bir yerden alıp öbür tarafa taşımış? onu bıraktım hangi takımı standart (bak uçurdu demiyorum) bir şekilde yönetmiş? beşiktaş mı bu riski almak için gerekli yer? biz daha önce oynattığı oyun (oynatmadığı belki de) ertuğrul sağlam a, rıza çalımbay a karşı durmadık mı?
e be güzel kardeşim aynı biz aykut kocaman için fenerbahçeli arkadaşlarımız ile tartışmadık mı? türkiye liginde ne yaptı da şimdi fenerbahçe nin başında diye? tayfur hocam ilk önce bir dolaşacak sonra gelecek, herkes bilir ki 1. adamlık ile 2. adamlık arasında 1 basamak değil yüzlerce basamak vardır, bunu şirket ortamında çalışanlar daha iyi bilir. kimse kusura bakmasın, yok 8 maçı alırsa kalır falan yok, gelecek sene de bir zahmet yine 2. adam olmasın, gerekiyorsa A2 nin başına geçsin.. 1. adam olsun!

~Poseidon~ dedi ki...

Diattalar Sericler varken, Tabatalar, Youlalar alınırken hata yapmıyor muydu yönetim?

Yönetim bu sene Beşiktaş'ın başına geldiği zamandan beri en mantıklı hareketleri yapıyor kanımca. (Kesinlikle yönetim yanlısı bir adam değilim hatta hiç sevmem)

Şu an Beşiktaş yönetimi ne yapıyorsa gizli yapıyor ki bence en mantıklısı bu. Kimse bilemez şu an kiminle anlaşıldığını ne sözler verildiğini.

Yeni teknik direktörün takımı stadyumdan izlemesi ile adama bir digiturk web şifresi vermek arasında bir fark yok kanımca.

Tayfur gitsin kalsın fark etmez. Şu anda takımın başında yapabileceği, çapının yettiği en uygun şekilde takımı idare ediyor.

Ben istemiyorum Nihat'ı sahada görmek, girmesin abicim.Bunca zaman oynamayan insan bugünden sonra da eksik kalsın.

Iskartalar ortaya çoktan çıktı.

Guti, Querasma olmadan oynanan maçları ben çok izledim. Bana yetti o maçlar. O adamlar kulübede oturacakken ben sahada Nobre Nihat Erhanı seyredeceksem gerek yok.

Gençleri bu kalan 8-10 maç ile kaynayan kazanın içine atacaksan ona da gerek yok. Ali Kuçik için neler yazıldı çizildi. Herkesin bir zamanı var.

Çıktı Tayfur bir delikanlılık yaptı Antep maçında oynattı Atınç'ı. Yapacağı bir hata ile Avrupa şansını kaybedersen bunu yaptığın için kimse sana kahraman demez. Susamdan büyüğüne darıdan ufağına sövüp sayarsın. Atınç'ın başlamadan bitecek kariyerini saymıyorum bile.
(Bkz : Fevzi'nin Dramı)

AQ-47 dedi ki...

@ tuco
haklısın, onun için guti yokken diye yazdım...bu sezon 5 maç çok güzel oynamışızdır, peki ya denizli varken şampiyonluğa ulaşan takım kaç maç buna benzer top oynadı? türkiye ilginç bir yer

cakmaktas dedi ki...

@gurcan hocam bence biraz genelleme yapmissin.%27 lik dilim sadece tayfurun 8 hafta icinde neler yapabileceginin kalip kalmamasi hakkinda referans olabilcegini dusnuyor ve benim icin mac kazanmasindan cok bir seyler,sisteme dagir.oyuncu iliskilerine dagir konkuret bir seyler gosterebilmesi daha onemli.bana ne mac kazanmisiz kaybetmisiz.eger alakasiz bir yerden gelmis olsaydi bu adam 8 hafta sure verilmis olsadi tabi ki de mantiksiz olurdu.ama tayfur zaten klubun icinde,oyunculalri taniyor.takim ne oynuyor ne oynamiyor zaten hepsini daha onceden analiz etmis olmasi gerekiyor.ve o yuzden de ben senin "cok duz adam" yorumuna katiliyorum,cunku onun kayseri macinda sahaya surdugu 11 de sivas da surdugu 11 de "mac kazanabilecek" optimum,taraftara sorsan benzer oyunculari ve formasyonu gosterebilecegi 11 ler.Tayfur un "ona" ait (eger varsa) bir seyler gostermesi lazim,bu oyuncu iliskilerinde,medya iliskilerinde olur,taktik formasyonda olur,gencleri sahaya surmede olur.benim tek beklentim budur ve onumuzdeki 6 hafta bana tayfur hakkinda cok yeterli olmasa da karar vermeme yardimci olacak informasyonu verir.

occasion dedi ki...

Pıhtılaşmayan yara. Kan kaybına devam. Çok doğru.

Bir de,

Sivok-Ferrari son yılların yurt içindeki en iyi tandemi iken, nasıl olur da dibi görür, ya da gördülür.

Arcadio__ dedi ki...

Tayfur Hocaya 8 haftada başarılı olursa kalsın cevabında başarı kriterlerinide koymanız gerekirdi. Bende % 27 lik kısmın içindeyim fakat bana göre başarı sadece galibiyet değildir. Tıpkı Suchster'in başarı kriterinin sadece galibiyetmiş gibi algılamadığım gibi Tayfur'unda başarısını buna endekslemiyorum. Daha ilk günden net bir tavır almamalıyız bakışlıyla o şıkkı işaretledim. 8 hafta sonra bakarız Atınç oynamış mı, Nihat ne durumda, takıma birşeyler katmış mı, bence Mustafa Denizliye verdiğimiz şans kadar vermeliyiz.bugün baktığımızda Mustafa Denizli'nin takımından kaç oyuncu sahada bize neler kattı. Sadece Tayfur Havutçu'ya oluşan ön yargıya verilen bir yanıttı benim cevabım ve bugünde o cevabın arkasındayım.

Yorum Gönder

Ara