.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Nisan 2011 Çarşamba

Ersan Gülüm Keten Helva


Sene başından beri mütemadiyen alın dedik, dinlemediniz.
Daha sakatlandığı an alın dedik, gene dinlemediniz.
Adanaspor ile iyi ilişkileriniz var idi ya, bugün 7 milyon Euro dediler.

Beşiktaş dünya kulübü olursa Ersan ile, Necip ile olacak; Guti ile, Quaresma ile değil. Bunu da daha anlamadınız.

Ben kim neyin fiyatını arttırıyor, işin politikasını bilmem, bilmek de istemem. Zaten ne bıyığı, ne göbeği, ne de siyah takımı severim. İstediğiniz ayak oyunlarını yapabilirsiniz, ama bir şartla:

Bu adam seneye de bu formayı giyecek, o kadar.

28 Yorum:

SirEvo dedi ki...

Sen dedin ya, kesin giyer şimdi.

Beşiktaş yönetiminde bi boktan anlamayan sürüyle adam var. Bu muhabbetleri daha çoooooook izleyeceğiz. Keyifli seyirler.

Mayor dedi ki...

Tum dunyada futbolcu bonservisleri duserken bu adam 4 milyodan fazla etmez. Toramanin fiziklisi o kadar. Bu sezon 3-4 tane ciddi macta izledik bu adami bu rakamlara cikmasini aklim almiyor.
Pas seciminde yanlislar yapiyor. Daha ne falsolar var bilmiyoruz dogru duzgun izleyemedik adami biraz batuhan vakasi seziyorum.

Tuco Salamanca dedi ki...

Yabancı sınırlaması kalkmadığı sürece bu abuk fiyatları görmeye devam ederiz.

ercan dedi ki...

7 milyona Alamanya'dan 3-4 tane sağlam Türk topçu getiririz.

Adanalıları yaz gelmeden güneş mi çarptı acaba?

Ersan bence de çok abartılıyor.Gs maçındaki yaptığı top kontrolu hala aklımda.Daha doğru düzgün izleyemedik hem adamı.Benim için ortalmasını bildiğim Toraman,Ersan'dan daha değerli şu anda.3 milyon euro'dan fazla verilmemeli.
Bu arada Samsunspor'dan Kemal Tokak da alınabilir.Geçen senenin Ersan'ı oldu Bank Asya'da.

Ersan'a 7 milyon Euro verilmeyecek tabii ki. Ama hani en basta "Adali ile Adanaspor kanka ya, o is hallolmustur" falan deniyordu, "Ersan Besiktas'tan baskasina gitmez" falandi ya, onu hatirlatiyorum ben. Madem bu is o kadar cantada keklikti, alalim madem.

Ersan Fenerbahce'ye giderse ikinci Mehmet Topuz olur, Demiroren artik herhalde Tumer Metin'i getirir Guti'nin yedegi olarak. Ya da Gokhan Zan'i geri aliriz, bilemedim simdi.

Not: Stoper mevkiinde Ersan'i her sartta Toraman'a tercih ederim.

(Alakasiz not: rogerio da silva bobo, insanlarin "ruh ikizi" var denir ya, sen benim ruh zittimsin resmen. Inanilmaz. Surada yuzlerce, belki binlerce yorumunu okudum, bir tanesine katilmadim daha. Cok ilginc. Nasil oluyor boyle, anlamadim.)

enorton dedi ki...

Ersan bizim topçumuz olsaydı kaça satardık sizce? 2 milyon veren olur muydu? eğer bu adama için 2 milyon Avrodan fazla verirlerse yazıklar olsun... Sıradan bir stoper işte... Kötü de değil, iyi de değil... Biz almıyoruz satın desinler bakalım kaça satabiliyorlar?

SirEvo dedi ki...

Ersan'a hala "sıradan, eh işte, şunun şu versiyonu" diyenleri anlamak imkansız ya. Valla imkansız billa imkansız. Size Ferrariler, Sivoklar az bile.

SirEvo dedi ki...

Sivok dingili hadi kötünün iyisi de, Erhanlar az size Erhanlar. Ersan neymiş, fazla bu zihniyete. Alsın Fener falan.

BJK4EVER dedi ki...

Abartmayin beyler. Adanaspor baskani S.Adali'nin 4. dereceden akrabasi, bir telefona bakar. Hatta telefona gerek yok, S.Adali sag kasini kaldirsin Ersan tamamdir. Hemide Ersan Besiktas'lidir, Fener'e falan gitmez, temiz cocuktur yae.

AQ-47 dedi ki...

hakkaten yae

Feridun Bitir dedi ki...

Yok daha neler, inter lucio yu 7 milyona aldi. Bu fiyati fb veriyorsa gitsin oraya!

Bjk_KnightS dedi ki...

bakın alacagımız fiyat belli gibi. büyük ihtimal 4m euroya malolacak. ve bence 4m euroyu da hakediyor. ama eger bu transferi yapamazlarsa ne sartla olursa olsun, çok fena sinir olurum.

ozzie dedi ki...

@ Bjk4ever

Bu konuyu milyon kere gundeme getirdigin icin seni elestirmistim. Sana haksizlik etmisim.

Ersan'in alinamamasi cidden skandal .

sozcelyk dedi ki...

ersan gülüm'ü galatasaray maçındaki hatasıyla hatırlamak isteyenler çıkmış.

ben onu porto deplasmanında geriden uçarak çizgiden çıkardığı topla hatırlarım hep.

bu adam a-lı-na-cak.

Ersan potansiyeli olan bir adam ama 7 m € çok fazla.İhtiyacımız var ama muhtaç değiliz zira Egemen Korkmaz transferi büyük ihtimalle bitti . İbrahim Öztürk sürprizi de ihtimal dahilinde.3-4 m € arası biter bu iş gibi geliyor bana da.

Cenk Tosun'un akibetini merak ediyorum ben.Herif baya iyi,top alışı verişi,pozisyon alması filan gerçekten acayip potansiyelli bir adam ...

BJK4EVER dedi ki...

Ersan da Cenk de alinmasin abi. O treni kacirdik zaten biz. Sezon basinda basit bir opsiyon koyurmak varken veya daha makul bir fiyata almak varken simdi 4-5 milyon euro'ya alinacaksa, hele ki oyuncu 5-6 ay futbol oynamamissa alinmasin daha iyi.
Cenk Tosun 2-3 ay evvel 500.000 euro idi, cerez parasi Demiroren icin. O donem almadi ve simdi 6 ay sonra 4-5 milyon euro'ya alinacak, biz de sevinecegiz?

Artik Besiktas'in dikkatli bir bicimde, mantikli bir sekilde yonetilmesini istiyorum. Tarafar Forza'da ozellikle S.Adali'ya inanilmaz bir guven duyuyor, Hamit, Bosingwa, Reyes isimleri falan havada ucuyor. Kulubun mali durumundan, Avrupa'daki imajindan haberleri yok herhalde. Quaresma, Simao vs hayvan gibi maaslar karsiliginda geldi, burayi resmen Katar olarak goruyor oyuncular, hele BJK gibi sportif basaridan uzak bir kulubu. Insanlar harbiden 2 nispeten iyi oyuncu alindi diye bizi dunya kulubu falan zannediyor.
Bu yonetim zamaninda G.Zan'in opsiyonunu da unuttu, Ersan'in opsiyonunu da unuttu. Tamam, bu seneki transfer gecmis senelere nazaran nispeten daha derli toplu, daha iyi islerini yapiyorlar, ama hala saglikli bir yapi ve mentalite yok kulupte. Besiktas'in onceligi maddi durumuna uygun oyuncular olmali. Evet, Besiktas'in birkac iyi oyuncuya, buyumeye, kaliteye ihtiyaci vardi ve bu bence saglandi yeterince. Bu saatten sonra ucuz, yerli, genc oyuncular alinmali. Ersan'a 5 milyon istiyorlarsa git Egemen'i al veya Furkan'i oynat. Cenk Tosun yerine Bobo ile sozlesme yenile veya Holosko'yu geri cagir. Fernandes yerine git Ceyhun veya Selcuk'u almayi dene. Bosingwa'ya 3-4 milyon euro maas verecegine Ridvan'i kullan. Bu saatten sonra boyle olmali.

Yazin yurutulecek transfer politikasini cok merak ediyorum ben. Ozellikle de kupa alinmazsa (ki yandigimizin resmidir), yonetim populizm ve mantik (gerci bundan supheliyim) arasinda gidip gelecek, ve bence agir sacmalayacaklar.

Kupayi almamiz Besiktas'in bekasi icin inanilmaz onemli hale geldi.

Ferrari-Sivok-Hilbert'e gider verilecek.2 yabacı stoper-1 yabancı sol bek, bir yerli sağ bek alacaklar.1-2 tane yerliye saldıracaklar büyük olasılıkla Hamit-Selçuk.Normalde gelen T.D.'ye göre şekillenmesi gerek ama Tayfur gerçeği her geçen gün büyüyor gibi bilemedi ...

Bu saatten sonra kupa bırakılmaz.

Pamukk dedi ki...

bize yerli lazım. ersan lazım. yerli oyuncumuz iyi olmasın, olmadı çok para verelim diye yapıyo bunu ipneler tatmin olcaklar ya.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Hocam bu soylediklerin dusundugun seyler mi yoksa yonetimden bekledigin seyler mi? Cunku oyle birsey yaparlarsa feci sacma olur bence.

neresi saçma geldi ? ferrari'nini gideceği kesin.tayfur kalırsa sivok ve hilbert'i istemediği çıktı zaten bir sürü yerde.yabancı stoperlerden birinin ricardo costa olacağı %100.yabancı bek kim olur bilemiyorum.yerli bek orhan şam olacak büyük ihtimalle.hamit yada selçuk'u alabileceğimizi sanmıyorum.

Orhan Sam bence overrated bir sag bek. Orhan'a kadar Toraman oynar orada, hatta daha da iyi olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

selçuk inan'ı fener aldı konu kapandı.

Tuco Salamanca dedi ki...

@jessie

kaynak recai kocaman mı :)

Nuranesc dedi ki...

şimdi,

Beşiktaş'ta bir sezondur bir başarı öyküsünün giriş kısmı yazıldı. Daha eski takım arkadaşlarıyla vedalaşırken göz yaşlarıyla dolu estantaneleri ilk sempati balonlarımızı şişirmeye başlamıştı. Avustralyalıydı, milli takıma adaydı. Daha V. Pletzen karşısında pırtlamaya başlaya defansta parlaması an olayııydı.
Kader kartal ile Ersan ın ağlarını ters orantılı olarak ördü ve tam da keyifsiz homurtuların çıktığı dönemde Ersan'ı getirdi vitrine koydu. O artık neciplerin, cenklerin, ali kuçiklerin beşiktalında gelmekte olacak olan genç kuşağın semboluydu. Yaşlı, ağır ve müzmin sakat Beşiktaş defansında bir anda ön plana çıktı. Bir anlamda da saydığımız genç kuşağa umut besleyen taraftarında yeni bir yıldız umudu güzel kişiliğiyle birleşip tribülerde ve dolayısıyla kamuoyunda sevgi odağına dönüştü.
Bu noktada beklenmedik sakatlık ve bunun nihayetinde Türkiye'den dolayısıyla Beşiktaş'tan ayrı kalması "anti-beşiktaş" basını iş başına çağırdı.
Ersanın transfer meselesi bugünün bu ayın sorunu değil neredeyse sakatlandığı Trabzon maçından bir iki hafta sonrasından beri çeşitli aralıklarla özellikle Fenere transferi gerçekleşmekte ve ne acı ki nasıl Beşiktaşa önerilen bonservis ücreti bu süreçte artıyorsa FB nin de verdiği para artmakta bunca süredir her transfer haberinin kesinmiş gibi verilmesine ragmen!
Neticede Ersan'ın yetenekleri bir yana artık Beşiktaş kendi yıldızlaştırdığı, marketingini yaptığı bir anlamda bedelimi tayin ettiği sporcuyu almak zorunda. Aksi takdirde olası kaptıracağı rakbine karşı Mehmet ,Toopuz sendromundan daha ziyede bir "idman ocağı" durumuna düşme sorunsalı oluşur ki bunun camia üzerindeki psikolojisi oldukça vahim olur.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Hucumdaki dortlu full yabanci, onliberolardan biri de yabanci, geriye kaliyor bir yabanci. O da buyuk ihtimalle stoper olur, oraya bir transfer olur, tamam. Ferrari'nin kolay kolay gidebilecegini sanmam, ona bizim verdigimiz maasi kimse vermez, hele ki sezonun yarisini sakat gecirmis bir oyuncuya. Hilbert gitse bile gelecek yabanci ilk 11 oynayamayacak, bu durumda Hilbert'i gonderip yerine tribunde oturacak baska bir yabanci almak sacma olur. Benim isteyebilecegim tek yabanci transfer Sivok giderse 1 tane ust duzey lider ozellikli toparlayici stoper, Fernandes'e de gerek yok bence, bonservisi makul ise alinabilir. Baska yabanci transferi olmamali.

Nuranesc dedi ki...

Şimdi Ersan dan gayrı takım üzerinden konuşacak isek

Defansa maximum bir yabancı düşüyor. Beşiktaş flaş bir stoper transferi yapamazsa ilk aday şu an kötü bir dönem geçiren sivokun kalması ama asıl önemli olan, (ersan + 1) beşiktşın bu bölgeye 2 yerli stoper transferini mutaka gerçekleştirmek gerekliliğidir.
bu durumda aşırı yetenekli ileri geri oynayan defans oyununun hakkını verecek böyle mucizevi bir sağ bek bulunamazsa nedense son 3-4 haftadır pek begenilmeyen hilbertin geri 4lü de tek lejyoner olarak görev alması makul görünüyor.
hilbert in takımda tutulmasının bir gerekliliği de, sağda ve solda şu an yeterli görünen her iki açığının da yegane 1. alternatifi olmasıdır.

asıl sorun forvet arkasında eğer 4-2-3-1 ile devam edilecekse ki bu da bi muamma, o santrafor arkasının orta yerini guti'nin her daim taşıyacağı şüphelidir, fiziksel nedenlerden dolayı. buraya keşke bir yerli alternatif bulunabilse, beşiktaş defans göbeği ve kanatları için daha yaratıcı düşünmeye başlarız.

Yorum Gönder

Ara