.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Nisan 2011 Cuma

Aman Deneme, Sakın Yanılma!

Her kulvarda şampiyonluk ve kupa yarışı içerisinde olduğumuz için Tayfur Havutçu hocamıza da hak vermek lazım. Bizi gelecek sezona hazırlayacak adımları atacak fırsatları bulamıyor. 

Şöyle formalite icabı 1-2 maçımız olsaydı ne güzel Rıdvan Şimşek'i denerdik, Atınç Nukan Beşiktaş seviyesinde mi değil mi onu anlardık, Nihat futbolcu mu değil mi belli olurdu. Atınç oynayamaz ise, Erhan Güven stoperde oynayabilir mi, oynayabilirse seneye 5. stoper olarak kalabilir mi onu anlardık.

Mesela, Guti'siz formüller denerdik. Yanılırsak yanılalım, ne kaybederdik ki? 

1-2 formalite maçımız olsa 4-4-2'yi denerdik mesela. 

Simao - Ernst - Necip - Quaresma

Bobo - Almeida

Bu taktik tutardı, tutmazdı bilmiyorum. Kimse bilmiyor. 

Dediğim gibi, bu denli ağır bir zirve mücadelesi içinde olmasaydık da deneseydik.

25 Yorum:

tuna dedi ki...

Bence biraz yersiz bir yazı olmuş.Tayfur hocayla 3 maça çıktık şuana kadar.Sivas ve Kayseri maçlarıda 4. olma şansımız vardı.Gaziantep maçı ise sezonun en önemli maçlarından biriydi.Böyle bir eleştiri elbette yapılabilir.Ama bunun için tayfur hocanın biraz daha zamanı var.Mesela bu haftaki kasımpaşa maçından, yada ondan sonraki maçlardan sonra eğer aynı durum söz konusu olursa yukarıdaki yazıya sonuna kadar hak veririm.

Tuco Salamanca dedi ki...

kasımpaşa maçını beklemek lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

başımıza ne geldiyse şu 4. olma ihtimalini kovalamamız yüzünden geldi.

yıllardır aynı şeyi duyarım; sabote etmeyin uefa'ya gidelim.

iyi de bu zihniyetle uefa'ya gitmenin de tek anlamı "uefa'ya gitmiş olmak" oluyor.

varsın olsun seneye uefa'ya gitmeyelim. ne olur? gidiyoruz da ne oluyor?

saydığım 5 adamın varlığı, yeni arayışlar gelecek sezon uefa'ya gidilip gidilmemesinden daha önemli bence.

nedir abi bu, bi uefa kıstası koydular önümüze.

rapid wien, cska sofya'yla falan oynayıp kiev'e eleniyoruz işte.

mesele oraya giderken nasıl gittiğin.

gelecek sezonun adımları bugünden atılsın ben razıyım uefa'ya gitmeyelim.

beşiktaş - kayseri maçı beşiktaş cska sofya maçından daha mı az maç?

nedir yani bi sene de porto'yla oynamasak ama bi önümüzü görsek, yerimizi tesbit etsek, yola erken çıksak.

seneye bu sene yaşadığımız abuklukları yaşamasak.

black dedi ki...

çok doğru ve yerinde bir başlık...sesimizi duyan var mı? Mesela şu üç orta saha Necip-Ernst-Fernandes 2 maç yanyana oynadı mı?

4-2-3-1 oynayacaksak eğer Simao Guti' nin yerinde oynayabilir mi?

Ya da 4-4-2 ' yi denesek gerçekten de Nihat' ı Almeida' nın yanın koyarak

okka dedi ki...

@Gürcan Ulusoy

çok doğru. gidiyoruz da ne oluyor.
gelecek 10 yıla ambargo koyacak bir takım için önümüzdeki 2-3 yıl feda olsun. 7. 8. olalım varsın uefaya gitmeyelim. yeterki günü kurtarmayalum sistemi oturtalım.

ederlezi12 dedi ki...

Ben de şu sabote etmeyelim söyleminden nefret etmişimdir. Biz niye sabote edelim kardeşim ? Ne boş bir laf şu saboter etmeyelim lafı .Yıllardır sabote edenler kulübün başında olanlar zaten.

Gürcan'a da katılıyorum .Bence de alt yapıdan , fazla şans görmeyen , fazla rağbet edilmeyen taktik - diziliş denemeleri olmalıdır.

Batistuta35 dedi ki...

Kasımpaşa maçında ve sezonun geri kalan lig maçalrında furkanı,atıncı,rıdvanı ve doğukanı zaman zaman da muhammedi görmek istiyorum ben.Zaten ligde hedefimiz amacımız yok.Aurelio,erhan ve nobre kadroya bile alınmasın artık, guti de yedekten girsin bundan sonra

JimmyLue dedi ki...

Avrupa'ya gidememek kulube prestij ve para kaybettirir -reklam,sponsor vs-
Yabancilari takimda tutmayi zorla$tirir - ozellikle Quaresma-

Eyvallah prestij ve para kaybetmeye ali$kiniz ama 4.luk de bir hedeftir ve bunu futbolcularin sene ba$indan beri ali$kin oldugu sistem ile kovalamak bir tercihtir.

Atinc,Furkan,Ridvan,Dogukan,Hasan Turk ve hatta Mami rotasyona girebilirler ama kafanizdaki 'Sempatik FM kadrolarini' olu$turmak biraz zor.

Defansta mevkiiyi bilen Erhan yerine Aurelio tercihi ele$tirilerine katilirim ama Kupa yari final maci Atinc icin fazla erken idi ve bazi $eyleri ba$lamadan bitirebilirdi.

Kasimpa$a maci ile ba$layarak gencler oynasin ama kimse kanatlarin Simao-Quaresma , forvetlerin Almeida-Bobo-Nihat oldugu bir takimin 4-4-2 oynamasindan bahsetmesin.
Du$unmek bile istemem.

fattihs dedi ki...

heee anladım.burada yazar ironi yapmış.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Beşiktaş gelecek sene

Simao - X - Quaresma üçlüsü ile gol sorunu yaşayacak. 1-0 öne geçene kadar zorlanacak, sonrası kolay gelecek diye öngörümü yapayım o zaman.

BJK4EVER dedi ki...

Gurcan tamamen hakli. Hadi son 2 macta ilk 4 iddiasi falan vardi, artik kalmadi. Onumuzdek maclarda Atinc, Furkan, Dogukan, Caner, Oguz, Ridvan, Cumali, Onur, Erkut, Muhammed, Hasan, Kadir oynamazsa ne zaman oynayacak? Cikartsin oynasinlar iste catir catir, birkac da as oyuncu koysun yanlarina tamamdir. Hicbir iddiamiz kalmadi zaten, bu kadar korkak olmaya ne gerek var ki?

BJK4EVER dedi ki...

Bu genclerden sadece 2 tanesi bile iyi bir performans gosterip rotasyona girecegini kanitlarsa bizim icin kardir. Yerli piyasasinda fiyatlar el yakiyor ve alternatifler kisitli, bu durumda simdi yerli genc oyuncu kazanmayacagiz da ne kazanacagiz?
UEFA hedefi falan hikaye, senelerdir ayni masal. UEFA'ya baslarken hedef final denir, 2-3 tirt takim yenilir, gaza gelinir, sonra ceyrek finalde veya daha oncesinde biraz duzgun takim gelince eleniriz. Her sene ayni masal, zaten maddi gelir olarak birsey kattigi yok, sadece takim puani yukseliyor o kadar. Katilmazsak zerre umrumda degil, lig 10 kat daha onemli. Seneye tamamen lige konsantre oluruz daha iyi olur hatta. Kupayi da zaten sirf kupa oldugu icin istiyorum, yoksa UEFA falan hikaye. Avrupa'da basari icin daha cok yolumuz var, once Turkiye icerisinde bir standart yakalayalim da, gerisi sonra gelir.....

JimmyLue dedi ki...

@ BJK4EVER

Bu yonetim zihniyetiyle herhangi bir standart yakalanamaz.

Bu yonetim ile dalga bir sezonda Sivasspor ile yari$a girip dalga 2 kupa alirsin ve sonrasi gelmez..Menajerlere para kazandirip $i$me transferler yapip $i$me kadrolar kurarsin sonra 'ahh Mahmut Ozgener , ahh MHK' naralari atarsin.

Gurcan'in genclerin rotasyona girmesi,farkli oyunculari farkli sistemde denemesi gerektigi ile ilgili fikirlerine katiliyorum ama Tayfur onyargisini anlamis degilim.

memmo03 dedi ki...

Bobo ya eyvallah.
Hoş geldin Forlan.

barkod dedi ki...

adam haklı beyler...özellikle guti'siz oyun hakkında tamamen katılıyorum adam gitti gider

haklı ama erken bir yorum. sivas maçına kadar 1) kupada antepten çok tırsıyoduk 2) antep kupada bizi eledikten sonra ligi boşlayabilir diyorduk 3) takımın lige yedek ağırlıklı bir takımla çıkıp 3-0,4-0 gibi skorlarla madara olmasının moral bozukluğu ister istemez kupa maçlarını da etkilerdi.

şimdiyse sivas'a yenildik, 4.lük şansı sıfır gibi. antep'e karşı da inanılmaz bir avantaj var kupada. artık gürcan'ın dediklerinin zamanı, en azından 1'er oyuncu denenmeli bence de.

gelecek sene avrupa kupasına katılmamız da çok önemli. hem taraftarın hem futbolcuların konsantrasyonu açısından mücadelenin sadece ligle sınırlı kalmaması çok etkileyici faktör. "neden kasıyosunuz, kiev'e eleniyoruz" diye bişey var mı? sen ilk kez gruptan bu sene çıkabildin bunu bi sorgula bakalım :) hiç bir şey yoksa ismailin, ersanın, necipin muhammedin avrupa tecrübesi kazanıyor.

yorumuma ek: avrupada başarı basamak basamak geliyor. "oooo şaktar" diyoruz, şaktar sanki buraya bir anda geldi...

kadroda her sene 10 kişi değişecekse tabii ki basamak basamak ilerleyemezsin ama dağıtılmazsa 3-4 sene ufak takviyelerle götürülebilecek takımımız var.

QuaresmA dedi ki...

UEFA katılımı nasıl önemsiz ya ?

Maddi getirisi olmadığı doğru ama Quaresma'yı, Simao'yu nasıl tutacağız UEFA'ya gitmeden ?

Tutmazsak tutmayalım ya, rıdvan atınç matınç diyenler varsa bilemem.

JimmyLue dedi ki...

@ fitneci

Senleyim, kesinlikle !

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Abi bunlar zaten para icin geliyor. Guti ve Quaresma cok mu merakli 36 oneleme oynayip anca UEFA'ya kalacak bir takima gelmeye? Guti ilk defa UEFA oynadi yahu! van Hooijdonk geldiginde de Fener Avruap kupasinda vs yoktu. Yabancilar para icin geliyor, sportif basari icin gelmiyor. Duyan da sanki her sene UEFA'da minimum ceyrek final yapiyoruz zanneder.

BJK4EVER dedi ki...

@fitneci

Ilk kez gruptan ciktiysak statu degisikligi ve zayif takimlarin cikmasindandir. 4 sene evvelki gibi Sevilla Tottenham Zenith gibi 5'li grup ciksin gorurum ben o zaman. Kendimi bildim bileli yillardir UEFA'dayiz, son 5-6 sene surekli gidiyoruz, bir ciddi gelisme var mi? Yok. Seneye katilirsak ceyrek final garanti diyebilir misin? Diyemezsin realist olursan.

2008/2009: metalist kharkov
2006/2007: clubbe brugge, dinamo bükreş, tottenham, leverkusen
2005/2006: bolton, zenit, sevilla, vitoria
2004/2005: bilbao, standard liege, steau bükreş, parma

ki bunlarda 3. olmak bile çıkarıyodu diye hatırlıyorum. eski gruptakiler çok zor rakiplerdi falan demeyelim.

2005/2006 sezonunda zenit rus ligini 6. bitirmiş. o zamanlar zenit fırtınası yoktu.

BJK4EVER dedi ki...

CSKA Sofia'ya vs gore zordu. Bu sene de karsimizda duzgun 2 takim cikti, toplam 4 macta 12 gol yedik 1 kere kazanamadik. Hicbir gelisme yok, ilerleme yok, onu demek istiyorum. Biz bu kafayla onumuzdeki 10 sene bile UEFA'ya gitsek ceyrek finalden otesi hayal. Belki kazarar balli kurayla falan 1 kere cikariz o kadar. Sadece katilmakla ilerleme gosterilmiyor, geliserek ve ustune koyarak ilerleme gosteriliyor. Biz ustune koyamiyoruz, gercek budur.

abi "bu kafayla zor"a itirazımız yok ama kafa değiştiriyorken bir yandan da katılalım, ne olacak yani :) neyse çok da önemli değil mevzuu

Yorum Gönder

Ara