.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Mart 2011 Salı

Yönetememek


Rogerio Da Silva Bobo...Beşiktaşlıların gözlerinin önünde, İnönü'nün çimlerinde büyüyen, bulunması ve takıma katılmasıyla bir yönetim başarısına dönüşen, Türkiye'ye gelip de kendini geliştiren ender yabancı oyunculardan biri haline gelen Brezilyalımız. Performansı da oldukça etkileyici Bobo'nun; Beşiktaş formasıyla 182 maç, 77 gol, 28 asist...

Yıllardır takımın en önemli hücum silahı olagelmiş Bobo, bu sezonuna da oldukça iyi başladı. Avrupa Ligi elemeleri, Avrupa Ligi grup maçları, lig maçları derken 15 gole ulaşmıştı bile. Beşiktaş'taki kariyer rekorunun 2008-2009 sezonunda kaydettiği 19 gol olduğu düşünüldüğünde, Bobo'nun bu sezonu rekor kırdığı yıla dönüşecek gibi duruyordu açıkça. Ama sonra hepimizin bildiği o sırt sakatlığı geldi. Brezilyalı ilk yarıyı kapadı, ülkesine gitti geldi, derken devre arasında Almeida'nın takıma katılmasıyla teknik direktör Schuster'in gözünden düşer gibi oldu. Artık düzenli ilk 11 oyuncusu değildi, forma Portekizli'nin elindeydi ve bir türlü gol atamasa da formayı kaptıracak gibi görünmüyordu. Üstelik saha dışında da problemler vardı. Mayıs'ın 31'inde bitecek sözleşmesi uzatılmıyor, bu konuda yönetimden bir açıklama yapılmıyor, Bobo'nun eşi twitter aracılığıyla yeni sözleşme beklediklerini ancak kulüpten hiç kimsenin kendileriyle iletişime geçmediğini yazıyordu.

Tüm bunlar yaşanırken, Bobo'nun sözleşmesinin uzatılmasını isteyen Beşiktaşlılar feveran etmeye başladılar. Takımın yıllardır gol yükünü çeken Brezilyalıya yapılan bir ayıptı. Kendisinin sözleşmesinin uzatılmamış olması akıl alır gibi değildi. Üstelik onun yerine ilk 11 oynayan Almeida, gol yollarında çok da verimli gözükmüyordu. Bu konuda yazılar yazıldı, kampanyalar başladı, Bobo'ya twitter aracılığıyla destek mesajları gönderildi, eşinin her gün yeni sözleşme beklediklerini yazdığı yazıları elden ele dolaştı ama yönetimden hala ses yoktu. Bobo'nun ve tüm ailesinin aklında olan tek şeyin yeni sözleşme olduğu o kadar belli olmasına rağmen kendisiyle konuşulmuyor, yeni sözleşme önermek bir yana, sezon sonu serbest bırakılacağı dahi kendisine iletilmiyordu.

Bu şartlar altında ligin ikinci yarısı başladı. Ancak tüm Beşiktaşlılar üzülerek gördü ki, kaçırdıklarıyla saç baş yolduran Almeida'nın yerine forma bulmaya başlayan Bobo aslında sahada yoktu. Kaleciyle ikiye bir kalmışlarken yanındaki bomboş arkadaşına pas atmak yerine kaleye vurmayı tercih ediyor, en yakın defans oyuncusu kendisinin 5 metre arkasındayken kaleye gidemeyip 10 metre içinde o savunmacıya yakalanıyor, saha içindeki arkadaşlarıyla iletişim dahi kurmuyordu. Bobo fiziken sahadaydı ama aklı başka yerdeydi besbelli. Bu soruna çözüm bulması gerekenlerden ise hala ses yoktu.

Bu sorunu çözecek olanlar bugün de ses vermediler. 3 ay sonra sözleşmesi sona erecek oyuncularıyla masaya oturup yeni sözleşme önerdiler mi ya da seninle sözleşme uzatmayı düşünmüyoruz dediler mi kimse bilmiyor. Bobo'nun eşinin yazdıklarına göre ortada hala bir görüşme dahi yok. Bu şartlar altında sahaya çıkan Bobo'nun aklını sahaya veremediği ise ayan beyan ortada. Şu anda Bobo'nun bu durumu takıma ve kendisine zarar veriyor. Ancak yöneticilerimiz hakem odası basmayı tasarlamaktan ne Bobo'yla konuşmayı, ne Ersan'ı bonservisiyle almayı düşünemiyorlar anlaşılan. İsimleri yönetici ama bu adamlar hiçbir şeyi yönetemiyor...

84 Yorum:

Uğur Aksoy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Uğur Aksoy dedi ki...

Beşiktaş formasıyla 93 golü vardır.
Candır.

Lig - 56 Gol
Türkiye Kupası - 24 Gol
Avrupa Kupaları - 12 Gol
TFF Süper Kupa - 1 Gol

Toplam - 93 Gol


http://aksoyugur.blogspot.com/

esgo dedi ki...

Bobo, Twitter hesabı açıp, kısa süre sonra kapatınca, yerli-yersiz mesajlardan sıkılıp, bunaldığını ve bu vesileyle kapattığını düşünmüştüm.

Tabii bu hala ihtimal dahilinde işin aslını bilemeyiz, ama ilerleyen süreçte karısının Twitter aracılığı ile Figer rolüne soyunması beni içten içe kıllandırdı.

Bobo, bir Twitter hesabı açıyor ve başlangıçta hesabın fake olmadığını kanıtlamak için Alex ve karısıyla ikili diyaloglara giriyor. Ama daha da önemlisi Fener maçının sabahında ''ben ve Sivok 18'de yokuz'' diye açıklama yapıyor. Kısa süre sonra haber ajanslara düşüyor ve hesabın fake olup olmadığına dair kafalardaki şüpheler bir anda siliniyor.

Devamında Bobo ve yenge karşılıklı cici cici mesajlaşıyorlar ve bir ipucu yakalar mıyız umuduyla takip eden bizim gibi meraklılar da çok geçmeden yengeyi de takibe alıyor. (zaten ikisinin amacı biraz da buydu, eşini ön plana çıkarmak ve ilgiyi ona çekmek) Yoksa insan manyak mı lan karısıyla twitter aracılığı ile konuşsun ?

ve bir sabah Bobo ansızın hesabını kapatıyor. Ardından yenge sazı eline alıyor, veriyor odunu; Bobo kalmak istiyor, ama henüz bir teklif gelmedi ... Teklif gelmiyor, teklifin geleceği yok, gelmezse biz de başımızın çaresine bakacağız, teklifler var, her şey olabilir minvalinde tweetler atılıyor ...

sonuç ?

taraftarda panik, basında heyecan, yönetimde acaba ve ardından Bobo ile anlaşıldı haberleri ...

Umarım haberler doğrudur ve sözü edildiği gibi 4 yıllık anlaşma imzalanmıştır ve çok geçmeden de Türk olur, zira yenge çoktan Türk olmuş bile!

ozzie dedi ki...

Bu posttan once "Bobo'yla sozletme uzatilmis" rivayetine verdigim tepkiyi buraya tasiyorum:

Bobo'yla sozlesmeyi uzatmasinlar.

Insaf artik, para pul isleri yuzunden yattigi maclarin haddi hesabi yok. Hadi Ankaragucu gibi bir yildan fazladir parani alamiyorsundur, anlarim. Ama gelecek sezonlarda alacagin para yuzunden oynamamanin ne mantigi olabilir ki?

Sakatsan oynama, eyvallah. Ama, sakatim diye sezonun en civcivli doneminde ulkene git, Almeida alindi diye zirt geri gel, oynatilmadigin icin Twitter'da salla, forma sansi verildiginde de sahada ruh gibi gezin.

Ne kadar severdim seni Bobo kardesim, haydi Figer'le, karinla yolun acik olsun.

Batistuta35 dedi ki...

Uzatıldı haberleri nerde geçti link verecek var mı? Hiç göremedim ben de.

mesele boboyla anlasmak olsa coktan anlasilmisti... mesele boboya son dakika yumurta kapiya gelince yillik 4 milyon verip klubu daha cok batirmak olabilir. mesele cok yakinda hulle yoluyla klubu satin almak olabilir. mesele buysa eger, bobo'nun sozlesmeside bu senaryoya uygun olarak ya uzatilir, yada yerine sansasyonel bir transfer yapilip, yarisi kadar verim alinmaz ama iki misli maas odenir... mesele bundan ibarettir..

powerslide dedi ki...

nobreyle sözleşme yenilerken çok dilimiz yandı.. figer imza parası vs. aldı galiba.. yönetimin vardır bir bildiği diyorum şimdilik..

~Poseidon~ dedi ki...

hkn_gndgr
Evet bobo sozlesmeye sicak bakiyor. 4 yillik sozlesme imzalanmasini bekliyoruz.


Hakan NTVsporda Beşiktaş muhabirliği yapıyor. İlk ondan çıktı sanırım bu sözleşme işi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Bobo'dan iyisini kolay kolay bulamayiz, bulsak da okkali bir bonservis bedeli bulunur ve uyum sorunu vs olur. Yillik maasi absurd degilse (2 iyi) ve imza parasi vs yoksa bence sevindirici haber, birde yerli statusune gecmeyi kabul ederse kaymakli ekmek kadayifi olur.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bobo kaldi diye hizli bir forvet transferi yapilmayacaksa hic kalmasin daha iyi. Turk vatandasi yapilip kadroda tutulacaksa ona birsey demem, ucuk paralar odenmemesi sartiyla. Bobo bu saatten sonra iyi bir yedek olur ancak.

Antalya macinda ihtiyacimiz olan forvet tipinin ipuclarini gorduk. Ekrem'in ve Hilbert'in defans arkasina yaptigi, 1'i golle sonuclanan kosulara bakalim yeter. Bu kosulari yapabilen bitirici bir forvet oyuncusu bizi ucurur.

BJK4EVER dedi ki...

Katilmiyorum. Turkiye liginde o tip forvetler (Kezman, Guiza, Anelka, Ailton) genelde alan bulamiyor ve sikinti yasiyor. Genelde Turkiyede daha basarili olan forvetler pozisyon bilgisi ve gol vurusu iyi olan oyuncular. Sadece Antalya macina bakarak yorum yapmamak lazim, takimlarin buyuk bir bolumu kapanarak oynuyor ve her takimin defansi Antalya defansi degil. Kaldi ki dunku macta da kanatlardan savunmanin arkasina sarkabildik, stoperin arkasina sarkmak bizim ligde cok daha zor ve istisnai bir durum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Benim kastettigim oyuncular Kezman, Guiza, Ailton gibi kalipli/hantal oyuncular degil. Fizik olarak Ekrem Dag'a veya Simao'ya benzeyen suratli forvetler.

Ailton kosu yapsa ne olacak, gobegi onden gidiyor adamin :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Su Niang'i sene basinda biz almis olsaydik simdi cok farkli seyler konusuyor olurduk...

enorton dedi ki...

@ Ekrem

Biz hiç o tipte bir oyuncu almaya çalışmadık ki. Aylarca peşinden koştuğumuz Robinho bile aynı tarz bir oyuncu değil. Fenerbahçe ise tam da bu tarz adam almak istiyordu, Gyan ı almaya çalıştılar alamayınca Nianga yöneldiler. Biz ise Robinho dan Almeidaya geldik, nasıl geldik onu anlamadım :)

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15577692.asp

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@enorton

Yildiz transferlerinin sarhoslugunda oyuncu tipine bakmadan isimlere odaklandik. 3 Portekizli aldik, 4.yu de alalim cete kuralim vs. sacmaliklarinin pesinden gittik. Adam Portekiz milli takimida oynuyor diye gittik ihtiyacimiz olmayan forvet tipini aldik. Ne desek bos...

open your mind dedi ki...

karısı çok fazla ve gereksiz konuşuyor twitter'da

TA dedi ki...

luganoda sözleşme imzalamadı ama sonunda kimse luganonun aldığı parayı vermedi.

boboyada rusya katar dışında buradaki rakamları hiçbir takımın vereceğini sanmıyorum.

TA dedi ki...

kulüplerin hem yüksek paralar verip hemde oyuncunun ağzına bakmasına bir anlam veremiyorum.

Kalten dedi ki...

Bizdeki vergi avantajı Avrupa'da başka hiç bir yerde yok. ŞL / Europa League ihtimali ile birleşince de bize 26 yaşındaki Bobo konusunda olası tek Türkiye dışı rakip Rus kulüpleri gerçekten.

Tabii şunlar da var:
- GS: Baros 4-5 milyon EUR sat --> Bobo bedavaya al
- FB: Semih 2-3 milyon EUR sat --> Bobo Türk yap, bedavaya al

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bazilarioi diyor ya Bobo Gs'ye Fb'ye giderse dayanamam diye. Sanki bizden rakiplere giden ilk oyuncu olacak. Ister Fb'ye ister GS'ye gitsin umrumda degil. Zaten su haliyle Fener'de kadroya giremez.

AQ-47 dedi ki...

Keşke Fenerin luganoya çektiği resti çekebilsek, ama Bobo elimizde büyüdüğü için kaçırmaktan korkuyoruz gibi geliyor bana. Aslında Almeidayla beraber rahatlıkla çift forvet oynayabilir, her zaman demişimdir boboya bş alan yaratacak kafa topu indirebilecek biri lazım, o da geldi, artı hem top indiriyor hem de şutu var,a artı defanstan topla attığı deparları da biliyoruz. Bence Bobo sözleşme işi çözülürse Almeida'nın yanında çok gol atar, Almeida'yı da hemen harcamayalım, ayıp

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Almeida iyi oyuncu zaten birsey demiyoruz da, mevcut oyun planinda adamdan yeterince yararlanamiyoruz.

AQ-47 dedi ki...

sanırım en doğrusu tek forvet+2 açık şeklinde gol aramaktan vazgeçmek

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Demode de olsa 3-5-2'yi aslinda oyle guzel oynariz ki elimizde iki etkili kanat adami varken.

fabianernst dedi ki...

@antidito
abi bak bobonun sahada olmaması yokları oynaması bobo nun suçudur ona istedigi parayı vermeyen yonetimin değil. orada ciddi ciddi epey yanlış yere sallamışsın…

eser ve ozzie demiş adam taraftarı koz gibi kullanıyor kulube karşı, biz de bu oyuna geliyoruz .biz beşiktaşlımıyız ? yoksa bobo sevici mi? Bob bir rıza şifo değil ki yonetime karşı tavır alalım...anlamıyorum algılayamıyorum...bu adamın her sene boyle top oynaması boyle şeyler yapmasınından sıkılmadın mı ?.bir de şu var o daha da vahim bobo yu takımdaki arkdaslarıyla değil ( almeida ve nobre yani) kendisiyle mukayese edelim. Ha yok mukayese edilecekse istedigi paranın karşılığı saglam bir baros ve sağlam bir niang ın performansı zaten…bobo nun bu adamalar kadar bu parayı hak edeciginı duşunuyor musun? Kulubun eskiden kazıklandığnı (nobre ,almeida) ve bir kez daha kazıklanalım olsun yeter ki bobo kalsın diyorsun sen. yıllardır bu adamın para mevzusundan sıkılmadın mı ? sen sıkılmamışsın belli ki adamın bu ruh halinin kulubun para vermemesine yormuşssun bu adamın boyle bir hakkı yok taraftarı maşa gibi kullnamasından da tiksin dim ama sen bu kullanılma işine de sıkılmamışsın . sende bu tezgaha iyi gelmişssin. ben beşiktaşlıyım sen de beşiktaşlısın ama kalkıp da yıllardır para mevzusundan her sene kıllık yapan, takım kotu gittiğinde ruh gibi dolanan veya hiç ortalarda gorunmeyen adama nie boyle sahipleniyoruz ki?... bobo nun bu para mevzuları eşinin ve kendisinin açıklamalarında artık sıkıldım hele ki beni daha da uzen kuluple bu kontrat pazarlığı nın bu ayak oyunlarının senin gibi akil adam dedigimz adamlar tarafından farkedilememiş olup kulube sallanması daha beter. aloooooo :)) adam bizi kullanıyor yahu biz beşiktaşlıyız her sene ligde yattığı haftaları da biliyoruz veya saglam bir baros ile saglam bir niang gibi iyi futbolcuların yıllık aldıkları ucret ve yıllık attıkları gollere bakarsak bobo nun istegi para bu adamalarla aynı para.ama bob nun yıllık attığı gollerle takımını sirtlaması ( hem oyun hem istatiksel olarak) golleri guiza ve kezman kıvamında.şimdi boyle bir oyuncuya niang parasi nie verelim? ..bobo kulup falan kursun bobosporlu olalım :)) çunku adamı kulupten daha çok seviyoruz.
bu arada almeida nın saç baş yolduruyormuş sadece fb maçında gorduk yoldurduğnu başka gormedik. Bobo nun ozellikle son 3 haftadaki maçlarda galiba 3 gol ortlamasıyla falan oynuyor ki almieda gozune takılmış senin …. son haftalarda en kotu oynayan adam bobo. boboyu sevmek için almeda ya sallamak olmamış orada . son 3 haftadaki o performansını zaten yıllardır hep yapıyor bobo artık sıkılmadık mı seni bilmem ama ben sıkıldım bu işlerden. bobo nun son 3 haftalardaki rezalet oyunu nu almeida ya veya yonetime baglama çunku oynamak istemiyor adam yahu.sallamıyor takımını .boyle bir adam a boyle işler yapan adama niye katlanılıp o istedigi parayi verelim adam top oynamak istemiyor. adamın yıllardır para muhabbeti yapmasini adamın yıllardir ligin ilk haftaları gol atıp sonra hep istikrarsız olmasını adamın son 4 aydir taraftarin temiz duygularının

fabianernst dedi ki...

acaba yonetime baskı yapar mıyım die kullanmasını evet diyecekceksek ( ki sen demişsin bile ) bize de zaten yani boyle taraftara seba lar değil YD ler yakışır acı ama gerçek ....

fabianernst dedi ki...

yani özetle şunu soyluyorum bob nun bu seneki performansına bakın 3 milyon verip kontrat yeniledik ee gene bu sene yaptığını yapıp kafasına gore oynarsa ilk işim şairlerde iverpool un puan durumundaki yeriyle beraber bu olayı yuzune vurmak olucak bilesin :)))

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bari bir an once Turk olsun da yabanci kontenjanini isgal etmesin.

fabianernst dedi ki...

@antidoto
abi bak anlıyorum seni ama açın gözlerinizi yahu. bu olay bobo ve eşinin ve figer 3 lusunun yuzunden bu halde yonetim yuzunden bu halde değil. BEŞİKTAŞ ın futbolcusu beşiktaş taraftarını para için maşa yapamaz yapmamalı . burada en çok bobo ve eşi eleştrilmesi gerekirken yonetim eleştiriliyor yahu. bizi keriz yerine koymaya çalışıyorlar biz de gazı alıp yonetim suçlu bobo yu uzmesinler diyoruz. surekli bobo nun eşinin bu sene boyle netten taraftar a seslenmesi normal bir şey değil. twitter ve facebook da dunyadaki bir çok futbolcu da var. şu ana kadar hiç bir futbolcuyu netten bobo ve eşi gibi alenen beşiktaş taraftarlarını manipule etmesi gibi bir olayla hiç karşılamadık . sen de karşılaşmadın herkes de karşılaşmadı ki ben sene başında bobo kalsın diyen adamdım ekim ayında ama son 4 aydır olan olayları gorunce tiksindim. ben beşiktaşlıyım benim futbolcum beni gaza getirip kuluple beni haksız yere karşı karşıya getiremez yok boyle bir olay. çıksın sahada topunu oynasın gelecek senin parası için şu oynadığı yıl da adeta takımına ve beşiktaşa ihanet edemez .çunku bu adam bu senenin parasını alıyor değil mi ee neden gelecek sezonların oynamadığı sezonların parası için boyle yapıyor boyle bir hakkı yok bu adamın. bu sene 1.5 alıyor ve seneye alacaği para yı bahane edip sahada geziniyor.burası ringonun ahırı değil hiç bir futbolcu bizden buyuk değil. madem gelecek sene nin parasi dert olmuş almasin bu sene ki maaşını çunku bunu bahane edip şuan ki sozleşmesine uymuyor...gelecek sene nin parasini bahane edip oynamıyor bu adam.

fabianernst dedi ki...

@ekrem
bak kardeş bu turk olma sanşını kaybetti neden kimse anlamak istemiyor bunu. yasalar gereği en erken 5 sene sonra turk olucak şu an ki yasalarda bobonun turk olmasi için en erken 2016 senesini bekleyeceğiz.yasalar en son 2 sene once değişti o yuzden bobo nun turk olması için 2016 yılını beklemiz gerekiyor ...

Mete dedi ki...

@ekrem
Ben de sana katiliyorum bu oyun sisteminde hizli ve bitirici bir forvet ozellikle elinizde Almeida varken elzem. Aynen bunun maclarda ipuclarini gorduk. Bahsettigim bu formatin bence en iyi uygulayicilarindan - ki zamaninda bunu hepimiz gorduk - Sociedad performansindaki bir Nihat. Tabi artik ne derece yapabilir, ben acikcasi hic sanmiyorum.
Maalesef ben de Bobo'nun oyle ya da boyle ama her sene sezonun belli bolumlerinde istikrar sorunundan acikcasi biktim. Besiktasin forveti ligde son 13 haftadir bos gecmemeli.

@fabianernst
Turk olma mevzusunu ise yaniliyor olabilirim ama ben su sekilde biliyorum. Daha once herhangi bir sart aranmazken yeni kanun ile 5 yil Turkiye'de oturmus olma sarti getirildi ki, Bobo zaten bu sureyi doldurdu. O yuzden ben olabilir diye biliyorum.

fabianernst dedi ki...

@mete
kardeş o dediğin yasa eski yasa o mevzuat değişti işte.. lincoln u bir ara turk yapma olayları olmuştu hani 2 sene once terim hocayken hatırlarsın o zaman o sene değişti sikibbe gs dayekn değişti mevzuat zaman olarak o sezon değişti yani oyle diyim..

fabianernst dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fabianernst dedi ki...

@mete
yani şoyle diyim yeni duzenlemeyle eskiden 5 sene oturmuş ve oturmamış olman çok ilgilendirmiyor yasayi .etkisi yok yani . şimdi soyle: şu an başvuruyorsun tamam mı yıl 2011 misal 5 sene turkiye de yaşayıp oynuyorsun 5 sene sonra yani 2016 turk oluyorsun kaba bir şekilde yeni yasa bu. yasadan önce geçmişte turkiye de yaşaman bir şey ifade etmiyor.ha ne olur yasa dışı şekilde turk yapılır mahkemelerce lobicilk yaparak yani ancak oyle ama o olay da epey kulliyatlı olur. epey ses çıkar kimse de bu olaya izin vermez.

Bobo'nun eti belli budu belli.Kaleci ile karşı karşıya iken pas veren forvetten şüphe ederim ben.Forvet oyuncusunun olayı budur.Bencildir.Çok iyi dripling yapan bir adam hiç olmadı zaten sürekli inişli çıkışlı bir performans.Bazı şeylerden çabuk etkileniyor psikolojik olarak zayıf.

Bobo'yu iyi forvet yapan gol vuruşlarındaki tartışılmayacak becerisi.Ama bu onu Beşiktaş'ın forveti yapmaya yeter mi ona bakmak lazım.Neden bu adamın talibi yok onu iyi etüt etmek önemli.Yararının yanında verdiği zarar gözden geçirilmeli.Topsuz oyunda hiç olmayan bir adam Bobo.İbrahimoviç olursun eywallah derim ama artık pres yapmayan forvet devri bitti.Drogba,Berbatov gibi adamlar bile deli gibi koşuyorlar.

Kalması yada gitmesi benim için bir şey ifade etmiyor.Nobre gibi bir kazmaya verilen para ortadayken bu adama yapılan %100 haksızlıktır ama yanlış olan Bobo'ya bu paranın önerilmesi değil Nobre'ye o paranın ödenmesidir zaten.

Bu adamla sözleşme uzatılmaması Beşiktaş'ın emeklerine saygısızlıktır asıl.5 sene oynatıyorsun adam ediyorsun , yedekte olsa milli takıma sokuyorsun sonra bedavaya gönderiyorsun.Böyle denyoluk olmaz.

helldoradotcom dedi ki...

Ben acikcasi Bobo'nun oyun stilini begenmiyorum. Cok gol atmis olabilir fakat hicbir zaman buyuk takim golcusu olamayacak kadar agir ve yuksek top kaybiyla oynayan bir oyuncu. Bizim taraftar arasinda kutsal sayiliyor biliyorum ama gercek dusuncem de budur. Futbolu buraya geldiginden beri katladi fikrine de maalesef katilamiyorum zira gencliginde cok az daha hizliydi sanki. Bence bu isin testi (ki bence yonetim de bu yontemi ciddi olarak dusunuyor) yil sonunda serbest birakip alan olmazsa yeni bir teklifle gitmektir. Bu yonetimi her turlu icraatiyla elestirebiliriz fakat ozellikle Adali ve Zulfikaroglu'nun katilimi sonrasi transfere odenen tutarlari elestiremeyiz. Bobo'nun ederini bulmasi icin de bu yontem secilmisse ben saygiyla karsilarim zira en son sozlesme yenilendiginde Bobo uzun bir kis uykusuna yatmisti. Sonuc olarak Bobo gitse uzulmem hatta yerine genc atletik bir adam alinirsa sevinebilirim bile!

tearkan dedi ki...

geçmişte yaşanan süre 5 yıla dahil ediliyor. başvuru tarihinden sonra 5 yıl türkiye'de yaşamak diye bir şart yok kanunda. kanunun aradığı toplamda 5 yıl türkiye'de yaşamış olmak. bu nedenle bobo türk olabilir (bkz. yattara); fakat türk statüsünde oynaması işi özerk federasyona bağlı. yoksa diğer türlü aynı yattara gibi türk olur; fakat türk statüsünde değil yabancı statüsünde oynar.

fabianernst dedi ki...

@ tearkan
turk statusunde oynamyacaksa ne anladım o işte :))

@helldoradotcom

ya işte benim de anlamığım olay o ...bobo nun kış uykusuna yattığnı biliyoruz bu sefer 3 milyon avro verip yatarsa ne olacak yatma potansiyeli var. en azından ligin ikinci yarisı na bakmak bile yeterli bobo rapid wien deplasmanından beri nerede şu an ? boyle bir istikrarsız oyuncuya 3 milyon verilir mi? hem de yabancı statusunde.. zaten oyununa hiç değinmiyorum bile her şey ortada adam zlatan olmuş biz mi bilmiyoruz anlamadım gitti bu işi ...

Hocam 5 yılı komple Türkiye'de geçirmesi gerekiyor.Yani nereden baksan senede 3 ay Brezilya'da olan bir adam bu en az 15 ayı daha var 5 yılı tamamlamaya mantıken.

fabianernst dedi ki...

yıllardan beri aynı terane bobo bu sene oldu olacak oldu olacak ... istatikse istatistik oyunsa oyun yetenekse yetenek.bana biri bu adamın istediği bu parayı neden hak ettiğini açıklar mı yıllık 2.5 verdiğin adamın keyfi yuzunden yıllardır ve ozellikle bu sene de neden yattığını açıklasınlar.
dunya futbolunda bobo gibi bir ornek var mı ?.. eşiyle beraber netten taraftarı kullanmasına soyleyecek soz bulamıyorum. potekizce 3 5 cumle oğrenip yazıcam bir şeyler en sonunda. topunu oynamaz para muhabbeti yapar parasini aldığı sezon takım kotu giderken piyasada olmaz. ama takımın yıldızı parasini ister bobo dan olsa olsa rotasyon olur .bobo ya guvenip şampiyonluk yarişına çıkılmaz. hele bu sene ki yaptıklarından sonra... twitter kullananlar bilir ne dediğimi paralı değil uyelik buyrun uye olun .burada ciddi ciddi figer gibi davranıyorlar bobo da eşi de .sanırsın 100 bin dolara oynuyor mubarek ama 100 bin dolarlık oyuncu kadar sahaya çıkmıyor 100 bin dolarlık adam kadar gol atmıyor 100 bin dolarlık adam kadar profesyonel ve istikrarlı değil. ama 2.5 milyon istiyor oldu be ne guzel dunya :)

BJK4EVER dedi ki...

Ovunc, bildigim kadariyla burada kayitli olmasi yeter, ikamet anlaminda, fiziken burada olmasina gerek yok, tatil sayilmiyor bence.

Ayrica arkadaslar Turk vatandasligi ve Turk statusunu karistirmasin. O gereken 5 yil Turk vatandasligini alabilmek icin, ki onu su an doldurdu veya yazin kesin dolduruyor. Turk vatandasligini aldiktan sonra Turk statusu ayri konu (bkz Yattara). O zaman ya bir ekstra 5 yil bekleyecek ya da federasyondan milli takimi sectigi icin ozel izin cikacak, Bebbe gibi. Bobo yazin Turk milli takiminda oynayacagim desin, aninda Turk statusune gecer....

Yok hocam başvuru tarihinden itibaren diye bir durum söz konusu.Bobo'nun gelir gelmez başvurmuş olması gerekiyor o durumda.Benim bildiğim öyle bir durum yok zaten ama ayriyetten Türkiye'den ayrılmaması da gerekiyor bildiğim kadarıyla.Ayrıldığı günler sayılmıyor diye hatırlıyorum.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Antidoto dedi ki...

Sevgili fabianernst,
182 maç, 77 gol, 28 asist bu istatistiklere sahip olan biri, Nobre ile aynı parayı istiyorsa, kusura bakma ama eşşek gibi verirsin, vermek zorundasın.
Onu geç, mesele Bobo falan da değil zaten. Mesele işin bu hale gelmesine izin veren yönetememe durumu. Bobo'nun karısının bu kdr konuşmasına engel olamayan yönetememe durumu. Oyuncusunu karşısına alıp iki kelam laf etmeyen yönetememe durumu. Bobo gitsin ya da kalsın demiyor yazı, Bobo'ya 5 milyon avro verilsin de demiyor, Bobo bizim canımızdır-Bobo Beşiktaştır da demiyor. Yalnızca bir süreç böyle idare edilmez diyor. Böyle ele yüze bulaştırılmaz bu işler diyor.
Wayne Rooney sezon başında yaşadığı gitti-gidecem-kalacam durumu yüzünden en kötü sezonunu yaşadığını açıkladı geçen hafta. Bu işler beni çok etkiledi, sahada ruh gibi gezindim dedi. Sonra ne oldu biliyor musun, Man. U yöneticisi çıkıp bu süreci daha erken bitirmeli ve basına yansıtmamalıydık dedi. Yani yönetemediklerini itiraf etti adam..Şimdi ben de diyorum ki, bjk bu durumu yönetemedi. Bir futbolcunun karısını yönetemedi. Yoksa Bobo dünyanın en iyi forveti değil. Daha iyisi de bulunur aranırsa. Gidip kalması değil mesele, onu anlamamışsın sen...

BJK4EVER dedi ki...

Geri donusumlu olarak oluyor o olay. Yattara da 5 yil onceden basvurmamisti, doldurunca 5 yili aldi vatandasligi. Bu tur yasalarda magduriyet olmasin diye geri donusumlu oluyor cogu olay. Anlatabildim sanirim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

182 maç 77 gole ben sözleşme yenilemem.

bu yedek oyuncu istatistiğidir. 1,3 - 1,4 milyon avro verirsin. yedekten girer çıkar.

hepsini anlıyorum da, şu gol istatistiğini beşiktaş için yeterli bulmayı anlayamıyorum.

hele bu adamın meziyeti sadece gol atmak ise.

~Poseidon~ dedi ki...

@antidoto

konu yine dönüyor dolaşıyor profesyonel yöneticilik kavramına geliyor.

Yöneticilerimizin hepsi aynı zamanda çok büyük holdinglerin yönetim kurulu başkanları vs. oldukları için. "Bobo'nun karısının twitter'ı" onlar için oldukça ufak bir detay olarak kalıyor onca işin arasında.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş bobo'yu satmalı dediğimde benle dalga geçiyorlardı.

satışın gerçekleşmesi iyi senaryoydu oysa ki.

şimdi satılamadığı gibi bonservisi elinde gidecek.

benim bobo'yla ilgili görüşümün özeti şudur


1-satılmalı.

2-satılamadıysa sözleşme yenilenmeli

3- sözleşme yenilenmemeli.

sıra budur.

fabianernst dedi ki...

@sevgili antidoto
182 maç, 77 gol, 28 asist bu istatistiklere sahip olan biri, Nobre ile aynı parayı istiyorsa, kusura bakma ama eşşek gibi verirsin, vermek zorundasın.

eşşek gibi vermezsin nobre kıyası ne alaka bobo yu konuştuğumuzu zannediyordum :)) ... nobre 2.5 aliyor diye herkese EŞŞEK GİBİ para verme mantığı inanılmaz zaten. bana o istatistikle gelmişsin iyi guzel de o golleri hangi takımlara attı hangi haftalarda?.. takımın daha çok lazım olan maçlarında neredeydi ? yakın olduğu için soyluyorum daha iyi anlaman dileğiyle : bana gaziantep belediyeye 2 gol atması mı onemli yoksa her 2 kiev maçında ankaaragucu maçında veya antalya maçında takımın dip noktasina duşen bu kiritik maçlarda gol atması mı ( veya saha da ruh gibi gezinmesi desek daha doğru olur ) ?. ha zaten turkiye de 3 buyuklerde 182 maç 77 gol ortalaması istatistiğinin neresi iyi onu da anlamadım yani :))). o istatistik anlaşılan epey guzel gozukmuş sana o zaman madem united dan örnek veriyoruz ben de veriyim : united daki o sakız çiğneyen al yanaklının ünlü sözunu biliyorsundur istatistikle alakalı olanı yani....

Antidoto dedi ki...

Gürcan senin söylediğin maalesef mantıklı değil..Beşiktaş kariyerinde 20 golü bulunan Nobre yıllık 2.5 alıyor ama sen 2 maça 1 gol düşen Bobo'ya 1.3 veririm diyorsun.
Nobre'nin maaşını 1'e çek, sonra Bobo'ya 1.3'ü ver, hiç itiraz etmem. Ama Tabata hayatı boyunca çalışıp kazanamayacağı parayı bir sezonda alıyorken, Nobre futbolu bırakan Ronaldo'dan üç kat fazla "maaş" alıyorken, Bobo'ya bu adamları gösterip gel 1.3'e imza at diyemezsin. Dersin de, adam da sana kafan mı güzel der...

Antidoto dedi ki...

Bu adamların hepsine verilen paralar yazıktır. İnanılmaz paralar kazanılıyor Türkiye'de, yazı da verilmesi gereken paraya dair bir önerme içermiyor zaten.
Mesele yönetememek meselesi bir kez daha altını çiziyorum. Sen yöneticiysen Bobo'ya 1.3'e imza attırırsın, adam atmam diyorsa da, bu sezonun başında satarsın, bu kadar basit işte..
Ama bunların hiçbirini yapmazsan, iş böyle sakız gibi uzar gider işte...

fabianernst dedi ki...

gelelim asıl konuya yonetilememeye yani boyle bir olay karşısında her kulup aynı davranışı yapar. bobo nun eşiyle bobo yetişkin insanlar... bu insanlar bunu yapıyorsa daha doğrusu her şeyi kendilerine yontmaya çevirmeye çalışıyorsa yaa bi durun susun desen de sen, dinlemezler. çünkü niyet belli bir kere . kendileri bilmiyor mu bu yaptıklarını ayıp olduğunu biliyorlar . çekinmeden yapıyorlar kulup yonetimi sesleri kesmek istese ne olur adamlar bu sefer de ya bana boyle baskı yaparıyorlar der medyaya... bu da manipule etmek isteyen bir tarafın en isteyeceği şeydir . peki sustuk deyip susmalarını mı bekliyorsun. rooney olayına gelince meseleyi çıkaran rooney ...bence o yonetici o açıklmasiyla zaten mesele halolduğu için gelen soruya oyle bir politik cevap vermiş.. yoksa halledilmeseydi o yonetici şu an o açıklamayı yapmazdı.. özetle karşındakini yoneteceksen karşındaki şuursuz olmamalı yoksa en iyi yonetim de olsan en iyibaşkan da olsan yonetemezsin.. sen biraz olaya utopik bakmışsın.bobo meselesi tıpkı rooney gibi futbolcu bazlı yuzde onluk yonetim suçu vardır olsa olsa. boyle bir durumda her zaman basiretsiz olduğunu bildiğimiz bu yonetimi bile eleştiremeyiz bence...

not : istatistik deyince aklıma geldi bende tekrar gozden geçiriyim dedim : altı senede 136 lig maçına çıkıp 56 gol atan bir adama eşşek gibi 2.5 milyon verilmez. eğer verilirse eski kazıklanmalarımızdan ders almayıp gene kazıklmışız denir.136 lig maçı ve 56 gol haikaten gözlerini kamaştıran bir sayı mı ? :) hem de uç buyuklerden birinde oynayan biri için mukemmel bir rakam değil abi ortalama bir rakam ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman ersan gülüm 2,5
ernst 4
sivok 3,5 milyon avro almalı.

çünkü nobre onu hakediyorsa onlar da bunu hakediyor.

tomas sivok 900 euroya oynuyor.

Antidoto dedi ki...

Hala ve inatla para konuşmak anlamsız, mesele benim için şudur; "Mesele yönetememek meselesi bir kez daha altını çiziyorum. Sen yöneticiysen Bobo'ya 1.3'e imza attırırsın, adam atmam diyorsa da, bu sezonun başında satarsın, bu kadar basit işte..
Ama bunların hiçbirini yapmazsan, iş böyle sakız gibi uzar gider işte..."

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de onu diyorum bob.

bu saatten sonra yapılacak şey de istediği parayı vermektense göndermektir.

1- yedek kalmayı kabul etmiyor
2- yedek kalacak oyuncunun maaşını kabul etmiyor
3- yedek kalınca küsüyor
4- 2 kağıt verirsen sittin sene satamazsın, gitmez. seneye kasımpaşaya kiralanır

vs vs...

Pamukk dedi ki...

ama Bobo bir dünya yıldızı değil. yıldız almayı yöneticilik sayıyor bizimkiler.

~Poseidon~ dedi ki...

Eğer Bobo satılacaksa alternatifi genç bir K. Miller olmalı. Yine alalım ufaktan, yine büyütelim, yine sabredelim.

Ama hızlı çabuk bir adam deneyelim bence.

Quaresma gidecek filan diyorlar ...

Yıldırım Demirören için tek yön gidiş bileti olacaksa gitsin :)

~Poseidon~ dedi ki...

@övünç
Quaresma konusunda ekşi sözlükte çok güzel bir entry vardı. Ara ara bakar hala gülerim.

Sözlükte gördüğüm en iyi ayarlardan biri.

bu kaşınan;

"demirören'in yalanlarına yenilerini eklediği spor programı. sen futbolcudan kazanç sağlayabilmek adına yurt dışında bi şirketle fon anlaşması yapacaksın, hatta camianın ileri gelenleri heykelinin dikilmesi gerektiğini söyleyecek ama quaresma için 20 milyon euro nun üzerinde gelen teklifi reddettim diye övüneceksin. insanların gözünün içine baka baka ve üstelik bunu türkiye'de futbol denildiğinde görüşleri en çok merak edilen 2 ismin karşısında yapacaksın ve bu 2 isim sana o zaman neden satmıyorsunuz sayın başkan diye sormayacak. ya bu akşam canlı yayına çıkanların hepsi alkollüydü ya da demirören'in gönlünü hoş etmek amacıyla yapılmış bi programa tanıklık ettik." sinyalci

bu kaşıyan;

"bugün 100 milyon avroya bile satamayacağı bir futbolcu için eleştirilen başkanı konuk eden program.

götü yiyen varsa satsın quaresma'yı, sonra da taraftarın karşısına çıkıp "ya iyi para verdiler valla" desin.
yıkarlar demiyorum bak, sikerler...
adamın götünden kan alırlar.

sana gol atan adam gelsin taraftarın önünde resmen "gol attım ama siz nasıl süper taraftarmışsınız be kardeşim, hastanızım" tadında dursun, bütün stat adamı bağrına bassın, onca sezon tezahüratlarla transferini iste, başkanlığın döneminde yönetimin transferini yapsın, 25.000 kişiyle statta karşıla, sonra yarım sezon forma giyip satılsın he mi? hem de daha 1 sezon önce bütün taraftarlar 7 sülalene küfür ediyorken, tam aranızı düzeltmişken yap bunu...

bazı şahsi yorumcular klavyeye bakmadan yazmayı denemeli.

sonra işte yalanlara yalan bilmem ne...

bir sürü yalan söylemiş olabilir, söylüyordur da. ama bu konuda bence quaresma ve taraftar bir şey istemedikçe, eli kolu bağlıdır adamın. bu kadar basit."
kymophobia

Neden satılamayacağını oldukça güzel özetlemiş.

helldoradotcom dedi ki...

@Antidoto
Surecin iyi yonetilemedigi savina katilmiyorum zira sen kaybetmek istemedigin bir oyuncun icin erken davranirsin. Yonetimin ve teknik kadronun Bobo hakkindaki fikrini henuz bilmiyoruz. Belki Schuster 1,5'a oynarsa kalsin yoksa gitsin diye gorus verdi ve yonetim de simdi oturup konusursak pazarlik sansimiz kalmaz diye dusunuyorsa? Yil sonunu bekle ve gerekirse icraata giris yontemi izlenecek olabilir. Sen Bobo'yu cok sevdigin icin hemen oturulup gorusulerek anlasilmasi taraftari olabilirsin bunu bir taraftar olarak anlayabailirim fakat Nobre'ye su veriliyorsa Bobo'ya da bu verilmeli dersen kulubunu dusunmuyorsun demektir. Ben de o zaman Ersan'a 10 verilmesi lazim derim! Eski rakamlar bunu emreder cunku. Ama ayni Pancu'da oldugu gibi transfer konularinda duygusal davranmak hataya surukler. Yil sonunu beklersin Bobo'ya senin bu yil verdigin ucrettin aynisini veren bir enayi bulursan arkasindan su dokersin, eger boyle bir enayi bulunabilecegine inanmiyorsan da yil sonunu bekler butcen dahilinde bir fiyata essek gibi oynatirsin. Yil sonunda "bana teklif yok, ben var besiktas'i cok sevmek, fedakarlik yapmak..." tarzi bir tweet gelirse hic sasirmam. Kimse Besiktas'tan buyuk degildir gibi ici bosaltilmis bir obekle bitirmek isterim..

Pamukk dedi ki...

bobo kılıbıklığı bıraksın

parasını da performansına göre +euro olarak belirlesinler.

borasahin dedi ki...

Degerlendirme icin bir de soyle bir istatistik lazim: Bobo'nun oynadigi sezonlarda (ya da maclarda) takim kac gol atmis, Bobo'nun attigi gollerin takimin attigi gollere orani nedir?

enorton dedi ki...

Q7 ye aldığımızın üstünde iyi para veren varsa bence hemen satılsın. Onca beklentiye rağmen şuandaki ligdeki istatistikleri felaket. Bu kadar az gol- asist ortalaması olmamalı. Kendisi de bence gitmeyi kafaya koydu, sürekli kendine oynuyor. Bu hafta Ekrem'e o asisti nasıl yaptı şaşırdım :)

Daha önce Uğur Meleke bahsetmişti, Bobonun kendi milli takımına çağrıldığı bir maç varmış. O maçta oynayıp oynamadığını bilmiyorum demişti. Oynadıysa zaten Türk statusu işi yalan olur...

borasahin dedi ki...

Q7, Guti ve Simao'dan "surekli A plani" (kullanirligi agirligi teskil etmeyecek durumlari disarida birakiyorum) olacak bir kadro kurmak pek mumkun degil gibi. Ya biri yedek kalmali ya da gitmeli.

Q7'yi iyi bir potansiyeli oldugu soylenen Muhammet'i takim kadrosuna (18) yerlestirdikten sonra parlatip satmak en ideali olurdu ama iyi bir teklif geliyorsa bence gonderilebilir. Muhammet gelene kadar Simao idare eder.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo milli takıma çağırıldı ama kadroya girmedi.

@poseidon

eheh iyiymiş.

@borasahin

ekşiyede yazmıştım bence bu takım adam gibi bir kollektif uyum gösterdiğinde,takım savunması üst seviyeye çıktığında takımın seviyesini 3 gömlek arttıracak , o farkı yaratacak adam Quaresma'dır.

Bugün Ibb gibi takım oyunu oynayan bir ekibe koyarsan Quaresma'yı takıma fazladan 15 puan aldırır en az.

Bu adamdan daha iyisini almamız mümkün değil.Popov gibi Amrabat gibi çok iyi oyuncular var ligde ama Quaresma ile kıyaslanmaz bile.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

182 mac 77 gol bence de cok iyi bir istatistik degil. Avrupa'da kalburustu forvetlerin mac basina gol ortalamasi 0.5'in uzerindedir. Binaenaleyh, benim icin kriter 0.5'tir. Bobo bunu yakalayamamis, 0.42'de kalmis. 77 golu 154 macta atmaliydi en kotu ihtimalle.

Adsız dedi ki...

Çok doğru demişsin hEHheahaha
eline sağlık.

shibby dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/35464/bobo-ile-4-yil-daha

ozzie dedi ki...

Konuyla ilgili birkaç gözlem, öneri ve karın ağrım:

1- Bobo'nun illa kalmasını istemek, onun performansından çok "bayrak oyuncu" potansiyelinin cazibesindendir. En nihayetinde elimizde büyümüş, gol sonrası kanatlarını açıp koşması rüyalarımıza girmiş bir adamdır Bobo. Ama artık şunu öyle ya da böyle kabul edelim: "Bayrak oyuncu" yaratılmaz, olunur ve Üzülmez orneginde bile olduğu gibi bu yükün altından kalkmak da her babayigidin harcı değildir. Bobo, bugüne kadar ne yapmış olursa olsun, bu seneki gamsizligi bile onun bayrak oyuncu olasılığını ortadan kaldırmış, cogu taraftarın gözünde bitirmistir. Ayrıca, Feyyaz Uçar gibi bir efsane bile para pul isleri yüzünden bu takimdan bir günde silinmistir.

2- Bobo deneyimden geriye kalan potansiyeline ulaşamamış, yarı sakat, mutsuz bir paragöz (bugünkü Bobo) değil, genç, umut veren, aç ve istekli yabancı oyunculara (dünkü Bobo) yatırım yapılması dersidir. Bu demk değildir ki Gutiler, Simaolar olmasın bu takımda. 6+2+2 ucubeliginin nadir iyi taraflarından biri 9uncu ve 10uncu yabancıların A2 degilse bile A1.1 kıvamında olabilmeleridir. Yani yedek beklemeyi dert etmeyecek, profesyonel veteranlar (Fink gibi) ya da elindeki yıldızlarının yanında pişecek, sakatlıklar haricinde rotasyon sayesinde senede 10 maçta şans bulduğunda elinden geleni yapacak iştahım genc yabancılar idealdir. O anlamda, Bursa'nın kiraladigi Jozy Altidore gibi birini almaktır bu bence. Hem de milli takımında da oynadığı için vitrindedir, istediğinde kolayca satar ve kiralayabilrsin.

3- Geçmişteki hatalari kıstas olarak almak, gelecekte daha beterlerini yapmayı garantiler. Nobre'den yola çıkarak Bobo'nun degerini belirlemek Gurcan'in da dediği gibi işi iyice bok ettirir. 900 bin alan Sivok da yarın "Hani bana, hani bana" der. Nobre'nin aldığı para dengeleri bozuyorsa, o zaman Nobre'yi de dengesi bozulanı da birlikte yollarsınız gerekirse. Zorunlu kalinirsa Nobre'nin parasını çöpe atmak, aynı hatayı defalarca tekrarlamaktan çok daha ucuz bir çözümdür.

4- Satilabilitesi olan oyuncuların turşusunu kurup ondan sonra her sene modası geçmiş 15 oyuncunun peşkeş çekilmesini istemek klübün canına okur. Bobo para ederken satılmalıydı ki bugünler tekrarlanmasın. Ersan'a diyelim ki verdik 3-4 milyon sene sonunda. 1-2 sene sonra 7 milyonluk teklif edildiğinde "Ersan'ı satmayın" diye açlık grevine başlayanlar bile olur. O noktada, doğru veya yanlış kararın olmadıgını, her yönetimin bu tip durumlarda muneccimlik yapmak zorunda olduğunu hatırlamak faydalı olur.

Uğur Aksoy dedi ki...

Arkadaşlar ilk yorumda belirttim.
Bobô'nun 93 golü var!

helldoradotcom dedi ki...

@ozzie
Katiliyorum.

borasahin dedi ki...

@Övünç

Quaresma satilsin demiyorum, sadece Guti-Q7-Simao'nun beraber oynayabilecekleri genel anlamda sureklilik arz edecek bir A plani kurmak pek olasi gorunmuyor diyorum. Yani on alanda topsuz oyunu birak, toplu oyunda bile kimya sorunun var, daha onu iyi yapamiyorsun ki su anda?

Tabii sahaya cikarirsin oynarlar ama bu takim gol kisiri olur, bir de savunmayi orta saha cizgisine getirirsen avantaj-dezavantaj terazisinde dezavantajlar agir basar. Guti'nin forvetin arkasinda ya da orta sahada oynamasi ufak bir rot-balans ayari, baska birsey getirmez kanaatindeyim.

Bence de bu takimdaki en degerli asset Q7, takim ona gore dizayn edilmeli, eyvallah ama herseyin bir ederi var. Aldigindan fazlasini veriyorlarsa satmayi dusunebilirsin. 20 milyon Euro teklif ettilerse ben hic dusunmezdim :)

borasahin dedi ki...

Topsuz oyun ifadem yanlis anlasilabilir. Aslinda top kaybedildiginde yapilan baskiyi kast etmistim.

BJK4EVER dedi ki...

Dogru mudur bilmiyorum, ama Sporting baskani secilirse Quaresma'yi alacagim demis ve 15 milyon euro odeyebilecegini soylemis. Bir yandan boyle bir teklife hayir demek gelmiyor insanin icinden, ama bizim yonetimin bu parayi alip borclari kapatmak veya gelecege yatirim amacli kullanmak yerine sacma sapan 2 transfere yatirma ihtimali de korkutmuyor degil.

@borasahin

Temel olarak aynı şeyi söylüyoruz.Daha önce de söylemiştim 4-4-1-1 dışında Guti'ye yer açmamız çok zor.Bir ihtimal Milan stili 4-3-1-2 olabilirdi oda Dynamo Kiev maçında feci çuvalladı.2 tane pres yapmayan,çapraz koşu ile savunmanın dengesini bozmayan forvetle olmazdı tabi.

Dediğin gibi bu takım birisinin üzerine kurulacaksa o adam daha öncede denenip (bkz Porto) sonuç alındığı gibi Quaresma olacaktır.Guti zaten yaşı itibariyle bu durumda değil ama öyle oynatacak yer bulamıyoruz diye kenara atılacak oyuncu hiç değil.Yusuf gibi ayağında pranga ile oynayan bir adam bile tahammül edilirken Guti'nin 38'e kadar yolu var.

tearkan dedi ki...

Türk Vatandaşlığı Kanunu md 11/1-c başvuru tarihinden 'geriye doğru' 5 yıl yaşamış olma şartını arıyor.

Aynı kanun md 15'te de sürenin hesaplanmasına ilişkin düzenleme var. Onda da başvuru için arana süre içerisinde (5yıl) toplam 6 ay Türkiye dışına çıkılabileceği ve bu sürenin de 5 yıl içerisinde sayılacağını belirtiliyor.

Ben öyle biliyorum, şöyle hatırlıyorum demiyorum. Kanunda böyle yazıyor. Merak eden netten de bakabilir mayıs 2009 tarihli değişiklikten sonraki kanuna.

CeteraEtc dedi ki...

Quaresmayı sadece istatiklere bakarak degerlendiremezsiniz...o bambaşka bir şey..O varsa herşey daha güzel..o varsa sanat var, şov var, isyan var, alayına trivela var..Quaresmayı bir istatistik olarak hayatta görmem..duruşu yeter, bu kadar diyorum, bu damaın yeteneğinde bir adam daha gelmez Beşiktaşa..Hilbertin hallicesi gelir en fazla...

O yüzden Q7 nin kıymetini biliyorum, Beşiktaşta oldugu her gun, her maç benim o maçı kaçırmama nedenimdir, daha bir gururlu olmamdır..

Onu syretmeye doyamıyorum, o bir yana, takımın gerisi bir yana..bu kadar...Q7 yi satmayı kimse aklından bile geçirmesin..

Bobo ise bence fazla bile kaldı..

CeteraEtc dedi ki...

Bu arada amblem de böyle öpülür...

http://www.youtube.com/watch?v=-nAXrVUhKYE&feature=player_embedded

TA dedi ki...

cetera

q7 varsa şov var demişsinde o şovu yapacak yusuf da vardı.istediğin şovsa yusuf alasını yapar.ama günümüz futbolunda şov bir lüx. kimse şova izin vermiyor.bu topçuları barındırmıyor kadrolarında.mesut özil efektif oynuyor.zorda ise tek pas veriyor.o da çalım atmasını bilir ama gereksiz olduğu için atmaz.

ayrıca estetik hareketler yapan sokakta top cambazları vardır.sanat yapıyorlar.:)

q7 tekniğinde ve mantığında memlekette topçu bulabilirsin.ama mesut özil gibi sade ve efektif zeki topçu az vardır.

zaten q7 nin gittiği her takımda oynayamamasının ana nedenide efektif olmayan şovu çok yapmasıdır.hem şov yapıp hemde skor üretemiyorsan barcalar interler çelsiler 11 e koymuyorlar.şovunu yapayırsan skor üreteceksin.öyle lüx yok.2 çalım attın güzelde sonuç ne?2 çalım atacağına arkadaşına pas verip boşa kaç. misal.

sy dedi ki...

Gurcan bu istatistiklere bu donemde besiktasin gol sayisini ekleyince ortaya oran olarak alex istatistikleri cikiyor neredeyse. Nasil begenmiyorsun bu sayilari anlayamadim tam.

ozzie dedi ki...

Arkadaslar, gozunuzu seveyim estetik acisindan Quaresma ile Yusuf'u karsilastiracaksaniz birakalim artik futbol seyretmeyi de konusmayi da. Sunu okurken yemin ediyorum ki agzimin ici eksidi.

borasahin dedi ki...

@Övünç

Tabii ki Guti'yi bir kenara atamazsin. Guti'yi en efektif sekilde kullanmanin yolu bulunmali. Bence bunun da birinci sarti kaldiramayacagi yuku uzerine yuklememekle baslar. Guti'nin Real Madrid tarihi bunu gosteriyor. Simdi gelmis 34, 35 yasina. Gecmiste aldigim notlara baktim: 6, 7 sene once de onu pozisyonsuz (sahadaki konumu itibariyle) olarak nitelemisim :)

Guti Besiktas icin her anlamda cok onemli bir oyuncu fakat bence genel olarak A planina alternatif yaratacak bicimde kullanilmasi en dogrusu. Taktiksel olarak Guti'yi en efektif sekilde kullanacagimiz ve bunun da fayda getirecegi dusunulen maclar disinda yedek baslar, son yarim saat oyuna dahil olur, bazen hic oynamaz, ertesi gorece kolay macta kendi stadinda oynuyorsun rakip yari sahada baski yaparak baslarsin, Guti 11 cikar, orta sahada oyunu yonlendirir. Ornekler cogaltilabilir.

Mesela Fernandes geldi, niye denenmiyor? Bizim sorunumuz 10 numaradan, forvet arkasi oyuncusundan cok, oyunu geriden kuracak bir oyuncuya sahip olmamamiz. Yillardir boyle. Cisse-Ernst ve Tello uclusu ile bunu bir dereceye kadar asmistik ama Cisse gidince yine bir eksiklik olustu, zaten yapabilme acisindan sinirda geziniliyordu.

kkkam dedi ki...

Ya Türkiye kupası denilen ucbe organizasyonda 25 gol atmış dün de Almeida golleri sıraladı bana ligde gol atan adam lazım klişe olacak ama bobo almeida nobre bir alex etmiyor .

Yorum Gönder

Ara