.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mart 2011 Cumartesi

Beşiktaş Kayserispor / STSL

19 Mart 2011 Cumartesi TSİ: 19.00

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, İbrahim, Ferrari, İsmail, Simao, Ernst, Guti, Necip, Quaresma, Bobo
 


Gecikme için özür dileriz. Yabancı DNS'lerde bile blogspot yer yer bloklu nasıl olduysa. Resim bile ekleyemedim bir süre...

52 Yorum:

oonder dedi ki...

kayseri forması şimdiden galibiyete seviniyor :)

BJK4EVER dedi ki...

Icimde ne istah ne hirs kaldi. Ah be Tayfur hoca, umutlandik ama daha ilk mactan umudumuz kursagimizda kaldi. Ne olurdu gencler oynasa, en azindan bir Dogukan, Furkan oynasa? 4. olsak ne olacak ki? Besiktas'in kulturu, altyapya bakisi bu mudur yani?

rivaldo dedi ki...

OYnasaydı keşke genç oyuncular.En azından yedek kulübesinde erhanın yerine oğuz falan olsaydı.Ama tayfur hocaya bu yüzden kızamam.Sonuçta onun içinde büyük şans bu ve kaybederse kimsenin gençler oynadı vs. düşüneceğini sanmıyorum.

Bu takim adam olmaz bu sene. Maclari izlerken kendimi bagimli oldugu seyi birakmaya calisan tiryaki gibi hissediyorum.

BG dedi ki...

buz gibi penalti verilmedi. bu arada q7 iyice pic oldu cikti. nefret ettirmeye basladi kendisinden.

ulan bu hakemler hakkaten küfrü hakediyor

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ferarri'yi falan oynatiyor yahu. Turk futbolu bu kadar da kucumsenmez ki. Oynatsana Atinc'i...

can dedi ki...

Guti'yi cikarip Almeida'yi veya Nobre'yi alarak cift forvete donse daha iyi olacak gibi. Guti ideal yerinde oynamasina ragmen gene bitik, gene sifir. Ceza alani icinde de cok yalniz kaliyor Bobo/Simao ikilisi.
Bu arada gorunen o ki Quaresma ve Guti Besiktas defterini kapadilar. Kuskun, isteksiz, ve beceriksiz oynuyorlar. Koca seneyi 1 gol ile kapatacak Quaresma. Inanilmaz! Saka gibi resmen. Sutten agzimiz yansa da bu sene transfer yapacaksak bu kafayla yapmasak. Ama taraftar simdiden basladi bile Reyes, o bu diye. Sonumuz hayrola.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Su ortalari bekletmeden kesince ne guzel oluyor di mi Q7?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@can

Bitik olan Bobo muymus yoksa Guti-Q7 mi ortaya cikti...

ulan bi maçı da rahat bitirelim beaaaa

Batistuta35 dedi ki...

Soyunma odasında ne konuşulduysa bambaşka bi takım oluverdik bi anda.

gutinin santrfor arkası oynamasını ezelden beri istiyodum. guti forma girince çok daha iyi olcaz işala maşala

Mayor dedi ki...

Schuster olsaydi Bobo-Almeida degisikligini 75. dakikada yapar, ernsti 89. dakikada oyuna alir sonuc olarak attigimiz 4 golun 3unu gerceklestiremezdik.
Hosgeldin Tayfur, Almeida ve Ernst.

şuster bu maçı izlemiş midir sizce? bıraktığı takımı merak etmiş midir? hiç sanmıyorum

BJK4EVER dedi ki...

@fitneci

Schuster paralari kapip guzel bir tatile cikmistir.

Adam gibi taktikle (4-2-3-1), dogru oyuncularla, dogru degisikliklerle, dogru motivasyonla tas gibi takimmisiz demek ki. Bu sezon geriye dustugu hicbir maci kazanamamis takim iste Kayser'ye boyle bir devrede 4 gol atar, hakemi de bohca gibi katlar.
Keske Fernandes-Guti biraz daha erken olsaydi, Nihat da girseydi, ama Tayfur daha ilk macta Schuster'e gore cok daha fazla dogruyu bariz sekilde yapti.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@fitneci

Schuster maci seyredip "neredeydiniz lan?" demistir. Adam hirsizlik mi yapmis? Aldigi her kurus helal olsun.

Teknik direktor ilk gittigi zaman genelde bir "gaz" olur. Bu motivasyonun ne kadar uzun surecegi onemli. Hep diyoruz, is oyuncularin kafasinda. Tayfur'un gorevi asil simdi basliyor...

can dedi ki...

@ Ekrem
Bobo da bitikti haklisin da Guti ikinci yarida da bitikti. Ama Quaresma ettigim lafi agzima tikadi.

Neyse Schustersiz gunlere guzel bir baslangic. Yenilseydik bile en azindan takimin direnci, mucadele istegi geri gelmis diyecektim. Ama "hakemi de yenerek" 4 gol atinca Kayseri'ye seker gibi oldu.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Dunku GS-Fb macindan sonra ruzgar dedigimiz seyin ne oldugu saniyorum ki anlasilmistir artik. Ruzgar adama boyle mac kazandirir.

BJK4EVER dedi ki...

Ruzgarla ne alakasi var bunun? Schuster olsa yine Guti orta sahada olurdu, Aurelio oynardi, Nobre oynardi, Ernst'i keserdi, belki Necip'i de keserdi, sacma degisiklikler yapardi, takim istahsiz olurdu. Hedefsiz bir takim boyle oynuyorsa da buna ruzgar demeyin.
GS-FB macinin da ruzgarla alakasi yok. Hagi Ayhan ve Kewell'i alip icine etti, Aykut Kocaman ise Semih'i alip gol attirdi, Alex'i eskiye nazaran cikarmayip sahada tuttu ve kazandi. Herseyi ruzgara baglarsak isimiz var. Schuster'le neden 40 macta gelmedi bu ruzgar? Adamlar 9'da 9 yaparken biz bu sene 3 mac ust uste kazanamadik.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@4ever

Bugunku mac icin demedim ruzgari, iki ayri postta soyledim ozellikle karismasin diye.

Fener'in puan durumu bizimki gibi olsaydi, hala Aykut-Alex vs tartisiliyor olsaydi, sampiyonluga gitmeselerdi dunku maci hayatta kazanamazlardi, ne olursa olsun. Anliyor musun?

ekrem, schuster "neredeydiniz lan" demiştir diyerek heralde schuster iyiydi de oyuncular kötüydü geyiğine girmeye çalışmıyosun. ben ne diyorum, ne takım ne futbol adamın umrundaydı, 93. dakkada skoru korumak için ernst'i alan adam mı "nerdeydin ernst?" diyecek?

yeni teknik direktör gazı bence vardı maçta ama futbolcular da zeki, teknik direktörü tartan insanlar. teknik ekipteki inancı görüp daha istekli olabiliyolar.

can dedi ki...

Bu arada sezon basindan beri yenik durumdan gelip cevirdigimiz ilk mac bu herhalde. Bir devrede Kayseri gibi bir takima 4 gol de cabasi.

Unknown dedi ki...

Atilan gollerden sonrasi takimin uzn bir aradan sonra "takim gibi sevinmesi" onemli bir ayrintiydi..

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Bu acidan bakarsan hersey ruzgara baglanabilir. Bence ruzgarin sonuclarina degil de ruzgarin nasil basladigina bakmak lazim. Son haftalardir Caner yerine dos Santos'u oynatiyor, Stoch'u oynatmiyor, Alex'i cikartmiyor, takimi daha dengeli kuruyor, bunun da meyvelerini topluyor. Evet, senin dedigin ruzgar kisa vadede bir takimi etkiler, ama 30-40 maclik seride etkisi olmaz. Sen iyi bir hocaysan, iyi oyuncularin varsa, iyi takimsan belki 2 mac kazandiktan sonra 3. macta iyi oynayip berabere kalabilirsin, ama gercekten iyi isen onune bakarsin ve yine seri yaparsin. Sezon basindan beri 3 mac ust uste kazanamadik daha, ustteki takimlara karsi neredeyse galibiyetimiz yok, bunlar ruzgara baglanmaz. Onemli olan o ruzgarin baglangicini ve devamini saglamktir ilk etapta.

okka dedi ki...

ulan ne değişti?
sadece td değişti.

şu takımı sene başından beri böyle oynatmak çok mu zordu. nobre ile erhan güvenle delirmek zorunda mıydık.

helal olsun tayfura takımı gerektiği gibi oynattı. gereksiz kaprislere girmedi.

biraz mantıklı olunca takım neler yapıyor görün işte.

ercan dedi ki...

@ Can; 4. maç olsa gerek. Ligde karabük, Uefa'da Rapid ve kupada Manisa maçlarını da geriden gelip almıştık.

can dedi ki...

@ Ercan
Ligi kastetmistim, ama Karabuk macini unutmusum haklisin. Sezon basinda oldugu icin aklimdan cikmis.

Bu arada Ernst'in bu sezonki dususunun de teknik direktor kaynakli oldugu ortaya cikti. Sozlesme uzattiktan sonra endiselenmistim ya artik boyle oynayacaksa Ernst diye. Mantikli bir aciklama da bulamamistim son derece kisiliksiz oyununa. Besiktas Guti, Simao, Quaresma'yi oynatacaksa bu Ernst'siz olamaz. Necip-Ernst'li orta saha Aurelio-Guti'li orta saha kurgusundan sonra ilac oldu. Komik olan oyunun iki yonunu oynayabilen Ernst ve Necip'e Schuster'in cokus doneminde giderek daha da az sans vermesi ve savunma onunden ayrilmayan Aurelio'yu kesmenin ancak Schuster gidince mumkun olmasi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@4ever

Iste o ruzgari bir turlu saglayamadigi icin gitti zaten. Ama ilginc olan su: "Ben bu takimla bu ruzgari onumuzdeki sene de arkama alamam" noktasina nasil geldigi onemli.

Oyuncularin onu sevmedigi gibi bir sonuc ortaya cikabilir bu durumda.

Unknown dedi ki...

bunca sıkıntıdan sonra hala geleceğimiz muamma ama bu gece hiç bir şey düşünmek istemiyorum oynanan maçın, atılan gollerin,ortaya konan mücadelenin güzelliğinden başka

Bjk_KnightS dedi ki...

bence lig ona zor geldi. yani ispanya ligi gibi daha soft bir lig değil ligimiz. ve bu ligde ispanya da oynandığı gibi akıcı futbolun oynanması imkansız. oyle olunca schusterin sistemin de oturması imkansız. zaten ilk yarı denedi sistemini. tutmayınca 2.yarı başka şeyler denemeye çalıştı ama onları da beceremedi. en son anladı olmayacağını ve gitti. bence de en doğrusunu yaptı. yönetim schusterin arzuladıgı futbolun ligimize uymayacagını bilerek başta getirmemeliydi bence. bu konuda schusterin hatası oldugu kadar yonetim de hatalı. ama yapılmıştır bir anlış. inşallah bundan sonra hoca secimini de ligimizi düşünerek yaparlar. ve bu konuda serdar adalıya guveniyorum. bir scolari benitez olayı yaşatmaz bize.

enorton dedi ki...

Sabahtan beri siteye giremiyorum, denemediğim DNS kalmadı, ancak şimdi girebildim Ultrasurf programı sayesinde... Bu sene ilk kez 2010 Dünya Kupasında takımların %70 inin oynadığı 4-2-3-1 dizilişi ile sahadaydık.

Yine olmayan bir pozisyondan gol yedik ve kayseri 11 kişi savunma yapmasına rağmen bir devrede 4 gol atmayı başardık. Ergin Ataman göreve geldiğinde, "Ergin Ataman'ın değiştirdikleri" diye bir post açılmıştı, Tayfur hoca da buna benzer bir topiği hakediyor. Sonunda çift merkez ortasahaya kavuştuk. Ernst, Necip müthiş oynadılar. Toraman da çok hırslıydı, aslında takım halinde müthiş bir hırs vardı ikinci yarı. Hakemi de yendik, geriye düştüğümüz maçı da çevirdik vs... Bunlar bu sene ilk kez oluyor ve Schuster sayesinde gelen yabancılarımız (!) en iyi maçlarını çıkardı 3 gol 3 asist :)

QuaresmA dedi ki...

Kezman da ilk geldiğinde sözde 30 golden aşağı atmayacaktı, artık ligimiz dışarıda nasıl bir izlenim bıraktıysa ?

ozzie dedi ki...

Beyler hadi bugunluk xtir edin rüzgarı da ışığı da hep beraber bu macin keyfini çıkaralım.

Kupadaki Trabzon maçının ilk yarısından beri ciddi ciddi mücadele ettigimiz bir mac olmamıştı.

Teknik heyete de, oyunculara da, bu guzel gunü daha da guzellestiren taraftara da binlerce kere teşekkürler.

Oyuncular icinde de Guti ve Bobo haricinde kimse sırıtmadı ve özellikle Necip'i çok beğendim bugün.

Umarim ki bu bir maçlık bir gaz olmaz da oyuncularımızı en azindan su geriye kalan 11 macta hırsla mücadele ederken ve hep birlikte sevinirken görmeye devam ederiz.

Bu arada Japonya ve Tayfur Hoca icin açılan pankartlar da "Halis gol,gol,gol" tezahurati da gercekten güzeldi.

Ancak küfürlü tezahürat yüzünden acıklı bir sekilde Antep kupa macını seyircisiz oynayabiliriz.

zeze dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zeze dedi ki...

Kupadaki Trabzon macinin ilk yarisiyla Kayseri macinin ikinci yarisini birlestirebilseydik suan acik ara liderdik. Konusmak icin cok erken olabilir ama bence Tayfur Hoca bu isin ustesinden gelebilir. Herhangi bir transfere gerek de duyulmadan, Ersan ve Fernandes'i aldigimizi varsayaraktan bir takim da ben kurmak istedim.Biraz fazla fantastik olabilir ama su takimin tadindan yenmezdi.. Hani keske uclu defansi becerebiliyor olsak..

----------Cenk----------

Toraman---Ersan---Ismail

Ernst----Fernandes---Necip

Q7--------Guti------Simao

---------Almedia-----------

berthelemy dedi ki...

iyi ki galip gelindi de hakem zırlamalarından kurtuluruz diycektim ama yine devam ediyor gördüğüm kadarıyla.

size birşey diyeyim,

bizim süper ligin 52 yıldır hiçbir hakem,kural hatasının olmadığı, herşeyin makina düzeninde işlediği ideal bir evrende oynandığını farzedin, beşiktaş'ın yine 11 şampiyonluğu olurdu. hadi bilemedin 12. daha fazla olmazdı emin olun.

BJK4EVER dedi ki...

Bence her halukarda seneye ciddi transferler yapilmamali. Ersan'in bonservisi makul ucretle alinmali, ciddi para istiyorlarsa biraksinlar bence, zaten sakat oyuncunun nasil donecegi her zaman muammadir. Fernandes icin de 8 milyon euro cok fazla, ucreti max 3/4'e indirebilirsek onu da alabiliriz. Onun disinda yabanci transfere gerek yok, Sivok/Ferrari'den biri fazlalik, onlardan biri gitsin, Holosko bence kanatta alternatif olarak donebilir, Tabata icin de 4 milyon euro verirler gibi duruyor.
Onun disinda altyapidaki oyunculara sans verilebilir, mesela Furkan/Atinc/Sezer 4. stoper olabilir. Erkan Kas veya Erkut kanatta alternatif olabilir. Onur'u Guti'nin alternatifi olarak dusunebiliriz. Oyuncu alinacaksa da Tunay Torun (!), Taner Yalcin, Omer Toprak, Deniz Naki, Deniz Herber, Mehmet Ekici gibi gurbetcilere yonelip burdan 1-2 transfer yapabiliriz. Totalde bize yeni sezonda kiralik olanlar dahil 3-4 transfer yetecektir bence.

Ya beyler nasıl transfere ihtiyacımız yok.Guti'nin ilk 11'de başladığı bir takımın şampiyon olabileceğini düşünüyormusunuz gerçekten.Hareketli bir forvet ve Ferrari gibi rakibini posizyon alarak değil de döndürmeyen bir stoper şart.Lugano ve Baros gibi 2 adam bulmalıyız kısacası.Çok kaliteli isimlerden oluşan fakat uyumsuz ve birbirini tamamlayamayan bir kadromuz var.Bu arada 1 sene daha yaşlanmış Ernst'e ne kadar güvenilir onu da bilemiyorum.Günden günü performansı düşüyor sanki.

Bu arada şunu da ekleyeyim.Dünkü çıkan kadronun pres gücü gene çok zayıftı zaten bu sezon rakibi hataya zorlayıp attığımız gol sayısı çok az.Onun için pres gücü bu kadar zayıf bir takımın uzun vadeli lig yarışında şampiyon olma şansı düşük diye düşünüyorum.

AQ-47 dedi ki...

Yapma hocam, Guti'nin yedeği Onur mu? Adam daha 2-3 maç forma giydi, ne yapıp yapamayacağını bile bilmiyoruz. Orda 3. adam olur ama 2. adam olarak mutlaka kendini ispatlamış biri lazım, bkz. Sezer Öztürk...devre arası işi bitiremedi bizimkiler

AQ-47 dedi ki...

Maça gelince, Tayfur'un Guti'ye "senin geriye gelmeni istemiyorum" demiş olduğunu Ligtv spikerlerinden öğrendik, gerçekse çok doğru demiş. Adam 2'li orta sahanın yükünü çekiyordu, şimdi serbest oynuyor. Önünde de Almeida varken daha rahat, zira Bobo iyice saçmalamaya başladı...

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu takıma bek lazım arkadaşlar. ben 15 dakika boyunca ikinci yarı sadece ekrem'i takip ettim, sonuç gerçekten vahim. hilbert de yapıyor aynı şeyi, içeri gömülüyor adam atakta, sol taraftaki bomboş adama kafasını çevirip bakıyor ama o adamı tutmaya gitmiyor adam. hilbert de keza öyle, bu adamların savunmaya dair en ufak bir kırıntısı yok. bence şimdiden alternatiflerin denenmesi lazım, hilbert ve ekrem'i deneyerek zaman kaybetmeye gerek yok, tecrübesiz bir harbi bek bile en kötü ihtimalle ekrem'in hilbert'in oynadığı kadar oynar, hatta o kadar kötü bile olmaz. en azından hatalarından bişeyler öğrenerek gelişme kaydeder.

BJK4EVER dedi ki...

Beyler transfer deyip duruyorsunuz da birazcik ekonomik yonu de dusunmek lazim. Bu sene ligi kotu yerde bitirecegiz, seneye CL yok, gelirlerde muthis bir dusus olacak. Zaten iyi bir kadromuz var, seneye agirlikli olarak lige konsantre olacagiz, lig icin bu kadro yeter de artar bile. Bu oyunculara guvenmeyeceksek altyapi ne ise yarar? Demiroren'e borc 100 milyon olmus, net borc 200'u asti, gelirler dusuyor, neyin transferi daha? Alacaksak ucuz ve genc gurbetciler getirelim daha iyi. Sezer Ozturk kim Allah askina?

AQ-47 dedi ki...

Hoca Onur'u Guti'ye alternatif görüyorsunda, adamın 60. dakikadan sonra suratı pancar gibi oluyor, seneye orayı destekleyecek biri lazım. Mesut Özil gibi bir gurbetçi bulabilirsek kelepire haklısın da, Sezer de Almanya'dan geldi ve geldiğinden bu yana iyi adapte oldu. Bence hiç sırıtmazdı.

BJK4EVER dedi ki...

Guti ile oynamak zorunda degilsin ki. Madem Guti cikacak forveti ciftlersin. Veya Nihat o 2. forvet rolunu ustlenir, hatta Simao da olabilir. Seneye ciddi harcamalarin yapilmasina karsiyim, hatta hic yabanci transferi olmamali bence. Sezer Ozturk ucuza kapatilabiliyorsa gelsin tabii, ama ondan birkac kat ucuz olacak Taner Yalcin'o 10 defa tercih ederim.

AQ-47 dedi ki...

Guti pozisyonunda/rolinde bir adam şart. Oraya ikinci forvet (şuster nobreyi koymuştu) alırsak takım başı kesik tavuk gibi dolaşabilir. Ancak rakibi boğarak pozisyon yaratabilir. Aralara pas atacak bir adam bu sistemde şart, ha o adam Fernandes olamaz mı, bemce o da olur, hatta orta sahanın defansif yönü de artar. Bu durumda bonservis sorunu ortaya çıkıyor tabii. O bölgenin 2. adamını bulmak önemli, ama sağ bek ve stoper bulmak da o derece önemli. Bakalım Rıdvan ne olacak? Rıdvan iyi bir geri dönüş yaparsa Ekremle yedekler Hilbert'i de gönderebilir yada Q7ye stepne yaparız, no problem. Solda İsmail tek, daha kötüsü Simao da tek. Simao'nun yerine Q7 kaydırılıp Hilbert sağa alınabilir ama İsmail olmazsa kim olacak? Şu Doğukan Pala biraz oynatılmalı ve ışık yoksa gerekirse gurbetçilerden bir wingback bakılmalı. Stoperde sorun gözükmüyor, Ersan sağlam halde alınırsa 4 adam var. Yani Rıdvan iyi bir dönüş yaparsa tek eksik yedek pozisyonda AMC/MC ve yine yedek LWB...gerisi cila olur, masraf olur

ozzie dedi ki...

Su Sezer Öztürk efsane haline geldi ama adamın hali tavrı bana hiç ümit vermiyor.

Maçlardan sonraki konuşmaları, birkaç hafta önce kendi takım arkadaşı Pele'yle serbest atışı kim kullanacak kavgasına girip sonra da Pele golü atınca sevinmek yerine arkasını dönüp gitmesi hayırlı işaretler değil.

Batuhan'ın kankası olduğunu da duymuştum sanki.

Topculuguna birsey demem de, büyük takıma gelirse götü kalkar, sapıtır gibi geliyor bana.

Guti'nin yanına ciddi anlamda "coachable" genc yetenekleri şimdiden koyup onları öyle pişirmek lazım. Bu Onur mu olur, Hasan Türk mü, yoksa Buca'ya kiralanan Samet mi bilemem.

En mantiklisi bence de yurtdışından Turk pasaportlu birini bulup getirmek.

EnisteKolaKoy dedi ki...

sezer'in psikolojisini eskişehir yönetimi bozdu bana göre, çünkü sezer öyle bir oyuncu değildi. adamın kafasına soktular beşiktaş'ı, adam transfer döneminin son gününe kadar "gideceğim" motivasyonunda olunca, kafayı çizdi büyük bir ihtimalle eskişehir'de kalınca... sezon sonu yine bize, hatta daha düşük fiyatta geleceğini düşünüyorum, bizim takımda da bu şekilde davranacağını zannetmem.

Pamukk dedi ki...

süleyman hurma köpeğine küfür etmediyseniz hakkımı helal etmem.!

antep maçına sahamız kapanırsa da etmem!

hadi bakalım:)

Yorum Gönder

Ara