.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2011 Çarşamba

Anket: Teknik Direktör Mefhumu


"Other" kısmına bunlardan farklı olarak düşündüğünüz bir ismi yazabilirsiniz.

31 Yorum:

AQ-47 dedi ki...

Milne gelsin yae...

Mayor dedi ki...

öz kaynak düzeni = serpil hamdi tuzun

Unknown dedi ki...

Bu yönetim anlayışı gitsin, sonra Teknik Direktör vs. konuşulsun

AQ-47 dedi ki...

Aptulla Avcı

kma dedi ki...

ya yılmaz vuralla karamanın ismi aynı şıkta hiç olmamış ya. yılmaz vurala evet diyebilecekken karaman en uzak olsun.
futbol karakterleri bu kadar uzak, kişilik olarak da apayrı iki insanı aynı şıkka koymamak lazım.

jeankier dedi ki...

milliyet haberi, adaylar
Claudio Ranieri,
Rafael Benitez,
Jesualdo Ferreira,
Luiz Felipe Scolari,
Arthur Zico,
Christoph Daum

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hikmet Karaman Fatih Terim ozentisi cakma bir adamdir. Yilmaz Vural'la ortak ozellikleri: Ikisi de ruh hastasidir.

Karaman ile Vural'i ayni sikka koymamin sebebi su: Ikisinin algilanisi ayni. Ikisi de "hucumcu" anlayisa yatkin, cok takim calistirmis, buyuk takim takintili hocalar.

Karakterden ziyade bir anlayisin anketini yapmaya calisiyorum, yandaki aciklamalari da o yuzden koydum biraz.

raa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
raa dedi ki...

ikinci seçeneği işaretledim ama o cümleye tam anlamıyla katılmıyorum.

önce şunu ortaya koymak lazım şuster "isimli yabancı teknik direktör" sıfatıyla mı getirilmiştir?

serdal adalı'nın defaatle dile getirdiği şey bu seçimin "biz hücum oynayan bir takım istiyoruz. buna uygun hoca istedik ve şuster'le anlaştık." şeklinde.

dolayısıyla şuster'in seçimindeki mantık aynen devam etmeli. isimli ya da yabancı olmak zorunda değil ama kesinlikle "şuster seçiminde ortaya konan vizyona uygun biri" getirilmeli.

yıllardır istikrarsızlık, ekolsüzlük, futbol aklı eksikliği diye konuşup duruyoruz pili bitmemiş yıldızlar alınmışken bu takımın başına italyan ekolünden defansçı bir hoca getirilmesi bu yönetimin tekrardan herşeyi çöpe atması anlamına gelir.

umarım her kim gelirse gelsin beşiktaş için hayırlısı olur. umarım şusterin neden başarısız olduğunu iyi tahlil edebilecek tecrübede bir yönetimimiz vardır artık...

QuaresmA dedi ki...

Daum'un geçmişte Avrupa'da hiç iş yapmadığı doğrudur tabi, hatta sırf Türk takımıyla değil, bildiğim kadarıyla Alman takımlarıyla da Avrupa kupalarında başarısı yok. Zamanın Stuttgart'ı, Köln'ü ile birşeyler yaşadıysa bilmem, ama onlar da zaman aşımına uğramıştır olduysa bile, futbolun gelişimi süresince. Kimse Fuar Kupası'nı, Şampiyon Kulüpler Kupası'nı falan iplemiyor sonuçta :)

Yalnız bir teknik direktörün geçmişi, geleceğini belirlemez. Zamanında Avrupa'da başarı yaşamamış olması, kendini geliştiremeyeceği anlamına gelmez. Teknik direktörler robot değil, zamanla onlar da öğreniyor.

http://devrimderki.blogspot.com/2010/12/yeni-daum.html

Ha bir de gelecek hocanın gençlere yer vermesi, hücum futbolu oynatması falan abartılıyor. Altyapıdan çıkan gençleri izlemeyi sevenler vardır elbet ama Yemen Ekşioğlu'na bağlamaya da gerek yok. Takımın 60. dakikadan sonra nefesi kesilmesin yeter, ortalama yaşta (25-27) bir takım kafi. Şampiyon olacaksak her maçı 1-0 alıp sıkıcı futbol oynayan, tecrübelilerden kurulu bir sistem takımını, çoluk çocukla üçüncü, dördüncü olmaya yeğlerim. Çok yetenekli bir genç gelirse zaten sivrilip girer kadroya, "genç yetenek" değil de, sadece "genç" olanlarda ısrar etmeye gerek yok. Beşiktaş'ın öncelikli amacı oyuncu yetiştirmek değil, sportif başarı.

Ha bu arada Tayfur Havutçu'yu da görelim bakalım. Birkaç ay takımı çalıştırmayı hak etti. Yetenekli futbolcudan iyi teknik direktör olmaz klişesine katılıyorum, Tayfur da yetenekli değildi zaten :) Umut verecek olursa seneye takımın başında kalmaması için bir sebep yok.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Yılmaz Vural'ın bu sezon 2 takımında da oynattığı apaçi futbolun Schuster'in bize oynattığı futboldan bi farkı yok :)

Hikmet Karaman ise değişik bir mevzu. Sene başında takımın başında olsa şu an ilk 2 veya 3'teydik muhtemelen. Ama Guti, Quaresma falan Hikmet Karaman'ı iplemez. Guti'nin teknik direktör tavsiyesi dinlemesine pek ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama Quaresma'ya kendisini zaptedebilen bir teknik direktör lazım. Yani yüksek profilli bir teknik direktör.

Benim,yerlilerden en çok beğendiğim hoca Bülent Uygun.Bursaspor'un 26 kişilik kadrosuna bile almadığı İbrahim Dağaşan'la 2 sene şampiyonluğa oynayacak kadar başarılı;Eskişehir'de devre arası kampına A2 takımını kendi cebinden verdiği parayla götürecek kadar da gençlere önem veren ve özverili bir hocadır kendisi.Seneye o zengin yabancı futbolcu datasından bulacağı 1-2 nokta transferle de Eskişehirspor'u şampiyonluğa oynatacağından hiç şüphem yok ama işte bizle doku uyuşmazlığı yaşaması çok muhtemel.Düşük profilli bir anadolu takımı taraftarı olsam takımımın başına isteyeceğim ilk isim Bülent Uygun olurdu.

Bulent Uygun Besiktas'in basina gectigi gun ben Yeni Nazillispor taraftari olurum.

@raa

Ben yonetimin sadece "Hucum oynatan hoca" arayip Schuster'le anlastigini dusunmuyorum. Yani o da bir etken tabii de, orada hesap baska.

Demiroren'in "Besiktas dunya takimi olacak" takintisi iyice ayyuka cikti son zamanlarda. Gurcan'in yaptigi ankete ithafen, "pop muzik" takimi olmaya calisiyoruz.

"Isimli yabanci" tabii ki tek basina bir TD kriteri degil, olamaz. Lakin "isimli yabanci" gelirse yukaridaki sebepten gelecektir.

caylake dedi ki...

kupayı alamazsak ersun yanal gelsin.tabi ersun hocaya kim ne kadar sabreder bilmem,düşüncem türkiye de sabredilecek hoca varsa ne tolunay nede ertuğrul hocadır.ikiside gençlere önem veriyorlar ama oynattıkları sistem daha çok kapanmak ve oynamaya değilde oynatmamaya yönelik bir sistem.o yüzden sabredilmesi gereken kişi yanal hocadır.terim ve denizliyi hiç değerlendirmiyorum bile.ama avrupada olacaksak tercih adam gibi bir yabancı hoca olmalı bence.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Medyaspor.com'dan altina imzami atacagim yazidan alinti:

"Hangi Türkiye'nin Gerçekleri?!

Herkes sitem ediyor... Yabancılara akıtılan paralar, boşa giden paralar, ümitler diye...
Yabancılar kim? Rijkaard, Del Bosque, Tigana, Zico, Gerets, Aragones, Feldkamp, Skibbe son olarak da Schuster... Daha öncesinde Löw, Hiddink
Deniyor ki bu adamlar için, "başarısız oldular gittiler?" Neye göre?
Türkiye gerçeklerine göre! Hangi Türkiye gerçekleri?
Bu adamlar Dünyanın her yerinde başarılı olup geliyor, senin ülkende başarısız oluyorsa, başarısız olan o adamlar değildir. Sensindir.

Hepsine deniyor ki "Türkiye futbolunun gerçeklerini bilmiyor!"
Yahu ne bu Türkiye futbolu gerçekleri? Bizim ilk okul mezunu, 2 cümleyi bir araya getirip konuşamayan, kara cahil, eski Türk futbolcularımızın bilip ya da bir tarafından uydurup da bu üst düzey futbol adamlarının bilmediği gerçek ne?

Daha doğrusu bu ülke futbolunun hepsi, her tarafı "gerçek" olsa ne olur. Türk Futbol tarihinin bütün başarıları bir Del Bosque'nin geçmişi kadar başalı olamıyor!

(Bosque: Şampiyonlar ligi şampiyonluğu, İspanya ligi şampiyonluğu, Dünya Kupası şampiyonluğu)

(Türk futbolu: UEFA Kupası şampiyonluğu, Şampiyonlar ligi çeyrek final, Şampiyon kulupler kupası yarı final, Dünya üçüncülüğü, Avrupa kupası yarı finali)

Ya da Rijkaard'ı bir kefeye koyun, Türk futbol tarihinin bütün başarılarını diğer kefeye koyun Rijkaard çok daha ağır basıyor.

Daha bana neyin gerçeğinden bahsediyorsunuz? Demek ki gerçek olan Türkiye'nin değil. Kara cahil eski yerli futbolcuların oluşturdukları, ağabeylik yapma, cemaatçilik yapma, yabancıları dışlama, yabancıya saha içinde tekme atma, Anadolu takımlarının kasten saha zeminlerini düzelttirmemeleri... Bunlar mı Türkiye ligi gerçekleri?

Elano'yu alsın Rijkaard!. Yalçın Ayhan gelsin tekme atsın. Bu mu Türkiye'nin gerçeği? Kısaca "bu evet" desenize sayın faşist, yabancı düşmanı eski yerli futbolcular?

Devlet, adını vermeyeceğim bir şehir takımına saha zeminini düzeltsin diye maddi yardım yapsın... O şehir takımı o parayla saha maha yapmasın... Sebep? Eee zemin güzel olursa kalite ön plana çıkar. Kalite ön plana çıkarsa Alex coşar? Eee biz Alex'e tekme atabilmemiz için Alex'in rahat top sürmemesi lazım, sahanın çukurlarına takılıp zaman kaybetmesi lazım, öyle değil mi?

Son Ankaragücü maçında Arda'ya uçarak giren Uğur 3 numaralı formayı giyip A takıma yükseldiğinde ne demişti biliyor musunuz?

"Bülent (Korkmaz) ağabeyden sonra 3 numarayı bir yabancı oyuncunun giymesi yakışık almazdı, bu formayı giymek benim için onur verici?" Bu adam bunu söylediğinde 10'lu yaşlarını bitirmemişti. Kafasının nasıl yıkandığını iyi idrak edin" Yahu yabancı giyse ne olur? Giymese ne olur? Bülent ağabeyine sormak lazım... Popescu gelmeden önce 29 yaşında Adanaspor'a gönderiliyordun, Galatasaray Bülent'i satmak istiyordu. Popescu gelmese yanına, Bülent bu kadar efsane olabilir miydi bir sormak lazım!

Sonra da paramızı alıp kaçıyor yabancılar diye ağlıyorsunuz? Esas yabancı olan sizsiniz! Modernliğe yabancı, insanlığa yabancı, ahlaka yabancı olan sizlersiniz. Bütün Dünya tanır Rijkaard'ı... Sen tanıyamazsan geçinemezsen yabancı olan sensindir.

Şuurun yabancıdır, kültürün yabancıdır, beynin yabancıdır. Yabansındır, yavansındır. Tekrar soruyorum Türk futbolunun her tarafı gerçek olsa ne olur?

Yahu sen gerçek misin, şaka mısın?"

http://www.medyaspor.com/yazarlar/hangi-turkiye-nin-gercekleri-3039627

RuFF dedi ki...

Gerçekte olsa şaka da olsa sike sike bu ligde oynayacağız.Sistemi değiştiremezsiniz sadece adapte olabilirsiniz.Adapte olamazsanız yok olursunuz.
Bu yazının bana göre bir manası yok.
Çözüm nedir ondan bahsetsin bunları bilmeyen yok zaten

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Cozum, yukarida bahsi gecen seviyedeki hocalari takimlarimizin basina getirmektir, onlari orada tutmaktir ve baslarini yememektir. Kasap hoca ve futbolculara prim vermemektir. Onlar neyi degistireceklerini iyi bilirler. En az 6-7 tane takimin basinda boyle adamlar olsun, bak nasil top oynanir ligde.

BJK4EVER dedi ki...

Ne ala memleket. Isini ciddiye almayan, konusmaktan baska birsey yapmayan egoist kibirli herifin birini getir, sonra sucu digerlerine at. Kasap futbolcular da Trabzon, FB onlara karsi oynamiyor mu? Onlar baska takimlara karsi mi oynuyor? Geciniz bunlari. Bir defa o getirdigimiz antrenorleri o kadar abartmaya gerek yok. Schuster 1.5 sene issiz dolasti bize gelmeden evvel. Kariyeri basarilarla doluymus, 1 sene Real disinda ne basarisi var? Elle tutulur birsey yok, hicbir kulupte 2 seneden fazla kalamamis balon bir adam. Rijkaard Ten Cate ve Cruyff destegiyle birseyler yapti, Ten Cate gidince bocalayip kovuldu. Sparta doneminden bahseden yok, oradaki rezillikleden. Ha, orada Ronaldinho, Deco yoktu tabii. Rijkaard gittikten sonra comez Guardiola bile onu 2'ye katladi yahu, daha adami sisirin.
Egoist, kibirli, dedigim dedik caldigim duduk, inatci adamlari getiriyoruz, sisirip duruyoruz, sonra basarisiz olunca Turkiye'deki sistem bu yaeee. Yok oyle yagma. Adam 2 mac izlemeyecek kadar buyuk burunlu, hala suc digerlerinde size gore. Her takim seni asagi yukari ayni taktikle yeniyorsa ve senin antrenorun buna 40 macta cozum uretemiyorsa sapkani onune koyup dusuneceksin. 60'larin futboluymus, oldu canim. Sen o 60'larin futbolunu yenemiyorsun, ligde 7. olmussun, hala utanmadan konusuyorsun, geciniz. Ben istemiyorun oyle 'isimli' antrenor falan. Isini ciddiye alan, seven, degisime acik, sicakkanli, gerekirse daha alcak profilli, adam gibi hoca gelsin (Gerets, Lucescu, Zico gibi). Goyya isimli huysuz egoist inatci adamlardan hayir gelmiyor.

Batistuta35 dedi ki...

Lucescu veya Van gaalı getiremiyorsak Tayfur hoca kalsın dedim ben.Benitez,scolori falan bunların schusterden farkı olmaz.Son olarak allah aşkına artık Schusteri körü körüne savunmayın ya.9 ay boyunca sadece 3-4 maç iyi futbol oynadık diye adama tapmayın hemen.

otti dedi ki...

bence terim'i denemeli beşiktaş.. enkaz takımı adam etmeyi bildiğini sanmıyorum ama yıldızları bi şekilde yönetir. fenerbahçeliyim bu arada.. daum'a sizin değil galatasaray'ın ihtiyacı var. o enkaz kaldırmayı bilir..

Yazıyı yazan saçmalmış tek kelimeyle Schuster'i,Rijkaard ve Del Bosque'yle aynı sınıfa sokmak futbol cahilliğidir.Del Bosque de,Rijkaard da sabır gösterilmesi gereken sistem hocalarıdır.Bu hocaların hiçbiri Ernst,Necip,Fernandes gibi oyuncular varken Aurelio ve Guti'yle ideal 11'ini kurmaya kalkmaz.Hatta Aurelio gibi temposuz ve geleceksiz bir oyuncuyu kadroya bile almazlar.

Quaresma varken Simao'nun alınmasını isteyen,hareketli forvet ihtiyacı varken Almeida'yı aldıran bir hocanın bir sistem kurmak yerine yetenek odaklı kaos futbolu oynatmak istediği çok açıktır.
Yalnız şöyle de bir durum var.Günü birlik başarıları düşünen Schuster gibi vasat hocaların başarılı olmaları için aynı zaman da motivatör ve iyi bir taktisyen olmaları lazım ama Schuster bu özveriyi de gösteremiyince ortaya facia bir performans ortaya çıkıyor haliyle.

Sonuç : Medyaya giren eski futbolcularda nasıl bir yabancı düşmanlığı varsa,bu blog camiasında da anlamsız bir yabancı hayranlığı var.Mesela Bobo bu anti profesyonelliğiyle Türk olsa yemediği küfür kalmamıştı ya da Hakan Şükür yabancı olsaydı şu an Hagi'den daha büyük bir efsaneydi.Sanırım bir kutuplaşmanın getirdiği sonuçlar bunlar.

enorton dedi ki...

Marcelo Bielsa

No Pasaran dedi ki...

Ankette yok ama Luce geri gelsin..Ve Emekli olana kadar kalsın..En az bi tane Europa Lig almazsak bişey bilmiyorum..

okka dedi ki...

gönül ister ki abdullah avcu gelsin.
ama bu pek mümkün değil gibi görünüyor.

bir de hala şuster diyen(ler) var. ne adammış be arkadaş.

onderizo dedi ki...

@shelbyl

+1

Forza Yeni Nazilli

JimmyLue dedi ki...

Hickimsenin Ersun Yanal'dan bahsetmemesi ilginc..

Ersun Yanal lehine kullandim oyumu; onde basan, dinamik, winner takimlar yaratmistir her daim.

Kadromuz onun sistemine uygun mu ? Degil , fakat yapilacak transferlerle -ki bunun icinde milli takimlarin her kategorisindeki oyunculari biliyor olmasinin buyuk getirileri olacaktir.
Selcuk Inan vb gibi iyi yerliler Ersun Yanal'in takimina gelmeyi yegleyebilirler.

Ligi tanimasi,yeterli reputasyonu,guzel bir adam olusu,referanslari,yeni maceralarin gina gelmesi beni E. Yanal'a sevketti..

AQ-47 dedi ki...

Ersun'u bir süre NTVspor'da izledim az önce, elinde istatistikler falan Türk futbolunun durumundan ve geleceğinden bahsetti. Nedense O'nda teknik direktör hali/tavrı göremiyorum. Sanki bu adam değildi birkaç yıl önce Trabzon'u çalıştıran. Bir de, blogda Karaman, Vural, Uygun adları geçiyor, hatta her ortamda geçiyor, oha diyorum...Gelecekse doğru dürüst hoca gelsin, yoksa Tayfur da bu arkadaşlar kadar idare eder takımı. İnadına Van Gaal diyorum abi, inadına...

Buraksem dedi ki...

çare ersun'da. benitez gibi bir isimle daha kötüye gideriz. en kötüsü gelecekse daum gelsin.

sehorn dedi ki...

BJK4EVER'a % 100 katılıyorum. Takımın başına peygamber getirseniz takıma odaklanmazsa, elini taşın altına sokmazsa başarısız olursunuz.

Beşitaş'ın rezalet ekonomik durumunu da düşününce Ersun Yanal diyorum ancak Daum, Gerets tarzı işine ve maaşını ödeyenlere saygılı hocalar da başarılı olacaktır.

Ama YD büyük ihtimalle yine takımla alakasız, egosu kendisinden büyük bir adamı getirip, isim budalası taraftarımızın gönlünü alma yolunu seçecektir.

bisyar dedi ki...

Diger secip Martin O'Neill'i istedim. Olmaz biliyorum ama yine de isterim

Yorum Gönder

Ara