.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2011 Salı

Oliver Lafayette || Beşiktaş CT'da Beklenen Transfer Gerçekleşti


Sezon başından bu yana en büyük eksiklik içeriye penetre edebilecek, atletik bir kısa oyuncunun bulunmamasıydı. Bunu da hemen hemen birçok yazımda sizlere dillendirmiştim. Hatta en son yapılan Serkan Erdoğan transferi bu doğrultuda beni çok şaşırttı ve atletik bir oyuncuya ihtiyaç varken statik şütör tercihi ilerisi için endişe yaratmıştı. Ancak Iverson'ın durumunun belirsizliğini korumasından sonra yapılan Lafayette hamlesi takımı farklı bir havaya büründürecek düzeydedir. Takip edenler hemen Lafayette'yi Kasım ayında oynanan Partizan - Caja Laboral maçından hatırlayacaktır. O maçta tam bir maestro gibi takımı çok iyi yönetmiş ve takımın galibiyetinde başrol oynamıştı.




Genel olarak takımlarla alakalı arkadaşlarla değerlendirme yaparken, önceliği her zaman atlet kısaların önemine getiririm. Özellikle bu sezon atlet oyuncuların önemi kat ve kat artmış durumda. Bunun başlıca nedeni ise üçlük çizgisinin geriye alınmasıdır. Bu sayede savunmada ayakları yavaş uzun oyunculara karşı, içeriye penetre eden atlet oyuncular çok rahat şekilde rakip savunmanın düzenini bozabiliyor. Bu da koçlar için çok büyük avantaj teşkil ediyor. Bu anlattığım verilerin en güzel örneği Fenerbahçe Ülker diyebiliriz. Hem Olympiakos hem de Pamesa Valencia maçında bu avantajını çok iyi şekilde değerlendirdiler.

Oliver Lafayette, tabiri caizse combo guard sınıfına giren bir oyun kurucu. Yani hem 1 hem de 2 numarada oynayabilen bir oyuncu. Bu oyun yeteneği ile bize getireceği ikinci önemli avantajı ise, Mire Chatman'ı oyun içinde çok rahat dinlendirecek olmasıdır. Oliver Lafayette'in ise şu an için en büyük eksikliği şut istikrarsızlığı gibi duruyor. Aşağıda da bu sezonki istatistiklerini görebilirsiniz;


Burada ise NBDL'de oynadığı son üç maçın istatistiği yer almakta. Benim için NBDL performansı hiçbir zaman oyuncu için ölçü olmamıştır. Ancak merak edenler için yinede paylaşmak istedim.


Kariyerinde yolu Boston Celtics'e düştüğü için, oyuncuyu daha iyi tanımak adına, hemen mikrofonlarımızı ESPN yazarı Chris Forsberg'e çeviriyor ve Oliver Lafayette için yaptığı değerlendirmeyi sizlerle paylaşıyorum; "Oliver Lafayette, sezon başında Orlando'daki yaz liginde Boston Celtics'in en iyisi olarak gözüktü. Ancak sezon başında onun pozisyonunda kadroda Nate, West ve çaylak Avery Bradley olduğu için bu kadro derinliğinde şans bulması zordu. Sonuçta Lafayette 26 yaşında ve zaman ona karşı çalışıyor. Çaylak Bradley ise ondan 6 yaş genç." Kısacası kardeşim tren kaçmak üzere sen hala NBA kovalayacağım diye uğraşıyorsun demeye getirmiş.


Oliver Lafayette'in Perşembe günü takıma katılması bekleniyor. Bilindiği üzere Türkiye Kupası'nda yine Efes Pilsen'i çektik. Kupaya giden en kestirme yol buradan geçiyor ve Efes Pilsen'i eleyebilirsek, finale giden yol hiç de zor gözükmüyor. Ama tabii ki en büyük engel yine Efes Pilsen. Son zamanlarda çok formdalar. Lawrance Roberts ve Bootsy Thornton inanılmaz oynuyor. Gerçi Türkiye Kupası değerlendirmesini zamanı geldiğinde yaparız ancak hem Serkan hem de Lafayette transferleri umutlarımı arttırdı. Birde Fedor Likholitov'un da takıma döneceğini düşünürsek, Türkiye Kupası'nda ve sezonun geri kalanında takımı bambaşka bir görüntüde izleyeceğiz. Eksiklerden ötürü Banvit'e karşı alınan yenilgiye rağmen, Ergin Ataman'ın başarılı olacağına inanıyorum.

7 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Transferlerle birlikte kadro derinligi artti, ama ben biraz uzun vadede soracagim. Hocam, sence gercekci hedef nedir bu sene icin? Ligde konumumuz acikcasi cok degismeyecek ligin sonunda, play-offlarda da rakiplere karsi geride baslayacagiz buyuk ihtimalle (belki Efes'i yenebiliriz iceride), sence bu takimla bu sene ne mumkun?

Lafayette'in Boston'dayken en onemli ozelligi soyadinin yanlis yazilmasiydi Boston medyasinca, o kadar onemli bir figurdu yani :)

Saka bir yana, bir Celtics'li olarak yorum yapmak isterdim ama cidden fikrim yok.

asist time dedi ki...

Ligde ne yapıp edip ilk dörtde kendimize yer bulmamız lazım. Eğer yarı final oynarsak bu seneyi kurtarırız. Yarı final oynamanın en büyük avantajı ise gelecek sezon Euroleague de eleme oynama ihtimali oluşması. Geçen sene sadece Banvit eleme oynamaya hak kazanmıştı. Ancak kim bilir gelecek sene Türkiye'den 2 takım eleme oynayabilir.

kadro derinliği yaratması açısından güzel transfer ama hala içeriye işlevsel bir uzun alınmadı

BJK4EVER dedi ki...

Fedor, Huseyin, AJ, Cevher, I.Cevik, yeterince adam var aslinda. Ama onemli olan boyu degil islevi diyorsun yani.:)

Fedor'dan cok sey bekliyorum, ideal savunmaci olmasa da AJ'e nazaran sertligi arttiracaktir. Kotu olan su ki yabanci transferi de mumkun degil artik, yerliyle de kapatamayacagiz orasini. Aklima gelen sadece Dudley var, o da tam aradigimiz adam degil.

BJK4EVER dedi ki...

+Nedim Yucel.

tearkan dedi ki...

sağlık sorunları nedeniyle transferinden vazgeçilmiş.

Yorum Gönder

Ara