.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Şubat 2011 Pazartesi

N'oluyo Be?!?!



"Yönetim Kurulumuz'un bugün yaptığı olağanüstü toplantının ardından yapılan açıklamadır:

13 Şubat 2011 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü - Beşiktaş müsabakasının devre arasında soyunma odasında futbolcumuz İbrahim Üzülmez'in sebebiyet verdiği sportmenliğe aykırı davranış neticesinde, teknik heyetimizin verdiği rapor ve durum Yönetim Kurulumuz'un bugün olağanüstü yaptığı toplantıda değerlendirilmiş ve İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin feshedilerek kulübümüz ile olan ilişkisinin kesilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu"

*    *    *

Beyler bugün Sevgililer Günü, 1 Nisan değil, karıştırmışsınız.

Bu adamın forma giymesini istemiyoruz dediysek, 1-2 sene sonunda jübilesinde ağlamak istemiyoruz demek istemedik.

119 Yorum:

Ze1903 dedi ki...

Toramana yumruk atmış diye bir haber var.Artık sonuna gelmiş olsada bu şekilde olmamlıydı güzel bir jübileyi hala hakettiğini düşünüyorum

SirEvo dedi ki...

Haketmiştir Toraman. :)

Şu fesih olayına söylenecek tek söz var; YAZIKLAR OLSUN o aciz yönetime.

Schuster'in bok yemesi hep bunlar.

Hayatımda 2. defa maç izlemeye gideceğim Perşembe, olaya bak ya. Bu kadar mı denk gelir yani.

içim burkuldu resmen. sebebi ne olursa olsun schuster'i hiç affetmeyeceğim. teknik direktörün en önemli görevlerinden biri kriz yönetimidir. schuster'in bunu yapamadığı açık, bunu ilk yarıda fatih tekke olayında da görmüştük. işin kötü yanı bunu beceremezken, kulübün sembol adamlarından birinin hiç hak etmediği bir şekilde yuvasından koparılmasına sebep oldu. bugünden itibaren bizi uefa şampiyonu yapsa dahi schuster'e en ufacık bir minnet beslemeyeceğim.

akn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Batistuta35 dedi ki...

Oha be abi nasıl oluyor böle bişi ya:S

Ekrem Ph.D. dedi ki...

"Noluyo lan?" Kerpeten Ali

Unknown dedi ki...

ohaa aq.. kaptan schuster den buyuktur yıldırım demirorenden de.. bunları yazıcagımı tahmin etmiyordum ama yuhhh be..

Kalten dedi ki...

Affedilemez bir şey yapmış olması lazım şu hareketin mantık çerçevesinde gerekleşmiş olması için. Sonuçta Ü19'un kredisinin Schuster'den yüksek olması lazım.

Böyle bir şey daha önce yaptık mı biz?

akn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BG dedi ki...

Eline saglik kaptan. Cikarkende Schuster'e iki tane caksaydin tam olurdu.

Unknown dedi ki...

schuster gidene kadar maça gitmeyeceğim. tv'den bile izlemeyeceğim. bu ne lan kaptanını harcıyorsun. hadi yönetim ve schuster böyle hataı bir karar verdi, taraftar da buna şak şak yapıyor.
bu nasıl bir şımarılıksa artık. yazıklar olsun başka diyecek lafım yok.

ynwa dedi ki...

ya bi sakin olun, adam yönetim kurulunun oy BİRLİĞİ ile alınan kararıyla gönderildi. bu yönetimde schuster muhalifi çok, kimse mi aksi yönde oy kullanmadı.

dunku maçta hem dokuluyo, bi de ustune arkadasını yumrukluyo. e daha başka?

bw1903 dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25173300

Rivayete gore Toraman'i yumruklamis.

Daha once oldu bu, Toraman da Uzulmez de satis listesine kondu. Talipleri cikmayinca da affedildiler.

Simdi sadece Uzulmez'in sozlesmesi feshedildi. Acaba Ersan sakat olmasa Toraman'a da bir yaptirim olur muydu?
---
2-3 haftadir yonetimin yeni vizyonuna dair nispeten olumlu bir yazi yazacagim, adamlar firsat verdirtmiyorlar kendilerini takdir etmemize...

bw1903 dedi ki...

ne yaparsa yapsın iyi kötü 11 yılını bu takıma vermiş sonu bu şekilde olmamalıydı

Kalten dedi ki...

Alternatifsizlik Toraman'ın ceza almamasında rol oynamış olabilir tabii ama İsmail bir sakatlansa sol bekteki sıkıntı stoperden bile daha kötü olacak şimdi - o yüzden Delinho çok abartı bir şey yapmış olmalı.

Bu olayı kulüp açıklamasa bile Üzülmez açıklar bence. Ondan sonra da kimin yanında duracağımıza karar veririz. Sadece Schuster'in sözüyle İbrahim'in yollanacağını sanmıyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'le bi alakasi oldugunu zannetmiyorum bu olayin. Son maclarda devamli 11'de basliyordu zaten. Soyunma odasinda ne oldugunu aciklamalari lazim. Bu tamamen yonetimin tasarrufu, daha once bir kere affedilmisti zaten.

Sabikalari: "Ibrahim Toraman'la meshur terlik kavgasi ve daha sonra yonetim tarafindan affedilmesi."

"Ertugrul Saglam donemindeki bir macta Ertugrul'un kenara gelerek 'Biraz pas yapin' demesi ve Uzzulmez'in 'E biz ne yapiyoruz be' diye bagirmasi.

I. Uzulmez sinirlerine hakim olmada problem yasiyor zaman zaman. Ama sozlesmesini feshetme noktasina gelindiyse mutlaka ne oldugu ayrintili sekilde aciklanmali. Kafalarda soru isareti kalirsa takim cok daha fazla zarar gorur.

Kiev maci oncesi takimin konsantrasyonu acisindan hic iyi bir gelisme olmadi bu.

ozzie dedi ki...

Arkadaslar, uzulmekte, sinirlenmekte haklisiniz ama iki kaptanimiz Uzulmez ve Toraman birkac sene once terlik yuzunden birbirlerine girip kadro disi birakildiginda da mi Schuster hataliydi??? Gozunuz dondu artik, kicinizda ciban ciksa Schuster'den bileceksiniz...

Sizler gibi ben de cok uzgunum. Shelbyl'in dedigi gibi gerekirse yedek kalirdi, 1-2 sene sonra jubilesinde hepimiz aglardik, sonra da cicek gibi altyapi hocamiz olurdu. Bunca topcu icinde emeklilik yillarini "Ulan ne yaptim ben?" diye gecirmeyi en son hak eden adamdi Delinho.

Ama bu olan icin ne Schuster'i, ne yonetimi, ne de Besiktas'i suclayin.

Ya da isterseniz, gidin bir is arkadasiniza bir is toplantisi sirasinda yumruk atin, sonra bakin bunun Besiktas'a mahsus bir durum olup olmadigina.

Anlik bir hatadir, eyvallah. Ancak bu da vahim bir hatanin tekrarlanmasi sonucunda dogacak evrensel bir sonuctur.

Gecmiste terlik hikayesi olmasaydi, yonetim asiri tepki gosterdi diyebilirdik belki ama su an itibariyle cok uzucu de olsa kacinilmaz bir sonuc.

iamefe dedi ki...

Yakıştı mı Demirören, sevgililer gününde Kaptan'ı göndermek?
Yakıştı mı?

Milyonlara aldığınız oyunculardan, milyonlarca kat efor sarf eden, kanının son damlasına kadar çalışan kaptanı göndermek oldu mu?

Kaptan, 2 sezon önce yine tartıştı Toraman ile. Kaptanlığını aldınız. Şimdi göndermek yakıştı mı?

Takım ruhu kaybolmaya başlamışken, şimdi göndermek yakıştı mı?

Sanlı Sarıalioğlu'ndan alıntı yaparak söylüyorum; 'Kulübe tankla yürürüz.'

Yonetim cikip "Fatih Tekke'yi su sebepten oynattirmaya calistik, Uzulmez'i ise su sebepten dusunmeden def ettik" diye aciklama yapmadikca ben yonetime kizgin olacagim.

Delibo bu be.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ömer Özlü dedi ki...

The Battle of the Terlik (Vol.2)

A Yıldırım Demirören Movie...

Kaptandılar...Şimdi Düşman Oldular...

İyi kötü ömrünü real madrid'e adamış sembol olmuş Raul'ü ve Guti'yi kapının önüne koydu adamlar grupçuluk yaptıkları için.

Eğerki kavgada Toraman'ın da payı varsa hemen onun da sözleşmesini feshetsinler.Böyle kaptan olmaz.2 senede bir 2. kaptanı yumruklayan adam Beşiktaş'ta kaptanlık yapamaz.Boks takımı mı lan bu

BJK4EVER dedi ki...

Her olayda Schuster'e sallamaya gerek yok. Uzulmez zaten sinirli biri, kendini kontrol edemeyen biri, saha ici davranislarindan da belli oluyor. Boyle keskin bir karar alindigina gore gozardi edilemeyecek birsey yapmis olmasi lazim, Besiktas kaptanina yakismaz bu tur seyler. Isabet olmus bence. Bize uzun yillar hizmet etmis birinin bu sekilde ayrilmasi cok cok uzucu, ama boyle davranislar affedilmemeli. Su acidan en azindan pozitif yaklasabiliriz, en azindan simdi Schuster'in Uzulmez'i oynatip bizi sinir etme ihtimali kalmadi artik, darisi Nobre'nin basina.:)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ozzie

Kac tane teknik direktor gordum Besiktas'ta, Schuster kadar hakki yenen gormedim. Sinavlarindan kotu not alsalar Schuster'den bilecekler.

Son rivayet: Uzulmez yumruk atmis, Toraman karsilik vermemis.

Eger daha 15. dakikada Ankaraguculu futbolcuya dirsegi sallayan Toraman Ibo'nun yumruguna karsilik vermediyse kendisini takdir ederim ben, ama hic inanasim gelmiyor an icin.

Ibo konusana kadar bekleyelim bakalim.

jeankier dedi ki...

şimdi nasıl olur diyen arkadaşlar, muhtemelen büyük çoğunuz 10 senedir ızdırap izliyorsunuz maçlarda, küfür ediyorsunuz bu adama, hatta son maçta genç köybaşı neden oynamaz, bu ibrahimin.. diye başlayan bir dolu söz söylediniz. şimdi bırakın eyyamı. helal olsun schuster e, 10 senedir adam dediğimiz hocaların yapamadığını yaptı. nobre yi de gönderirse alnından öperim ayrıca.

BJK4EVER dedi ki...

Ulan sevinmistik Ismail'i oynatiyor diye, demek ki bu olay yuzunden degisikligi yapmis. Eminim birsey olmasaydi Deli Ibo yine oynardi, muhtemelen persembe yine sahada olurdu....

Ibrahim'in yetenegi ve kapasitesi belli oldugu halde oynatiliyorsa, ve Ibo da azamiyetle elinden geleni yaptigini hissettiriyorsa ben Ibrahim'e degil de Ibrahim'i oraya koyana sallarim abicim.

BJK4EVER dedi ki...

Aman Shelbyl hocayi elestirme. Bilmiyorsun o koskocaman Schuster, biz futbol cahiliyiz, futboldan anlamiyoruz o filozofun yaninda. Schuster'i elestirirsen BJK'lilikten cikarsin bak.:)
Gel beraber D.Kiev taraftarinin arasinda seyredelim maci, belki bizden etkilenip Kiev'e falan cagirirlar, iyi olur iyi.:)

Unknown dedi ki...

Bu takımdan Nobre, Aurelio,Erhan ve zamanı geldiğinde Toraman da gitsin, BankAsya'da bile mücadele etsek gam yemem...

Bıktık kendini geliştirdi-geliştirecek diye kendimizi avuttuğumuz İbo'ları izlemekten.

Genç futbolcular oynasın bari onların gelişim aşamalarını izleyelim :))

Abi su post'u da dondurup Schuster muhabbetine getirmeyelim, zaten keyfim kacti, rica ediyorum ya.

matiasemilio dedi ki...

ne yazacağımı bilemedim valla..

ozzie dedi ki...

@bjk4ever

Kirk yilin basinda dogru bir laf etmistin. Cirkeflesmen iki dakika bile surmedi. Sorun Besiktasli olmaman degil, senin gibi Besiktaslinin cok olmasi.

Bak yukariya, gecmisten bu konuyla ilgili sabikasi olan bir oyuncu icin yonetimin oybirligiyle aldigi karar icin bile "ne olmus bi bakalim" demek milletin aklina gelmiyor, tam tersine cogunluk tedbiren once Schuster'e sonra da yonetime giydiriyor.

@ Ekrem

Sabir, sabir...

asist time dedi ki...

Sloan gitti,Ronaldo futbolu bıraktı.Delinho'nun devri bitiyor.Michael Jacksonda ölmüştü.Sami yende yıkılıyor.Yaslandıgmı hissetmeye basladım.

Açıkcası yıllarca bu takıma hizmet etmiş biri bu sekilde yollanmamalıydı. Ama fazlada üzülmedim.Sadece yollanma şeklinden oturu biraz burukluk var

tearkan dedi ki...

istense bu olayın üstü, en azından sene sonuna kadar, kapatılabilirdi. ibo da jübilesini yapardı sene sonunda.

ayrıca benim hiç inanasım gelmiyor toraman'ın ibo'nun yumruğuna karşılık vermeyeceğine. insanın aklına bin türlü şey geliyor. misal ersan sakat olmasa toraman takımda kalır mıydı?

ne olursa olsun insan 11 yılın sonunda böyle bir ayrılışı kabullenemiyor.

Dunya uzerinde ilk defa bir takim arkadasiyla fiziksel munasebette bulunan adam degil Ibo. Her takimda zilyon tane boyle olay olur. Olay, senin o krizi nasil yonettigindir.

Boyle cat diye cikip normal bir seymis gibi "Kaptanin sozlesmesini fesh ettik, haydi gecmis olsun." diyemezsin.

Yonetim ve teknik heyet en kolay yolu secti, zahmetsiz tasasiz.

Ibo cezalandirilmali mi? Sonuna kadar. Ama bunun bir suru yolu yordami var, ve bu onlardan birisi degil.

sampi dedi ki...

Sunu aile icinde cozemeyeceksek yonetim ne ise yarar anlamis degilim.

Olayi arastirmak lazim, fiziksel darbeye gelene kadar tansiyon yukseldiyse buna mudehale etmesi gereken insanlar var (Tayfur, teknik kadro, hoca, yonetici).

Uzulmez iyi bir futbolcu degil ama kapasitesinin fazlasini sunmustur her zaman. Isine saygisi olan ve takimi ozumseyen biri. Neville gibi kendi birakana kadar kadroda kalmaliydi, sonra da jubilesi yapilarak tesekkur edilmeliydi.

Hakikaten cok uzuldum, o kadar emegine yazik oldu. Kendi sonunu boyle getirmeseydi keske.

ozzie dedi ki...

@shelbyl

Abicim bari sen yapma bunu. Uzgunsun, kizginsin, kirginsin ama bir saat icinde fikir degistirdin.

"ibo konusana kadar bekleyelim bakalim" diyen de sensin, yeni bir bilgi gelmeden yonetime sallayan da.

Bizim bildigimiz zaten bir terlik olayi var, arada baska olaylar olmadiginin, bunun bardagi tasiran son damla olmadiginin garantisini verebiliyor musun?

Deli Ibo'nun bu sekilde gitmesi benim de acme sinmiyor ama Besiktas'in kaptanlarinin paldir kuldur birbirlerine girdigi bir Dingo'nun Ahiri'na donmesi mi lazim? Is cigirindan ciktiginda, "Kaptanlari boyle olan takimdan ne beklenir ki?" demez misin?

jose dedi ki...

en kötü kadro dışı bırakıp,sezon sonu güzel bir veda ile uğurlardın.

ayıp etmiş beşiktaş yönetimi.

BJK4EVER dedi ki...

Soru: tokat atan Toraman, yiyen Uzulmez olsa Toraman'in sozlesmesi feshedilebilirmiydi?

matiasemilio dedi ki...

mesele rooney ile ronaldoyu bir arada oynatabilmekte..ben de burda schusterin direkt etkisinin olduğunu düşünüyorum..çünkü yönetim tek başına bu kararı alacak dirayette değil..olayın özeti şudur:schuster istedi ve oldu..
he bide;iki kupayı unutma vefasızlık yapma!

ozzie dedi ki...

@ Ovunc

Agzina saglik. Bu olayda Toraman da haddini astiysa "Ersan sakat" falan diye beklemesinler, onu da gondersinler.

Bu olay bir değil hacı.Belki bilmiyorsun nicelerini ama 2. defa aynı olay oluyor.

Dediğim gibi zaten sezon gitti.Avrupa'da Ferrari oynayabiliyor nede olsa.Olayda rolü varsa Toraman'da derhal gönderilsin.

Yarın Guti'nin kaptanlığı açıklanır.Hayırlı olur bence ..

@ozzie

Abi ben yontemi dogru bulmayacagim zaten. Yani Ibo'nun yapmis olabilecegi hicbir sey "aninda sozlesme feshini" tolere edemez gozumde.

Bu adam kariyerinin sonunda. Konuyu kapat, kadro disi birak, tesislere sokma sakat de, sene sonunda 5 dakika oynat, alkislansin, sonra da jubile mi yapar, gonderir misin sen bilirsin.

11 yillik emek boyle sonlanamaz.

Biz Demiroren Denizlispor macinda taraftara yumruk attiginda sozlesmesini fesh etmemis bir kulubuz, yakismaz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

ruhunda fanatizm olan, hırs olan toraman'ın bu olayda yumruk yiyip karşılık vermediğine veya o yumruğu yemesine sebep olacak bi hareket yapmadığına inanmıyorum ben.

yahu akşam akşam canım sıkıldı yahu.

matiasemilio dedi ki...

@evren
hocam geçen yıl yeni açıkta açılmıştı 'iki kupayı unutma...' diye pankart..daha doğrusu yönetim açtırmıştı..bunu yaptıran yönetim bugün 11 yılını bu kulübe vermiş bi emektarı silip attı,ona göndermeydi aslında..

@shelbyl

Duygusala bağlamanın anlamı yok, Roy Keane Man Utd'ye yada Fernando Hierro'nun Real Madrid'e ,İbo'nun Bjk'ya yaptığından daha az mı katkıları olmuştu.Onların da bir anda sözleşmesi fesih edilmişti.

Bir gün duydunuz mu Rıza adam tokatladı diye.Rıza Efendi diye poster açtılar ağzını açıp laf etmedi herif.Bu adamdan sonra kaptan olan tipe bak .Eşkiyalık yapıyor soyunma odasında ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ibrahim'den kaptan olmayacağı çok açık da, bu olanı onun kaptanlık meziyetlerindeki noksanlık açıklamıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca, bu olay bir yana...

bu olay aslında şunu açık seçik ortaya koyuyor;

"soyunma odasında problem var."

@Ovunc

Keane ManU'dan ayrilmadan once kac defa acik acik kavga etmis zaten Ferguson'la. "Baska yerde oynamaya hazirim" demis, kulubun politikasini, transferleri vs. elestirmis. Transfer doneminde iki tarafin da karsilikli anlasmasiyla bir ayrilik gerceklesmis, ve bu ayriliktan sonra da Celtic'le, cocukken tuttugu takimla sozlesme imzalamis Keane.

Hierro'ya sezon sonunda yol gosterilmis, sezon ortasinda degil. Madrid'in o gun yaptiginin dogru olup olmadigini nasil bilecegiz? En azindan su var, Hierro sonrasi Madrid uc sene kupa kazanamamis.

O yuzden "Ona da oldu, buna da oldu n'olacak" demek benim icin gecerli arguman degil, cunku o ve bu Ibo ile ayni konumda degil.

Unknown dedi ki...

:)) Hacı 2. yarıya 17'de 17 gazına kulak vererek başlamışsın. Şu an 2'de 2'yi teleffuz etmekten korkar olmuşsun.

Allah aşkına bu puan kayıplarından sonra soyunma odasında "kolbastı ya da apaçi dansı" beklemiyorsunuz değil mi? :)))

EnisteKolaKoy dedi ki...

apar topar geldim direk bilgisayarı açtım. bu nasıl iş arkadaş? schuster'in maç sonundaki hardcore sinirinde bunun da payı varmış demek ki. ibrahim üzülmez açıklama yapacaktır bununla ilgili muhtemelen haftaya pazartesi. böyle bitmemeliydi diyenlerdenim ben de, ama sözleşme feshedecek kadar bir şeyler de var ortada demek ki. ne diyelim, hakkımızda hayırlısı olsun.

deli ibo beşiktaş kaptanına yakışmayan şeylere imza attı evet ama bu neviden kavgalardaki "default" anlayış (diğer tüm kulüplerin) belirsiz bir süre kadro dışıdır. bunu batuhan yaparsa sözleşme feshedilir de kaç senelik kaptanınki neden feshediliyor anlayamadım.


not: toraman'ı da kardeşim gibi severim zira aynı gün aynı ay aynı yıl doğmuşuz :))

Ben iki senaryo dusunuyorum:

1. Uzulmez'i zaten baska bir sorundan yollamak istiyorlardi, bu bahanesi oldu.

2. Yonetim zaten futbol takiminin basarisizliginin sinirini cikaracak birisini ariyordu, piyango Uzulmez'e vurdu. Yanlis zaman, yanlis insan geyigi.

Butun futbol, futbolu gectim spor takimlarinin soyunma odasinda kavga olur, tartisma olur bir noktada yoksa. Yahu dupeduz beklentileri karsilayamamissin ve gene yeniliyorsun, her sey normal, butun sinirler yatisik olamaz ki orada?

Yonetimden ya da Ibolarin birinden bir aciklama gelene kadar bu konuya dair fikir yurutmeyi birakiyorum an itibariyle, yoruldum.

Ercan Saatçi'nin söylediğine göre devre arasında soyunma odasında Toraman,İbo'ya küferdiyor.İbo'da ben 37 yaşındayım ve takım kaptanıyım diyerek Toraman'a dalıyor.Bu sırada aradaki bağırışları takımı motive etme amaçlı sanan Türkçe bilmeyen yabancılar ve Schuster İbo,Toraman'â yumruğu geçirince şok geçiriyor(muş)

Bu arada son not:

Bastan tartisma duyduk, sonra tokat atmis oldu, sonra yumruga donustu vaka.

kma dedi ki...

aklıma şöyşe bi komplo teorisi geliyor:

sergen sürekli içerden takımla ilgili bilgiler veriyordu ya. acaba insider üzülmez miydi ve sözleşme feshine varan bu gelişmenin asıl sebebi bu mu acaba?

hatırlayın fatih tekke kavgasının detaylarını sergen anlatmıştı.

not: kaynak kıçım..

sy dedi ki...

Vallahi ikisi de kusurlu olabilir ama kendimi bildim bileli Deli Ibo bana daha samimi gelir. Hircindir ama kotu niyetli degildir. Toraman caktirmadan dirsek atandir, arabasiyla hava atandir. Samimi bulmam kendisini.

Bu genel bakis acisini kafamdan cikaramadigim icin bu olayda da Deli Ibo'muza haksizlik yapildigini dusunuyorum.

Bu haber1903 ne kadar satılık bir sitedir.Yönetim ne isterse onu yazıyorlar.Yaptıkları habere bakın.

http://www.haber1903.com/iste-olayin-perde-arkasi_3_48699

"Iste gercekler!" baslikli bir haberin kiraathanede olayi arkadasina anlatan bir adam tonuyla yazilmis olmasi herhalde samimi olma isteklerinden.

Haber1903 Dark Side'a geceli cok olmustu zaten...

Yazik hemde cok yazik.. kapasite meselesi cok farkli ama, delinho su takimda schifodan sonra jubilesi yapilasi tek adamdi… Simdi olasi bir iki kotu sonucta, tribunlerde bolunecek… Ne desek bos… Delinho gidecegine nobre gitmeli bu takimdan… delinho gidecegine, baskan gitmeli…

Uzulmez en azindan hic 11′e alinmayip sene sonu gonderilmeliydi… Boyle olmamaliydi ibo…

Zaten bunca iyi isler yapiliyor diye dusunulen yonetimin boyle salak sacma isler yapmaya baslamasi an meselesiydi… Sagolsun, evvel haftaki karabuk maci ertesi yapilan zamansiz basin toplantilari, baskanin goz boyama icin kavga baslatmaya calismasi ve simdi de sinsi toramanin yuzunden yanip giden ibo… Toraman Sen artik agzinla kus tutsan bana yaranamazsin olm.. zaten trabzon macinda yalandan kendini yere atarak gozden dusmustun, simdi hepten gittin…

mubarek kandil gununde bana bela okuttunuz ya Allahinizdan bulun…
Yerde gokte ne keramet varsa ya rabbi, su toramanida tupcuyude al basimizdan… misira sultan olsunlar bizle isleri olmasin yarabbi!!!

Adsız dedi ki...

erdem ulus ve kadrosu ayrıldığından beri haber1903 bir hallerde.

gnyz dedi ki...

Defolsun gitsin. Birde bu adamlara çakıl taşına oynuyormuş muamelesi yapılmaz mı.

Hazırlık kampında terlik meselesinden 2. kaptanla kavga edip bu husumeti 2 sene sürdüren, yıllarca rakiplerini tutup kendini yere atıp faul bekliyen efsane kaptan. Orta yapmayı öğrensinde Madrid'te oynasın şimdi.

Ulan kaç paralık futbolcusunki kesik yiyince kaptanlık gidince tiriplere giriyorsun. Bu kulüp seni 2 sene önce yediğin boka rağmen affetmiş(taliplisi çıkmayınca affetmiş) her şeye rağmen sana bu camiada kaptan olarak bırakma şansı tanımış ama sen gidiyorsun 2 senelik husumeti sürdürüyorsun.

ama adam terlik meselesinden 1 hafta sonra verdiği röportajda demişti yine olsa aynısını yaparım diye. delikanlı adammış! yine yedi aynı boku.
http://www.youtube.com/watch?v=s1sbbA0PRlg

Ama yok affedelim her maç kavga etsinler sonrada Beşiktaşlı duruşu geyiği yapalım.

Sarper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

takim arkadisini yumruklayan oyuncunun sozlesmesinin feshedilmesini yonetimin acizligi olarak nitelendirmenin mantigi nedir ?

tamam yazik oldu bu sekilde bitmemesi lazimdi ams 36 yasindasin bktan konular icin milleti yumruklamanin hicbir bahanesi olamaz

esperanza dedi ki...

ayrica bu kararin uzulmez ile gorusulup alindigini dusunuyorum, Muhtemelen yonetim suresiz kadro disi birakalim , a2 ile calissin sene sonunda da tesekkur edip yollari ayiralim demistir ama uzulmez birakin gideyim demis te olabilir.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben senaryoyu yazayım da köşede dursun.
-ibo basın açıklaması yapar ve hatalı olduğunu kabul eder. yönetimin kararına saygılıyım der.
-yönetim de tamam böyle bir karar verdik ama 11 yıllık emeğin karşılığı olarak sezon sonu jübile yaparız der.
-olay kapanır.
ps. ismail'in sürekli 11 çıkacağını bilmek beni heyecanlandırmıyor değil.

matiasemilio dedi ki...

bişey değil sabah haberleri okuyunca babamın şekeri fırlayacak,onu düşünüyorum bir yandan da..

Mayor dedi ki...

Gecen hafta gazeteler yazmadimi arkadaslar Cernat, karabuk macinda devre arasinda soyunma odasindan bagirislar geliyordu diye?
link
Bu mevzuya acikcasi cok sasirmistim, kim olabilir bu kavgacilar diyede kafayi yordum ve kesin toraman yada uzulmez cikarmistir diye dusundum. Eger bu olay gecen haftaki mevzunun devami ise yonetimin boyle bir karar almasi elzemdir. Hepimiz uzulduk bu olaya ama biraz da hizaya gelsin adamalar ozelliklede toraman. Schuster'in tekke mevzusundada en dogrusunu yaptigina inaniyorum. Ayrica bu schuster dusmanligida had safhaya cikmis, millet takiminin yenilmesine dua eder hale geldi. Insallah uzun seneler takimin basinda kalir.

Sarper dedi ki...

Bir gaz, bihaber yorum yapmışım, sildim mantıklı düşününce. Filmin sonu böyle olmamalıydı, detayları beklemek lazım.

yilmaz dedi ki...

beşiktaş yönetiminin böyle bişey yapıcağı belliydi.

Sitenin spot resmine bi bakın. liverpool'u, manu'yu devirmiş, çifte kupalı şampiyonluk yaşamış, 3 kez türkiye bir kez süper kupa kazanmış bi takımın sanki hiç bir futbolcusu yokmuş gibi yeni transferleri kolaj yapıp koymuşlar. Üstelik onlardan 3'ü başka formalarla çekilen fotoğraflar.

Allah aşkına bobo'nun yerine almeida, ernst'in yerine fernandes'in fotoğraflarını, üstelik de daha hiç bir başarı yaşamamış takımla çıktıkları maç sayısı iki elin parmaklarını geçmemişken sitesine spot olarak kullanan bir yönetimden kime vefa bekliyodunuz?

İbrahim sütten çıkmış ak kaşık değildir. Belki de o dediklerini yapmıştır. Ama verilecek en uygun cezanın bu olduğuna inanmıyorum.

Olayın içyüzünü bilmediğim için yorum yapmaktan kaçınıyorum fakat bundan sonra kaptanlığı Ernst varken Guti'ye verirlerse cidden soğurum kendi takımımdan.

Kalten dedi ki...

Esparanza'nın dediği gibi bu karar İbrahim ile konuşarak alındıysa diyecek fazla bir söz kalmıyor bize.

İbolinho da karakterli oyunculara yakışır bir şekilde skandalla bıraktı özdeşleştiği takımı (Zidane, Keane).

YD0 yönetimindeki bilimum felaketlerden ağzımız yandığı için hemen suçlu aramaya çıkıyoruz ama bu olaydaki suçlu yönetimden, Schuster'den ve Toraman'dan önce Üzülmez'in kendisi maalesef. Belki de belirli bir yaştan sonra o kadar efor sarfetmek sinirlere iyi gelmiyor, sigorta bir yerden sonra atıveriyor.

Neyse, Ü19 çıksın da bir açıklasın. Bakalım Haber1903'ün haberini doğrulayacak mı.

Ömer Özlü dedi ki...

Hayır yani kadro dışı bırakırsın vs. başka bir yol bulursun...Fatih Tekke için bile haftalarca bekledi bu yönetim, 10 yıldır hizmet eden adama reva mı lan bu?

zafer öğer gitti, üzülmez gitti, yakında süreyya da giderse kimse şaşırmasın!...

yalan dünya ... buda mı gelecekti başımıza...

Butun bu tantanada bir baska ihtimali kacirmisim gozden.

Eger yonetim benim de dedigim gibi "Ibo seni kadro disi birakalim, sene sonunda kubile yapalim" dediyse ve Ibo "Yok ben gideyim madem oyle" dediyse de sozlerimi aynen geri alir ve yargisiz infazim icin ozur dilerim.

Mayor dedi ki...

@abdullah

Kim uydurmussa o haberi gaipten haber verebiliyor galiba.


Magazin takimi olduk resmen bu sene, bi hafta schuster , bi hafta adali, sonra yildo pfdk'dan ceza alir. iverson gelir, uzulmez kovulur. bugunde guti takimi birakicak gibi abuk bi haber cikti.

hakkaten kerpeten ali gibi olduk, nooluyo laan?

EnisteKolaKoy dedi ki...

sorulması gereken bir diğer soru? şimdi ibrahim toraman kaptan olarak kalacak mı?

makavel dedi ki...

jübile yaparız demiş yöneticiler şansal ağa dedi..

esgo dedi ki...

sağ göz altında sıkıntı var

http://bit.ly/ge9DEf

tearkan dedi ki...

toraman'ın da kaptanlığının alınması gündemdeymiş.

yeni kaptan guti olur büyük ihtimal. ikinci kaptanlığı bari verseler ernst'e.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ernst'i oynatmıyorlar ki kaptan yapsınlar.

quaresma kaptan olsun :)

tearkan dedi ki...

valla yaparlarsa şaşırmam. :)

İbrahim Üzülmez bir Ruhtur,

Bir Haykırıştır,

Bir Duruştur,

Bir Simgedir.

YAZIKLAR OLSUN BU KARARI VEREN ZİHNİYETE..

Hepimiz deli iboyuz bizi de kovdur schuster :@

Kalten dedi ki...

@eser gokulu

Gorunuse bakilirsa yumruk atarken de sag elini kullanmiyor Delinho :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

O fotograftan bi sey cikmaz :) Mac sirasindaki bir darbeden de olmus olabilir.

makavel dedi ki...

Madem böyle bir olay oldu alırsın karşına kaptanı dersinki ibocum biz seninle artık çalışmak istemiyoruz..
Basına ve taraftara kaptan antremanda sakatlandı sezonu kapattı diye beyanda bulunursun,yeni sezon açılmadan kaptan çıkar derki ben futbolu bırakıyorum..

Tabi bu yöntemi uygulamak biraz kişilik karakter gibi kavramlar gerektirdiği ve bu kavramlarda bizim yönetimde olmadığı için gayet doğal karşılıyorum bu durumu.

Sonuçta neoldu gündem degişti
bütün sorunların üstü kapandı yönetim kötü gidişatın faturasını iboya kesti, pardon önce hakemler ve federasyona sonra iboya kesmiş oldu.

Sonuçta 11 senelik emek var burda seversiniz sevmezsiniz bilemem ama hayırlısı neyse o olsun diyelim.

Bence asıl tartışılması gereken olay bundan sonra İbodan TV yorumcuSU olurmu olmazmı :)

Ve en önemlisi top ayağındayken bana nedense yontulmamış bir kütüğü andıran ,kendi yaptığı hatalardan sonra bile arkadaşlarına bağırıp çağıran defansda bulunduğu hiç bir maçta güven vermeyen Toramanında bir an evvel yol alması dileğiyle diyelim..

Şimdi diyceksinki ya madem bu kadar kötüydü kara kaşına kara gözünemi oynuyor?? Bence harbiden öyle kara kaşı kara gözü oynadığı futboldan daha yakışıklı..

helldoradotcom dedi ki...

Arkadaslar neden ibrahim uzulmez'in hatasini yonetimin kapatmasi gerektigini dusunuyorsunuz anlamiyorum? Tamam ortada hos olmayan bir ayrilik oldugunu kabul ediyorum ama neden kimse ibrahim'in yaptiginin yanlis oldugunu, acik yureklilikle bu olayin ibrahim yuzunden patlak verdigini soylemiyor? iki ibrahim icinde uzulmez'i daha cok sevdigim kesin hatta boyle bir olayda kimin gitmesini isterdim diye sordugumda dusunmeden Toraman derdim fakat neden uzulmez'in gonderildigine de birakin yonetim karar versin! Iceride nelerin dondugunu bilmeden konusuyoruz. Yok yumruk atmis da oteki cevap vermemismis! Kulaktan dolma bilgilerde sonuca varmayalim. Sonuc olarak gidisi tarz olarak hos olmadi fakat ben sahsen gitmesine sportif basari anlaminda sevindim. Takimin teknik kapasite ortalamasini yukari ceken bir hareket oldu. Ortalamaya kimse bakmaz tabiki ama en azindan dayi'ya sol bekte hata yapma sansi kalmadi.. Yolun acik olsun ibo, hirsini ve besiktas sevgini unutmayacagim...

renom dedi ki...

olayların içerisinde toraman'ın da parmağı varsa onun da bileti tez elden kesilmelidir. sırf mecburiyetten yaptıklarına göz yumuluyorsa ortada ciddi bir anlam da sorun var demektir. bu dakikadan sonra kaptanlık bandı saha da ki duruşu ve saygınlığı göz önüne alınırsa guti'ye verilmelidir. 2. kaptan olarakta ernst veya sivok tercih edilebilir. takımda ki türk futbolcular arasında nihat dışında kaptanlık vasfı taşıyan bir oyuncu yok maalesef onun da kendine hayrı yok. ibrahim üzülmez'de bu yaşa bu mevkiye geldiyse eğer sinirlerini kontrol etmeyi öğrenmesi lazımdı. ne sebeple olursa olsun Beşiktaş kaptanının takım arkadaşlarına saldırmaya hakkı yoktur. üstelik benzer bir hatayı daha önce yapıp affedilmiş..

beyler istediğinizi eleştirin ama hakaret içeren kelimeler kullanmayın. 1) kimseye hakaret etme hakkımız yok 2) hakaret ettikleriniz öyle ya da böyle beşiktaş'a uzun yıllar hizmet etmiş topçular...

Tuco Salamanca dedi ki...

delinho bir suç işlediyse, elbette cezasız kalmamalı ama böyle bir durumu hak etmesi için adam falan öldürmüş olması lazım.

Nartallo dedi ki...

olay hakkında burada olsun sözlükte olsun çok kişi ibrahim üzülmez'i öyle bir anlatmış ki, sanki üzülmez her kötü oynayanı soyunma odasında dövüyormuş gibi.

üzülmez 10 senedir bu takımda ve beni kez bile bu adamın bir teknik direktör ile dalaştığını duymadım. Hiçbir zaman takımdaki yabancılar için gruplaşmalar yaratmadı. önceden batuhan'a şimdi ise ismail'e abi gibi yaklaşması da aklımdan gitmez. Üzülmez'in bunca yıldır yaşadığı iki olayın da aynı futbolcuyla olmasına da dikkat etmek gerekir.

üzülmez'in yaptığı yanlış ve bir ceza verilmesi gerekiyor. Bu ceza sözleşme feshi de olabilir (ki ben olsam feshetmezdim) ancak kimsenin adı yokken, bu adamın adı 100. yıl formasında yazmakta. Üzülmez'i ilk 18'e almasan bile zaten kimse bir şey demezdi. A2'ye göndersen bile ceza olarak, oradaki çocuklar da bir şey öğrenirdi ondan. Vefasızlık kötü bir şey.

son bir not da ibrahim üzülmez'in futboluna olsun. kendisi hiçbir zaman muhteşem bir futbol göstermiş olmasa da 2008-09 şampiyonluğunda bence oldukça etkiliydi. Geçen sene ise ismail köybaşı'ndan daha iyi olduğunu söylemekten de çekinmem. ancak bu sene ismail'in formayı alması gerektiğine inanabildim. keşke üzülmez, 45 dakikalık ankaragücü performansı yerine daha iyi bir performansla veda edebilseyedi.

Pamukk dedi ki...

çok ayıp.

Benim midemi bulandıran bir başka husus da, bu hadisenin temelinde Schusterin tahammülsüz ve toleranssız tavırlarının yatıyor oluşudur...Ferrari'ye karşı olan yaklaşımının teknik-taktik sebeplerden olmadığı aşikar, keza son dönemde tavan yapan bobo-ernst tutumu da cabası...Kısaca Schuster, sineye çekip geçiştirmesi gereken husumetleri kişiselleştiren ve haddinden fazla büyüten bir imaj yaratıyor bende.

Pamukk dedi ki...

15,00de basın toplantısı yapacakmış deli ibo

Pamukk dedi ki...

eee Toramana nolcek? onu kaptanlığını alarak mı geçiştircekler?

Pamukk dedi ki...

dün dedim ben dimi bu takım takım değil herkes kendi havasında. buyrun işte. hale bak.rezalet. schuster de bu tipte teknik adam değil. denizli sportif direktör olsaydı keşkem

Pamukk dedi ki...

geçenlerde bjk tvye bağlanmıştı- gutinin kaptan yapılması mevzusunu sordular. saygı duyarım gibisinden bişiler dedi deli, ama ben 10 yıldır burdayım tanıyorum,yönetimin böyle bişey yapmayacağını bilirim diye eklediydi. hm.

barfilozofu dedi ki...

Eğer Beşiktaş taraftarı büyükse İbrahim Üzülmez'i geri getirir.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ibrahim üzülmez her siteye özel açıklama yapmış maşallah. bakalım basın toplantısında ne söyleyecek.

Sade dedi ki...

nasıl bir yönetim yahu bu kaç yıllık kaptanını böyle gönderiyor ! galatasaraya kızardım şimdi bi de beşiktaş çıktı! çok çocukça bir yönetim şekli!

makavel dedi ki...

Şimdi ibo çıkacak agzına geleni söyliycek, o ona sallıycak zaten işler boka sardı,
Ulan bakkal dükkanı işletemiyecek adam bunlar varya...

EnisteKolaKoy dedi ki...

doğruysa çok kötü: demirören sembolik olarak kaptanlık bandı takacakmış toplantının ardından deli ibo'ya.

Pamukk dedi ki...

dalga mı geçiyolar aq?

Adsız dedi ki...

Uzun zamandır yazmıyordum ama ben de görüşümü belirtmek istedim. Biliyorum bana kızacaklar çok olacak ama bence İbrahim Üzülmez egosunun kurbanı oldu, verilen sorumluluğun altında ezildi. Temel nedeni de eğitimsizlik, futbolu gibi karakterini de geliştiremedi kaptan. Tamam hırs ve mücadele güzel, ama dizginlemesini bildiğinde. Hadi rakibi çekiştirdin, topu kaybedince güreştin, tekme salladın, hakeme küfür ettin, maçın heyecanına verelim. Ama takım arkadaşına karşı hırslanacak kadar gözün dönüyorsa raydan çıkmışsın demektir. Verdiği röportajlar hiç ders almadığını gösteriyor, hatta yine olsa yine yaparım diyor. Kaptan olmak güzel şey de, kaptanlık bu değil be Üzülmez. Koca adamları azarlayarak, kızarak, bağırarak, gerektiğinde kavga ederek otorite kurabileceğini düşünmek ilkokul öğrencilerinin işi. Takımın birinci kaptanı benim ne demek? "En birinci olmak" olgusunu çok küçükken bırakmadık mı? Kimseyi hakir görmek istemiyorum, ilkokul mezunu da olabilirsin ama kendini geliştirmezsen günü geldiğinde ne yapacağını bilemezsin. 11 senelik kaptana yapılanları ilk etapta ben de hazmedemedim, ama oturup düşündüğümde 11 senede pek de yol kat etmediğini gördüm kaptanın. Ne derseniz deyin Beşiktaş kaptanı böyle olmamalı. Ben Üzülmez'i rozeti takınca kendini Teksas şerifi zanneden bazı güvenlik görevlilerine benzetiyorum, o sorumluluğun ne getirdiğini bilmeyerek altında eziliyorlar, sonra egolarını kontrol edemeyip olmadık insanlara posta koymaya başlıyorlar, memleket onlardan sorulur hale geliyor. Sonrası malum, kıça teneke. Ha Toraman'ın da parmağı varsa bu işte, ona da aloha. Ondan da çok haz ettiğim söylenemez, ama en azından alttan almak büyüklüğünü gösterebilmiş.

ederlezi12 dedi ki...

Sahada berbat saha dışında berbat Beşiktaş ... Özlemişiz :)

CDiS dedi ki...

romantizme hiç gerek yok, yumruk olayı gerçekse, verilen karar tamamen doğrudur. bazıları diyor ki, quaresma ile guti yapsa aynı olayı bu karar çıkar mıydı?
bakın bu kavgayı yapanlar, takımın 1. ve 2. kaptanı.takımın en tecrübeli yerli oyuncuları. yıllardır beşiktaş forması giyen adamlar. evet, i. üzülmez 'i severdim, çoğu kimse severdi, futbola ve işine olan saygısından bile sevilir ama olay bu kadar ciddiyse affetmek, geriye dönüp bakmak olmaz.
tabi ki bunların hepsi schuster 'in başının altından çıkıyor. bu adam ya beşiktaş 'ta bir devrim yapacak ya da bir enkaz olarak bırakıp (veya bıraktırılıp) gidecek. ki bana bıraktırılıp gidecek ihtimali daha yüksek geliyor.

Tuco Salamanca dedi ki...

daha önce de söylediğim, bu suç elbette cezasız kalamazdı ama gerçtekten böyle mi olması gerekiyordu?

takımın birinci kaptanına küfür eden ikinci kaptanımız nasıl bir ceza alacak onu merak ediyorum şimdi.

bw1903 dedi ki...

sözleşmesi feshedilen oyuncu lig maçında nasıl yapacakmış jübilesini, yd yine tarih yazıyo

Pamukk dedi ki...

eee Toraman nolcak?napcaklar ?

EnisteKolaKoy dedi ki...

toraman ile de muhtemelen sezon sonu vedalaşılır.

Adsız dedi ki...

İbrahim Kaş, İbrahim Akın, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman. İbrahim'ler alınmasın ama bir süre İbrahim transfer etmeyelim bence.

jeankier dedi ki...

bu adamı kaptan yapanında, oynatanın da, 11 senedir bize bu ızdırabı çektirenin de! gönderen adamı var ya alnından öpüyorum, isterse küme düşürsün bu takımı umrumda değil. bu adamlar oynamasın kardeşim artık bu takımda, nobre, ekrem.. neyse bunlarda kavga etsin toplu infaz olsun.

Yorum Gönder

Ara