.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Şubat 2011 Pazar

Beşiktaş ColaTurka'da Son Hamle: Marcelus Kemp


Beşiktaş CT, daha önce anlaştığı Oliver Lafayette'in sağlık kontrollerinde spor yapmasının sakıncalı olduğunun  belirlenmesi üzerine transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Oliver Lafayatte yerine ise acil bir çalışma sonrasında daha önce de ilgilenilen Marcelus Kemp ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

Öncelikle Marcelus Kemp'in menajerini kutlamak lazım. Çünkü son 1 ay içerisinde 3 ayrı takımla (Roanne - Limoges - Unicaja Malaga ) anlaşmak üzere olduğu haberleri çıkmıştı ve sonunda imzayı Beşiktaş CT'ye attı.


Marcelus Kemp'in son form durumu hakkında sizlere sağlıklı bilgiler vermek isterdim ancak Kemp'in Avrupa kariyerini pek takip etme fırsatım olmadı. Ama kolej kariyerini hatırlıyorum. Bu transferi çok farklı noktalarla değerlendirmek gerekir.

Ilk olarak ofansif yeteneği çok yüksek bir oyuncu. Kolej takımının tarihinde en fazla üçlük isabeti bulan oyuncuydu. Bununla beraber en fazla sayı atan da ikinci oyuncu olmuştu. Aynı zamanda 2005 yılında NCAA'de lig genelinde en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü de aldı. Marcelus Kemp'in NCAA kariyeri boyunca ligdeki genel istatistik sıralamasını aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz.



Marcelus Kemp, kolej kariyerinden sonra sırasıyla Basket Livorno, Dinamo Sassari ve son olarak da Virtus Bologna'da oynadı. Yukarıda bahsettiğim gibi Kemp'in Avrupa kariyerini pek takip etme şansım olmamıştı. Ancak transfer gerçekleştikten sonra Marcelus Kemp'in bu sezon Virtus Bologna forması ile oynadığı maçların videolarına ulaştım.

Marcelus Kemp'in maçlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

17 Ekim 2010 | Virtus Bologna - Bennet Cantù için tıklayınız
31 Ekim 2010 | Virtus Bologna - Air Avellino için tıklayınız
13 Kasım 2010 | Pepsi Caserta - Virtus Bologna için tıklayınız
7 Kasım 2010 | Scavolini Pesaro - Virtus Bologna için tıklayınız

Maçlarını yüzeysel de olsa inceleme fırsatı bulduysanız hemen ribaundlardaki agresifliği dikkatinizi çekecektir. Ribaundların yanında hücumdaki çok farklı opsiyonlarda kullanılması da kendisi için farklı bir avantaj sağlıyor. Lafayette için bahsettiğim konu Kemp içinde geçerli. Üçlük çizgisi geriye alındığı için bu tür delici veya rakip savunmanın düzeni bozan direncini düşüren oyuncuların önemi çok arttı.


Marcelus Kemp, Bologna forması ile son maçını 12 Aralık'ta oynamış. Bu süreden sonra ne kadar idman yediği de önemli. Eğer bu süreçte idman yapmadıysa kısa süre içerisinde katkı almak biraz zor olabilir. Kemp için sadece videolarla yetinmeyip biraz da oyuncu hakkında farklı kişilerden bilgiler paylaşmak istiyorum; çoğu kişinin ortak kanısı Kemp'in hücum yeteneklerinin çok iyi düzeyde olması. Özellikle kendi şutunu yaratabilmesi çok büyük bir avantaj. Oyun görüşü ve pas yeteneğinin ise o kadar üst düzeyde olmadığı bilgileri var. Şimdilik izlenimim ise şu: sanki Ergin hoca yeni Preston Shumpert'ini bulmuş gibi bir his var içimde. Preston Shumpert kadar iyi skorer, ondan daha iyi bir savunmacı gibi bir görüntüsü var ama sanırım onun kadar iyi bir oyun görüşü veya pas yeteneği yok.


Oliver Lafayette tercihi bize bir numaralı pozisyonda çok büyük rahatlık getirecekti. Çünkü hem oyun içinde hem de oyun dışında Chatman'ı dinlendirecek olması, oyun içinde bir avantaj sağlayacaktı. Kemp'in gelmesi ile bu ihtimal ortadan kalkmış oldu. Yine Chatman o pozisyonda tek opsiyon gibi duruyor. Kemp ile beraber ana rotasyonumuz Chatman - Kemp - Serkan - Fedor - Cevher, benchimiz ise Cüneyt - Serhat - Ignerski - Ogilvy - Hüseyin şeklinde olacak. Ignerski'nin oyun genelinde ara ara 4 numarada kullanıldığını düşünürsek, rotasyonda savunma yönü açısından Mustafa Abi de bazı maçlarda önemli süreler alabilir. Şimdilik Bekir Yarangüme rotasyonun gerisinde kalacakmış gibi bir görüntü var.

Serkan Erdoğan, Marcelus Kemp transferleri ve Fedor Likholitov'un da takıma dönmesi ile rotasyondaki roller neredeyse baştan aşağı değişti. Bu oluşumda Serkan Erdoğan'ın katkısı, takımın başarısında çok büyük önem arz ediyor. Lafayyette transferi sonrasında söylediğim gibi Türkiye Kupasında umutlarım çok artmış durumda. Tabii umutlarımın artmasının tek nedeni oyuncular değil, aynı zamanda da Ergin Ataman'ın varlığıdır.


1 Yorum:

tearkan dedi ki...

ergin hocanın bahsettiğin çok çok iyi açıklaması havaya gitti sanırım yada el mahkum kemp'i aldılar izlenimi oluşmasın diye mecburen yapmıştı o açıklamayı.

o açıklama sonrası 2 orjinli 1 yada 2'den bozma 1; yani skor üreten ve gerektiğinde de oyun kurucuyu yedekleyebilecek, pas yeteneği çok iyi olmasa da top taşıyabilecek bir oyuncu alınır diye düşünmüştüm. (efes sever böyle oyuncuları mesela) ihtiyacımız da o yöndeydi aslında. hayırlısı olsun.

bu kadar şanssızlığın üstüne transfer yapabildiğimize de şükrediyorum ben aslında.

bu arada şu all stardan smaç yarışmasını da kaldırsınlar mümkünse. kasmayın abi olmuyor işte. potaya bir metre mesafeden zıplasa çembere deyemeyecek adamların smaç yapmaya çalışmasını izliyoruz. ya getirin iki üç tane james white yada başka bir etkinlik yapın. yetenek yada şut yarışmasını alın mesela. hadi james white bir kerelik ve ekstra bir örnekti bizim yarışma için; ama bu yarışmada artık yaratıcılıktan da çok uzaktı smaçlar. yapmış olmak için yaptıkları o kadar belliydi ki.

yaratıcılık deyince conrad geldi aklıma. parfüm sıkıp yaktığı topların üstünden vurduğu smaç neydi be. allah rahmet eylesin tekrardan.

Yorum Gönder

Ara