.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Şubat 2011 Pazar

Maç Yazısı: Beşiktaş - Fenerbahçe

Ne diyelim? Üsturuplu bir ilk 11, Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında karakteristiği olan baskıya yarım saat boyun eğme, Fenerbahçe'nin pili bitince aynı silahla onları vurma, sonrası ise malum.

I. Sadrazam Ferrari

Bu puan kaybının birincil sorumlususun arkadaş. Bu maçı kaybettiğimizde birilerinin kellesi gidecekti, sadrazam sen oldun kendi isteğinle. Sen o kırmızıyı görmesen ve puan kaybetsek, bugün önce Almeida'ya, sonra Schuster'e gidilecekti, piyango sana denk geldi.

Son kullanma tarihi tabirini Schuster için kullanmıştı Gürcan, lakin Schuster'i derin dondurucuda bekleyecek artık.

Bilmiyorum niye yaptın, ama o dirseği atmayacaktın Ferrari. Zaten aramız limoniydi, son darbeyi vurdun. Geçmiş olsun, yolun açık olsun.

II. İlk 11

Öncelikle şunu hatırlayalım: Devre arası transfer hamleleri geldikten sonra, akıllara rotasyon ile yapılacak şu ilk 11 gelmişti, konsensus bu idi.

İsmail (Üzülmez) - Toraman (Ersan) - Sivok (Ferrari) - Hilbert (Ekrem-Toraman)
Aurelio (Necip) - Ernst (Fernandes)

Simao - Guti - Quaresma (Hilbert - Fernandes)
Almeida (Bobo - Nobre)


Schuster kağıt üzerinde, bu uzlaşı düşünülürse, çok mantıklı bir ilk 11 ile çıktı sahaya. Burada tribüne gönderilen yabancı tercihleri eleştirildi, ama ben Schuster'in hamlesini anlamlandırabiliyorum. Şöyle ki, ikinci yarıya istenilen düzeyde başlayamayan Sivok'un yerine daha önce denenmiş ve tutmuş Toraman - Ferrari ikilisinin tercih edilmesi anlaşılır. Zaten yabancı stoper yedeğimiz olmuyor/olamıyor, Aurelio da yedek stoper olarak düşünülmüş bu sezonki performansı adına, Ersan'ı kaybettiğimizden beri fazla da şansımız yok zaten.

Schuster bu maçın ortasaha hamleleri ile çözüleceğini varsaydığından, Hilbert ve Fernandes hamlelerine sahip olmak istemiş, bu da mantıklı. Almeida yerine Bobo olabilirdi belki, tarih bize bunu anlatıyor, lakin Bobo'nun Kiev performansı da çok iç açıcı değildi.

O yüzden ilk 11 tercihi üzerinden Schuster'e vurulmasın hiç. Bu memleketin ortak futbol aklı kendisinden ne istediyse onu yaptı, kitaba göre hareket etti.

III. Bolluk İçinde Yokluk: Ortasaha

İki takımın da ortasahaları hiçbir varlık gösteremedi bugün. Bunun sebebini daha analitik arkadaşlar irdelesinler.

Ve de Ernst artık bizim bildiğimiz Ernst değil, formdan bu kadar kolay düşebileceğini öngörememiştim. Psikolojik olarak sorun var, yahut kronik bir sakatlık oluştu ve bize söylenmiyor.

IV. Almeida

Borges'in yazısını hatırlar mısınız?

"Şut tekniği olabilecek en iyi seviyede ve fakat bundesligaya göre vasat olan top tekniği onun üzerine yöneltilen eleştirilerin başında gelir. Takımı ve kendisi çok fazla pozisyona girecek/sokacak kadar ateşlidir ve belki bu yüzden tam da o gol anı öncesi soğukkanlılığını koruyamaz. Çektiği şutun şiddetini ayarlayamaz. Çok fazla gol kaçırmasının temelinde gol vuruşu öncesi gerekli olan sakinliğe bir türlü kavuşamaması yatar."

Ve ne tavsiye etmişti, hangi futbolcuyu değerlendirmesini istesek bizi yanıltmayan dostumuz?

"Onu yer yer çok önemli golleri kaçırabilecek ama bunun dışında o pozisyonları da yaratabilecek golcü olarak düşünüp biraz gol kaçırmasına izin verin, rahat bırakın."

İkinci Guiza, ikinci Nobre söylemleri ayyuka çıktı bu maçtan sonra, lakin takımın genel durumu iç açıcı değilken hırsımızı forvetten çıkarmaya da gerek yok. Tabii ki kötü gidişin faturası genelde forvete çıkar, ama biraz sakin.


V. Özet Geç Lan!

Bu kadar yazabildiğime şaşırdım, moralim bozuk, keyfim kaçık, uykusuzum, höykürmekten sesim kısıldı.

Karma bizi bize döndüren tokatları atıyor peşisıra: "Sen Beşiktaşsın, çok büyük düşünme."

Geçmiş olsun hepimize.

93 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Soylenecek fazla birsey yok. Bu mac ancak bu hale geldikten sonra bu sekilde kaybedilebilirdi. Yazik.

BJK4EVER dedi ki...

Futbol zor bir oyun degil. Daha dun macla ilgili yazdigim yazi ve bugunku kadroyla ilgili yazdigim sey ortada. Ilk 20 dakikadaki presi atlatirsak ve duran toptan gol yemezsek mutlaka gol yemeyiz macta dedim, ama bunu atlatamadik. Daha 3 gun evvel duran toptan 3 gol yemis bir takim ligin en iyi duran top atan takimindan daha 2. dakikada duran toptan gol yememeli.

Bugun Schuster daha dogru bir kadro kurmustu, tek korkum Necip'ti ki ilk yarida attigi gol disinda oyunda cok cok kopuktu, hic sakin olamadi. Necip yerine Aurelio olsaydi sansimiz daha fazla olurdu.

Onun disinda gec gelen ve hatta gelmeyen degisiklikler ve Ferrari'nin dangalakligi maci belirledi. Schuster'e Ferrari konusunda kizmistik, ama son 2 mac goruyoruz ki hakliymis meger. Seneye Ferrari dusunulmemeli, hatta su an kadro disi kalabilir bile, cunku yaptigi sey olacak sey degil. Yonetim bu disiplinsizlige care bulmali ve Guti, Quaresma'ya gosterilen tolerans azalmali, cunku bokunu cikardilar.

2-1 kazanan takim baskiyi oturtmusken de degisiklik gelmemesini ben anlarim. 2-2'den sonra da yapilan hamle mantikliydi, stoper oynamayi daha iyi bilen Aurelio oyuna girdi neticede.

Ileri uca mudahale edilebilirdi, ama Schuster'in yetenekli oyuncuyu her daim daha on planda tuttugunu ve ona daha cok guvendigini de biliyoruz zaten.

Teknik acidan ben yanlis gormuyorum. Yanlis psikolojik acidan gozukuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Sen 10 kisi kalmissan ve rakip orta sahada fink atiyorsa, Guti her zamanki gibi eli belinde dolaniyorsa mudahele edeceksin. Gerekirse Guti cikacak, Quaresma cikacak, ki Almeida zaten her halukarda cikabilirdi. Kulubede adam yok da diyemeyiz, 3 tane iyi opsiyon vardi (Nobre, Hilbert, Fernandes).

BJK4EVER dedi ki...

Ha, sen oyuncu degisikligi de yapmazsin, o da olur. Rakip 10 dakikada 2 gol atar skor 2-4 olur, topla oynama orani 24% 76% olur, sonra orta alanda 15 pas yapip oley cekip rezil ederler seni kendi sahanda. Teknik acidan daha nasil yanlis olacak anlamiyorum.

Mayor dedi ki...

Yıldonun paralarında uğursuzluk var kimin hakkını yedilerse artık onları kazanırken, baştan aşağı cenabet bir takım oldu beşiktaş son, iki senedir. Kazanmanın yolu yok...

Sertug Ozgur dedi ki...

Aurelio stoper oynayabilir tezleri de rafa kalkmalı kanımca. Necip daha iyi götürebilirdi orada. Ha şu saatten sonra temizlik içinde kendisi ve diğer devşirme arkadaş da olsun isterim.

Necip maça iyi başlayamadı fakat baskıyı koymamızın en önemli ayrıntılarından biri Necip'ti bence.

Schuster her işi doğru yaptı gibi göründüğü maçlarda bile detaylara önem vermemesiyle eleştirdim. Ferrari tercihi maçı verdi, şanssızlık olarak değerlendirsek bile takım bilincini yitirmiş Ferrari'nin profesyonelliğine güvenildi ve kaybedildi.

Takım olarak inanılmaz kırılganız, zaten puan kayıplarının nedeni de bu kırılganlık.

Fazla uzatmak istemiyorum fakat seneye stoper transferi filan derken "taraftar" da transfer etsek iyi olacak. Her zamanki gibi her hakemin ıkına sıkına çıkaracağı kartlar verilen kararlar kolayca aleyhimize veriliyor. Buna inanın çıldırıyorum. Kadıköyde fener 10 kişi kalsa idi 5 dakika sonra bize de kartlar çıkardı o seyirci uğultusuyla. Şu inönüde oluşan "sessizlikten" ve laylaylomdan nefret ediyorum. Özellikle son iki maç ayyuka çıktı, seyirci kendi oyuncusunu baskı altına almaktan başka hiç bir işe yaramıyor.

infazure dedi ki...

Ferrari mis gibi giden maçta, ağırlığımızı iyice hissettirmeye başladığımız anda sabote etti takımı dahası da yok.

Fenerbahce'ye karsi 10 kisi kaliyorsun. O noktada teknik/taktik gunahlar minimuma iner.

Almeida'yi cikardin, Nobre girdi iki gol kacirdi. Quaresma'yi cikardin, Hilbert'i soktun topu tutamadi. Guti'yi cikardin Fernandes'i soktun, yenildik.

Hangisinde "elestiri yagmuru" baslamazdi?

Besiktas bu maci "sans" yardimiyla alacakti, almaliydi ki sukunet hakim olsun. Tam tersi oldu.

enorton dedi ki...

Arkadaşlar oyuna Mehmet A. nun girmesi doğruydu tabiki ancak Necip in çıkması doğru muydu? Birde Sivok sakat falan mı gerçekten merak ediyorum.

AQ-47 dedi ki...

@ lakerda

Taraftar ve Ferrari'nin profesyonelliği konularında çok önemli noktalar yakalamışsın. Ancak Necip'in değişmesi bence yanlış değildi, 2. sarıyı her an alacak şekilde kontrolsüz oynamaya başlamıştı. Aurelio neden bu kadar tepki alıyor hiç anlamıyorum ve konduramıyorum. Keza Guti için de aynı şeyleri diyebilirim. İlk yarı istatistiklerinde en fazla koşan 2. adamdı, 5400 metre mi ne koşmuş...adam daha ne yapsın, yaş belli, harcadığı efor belli, 50-60 metreye attığı adrese teslim toplar belli, insaf...ama 2:2 olduğunda oyundan ilk alınacak oyuncuydu bana göre, o ayrı.

okka dedi ki...

1) ya neyini bekleyelim be abi. ömrümüz beklemekle geçti. derbide karşı karşıya atamıyorsan ne zaman atacaksın. kasımpaşa maçında attığı golu ne yapayım ben. derbide bulmuşsun atacaksın. yaşı olmuş 25 bekleyelim de bir tane gol atsın. basalım bağrımıza. zaten tavırlar hayata küsmüş. ibb maçında iskender alın 3 kişinin arsından asmıştı. bekleyelim bakalım.

2)şu alex denen adam türkiyede ilah sanılıyor ya ona yanarım. geçen sene m.denizli fink'i alex'e birer bir vermişti, adam adama. resmen kitlemişti alexi fink. bu oyunda adam bomboş takılıyor. belli işte alexten başka adam yok fbde. ver necip'i kitlesin alex'i.

3)şuster şuster, tamam da. adam ne yapsın be kardeşim. çıkıp o mu atacak golu.

Nihat ONUR dedi ki...

Arkadaşlar önümüze bir top attılar alın siz oynayın dediler kendi kendimize çevirip duruyoruz ki bir ağ bulursak atalım GOL diye bağıralım...
Ekrem ve Toraman attılar durum 2-1 di ,BJK 3'ü 4'ü arıyordu Almeida nın beceriksizliği Q7 nin bencilliği yüzünden bi türlü gelmedi Cüneyt Ç. denen lavuk cezayı kesti ,pozisyon öncesinde Lugano danası herzamanki gibi ferrari ile dalaşıyor hatta ferrarinin üstünde idi deliren ferrari luganoya dirsek salladı herşeyi görmeyen dana yavrusu Cüneyt Ç. saate baktı zaman daralıyorr Azize ağabeysi cezayı kesmeden KIRMIZI ve PENALTI kararını veriverdi ..ondan sonra tüm çok bilmişler fenevin hep final maçlarını nasıl güzel oynadığını yazar dururlar .!!Ama şunu bilmezlerki fenev final maçlarında hep dışardan destek almıştır .!!Dışardan desteğin adı da bu akşam Cüneyt Ç. idi Allah binbirtürlü belasını versin .....

Bir Galatasaraylı

Feridun Bitir dedi ki...

pisi pisine yenildik diye buna denir iste. ferrarinin yaptigi affedilemez.
q7 nin sahsi oyunu artik iyice rahatsiz etmeye basladi, devamli kendisi cekiyor pas verecegi yerde. Almeida atsa suan farkli seyleri konusuyor olurduk

bw1903 dedi ki...

ferroli Allah belanı versin o her gün gittiğin yerlerde kafanda bira şişei patlatırlar İNŞALLAH!!

enorton dedi ki...

Bu arada Schuster'i kovarsak Riikard sonrası GS ye döneriz argümanı da çürümüş oldu. Schuster görevdeyken GS ile aynı puana geldik. Son 10-15 yılda hatıladığım en kötü performans Toschack zamanındaki 6.lıktı. Sanırım burda da rekor kıracağız bu yıl. Biraz iddialı olacak ama ligi ilk 10 içinde bile bitiremeyebiliriz. Bu seneki yapılan flash transferler ve sezon başında yaratılan atmosfer sonrası buraya gelmek insanı kahrediyor :(

AQ-47 dedi ki...

almeida'ya neden bu kadar yükleniliyor? "adam koşuyor", "adam defansı çıkartmıyor", "adam hava topu indiriyor" ve bunların hepsini çakma türk esmer arkadaşımızdan da iyi yapıyor...derbide ilk gol kaçıran forvetimiz o mu? bu maçın verilmesine sebep onun atamadığı goller değil bence..kaldı ki maç ilk yarıda bitebilirdi, gol kaçırma açısından maç sonucu tahmin yapacak olursak...

memmo03 dedi ki...

Sesim kısılana kadar bağırdım maçta boğazım ağrıyor şimdi. ferrari denen şerefsiz yüzünden günümüz berbat oldu cüneyt çakır da güya ülkemizin en iyi hakemeiymiş Allah ın dan bulsun şerefsiz .Bu maçta iki suçlu var biri ferrari ibnesi diğeri sikik cüneyt çakır

romork dedi ki...

Hala Schuster'e yuklenen arkadaşları anlayamıyorum. Ferrari'nin saçma hareketi olmasa 3 veya 4 farklı kazanacaktık macı ve şov yaparak bitirecektik. Fenerbahce o kadar şanslı ki penatlıdan once Semih kenarda buyuk ihtimalle Alex yerine oyuna girmeyi bekliyordu. Ama olmadı işte oyuna sıfır katkısı olan adam hat trick yaparak bitirdi maçı. Her sene TD değiştirerek bir yere varamayacağımız belliyken hala TD değişikliği neden istenir ki. Onun yerine takımdaki kazma türk oyuncuları değiştirmemiz gerekiyor.

Mitya dedi ki...

Uzun vadede sikinti Turk oyuncu rotasyonunun iyi olmamasi. Kadroda gereken esneklik sifir. Bu onemli.

Schuster rezil bir takim yonetti. 10 kisi kalan her takim 10 dakikada 3 gol yiyecek kivama geliyorsa bunda ana suc antrenorundur. Besiktas zamaninda kalesine bir de forvet koyup 10 kisi ile deplasmanda Fenerbahce'ye gol atmisti, kalesinde cok ciddi bir pozisyon gormeden hem de. Necip'in cikarilmasi skandaldi - cikmasi gereken Guti ve Simao'dan biriydi, bana kalirsa yapilmasi gerekn hamle Guti ve Simao'nun cikarilmasi, Aurelio ile Fernandes'in oyuna alinmasiydi. Boylelikle beraberlik cebe atilir, Quaresma'dan cantadan tavsan cikarmasi beklenebilirdi. Onun yerine orta saha tamamen Fenerbahce'ye birakildi, yuruye yuruye gol atti Fenerbahce. Hos, yedek kulubesine stoper almamak da cabasi. Muthis bir antrenorluk.

Hakemden de dem vurmasin kimse. Ekrem macin basinda atilmaliydi, Ferrari'nin penaltisi verilmedi, ardindan Ferrari iyice zirvalayip kendini attirdi. Mete Duren cikmis Gokhan Gonul'un 80. dakikada sari kart gormesi gerektigini soyluyor - artik bu isleri birakma ve hesaplasma zamani.

Fenerbahce sampiyonluk icin cok onemli bir adim atti, bu saatten sonra bir surpriz olacagini sanmiyorum.

asist time dedi ki...

yazıda tamamen bardağın dolu tarafından bakılmış.

//**Şöyle ki, ikinci yarıya istenilen düzeyde başlayamayan Sivok'un yerine daha önce denenmiş ve tutmuş Toraman - Ferrari ikilisinin tercih edilmesi anlaşılır. **///

Abi Ferrari en son maçını Ekim ayında filan oynamış bu oyuncu hazır olsa ne olacak en önemli maçta oynatıyorsun. Hadi tuttugu veya beğendiği bir oyuncu olsa yine anlarım. Ama bu Ferrari değilmiydi sezon başında yollanması için butun şartların seferber edildiği ve son anda Sivok'un sakatlanması ile rahat nefes alınan oyuncu.


//**Schuster bu maçın ortasaha hamleleri ile çözüleceğini varsaydığından, Hilbert ve Fernandes hamlelerine sahip olmak istemiş, bu da mantıklı. ***//

Orta saha hamlelerini biraz açmak gerekir; Simao ve Quaresma'lı oyunda Hilbert anca Ekrem'in back i olur. O da yabancı kısıtlamasına takılıyor. Zaten Fernandes de Ernst veya Guti'nin back i iken bu iki hamlenin herhangi bir planlama ile yapıldıgını sanmıyorum. Sadece yabancı kontenjanından ötürü piyango bunlara vurdugunu dusunuyorum.

DenizCadisi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
helldoradotcom dedi ki...

hakemin bir iki avantaji oynatmamasi ve ekrem'i ilk yarida 2. kirmizidan atmamsi yuzunden hatalidir. onun disinda Ferrari konusunda 2 tane kirmis almasi gerekiyordu ve fakat sadece bir tanesini gsterdi. maci tv'den izleyenler bir onceki duran top organizasyonunda ferrari'nin yine Lugano'yu kafa kola alarak indirmesi pas gecilmisti. hakeme yuklenmek cok yanlis olur. bu skorun %90 sorumlusu Ferrrari'dir. geriye kalani da siz paylastirin artik.. Schuster'in kenarda sivok'u bulundurmamasi da onmeli bir hatadir. 26 tane ortasaha ile kadroyu olusturmak da nedir biri bana anlatsin allah askina! almeida'nin cikarilip forvetsiz kadroyu da anlarim ama kenarda bir tane yedek stoper olmamasi TD yanlisidir kusura bakmayin. tD'lik her zaman galibiyeti dusunmek degildir. 2-2 oldugu anda takima degisikliklerle maci boyle bitirmeye oynuyoruz beyler mesaji vermeliydi. ama aurelio defansa cekildi takimin da ipi cekildi boylece.. amk ferrari!

Ömer Özlü dedi ki...

schuster evde otursun, kendisini maçlarda istemiyoruz!!

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Gunahlar minimuma falan inmez. Biz zamaninda bir arkadasin yazdigi gibi 9 kisiyle kalecisiz deplasmanda gol atarak yendik FB'yi, son dakikada da topumuz direkten donmustu.

Tamam, o saatten sonra iyi futbol falan beklemezsin ama mal gibi orta sahayi rakibe verip 4 yemek de kabul edilebilir birsey degil. 10 kisi kaldigimizda macta 1. dakikada degildi 65. dakika idi, skor da 0-3 falan degildi sadece 2-2 idi, ki mac Inonu'de idi. Daha birkac sene evvel Cisse daha ilk yarida Kadikoy'de kart gormustu, o an geride olmamiza ragmen 2. yarida rakibe teslim olmamistik. Degisiklikler resmen skandaldi bugun, A.Kocaman bile mactaki senaryoya ragmen erkenden 3 oyuncu degistirdi.

okka dedi ki...

az önce reha muhtar söyledi de farkettim.

derbi maçı yapıyoruz ve yedekte stoper yok. sakatlık vs. olsa ne yapacaktık acaba. 2 stoper ile fb maçına çıkıyoruz.
buyrun burdan yakın.

BJK4EVER dedi ki...

Yanilmiyorsam PAF'tan genc bir oyuncu (Atinc galiba, Furkan da olabilir) stoperdeydi. Yedek stoper olmamasi normal, cunku yabanci kontenjanini daha iyi kullanabilmek lazim, ayrica Erhan ve Aurelio da stoper oynayabilen oyuncular.

helldoradotcom dedi ki...

gercekten yabanci kontenjanini cok efektif kullanmis oldu. ayrica stoper oynayabilen necip ve aurelio caylak hatalari sayesinde maglubiyetin mimarlari oldular. necip'in gidisini pek begenmiyorum kusura bakmayin. Gelisim grafigi tatmin edici degil. yabanci sinirlamasi kalkarsa siz oynatir miydiniz? Kendi kalesine attigi golde pozsiyon disi sacma sicrayisi golu getirdi. Top kafasina carptiginda yuzu ortasahaya bakiyordu. Tamam altyapidan geliyor gozumuz cigerimiz formamizda adi var ama gelisimi yetersiz! Bunda da suc TD'nin olabilir tabi.. Bakis acisi sonucta...Sivok bu mac kesilmezdi 2 kere 2 dort..

BJK4EVER dedi ki...

Artik lig de bitti, Avrupa da bitti, tamamen onumuzdeki senenin hazirligina baslamaliyiz. Schuster kalacaksa artik onumuzdeki sene dusundugu gencleri oynatabilir, alternatif oyunculara sans verebilir. Eger Schuster gonderilecekse sene sonunu beklemeden bugun gonderilmeli, yerine bir antrenor dusunulmeli ve getirilmeli.

Transfer calismalarina Schuster veya yeni hocanin direktifleri dogrultusunda baslanmali. Zaten onumuzdeki senenin transfer politikasi da bellidir, artik yabanci almamaliyiz, yabanci gondersek bile. Fernandes'in bonservisi cok tuzlu, Ernst varken ve 3 yillik sozlesme imzalanmisken, Necip dururken 8 milyon euro daha iyi harcanabilir.

Illa bir yabanci gonderilirse yerine kiradan donecek Tabata veya Holosko konur gerekirse.
Ferrari'den artik hayir gelmez, gitmeli. Bobo'nun akibeti en azindan belli olmali, ona gore plan yapilmali.

Gelecek sene yabanci transferine hic gerek yok, tamamen yerliye yonelmeliyiz. Anadolu takimlarindan oyuncu almamaliyiz, Bank Asya'da simdiden ciddi bir arastirma yapip oradan oyuncu almaliyiz. Almanya'da ne kadar yetenekli adam varsa parayi basip 3'er 5'er oyuncu almaliyiz. Kicimizi yirttik burada Omer Toprak, Ilkay Gundogan, Cenk Tosun, Mehmet Ekici, Deniz Naki diye. Antep Cenk'i 500.000 euro'ya aldi, nasil oynadigini goruyoruz, simdi almaya kalsak 5 milyon euro, 1 ayda 10'a katlandi. Transfer politikamiz tamamen gurbetci genclere yonelik olmali.

Bugun yerlilerin kalitesizligi yine goze batti. Ekrem ve Toraman gol atti, onun disinda hic yoklar. Trabzon'da bile Serkan, Selcuk, Burak, Engin katki yapiyor, bizde ciddi anlamda katki yapan yerli yok belki Ismail disinda, sakatlanmadan evvel Cenk ve Ersan yapiyordu iste. Seneye yerli kadromuzda buyuk revizyona gitmeliyiz ve planlamayi simdiden yapmaliyiz. Erken kalkan yol alir.

Shelbyl bahsetmiş abi kimi kullansa bir kulp takılırdı.

Yine katıldığım bir nokta var bizim sorunumuzun sebeplerinden biri motivasyon.

Birde şöyle bir tespitim var.Bizim oyun disiplinimiz yok.oyuncular arası mesafe,sahaya yayılma hiç bir zaman dengeli olamıyor.Ya çok yakın oluyorlar ya çok uzak oluyorlar.Orta noktayı bulamıyoruz parselasyonda.

2.tespitim ileride top tutamıyoruz.Adam Dia'ya , Niang'a atıyor topu onlar 60 metre top sürüyor destek gelene kadar bekliyorlar.Sırtı dönük top tutan adamları çok.Beşiktaş'ın en iyi yaptığı şeylerden biriydi rakip sahada sırtı dönük oyun.Çok kolay faul alıyorduk filan ama artık öyle bir şey yok.Çünkü sürekli şişiriyoruz topu.Aynı kanattaki 2 oyuncu bile aralarında şişirme pas yapıyor.Yerden kısa pas oynayamıyoruz.Top bizde kalmadığı için zaten düşük tempo koşan adamlarla uzun mesafelerde kevgir oluyoruz. Benim anlam veremediğim bu.İnatla ayağa oynayan bir takım vardı ne oldu birden bire top şişiren,orta sahada kopuk kopuk yerleşen bir takım olduk ?

Takım içinde Schuster'in oyun planına uymayanlar sabote ediyor desem makul olmayacak.Kalite sorunu desem neredeyse Portekiz milli takımı ile oynuyoruz ileride.Özgüven problemi var.Saha içinde yerleşim sorunları var.Bireysel hatalar çok fazla var.

Bugün baskıyı kurduğumuz dönemin bizim etkimiz mi yoksa Fener'in pilinn bitmesinin etkisi mi onu bile net olarak söyleyemiyoruz.Bu maç özelinde hani söylemiştim ya o etkiyi 10 dakikada olsa görmek görmek istiyorum diye.Görmesine gördükte sorumlusu biz değiliz ...

Unknown dedi ki...

17 de 17 tersten geliyor...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Cuneyt'in en buyuk hatalarindan biri de Gokhan Gonul'u ikinci saridan atamamasiydi. Macin kontrolunu kaybetti.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ilk yari golden sonra havamizi bulmusken hic uzatma eklemeden maci bitiridi. Avantaj kurali uygulamalarinda bariz hatalar yapti.

Su Lugano'nun maci sari kartsiz tamamlamasi ayri bir skandaldir.

Adam bariz penaltıyı vermedi,Ekrem'i atmadı.Bu maçla ilgili son konuşulacak şey hakemdir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Takım olma konusundaki sıkıntılarımız, Schuster'in oyuna fazla müdahil olmayan görüntüsü, rus ruleti oyun anlayışıyla birlikte birleşen altı kaval üstü şişhane kadro yapımız, ufak hataların büyümesi bizi bu duruma getirdi.

Gerçekten ne yapılmalı ise hemen yapılmalı.

Kişisel görüşüm Schuster'in kalması yönünde. Eğer sen 10 yıllık kaptanını gönderiyorsan,bu kadar çok transfer yapmışsan, Bobo gibi takımla özdeşleşmiş oyuncuları gönderme niyetindeysen, özetle radikal işler yapıyorsan teknik direktörünü tutmak zorundasın. Yeni teknik direktör Q7'nin gönderilmesini ve yahut muhtemelen gönderilecek olan Ferrari gibi bir stoper vs. vs. isteyebilir. Ben açıkçası bu tip zaman kaybından çok sıkıldım.

Bjk4ever'ın dediği gibi transfer politikamız ismi geçen üst düzeyde gurbetçi isimlere yönelmek olmalı.

Ayrıca stopere Antep'li Dany miydi onun tipinde bir gömlek üstü bir stoper gerekli. Esasen Sivok da çok beğendiğim bir stoper değil. Bugün Ferrari tüm topları şişirdi geriden. İbrahim Toraman attığı gol için filan demiyorum kesinlikle topu başlatmada Pique gibi gözüktü yanında Ferrari varken o kadar vahimdi durum.

memmo03 dedi ki...

@BJK4EVER
Haklısın...

jose dedi ki...

Kulübe faks çekin Scolari'yi kandırsınlar.Sizi ancak Portugal familyasına top oynattırabilecek Scolari toparlar BEYLER.Hem oyun yapısı ve futbol anlayışı bu ülkeye gayet uygun..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Ovunc

Iste butun bu dediklerinin toplami ve benim dediklerimle birlikte ortaya skandal bir yonetim cikiyor. Iki tarafa da yapilan hatalar var. Turkiye'nin en iyi hakemi denilen (bana gore asla degil) adam boyle mac yonetirse hakem konusulur arkadas.

Yani hakemi lehimize yaptığı hatalar ile savunmak biraz saçma tabi ama bizim açımızdan bakıldığında hakemi suçlayamayız onu demek istedim.Sonuçta hatalıdır tabi.

Schuster çok radikal kararlar alacağız demiş.Bileti kesilecek adamlar çok demek ki.Neler yapılacağını çok merak ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Oyle degil abi. 10 kisi kalmis bir takimin Guti'yi kullanma luksu yoktur, kaldi ki zaten iyi bir mac cikarmiyordu, tipki Almeida ve Simao gibi. 10 kisi kalmis bir takimdan artik organize futbol, baski, galibiyet beklenmez, ama benim takimim 10 kisi kaldiktan sonra 5 dakikada 2 gol yiyorsa, topla oynama orani 20%lere geriliyorsa, rakip ortada sican oynayip dalga geciliyorsa ben bunu anlamam birader. Senin oyuncu degisikligi hakkin var, kulubede alternatif oyuncun var, oyundaki gidisat zaten hayirsiz, sen bu senaryoda oyuncu degisikligi hakkini 87'de kullanmamalisin.....

enorton dedi ki...

Benitez lafları dolaşıyor, bence ikinci büyük hata olur. Noat Samisa kızacak ama ha Schuster ha Benitez, al birini vur ötekine :)

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle, Benitez'i alip Schuster'i gondermek akil kari degil. Benitez Schuster'den bile inatci ve dedigim dedik biri yahu. Bize komplekssiz, egosu kucuk, sicakkanli, duygusal, versatile, ucan-kacan bir antrenor lazim....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

"Lugano'nun oldugu yerde provakosyon vardir." Bernd Schuster

BG dedi ki...

Takim super, Baskan super, Schuster super. Hakemin yuzunden kaybettik bugun ha bide Lugano provokasyon yapmis. Tabi yersen? Ne mi Bolero.

enorton dedi ki...

Buarada kızmayın da her malubiyet ya da berqaberlik sonrası bu blogda da hakem konusu görmekten artık bıkkınlık geldi... TFF bu, hakemler bu... Yapacak bişey yok, evet çok kötüler ama herkese kötüler... Bugün herkes Aziz Yıldırım ve FB baskısı diyor ama FB son 10 yılda kaç kere şampiyon oldu? iki sezon son maçta şampiyonluk kaçırmadı mı?

Her atanan hakem eleştiriliyor, BJK düşmanı diye... Merak ediyorum Türkiyenin en iyi hakemi kim? Sizce maçları kim yönetsin? İyi hakem var da ben mi görmüyorum...

@bjk4ever

O konuda haklısın ama en son ne zaman mantıklı bir şekilde oyuna müdahale etti ki.Adamın yaklaşımı bu , tek hareket ile maçı çevirecek adamı sakatlanmadığı takdirde çıkarmıyor.Öyle bir mantalitesi var.Bu hamleyi yapmadığı maçlarda galibiyete muhtaç oluyor olmamız durumu objektif eleştirme şansını azaltıyor.Guti çıksaydı yine kaybetseydik biz eywallah derdik belki ama çoğunluk Guti neden çıkıyor diyebilirdi.Kaypaklıkta tavan yapmışız sonuçta.

Ekrem ve ileri 3lüden herhangi biri kesinlikle çıkmalıydı.Ama beraberlik bize bir şey getirmez.Bu maç özelinde net bir şekilde haksızdır diyemiyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@enorton

Firat Aydinus Sacit Kral'dan cok daha iyi hakemdir. Bir zamanlar derbileri hep Firat'a verirlerdi, simdilerde moda Sacit Kral. Onu da harcarlar yakinda, kendilerine yeni bir prens bulurlar.

Sadece hakem suclu demiyoruz tabi, sorumsuz Ferrari ve beceriksiz Almeida da birinci derecede sorumludur. Kirilma noktalarinin bas aktorleri oldular.

TA dedi ki...

schusterinde suyu ısındı . bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta.schuster dayı sezon başından beri ilk 11 i belirleyemedi(en olumsuz özelliği).ernst ile bobo yu kızağa çekti son olarak.şimdi tekrar ernste dönmüş .rotasyonu abarttı.

mourinho gibi 15 oyuncu ile sezonu götüren bir hoca gerekli.ilaç gibi gelir.

BJK4EVER dedi ki...

Abi bu oyuncular oyunda kalinca da zaten galip gelemezsin ki. Orta sahada ikinci toplari alamazsan, rakibi ustune cekemezsen, defansi saglam tutmazsan zaten 10 ksiiyle FB gibi bir takimi yenemezsin ki. Iste cikarmadi oyunculari, 10 kisi kaldiktan sonra 1 pozisyona girebildik mi? Orta sahayi gecemedik neredeyse.
Hadi Schuster'in mentalitesi bu, oyuna mudahelede bulunamiyor, yanindaki herif ne boka yariyor? Ona niye tonla para veriyor bu kulup?
10 kisi kaldiktan sonra iyi oynayip maci cevirmemizi beklemem, ama kendi sahasinda 10 kisi kalmis bir BJK 5 dakika teslim olamaz, olmamali.

memmo03 dedi ki...

Schuster gidecekse ki bence Y.D Rikard kadar tutar burada. Benitez kesinlikle olmasın şerefsizin teki 8-0 lık maçta 5-0 önderler saldırın saldırın diyor adamlarına oradan gıcıklığım var Schuster gidecekse Lucesku dan başkası yalan

jose dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

yalnız luganonun pozisyonunda bir itiş kakış var. kafamda soru işaretleri yok değil.

enorton dedi ki...

@ Ekrem

Abi Fırat için de ibb maçı sonrası forumlarda ve bloglarda neler söylenmedi. Aynı hareketi yapan Alexi atamadı ama Mehmet A. yu attı diye... Neyse ben sadece artık hakem konuşmayalım diyorum. Bugün hakem evet çok kötüydü ama Fenerbahçe için de kötüydü.

Bizim başka şeyler konuşmamız lazım. Galibiyeti unuttuk artık, güçlü- zayıf, içerde dışarda farketmiyor herkes gelip kazanıp gidiyor. Taktik değişiyor, oyuncular değişiyor, hakemler rakipler değişiyor ama sonuç değişmiyor haftalardır. Berabere kaldığımız karabuk ve mağlup olduğumuz ankaragücünü lig sonuncusu kasımpaşa iki haftadır yeniyor.

Bu takım ilk yarıda onlarca sakatlığa rağmen bu denli düşüş yaşamamıştı. İlk yarı boyunca Guti-q7 ikisi aynı maçta oynayamadılar diye hayıflanıyorduk şimdi ne sakatlık var ne bişey tam kadroyuz ama kaybediyoruz sürekli. Başkanımız 45 gün cezalı, as başkanımız 30 gün. Hocamız taraftarla basınla kavgalı. Oyuncularımız kendi aralarında kavgalı. Taraftar hocayı istifaya davet ediyor, futbolcuları ıslıklıyor ama Yılmaz vurala çiçek veriyor, karabuku tribune çağırıyor bize gol atan Hulk, Sevcenko, Emenike gibi oyuncular alkışlarla oyunu terkediyor vs...

Artık lütfen hakem konuşmayalım, başka şeyler konuşalım...

Labradorist dedi ki...

Ya arkadaş anlayamıyorum,neden oyunu geriden adam akıllı başlatamıyoruz biz?Şişirme toplarla nereye kadar?Oyunu rakip yığarak oynayan bir takımın olmazsa olmazı geriden sağlam toplarla çıkan defans oyuncuları değilmidir?
Canına yandımın Guti si kaç metrede oynayacak anlamadım ki.Bu adam Real kariyerinde koştuğunu bizde yarım sezonda koştu.Sonra neden 60.dakikadan sonra oyundan düşüyor diyoruz.Adam işi olmayan her şeyi yapıyor.

esperanza dedi ki...

Riza doneminden beri gordugum en ciddiyetsiz ve disiplinsiz Besiktas..

schuster haftaya ne yapacak ? fernandez i kazanmak icin guti yi mi 18 e almayacak ?

bir yabanci hoca maceramiz daha aci bir sekilde noktalanmis oldu. Hem de ilk defa yonetim veya taraftarin sucu olmadan..

enorton dedi ki...

Bu arada Üzülmez kovuldu, İsmailden başka sol bek yok. Ferrari de kovulursa yedek stoperimiz kalmayacak. Devre arası Zapo nun gönderilişi, Ersan'ın sakatlığı derken stoper bolluğundan yokluğa düştük. UEFA da oynamadığı halde devre arası transfer edilip ligde de kulubeye mahkum olan Fernandes ise transfer poltikamızın gerçek yüzüdür. Takımda sağ bek, stoper sorunu açıkken elinde çok iyi orta sahaların varken bir orta saha daha aldın ve Ernsti bitirdin. Nobre gibi golcüğü olmayan bir santraforun varken Almeida gibi yine golcü özelliği olmayan bir santrafor alıp Boboyu bitirdin. Almeida kızmayın ama maçta ne yapıyor gerçekten anlamıyorum. Topla hılza çıkılırken dikkat ediyorum hep osfaytta bekliyor. Duran toplarda ise gole yakın bölgerede değil ceza sahasının uzak bölgelerinde bekliyor. Kafayla indirip pozisyon yaratmak istiyor sanırım ama onları değerlendirecek özellikte herhangibir oyuncu yok şuanki kadroda...

Toraman ve Ferrari yan yana görünce kim defanstan topla çıkacak, pas yapacak diye düşünmüştüm, fazla geçmeden Ferrari ilk ayağına gelen topu dan diye iler vurdu top aynen geri geldi. Zaten ilk 20 dakika FB oyunu bizim yarısahaya yıktı, maç kadıköyde mi inönüde mi anlamadım. Sivok dururken Ekimden beri oynamayan Ferrari neden oynadı gerçekten bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Sakat mı, ayva yiyip ishal falan mı oldu...

Labradorist dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bu saatten sonra stoper olsa ne yazar solbek olsa ne yazar, tek hedef kupa kalmsi zaten. PAF takimin solbeki Dogukan ve stoperi Atinc/Furkan oynasin, Ferrari ve Uzulmez gibi disiplinsiz heriflere tolerans gostermekten iyidir.

alpb dedi ki...

İyi hoş da, 60. dakikada kendi sahasında 10 kişi kalmış Beşiktaş, nasıl oluyor da 4lük oluyor arkadaşlar bunu sormak lazım kendimize. Yok hakemdi, yok Ferrari'ydi boş laf bence. 10 kişi kalmış kaliteli bir takım, kendi seyricisi önünde maçı tutabilmelidir

sahando dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sahando dedi ki...

ferrariyi niye asmaya çalışıyoruz anlamadım sanki sene başından beri her hata yapan bunun cezasını çekiyomuş gibi.kırmızı kart gördüğü pozisyonda da lugano ilk faulü yapan isim.bütün maç boyunca kulübeyle iletişimi takım arkadaşlarıyla diyalogu olsun eski ferrari geldi mi diye düşünmüştüm.bi anlık kendine hakim olamaması ki pozisyonu normal hızda izlediğimizde cüneytin tetikte bekliyormuş gibi hızlı penaltı çalmasını da anlayamadım (neredeyse o an cüneytle aynı açıdaydım ve kolun sürtünmesi gibi gelmişti ilk anda ayrıca luganonun faulünü de net görmüştüm) benim tribünden görüp,en itibarlı hakemimizin görememesi düşündürücü.elbette ferrari o hakereti yapmamalıydı ve 1 numaralı suçlu.ancak pozisyonun başını göremeden sonuyla karar veren hem de tereddütsüz yardımcıya bakmadan kararı veren cüneyt çakır da hatalıdır.bunu da es geçmemek lazım

Sertug Ozgur dedi ki...

Cüneyt Çakır avını bekleyen timsah gibi Lugano-Ferrari mücadelelerine bakmaya başlamıştı şu Ferrari'nin kündeyi attığı pozisyondan sonra. Kötü niyetli olmak istemiyorum, heralde o penaltıyı veremediği için kırmızı+penaltı verdi çünkü bana göre lugano ve ferrari'yi uyarmalıydı. 1 kez bile uyarmadı daha önce.

Zaten Gökhan Gönül'ü atmadığı pozisyonda aklının ne kadar karışık olduğunu gördük. Sırf eyyam yaptı demesinler diye-bence- gökhan'ı atmadı, oysa ki gözü önündeydi.

Kupa maçındaki trabzon maçında da beğenmemiştim kendisini zaten de, en iyi hakemimiz buysa gerçekten hakemlerimiz berbat arkadaş, hani hep derler ya hakemlerimiz en azından kötü niyetli değil diye, sanki iyi bişeymiş gibi.. onu bunu bilmem de ekleme yapmak isterim. vahim olan şey şu "futbolu bilmiyorlar". Sadece bu maç sonrası değil haftasonu ligtvdeki tüm maçları izleyen biri olarak söylüyorum bunu.

sahando dedi ki...

geçen hafta buca konya maçını da rezalet yönetti.beyimizin atamadığı oyuncu leko iki gol atıp maçın kaderini tamamen değiştirdi.gidip uefa iki hafta içinde bi maça atar bu kadar formsuz adamı biz yine sinirden zıplarız yerimizde.ayrıca artık inönünün kordiorlarına koşarak giden hakem görmekten bıktım onlar bıkmadılar.kimsenin bizim yönetimi de bi tarafa taktığı yok heralde.bizim stadda herkes kafaya göre takılıyo

Mitya dedi ki...

Ya arkadas yeter artik hakem muhabbeti filan. Bu her konuda boyledir - ne kadar hakem konusursan hakem o kadar kotu olur, ne kadar cinsellik uzerine konusursan o kadar cinsellik meselesi sorun haline gelir, ne kadar ahlak uzerine konusursan ahlakin o kadar bozuldugunu dusunmeye baslarsin, ve ne kadar salt futbol konusursan o kadar futbolun ileriye gider. Yahu bu is ulkede boyle - hakem konusmaktan para kazanan ahmet cakar, bulent yavuz, ve erman toroglu gibi bir ton insan var, hakem konusarak taraftara karsi olan mesuliyetlerini unutturmak isteyen bir ton yonetici var, hakeme bok atarak kendi hatalarini savusturmak isteyen onca futbolcu var, ve ne yazik ki bizler gibi hakem konusarak takimlarinin basarisizligini diger kulupler onunde kabul etmek istemeyen bir ton taraftar var. Vallahi delirecem arkadas, bugun Barcelona-Bilbao macina bakiyorum, Messi'yi indirdiler ceza sahasinda, penalti, hakem vermedi. Basladim dusunmeye, Guardiola cikiyormus bir basin toplantisi duzenliyormus, Mourinho'ya laf atiyormus, Madrid medyasi ve AS gazetesi de ardindan Guardiola'ya laf yetistiriyormus, filan falan. Vallahi gulmem geldi. Guzel bir mac seyrettik, oraya gitti, buraya geldi, sonunda Fenerbahce kazandi. Hos burda bir suru insan da hakemi konusmayin artik demis zaten, ama hala araya laf sokanlar var, yeter yahu.

ozzie dedi ki...

Oooof Ferrari oooofff!!!

Bu arada 4 gol yediğimiz maçta en iyi oyuncumuzun Rüştü olması da acaip. Resmen 5-6 net pozisyon çıkardı. Uzun zamandır en iyi maciydi.

makavel dedi ki...

elinde sonunda luganoya birisi indiricekti buda malaesef ferrari oldu diye tartışsak bu durumu?.necibin kendi kalesine attıgı pozisyonda lugano ferrarinin kel kafasını arkadan tırnaklıyordu resmen.kim bilir ne küfürler edildi orda bilemeyiz..
kupa finalinde 4-2 Lik fener maçından bir hadise aklıma geldi..
bir pozisyonda Gökhan zan luganoya sert girdi Gökhan elini uzattı Lugano küfür eder gibi sert bir bakış attı daha sonra gökhan luganonun kendisini affetmesi için tekrar bir hamle yaparak başını babasının göğsüne yaslayan çocuklar gibi luganonun göğsüne yasladı. çok kücük düsürücü bir manzaraydı.bayada zoruma gitmişdi..
sergen falan gittikden sonra bizim takımda iyicice bir lavuklaşma durumu oluştu hani bazen ibrahimler böyle rakibe sert yapıyorlar bagırıyorlar falan ama sadece afkurma kıvamında oluyordu bunlarınki..ferrariyi bu yüzden her zaman takdir etmişimdir bkz geçen sene deplasmada tabataya yumrugunu sıkan mustafa sarpa ordan yol vermesine.delikanlı adamdır kanımca.
Niangın bir hareketle toraman ve necibi oyundan düşürüp 60 metre topu sürdügü pozisyonda ferrari üstüne gelen adam nasıl karşılanır hususunda ders vermişdir. orda niangı dışa dogru yönlerdirdi dolayısıyla adam atabileceği en kötü yerden şut çekti orda sivok olsa ya direk üstüne gider faul yapardı yada geri kaçar çalım yerdi.ikincisi dianın direkden dönen topunda kendi önündeki niangla boğusuyordu alexin pasıyla dia karşı karşıya kalınca bodoslama rakibe dalmadı yanında durdu ve rahat vurdurmadı şayet orda toraman olsaydı direk rakibe dalar kırmızı kart ve penaltı olurdu.bundan hiç süpem yok!!!
burda üzüldügüm nokta nasıl olurda bu takım mevcut kadroda pozisyon bilgisi en üst düzeyde olan adamdan faydalanamaz.yerine tercih edilen adamlara bakınca gerçkten ne kadar kötü yönetildigimizi anlıyoruz...neymiş ferrari ağır kalıyormuş karı kız ayağı varmış..
iddaya girerim bu adama bizim eski ronaldodan daha hızlı koşar.O ronaldolu takımında gidip deplasmanda valencia maçında en az 15 gol pozisyonuna girdigini unutmayalım.
kimsenin kadrosunda görmeye hayır diyemiyecegi adamlara yaa bunlar futbolcumu gözüyle bakar olduk.aurelio takımın değişmezi degilde iyi bir parçası olmasına kim negatif anlamda bir şey derki?guti neden her maç 90 dakka oynar ve maçların sonlarına dogru iki metre yanındaki adama pas atamıyacak pozisyona getirilir?..
boboya yapılan müstehakmıdır? devre arasında bobo bana yanlış yaptı gibisinden beyanlar verdi hoca..tabi daha iyisi daha kariyerlisi geldi ya buruştur at çöpe..aynı ernste yapmak isteyip yapamadığı kansızlık gibi..hani bu hoca otoriderdi dedigim dedikki niye vazgeçti marcodan neden necip 11 e girdi anında ??raki balik gut tabi istanbul beatuful..parada bok..
ben ferrarinin yerinde olsam kırmızıdan sonra direk kafa göz giderdim luganoya ,bir erkeğin kavga esnasında falan tırnaklarını kullanması karakterini fazlasıyla ortaya koyar..ben olsam elimin tersiyle degilde direk böyle yumruğumu sıkıp agzının üstüne indirir dişlerini dökerdim oraya..
birde herkezin görüp kimsenin konusmadıgı bir olay guti simao Queresmanın aynı anda oynıyamıyacagı,takımın bunu kaldırmadığı bariz belli oluyor.gerçi simao ve guti oyuna sonradan girmeyi pek dert ediceklerini sanmıyorum..nede olsa hem takım içinde saygı görüyorlar hemde taraftar seviyor tabi en önemlisi paralarını tıkır tıkır alıyor olmaları.

bu adam giderse birde yıldız takıntısı olmayan bir td bulursak rahat ederiz..tayfur ve feyyaz bile bundan daha iyi iş çıkarır..

Ze1903 dedi ki...

Hala çıkamadım etkisinden,allah belanı versin Ferrari.

kkkam dedi ki...

Ferrari maçı sattı bu kadar basit bu adam serie A da başüstü takımlarda oynadı bu adam italya milli takımında oynadı bu adam mı amatörce hata yapacak ancak sf insanlar inanır aramızda bayağa saf insan var demek ki

Zidane da Italya'ya sattiydi Dunya Kupasi'ni, hic unutmam sene 2006.

Tuco Salamanca dedi ki...

aklıma şöyle bir soru geliyor; kadıköy'de fenerbahçe 10 kişi kalsa, biz onlara yürüyerek 2 gol atabilir miydik? bence atamazdık ve çoğu kişi de böyle düşünüyor olsa gerek.

şuster bu maçta çok bariz bir hata yapmamış olabilir (yine de kritik hataları var, en başta necip'i çıkarmak gibi) ama sonuçtan her zaman teknik direktör sorumludur.

iyi bir skorer olmadığı belli olan almeida transferine onay veriyorsa bugün ben kaçan golden şusteri sorumlu tutarım, ferrari adama dirsek atıyorsa, takımdaki disiplin eksikliğinden yine hocayı sorumlu tutarım. bunların hepsi bir bütündür, şanssızlık oldu, duran toptan gol yedik, hakem suçluydu diye işin içinden çıkmak kolaycılıktır.

hala şusterin oturtmaya çalıştığı bir sistem olduğuna inanmak yada bu takımda en ufak bir ışık görmek için gerçekten çok iyimser olmak gerekiyor.

Pamukk dedi ki...

Allah belanı versin Ferrari.
ÖL Lugano

enorton dedi ki...

@ Tuco

Haklısın abi daha bu sene Porto 9 kişi kalana kadar adamlara gol atamadık. Onlar 10 kişiyken bize bir gol atmayı başardılar. Geçen yıl İnter Barça karşısında 70 dk 10 kişi oynadı. Biz kadıköyde 10 kişi kalıp 1 gol attık 1 topumuz direkten döndü vs. 10 kişi kalınca kaybetmek Allahın emri değil ama malesef 10 kişi kaldığımız tüm maçları kaybettik bu sezon.

Biz 10 kişi kalana kadar Alexin maçta olmamasının tek nedeni Necipti. Çok agresif ve saldırgan oynadı Necip... Ne zaman Necip çıktı Mehmet A. girdi Alex bom boş kaldı. Daha doğrusu ortasaha bomboş kaldı. Yediğimiz 3. golün hemen öncesi Topuzun vurup Alexin ayak ucundan geçip, direk dibinden dışarı çıkan bir top var. Gol ve goller geliyorum dedi adeta. Ama hocamız sağolsun 87. dk ya kadar baktı durdu bizim gibi. Kimse ha beraberlik ha mağlubiyet demesin, Feneve yenilmeyecektik. Şu maç 2-2 bitse hiçbirimiz bu kadar kötü hissetmeyecektik. İlerde sap gibi duran Almeidayı oyundan alıp Mehmet A. yı oyuna sokarsın, q7 yi de ileri çekersin. Gutiyi de alıp Fernandesi koydun mu gayet dirençli bir takım olurdu son dakikalarda. Adamlar resmen yürüye yürüye gelip gol attı.

Kadir dedi ki...

@shelbyl

Şu maçta teknik hata nasıl konuşulmaz anlamıyorum.
Ferrari olayı maçın apayrı bir boyutu tamam ama maç devam ediyor ve değişkenleri hesaplamak gerekli.
Necip = Aurelio değişikliği olduğu anda stoper Aurelio olması bir şeyi değiştirmez. Sonuçta orta sahaya dinamizm katan bir oyuncu çıkarmış olduk.
Yapılacak değişiklikler şöyle olmalıydı, en azından benim için ;

Almeida = Fernandes
Guti = Hilbert

Simao-Q7-Hilbert
--Ersnt-Necip---
İso-Fernandes-Toraman-ekrem

Bu sayede zaten geriye hiç yardım etmeyen Q7 göbekte bekler kontra atak arardı.
Ekrem ve Hilbert o kanadını pekala savunurdu.
En kötü maçı 2-2 ye kitlerdik. Kaldı ki ben Q7 Simao ve Hilbert'in yinede birşeyler yapabileceğini umuyodum.

Sözün özü Schuster oyuna yaptığı kısıtlı müdahale ile yenilgiye gereken zemini hazırladı.
Bunu bugüne kadar bu adamı savunan biri olarak yazıyorum.
Yanılmışım.
Schuster yetenekli bir antrenör değillmiş.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu maç berabere bitse ne olacaktı ki? benim artık beklentim, altyapıdan bir tane sağ bekin çıkartılıp bütün sezon oynatılmasıdır. necip'in sürekli süre almasıdır. cenk'in her daim ilk 11 oynamasıdır. onur bayramoğlu'na görev verilmesidir.

helldoradotcom dedi ki...

En basindan beri isimlere takilmadan sadece istikrar ugruna destekledigim Schuster'in bu macta sinifta kaldigini dusunuyorum. 18'e aldiklari ve almadiklariyla ayrica 10 kisi kaldiktan sonraki pasifligiyle bence malubiyette en iyi yardimci erkek oyuncu odulunu alir. Best actor tabiki ferro! benitez gelirse seneye ilk mac q7 simao almeida yedek baslar. Sistem oturtuyorum geyigine altyapidan 3 kobay genc secilir. Burada yine ozkaynakcilar ve joga bonito'cular olarak 2'ye hatta 3'e bolunur siddetli tartismalar yasariz.. Hayat da boyle gecer amk.. Bir grup da yine I love u Luce diye melankolik takilir.. Luce fenomeni de Milne gibi olacak gibime geliyor..
"senden yardim umar her dusen dara, yetersin onlara guzel Mirceaaa!.."

Pamukk dedi ki...

ayrıca dünkü tribünlerimizi de kutlarım. muhteşemdiler!

ultraslanhaber dedi ki...

4 Dinamo Kiev + 4 Fenerbahce = 8 Liverpool

Pamukk dedi ki...

zeka akıyor

Jesper dedi ki...

@ Mustafa B.

4 Dinamo Kiev + 4 Fenerbahce = 8 Liverpool

4(x) + 4(y) = 8(z)
4(x+y) = 8(z)
x+y = 2z
z = x+y / 2

Arkadaş muhtemelen benim ne yaptığımı anlamaya çalışıyodur muhtemelen.
Hatta şu aralar beyni kısa devre yapmış olabilir.
Tavsiyem çok zorlama, tek hücreli oluğundan kofra atabilir her an.

Tuco Salamanca dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ultraslanhaber dedi ki...

@Jesper

Lise terksin galiba.

@Tuco Salamanca

Ana bacı muhabbeti yapacak kadar çocuksun o yüzden sana dicek bişeyim yok.

BJK4EVER dedi ki...

@Mustafa

8/4=2
8/4=2

Sonuclar 2-2. Hadi bakalim timsah yuruyusune.....

Tuco Salamanca dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Arkadaslar,

Turk ahlak standartlarina gore ciddi vukuat cikartacak beyanlarda bulunmadan da, inceden laf atabilirsiniz, bu konuda size guveniyorum.

Tuco Salamanca dedi ki...

bu mustafa denen kaşıntılı arkadaşa inceden laf atmaya gerek yok, belli ki yetiştirilme tarzında bir hata var ve yetiştirme de en büyük pay anneye ait olduğuna göre, bu arkadaşın annesi hakkında yorum yapmak uygundur.

ayrıca burası "ekşibeşiktaş" olduğuna göre yorumları silinmesi gereken renkli kışkırtıcılardır, beşiktaşlılar değil.

Jesper dedi ki...

@ Mustafa B.
Dedim sana anlamaya çalışma diye.
En azından yazanı anlayabiliyosundur sanmıştım.
Bak gördün mü gitti o tek hücre de
...


@ BJK4EVER

Yok birader bu dangoz Gs liymiş.
Ne akla hizmet anlamadım bizim bloga dalması ama sonra hatırladım ki Buca maçının zafer sahoşluğu olsa gerek
:)

Eksi Besiktas'ta, "renkli kiskirticilara" usturupla cevap verilir, onlarla iletisim kurulmaya calisilir. Eger cidden kiskirticilarsa bu sebepten muhatap bulamazlar ve giderler, eger iletisime aciklarsa da guzel bir diyalog gelismis olur.

2 senedir bu prensiple hareket ettik biz, cok da guzel isledi her sey, degisiklige gerek yok.

enorton dedi ki...

Maç sırasında ve sonrasında hocanın risk aldığını, şu durumda beraberlikle mağlubiyet arasında pek fark olmadığı gerekçesiyle düşünmüştüm ve Schuster'e bir eksi yazmamıştım.

Gerçi kendisinin Beşiktaş geçmişi eksilerle dolu olduğundan çok önemi yok, bunun da payı var. Bugünse maçın video kaydını edinip 63-75 arasını yeniden izledim.

Videoyu da internete yüklemeyi düşünüyorum aslında, hatta üzerine bir-iki şekil eklesem güzel olur. Şunu kesin olarak ben de söylemeliyim ki net olarak oyuna bakış anlamında bir facia var ortada, Ekrem maç sonu çıldırıp hocaya küfretse hakkıdır. Ama yine de bu durum, İBBSpor'a iki kez aynı şekilde yenilmekten fahiş hata değil bence. Schuster'e dair bir örnek, veri yalnızca. açıkça oyun psikolojikman değil, taktik olarak koptu.

Ha bir de şunu belirteceğim. Nasıl sene başında biz Barça gibi önde basıp, önde presle top kazanıp .... bla bla ... oynayacaktıysak ve olmadıysa, olamaz idiyse, Schuster'i de Mourinho'yla kıyas etmeyelim derim. :) Yakın zamanda blogda Real Madrid yazacağım, o yazıda Mourinho'nun Chelsea'nin başındayken şimdinin Porto hocası Andre Villas-Boas'a yazdırdığı bir maç analinizin pdf dosyasını da ekleyeceğim:

''Solano ve Carr arasındaki alanın kapatılma süresi, geri kalan kademelere göre daha uzun...''

diye bir cümle var analizde ki, boşuna Mourinho olunmuyor. Ben de boşuna kıçımı yırtmıyorum sene başından beri, ''özveri ve rakipler'' diye. Haydi Andre Santos - Dia arası mesafeyi ne kadar hızlı açılıp kapandığını bilmesin hoca, ama Quaresma olunca sağda Ekrem'in elek olacağını da biliversin. Bir zahmet. Yapamıyorsa da gitsin. Yapan gelsin. Çünkü bundan öncekiler, Tigana'sından Del Bosque'sine, E Sağlam'ın Rıza Hoca'sına kadar kendi çaplarında, yeterlilik düzeyleri el verdikçe ortaya özveri koyuyorlardı. Onlara zulmedilmiş olması (ben etmedim), takıma ve bize zulmeden Schuster'i onaylamaz.

Bol keseden istikrar zırvası hariç Schuster'e dair olumlu argümanı olan varsa tartışmaya hala açığım, hocayla aram bozulalı epey zaman olsa da hala açık kapı var. Ama şu önemli: Alex Ferguson Man United'ı 22 takımlı ligin 19. sırasında devralıyor, Galacticos tarzı bir kadro ya da iki sene evvel şampiyon olmuş bir takım olarak değil. İstikrar yalanlarına kananlar bunu bilsin isterim.

Noat Samisa

BJK4EVER dedi ki...

Kim takar Noat'i yahu, futboldan anlamiyor konusuyor iste. Noat Schuster'den daha mi iyi biliyor futbolu? Noat'in antrenorluk diplomasi bile yoktur, koskoca Schuster Real Madrid'i calistirmis adam. Hemde istikrar sart, bak Ferguson asjihjidsoasudasd.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

noat nereye yazmış bunu?

enorton dedi ki...

Cartalete'nin blogunda Fenerbahçe maçı sonrası yazmış. Ben de yeni gördüm, o yüzden paylaşayım dedim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Tabi ki de Noat Schuster'den daha iyi bilmiyor. Sadece fikir yurutuyor. Sorsan kendi de kabul eder zaten. Ayrica zaten hicbirimiz Schuster'den iyi bilmiyoruz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Eskiden PhD seviyesinde analizler yapardi Salih (Noat), kendisine de soylemistim. Ama artik analizleri eskisi kadar detayli ve iyi degil. Onda da bir dusus gozlemliyorum son zamanlarda.

Yorum Gönder

Ara